|
|
#1111 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
co do pogody, to ja muszę zacząć przyzwyczajać go do wody (chociaż nie chce pić), bo tak to cyc non stop na wierzchu a mi jest gorąco, Kubuś cały spocony :/ Cytat:
|
||
|
|
|
#1112 |
|
Zakorzenienie
|
Hej lale
![]() BIJKORA powodzenia!!!!! ![]() Chwalę się, Mały zjadł o 23 i nast karmienie o 2,50 PIERWSZY raz się takie coś zdarzyło, ja go usypiam, a ten się chichra, chce gadać, masakra!!! słodziaczek kochany <3Moj je 5 min, niemal co do sekundy bardzo, bardzo rzadko mu się zdarza dłużej
|
#1113 |
|
Zadomowienie
|
Meduzza spining to cyclinginaczej ... zajecia na rowerach magnetycznych ... godzina z instruktorem, on mowi co robic, najpierw jedziesz spokojnie, potem podkrecasz obciazenie bo sa niby gorki, a potem sie jedzie stojac na pedalach i zaczyna sie hardcore ... potem wstawanie z siadaniem na przemian ... chodzilam na roznego rodzaju cwiczenia, ale wczoraj chyba sie 1 raz w zyciu tak spocilam ze sie lalo ze mnie ... w pt ide z nowu
![]() Ja rozszerzanie diety zaczynam za 15 dni ![]() A tak wogole chcialam sie pochwalic 1 fotka .. wiem ze pewnie dla was to nic dziwnego, ale przy naszym agresywnym psie, ktory kilka razy wyskoczyl z zebami do malej, byl o nia masakrycznie zazdrosny i trzeba go bylo ciagle izolowac to mega sukces ... 2 fota rysiek w podrozy :P Dziewczyny a czy wy macie rozne przezwiska dla waszych dzieciaczkow ... Ja zauwazylam ze czesciej mowie do niej ksywami, niz po imieniu, jest ryskiem, jurkiem, buła, landryna, skarabeuszem, migotka no i kaczorkiem ... Blanka na nia mowie bardzo rzadko
|
|
#1114 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a co myślicie o tej chusto - nosidle?
http://allegro.pl/amazonas-nosidelko...162007652.html |
|
|
|
#1115 |
|
Zakorzenienie
|
Aśka, a Ciebie podziwiam kochana, i trzymam z całego serca kciuki za was
![]() a Blaneczka jakie śliczne ubranka, cudowna no i brawa za psiaka!!! a do małego jak wiadomo mowię Pietraszko króliczku, paróweczko, skarbeniuniek
|
#1116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas też Daduś, Dadi, Bączek, ale muszę dupę spiąć sobie i resztę i mówić po imieniu bo już powoli reaguje, to niech wie jak ma na imię |
|
|
|
|
#1117 |
|
Zakorzenienie
|
szajuś inteligencja nie męczy Cię czasem?
![]() Tak zrobię, jak mówisz. Zrobię badanie moczu. Bo nie mogę patrzeć jak Ona się męczy ![]() Jadę dziewczynki na pogrzeb dziadka... Muszę wziąć Małą ze sobą, bo nie mam jej z kim zostawić. Mam nadzieję,że będzie dzielna. |
|
|
|
#1118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1120 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz odniosę się do wczorajszych postów: [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40665961]Debrah, oj tam, zaczniesz rozszerzać dietę i nagle stanie się wsio proste tyle, ze pranie trudniejsze Ankietę zrobiłam [/QUOTE]Zgadzam się z szają. Ja też się bałam jak diabeł swięceonej wody a teraz już poszło. A z praniem hmm... na marchewkę mam sposób - uprane zaplamione ubranko na piękne słoneczko wywiesić i plamy niet. Ostatnio tak nawet biała bluzka mi się wybieliła. Karoten jest rozkładany przez UV. A na inne ciekawe plamy to Mydełko marsylskie. Cytat:
Cytat:
A teraz robię jej też smakową wodę. Dolewam trochę soczku w proporcji 1 część soku i 4 części wody. I wychodzi rewelacyjna lekko smakowa woda. A mała ja pije z zadowoleniem. A skarpetki grzechotki też mamy z soxo właśnie i super się sprawdziły w zimną i zakrapianą deszczem majówkę. A Ola je bardzo lubi. Ja też mama i ja kupuję ale ją trzeba przegotować, bo nie jest sterylna. |
|||
|
|
|
#1121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1122 |
|
Zakorzenienie
|
co do ksywek to u nas w użyciu:
kaczorek, brzuszek-pierdziuszek, mamusiny sisiorek, pierdus i tak samo jak u Lady- wymyslam, wymyślam, wymyslam ![]() Szaja- ja wziełam dwie mokre chusteczki, rozłożyłam na rece i tak odizolowana gównosrajka przeniosłam na czystszą czesc ceratki ide prasowac
|
|
|
|
#1123 |
|
Zadomowienie
|
Hope Ci powiem, ze mosidlo bomba. Trzeba czekac co powie Szajka ekspertka. sama bym sie na takie pokusila .. cena tez niezla bo wydawalo mi sie ze nosidlo to wydatek rzedu 500 zl ..
co do psa jest kontrolowany. moj tz szkoli psy, tesciu jest behawiorysta i wytlumaczyl mi mowe ciala i widze po chiku kiedy sie spina, wtedy od razu odwolujemy na miejsce. im wiecej byl izolowany tym bardziej byl do niej zle nastawiony ... jaka mialam akcje 2 dni temu. tesciu szkoli psy ratowniczo poszukiwawcze dla strazakow. wyszukuja ludzi i trupy w gruzach. no i pokazal mi rekwizyty ktore dostaja ... mial 3 palce i ucho ... jak to zobaczylam to zamarlam .. no ale pies musi poznac zapach trupa ... ale balabym sie kurna tego dotykac nawet w rekawiczkach wrrrr
|
|
#1124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1125 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40680204]
No pewnie. Wszak to facet, nie? ![]() ---------------------- Jadę do rpacy dzisiaj z Dorotką [/QUOTE]no w sumie ta ![]() o ja Cie. fajnie.... ja planuje moze na 1 czerwca. tylko boje sie ze jak sie pojawie to sie rzuci na nas chmara dzieciaczkow i bedzie ryk ![]() albo moze w ostatni tydz czerwca, wtedy bedzie juz niewiele osob w szkole... (co prawda wtedy teoretycznie powinnam wrocic do pracy ale sprobuje zaatwiec sobie lewizne na ten tydz )
|
|
|
|
#1126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1127 |
|
Konto usunięte
|
Nina, ja do podawania i podgrzania lekkiego obiadków używałam szklaneczek z ikei, też super się sprawdziły
|
|
|
|
#1128 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
krcze, podziwiam was. ja bym sie nigdy nie zdecydowala na psa przy dziecku ja tez rzadko mowie po imieniu. ostatnio na tapecie jest grzdyl czesto tez jest lulus. ale ostatnio dostalam bure od mamy - nie mow luls do niego? dlaczego? bo kiedys u nas na wiosce byl taki facet co chlal niemilosiernie, zapil sie na amen i wlasnie na niego mowili Lulus Cytat:
Cytat:
Cytat:
dzieki ja mam takie kubki z aventa. moga byc? |
||||
|
|
|
#1129 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, takie pytanie, czy wlasciciel mieszkania ma prawo w momencie, gdy my jeszcze tu mieszkamy, sprowadzac potencjalnych klientow na ogledziny? Oczywiscie zawsze sie pyta, czy nam pasuje itd, ale powoli sie to robi meczace
---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Aska o mamuniu, padlabym my mielismy na awf zajecia anatomii i jak kazali nam brac do reki i opisywac kosci to malo im nie zeszlam
|
#1130 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40680266]Pstryniu, taka kaszka to raczej taka płynna, taką się na początek robi.[/QUOTE] ja daje gęstą, taką konsystencji kwasnej smietany myślicie,że to za gęsta? pewnie dlatego siedzi cicho 3 h jak go matka kitem napcha ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1131 |
|
Lurker ;)
|
Co do ksywek dzieci :P Jak powszechnie wiadomo nazywam moja Kluska
Nawet jak mi ja pokazali po porodzie to pierwszy komentarz byl " ale klucha" Sluchajcie tego- TZ ma ROZYCZKE
|
#1132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jak kiedyś wynajmowałam to nasz wlasciciel ciagle kogos sprowadzal aż ktorego dnia TZ się wku...il otworzył w samych gaciach i powiedzial,ze serdecznie zaprasza i rozłożył się na kanapie,że prawie owocnie mu było widać przez bokserki i właściciel więcej nie przyszedł |
|
|
|
|
#1133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to nie ma na opakowaniu instrukcji obslugi to skad ja mam wiedziec ile czego do czego wlac?
|
|
|
|
|
#1134 |
|
Zadomowienie
|
Pstryczku co do psa przy dziecku,u nas pies ma 6 lat i jest od poczatku z nami jak sie wyprowadzilismy, wiec wiadomo, ze juz musi zostac, nie rozumiem osob, ktore oddaja zwierzeta jak rodza sie dzieci i chyba nigdy nie zrozumiem ... ale patrzac jak on brudzi coraz czesciej zaczynam sie zastanawiac, czy to nie ostatni pies w domu ... przynajmniej taki duzy ... jak mloda bedzie chciala jakiegos malego wielkosci yorka to prosze bardzo ... ale owczarka juz raczej niet :P
Co do pracy tescia jest ciekawa, ale powiem wam ze raz facet mial zalamanie i musial do psychiatry chodzic .. jak sie zawalila ta hala co byla wystawa i zlot tych golebiarzy, pamietacie chyba .. tesciu pojechal i to co zobaczyl go przeroslo ... pourywane rece, nogi, pomiazdzone ciala ... dlugo do siebie dochodzil ... Jak bylo tsunami w 2004 roku nie pojechal, tak samo jak sa czasami jakies trzesienia ziemi to nie jezdzi, bo pozniej ciezko to odchorowuje ... Nagralam wlasnie mloda jak se gada do siebie, laduje sie na youtuba
|
|
#1135 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój ma ksywkę Groszek a to dlatego,że ma przedrośle uszne- to taka wada malutka, wygląda jak ziarenko groszku koło uszka a do tego był taki malusi w porównaniu do Samuela,że Groszek pasuje do niego idealnie najlepsze jest to,że mało kto mówi na niego Leonard nawet sąsiadka w zimie do mnie- Idaaa, a Tobie tak ten Groszek nie zamarźnie na takim mrozie? ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
Pstryczku ja podaje kleik kukurydziany i robię nie na swoim mleku tylko na mm w mojej okolicy wszystkie kaszki mleczne są z cukrem dlatego najłatwiej mi było kleik zwykly kupić i tyle |
||
|
|
|
#1136 |
|
Raczkowanie
|
PSTRYCZKU wszyxtko dobrze, maly wczoraj byl szczepiony wazy juz 6700 a wazyl 3200 wiec przez 13 tyg ladnie przybral. w polowie 2 mc mial dwa tyg kolki mocne ale udalo sie z butla i przeszlo odrazu w sumie mysle ze chyba malo mialam pokarmu i stad.
jest grzeczny kolo 5 w nocy je spi do 8 ![]() w nd idziemy na basen pierwszy raz ![]() maz mnie ciagle wkurza bo zajmie sie malym godz trzy razy w tyg jak ide biegac i wielce zmeczony a w domu nic nawet nie zrobi tylko tablet i tel... ja cwicze codzien chodakowska i 3 razt w tyv biegam ale nie moge 2 kg zrzucic zeby dojsc do mojej wagi. planujemy w czerwcu jechac na tydz nad morze polskie ale zobaczymy jeszcze, teoche sie boje ![]() no i malemu ida dwie dolne jedynki wiec czasem szczela focha i nie chce jesc, obraca sie z plecow na brzuch i potem krzyczy i musze go spowrotem i znowu sie obraca i tak moze godz.. myslimy o chrzcie ald nie robimy imprezy tylko chrzesnych zaprosimy na deser. a zaraz wlasnie przyjdzie tesciowa ( moja jest spoko nie wtraca sie raz na dwa tyg wpadnie) bierze tita na spacer a ja sie biore za sprzatanie... brrrrr MALA jakos nie umiem sie wbic ;( |
|
|
|
#1137 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski.
My już po wizycie u lekarza - mała ma zwykły katar niemowlęcy, nic na płucach nie zalega, ani nigdzie, zdrowa ogólnie, tylko nosek troszkę zapchany - mam oczyszczać i tyle. Doktor dopuścił do szczepienia, oczywiście. Teraz sobie smród odpoczywa, bo nie zniosła zbyt dobrze tej szczepionki, co prawda histeria była tylko przez chwilę, ale później płakała z żalem i pretensją przez 10 minut. Ale - waży 5900g i mierzy 62cm. ![]() Hope, mei tai? Fajna sprawa, ja chcę kupić. ![]() Teraz siedzimy sobie w ogrodzie, bo fajna pogoda jest - ani ciepło, ani zimno, tak rześko, naokoło nas psy i kot (bo mamy jeszcze jednego). Jem śniadanie - jogurt z musli i sok pomarańczowy, a na obiad robię dzisiaj serowy garnek.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-05-07 o 11:07 |
|
|
|
#1138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoja droga dzisiaj strazy miejskiej otworzylam w koszulce do spania z dekoltem do pepka i majtkach,z dziecmiem na ramieniu, retajnerami na zebach i wlosami jak po porazeniu piorunem musialam ciekawie wygladac ![]() Aska, masakra, wcale sie nie dziwie, nie wiem, jaksilnympsychicznie trzeba byc, zeby to nie ruszylo czlowieka,.... ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Black,ciesze sie, z Mala wsio oki ![]() I za wage
|
|
#1139 |
|
Zadomowienie
|
Black super, ze juz po strachu ... Mnie jutro to czeka, ale idzie ze mna TZ ... ja bym chyba nie dala rady sama jej trzymac .. Straszny panikarz ze mnie ...
Jeju Blanka to juz wszedzie ma swoje rzeczy ... Codziennie zbieram ten jej burdelnik, marzac o tym, zeby szybciej wybudowali te nasze bloki, Jak mala bedzie miala swoj pokoj to czesc rzeczy bedzie mogla zostac, a tak .. musze skladac mate, bujaczek wynosic, kocyki i tysiace innych ☠☠☠☠☠☠☠ ... Idziemy niedlogo do pepco, moze jakies pojemniki kupie, chociaz nie wiem czy dam rade przeniesc je jak pojedzioemy wozkiem ....
|
|
#1140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba musze i ja zaczac, najtrudniejszy pierwszy krok ![]() a na samym poczatku to ile dawac? cala lyzeczke na raz? czy po troszeczku? juz widze jak mi sie dziec krztusi... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:27.

PIERWSZY raz się takie coś zdarzyło, ja go usypiam, a ten się chichra, chce gadać, masakra!!!
bardzo, bardzo rzadko mu się zdarza dłużej

i tak samo jak u Lady- wymyslam, wymyślam, wymyslam
o mamuniu, padlabym 
za wage
chyba musze i ja zaczac, najtrudniejszy pierwszy krok