Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-05, 19:48   #871
LadyI
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV

A ja niestety rozumiem postawę błekitne_niebo.. Jeszcze 5 lat temu do głowy by mi to nie przyszło, ale studia poprzestawiały mi trochę priorytety.. Wszystko kręci się wokół tego ile mam nauki, ile będę mieć i ile czasu stracę, gdy będę rozmawiać przez telefon, oglądać serial, czy gdy wyjdę ze znajomymi.. W tym roku trochę odpuściłam , ale wyrzuty sumienia mam cały czas.. Okropne uczucie i z jednej strony wiem, że to złe tak traktować znajomych i rodzinę, a z drugiej strony serio nie wyrabiam.. Wiadomo, nie siedzę cały czas przy książkach, ale potrzebuję ciszy i spokoju żeby się zresetować.. To przykre i wielokrotnie rozmawiałam o tym z ludźmi z roku, niestety podzielają moją opinię.. Czasem zdarza się płakać, ale jak już trawisz w to błędne uczelniane koło to ciężko się wydostać.. Jasne, że wychodzimy na imprezy i w każdy piątek 90% osób pije alkohol, żeby się odstresować, ale to takie trochę pozory i próba zachowania równowagi.. Podziwiam ludzi, na których to nie wywołało takiego piętna jak na mnie... Ja np wszędzie chodzę z książkami, do fryzjera, do koleżanki, do lekarza, na majówkę też pojechałam z chirurgią w walizce.. Nigdy nie brałam udziału w juwenaliach . Śmiać mi się chce z siebie samej jak na to patrzę z dystansem .
Kochana, czas trochę odpuścić

Edytowane przez LadyI
Czas edycji: 2013-05-05 o 19:49
LadyI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 21:21   #872
naciulatko
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV

Cytat:
Napisane przez blekitne_niebo Pokaż wiadomość
Dziękuję wszystkim dziewczynom które się odezwały Mam spory materiał do przemyśleń

Naciulatko trafiła w samo sedno:

Trochę tak na to patrzę, ale jest to spowodowane tym, że ja wśród ludzi nie potrafię wypoczywać, że dla mnie duże rodzinne spotkanie to nie relaks tylko męczący obowiązek. Najbardziej lubię wypoczywać w samotności, wtedy regeneruję się i zbieram siły na kolejny tydzień.
Lubię spędzać czas z rodzicami lub babcią gdy wspólnie gotujemy obiad i go później zjadamy Ale potem od razu wracam do książek.

No właśnie tak mam Zawsze gdy spotykam się ze znajomymi mam w głowie myśl że mogłabym w tym czasie zrobić mnóstwo ważnych rzeczy. Musze popracować nad zmianą sposobu myślenia.

Sęk w tym, że ja wiem co dla mnie najważniejsze, tylko nie chcę przy tym ranić bliskich.

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Właśnie tak myślę. Tylko mam wrażenie, że ludziom wokół mnie jest coraz bardziej przykro. Z jednej strony mocno mnie dopingują i życzą sukcesów, a z drugiej strony chcieliby spędzić ze mną choć trochę więcej czasu.

Zastanowię się jakie konkretne zmiany wprowadzić w sposobie spędzania czasu, ale wiem że będzie baaaaaardzo ciężko.
Ja myślę, że bardzo duże znaczenie ma to, że widzisz problem, czyli odczuwasz potrzebę zmiany.
Nie twierdzę, że masz porzucić naukę na rzecz znajomych, bo oczywiście nie o to chodzi. Grunt, żeby znaleźć równowagę. Myślę, że przesada w którąkolwiek ze stron jest zła.
Przemyśl, które osoby są dla Ciebie ważne, którym chciałabyś poświęcić więcej czasu. Na jednym z blogów, którego adres pojawił się na tym wątku, dziewczyna napisała, że planując swoje działania na najbliższy czas, uwzględnia w nich też spotkania ze znajomymi czy telefony do nich. Może coś takiego ma sens? Tzn. tutaj też nie warto przesadzać, żeby nie wyszło, że masz zapisane spotkanie z przyjaciółką, nie masz ochoty się z nią spotkać, ale musisz, bo tak wpisałaś w kalendarz Ja wyznaję zasadę, że w życiu potrzebna jest odrobina spontaniczności
Nauka i samorealizacja jest bardzo ważna, ale czasami warto wrzucić odrobinę na luz i zrobić coś nieplanowanego. Tragedia się nie stanie, Twoje życiowe plany na pewno nie zostaną zakłócone, zyskasz Ty i Twoi znajomi Tylko sęk w tym, żebyś nie miała poczucia zmarnowanego czasu. Aczkolwiek to już niestety kwestia tego, żebyś przekalkulowała sobie to w głowie.

Cytat:
Napisane przez mm111111 Pokaż wiadomość
Błękitne Niebo, Carpaibex, Naciulatko, Paulina Migotka
Ja uważam, że każda z Was na po części rację. Relacje z ludźmi są bardzo ważne. Sama się trochę zatraciłam "w robocie" i nagle zorientowałam się, że większość znajomości i kontaktów kuleje. Pracuję nad tym. Staram się nadrobić stracony czas, ale pielęgnuję tylko te wartościowe znajomości z osobami, które chcą mieć ze mną kontakt i z którymi ja czuję to samo. Jak było wspomniane - nic na siłę.
Kariera jednak jest bardzo ważna. Jeśli teraz sobie pofolgujemy, nie będziemy miały kolorowej przyszłości, w której jesteśmy spełnione, ambitne, w której stać nas na godne utrzymanie rodziny, dlatego teraz potocznie mówiąc trzeba "zaiwaniać", żeby później było lżej. Zdaję sobie sprawę, że nic nie jest wieczne a ludzie nie są nieśmiertelni, ale na siedzenie na tyłku z gromadką przyjaciół i rodziny chyba przyjdzie czas później. Przynajmniej ja to tak widzę.
Miłej resztki weekendu dziewczyny
Bardzo mądre słowa. Nie ma sensu zmuszać się, by utrzymywać kontakty z osobami, na których nam nie zależy. Uważam, że ten czas można spożytkować dużo lepiej - albo na samorealizację, albo na kontakty z ludźmi nam bliskimi
Ja niestety nie jestem w tym mistrzynią, aczkolwiek staram się nad tym pracować. Mam mnóstwo znajomych, część z nich to tacy, z którymi niekoniecznie chcę utrzymywać kontakty, ale zgadzam się na spotkanie, bo ileż można odmawiać. Oczywiście jestem na siebie zła, że nie potrafię być w pełni asertywna i słuchać głosu swojego serca , robić to na co mam ochotę. Mam nadzieję, że za jakiś czas nie będę miała z tym w ogóle problemu.

Cytat:
Napisane przez LadyI Pokaż wiadomość
A ja niestety rozumiem postawę błekitne_niebo.. Jeszcze 5 lat temu do głowy by mi to nie przyszło, ale studia poprzestawiały mi trochę priorytety.. Wszystko kręci się wokół tego ile mam nauki, ile będę mieć i ile czasu stracę, gdy będę rozmawiać przez telefon, oglądać serial, czy gdy wyjdę ze znajomymi.. W tym roku trochę odpuściłam , ale wyrzuty sumienia mam cały czas.. Okropne uczucie i z jednej strony wiem, że to złe tak traktować znajomych i rodzinę, a z drugiej strony serio nie wyrabiam.. Wiadomo, nie siedzę cały czas przy książkach, ale potrzebuję ciszy i spokoju żeby się zresetować.. To przykre i wielokrotnie rozmawiałam o tym z ludźmi z roku, niestety podzielają moją opinię.. Czasem zdarza się płakać, ale jak już trawisz w to błędne uczelniane koło to ciężko się wydostać.. Jasne, że wychodzimy na imprezy i w każdy piątek 90% osób pije alkohol, żeby się odstresować, ale to takie trochę pozory i próba zachowania równowagi.. Podziwiam ludzi, na których to nie wywołało takiego piętna jak na mnie... Ja np wszędzie chodzę z książkami, do fryzjera, do koleżanki, do lekarza, na majówkę też pojechałam z chirurgią w walizce.. Nigdy nie brałam udziału w juwenaliach . Śmiać mi się chce z siebie samej jak na to patrzę z dystansem .
Kochana, żebyś wiedziała jakie ja mam zwykle wyrzuty sumienia jak wybieram się na Juwenalia. Co więcej, co roku jeżdżę na to "święto" do Krakowa , a czasem zahaczam o inne miasta. Wtedy nie mam aż takich wyrzutów, bo w Krakowie zawsze jest to na początku maja, więc do sesji jeszcze trochę czasu. Natomiast w Gdańsku są koncerty pod koniec maja, więc pojawia się większy problem. Żebyś nie pomyślała, że jestem upośledzona, na Juwenalia do innych miast jeżdżę tylko wtedy, kiedy gra Myslovitz W Gdańsku chodzę też zwykle, kiedy oni grają, a że akurat w tym roku grają 25
Stary 2013-05-05, 21:25   #873
LadyI
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część

Cytat:
Napisane przez naciulatko Pokaż wiadomość
Ja myślę, że bardzo duże znaczenie ma to, że widzisz problem, czyli odczuwasz potrzebę zmiany.
Nie twierdzę, że masz porzucić naukę na rzecz znajomych, bo oczywiście nie o to chodzi. Grunt, żeby znaleźć równowagę. Myślę, że przesada w którąkolwiek ze stron jest zła.
Przemyśl, które osoby są dla Ciebie ważne, którym chciałabyś poświęcić więcej czasu. Na jednym z blogów, którego adres pojawił się na tym wątku, dziewczyna napisała, że planując swoje działania na najbliższy czas, uwzględnia w nich też spotkania ze znajomymi czy telefony do nich. Może coś takiego ma sens? Tzn. tutaj też nie warto przesadzać, żeby nie wyszło, że masz zapisane spotkanie z przyjaciółką, nie masz ochoty się z nią spotkać, ale musisz, bo tak wpisałaś w kalendarz Ja wyznaję zasadę, że w życiu potrzebna jest odrobina spontaniczności
Nauka i samorealizacja jest bardzo ważna, ale czasami warto wrzucić odrobinę na luz i zrobić coś nieplanowanego. Tragedia się nie stanie, Twoje życiowe plany na pewno nie zostaną zakłócone, zyskasz Ty i Twoi znajomi Tylko sęk w tym, żebyś nie miała poczucia zmarnowanego czasu. Aczkolwiek to już niestety kwestia tego, żebyś przekalkulowała sobie to w głowie.

Bardzo mądre słowa. Nie ma sensu zmuszać się, by utrzymywać kontakty z osobami, na których nam nie zależy. Uważam, że ten czas można spożytkować dużo lepiej - albo na samorealizację, albo na kontakty z ludźmi nam bliskimi
Ja niestety nie jestem w tym mistrzynią, aczkolwiek staram się nad tym pracować. Mam mnóstwo znajomych, część z nich to tacy, z którymi niekoniecznie chcę utrzymywać kontakty, ale zgadzam się na spotkanie, bo ileż można odmawiać. Oczywiście jestem na siebie zła, że nie potrafię być w pełni asertywna i słuchać głosu swojego serca , robić to na co mam ochotę. Mam nadzieję, że za jakiś czas nie będę miała z tym w ogóle problemu.

Kochana, żebyś wiedziała jakie ja mam zwykle wyrzuty sumienia jak wybieram się na Juwenalia. Co więcej, co roku jeżdżę na to "święto" do Krakowa , a czasem zahaczam o inne miasta. Wtedy nie mam aż takich wyrzutów, bo w Krakowie zawsze jest to na początku maja, więc do sesji jeszcze trochę czasu. Natomiast w Gdańsku są koncerty pod koniec maja, więc pojawia się większy problem. Żebyś nie pomyślała, że jestem upośledzona, na Juwenalia do innych miast jeżdżę tylko wtedy, kiedy gra Myslovitz W Gdańsku chodzę też zwykle, kiedy oni grają, a że akurat w tym roku grają 25
Bardzo mi sie podoba Twoje podejscie takie rzeczy zapadaja w pamiec, a milych wspomnien nam nikt nie odbierze

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-05-05, 21:29   #874
naciulatko
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty

Cytat:
Bardzo mi sie podoba Twoje podejscie takie rzeczy zapadaja w pamiec, a milych wspomnien nam nikt nie odbierze
Dziękuję Masz rację, wspomnienia są bardzo ważne i nikt nam ich nie zabierze, ale ten przedsesyjny stres... I myśli, że godziny spędzone na wyjazdach można było przeznaczyć na naukę Marzę o tym, żeby kiedyś pójść na egzamin bez stresu, pełna wiary w swoją wiedzę. Aczkolwiek ja jestem z tych niewierzących w siebie
Stary 2013-05-06, 00:39   #875
nikisa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty

Tak Was czytam i zazdroszcze (pozytywnie) takiej silnej woli w dążeniu do celu
Potrafie doskonale ułożyć plan co powinnam zrobić, ale nie mogę się zmusić żeby zacząć robić Towarzysko też średnio się układa
czuje, że wszystko mi tak przelatuje i nic sensownego się nie dzieje

Piękno rodzi się w bólach niestety
290cc anatomy 29.04.2017 piękna data

nikisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 07:22   #876
LadyI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez naciulatko Pokaż wiadomość
Dziękuję Masz rację, wspomnienia są bardzo ważne i nikt nam ich nie zabierze, ale ten przedsesyjny stres... I myśli, że godziny spędzone na wyjazdach można było przeznaczyć na naukę Marzę o tym, żeby kiedyś pójść na egzamin bez stresu, pełna wiary w swoją wiedzę. Aczkolwiek ja jestem z tych niewierzących w siebie
Niestety też tak mam
Stary 2013-05-06, 10:49   #877
carpaibex
Zakorzenienie

Rany, zaczęło się i u mnie mam z górki już cały maj i czerwiec, pozapowiadali mi się z egzaminami i zaliczeniami. Dziś muszę siedzieć nad łaciną, angielskim i botaniką
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-06, 11:45   #878
lleenka
Rozeznanie

Cytat:
Hiszpański, włoski, szwedzki. Włoskiego uczę się samodzielnie, szwedzkiego i hiszpańskiego w szkole językowej.
Naprawdę Cię podziwiam Motywujesz do działania

Czy możesz napisać, jak uczysz się tych języków? Ile czasu dziennie spędzasz na nauce? Jak podzieliłaś materiał? Itd. Będę baaaardzo wdzięczna za wskazówki Ja chodzę na kurs angielskiego w poniedziałki i środy rano, a we wtorki i czwartki mam lektoraty na uczelni. Ale to za mało... Chcę przypomnieć sobie też rosyjski, którego uczyłam się w szkole podstawowej i gimnazjum- myślę nad wakacyjnym kursem lub/ i wyjazdem do Moskwy na taki kurs.

Jak wrócę z uczelni to napiszę własne spostrzeżenia co do Twojego wczorajszego pytania.

Odebrałam Vitapil i skrzypokrzywę i rozpoczynam od dziś kurację

Po kilkudniowym obżarstwie w domu od dziś znowu zaczynam codziennie ćwiczyć i robić przysiady

Schudłam
69kg->66,3->64,3->62,6->61,1->60->59,4->58,5kg->56kg->55,6kg->55,2kg->54,8kg->53,7kg

APARATKA w połowie
29.04.2011r. - góra metalowa
18.11.2011r.-04.11.2015r. - dół metalowy

https://www.instagram.com/lena.m.lena/

Edytowane przez lleenka
Czas edycji: 2013-05-06 o 11:47
lleenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 12:00   #879
025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092
Konto usunięte

Edytowane przez 025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092
Czas edycji: 2013-06-26 o 19:41
025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 12:23   #880
olka900
Rozeznanie

[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;40664314]Przyszło moje zamówienie z Reserved! Jestem zadowolona. Świetna obsługa, paragon w specjalnej firmowej kopercie, ubrania w foliach albo przełożone papierem. Na dole zdjęcie zbiorcze - załapały się też sandałki z F&F.
Taki okres parszywy. Trzymam kciuki! Ja siedzę właśnie nad 2 prackami zaliczeniowymi. Za 2 tygodnie będę miała ten semestr z głowy. Po tej stronie barykady... W czerwcu siedzę w komisjach egzaminacyjnych dla studentów.

[/QUOTE]

Jest jakaś szansa na zdjęcia spódniczek na Tobie? Ciekawie wyglądają Potrzebuje jakiś spódniczek na lato, które nie będą się samoczynnie podnosić do góry, bo mam wrażenie, że mam tylko takie i już mam dosyć ciągłego ich poprawiania

Wczoraj skończyłam wyzwanie 'przysiadowe', jestem z siebie dumna . Myślę, że jeszcze porobię sobie, aż dojdę do 300, bo widzę efekty.
Stary 2013-05-06, 12:25   #881
Ag4
AGA :)

Cytat:
Napisane przez lleenka Pokaż wiadomość

Po kilkudniowym obżarstwie w domu od dziś znowu zaczynam codziennie ćwiczyć i robić przysiady
Oh ja też muszę!
Dostałam od Tżta nowe ciężarki i obciązniki na ręce i nogi. Teraz tylko muszę się zmotywować do działania. A szczerze mówiąc jakoś leń mnie dopadł :/ No i mam sporo nauki :/

[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;40664314]Przyszło moje zamówienie z Reserved! Jestem zadowolona. Świetna obsługa, paragon w specjalnej firmowej kopercie, ubrania w foliach albo przełożone papierem. Na dole zdjęcie zbiorcze - załapały się też sandałki z F&F.
[/QUOTE]

Ah! Wszystko mi się bardzo podoba!!
Ale ja póki co nie daję się skusić. Czekam na wyprzedaże

Aga
Ag4 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-06, 12:26   #882
olka900
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez carpaibex Pokaż wiadomość
Rany, zaczęło się i u mnie mam z górki już cały maj i czerwiec, pozapowiadali mi się z egzaminami i zaliczeniami. Dziś muszę siedzieć nad łaciną, angielskim i botaniką
Łącze się z Tobą w bólu, oby szybko to zleciało, nie mam nawet kiedy własnego wesela zorganizować
Stary 2013-05-06, 12:32   #883
201604250957
Konto usunięte

błękitne_niebo dziewczyny chyba już powiedziały większość tego co chciałam napisać na temat rozdzielenia czasu pomiędzy "rzeczy ważne i ważniejsze" ale chciałam tylko dodać, że:

1) wszystkie skrajności są złe i dotyczy to KAŻDEJ strefy naszego życia

2) znajduj czas i odwiedzaj rodziców, zapraszaj do siebie i spędzaj z nimi czas, w przeciwnym razie za jakiś czas ich zabraknie a Ty będziesz miała do siebie żal, że nie spędzałaś z nimi czasu wtedy gdy było to możliwe
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 12:58   #884
fashionismypassion
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
błękitne_niebo dziewczyny chyba już powiedziały większość tego co chciałam napisać na temat rozdzielenia czasu pomiędzy "rzeczy ważne i ważniejsze" ale chciałam tylko dodać, że:

2) znajduj czas i odwiedzaj rodziców, zapraszaj do siebie i spędzaj z nimi czas, w przeciwnym razie za jakiś czas ich zabraknie a Ty będziesz miała do siebie żal, że nie spędzałaś z nimi czasu wtedy gdy było to możliwe
Zgadzam się w zupełności.

Myślę, że w dzisiejszych czasach ludzie nie doceniają tego co najważniejsze i najcenniejsze zarazem mianowicie obecności w codziennym życiu najbliższych ... dopiero po stracie przychodzi czas na przemyślenia ...

Edytowane przez fashionismypassion
Czas edycji: 2013-05-06 o 13:00
fashionismypassion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 14:26   #885
k@rolineczka
Zadomowienie

Ja mam problem w drugą stronę – po śmierci bardzo bliskiej mi osoby praktycznie przestało mnie wszystko obchodzić i teraz spędzam najwięcej czasu z rodziną i przyjaciółmi. Zupełnie nie potrafię wrócić do rzeczywistości – zacząć znowu planować, uczyć się, spędzać czas w jakiś inny sposób (bardziej konstruktywny). Z jednej strony to uwielbiam, z drugiej mam poczucie, że stoję w miejscu, każdy się rozwija, a mi życie ucieka.
k@rolineczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 14:37   #886
carpaibex
Zakorzenienie

Odp: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV

Myślę,że na to potrzeba wiecej czasu. To sprawa indywidualna,ważne zeby nie popadac w skrajnosci jak juz ktos madrze napisal - ja probujac pocieszac ludzi po stracie kogos bliskiego, mowie ze ta osoba na pewno by nie chciala,aby kogos zycie sie zawalilo po jej smierci. Glowa do gory, trzymam kciuki abys jak najszybciej doszla do siebie :-*

Stary 2013-05-06, 15:05   #887
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystko kręci się wokół tego ile mam nauki, ile będę mieć i ile czasu stracę, gdy będę rozmawiać przez telefon, oglądać serial, czy gdy wyjdę ze znajomymi.. W tym roku trochę odpuściłam , ale wyrzuty sumienia mam cały czas.. Okropne uczucie i z jednej strony wiem, że to złe tak traktować znajomych i rodzinę, a z drugiej strony serio nie wyrabiam..

Ja np wszędzie chodzę z książkami, do fryzjera, do koleżanki, do lekarza, na majówkę też pojechałam z chirurgią w walizce.. Nigdy nie brałam udziału w juwenaliach . Śmiać mi się chce z siebie samej jak na to patrzę z dystansem .
Ech, no właśnie, tak to wygląda...

Cytat:
Trzymam mocno kciuki

Cytat:
Napisane przez lleenka Pokaż wiadomość
Czy możesz napisać, jak uczysz się tych języków? Ile czasu dziennie spędzasz na nauce? Jak podzieliłaś materiał? Itd. Będę baaaardzo wdzięczna za wskazówki Ja chodzę na kurs angielskiego w poniedziałki i środy rano, a we wtorki i czwartki mam lektoraty na uczelni. Ale to za mało... Chcę przypomnieć sobie też rosyjski, którego uczyłam się w szkole podstawowej i gimnazjum- myślę nad wakacyjnym kursem lub/ i wyjazdem do Moskwy na taki kurs.

Jak wrócę z uczelni to napiszę własne spostrzeżenia co do Twojego wczorajszego pytania.
Języki obce "wchodzą" mi dość łatwo. Najczęściej robię tak:
- każdego języka uczę się codziennie - w zależności od dnia to czas od pół godziny w dzień powszedni do 2-3h w weekend
- codziennie przerabiam partię słówek z każdego języka - najczęściej w środkach komunikacji miejskiej (mam długi dojazd) albo w czasie uczelnianych okienek
- do każdego języka mam osobno repetytorium leksykalne i książkę do gramatyki i po kolei przerabiam rozdziały
- z dwóch języków chodzę na kurs do szkoły językowej i tam nastawiam się przede wszystkim na konwersacje

[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;40664314]Przyszło moje zamówienie z Reserved! Jestem zadowolona. Świetna obsługa, paragon w specjalnej firmowej kopercie, ubrania w foliach albo przełożone papierem. Na dole zdjęcie zbiorcze - załapały się też sandałki z F&F..[/QUOTE]

Świetne zakupy!

[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;40664314]Myślę, że może przemówi do Ciebie fakt (np. do mnie przemawia ), że rozwój i samodoskonalenie to nie tylko sfera intelektualna i fizyczna, ale też emocjonalna, a do pełnego rozwoju emocjonalnego potrzebni są nam inni ludzie.[/QUOTE]

Widzisz, tylko sęk w tym, że ja potrzebuję tego kontaktu w małych ilościach. Przykład: kontakt z koleżankami na uczelni jest dla mnie wystarczający, nie potrzebuję już chodzenia z nimi na kawę po zajęciach, bo to już dla mnie przesyt

Chcę tylko, żeby moja przyjaciółka i rodzice nie czuli się zaniedbani, bo to na nich mi zależy. I stąd moje wahania i wątpliwości. Myślałam o tym intensywnie i podjęłam pewne kroki Wszystkie Wasze wypowiedzi dały mi do myślenia i najbliższy weekend mam już zaplanowany dla przyjaciółki i rodziny Mimo że czekają mnie ważne zaliczenia Przyznam, że trudno było mi uciszyć stres i wyrzuty sumienia, ale przełamałam swój schemat myślenia i teraz głównie czuję ulgę i radość

Cytat:
Napisane przez k@rolineczka Pokaż wiadomość
Ja mam problem w drugą stronę – po śmierci bardzo bliskiej mi osoby praktycznie przestało mnie wszystko obchodzić i teraz spędzam najwięcej czasu z rodziną i przyjaciółmi. Zupełnie nie potrafię wrócić do rzeczywistości – zacząć znowu planować, uczyć się, spędzać czas w jakiś inny sposób (bardziej konstruktywny). Z jednej strony to uwielbiam, z drugiej mam poczucie, że stoję w miejscu, każdy się rozwija, a mi życie ucieka.
Kochana, trzymaj się
blekitne_niebo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 16:50   #888
Forget_me
Zakorzenienie

Hej dziewczyny
Czy u Was też jest tak pięknie? Cieplutko, cudownie Szkoda, że taki nie był długi weekend.
My wczoraj wróciliśmy i powiem szczerze, że przydałby mi się jeden dzień jeszcze na regenerację sił Wyjazd nam się udał, choć strasznie żałuję, że nie udało się nam zahaczyć o termy. Z pogodą było nieco gorzej, bo piątek cały czas padało, w sobotę było nieco lepiej, a w niedzielę, jak wracaliśmy w ogóle się rozpogodziło
Dzisiaj startuję z ćwiczeniami z Ewą Chodakowską Troszkę się obawiam, że jutro będę miała straszne zakwasy, ale muszę się w końcu za siebie zabrać Także trzymajcie za mnie kciuki
Forget_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 18:16   #889
pati_pz
Zadomowienie

Cytat:
Widzisz, tylko sęk w tym, że ja potrzebuję tego kontaktu w małych ilościach. Przykład: kontakt z koleżankami na uczelni jest dla mnie wystarczający, nie potrzebuję już chodzenia z nimi na kawę po zajęciach, bo to już dla mnie przesyt
Cieszy mnie to, że nie tylko ja tak mam. I to nie jest tak, że ich nie lubię, bo lubię bardzo Jedyną osobą, z którą częsty i długi kontakt mnie nie męczy jest mój chłopak. Pamiętam, jak obawiałam się wspólnych wyjazdów, że właśnie będę zmęczona ciągle, ale na szczęście niesłusznie.
Super, że podjęłaś już kroki, żeby poprawić sytuację, na pewno się uda

A ja czekam na telefon w sprawie pracy - doszłam do ostatniego etapu rekrutacji z jeszcze jedną panią i teraz czekam na odpowiedź...
pati_pz jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-06, 18:20   #890
naciulatko
Zakorzenienie

Cytat:

Trzymam mocno kciuki

- każdego języka uczę się codziennie - w zależności od dnia to czas od pół godziny w dzień powszedni do 2-3h w weekend
- codziennie przerabiam partię słówek z każdego języka - najczęściej w środkach komunikacji miejskiej (mam długi dojazd) albo w czasie uczelnianych okienek
- do każdego języka mam osobno repetytorium leksykalne i książkę do gramatyki i po kolei przerabiam rozdziały
- z dwóch języków chodzę na kurs do szkoły językowej i tam nastawiam się przede wszystkim na konwersacje

Świetne zakupy!

Chcę tylko, żeby moja przyjaciółka i rodzice nie czuli się zaniedbani, bo to na nich mi zależy. I stąd moje wahania i wątpliwości. Myślałam o tym intensywnie i podjęłam pewne kroki Wszystkie Wasze wypowiedzi dały mi do myślenia i najbliższy weekend mam już zaplanowany dla przyjaciółki i rodziny Mimo że czekają mnie ważne zaliczenia Przyznam, że trudno było mi uciszyć stres i wyrzuty sumienia, ale przełamałam swój schemat myślenia i teraz głównie czuję ulgę i radość

Kochana, trzymaj się
Bardzo fajnie, że widzisz problem i podjęłaś kroki, by zmienić swoje nastawienie Powodzenia

Wpadłam pożegnać się z Wami, gdyż dzisiaj o 23:15 jadę polskim busem do Krakowa na kilka dni. Zachęcam Krakowianki do przyjścia jutro na Juwenalia AGH na koncert Myslovitz
Stary 2013-05-06, 19:22   #891
ZlaZlosliwaZlosnica
Zakorzenienie

[/QUOTE]

Świetne zakupy!
Stary 2013-05-06, 21:06   #892
k@rolineczka
Zadomowienie

Dot.: Odp: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część

Cytat:
Myślę,że na to potrzeba wiecej czasu. To sprawa indywidualna,ważne zeby nie popadac w skrajnosci jak juz ktos madrze napisal - ja probujac pocieszac ludzi po stracie kogos bliskiego, mowie ze ta osoba na pewno by nie chciala,aby kogos zycie sie zawalilo po jej smierci. Glowa do gory, trzymam kciuki abys jak najszybciej doszla do siebie :-*

tym bardziej, że mój młodszy brat był typem rozrywkowym i zawsze chciał, żebym się więcej bawiła a mnie zamartwiała, to zawsze podtrzymuje mnie na duchu

Cytat:
Kochana, trzymaj się
Już troszkę czasu minęło. Liczę, że to zobojętnienie na wszystko mi powoli przejdzie. Na razie mam etap spędzania czasu z rodziną, bo kiedyś może ich zabraknąć.
k@rolineczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 21:28   #893
Madzia_M77
Zadomowienie

Cytat:
Na jakim poziomie masz łacinę? Że tak powiem - "doskwierającym"?

Cytat:
Napisane przez olka900 Pokaż wiadomość
Wczoraj skończyłam wyzwanie 'przysiadowe', jestem z siebie dumna . Myślę, że jeszcze porobię sobie, aż dojdę do 300, bo widzę efekty.
A ja o swoim zapomniałam zrobiłam ładnie 2 tygodnie, poźniej coś mi się ponawarstwiało, dużo pracy i wyleciało mi z głowy Jutro zaczynam od nowa

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość

Tak, to ważne
Cytat:
Bardzo podziwiam taką konsekwencję w działaniu Jesteś w stanie ocenić ile czasu przy takim trybie nauki zajmuje Ci nauczenie się języka w stopniu komunikatywnym?

Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość
Dzisiaj startuję z ćwiczeniami z Ewą Chodakowską Troszkę się obawiam, że jutro będę miała straszne zakwasy, ale muszę się w końcu za siebie zabrać Także trzymajcie za mnie kciuki
Trzymam Startujesz z nową płytą? Kupiłam ostatnio z Shapem.
Madzia_M77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 21:35   #894
mm111111
Wtajemniczenie

Cytat:

Trzymam mocno kciuki

Świetne zakupy!

Kochana, trzymaj się
to świetnie ze wprowadziłaś juz jakieś zmiany, brawo!

Cytat:
tym bardziej, że mój młodszy brat był typem rozrywkowym i zawsze chciał, żebym się więcej bawiła a mnie zamartwiała, to zawsze podtrzymuje mnie na duchu

Już troszkę czasu minęło. Liczę, że to zobojętnienie na wszystko mi powoli przejdzie. Na razie mam etap spędzania czasu z rodziną, bo kiedyś może ich zabraknąć.
przykro bardzo, każdy musi znaleźć chyba swój sposób na przejście takiego etapu w życiu, a jest to bardzo trudne :/
mm111111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 21:43   #895
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Konto usunięte

Dot.: Odp: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część

Cytat:

6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 06:13   #896
LadyI
Zakorzenienie

Cytat:

Stary 2013-05-07, 07:42   #897
carpaibex
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część

Cytat:
Napisane przez Madzia_M77 Pokaż wiadomość
Na jakim poziomie masz łacinę? Że tak powiem - "doskwierającym"?
Doskwierajaca to jest pani magister od łaciny A uczymy sie raczej standardowo : gramatyka,słownictwo,sent encje,czytamy jakieś teksty.

Stary 2013-05-07, 08:26   #898
fashionismypassion
Wtajemniczenie

Cytat:
Mogę tylko słowem pisanym przesłać wyrazy współczucia i wsparcia w pogodzeniu się z odejściem bliskiej osoby ...

Żałoba wymaga czasu, nie spiesz się ... zobaczysz z czasem nadejdą lepsze dni. W otoczeniu ludzi, którzy Cię kochają i wspierają uporanie się z codziennym bólem jest łatwiejsze ... czego Ci serdecznie życzę ...

Edytowane przez fashionismypassion
Czas edycji: 2013-05-07 o 08:27
fashionismypassion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 10:16   #899
Ag4
AGA :)

Dziewczyny, obiegnę trochę od tematu.

Czy w H&M jest jeszcze mid sale? Warto się wybrać? Będę miała w sobotę w Poznaniu luźne 5 godzin i się zastanawiam w którą stronę miasta uderzyć. Pojechałabym do Ikeii, ale jednak daleko a później nie chcę wracać z donicami i takim tam

Aga
Ag4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 10:26   #900
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag4 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, obiegnę trochę od tematu.

Czy w H&M jest jeszcze mid sale? Warto się wybrać? Będę miała w sobotę w Poznaniu luźne 5 godzin i się zastanawiam w którą stronę miasta uderzyć. Pojechałabym do Ikeii, ale jednak daleko a później nie chcę wracać z donicami i takim tam
jadę właśnie odebrać reklamację z mango więc mogę wstąpić do hm na półwiejskiej i dam znać

kupiłam masazer antycellulitowy, jak długo powinnam się nim masować dla najlepszych efektów?
wkrótce też zacznę ćwiczenia na rowerku stacjonarnym, mam nadzieję, że kondycja mi się polepszy
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości