Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-07, 13:27   #4621
iza243
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Który to tydzień u Ciebie?
6t3d.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 13:28   #4622
anitaxas
Zadomowienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jeżeli to krzyż to jest powód do niepokoju?
Izka spokojnie! Taki ból nie musi niczego złego oznaczać. Obserwuj czy ból będzie się nasilał, jeśli cokolwiek Cię zaniepokoi to wiesz co robić

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40684483]B
Obecnie Artur to cały mój sens życia, naprawdę.
[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
bo chyba pisała ale ja odpisałam że nie biorę bo naczytałam się o tym że acard może wpływać nie korzystnie i u dziecka może być rozszczep wargi...
Szczerze to pierwszy raz o czymś taki słyszę. Niby każdy lek może mieć skutki uboczne, ale są sytuacje gdy nawet wystąpienie ewentualnych skutków ubocznych nie jest warte odstawienia danego leku. O nospie branej w ciąży też krąży pełno złych informacji tzw. nospowe dzieci, co nie powstrzyma mnie przed jej zażyciem w razie potrzeby.
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 13:31   #4623
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
6t3d.
Bierzesz coś na podtrzymanie?

Spokojnie. Wiesz, bo może Cię zabolało, a teraz ze stresu Cię boli.

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 13:31   #4624
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Bierzesz coś na podtrzymanie?

Spokojnie. Wiesz, bo może Cię zabolało, a teraz ze stresu Cię boli.
Dupka 3x1 i luteine 2x2.

Stary 2013-05-07, 13:32   #4625
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Dupka 3x1 i luteine 2x2.
No to zabezpieczenie jakie możesz mieć, masz! Leż sobie spokojnie i nie martw się na zapas. To też szkodzi maluszkowi!

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 13:34   #4626
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Szczerze to pierwszy raz o czymś taki słyszę. Niby każdy lek może mieć skutki uboczne, ale są sytuacje gdy nawet wystąpienie ewentualnych skutków ubocznych nie jest warte odstawienia danego leku. O nospie branej w ciąży też krąży pełno złych informacji tzw. nospowe dzieci, co nie powstrzyma mnie przed jej zażyciem w razie potrzeby.
Ja też o tym czytałam, bo biorę bardzo dużo Nospy - praktycznie od tego 13 czy 14 tc 3 dziennie normalne albo 2 max.
Ale ja "wolę" mieć dziecko z wadą logopedyczną do skorygowania (jeśli w ogóle jest to prawda) niż wcześniaka z 20-któregoś tygodnia.
Ponoć po prostu trzeba obserwować rozwój mowy dziecka, a jak coś się dzieje, to od razu działać - bo Nospa niby rozkurcza nie tylko matki mięśnie, ale i dziecka mięśnie twarzy. Ale jakoś specjalnie w to nie wierzę, a Nospa dotychczas sprawia, że nie muszę brać tego paskudztwa Fenoterolu.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 13:37   #4627
Kubek29
Zadomowienie

Iza, spokojnie
Bierz swoje leki, oszczedzaj sie.
Nic innego lekarz ci nie powie. Z leków masz ful serwis

Jesli ten bol jest delikatny, nie nasila sie, brzuch nie bol to tylko spokój Cie uratuje
Jak sie bardzo niepokoisz to weź sobie no-spe.

(Jak mnie panika ogarnia i nie wiem czy boli mnie brzuch czy nie to biorę i od razu czuje ulgę )

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40685084]Ja też o tym czytałam, bo biorę bardzo dużo Nospy - praktycznie od tego 13 czy 14 tc 3 dziennie normalne albo 2 max.
Ale ja "wolę" mieć dziecko z wadą logopedyczną do skorygowania (jeśli w ogóle jest to prawda) niż wcześniaka z 20-któregoś tygodnia.
Ponoć po prostu trzeba obserwować rozwój mowy dziecka, a jak coś się dzieje, to od razu działać - bo Nospa niby rozkurcza nie tylko matki mięśnie, ale i dziecka mięśnie twarzy. Ale jakoś specjalnie w to nie wierzę, a Nospa dotychczas sprawia, że nie muszę brać tego paskudztwa Fenoterolu.[/QUOTE]
Święta prawda!

To naprawdę nie jest duży problem.
I troche za bardzo rozreklamowany przez neurologopedow.
Ciekawe która kobieta w dzisiejszych czasach no-spy w ciąży nie brała.
Ja nie znam
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 13:37   #4628
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Ludzie drodzy dziś kiepsko się czuję....wczoraj Tż pił a ja czuję się jakbym dziś miała kaca....normalnie mam takie wybuchy gorąca że szkoda gadać....w momencie robię się czerwona na twarzy...poszłam do mamy zmierzyć cisnienie....140/75 puls 112....
No to trochę za wysoko chyba.

Cytat:
Wg kalkulatorów wychodzi mi 31.12/01.01.On mi jeszcze nie podał bo nie założył mi jeszcze kart ciąży.Ma założyć w poniedziałek jak porobie badania.
Iza, to cały świat będzie Twoje Maleństwo witał ale będzie miało wejście w życie

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
Wiki, moja druga ciaza była albo biochemiczna albo puste jajo.
W srode robilam test ciazowy i bete oba pozytywne, w pt beta prxyrastala a na USG widziałam pecherzyk ciazowy a w pon juz krwawilam. Strasznie krótko to wszystko trwało. Ale nadzieja wiadomo wielka!

Z tym ze moj obecny gin oglądając wydruk z tamtego USG uważa ze to nie był pecherzyk. Więc juz nie wiem co to za ciaza była.. jedno z dwóch albo puste jajo albo biochemiczna.
Zarodka nie było, więc nawet nie traktuje straty tamtej ciąży jako utraty dziecka, bardziej jako stratę marzeń, powrót ogromnej rozpaczy i bólu po straćie Zuzi i wątpliwości odnośnie swojego zdrowia i możliwości posiadania dzieci w ogóle.
Nie wiem jak to wyjaśnić...
Trudne to wszystko

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość

Myśle ze taki zestaw (acard plus heparyna drobnoczasteczkowa) to wlasnie w przypadku obumierania zarodkow we wczesnej ciąży jest wskazany. Tak np jak to u Dasti było czy u Agatki...

Wlasnie stluklam swoją ulubiona, porcelanowa filiżanke.
Mam nadzieje ze na szczęście!
Biegłam wymiotowac do łazienki i nie zdążyłam jej porządnie odstawić tylko w biegu upuscilam na podłogę.
Czeski film
no to w przypadku ciąży też będę musiała gina zmusić do przepisania mi tego zestawu
a filiżanka na pewno na szczęście

Cytat:
dokładnie ginka z NFZ mi powiedziała....że w takim przypadku to na bank wina zespołu antyfosfolipidowego bo tak się on własnie objawia....że płód obumiera przed 10-12tc...i dlatego warto zrobić te badania....
coś w tym jest - ta moja koleżanka, która teraz jest w 13 tc dostała od początku acard i dziecko się rozwija. Przy poprzednich ciążach nie miała i obie straciła przed 10 t
Dziewczyny a jakie badania się robi na ten zespół antyfosfolipidowy i kiedy? Jest jakiś czas po # czy w każdym czasie można zrobić i wynik będzie miarodajny?
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 13:40   #4629
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
może i tak....ale w tamtym momencie tak mną to tąpnęło że odstawiłam....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 13:43   #4630
anitaxas
Zadomowienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40685084]
Ja też o tym czytałam, bo biorę bardzo dużo Nospy - praktycznie od tego 13 czy 14 tc 3 dziennie normalne albo 2 max.
[/QUOTE]
Zgadzam się z powyższym

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:
może i tak....ale w tamtym momencie tak mną to tąpnęło że odstawiłam....
Będzie dobrze kochana
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 13:54   #4631
agatkaa1
Zakorzenienie

Wika no trzeba zrobić antykoagulat tocznia i cholerka to drugie zapomniałam....na podstawi tych 2ch badań można stwierdzić czy jest ten zespół czy nie....

Opinie są podzielone....jedni uważają że trzeba to zrobić do 6 tygodni (chyba) po # a inni że niekoniecznie i można w każdej chwili.....jednak jak ALFA pisała to zaraz po # jest bardziej miarodajne czy te przeciwciała są podwyższone czy nie...jesli tak to chyba robi się je jeszcze raz po upływie jeszcze kilku tygodni?? jakoś tak nie chcę Cię w błąd wprowadzić... No a jesli zrobisz je teraz to też wynik jest nie do końca miarodajny....bo jesli wyjdzie Ci wynik ujemny to i tak pewności nie będziesz miała że to nie było przyczyną (przeciwciała ujawniają się podczas ciąży właśnie i sobie rosną) z tego co wnioskuję z odpowiedzi ALFY....a jeśli wynik wyjdzie pozytywny no to już masz odpowiedź poniekąd....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-05-07, 13:55   #4632
kooocur
Zakorzenienie

Kochane moje...

ja Was czytam cały czas, ale ostatnie informacje działają na mnie jak "płachta na byka"

Tak mi smutno i źle jak czytam o wszystkich stratach

Mój strach się jeszcze bardziej wtedy pogłębia.. zwłaszcza, że ja słabo czuje ruchy (chyba przez łożysko na przedniej ścianie).

Do tego mam dość mojej rodziny i remontu, który chyba się nie skończy (mamy kolejny problem a miał to być już koniec).

Dawno nie czułam się taka zmęczona psychicznie... najgorzej, że sama nie wiem jak sobie pomóc??

Jestem kłębkiem nerwów ostatnio... i niestety moi bliscy dorzucają mi jeszcze problemów

Dodatkowo gdzie nie idę to wszyscy mi mówią "ale masz mały brzuch"

Ostatnio już mówiłam to mojemu lekarzowi i mnie uspokoił, ale strasznie mnie to denerwuje.

Jak mam wyglądać skoro przed ciąża ważyłam 46 kg a teraz mam 54kg??

Jak słoń? Synuś był dużo ostatnio, nawet większy niż powinien wiec jest ok.

Ześwirować idzie z tymi ludźmi....

To się pożaliłam..przepraszam:ma d:

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 14:02   #4633
agatkaa1
Zakorzenienie

http://www.ptmp.pl/png/png4z1_2011/P...i-algorytm.pdf

Koocurek trzymaj się jakos a gadaniem ludzi sie nie przejmuj!! To naturalne że jak byłaś szczupła to nie będziesz wyglądała jak SŁOŃ!! Moja kuzynka była taka chuda że jak była w 9tym miesiącu to nawet po niej widać tego nie było bo brzuszek miała taki malutki i jak ktoś nie wiedział że jest w ciąży to nawet uwagi na to nie zwracał....

Wika badania to :
Przeciwciała antyfosfolipidowe,
antykoagulat tocznia,
przeciwciała antykardiolipinowe IgG i IgM
można też zrobić przeciwciała przeciwłożyskowe....

Dziewczyny wiecie co się dzieje z MEDI???? już jej troszkę nie było na forum....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK

Edytowane przez agatkaa1
Czas edycji: 2013-05-07 o 14:15
Stary 2013-05-07, 14:18   #4634
DarkTemptation
Raczkowanie

Kooocur Mały brzuszek to nic złego, nie powinnaś się tym martwić Jeśli byłaś szczupła przed ciążą to możesz być szczupła i w trakcie. Co najlepsze w tym wszystkim- łatwiej będzie Ci zrzucić zbędne kilogramy po ciąży będzie wszystko ok, zobaczysz!
Jako sposób na relaks mogę Ci polecić poczytanie jakiejś książki, takiej którą lubisz, wracasz często itp. Pozwoli Ci się zrelaksować i odpocząć od całego zamieszania.
Trzymam kciuki za Synusia!
DarkTemptation jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 14:20   #4635
Wika28
Zakorzenienie

agatko, dziękuję Ci bardzo za wyczerpującą odpowiedź muszę trochę bardziej zapoznać się z tematem i jednak zrobić te badania

kocurku, nie przejmuj się tym, co ludzie mówią. Jak masz wyglądać, skoro szczuplutka normalnie jesteś
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 14:27   #4636
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
agatko, dziękuję Ci bardzo za wyczerpującą odpowiedź muszę trochę bardziej zapoznać się z tematem i jednak zrobić te badania
mam tylko nadzieję że głupot Ci nie powiedziała i jak dziewczyny przyjdą obeznane w temacie to w razie czego mnie poprawią i wyprowadzą Nas obie z błędu i toku myślenia!!

Za 30 min dzwonię do gina ....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-05-07, 14:42   #4637
Konto usunięte

Medi widziałam jakiś czas temu na pasku, też się zastanawiałam, co tam u niej...

Kocurku no tak to jest, że jak się coś zaczyna psuć - to wszystko na raz :/
Ale nie przejmuj się niczym, a już na pewno nie gadaniem ludzi!
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 15:00   #4638
agatkaa1
Zakorzenienie

No i co?? oczywiście nie na darmo mnie rano nogi bolały i wczoraj z resztą też chmurska nadciągają....już grzmi i kropi.... normalnie jak jakiś czas miałam z tym spokój tak od 2giej ciąży wszystko mi wróciło z podwojoną siłą....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-05-07, 16:00   #4639
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jakie badania się robi na ten zespół antyfosfolipidowy i kiedy? Jest jakiś czas po # czy w każdym czasie można zrobić i wynik będzie miarodajny?
Zasadniczo przeciwciała (zarówno te wykorzystywane do wykrywania zespołu f. jak i inne w tym np przeciwjądrowe, cytoplazmatyczne itp) mogą występować w krwi cały czas nawet jeśli nie jest się w ciąży.
Często jednak zdarza się tak, że nie występują (a raczej nie są wykrywane, bo pewnie w znikomej ilości są zawsze) w krwi, dopiero ciąża jest swoistym bodźcem to ich pojawienia się w znacznych ilościach.

Generalnie wzrost stężenia przeciwciał w krwi obserwuje się w czasie reakcji na dany antygen. Normalnie w krwi znajduje się mała ilość danych przeciwciał, kiedy pojawia się "intruz" ilość przeciwciał rośnie by go zwalczyć, kiedy "intruz" zostaje unicestwiony poziom przeciwciał opada do swojego stałego minimalnego poziomu i tak do następnego razu.

Ciąża to specyficzny czas dla organizmu, zwłaszcza dla układu immunologicznego. Prawidłowa reakcja układu immunologicznego polega na pewnym obniżeniu jego sprawności tak by nie traktował on rozwijającego się dziecka jak intruza (wszak to ktoś obcy bo zupełnie inny komplet genów i antygenów). Czasem zdarza się jednak, że immunologia reaguje nie tak jak powinna, z jakiś względów uruchamia się mechanizm obronny który nie sprzyja albo nawet uniemożliwia rozwój dziecku (wtedy nagle we krwi rośnie poziom danych przeciwciał).

To tak po krótce i mocno upraszczając, kiedyś byłam bardziej na bieżąco, teraz bazuję na tym co czytałam ze 2 lata temu.
Immunologia to nadal niezbadana dziedzina, wiele jeszcze zostało do zbadania i wyjaśnienia, ale nad tym to głowią się profesorowie

Noszę się z zamiarem ponownego zbadania swoich przeciwciał przeciwjądrowych bo jestem ciekawa czy one pojawiły się tylko w reakcji na ciążę, czy też siedzą nadal we mnie i mnie cichaczem podgryzają
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 16:18   #4640
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Dodatkowo gdzie nie idę to wszyscy mi mówią "ale masz mały brzuch"

Ostatnio już mówiłam to mojemu lekarzowi i mnie uspokoił, ale strasznie mnie to denerwuje.

Jak mam wyglądać skoro przed ciąża ważyłam 46 kg a teraz mam 54kg??

Jak słoń? Synuś był dużo ostatnio, nawet większy niż powinien wiec jest ok.
Kocurku nie przejmuj się tym co ludzie gadają

Wziełam połówke no -spy forte poleżałam i przeszło.

Stary 2013-05-07, 16:19   #4641
Konto usunięte

Agatko przykro mi, że tak reagujesz na pogodę Oby nie lało, wywiesiłam spódnicę na balkon, musi mi wyschnąć do jutra... A u nas też ciemno jak w nocy :/

Alfa po przeczytaniu ostatniego zdania myślałam, że zaczynacie rozważać rodzeństwo dla Wiktorka
Stary 2013-05-07, 16:36   #4642
joanna1978
Raczkowanie

Pewnego razu było dziecko gotowe, żeby się urodzić. Więc któregoś dnia zapytało Boga:
- Mówią, że chcesz mnie jutro posłać na ziemię, ale jak ja mam tam żyć, skoro jestem takie małe i bezbronne?
- Spomiędzy wielu aniołów wybiorę jednego dla ciebie. On będzie na ciebie czekał i zaopiekuje się tobą.
- Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robiłem nic innego tylko śpiewałem i uśmiechałem się, to mi wystarc...zało, by być szczęśliwym?
- Twój anioł będzie ci śpiewał i będzie się także uśmiechał do ciebie każdego dnia. I będziesz czuł jego anielską miłość i będziesz szczęśliwy.
- A jak będę rozumiał, kiedy ludzie będą do mnie mówić, jeśli nie znam języka, którym posługują się ludzie? - Twój anioł powie ci więcej pięknych i słodkich słów niż kiedykolwiek słyszałeś, i z wielką cierpliwością i troską będzie uczył Cię mówić.
- A co będę miał zrobić, kiedy będę chciał porozmawiać z Tobą?
- Twój anioł złoży twoje ręce i nauczy cię jak się modlić.
- Słyszałem, że na ziemi są też źli ludzie. Kto mnie ochroni?
- Twój anioł będzie cię chronić, nawet jeśli miałby ryzykować własnym życiem.
- Ale będę zawsze smutny, ponieważ nie będę Cię więcej widział.
- Twój anioł będzie wciąż mówił tobie o Mnie i nauczy cię, jak do mnie wrócić, chociaż ja i tak będę zawsze najbliżej ciebie. W tym czasie w Niebie panował duży spokój, ale już dochodziły głosy z ziemi i Dziecię w pośpiechu cicho zapytało:
- O, Boże, jeśli już zaraz mam tam podążyć powiedz mi, proszę, imię mojego anioła.
- Imię twojego anioła nie ma znaczenia, będziesz do niego wołał: "Mamusiu".
joanna1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 17:03   #4643
Maga83
Zakorzenienie

Koocurku ludzie gadali i zawsze będą gadać, mi teraz też powtarzają, że mam już przestać chudnąć, a mi sama waga leci i nic na to nie poradzę. Też się staram nie przejmować

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 17:10   #4644
agatkaa1
Zakorzenienie

Ja mam dziś dzień "ryczka" Tż już ze mną nie wytrzymuje....

Do tego tak mnie dusi że aż chce mi się

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-05-07, 17:16   #4645
kooocur
Zakorzenienie

Dzięki kochane

Ja pospałam to trochę mi lepiej

Czekam tylko na fachowców.. mieli być po 16 a napisali smsa ze będą na 18..

Ciekawe czy dojada??

Wymyślili sobie, że regipsy będą zacierać tylko na łączeniach

Niestety chcą sobie ułatwić prace, ale to będzie brzydko wyglądać

No więc, albo zrobią tak jak trzeba, albo nie dostana grosza

Tak się cieszyłam, że to już końcówka, że za 2 tygodnie będzie generalne sprzątanie..no zobaczymy:nonie wiem:

Co do brzucha to wszyscy mi to mówią gdzie nie wejdę
Jednak macie racje - no stress

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 17:17   #4646
Alfahelisa
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40688253]
Alfa po przeczytaniu ostatniego zdania myślałam, że zaczynacie rozważać rodzeństwo dla Wiktorka [/QUOTE]

hihi póki co mój doktorek mówił o roku pewnej antykoncepcji, coby macica po cc się ładnie zrosła
pewnie dla bezpieczeństwa 2 lata damy jej odpocząć od zachodzenia w ciążę
no i ja wciąż karmiąca matka i @ jeszcze o sobie znać nie dała
że nie wspomnę, że miewamy stosunki przerywane na wsadzenie smoczka do dzioba Wiktorkowi że też on wie kiedy się upomnieć
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 17:19   #4647
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
fioluś - co schudnę to znowu nabieram... a jak chudnę to mam jeszcze większy brzuch, ciało trochę maleje a brzuch odstaje jeszcze bardziej....
rena rozsyła dietę chyba się skuszę ale ja zawsze mam słomiany zapał...
kochana trzeba się wziąć za siebie i trwać w postanowieniu !! ja też jestem słaba, ale jak widzę efekty, to bardzo mi pomaga

Cytat:
Dzień dobry Dziewczyny. Czy mogę do Was dołączyć?
Pod koniec marca straciłam pierwszą ciążę, bardzo wcześnie, bo w 7 tc... wiem, że to bardzo wcześnie...
witaj - ja straciłam podobnie jak Ty, ale czterokrotnie ale trzeba być silnym i walczyć o szczęście

Cytat:
Napisane przez measia Pokaż wiadomość
ja i moj zwirzyniec

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Agatka moje ciąże obumierały ok 8 tygodnia, 3 tyg po 2 # robiłam badania na różne przeciwciała i wszystko wyszło ok. Przeszperałam cały internet w poszukiwaniu informacji na temat # i znalazłam info o tym że acard pomaga o 30% donosić ciążę a acard+heparyna o 80%. Dla mnie ten zestaw leków okazał się cudem, dzięki rożżedzeniu krwi były dobre przepływy. Olek urodził się duży, zdrowy wydaje mi się że w poprzednich ciążach dochodziło do mikro-zakrzepów i dlatego obumierały.
i tego będę się trzymała - na pewno jestem w tych 80% tylko mój gin na to nie wpadł :/

Cytat:
cholera....uświadamiasz mi to wszystko co wiem....tylko aby lekarz zdecydował sie wystawić mi receptę na te leki...tzn na heparynę...płaciłaś 100%??
Wychodzę z założenia że u mnie jest ten sam problem....moje obie ciąże również obumarły ok 8tc... nie wiem czy w badaniach coś wyjdzie ale gdyby mi lekarz powiedział że w nastepnej ciąży dostanę te leki to nie zastanawiałabym się ani minuty nad kolejnymi staraniami!!
I nawet badań bym nie robiła tylko zaraz zaczęła się starać o kolejną ciążę....
Aczkolwiek z drugiej str gdyby w badaniach jednak coś wyszło to miałabym podkładkę aby dostać leki ze zniżką....bo jednak kuracja tymi zastrzykami jest dość kosztowna....
mi nie wyszło nic z badań na zespół antyfosf., ale staram się bo mój doktorek ma plan - acard+heparyna właśnie a ile kosztuje taka heparyna?

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
mam pytanie: lekarz sam zaproponował czy Ty mu zasugerowałaś acard + heparynę?
mi sam lekarz powiedział o tym - poprzedni gin kazał tylko aspirynę acard brać kiedy zobaczę II, ale nowy doktorek kazał brać cały czas (oprócz czasu @)

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40685084]Ja też o tym czytałam, bo biorę bardzo dużo Nospy - praktycznie od tego 13 czy 14 tc 3 dziennie normalne albo 2 max.
Ponoć po prostu trzeba obserwować rozwój mowy dziecka, a jak coś się dzieje, to od razu działać - bo Nospa niby rozkurcza nie tylko matki mięśnie, ale i dziecka mięśnie twarzy. Ale jakoś specjalnie w to nie wierzę, a Nospa dotychczas sprawia, że nie muszę brać tego paskudztwa Fenoterolu.[/QUOTE]
dokładnie tak samo myślę

Cytat:
Napisane przez joanna1978 Pokaż wiadomość
Pewnego razu było dziecko gotowe, żeby się urodzić. Więc któregoś dnia zapytało Boga:
- Mówią, że chcesz mnie jutro posłać na ziemię, ale jak ja mam tam żyć, skoro jestem takie małe i bezbronne?
- Spomiędzy wielu aniołów wybiorę jednego dla ciebie. On będzie na ciebie czekał i zaopiekuje się tobą.
- Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robiłem nic innego tylko śpiewałem i uśmiechałem się, to mi wystarc...zało, by być szczęśliwym?
- Twój anioł będzie ci śpiewał i będzie się także uśmiechał do ciebie każdego dnia. I będziesz czuł jego anielską miłość i będziesz szczęśliwy.
- A jak będę rozumiał, kiedy ludzie będą do mnie mówić, jeśli nie znam języka, którym posługują się ludzie? - Twój anioł powie ci więcej pięknych i słodkich słów niż kiedykolwiek słyszałeś, i z wielką cierpliwością i troską będzie uczył Cię mówić.
- A co będę miał zrobić, kiedy będę chciał porozmawiać z Tobą?
- Twój anioł złoży twoje ręce i nauczy cię jak się modlić.
- Słyszałem, że na ziemi są też źli ludzie. Kto mnie ochroni?
- Twój anioł będzie cię chronić, nawet jeśli miałby ryzykować własnym życiem.
- Ale będę zawsze smutny, ponieważ nie będę Cię więcej widział.
- Twój anioł będzie wciąż mówił tobie o Mnie i nauczy cię, jak do mnie wrócić, chociaż ja i tak będę zawsze najbliżej ciebie. W tym czasie w Niebie panował duży spokój, ale już dochodziły głosy z ziemi i Dziecię w pośpiechu cicho zapytało:
- O, Boże, jeśli już zaraz mam tam podążyć powiedz mi, proszę, imię mojego anioła.
- Imię twojego anioła nie ma znaczenia, będziesz do niego wołał: "Mamusiu".
piękne to jest - już kiedyś to czytałam i zawsze mam łzy w oczach...
_________________________ ___
witam kochane dziś świetny dzień mam rano kiedy stanęłam na wagę zobaczyłam, że jest -1,7 kg (w ciągu 3 dni!!!!) jestem przeszczęśliwa poza tym matury więc lekcji nie było - tylko praca papierkowa no a później szaleństwo kupiłam 3 pary butów i to 2 pary na "koturnie" a ja zawsze na płaskim śmigam ale co tam w deichmannie u nas promocja i skórzane butki o 50% taniej widzę, że na stronce u nich też jest ta promocja
te są rewelacyjnie mięciutkie - jak w kapciach się w nich czuję - choć nie jestem przyzwyczajona do takich butów
http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...mskie-czolenka
a te są też świetne
http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...mskie-czolenka
no i jeszcze "cichobiegi" jak w kapciach
http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...20damskie.prod
normalnie chyba nigdy jeszcze sobie tyle butów na raz nie kupiłam

Mateuszek -> cuda się zdarzają

Edytowane przez rena5
Czas edycji: 2013-05-07 o 17:23
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 17:32   #4648
measia
Wtajemniczenie

GG do measia Send a message via Skype™ to measia

ja chyba bede Hanne na rekach nosila. Hanna jest ksiedzem u nas w kosciele. bylam dzis u niej i powiedzialam jaki mamy problem z matka chcrzesna. dostalam ksero z dokladnym zaznaczeniem co ma matka chcestna mowic i ma to zrobic w kosciele tam gdzie jest i ksiadz, ktory to wyslucha ma wyslac mail-a, ze to zostalo powiedziane w jego obecnosci. wychodzi na to, ze Marysia bedzie miala chrzest w dwoch kosciolach na raz w odleglosci 2500 km
measia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 17:38   #4649
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
mi nie wyszło nic z badań na zespół antyfosf., ale staram się bo mój doktorek ma plan - acard+heparyna właśnie a ile kosztuje taka heparyna?
no któraś tutaj pisała że jak miała na 100% to tygodniowa kuracja kosztowała ją ok 500zł.... ale to było jakiś czas temu a jak wiadomo ceny leków też ulegają zmianie.....

Buciki fajne....na te ostatnie sama miałam chrapkę w ubiegłym roku....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-05-07, 18:14   #4650
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Czesc Dziewczyny !
Dzis tylko podczytuje,nie mam sily pisac (choróbsko mnie dopadlo na calego - mam chyba zapalenie oskrzeli, ale do pracy jutro smigam )

Cytat:
no któraś tutaj pisała że jak miała na 100% to tygodniowa kuracja kosztowała ją ok 500zł.... ale to było jakiś czas temu a jak wiadomo ceny leków też ulegają zmianie.....

Buciki fajne....na te ostatnie sama miałam chrapkę w ubiegłym roku....
Ja pisalam.. ale chodzi to o miesieczna kuracje dawką 04. W tej liscie lekow refundowanych są ceny clexane na 100% - im wieksza dawka, tym cena wyższa. od 120 zl do ok 300 za opakowanie 10 zastrzykow. A wiadomo, na miesiac potrzeba 3 takich opakowan Nie stac mnie ((

Dziewczyny, a jak sie bylo na dupku, luteinie, sterydzie, acardzie i heparynie i ciaza wraz obumarla, to co pomoze???

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości