Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa 11 17,46%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 2 3,17%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 2 3,17%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 1 1,59%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 5 7,94%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 3 4,76%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 4 6,35%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 5 7,94%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 1 1,59%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 9 14,29%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 2 3,17%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 2 3,17%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. 10 15,87%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 6 9,52%
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-07, 08:54   #3451
ada32
Wtajemniczenie

Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
no to zaciskam za sobotę, to już niedługo

ciekawa jestem jak tam barwineczek
też jestem ciekawa co u Niej
chyba już po cc..

Xal różnie i zależy od prowadzącego KTG..Ja w poprzedniej od nia terminu byłam co drugi dzień po 30 minut...
ale słyszałam że nawet do godziny też mierzą

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 08:57   #3452
ankaaa206
Wtajemniczenie

Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ile trwa KTG w szpitalu, bo mam dzisiaj podjechać na badanie a nie wiem czy to takie 2 minuty czy godzina pod aparaturą? Chyba wezmę jakąś książkę na wszelki wypadek i kanapkę, żeby moje burczenie w brzuchu nie zakłócało badania
20 min

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 08:58   #3453
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Jedziemy do szpitala (tzn czekamy na taksówke).Jak to nie to, to ja nie chcę wiedzieć jakie są skurcze porodowe
Mam skurcze co 5 minut (choć ostatnie 3 były co 1o, ale tak silne, że mam to gdzieś). Trzymajcie kciuki, żeby to nie były przepowiadacze, bo chyba skoczę z mostu
powodzenia!!

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
laski,zaczęło się...
śmigamy rodzić..
błągam o coś przeciw bólowego
bede starala sie informowac,ewentualnie sms...

Oby cukerek była cała i zdrowa,prosze o kciuki!
dawaj czadu!

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Mi w końcu "wydali" dziewczyny z patologii na stałe;-)
Także roboty trochę jest bo małe mają jeszcze małe buzki i ciężko im złapać cycka...walczymy cały czas ale póki co wygląda to tak że ściągam pokarm i dokarmiam dziewczyny butla...ale przedtem próbuje przystawiac. Pół godziny do godziny...
Gdyby nie mąż który przesiaduje cały dzień w szpitalu to bym chyba umarła ;-)
Nie wiadomo kiedy wychodzimy. Na pewno czekamy aż dziewczyny przekroczą 2kg. Póki co jest 1950 i 1920...pewnie minimum do końca tego tygodnia
trzymam za wagę dziewczynek

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

myw nocy mieliśmy ekspresowym poród
dali nam dziewczynę o 10 że skurczaki co 10 minut i rozdarcie na 3 cm o 24 już ją wzięli na.porodowe całea.o.1.30 kupiła już dziecko. do Tego pierwsze dziecko i ona taka młodziutka. porod ideał
no tak, czytałam, że można kupić dziecko już za 2 tysiące
Cytat:
Dzieki dziewczyny.za kciuki, bardzo ich potrzebujemy. Poki co 4cm rozwarcia ale szyja wreszecie zgladzona. Dostalam wlasnie zzo bo juz bliska bylam skakania z okna.... No i troche sie zwolnilo wszystko. Pewnie potraktuja mnie oksy, zeby rozkrecic to wszystko. Mam nadzieje,ze rozwarcie bedzie postepowac.i kiedys dojdziemy do magicznej 10. Tz mi zasnal biedny, nie spimy juz jakie 27h i konca nie widac. Mam nadzieje,ze Axella szybciej sie rozkrecila...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Mam nadzieję, że Sofcia jest już z Wami
Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
wczoraj byliśmy w przychodni, mój głodomorek waży już 3350g

no i ma stulejkę, tak jak myślałam,ale to na razie jest jeszcze do obserwacji, bo dopiero w wieku 2-3 lat idzie się na zabieg

najpierw zrobiliśmy ok 5km wózkiem (do mojej mamy). a potem zawiązałam małego w chustę i poszliśmy na ok godzinny spacer po wsi
Wojtusiowi chyba się podobało, cały czas spał jak aniołek.
no i przestały go wzdęcia męczyć jak był zawiązany
za wagę
a ta stulejka jest bardzo uciążliwa? nie "zejdzie" sama?
zazdroszczę spaceru w chuście
Cytat:
Napisane przez klauda88 Pokaż wiadomość
witam wszystkie. Przyszłam a raczej przyczłapałam do Was się trochę pożalić jestem przeterminowana już 7 dzień ( i nie zapowiada się, żeby mała szybko chciała wyjść wczoraj wieczorem byłam na KTG i co?? i skurczy zero ( już nie mogę się doczekać kiedy urodzę ;/

Cytat:
Dziewczyny, ile trwa KTG w szpitalu, bo mam dzisiaj podjechać na badanie a nie wiem czy to takie 2 minuty czy godzina pod aparaturą? Chyba wezmę jakąś książkę na wszelki wypadek i kanapkę, żeby moje burczenie w brzuchu nie zakłócało badania
ja miałam około 20 minut i nawet jakbym chciała się zdrzemnąć albo poczytać to nie było szans bo położna siedziała koło mnie, trzymała pelotę i zagadywała

---

Cześć! Ale wieści nocne
Ja się ogarniam i pędzę na ktg i może o rossmanna zahaczę później do domu, coś szybko zjeść i o 16:00 znów na miasto spotkać się z koleżankami

ale pogoda mnie wkurza bo znów pada

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 08:58   #3454
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32
też jestem ciekawa co u Niej
chyba już po cc..
pewnie tak skoro się nie odzywa, choć w sumie nie pisała jaka w końcu decyzja zapadła
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 08:58   #3455
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość

Jak czytam opisy porodów, gdzie było zzo, to brzmią jak bajka. U mnie nie ma, ewentualnie dolargan lub gaz rozweselający
u mnie to samo, pójdziemy na żywioł

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 09:01   #3456
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki dziewczyny.za kciuki, bardzo ich potrzebujemy. Poki co 4cm rozwarcia ale szyja wreszecie zgladzona. Dostalam wlasnie zzo bo juz bliska bylam skakania z okna.... No i troche sie zwolnilo wszystko. Pewnie potraktuja mnie oksy, zeby rozkrecic to wszystko. Mam nadzieje,ze rozwarcie bedzie postepowac.i kiedys dojdziemy do magicznej 10. Tz mi zasnal biedny, nie spimy juz jakie 27h i konca nie widac. Mam nadzieje,ze Axella szybciej sie rozkrecila...

kciuki zaciśnięte, oby rozwarcie szybko postępowało, czekamy na Sofcię

Cytat:
witam wszystkie. Przyszłam a raczej przyczłapałam do Was się trochę pożalić jestem przeterminowana już 7 dzień ( i nie zapowiada się, żeby mała szybko chciała wyjść wczoraj wieczorem byłam na KTG i co?? i skurczy zero ( już nie mogę się doczekać kiedy urodzę ;/
to może do szpitala zadzwoń i zapytaj kiedy mogłabyś przyjechać na wywołanie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
cgoinka zaczynam się bać Bo ja nie chce ZZO ale po waszych opisach....
.
A czemu nie chcesz zzo ?
ja tam raczej się zdecyduję, no chyba że ból faktycznie będzie do wytrzymania..
ale z tego co słyszałam, to zzo wszystkim znajomym bardzo ulżyło i bardzo sobie chwalą

Veronic- nie zacytowało mi, dla Wojtusia, ładnie przybiera na wadze a co do chustowania, to musi być słodki widok
co to za choroba o której wspomniałaś ?

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 09:01   #3457
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
t

Xal różnie i zależy od prowadzącego KTG..Ja w poprzedniej od nia terminu byłam co drugi dzień po 30 minut...
ale słyszałam że nawet do godziny też mierzą
wydaje mi się, że jak zapis jest ok to jest krótszy a jak coś wychodzi niepokojącego to dłuższy
Cytat:
pewnie tak skoro się nie odzywa, choć w sumie nie pisała jaka w końcu decyzja zapadła
bo ona jechała chyba naczczo i mogli ją od razu zostawić w szpitalu

Stary 2013-05-07, 09:02   #3458
klauda88
Raczkowanie

Cytat:
u mnie na ogół trwa 30-40 minut a burczenia w brzuchu nie będzie słychać bo pewnie bicie serduszka Twojego maluszka wszystko zagłuszy
klauda88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 09:02   #3459
szprotka_mada
Wtajemniczenie

A mnie od kilku dni coraz mocniej pobolewa spojenie i jakoś mnie tak dziwnie kłuje i ciśnie w dole (chyba szyjka). Mam nadzieję, że Kubuś nie kopie sobie rączkami tunelu do wyjścia

Pytanko mam- czy kosmetyków z Rossmanna (tych dla dzieci) można używać od urodzenia?!?

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 09:02   #3460
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
no tak, czytałam, że można kupić dziecko już za 2 tysiące
i płatność można rozłożyć na raty
Stary 2013-05-07, 09:02   #3461
Tity
Zakorzenienie

Kinga, Ash, Axella powodzenia!!!!
Ja wczoraj byłam na wizycie i jeszcze się poturlam. Znając życie to pewnie dopiero za tydzień mnie potną. W sobotę idę na ktg do szpitala i wtedy lekarz zdecyduje. Szyjkę mam zamkniętą...a już miało jej prawie nie być ponad miesiąc temu :P Mały jest bardzo nisko, dlatego pachwiny mnie bolą przy chodzeniu.
Lecę z młodym na dwór pobiegać:P

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 09:06   #3462
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Pytanko mam- czy kosmetyków z Rossmanna (tych dla dzieci) można używać od urodzenia?!?
nie jest na nich to napisane ale wydaje mi się, że można, koleżanka używała i było ok

Cytat:
i płatność można rozłożyć na raty
dokładnie!

Tity dla Malca każdy dzień ważny, dasz radę

Stary 2013-05-07, 09:06   #3463
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
A mnie od kilku dni coraz mocniej pobolewa spojenie i jakoś mnie tak dziwnie kłuje i ciśnie w dole (chyba szyjka). Mam nadzieję, że Kubuś nie kopie sobie rączkami tunelu do wyjścia

Ja używam i jest ok

wczoraj zauważyłam, że ma delikatne odparzenia w pachwinkach , no i użyłam pudru babydream (na zmianę z pudrem alantan- w sumie to to samo) , i widzę znaczną poprawę

martwi mnie trochę pępek Małego, bo ciągle trochę podbiega krwią...

Justi- stulejka może zejść sama, dlatego czeka się tak do 2-3 roku życia z podjęciem decyzji o zabiegu
ogólnie to muszę delikatnie odciągać napletek (co jest ciężkie do zrobienia przy stulejce), żeby nie doszło do zapalenia w wyniku zbierającej się mastki i ew. zalegającego moczu

Edytowane przez Veronic
Czas edycji: 2013-05-07 o 09:08
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 09:12   #3464
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
bo ona jechała chyba naczczo i mogli ją od razu zostawić w szpitalu
no i pewnie tak zrobili
Stary 2013-05-07, 09:22   #3465
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
nie jest na nich to napisane ale wydaje mi się, że można, koleżanka używała i było ok
Cytat:
Ja używam i jest ok

wczoraj zauważyłam, że ma delikatne odparzenia w pachwinkach , no i użyłam pudru babydream (na zmianę z pudrem alantan- w sumie to to samo) , i widzę znaczną poprawę
Dzięki dziewczyny!
Właśnie na opakowaniu nie jest napisane od jakiego wieku można stosować, a wczoraj kupiłam jakiś krem, puder i żel do mycia i zaczęłam się zastanawiać czy dobrze zrobiłam... Chciałam Hippa, ale w tej mieścinie nie ma, a nie chciało mi się zamawiać i bulić za wysyłkę...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2013-05-07, 09:24   #3466
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:

raczej tak
ja jednak zacznę od hippa, później może na babydream się przerzucimy.. zobaczymy jak to będzie

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 09:25   #3467
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Justi- stulejka może zejść sama, dlatego czeka się tak do 2-3 roku życia z podjęciem decyzji o zabiegu
ogólnie to muszę delikatnie odciągać napletek (co jest ciężkie do zrobienia przy stulejce), żeby nie doszło do zapalenia w wyniku zbierającej się mastki i ew. zalegającego moczu
dzięki choć mam nadzieję, że ta wiedza mi się nie przyda...

Cytat:
Dzięki dziewczyny!
Właśnie na opakowaniu nie jest napisane od jakiego wieku można stosować, a wczoraj kupiłam jakiś krem, puder i żel do mycia i zaczęłam się zastanawiać czy dobrze zrobiłam... Chciałam Hippa, ale w tej mieścinie nie ma, a nie chciało mi się zamawiać i bulić za wysyłkę...
Ja właśnie dziś idę do ross zobaczyć czy mają ten z pompką bo chciałabym już kupić wszystkie kosmetyki dla Małego

Stary 2013-05-07, 09:26   #3468
Mysia mysz
Zakorzenienie

Kciuki za dziewczyny !!!!

zazdroszczę rozpakowania, też bym już chciała, a tu jeszcze miesiąc jutro gin, boję się, że mnie opieprzy, że za mało leżałam i szyjka krótsza
Stary 2013-05-07, 09:28   #3469
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki dziewczyny!
nie jest napisane, ale mają bardzo dobry, delikatny skład , więc chyba można

<<niektóre kosmetyki (na których jest napisane , że można stosować od urodzenia) mają 100 razy bardziej inwazyjne składniki>>

kremik do twarzy (ja używam także do pupy), puder , oliwkę, uniwersalny żel do mycia i szampon polecam w 100%
mam przetestowane

oliwka bardzo pięknie natłuściła suchą, łuszczącą się skórkę Małego po fototerapii, już po 1 dniu widać było efekty

podobno mleczko jest jeszcze dobre, ale ja nie miałam okazji przetestować
Stary 2013-05-07, 09:28   #3470
cloche
Zakorzenienie

też mi się coś zdaje, że barwineczek jest już mamusią
Cytat:
można, ale nie wykupuj całego asortymentu - na początek krem pielęgnacyjny na pupkę i coś do kąpieli (w razie wrażliwej skóry fajna jest oliwka do kąpieli z serii extrasensitiv) wystarczy. a jak będzie mało, to zawsze możesz dokupić
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 09:31   #3471
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
dzięki choć mam nadzieję, że ta wiedza mi się nie przyda...

Ja właśnie dziś idę do ross zobaczyć czy mają ten z pompką bo chciałabym już kupić wszystkie kosmetyki dla Małego
spoko oby Ci się ta wiedza nie przydała,
ale teraz chyba co 2 chłopczyk ma stulejkę...
no cóż... co zrobić

==

minęły 2,5 godz od karmienia i Wojtuś już coś tam stęka i jęczy, więc zaraz będzie krzyk :P
Stary 2013-05-07, 09:33   #3472
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Mi w końcu "wydali" dziewczyny z patologii na stałe;-)
Także roboty trochę jest bo małe mają jeszcze małe buzki i ciężko im złapać cycka...walczymy cały czas ale póki co wygląda to tak że ściągam pokarm i dokarmiam dziewczyny butla...ale przedtem próbuje przystawiac. Pół godziny do godziny...
Gdyby nie mąż który przesiaduje cały dzień w szpitalu to bym chyba umarła ;-)
Nie wiadomo kiedy wychodzimy. Na pewno czekamy aż dziewczyny przekroczą 2kg. Póki co jest 1950 i 1920...pewnie minimum do końca tego tygodnia
Fajnie, że się odezwałaś. Wierzę, że jak dziewczyny troszkę podrosną, to zakumają po co im cycuś i ile daje szczęścia. za wagę!

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
no to ide spac kurcze moja mama ma tutaj takie pyszne przetwory, ze codziennie w nocy odkrywam cos lepszego wlasnie wsunelam buleczke z powidlami nutellowymi wlasnej roboty - nie wiedzialam, ze zachowal sie jeszcze jakis sloiczek wypatrzylam sloiki z kompotami i sokami...rano bedzie uczta ze tez ja sie wczesniej nie przeprowadzilam
A co to są powidła nutellowe????

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
myw nocy mieliśmy ekspresowym poród
dali nam dziewczynę o 10 że skurczaki co 10 minut i rozdarcie na 3 cm o 24 już ją wzięli na.porodowe całea.o.1.30 kupiła już dziecko. do Tego pierwsze dziecko i ona taka młodziutka. porod ideał
Uwielbiam słowniki w telefonach.

Cytat:

Ash! Czekamy na Soficę! Anton (chyba dobrze pamiętam? ) wykręcaj klamki z okien!

Cytat:
Diabli- ja używam pampersów 1 , a i tak dla mojego są za duże (tzn teraz jedziemy na DADA 1, bo uważam, że są lepsze no i tańsze i zawsze na stanie w biedronce )
Znam dużo osób co używali Dady. Fajnie, że teraz są już i jedynki, bo wcześniej najmniejsze były chyba dwójeczki.

Cytat:
Ojej, nie martw się. Niestety to jest normalna procedura. Jeżeli nic się nie dzieje, to może maluszek jeszcze potrzebuje chwilkę pobyć w brzuszku. Będzie dobrze!

Cytat:
Nowa świecka tradycja - relacje prosto z porodówki
Mój tż się śmieje jak mu czytam smsy z forum, że "co to mamy za czasy". I że za niedługo będzie relacja live z porodówki...

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
imię zdradzę, jak już będzie pewniak bo dotychczasowe coś się nie utrzymały długo... ale tym razem chyba będzie spoko
Oooo. Nie będzie Felixa?

Cytat:
Co za baba, na furę poleciała

Siemanko. Na szybciora nadrobiłam, została mi jedna strona, tylko doczytam czy dziewczęta są już na świecie i muszę spadać sprzątać. Cya!

axella! !

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 09:35   #3473
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
można, ale nie wykupuj całego asortymentu - na początek krem pielęgnacyjny na pupkę i coś do kąpieli (w razie wrażliwej skóry fajna jest oliwka do kąpieli z serii extrasensitiv) wystarczy. a jak będzie mało, to zawsze możesz dokupić
Aż sprawdziłam co kupiłam Więc kupiłam puder, krem do twarzy i ciała i żel do kąpieli ten z pompką I chyba na razie tyle starczy. Zresztą, w razie czego coś jeszcze można później dokupić. Chciałam mieć cokolwiek, żeby później nie było, że wracamy do domu a tu dupa, bo nie ma nic...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2013-05-07, 09:43   #3474
cloche
Zakorzenienie

aha! oliwkę też warto mieć

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Oooo. Nie będzie Felixa?
Felix zszedł na drugie miejsce - wyraziłam swoje wątpliwości co do brzmienia razem z nazwiskiem znaczy się nie brzmi źle, ale nie przepadam za takim połączeniem no wiem, cuduję! ale chcę jak najlepiej... co by nie było, będzie fazowe imię
Cytat:
Aż sprawdziłam co kupiłam Więc kupiłam puder, krem do twarzy i ciała i żel do kąpieli ten z pompką I chyba na razie tyle starczy. Zresztą, w razie czego coś jeszcze można później dokupić. Chciałam mieć cokolwiek, żeby później nie było, że wracamy do domu a tu dupa, bo nie ma nic...
taki zestaw styknie na początek oliwkę możesz jeszcze mieć, choćby dolać do kąpieli (nawet swojej, jak by młodemu nie pasowało). żel tak samo możesz sama zużyć w razie czego - to hit wizażanek
krem trzeba jakiś od początku mieć i pupcię przy każdym przewijaniu posmarować dla ochrony
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 09:49   #3475
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
spoko oby Ci się ta wiedza nie przydała,
ale teraz chyba co 2 chłopczyk ma stulejkę...
no cóż... co zrobić

==

minęły 2,5 godz od karmienia i Wojtuś już coś tam stęka i jęczy, więc zaraz będzie krzyk :P
nawet nie wiedziałam, nie interesowałam się tym a chyba powinnam

kurcze to on je Ci jak w zegarku, marzenie!!

spadam na to ktg, dziś mam nadzieję, że nie wyjdą żadne skurcze ani nic, przeciwnie jak ostatnio

Stary 2013-05-07, 09:54   #3476
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee
Mój tż się śmieje jak mu czytam smsy z forum, że "co to mamy za czasy". I że za niedługo będzie relacja live z porodówki...
mój mąż podobnie - dziwi się że zamiast skupić się na rodzeniu dziewczyny znajdują czas na smsy
Stary 2013-05-07, 10:14   #3477
kalka
Zadomowienie

Nie ma jeszcze żadnego nowego maluszka?????
Dziewczyny dawać, dawać

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 10:18   #3478
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalka
Nie ma jeszcze żadnego nowego maluszka?????
Dziewczyny dawać, dawać
może jest z niecierpliwością czekam na Zuzię i Sofcię
a u was jak z wyborem imienia? są już jakieś decyzje?
Stary 2013-05-07, 10:26   #3479
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
oj biedula, przytulam mocno.. strasznie wkurza bo pewnie już od 3 tygodni łaziśz i się zastanawiasz to dzisiaj czy nie dzisiaj.. można czegoś dostać.. trzymam kciuki zeby jednak szybciej poszło!!

Cytat:
u mnie 20 minut, ale ja nie bardzo moglam coś robić po położna mnie zagadywała i dociskała pelotę..

Cytat:
aha! oliwkę też warto mieć

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Felix zszedł na drugie miejsce - wyraziłam swoje wątpliwości co do brzmienia razem z nazwiskiem znaczy się nie brzmi źle, ale nie przepadam za takim połączeniem no wiem, cuduję! ale chcę jak najlepiej... co by nie było, będzie fazowe imię

taki zestaw styknie na początek oliwkę możesz jeszcze mieć, choćby dolać do kąpieli (nawet swojej, jak by młodemu nie pasowało). żel tak samo możesz sama zużyć w razie czego - to hit wizażanek
krem trzeba jakiś od początku mieć i pupcię przy każdym przewijaniu posmarować dla ochrony
nie cudujesz, imie musi być wypaśne i musicie być do niego przekonani, w koncu to coś na całe życie

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 10:27   #3480
kalka
Zadomowienie

HUMP Przede wszystkim dziękuję za przekazanie moich sms.
Liczyłam się z tym, że w długi weekend mogą być opóźnienia.
A imię zostaje Natalka Patrycja nie grała za dobrze z nazwiskiem.
Jenny dopisz do listy.

W wolnej chwili opiszę mój poród. Teraz śmigam na plac zabaw ze starsza.

Edytowane przez kalka
Czas edycji: 2013-05-07 o 10:28
kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości