|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#4622 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
Izka spokojnie! Taki ból nie musi niczego złego oznaczać. Obserwuj czy ból będzie się nasilał, jeśli cokolwiek Cię zaniepokoi to wiesz co robić
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40684483]B Obecnie Artur to cały mój sens życia, naprawdę. [/QUOTE] ![]() Szczerze to pierwszy raz o czymś taki słyszę. Niby każdy lek może mieć skutki uboczne, ale są sytuacje gdy nawet wystąpienie ewentualnych skutków ubocznych nie jest warte odstawienia danego leku. O nospie branej w ciąży też krąży pełno złych informacji tzw. nospowe dzieci, co nie powstrzyma mnie przed jej zażyciem w razie potrzeby. |
|
|
|
#4623 |
|
Zakorzenienie
|
Bierzesz coś na podtrzymanie?
Spokojnie. Wiesz, bo może Cię zabolało, a teraz ze stresu Cię boli. |
|
|
|
#4624 |
|
Zakorzenienie
|
Dupka 3x1 i luteine 2x2.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#4625 |
|
Zakorzenienie
|
No to zabezpieczenie jakie możesz mieć, masz! Leż sobie spokojnie i nie martw się na zapas. To też szkodzi maluszkowi!
|
|
|
|
#4626 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale ja "wolę" mieć dziecko z wadą logopedyczną do skorygowania (jeśli w ogóle jest to prawda) niż wcześniaka z 20-któregoś tygodnia. Ponoć po prostu trzeba obserwować rozwój mowy dziecka, a jak coś się dzieje, to od razu działać - bo Nospa niby rozkurcza nie tylko matki mięśnie, ale i dziecka mięśnie twarzy. Ale jakoś specjalnie w to nie wierzę, a Nospa dotychczas sprawia, że nie muszę brać tego paskudztwa Fenoterolu. |
|
|
|
|
#4627 |
|
Zadomowienie
|
Iza, spokojnie
Bierz swoje leki, oszczedzaj sie. Nic innego lekarz ci nie powie. Z leków masz ful serwis ![]() Jesli ten bol jest delikatny, nie nasila sie, brzuch nie bol to tylko spokój Cie uratuje Jak sie bardzo niepokoisz to weź sobie no-spe. (Jak mnie panika ogarnia i nie wiem czy boli mnie brzuch czy nie to biorę i od razu czuje ulgę )---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40685084]Ja też o tym czytałam, bo biorę bardzo dużo Nospy - praktycznie od tego 13 czy 14 tc 3 dziennie normalne albo 2 max. Ale ja "wolę" mieć dziecko z wadą logopedyczną do skorygowania (jeśli w ogóle jest to prawda) niż wcześniaka z 20-któregoś tygodnia. Ponoć po prostu trzeba obserwować rozwój mowy dziecka, a jak coś się dzieje, to od razu działać - bo Nospa niby rozkurcza nie tylko matki mięśnie, ale i dziecka mięśnie twarzy. Ale jakoś specjalnie w to nie wierzę, a Nospa dotychczas sprawia, że nie muszę brać tego paskudztwa Fenoterolu.[/QUOTE] Święta prawda! To naprawdę nie jest duży problem. I troche za bardzo rozreklamowany przez neurologopedow. Ciekawe która kobieta w dzisiejszych czasach no-spy w ciąży nie brała. Ja nie znam
|
|
|
|
#4628 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale będzie miało wejście w życie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a filiżanka na pewno na szczęście ![]() Cytat:
Dziewczyny a jakie badania się robi na ten zespół antyfosfolipidowy i kiedy? Jest jakiś czas po # czy w każdym czasie można zrobić i wynik będzie miarodajny?
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|||||
|
|
|
#4629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4630 | |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40685084]
Ja też o tym czytałam, bo biorę bardzo dużo Nospy - praktycznie od tego 13 czy 14 tc 3 dziennie normalne albo 2 max. Ale ja "wolę" mieć dziecko z wadą logopedyczną do skorygowania (jeśli w ogóle jest to prawda) niż wcześniaka z 20-któregoś tygodnia. [/QUOTE] Zgadzam się z powyższym ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4631 |
|
Zakorzenienie
|
Wika no trzeba zrobić antykoagulat tocznia i cholerka to drugie zapomniałam....na podstawi tych 2ch badań można stwierdzić czy jest ten zespół czy nie....
Opinie są podzielone....jedni uważają że trzeba to zrobić do 6 tygodni (chyba) po # a inni że niekoniecznie i można w każdej chwili.....jednak jak ALFA pisała to zaraz po # jest bardziej miarodajne czy te przeciwciała są podwyższone czy nie...jesli tak to chyba robi się je jeszcze raz po upływie jeszcze kilku tygodni?? jakoś tak nie chcę Cię w błąd wprowadzić...
|
#4632 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane moje...
ja Was czytam cały czas, ale ostatnie informacje działają na mnie jak "płachta na byka" ![]() Tak mi smutno i źle jak czytam o wszystkich stratach ![]() Mój strach się jeszcze bardziej wtedy pogłębia.. zwłaszcza, że ja słabo czuje ruchy (chyba przez łożysko na przedniej ścianie ).Do tego mam dość mojej rodziny i remontu, który chyba się nie skończy (mamy kolejny problem a miał to być już koniec ).Dawno nie czułam się taka zmęczona psychicznie... najgorzej, że sama nie wiem jak sobie pomóc?? Jestem kłębkiem nerwów ostatnio... i niestety moi bliscy dorzucają mi jeszcze problemów Dodatkowo gdzie nie idę to wszyscy mi mówią "ale masz mały brzuch" Ostatnio już mówiłam to mojemu lekarzowi i mnie uspokoił, ale strasznie mnie to denerwuje. Jak mam wyglądać skoro przed ciąża ważyłam 46 kg a teraz mam 54kg?? Jak słoń? Synuś był dużo ostatnio, nawet większy niż powinien wiec jest ok. Ześwirować idzie z tymi ludźmi.... To się pożaliłam..przepraszam:ma d: |
|
|
|
#4633 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.ptmp.pl/png/png4z1_2011/P...i-algorytm.pdf
Koocurek trzymaj się jakos a gadaniem ludzi sie nie przejmuj!! To naturalne że jak byłaś szczupła to nie będziesz wyglądała jak SŁOŃ!! Moja kuzynka była taka chuda że jak była w 9tym miesiącu to nawet po niej widać tego nie było bo brzuszek miała taki malutki i jak ktoś nie wiedział że jest w ciąży to nawet uwagi na to nie zwracał.... Wika badania to : Przeciwciała antyfosfolipidowe, antykoagulat tocznia, przeciwciała antykardiolipinowe IgG i IgM można też zrobić przeciwciała przeciwłożyskowe.... Dziewczyny wiecie co się dzieje z MEDI???? już jej troszkę nie było na forum....
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2013-05-07 o 14:15 |
|
|
|
#4634 |
|
Raczkowanie
|
Kooocur Mały brzuszek to nic złego, nie powinnaś się tym martwić
Jeśli byłaś szczupła przed ciążą to możesz być szczupła i w trakcie. Co najlepsze w tym wszystkim- łatwiej będzie Ci zrzucić zbędne kilogramy po ciąży będzie wszystko ok, zobaczysz!Jako sposób na relaks mogę Ci polecić poczytanie jakiejś książki, takiej którą lubisz, wracasz często itp. Pozwoli Ci się zrelaksować i odpocząć od całego zamieszania. Trzymam kciuki za Synusia!
|
|
#4635 |
|
Zakorzenienie
|
agatko, dziękuję Ci bardzo za wyczerpującą odpowiedź
![]() kocurku, nie przejmuj się tym, co ludzie mówią. Jak masz wyglądać, skoro szczuplutka normalnie jesteś
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
#4636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wyprowadzą Nas obie z błędu i toku myślenia!! ![]() Za 30 min dzwonię do gina ....
|
|
#4637 |
|
Konto usunięte
|
Medi widziałam jakiś czas temu na pasku, też się zastanawiałam, co tam u niej...
