|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Promocje w Douglasie, Sephorze, Marionnaud + OT, część VII :)
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;40668472]Aj, szkoda
Taboo nie ma.[/QUOTE] Nooo ![]() Ciekawe czy Taboo w ogóle u nas będzie
|
|
|
|
#4412 |
|
♪♫♪♪♫♪
|
Ja też go sobie chyba zamówię
|
|
#4413 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszłam Wam napisać, że jestem zachwycona shimmer brickiem Bronze
Moja cera wygląda promiennie, mniej więcej jak u tej śniadej modelki ) KLIK
|
|
|
|
#4414 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Narobiłaś mi ochoty na Bricka, będę we czwartek w Tarasach i im się przyjrzę na pewnoEdytowane przez 71f1a49ccdda6499050838d6b2ef76d32f6aae36_5f5aaff1a659f Czas edycji: 2013-05-06 o 20:50 |
|
|
|
|
#4415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Super, że udało Ci się skompletować fajny mejkapowy zestaw. |
|
|
|
|
#4416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ciekawe czy mi się kiedykolwiek uda skomponowanie idealnego zestawu
|
|
#4417 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Neverending Story
|
|
|
|
|
#4418 |
|
Zakorzenienie
|
[1=71f1a49ccdda6499050838d 6b2ef76d32f6aae36_5f5aaff 1a659f;40672018]Swoją drogą trudno taki taki makijażowy, czy pielęgnacyjno-makijażowy zestaw skompletować, bo jak sobie człowiek coś ułoży np. na lato, to zanim się obejrzy jest zima i albo krem niewystarczający, albo podkład np.wysusza, albo za ciemny; to znów lat przybywa i kosmetyki są za mało odżywcze, podkład za mało rozświetlający etc., etc.
Neverending Story [/QUOTE]Zgadzam się Przy okazji zdałam sobie sprawę, że im więcej mam kosmetyków, tym trudniej mi wypracować sobie fajne zestawienie, choć powinno być odwrotnie . Przypominam sobie czasy, kiedy miałam (nie licząc mazideł do ust i oczu) jeden ulubiony krem do twarzy Yves Rocher, jeden podkład z Revlona, ze dwa róże i puder sypki Clinique i zawsze byłam zadowolona z efektu .To chyba jednak z wiekiem jest coraz gorzej - wiecej czasu trzeba poświęcić na zmagania z pogarszajacym sie stanem skóry. |
|
|
|
#4419 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja też pamiętam czasy, jak mi wystarczał jakiś tusz Joko i przysłowiowy krem Nivea BTW. gdzieś wyczytałam, że przeciętna kobieta co ok. 6 lat zmienia swój styl w makijażu (sposób malowania) a często i kolorystykę kolorówki. Czasami niepostrzeżenie można się wymknąć statystyce
|
|
|
|
|
#4420 |
|
Zakorzenienie
|
[1=71f1a49ccdda6499050838d 6b2ef76d32f6aae36_5f5aaff 1a659f;40671787]Miluś, pretendujesz do naszej bobbikowej znawczyni i ambasadorki
![]() Narobiłaś mi ochoty na Bricka, będę we czwartek w Tarasach i im się przyjrzę na pewnoJa kocham kosmetyki Bobbikowej Choć cen w PL już nie kocham wcale. Bobbi jak dla mnie ma bardzo uniwersalne kosmetyki i ponadczasowe kolory. Wypracowałam już sobie mniej więcej jakie kolory pasują do odcienia mojej cery (latem i zimą) i teraz komponuję zestawy ![]() [1=71f1a49ccdda6499050838d 6b2ef76d32f6aae36_5f5aaff 1a659f;40672018]Swoją drogą trudno taki taki makijażowy, czy pielęgnacyjno-makijażowy zestaw skompletować, bo jak sobie człowiek coś ułoży np. na lato, to zanim się obejrzy jest zima i albo krem niewystarczający, albo podkład np.wysusza, albo za ciemny; to znów lat przybywa i kosmetyki są za mało odżywcze, podkład za mało rozświetlający etc., etc. Neverending Story [/QUOTE]Zgadzam się Nie ukrywam, że odkąd używam podkładów Bobbi Brown w idealnym dla mnie odcieniu to jest o wiele prościej. Nie muszę niczego niwelować, zażółcać, czy przyciemniać itd. I zaakceptowałam lekki błysk. Wolę się (estetycznie) świecić niż mieć suchą cerę. No, ale to też wiek 35+
|
|
|
|
#4421 |
|
Zakorzenienie
|
[1=71f1a49ccdda6499050838d 6b2ef76d32f6aae36_5f5aaff 1a659f;40673523]
![]() Ja też pamiętam czasy, jak mi wystarczał jakiś tusz Joko i przysłowiowy krem Nivea BTW. gdzieś wyczytałam, że przeciętna kobieta co ok. 6 lat zmienia swój styl w makijażu (sposób malowania) a często i kolorystykę kolorówki. Czasami niepostrzeżenie można się wymknąć statystyce [/QUOTE]To ja się statystykom wymykam . Parę lat temu istotnie odeszłam od swojego monotematycznego stylu i kolorystyki, ale aktualnie zmiany u mnie występują w odstępach liczonych nie w latach, ale w dniach .Miłko - zazdroszczę takiego podejścia. Ale przyznam, że powoli zaczynam odczuwać przesyt kosmetyczny, przynajmniej jak chodzi o kolorówkę. |
|
|
|
#4422 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze go nie ma? Bo się nie rozglądałam...
|
#4423 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4424 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ostatnio mnie na zolty liner naszlo, ale nic godnego uwagi znalezc nie moge. Inglot to taki syf, ze glowa mala. Musze se zapisac, zeby nie zapomniec na blogu obsmarowac . Zoltego cienia MUFE, ktory od biedy za liner moglby robic u mnie nie ma. Wiecej nic zoltego nie znam. Kupilam sobie tez zolty lakier od paznokci Anny. Tez z deka kiepskawy: cztery warstwy i przeswity.btw: wzielam Rebel. Z daleka z ciemnymi oczami i blada skora ponoc jak wampir wygladam . Zastanawialam sie tez nad The Amp, ale nie bylo. Chcialam sobie wziac tez sliwkowy roz do policzkow. MAC nic sliwkowego z mojej wizji nie ma. Najbardziej sliwkowy byl Coygirl (taka nieco przyzdechla sliwka niestety), ale tez nie bylo . Az sie nie chce wierzyc, ale nasz kraj jest bardzo ubogi w zolta kolorowke i sliwkowe roze . Jakkolwiek wiec chcialabym zmienic styl makijazu to niestety nie moge.Co do Taboo to i w S. i w D. nie wiedziano co to jest. Nawet zgromilam panie spojrzeniem, ale to ich nie oswiecilo Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b Czas edycji: 2013-05-07 o 00:48 |
|
|
|
|
#4425 |
|
kosmita jakiś normalnie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;40678158].... Chcialam sobie wziac tez sliwkowy roz do policzkow. MAC nic sliwkowego z mojej wizji nie ma. Najbardziej sliwkowy byl Coygirl (taka nieco przyzdechla sliwka niestety), ale tez nie bylo
. ...[/QUOTE] a Smoldering Plum Clinique?
|
|
#4426 |
|
Zadomowienie
|
Przy zakupach w YR woda do demakijażu twarzy i oczu gratis, kod: WODAPB ważny do 12 maja.
|
#4427 |
|
Zakorzenienie
|
Milko oba produkty śliczne
Ja zmieniłam z czasem swój styl ubierania i makijażu na bardziej kolorowy. Kiedyś nosiłam wyłacznie bez/braz/czern/biel/krem dziś zdecydowanie częściej siegam po kolory. Kiedyś w ogole nie uzywałam różu, dziś praktycznie codziennie. Natomiast nie zmienia się to, że bardzo nie lubię mieć na sobie dużo warstw, zarówno ubrań (tzw cebulka brrr) jak i makijażu
|
|
|
|
#4428 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale ja się na razie dzielnie opieram Shimmer Brickom i kolejnym różom . Zresztą w dziedzinie rozświetlaczy i różów królują u mnie MAC, a zaraz potem Chanel, plus Guerlainowska Cruel Gardenia.Cytat:
. A szminki typu Rebel to zwłaszcza zimą lubię - blada skóra, czarne włosy i ciemna szminka i wyglądam jak Morticia Addams . Up The Amp mam, ale praktycznie nie używam, bo odcień u mnie nie do końca wygląda tak, jak chciałabym. No i niestety nudziakowe szminki też nie dla mnie. Podobają mi się, ale u kogoś, ja mam chyba za bardzo napigmentowane usta i większość nudziaków wygląda na mnie tandetnie .Na żółty mnie jeszcze nie naszło , więc niestety nie pomogę w zlokalizowaniu rzeczy, których szukasz.Co do śliwkowego różu to też nic konkretnego nie przychodzi mi do głowy. Nie wiem, czy akurat o ten odcień Ci chodzi, ale w macowej kolekcji Archie's Girl był róż Prom Princess, który być może byłby mniej więcej tym, czego szukasz .Z Taboo to jest naprawdę dziwna sprawa, bo na moje pytania o ten lakier też wszystkie konsultantki szeroko paszcze rozdziawiały. |
||
|
|
|
#4429 |
|
Zakorzenienie
|
[1=71f1a49ccdda6499050838d 6b2ef76d32f6aae36_5f5aaff 1a659f;40671787]Miluś, pretendujesz do miana naszej bobbikowej znawczyni i ambasadorki
![]() Narobiłaś mi ochoty na Bricka, będę we czwartek w Tarasach i im się przyjrzę na pewnoZgadzam sie z PannąEweliną w 100%
|
#4430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odebrałam dzisiaj zamówienie i był komplet. Dla mnie toreb starczyło, co dziwne, bo zamawiałam (chyba) później niż Ty, 28/9.04
kosmetyki + różności okazjonalnie : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=835212 madzialenn bloguje o kosmetykach i modzie ![]() Kosmetyki i codzienne stylizacje ![]() http://madzialennx.blogspot.com/2014...ine-shawl.html |
|
|
|
|
#4431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie maluję prawie oczu - delikatny cień, czasem kreska + rzęsy i podkreślenie brwi - dlatego u mnie paskowe shimmer bricki zdają świetnie egzamin. Jaśniejsze paski służą mi za cień do oczu (i nie są to drobinki brokatowe Stawiam za to bardziej na róż. Poliki podkreślam najbardziej. Mam z natury ziemistą cerę i bez różu nie wychodzę z domu ![]() |
|
|
|
|
#4432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zamówienie składałam 25 kwietnia, info o zaksięgowaniu pieniędzy dostałam 26.04., więc faktycznie dla mnie powinno starczyć .Ale dziś dostałam od nich maila w sprawie mojej reklamacji, gdzie napisano: "Pragniemy poinformować, iż brakujące produkty zostaną Pani dosłane tak szybko jak to możliwe. Jeszcze raz przepraszamy". No ciekawa jestem, skąd mi teraz tą torbę wytrzasną .Btw - ja to coś ostatnio pecha mam wybitnie. Na ciuchy z MANGO, do odbioru we wrocławskim salonie, czekam od 17 marca i ani widu ani słychu Edytowane przez OlaM Czas edycji: 2013-05-07 o 12:03 |
|
|
|
|
#4434 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
On jest taki tłustawy, ale z twarzy nie spływa Do tego rodzaju kompaktów używam pędzla języczkowego do podkładów. Mam wrażenie, że gąbeczka jest mało ekonomiczna ![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
Ale to zamówienie z Mango STRASZNIE długo realizują...
|
||
|
|
|
#4435 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4436 | ||
|
Konto usunięte
|
Na mojej skorze sliwki nie widac
Cytat:
Cytat:
.
|
||
|
|
|
#4437 |
|
Zakorzenienie
|
...
a czy CABANA Boy z The Balm nie jest wystarczająco sliwkowy?
|
|
|
|
#4438 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam ten roz, i wedlug mnie to ten kolor nawet obok sliwki nie stal
. Tez napalilam sie na niego, a ze kupowalam przez neta to wczesniej nie macałam i sie rozczarowałam.
|
|
|
|
#4439 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4440 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba mnie coś trafi - dostałam z Mango maila, że otrzymam zwrot pieniędzy za zamówienie, ale żadnego wyjaśnienia, dlaczego go nie zrealizują
. Dziwne jest to, że spośród 3 rzeczy, które zamówiłam, 2 nadal są dostępne na stronie, za to nie ma tego nieszczęsnego golfa, na którym najbardziej mi zależało . Próbowałam się tam dodzwonić, ale po 22 minutach oczekiwania na połączenie z konsultantem i wysłuchiwaniu debilnych komunikatów i muzyczki się rozłączyłam .
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:56.

) 

Neverending Story

. Zoltego cienia MUFE, ktory od biedy za liner moglby robic u mnie nie ma. Wiecej nic zoltego nie znam. Kupilam sobie tez zolty lakier od paznokci Anny. Tez z deka kiepskawy: cztery warstwy i przeswity.
. Jakkolwiek wiec chcialabym zmienic styl makijazu to niestety nie moge.
.
. Zamówiony m.in. golf przyjdzie mi chyba latem nosić, o ile w ogóle dostanę to zamówienie