|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
Cytat:
|
|
#2972 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
Cytat:
za tydzień i dla tej pani. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale już nie dokupuję. Cytat:
![]() |
|||||||
|
|
|
#2973 | |
|
Wtajemniczenie
|
Nie dziękuje, mój mi wystarczy
![]() Cytat:
![]() A tak serio to ile bedzie tyle bedzie. Będę się martwić po ciąży
|
|
#2974 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mi zawsze pieluszki dovbrze sluzyly i przerob byl niezly mimo pampersow. Do teraz mam po Lali pieluszki jako szmatki i sciereczki rozne ![]() Ano tak wyszlo, ze chyba bardziej by nam sie oplacalo domek niewielki kupic do remontu niz z moim ojcem w uklady wchodzic jakos lekko nawet to przyjelam, gorzej maz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
kiedys po prostu nie bylo forow internetowych i zakupow online, to nie ma NIC wspolnego z radoscia, ekscytacja i delektacja
|
|
#2975 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja juz zapowiedzialam tz'towi ze zaczynam sie pakowac 23 czerwca do szpitala bo przy pierwszym dziecku przepakowywalam torbe chyba z 5 razy - wiec w 2 miechy powinnam sie wyrobic w razie czego no a po drugie nie wiadomo czy to beda 2 miesiace bo Xawek urodzil sie wczesniej wiec drugie tez moze wyjsc wczesniej (choc slyszalam ze nie ma na to regul)
|
|
#2976 |
|
Zakorzenienie
|
ja to najwięcej przytyłam w II trymestrze... oj tam to jak zaczęłam tyć to nie mogłam skonczyc.. a odkąd jestem w III trymestrze to może mi waga więcej o 0,5 kg pokazała..
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#2977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/szlafrok-ciaza-100...199075692.html lub http://allegro.pl/hit-szlafrok-ciazo...200481820.html wolałabym jednak dłuższy... |
|
|
|
|
#2978 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Neni- strzelamy focha?
|
|
#2979 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
malaczarnakejt, iwona, malinka, kallisto, Neni, elaine, madi, Margoś, enlevee, Perse, Anulka, magdalennne, krysiaa (i wszelkie niechcący pominięte
) DZIĘKUJĘ! ![]() Cytat:
A więc wróżę Ci 3,5kg Kubiaczka na koniec Tyje Ci tylko brzusio, widać Twój Mały ma wypaśniejszy apartament .. na bogato urządzony ![]() Ja oglądam 'Przyjaciółki' - lubię się odmóżdżyć raz w tygodniu ![]() Cytat:
Jej rodzice kilka razy na powtarzali, że oni nie chcą by każdy tak z prezentami przychodził, że oni nie uznają takiego obdarowywania..nie chcą by dziecko było w ten sposób rozpieszczane, więc nie robimy im tej 'przykrości' Teraz Mała jest za mała, ale jak urośnie, to pewnie co którąś wizytę jakąś pierdółkę przyniesiemy, w końcu niech dziecko trochę radości ma ![]() Też sobie tak pomyślałam Cytat:
![]() Mój gin z przyzwyczajenia wczoraj do mnie 'to co, zwolnienia jeszcze nie wypisujemy..'..ja 'no właśnie tym razem bym jednak prosiła' ![]() Cytat:
Cytat:
za wizytęTeż się niedługo zacznę umawiać na oglądanie oddziału..ciekawa jestem jak to wygląda ![]() Cytat:
malinka, kallisto, yevele, surka- za tygodniebarbara - za 100-dnióweczkę enlevee- to Ty jesteś Zuzia? ![]() Myszolka- ostatnio coś jesteś przybita co dzień ![]() misiaczka- ja wczoraj też pępola czyściłam po żelu..widziałam jak mi się świecił w środku ![]() magdalenne- ja miałam buum na tycie 10 tyg temu.. w ciągu 5 tyg 6,5 kg, a w ciągu ostatnich 5 tyg, już się pilnowałam i tylko 0,5 kg ![]() enlevee- myłam męzowi sałatę, bo po raz któryś ostatnio obudził się z krwawieniem z nosa.. i tak mnie to trochę martwi dlatego witaminek chciałam mu dostarczyć, bo znając jego zrobiłby sobie byle jakie kanapki do pracy..chciałam mu jeszcze rzodkiewkę umyć, ale odmówił ![]() Neni- tak, ja już na zwolnieniu od wczoraj i do 5.06 dostałam Tylko dziwne, bo myślałam, że w ciąży na 3 tyg tylko dają?
|
||||||
|
|
|
#2980 |
|
Wtajemniczenie
|
w ogole laseczki to szukam taniego wozka
![]() i prosze o porade chodzi mi o cos takiego zeby u moich rodzicow stalo, zeby zbyt duze nie bylo ani ciezkie, no i tanie no i zeby bylo od urodzenia albo tak zeby gdzies tak 3 miesieczne dziecko mozna bylo w tym wozic..... sczerze x-lander to fajny wozek - ale jest duzy i nie poraczny wiec wymyslilismy z tz'tem ze kupimy przez allegro cos co bedzie na stale w polsce
|
#2981 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzoan- daj mu rutinosccorbin na uszczelnienie naczyń
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-05-07 o 12:23 |
|
|
|
|
#2982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dumam nam tym: http://allegro.pl/wiskoza-modny-eksl...222009045.html |
|
|
|
|
#2983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No moze zle to napisałam ale mnie sprostowałaś.............
|
|
#2984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że to co urosnąć z dzidziusiem musi to nawet i dodatkowe 10-13 kg. Chociaż było chyba nieco inaczej. Moje koleżanki pytają czy kopie, jak kopie. Te, które rodziły czy dzidziuś miał czkawkę i jak to odczuwałam. Koledzy chcą brzucha dotknąć, poczuć, ale są to ludzie w moim wieku, którzy inaczej do tego pochodzą. Moja teściowa wspomina z okresu ciąży tylko kwestię wyboru imienia, bo nie mogła się zdecydować. Wspomina poza tym tylko tę ostatnią sprzed 18 lat. Pozostałe dwie sprzed 28 i 29 były jakby pewnym fizjologicznym stanem i tyle. Nie głaskała brzucha, nie śpiewała. Kiedy wspomniałam, że ja to robię, że np puszczam Michasiowi muzyczkę, to myślała, że żartuję i sobie z niej robię jaja i że dziwny teraz ten świat.... |
|
|
|
|
#2985 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie chcę nic mówic, ale Ty to już chwilę temu go opuściłaś przyznając się, że przytyłaś 2 kg, a nie 12
Cytat:
![]() podrzuć mu swoją witaminę ciążową, powinno pomóc
|
|
|
|
|
#2986 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja tez słyszałam od mamy, że ona w ciązy ze mna i siostrą do końca pracowała zawodowo i jeszcze w domu i koło domu zrobiła a ja taka słaba jestem bo co ciąza to problemyCytat:
może aż tak nie trzese a Tż drze się na mnie że dziecku spac nie daje i że zobacze po porodzie jak mi sie Adas odwdzięczy i nie bedzie chciał na zlośc matce spać![]() Cytat:
![]() Co do tycia to ja na bank nieźle przybrałam bo w szpitalu sobie nie odmawiałam dobroci co ktos przyszedł to cos przyniósł i żarłam na potęgę plus zero ruchu więc idę na rekord |
||||
|
|
|
#2987 | |
|
Zakorzenienie
|
Strzelamy!
![]() Właśnie policzyłam, że 67-53=14 ![]() Zatem jestem na prowadzeniu ![]() Najwięcej przytyłam w I trymestrze - 8 kg W II trymestrze - 5 kg I w III trymestrze póki co 1 kg. Cytat:
![]() Ja dostaję L4 od wizyty do wizyty
|
|
|
|
|
#2988 |
|
Zakorzenienie
|
Oli- takim 'prezentom' mówimy NIE!
![]() krysiaa- takim uczuleniom mówimy NIE! ![]() Rocky- i Tobie dziękuję ![]() Co do gazetki z Biedrony, to mnie oczarowała..że w jednym małym sklepiku można znaleźć tyle przydatnych rzeczy Nie wiem skąd, ale koniecznie muszę wytrzasnąć trochę kasiorki..chciałabym jedną z koszul, balerinki kapciowe do szpitala.. dla maluszka kocyk i ręczniczek z myjką.. może tunikę dla siebie.. i jeszcze jakieś bodziaki.. to chyba tyle o jak dobrze, że na zwolnieniu jestem, rzucę się tam od otwarcia i na pewno coś upoluję
|
|
|
|
#2989 |
|
Zakorzenienie
|
a ja może dziwna jestem, ale rzadko mówię do Beza i w ogóle mu nie śpiewam
Tż też tego nie robi. Jakoś to takie do mnie niepodobne by było zresztą jakbym tak robiła ![]() Oczywiście zmieni się to jak się urodzi, żeby było jasne ;D Dzoan- ja dostaję zawsze od wizyty do wizyty i póki co to zawsze wychodziło równe 4 tygodnie
|
|
|
|
#2990 | |
|
Zakorzenienie
|
jak ta lala
![]() Cytat:
|
|
#2991 |
|
Rozeznanie
|
Hej Brzuchatki
wróciłam z urlopu,było cudownie Nie dam rady nadrobić tysięcy postów jakie wyprodukowałyście,ale postaram się być na bieżąco od teraz U mnie słoneczny dzień i pełne lenistwo dziś,bo mam jeszcze kilka dni urlopu przed powrotem do pracy. u mnie już 26 tydzień jak zgram fotki,to wrzucę coś ładnego z urlopu. Pozdrawiam Was słonecznie i życzę udanego dzionka dzisiaj
|
|
|
|
#2992 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wogóle rewelacyjnego kontaktu miedzy nami nie było,nie ma i nie bedzie..........Nie jest zła,nie wtrąca się ale czasem jej teksty i poglądy załamują mnie.Na szczescie mieszka 500 km dalej i rzadko sie widujemy ![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
Super ze urlopik udany
|
|
#2993 | |
|
Zakorzenienie
|
przez jakiś czas brał i przestał.. w takim razie powiem, zeby znowu zaczął..dziękuję
'Zuzia, lalka nieduża, a na dodatek cała ze szmatek' podrzucę mu w jedzeniu, jak kotu w karmie Cytat:
w II- 6,5kg, w III póki co- 0,5 kg ![]() a wizyty co ile masz? U mnie chyba po raz ostatni miesiąc przerwy czyli 6.06 przyjdę i znowu zwolnienie.. może wtedy da na krócej, do kolejnej wizyty |
|
|
|
|
#2994 |
|
Zakorzenienie
|
Który wziąć?
Pierwszy to wiskoza+lycra, a drugi 100% bawełna. |
|
|
|
#2995 |
|
Zakorzenienie
|
Co 3-4 tygodnie.
|
|
|
|
#2996 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2997 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40683794]drugi
ze względu na wygląd i bawełnę ![]() ale wiesz że nie założysz go ani razu z szpitalu bo się w nim w lecie ugotujesz... No właśnie ku temu drugiemu też się bardziej skłaniam Tylko boję się, że będzie szmatowaty. Taki jak ten 1 mam w kolorze czarnym, ale poplamiłam go wybielaczem i ma czerwone ciapki i do ludzi już się nie nadaje
|
|
|
|
#2998 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za tydzień!Gratuluję udanego urlopiku oj jak zazdroszczę ostatnio rodzice i bratowa mówili, żebyśmy pojechali nad morze pochodzić plażą..że dużo ciężarnych widać.. a mi było głupio po raz kolejny powtarzać, że nie mamy kasy na takie wypady..ciągle się tak tłumaczymy..więc powiedziałam, że ciężko mi kawałek w aucie wysiedzieć, a co dopiero taki kawał jechać.. ale też nie przeszło... ![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- oba ładne...bawełna lepsza, ale z drugiej strony popatrz też na długość.. żeby nie było, że będziesz chodzić niepewnie i go obciągać za tyłkiem.. w podkładach i gaciach poporodowych będziesz się chciała ponakrywać dobrze ![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- En poproszę o dopisanie mi wizyty 6.06 .. dziękuję Kurde już 13 zaraz! a ja w piżamie i pizzą na twarzy |
|
|
|
|
#3000 |
|
Zakorzenienie
|
a ja to bym pierwszy szlafrok wybrała
![]() Ale ja to się kompletnie na tym nie znam i od razu to mówię Dzoan- to powiedz, żeby zafundowali.. wtedy już myślę tematu drążyć nie będą kubus puchatek - fajnie, że wyjazd się udał i odpoczeliście ! no i gratulacje za tydzień !
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:44.

I rozstępy na piersiach :/
ale mi zawsze pieluszki dovbrze sluzyly i przerob byl niezly mimo pampersow. Do teraz mam po Lali pieluszki jako szmatki i sciereczki rozne