Kocurku no tak to jest, że jak się coś zaczyna psuć - to wszystko na raz :/ Ale nie przejmuj się niczym, a już na pewno nie gadaniem ludzi! |
|
|
|
#4638 |
|
Zakorzenienie
|
No i co?? oczywiście nie na darmo mnie rano nogi bolały i wczoraj z resztą też
|
#4639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Często jednak zdarza się tak, że nie występują (a raczej nie są wykrywane, bo pewnie w znikomej ilości są zawsze) w krwi, dopiero ciąża jest swoistym bodźcem to ich pojawienia się w znacznych ilościach. Generalnie wzrost stężenia przeciwciał w krwi obserwuje się w czasie reakcji na dany antygen. Normalnie w krwi znajduje się mała ilość danych przeciwciał, kiedy pojawia się "intruz" ilość przeciwciał rośnie by go zwalczyć, kiedy "intruz" zostaje unicestwiony poziom przeciwciał opada do swojego stałego minimalnego poziomu i tak do następnego razu. Ciąża to specyficzny czas dla organizmu, zwłaszcza dla układu immunologicznego. Prawidłowa reakcja układu immunologicznego polega na pewnym obniżeniu jego sprawności tak by nie traktował on rozwijającego się dziecka jak intruza (wszak to ktoś obcy bo zupełnie inny komplet genów i antygenów). Czasem zdarza się jednak, że immunologia reaguje nie tak jak powinna, z jakiś względów uruchamia się mechanizm obronny który nie sprzyja albo nawet uniemożliwia rozwój dziecku (wtedy nagle we krwi rośnie poziom danych przeciwciał). To tak po krótce i mocno upraszczając, kiedyś byłam bardziej na bieżąco, teraz bazuję na tym co czytałam ze 2 lata temu. Immunologia to nadal niezbadana dziedzina, wiele jeszcze zostało do zbadania i wyjaśnienia, ale nad tym to głowią się profesorowie Noszę się z zamiarem ponownego zbadania swoich przeciwciał przeciwjądrowych bo jestem ciekawa czy one pojawiły się tylko w reakcji na ciążę, czy też siedzą nadal we mnie i mnie cichaczem podgryzają
|
|
#4640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wziełam połówke no -spy forte poleżałam i przeszło.
|
|
|
|
#4641 |
|
Konto usunięte
|
Agatko przykro mi, że tak reagujesz na pogodę
Oby nie lało, wywiesiłam spódnicę na balkon, musi mi wyschnąć do jutra... A u nas też ciemno jak w nocy :/Alfa po przeczytaniu ostatniego zdania myślałam, że zaczynacie rozważać rodzeństwo dla Wiktorka
|
|
|
|
#4642 |
|
Raczkowanie
|
Pewnego razu było dziecko gotowe, żeby się urodzić. Więc któregoś dnia zapytało Boga:
- Mówią, że chcesz mnie jutro posłać na ziemię, ale jak ja mam tam żyć, skoro jestem takie małe i bezbronne? - Spomiędzy wielu aniołów wybiorę jednego dla ciebie. On będzie na ciebie czekał i zaopiekuje się tobą. - Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robiłem nic innego tylko śpiewałem i uśmiechałem się, to mi wystarc...zało, by być szczęśliwym? - Twój anioł będzie ci śpiewał i będzie się także uśmiechał do ciebie każdego dnia. I będziesz czuł jego anielską miłość i będziesz szczęśliwy. - A jak będę rozumiał, kiedy ludzie będą do mnie mówić, jeśli nie znam języka, którym posługują się ludzie? - Twój anioł powie ci więcej pięknych i słodkich słów niż kiedykolwiek słyszałeś, i z wielką cierpliwością i troską będzie uczył Cię mówić. - A co będę miał zrobić, kiedy będę chciał porozmawiać z Tobą? - Twój anioł złoży twoje ręce i nauczy cię jak się modlić. - Słyszałem, że na ziemi są też źli ludzie. Kto mnie ochroni? - Twój anioł będzie cię chronić, nawet jeśli miałby ryzykować własnym życiem. - Ale będę zawsze smutny, ponieważ nie będę Cię więcej widział. - Twój anioł będzie wciąż mówił tobie o Mnie i nauczy cię, jak do mnie wrócić, chociaż ja i tak będę zawsze najbliżej ciebie. W tym czasie w Niebie panował duży spokój, ale już dochodziły głosy z ziemi i Dziecię w pośpiechu cicho zapytało: - O, Boże, jeśli już zaraz mam tam podążyć powiedz mi, proszę, imię mojego anioła. - Imię twojego anioła nie ma znaczenia, będziesz do niego wołał: "Mamusiu".
|
#4643 |
|
Zakorzenienie
|
Koocurku ludzie gadali i zawsze będą gadać, mi teraz też powtarzają, że mam już przestać chudnąć, a mi sama waga leci i nic na to nie poradzę. Też się staram nie przejmować
|
#4644 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam dziś dzień "ryczka" Tż już ze mną nie wytrzymuje....
Do tego tak mnie dusi że aż chce mi się
|
#4645 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki kochane
Ja pospałam to trochę mi lepiej ![]() Czekam tylko na fachowców.. mieli być po 16 a napisali smsa ze będą na 18.. Ciekawe czy dojada?? Wymyślili sobie, że regipsy będą zacierać tylko na łączeniach ![]() Niestety chcą sobie ułatwić prace, ale to będzie brzydko wyglądać No więc, albo zrobią tak jak trzeba, albo nie dostana grosza ![]() Tak się cieszyłam, że to już końcówka, że za 2 tygodnie będzie generalne sprzątanie..no zobaczymy :nonie wiem:Co do brzucha to wszyscy mi to mówią gdzie nie wejdę ![]() Jednak macie racje - no stress |
|
|
|
#4646 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40688253]
Alfa po przeczytaniu ostatniego zdania myślałam, że zaczynacie rozważać rodzeństwo dla Wiktorka [/QUOTE]hihi póki co mój doktorek mówił o roku pewnej antykoncepcji, coby macica po cc się ładnie zrosła ![]() pewnie dla bezpieczeństwa 2 lata damy jej odpocząć od zachodzenia w ciążę ![]() no i ja wciąż karmiąca matka i @ jeszcze o sobie znać nie dała ![]() że nie wspomnę, że miewamy stosunki przerywane na wsadzenie smoczka do dzioba Wiktorkowi
|
#4647 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale trzeba być silnym i walczyć o szczęście ![]() Cytat:
tylko mój gin na to nie wpadł :/Cytat:
a ile kosztuje taka heparyna?Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40685084]Ja też o tym czytałam, bo biorę bardzo dużo Nospy - praktycznie od tego 13 czy 14 tc 3 dziennie normalne albo 2 max. Ale ja "wolę" mieć dziecko z wadą logopedyczną do skorygowania (jeśli w ogóle jest to prawda) niż wcześniaka z 20-któregoś tygodnia. Ponoć po prostu trzeba obserwować rozwój mowy dziecka, a jak coś się dzieje, to od razu działać - bo Nospa niby rozkurcza nie tylko matki mięśnie, ale i dziecka mięśnie twarzy. Ale jakoś specjalnie w to nie wierzę, a Nospa dotychczas sprawia, że nie muszę brać tego paskudztwa Fenoterolu.[/QUOTE] dokładnie tak samo myślę ![]() Cytat:
_________________________ ___ witam kochane dziś świetny dzień mam rano kiedy stanęłam na wagę zobaczyłam, że jest -1,7 kg (w ciągu 3 dni!!!!) jestem przeszczęśliwa kupiłam 3 pary butów i to 2 pary na "koturnie" a ja zawsze na płaskim śmigam ale co tam w deichmannie u nas promocja i skórzane butki o 50% taniej widzę, że na stronce u nich też jest ta promocja ![]() te są rewelacyjnie mięciutkie - jak w kapciach się w nich czuję - choć nie jestem przyzwyczajona do takich butów ![]() http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...mskie-czolenka a te są też świetne ![]() http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...mskie-czolenka no i jeszcze "cichobiegi" jak w kapciach ![]() http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...20damskie.prod normalnie chyba nigdy jeszcze sobie tyle butów na raz nie kupiłam
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2013-05-07 o 17:23 |
||||||
|
|
|
#4648 |
|
Wtajemniczenie
|
ja chyba bede Hanne na rekach nosila. Hanna jest ksiedzem u nas w kosciele. bylam dzis u niej i powiedzialam jaki mamy problem z matka chcrzesna. dostalam ksero z dokladnym zaznaczeniem co ma matka chcestna mowic i ma to zrobic w kosciele tam gdzie jest i ksiadz, ktory to wyslucha ma wyslac mail-a, ze to zostalo powiedziane w jego obecnosci. wychodzi na to, ze Marysia bedzie miala chrzest w dwoch kosciolach na raz w odleglosci 2500 km
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
#4649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Buciki fajne....na te ostatnie sama miałam chrapkę w ubiegłym roku....
|
|
#4650 | |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Dziewczyny !
Dzis tylko podczytuje,nie mam sily pisac (choróbsko mnie dopadlo na calego - mam chyba zapalenie oskrzeli, ale do pracy jutro smigam ) Cytat:
((Dziewczyny, a jak sie bylo na dupku, luteinie, sterydzie, acardzie i heparynie i ciaza wraz obumarla, to co pomoze??? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:25.

)

).
i wyprowadzą Nas obie z błędu i toku myślenia!!