|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV
A ja niestety rozumiem postawę błekitne_niebo.. Jeszcze 5 lat temu do głowy by mi to nie przyszło, ale studia poprzestawiały mi trochę priorytety.. Wszystko kręci się wokół tego ile mam nauki, ile będę mieć i ile czasu stracę, gdy będę rozmawiać przez telefon, oglądać serial, czy gdy wyjdę ze znajomymi.. W tym roku trochę odpuściłam , ale wyrzuty sumienia mam cały czas.. Okropne uczucie i z jednej strony wiem, że to złe tak traktować znajomych i rodzinę, a z drugiej strony serio nie wyrabiam.. Wiadomo, nie siedzę cały czas przy książkach, ale potrzebuję ciszy i spokoju żeby się zresetować.. To przykre i wielokrotnie rozmawiałam o tym z ludźmi z roku, niestety podzielają moją opinię.. Czasem zdarza się płakać, ale jak już trawisz w to błędne uczelniane koło to ciężko się wydostać.. Jasne, że wychodzimy na imprezy i w każdy piątek 90% osób pije alkohol, żeby się odstresować, ale to takie trochę pozory i próba zachowania równowagi.. Podziwiam ludzi, na których to nie wywołało takiego piętna jak na mnie..
![]() ![]() ![]() Kochana, czas trochę odpuścić ![]() ![]() Edytowane przez LadyI Czas edycji: 2013-05-05 o 19:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#872 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV
Cytat:
Nie twierdzę, że masz porzucić naukę na rzecz znajomych, bo oczywiście nie o to chodzi. Grunt, żeby znaleźć równowagę. Myślę, że przesada w którąkolwiek ze stron jest zła. Przemyśl, które osoby są dla Ciebie ważne, którym chciałabyś poświęcić więcej czasu. Na jednym z blogów, którego adres pojawił się na tym wątku, dziewczyna napisała, że planując swoje działania na najbliższy czas, uwzględnia w nich też spotkania ze znajomymi czy telefony do nich. Może coś takiego ma sens? Tzn. tutaj też nie warto przesadzać, żeby nie wyszło, że masz zapisane spotkanie z przyjaciółką, nie masz ochoty się z nią spotkać, ale musisz, bo tak wpisałaś w kalendarz ![]() ![]() Nauka i samorealizacja jest bardzo ważna, ale czasami warto wrzucić odrobinę na luz i zrobić coś nieplanowanego. Tragedia się nie stanie, Twoje życiowe plany na pewno nie zostaną zakłócone, zyskasz Ty i Twoi znajomi ![]() Cytat:
![]() Ja niestety nie jestem w tym mistrzynią, aczkolwiek staram się nad tym pracować. Mam mnóstwo znajomych, część z nich to tacy, z którymi niekoniecznie chcę utrzymywać kontakty, ale zgadzam się na spotkanie, bo ileż można odmawiać. Oczywiście jestem na siebie zła, że nie potrafię być w pełni asertywna i słuchać głosu swojego serca ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#873 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#874 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#875 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty
Tak Was czytam i zazdroszcze (pozytywnie) takiej silnej woli w dążeniu do celu
![]() Potrafie doskonale ułożyć plan co powinnam zrobić, ale nie mogę się zmusić żeby zacząć robić ![]() ![]() czuje, że wszystko mi tak przelatuje i nic sensownego się nie dzieje ![]()
#876 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#877 |
Zakorzenienie
|
Rany, zaczęło się i u mnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#878 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Czy możesz napisać, jak uczysz się tych języków? ![]() ![]() Jak wrócę z uczelni to napiszę własne spostrzeżenia co do Twojego wczorajszego pytania. Odebrałam Vitapil i skrzypokrzywę i rozpoczynam od dziś kurację ![]() Po kilkudniowym obżarstwie w domu od dziś znowu zaczynam codziennie ćwiczyć i robić przysiady ![]()
Od 10.11.2015r.- ćwiczę z trenerem personalnym ![]() Schudłam ![]() 69kg->66,3->64,3->62,6->61,1->60->59,4->58,5kg->56kg->55,6kg->55,2kg->54,8kg->53,7kg APARATKA w połowie ![]() 29.04.2011r. - góra metalowa 18.11.2011r.-04.11.2015r. - dół metalowy https://www.instagram.com/lena.m.lena/ Edytowane przez lleenka Czas edycji: 2013-05-06 o 11:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#879 |
Konto usunięte
|
![]() Edytowane przez 025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092 Czas edycji: 2013-06-26 o 19:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#880 |
Rozeznanie
|
[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;40664314]Przyszło moje zamówienie z Reserved! Jestem zadowolona. Świetna obsługa, paragon w specjalnej firmowej kopercie, ubrania w foliach albo przełożone papierem. Na dole zdjęcie zbiorcze - załapały się też sandałki z F&F.
Taki okres parszywy. Trzymam kciuki! Ja siedzę właśnie nad 2 prackami zaliczeniowymi. Za 2 tygodnie będę miała ten semestr z głowy. Po tej stronie barykady... W czerwcu siedzę w komisjach egzaminacyjnych dla studentów. [/QUOTE] Jest jakaś szansa na zdjęcia spódniczek na Tobie? Ciekawie wyglądają ![]() ![]() Wczoraj skończyłam wyzwanie 'przysiadowe', jestem z siebie dumna ![]()
#881 | |
AGA :)
|
Cytat:
Dostałam od Tżta nowe ciężarki i obciązniki na ręce i nogi. Teraz tylko muszę się zmotywować do działania. A szczerze mówiąc jakoś leń mnie dopadł :/ No i mam sporo nauki :/ [1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;40664314]Przyszło moje zamówienie z Reserved! Jestem zadowolona. Świetna obsługa, paragon w specjalnej firmowej kopercie, ubrania w foliach albo przełożone papierem. Na dole zdjęcie zbiorcze - załapały się też sandałki z F&F. [/QUOTE] Ah! Wszystko mi się bardzo podoba!! Ale ja póki co nie daję się skusić. Czekam na wyprzedaże ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#882 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#883 |
Konto usunięte
|
błękitne_niebo dziewczyny chyba już powiedziały większość tego co chciałam napisać na temat rozdzielenia czasu pomiędzy "rzeczy ważne i ważniejsze" ale chciałam tylko dodać, że:
1) wszystkie skrajności są złe i dotyczy to KAŻDEJ strefy naszego życia ![]() 2) znajduj czas i odwiedzaj rodziców, zapraszaj do siebie i spędzaj z nimi czas, w przeciwnym razie za jakiś czas ich zabraknie a Ty będziesz miała do siebie żal, że nie spędzałaś z nimi czasu wtedy gdy było to możliwe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#884 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślę, że w dzisiejszych czasach ludzie nie doceniają tego co najważniejsze i najcenniejsze zarazem mianowicie obecności w codziennym życiu najbliższych ... dopiero po stracie przychodzi czas na przemyślenia ... Edytowane przez fashionismypassion Czas edycji: 2013-05-06 o 13:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#885 |
Zadomowienie
|
Ja mam problem w drugą stronę – po śmierci bardzo bliskiej mi osoby praktycznie przestało mnie wszystko obchodzić i teraz spędzam najwięcej czasu z rodziną i przyjaciółmi. Zupełnie nie potrafię wrócić do rzeczywistości – zacząć znowu planować, uczyć się, spędzać czas w jakiś inny sposób (bardziej konstruktywny). Z jednej strony to uwielbiam, z drugiej mam poczucie, że stoję w miejscu, każdy się rozwija, a mi życie ucieka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#886 |
Zakorzenienie
|
Odp: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV
Myślę,że na to potrzeba wiecej czasu. To sprawa indywidualna,ważne zeby nie popadac w skrajnosci jak juz ktos madrze napisal - ja probujac pocieszac ludzi po stracie kogos bliskiego, mowie ze ta osoba na pewno by nie chciala,aby kogos zycie sie zawalilo po jej smierci. Glowa do gory, trzymam kciuki abys jak najszybciej doszla do siebie :-*
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#887 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
- każdego języka uczę się codziennie - w zależności od dnia to czas od pół godziny w dzień powszedni do 2-3h w weekend - codziennie przerabiam partię słówek z każdego języka - najczęściej w środkach komunikacji miejskiej (mam długi dojazd) albo w czasie uczelnianych okienek - do każdego języka mam osobno repetytorium leksykalne i książkę do gramatyki i po kolei przerabiam rozdziały ![]() - z dwóch języków chodzę na kurs do szkoły językowej i tam nastawiam się przede wszystkim na konwersacje [1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;40664314]Przyszło moje zamówienie z Reserved! Jestem zadowolona. Świetna obsługa, paragon w specjalnej firmowej kopercie, ubrania w foliach albo przełożone papierem. Na dole zdjęcie zbiorcze - załapały się też sandałki z F&F..[/QUOTE] Świetne zakupy! ![]() [1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;40664314]Myślę, że może przemówi do Ciebie fakt (np. do mnie przemawia ![]() Widzisz, tylko sęk w tym, że ja potrzebuję tego kontaktu w małych ilościach. Przykład: kontakt z koleżankami na uczelni jest dla mnie wystarczający, nie potrzebuję już chodzenia z nimi na kawę po zajęciach, bo to już dla mnie przesyt ![]() Chcę tylko, żeby moja przyjaciółka i rodzice nie czuli się zaniedbani, bo to na nich mi zależy. I stąd moje wahania i wątpliwości. Myślałam o tym intensywnie i podjęłam pewne kroki ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#888 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Czy u Was też jest tak pięknie? ![]() ![]() My wczoraj wróciliśmy i powiem szczerze, że przydałby mi się jeden dzień jeszcze na regenerację sił ![]() ![]() Dzisiaj startuję z ćwiczeniami z Ewą Chodakowską ![]() ![]() ![]()
#889 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Super, że podjęłaś już kroki, żeby poprawić sytuację, na pewno się uda ![]() A ja czekam na telefon w sprawie pracy - doszłam do ostatniego etapu rekrutacji z jeszcze jedną panią i teraz czekam na odpowiedź... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wpadłam pożegnać się z Wami, gdyż dzisiaj o 23:15 jadę polskim busem do Krakowa na kilka dni. Zachęcam Krakowianki do przyjścia jutro na Juwenalia AGH na koncert Myslovitz ![]()
![]() |
#891 |
Zakorzenienie
|
[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;40664314]Przyszło moje zamówienie z Reserved! Jestem zadowolona. Świetna obsługa, paragon w specjalnej firmowej kopercie, ubrania w foliach albo przełożone papierem. Na dole zdjęcie zbiorcze - załapały się też sandałki z F&F.
[/QUOTE] Świetne zakupy!
![]() |
#892 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#893 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#894 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#895 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#896 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#897 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część
|
![]() ![]() |
![]() |
#898 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Żałoba wymaga czasu, nie spiesz się ... zobaczysz z czasem nadejdą lepsze dni. W otoczeniu ludzi, którzy Cię kochają i wspierają uporanie się z codziennym bólem jest łatwiejsze ... czego Ci serdecznie życzę ... Edytowane przez fashionismypassion Czas edycji: 2013-05-07 o 08:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#899 |
AGA :)
|
Dziewczyny, obiegnę trochę od tematu.
Czy w H&M jest jeszcze mid sale? Warto się wybrać? Będę miała w sobotę w Poznaniu luźne 5 godzin i się zastanawiam w którą stronę miasta uderzyć. Pojechałabym do Ikeii, ale jednak daleko a później nie chcę wracać z donicami i takim tam ![]()
![]() |
#900 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kupiłam masazer antycellulitowy, jak długo powinnam się nim masować dla najlepszych efektów? wkrótce też zacznę ćwiczenia na rowerku stacjonarnym, mam nadzieję, że kondycja mi się polepszy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.