|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa
|
|
11 | 17,46% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 |
|
3 | 4,76% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
4 | 6,35% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
9 | 14,29% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
10 | 15,87% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
6 | 9,52% |
| Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Noooo..pójdziemy, obyśmy tylko nie wyszły z siebie
![]() Cytat:
![]() Kamciatka - przypomniało mi się - dlaczego masz dzisiaj wizytę u ortopedy? Gin kazał Ci iść, czy tak sama z siebie? Mnie ciągle boli spojenie (kość łonowa, czy co tam) i pachwiny. No i już sama nie wiem, jeszcze 5 tygodni, więc chyba nie powinno tak być. Martwię się, więc daj znać po wizycie, co Ci lekarz powiedział. I z tym bolącym wszystkim muszę dzisiaj do sądu. Mam nadzieję, że po raz ostatni
|
|
#3482 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Hej
Axelka , Ash trzymam kciuki mocno zaciśnięte ![]() Niech panienki szybciutko "wychodzą" na świat ![]() Axella mówiłam Ci wczorej, że Zu czeka z wyjściem aż kupisz wózek Kinga też tzrymam kciuki by się tam wkóncu coś u Ciebie rozkreciło Klauda obyś się do weekendu rozpakowała Veronic super że maly rośnie, i że tyle czasu śmiało możecie spacerować ![]() Ja odebrałam dziś wyniki morfo i moczu....brak anemii , hemoglobina i hematokryt w normie Popłudniu wizyta ....tzrymam kciuki......mam troszke stresa co mi powie.....licze ,że powie że niedotrwam do terminu
|
|
|
|
#3483 |
|
Zakorzenienie
|
tak mnie dzisiaj na biesiadną twórczość zebrało:
już za parę dni, za dni parę.. wezmę torby swe i pojadę Brzuch napierdzielać będzie mnie, ale Paweł być tam chce... już za pare dni, cato, cantare!!!! |
|
|
|
#3484 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Gratuluję wszystkim mamusiom, za rodzące i czekamy na więcej ![]() A i jeszcze cały czas mam Wam napisać, i zapominam Rewelacyjny jest ten obecny tytuł ![]() Strasznie poprawia mi humor i idealnie oddaje mój obecny stan Cytat:
Cytat:
to oby zostało ![]() Ja sama nadal nic nie mam wybranego ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
u mnie tez zawsze coś wychodzi, a później okazuje się,z e to lipa, i znowu musze teraz zrobić posiew ;/A moze to wina laboratorium ![]() Cytat:
hehe weź coś optymistyczniejszego stwórz
|
|||||
|
|
|
#3485 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no i za wybór tym bardziej że wybraliście lepszą opcję
|
|
#3486 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
hej
Siedzę sobie przed lapkiem i się zastanawiam, czy jak mnie boli brzuch i cały się spina to są skurcze czy nie skurcze ale regularności żadnej to chyba luz. Cytat:
I mam nadzieję, że w pobliżu nie ma żadnych mostów ![]() Cytat:
? POWODZENIA!!Cytat:
Cytat:
skręca mnie ciekawość jak się wyklaruje, to nie trzymaj nas w niepewności
|
|
|
#3487 |
|
Wtajemniczenie
|
ufff topie się, chyba z 30 st ciepła jest, byłam w sklepie i standardowo musiałam loda zjeść w drodze powrotnej, aż się panie w sklepie śmiały bo prawie zapomniałabym go kupić
![]() ciekawe jak tam nasze rodzące, wchodzę tu z nadzieją że już coś wiadomo ![]() dziś na obiad: jajo, ziemniaki z koperkiem i mizeria a na deser racuchy z jabłkami
|
|
|
|
#3488 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Narazie to się rozkręca akcja u koleżanki co z nią leżałam na patologi na początku ciąży, termin 1 dzień przede mna i z rana jej wody odeszły. A już w październiku się śmiałam, że jaja będą jak się na porodówce spotkamy i wchodzę wczoraj na salę a tu ona :-D no ale u niej nieźle się rozkręca - skurcze ma już co ok 40 sek. Ja też chcę już!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3489 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() powodzenia na wizycie ![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
a u Ciebie jakies regularne skurczybyki? |
||
|
|
|
#3490 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
|
|
|
|
|
#3491 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3492 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Anka a gdzie tam, u mnie szyjka trzyma, zero jakiejkolwiek akcji...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3493 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
trzymamy kciuki tu wszystkie za rozkręcenie akcji
|
|
|
|
|
#3494 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja przyjacióła rodziła 10 dni po terminie i jak na nią patrzyłam to strasznie jej współczuła - ostatni tydzień to była męka dla niej. Już jej chcieli wywoływać poród, ale tak się przestraszyła tego, że w noc w końcu bóli dostała. Ogólnie nawet połozne mówia, ze lepiej, jak się akcja sama rozkręci
|
|
|
|
|
#3495 |
|
Zakorzenienie
|
Ale poszalałam ze spaniem dzisiaj. Co prawda noc miałam niespokojną ale jak już Tż wrócił o 7 to zasnełam i obudziłam się o 10.30. Dawno już tak długo nie spałam.
Lecę was nadrabiać za wszystkie rodzące.
|
#3496 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny ![]() ![]() Któraś dostała jakiegoś sms od Axelli? Cytat:
Wczoraj się właśnie zastanawiałam co tam u Ciebie i Małych bo dawno nie pisałaś. Życzę Ci byś przy końcu tygodnia faktycznie mogła już isć do domku. A dziewczynkom to się w ogóle ładnie waga zrównała ![]() Cytat:
Ale już na pewno niedługo, bo tak jak pisały dziewczyny i Ty sama po 10 dniach to już jednak starają się wywołać.Do mnie dziś przyjechało łóżeczko. Kurier burak tzn. wniósł je ale oczywiście marudził przy tym wielce i podkreślał,że on tego w ogóle nie powinien wnosić bo się gabarytowo ani wagowo nie mieści w normie. No ja się domyślam, że się nie mieści i byłam wdzięczna że się tak poświęcił, ale przy takim marudzeniu po chwili to mi już przeszła wdzięczność.
|
|
#3497 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oby była zdrowa i poszło Wam obu (Tobie i Ash) bezproblemowo. Widzisz Axellka, doczekałaś sieCytat:
|
|||
|
|
|
#3498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to małż jakoś tak temat omijał... no zobaczymy!oby z tym sądem już dzisiaj było ostatni raz niech już się laska nie rzuca, wyskoczy z kasy i basta!
|
|
#3499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i żeby Lilka też zdecydowała się wyjść i akcja się rozkręciła na dobre
|
|
#3500 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3501 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak już tyle ważą to pewnie już nie długo. Trzymam za laktacje i żeby małe chwytały dobrze.Cytat:
Cytat:
U nas podobno zgłasza się do szpitala 2 tygodnie po terminie. A próbowałaś jakichś spacerów czy innych sposobów? Cytat:
Ale wiesz jakie mają podejście...powiedział kierownikowi, że czeka na dziecko i że urlop chce jak się urodzi, na co kierownik do niego to przecież tydzień Ci wystarczy Ja mówię, żeby się nie zdiwił bo 2 tygodnie ma wakacyjnego i przecież 2 tygodnie ojcowskiego wiec na dobrą sprawę może nie być go miesiąc. Cytat:
![]() Cytat:
A ja chcę jak cholera ale jak bede rodzić w W to nie dają. A do BB nie mogę na razie jechać na konsultacje anestezjologa bo mam leżeć wiec pewnie dupa z tego zzo. Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
|
|
#3502 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale ide tak czy inaczej, zdam relacje potem. Generalnie dmucham tak na zimne, bo jak się spojenie rozejdzie, to potem trzeba i 7 tygodni w szpitalu leżeć, bardzo bym nie chciała
|
|
|
|
|
#3503 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() Melduje się że żyje i u mnie i u Mateuszka wszystko w porządku. Byliśmy półtorej tyg temu u gina na USG wyszło że maluszek waży 2400 i wszystko w porzadku ja tez wyleczyłam sie z infekcji i cytologia w porządku więc mogę rodzić sn Wczoraj też byłam na kontroli i okazyje sie że szyjka całkowicie zgładzona i rozwarcie na 1 palec do terminu 2 - 3 tygodnie więc ostro zabraliśmy sie za kompletowanie wyprawki.Odebraliśmy wózek, fotelik z bazą .Dziś zamawiam łóżeczko i Wczoraj zamówiłam mnóstwo rzeczy u Gapa_Kids (za 400zł) Jeśli chodzi o kosmetyki do pielęgnacji maluszka to ja kupiłam wszystko z linomagu, czytałam bardzo dobre opinie. I mam krem z cynkiem , krem na codzien A+E, oliwke i płyn do mycia całego ciałka i włosków wszystko od pierwszych dni życia. Aha pytałam też gina odnośnie niunki mówił że też miał raz w życiu taki przypadek i niestety nic sie nie dało z tym wcześniej zrobić.... |
|
|
|
#3504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro robię chłodnik z ziemniakami w takim razie..... Robię teraz tą chałkę od axelli, zobaczymy co mi z tego wyjdzie, bo musiałam dwie różne mąki pomieszać i masła bo składników mi zabrakło. I nie wiem czy dobrze ciasto wyrobiłam, bo mi się nie chciało długo...
|
|
|
|
|
#3505 |
|
Rozeznanie
|
Gratuluje wszystkim mamusiom, które mają już swoje maleństwa przy sobie. Ja już sie nie moge doczekać porodu i wogóle sie nie boje
![]() Dziś idziemy na KTG, przepływy i odebrać wyniki na paciora
|
|
|
|
#3506 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
powodzenia na wizycie oby było ok! |
|
|
|
|
#3507 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3508 |
|
Zakorzenienie
|
zazdroszczę bo ja z dnia na dzień coraz bardziej się boje.
|
#3509 |
|
Zakorzenienie
|
pocytoweałam i
![]() z tego co pamiętam: Ash, Axella, Kinga za szybkie porody Aaś dla Twoich księżniczek, już prawie macie te 2 kg Motylek słownik w tel the best ![]() Veronic ![]() Dzisiejsza noc była straaaaszna w ogóle się nie wyspałam.. wszystko mnie boli, dłonie mam tak spuchnięte, że moje palce wyglądają jak parówki do tego booolą jak próbuję zacisnąć ![]() coraz częściej spina mi się brzuch ale bezboleśnie ![]() i oczywiście znów zapomniałam wydrukować plan porodu |
|
|
|
#3510 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
) to się okazało że po naszym wyjeździe ze wsi moja mama robiła chałkę w jeden dzień, a następnego dnia ciasto zagniatał wujek bo się uzależnił od chałki mi to ciasto dość lepkie wychodziło, i dawałam trochę więcej mąki niż w przepisie.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.

znaczy się nie brzmi źle, ale nie przepadam za takim połączeniem
no wiem, cuduję! ale chcę jak najlepiej... co by nie było, będzie fazowe imię 

sikam co 5 min, pije jak szalona, mam wielki brzuch - ale "wod jeszcze wystarczajaco" - jesli to nie wody to co?
to oby zostało 

? 

Ślub 27. X. 2012

w ogóle się nie wyspałam.. wszystko mnie boli, dłonie mam tak spuchnięte, że moje palce wyglądają jak parówki
do tego booolą jak próbuję zacisnąć
) to się okazało że po naszym wyjeździe ze wsi moja mama robiła chałkę w jeden dzień, a następnego dnia ciasto zagniatał wujek bo się uzależnił od chałki