|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
Tzn Kubuś ma
|
|
|
|
|
#3032 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Nieeeeeeeeeeeeeeeeeee no szlag by to trafił......
Przeczytałam, odpowiedziałam, nacytowałam i zamknęła mi się przeglądarka............. . Ściągnęam już tę aplikację, chyba z niej zacznę korzystać, bo mnie tu coś trafi. Durny tablet i durna opera :/ Byłam na SR, dziś były takie luźne zajęcia, nic nowego się nie dowiedziałam, oprócz tego, że się upewniłam, że nie będę kupować przed porodem laktatora. Potem poszłam do Biedrony po gazetkę i pozaznaczałam sobie w niej, co chcę kupić teraz tylko w poniedziałek muszę zatrudnić tatę do noszenia :P Mela - moja deklaracja tam jest, dzisiaj położne sprawdzały, więc to olewam, a w razie czego złożę jeszcze raz. Gratuluję udanej wizyty i masz przesłodką córkę ![]() Rocky - miałam łyżeczkowanie świadomie, tzn. Dolargan działa trochę jak głupi jaś, ale nie jest to narkoza. I tyle, nie wiem, co komu jeszcze, no szlag by trafił ten sprzęt, najgorszy zakup ever :/ |
|
|
|
#3033 |
|
Zakorzenienie
|
Ona: ojej.. to 3mam kciuki za kolejne 6 tygodni leżenia! wytrwałości i cierpliwości!
Arbiatta: fajne zakupki! Perse: oooj znam ten ból ![]() Uciekam się ogarnąć trochę i do biblioteki i banku zjadę. 3majcie sie!
|
#3034 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40686431]Nieeeeeeeeeeeeeeeeeee no szlag by to trafił......
Przeczytałam, odpowiedziałam, nacytowałam i zamknęła mi się przeglądarka............. . [/QUOTE] ![]() Idę chyba na spacer
|
|
|
|
#3035 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musze mu dostarczyc jakis wrazen, bo nie moge go bujac chodzacCytat:
moje zmienilo sobie troche godziny ruchliwosci, ale zawsze go zdradza czkawka, ktora potrafi miec nawet do 6 razy dziennie zachłanne mam dziecko
|
||
|
|
|
#3036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Polecam lekturę: http://vanilka.republika.pl/usnij.htm |
|
|
|
|
#3037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja podsylam link, mozna dowiedziec sie ciekawych rzeczy http://tvnplayer.pl/szukaj,1.html?query=mamo+to+ja |
|
|
|
|
#3038 |
|
Rozeznanie
|
Witam się dopiero teraz, rano wcześnie wstałam jak na mnie bo przed 8.00 i na pogrzebie byłam. Jakoś się płaczliwa zrobiłam w tej ciąży, bo rzadko płacze a dzisiaj to normalnie fontanna, chociaż to nikt bliski dla mnie zmarł.
![]() Od dwóch dni odczuwam ból w prawej łydce, nie czułam skurczu w nocy a boli mnie jak chodzę. Kurczę, ciekawe czemu. Żylaka też nie mam. Trochę mnie to martwi. Mnie sie podoba pierwszy, czy gratis dodatkowo dodają figurę tej pani na zdjęciu? Bo takie laseczki pokazują w tych szlafrokach a ja co nie założe to wyglądam jak "Idź i nie wracaj"
|
#3039 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dwójeczka ![]() Cytat:
Cytat:
za rzeczy dla FilipkaCytat:
![]() Malutki masz brzeszek, tyle to ja mialam chyba przed ciążą ![]() Cytat:
w ogóle to miałam jakis dziwny ten ból brzucha, takie jakby gorąco w całym brzuchu i dyskomfort, ale raczej mocno mi nie twardniał.....zlecił Ci lekarz jakieś globulki przeciwgrzybiczne przy pessarze??? bo czytałam, że często powoduje stany zapalne itp. Dasz radę, wytrzymasz i bedzie dobrze |
|||||
|
|
|
#3040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Idę, nie chce mi się, ale idę. Ale to głupie |
|
|
|
|
#3041 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
za tydzień i trymestr ![]() Cytat:
witamy kolejną spamiarę i życzę Ci,aby leżenie szybciutko minęło i bezproblemowo.
|
|||
|
|
|
#3042 |
|
Raczkowanie
|
witam się i ja
![]() co do kg to u mnie do tej pory 4,5 więc nie jest źle, boję się tylko żeby mi się rozstępy nie zrobiły (bo jak na razie mam malutki brzuch), mam do tego skłonność (w okresie dojrzewania porobiły mi się koszmarne na udach). malaczarnakejt śliczne te ubranka, zwłaszcza buciki! i dziękuję za info o gazetce biedronkowej, na pewno kupię pieluchy, koszulkę do karmienia i kocyk. |
|
|
|
#3043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlasnie zadnych globulek nie dostałam, ale narazie nie czuje zeby cos sie tam dzialo. I niech tak zostanie. Jakis czas temu pisałyscie o ciuszkach na lato. Ja posiadam takie przed ciązowe alladynki i teraz sie w nie wpasowałam, bo duzo wygodniej w nich niz w leginsach i nie tak goraco. Mozna spotkac je długie, takie 3/4 i krótkie i dodatkowo sa bez panela, wiec ani goraco i mozna je wykorzystac pozniej. Moze nie sa rewelacyjnie eleganckie
|
|
|
|
|
#3044 |
|
Zakorzenienie
|
ona8686- zaciskaj nogi i szybko minie tych 6 tygodni- zobaczysz..
![]() a ja jakoś nic konstruktywnego nie mam do napisania.. oprócz tego, że mam zgag ę dalej, męczę się... i sikać mi się chce..ale nie chce mi się wstać do łazienki coś jak Neni mam
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#3045 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=roxi1980;40685561]fajnie, że jesteś. Przypomnisz, gdzie byłaś? Dobrze, że urlop udany
nie chciałam się chwalić, polecieliśmy na Gran Canarię,żeby spędzić ostatnie wakacje bez Szkodnika(jak słodko nazywam naszego Malucha Chciałam tutaj dodać zdjęcie,ale się nie załadowało,bo za duże ![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3047 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ciesze sie ze pozytywnie myslisz,tak 3maj A my 3mamy kciuki za Wasz dwupaczek ![]() Mała Czarna Kejt się nagromadziło ubranek ![]() ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Laura tez ![]() Cytat:
![]() Tż mnie rozbroił.Wie ze co wtorek na 17 jest SR.Mowiłam mu wczoraj i dzis rano.Zadzwonił ze pracuje do 16.30,czy po niego podjade i......na którą jest SR
|
|
#3048 |
|
Raczkowanie
|
Nie mam wagi w Domu ale bylam odwedzic szwagra i skorzytsalam z jego wyslalo ze schudlam 2 kg a wazylam sie po obiedzie wiec nie Wiem jak to mozliwe?
|
|
|
|
#3049 |
|
Zakorzenienie
|
kubus puchatek- zazdroszczę Kanarów, chętnie bym się przeleciała
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#3050 |
|
Zakorzenienie
|
Obadałam gazetke z Biedry.
Dzięki Perse ze o niej wspomniałaś.... ![]() Moze kupie kocyk,body i koszulke
|
#3051 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40686431]
Byłam na SR, dziś były takie luźne zajęcia, nic nowego się nie dowiedziałam, oprócz tego, że się upewniłam, że nie będę kupować przed porodem laktatora. [/QUOTE] to mój dylemat nr 1 ![]() a co takiego mówili, że się upewniłaś?
|
#3052 |
|
Raczkowanie
|
Mam do Was prośbę- jako, że dopiero zaczynam rozglądać się za wyprawką mogłybyście polecić mi stronę albo wątek gdzie jest wypisane wszystko co potrzebne? chodzi mi głównie o akcesoria typu butelki, pieluszki flanelowe, pościel itd. bo ubranka już dostałam, a także rzeczy dla mnie do szpitala. to moje pierwsze dziecko i jestem zielona w tym temacie, będę bardzo wdzięczna.
pewnie już poruszałyście ten temat nie raz ale nie jestem w stanie przekopać się przez tyle postów. |
|
|
|
#3053 | |
|
Zakorzenienie
|
Dołączam się do pytania...Ja mam zamiar sobie jakis wybrac i kupic w razie potrzeby....na pewno nie przed porodem...
Cytat:
![]() Zerknij sobie na pierwsze strony mamusiek z marca,maja tam są linki do list wyprawkowych....zmodyfiku jesz sobie wg uznania własną liste ![]() ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Żabki mykam zjesc obiadek i szykowac sie na SR Zajrze moze pozniej Miłego popołudnia i wieczoru
|
|
#3054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...hp?produkt=210 a jeśli będzie potrzeba częstego, parę razy dziennie to kupuję jakiś Medeli.
|
|
#3055 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
czytam Was od rana, podgladam w klubie ale mam taki zjechany humor że nie mam na nic ochoty, jakas melancholijna dzis jestem i placzliwa Tz w domu, ma wyrwanego zeba (oj jaki bidulek blee) uzala sie, i udaje cierpietnika, robota stoi, burdel wszedzie na kółkach po gipsowaniu i malowaniu umylam tylko futryn i drzwi i listwy powkladalam w przedpokoju i chociaz to jakos wyglada szafy jak nie bylo tak nie ma, ja juz chce uprac ciuszki dla małej, zobaczyc czego nie mam, kupic co trzeba do szpitala bo nie mam NIC! u majówek nowa dziewuszka i chłopczyk kazdy powyzej 4500, zazdroszcze im że juz maja to za soba, a ta dziewczynka to jest Zuzia a ja bede miec też Zuzie i też juz ja chce tu !!! do tego kupialm sukienke na wesele (uzywana) i okazala sie bublem, nie podoba mi sie, materiał zwykla bawełna, widze ze jest niedoprana i jest mega wielka, jak któras nosi rozmiar 42/44 to ja ja chetnie oddam komus, bo dla mnei za długa i za duza, nie mam tak duzego brzucha i teraz lipa chyba zrezygnuje z wesela... Edytowane przez iwona335 Czas edycji: 2013-05-07 o 15:55 |
|
|
|
#3056 |
|
Konto usunięte
|
Że teraz apteki są czynne 24 h na dobę, a zresztą już w szpitalu się kapniemy, czy będzie nam potrzebny czy nie i wtedy nam odciągną pokarm, a TŻ czy ktoś tam wtedy kupi. A w laktator lepiej zainwestować, żeby sobie samej nie zrobić krzywdy (ja to na bank będę musiała kupić jakiś uber, bo ja tak szczerze mówiąc milion razy bardziej niż porodu boję się kp z powodu bólu, więc pewnie pójdzie na to z 400 zł).
|
|
|
|
#3057 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40687858]Że teraz apteki są czynne 24 h na dobę, a zresztą już w szpitalu się kapniemy, czy będzie nam potrzebny czy nie i wtedy nam odciągną pokarm, a TŻ czy ktoś tam wtedy kupi. A w laktator lepiej zainwestować, żeby sobie samej nie zrobić krzywdy.[/QUOTE]
ja chyba zrobię podobnie. obczaję w szpitalu (w końcu 3 doby w moim się leży po sn) co i jak z mlekiem, potem zadecyduję. może nie będzie konieczny...
|
#3058 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bylysmy w tesco z malym i szw i dzwoni tesciowa do nas gdzie my sa z tym dzieckiem i wogole jak taka burza a ja oczy wielkie i pytam jaka burza jak my w srodku dopiero jak wyszlysmy to zobaczylysmy hahah : )Kupilam pizamke na ramiaczkach bede w niej teraz spac ale wsumie moze do szpitala tez ja wezme ale wsumie ona jest dosc krotka.. jakby ktoras chciala to sa tez fajne takie do kolana za 29 zł dobre na porod czy do szpitala... pojadlam i nadal mysle nad tym wozkiem proboje w necie znalesc real zdjecie tych wozkow i kolorow ehhh... |
|||||
|
|
|
#3059 |
|
Konto usunięte
|
Ja też, w sumie to tak planowałam zrobić już dawno, a teraz wiem, że zrobię na pewno - obczaję wcześniej rodzaje, zapiszę TŻowi DOKŁADNIE wraz ze zdjęciem jaki ma być i on w razie czego pojedzie i kupi. Bo kupić coś za tyle kasy, a potem to sprzedawać jakby się okazało nieprzydatne jest trochę bez sensu. No i ja pewnie postawię na Medelę...
A tak serio Wam napiszę, że to jest coś, o czym wolę nie myśleć. Nie wiem, jak inni, zawsze mam wrażenie, że wszystkie kobiety to lubią, tylko ja jestem dziwna, ale ja nie znoszę dotykania po sutkach i u nas to w ogóle odpada, po prostu jest to takie miejsce zapalne (ale w negatywnym znaczeniu) i jak sobie myślę, że dzidzia będzie je dewastować, to naprawdę mnie paraliżuje. Mam nadzieję, że jakoś to przetrwam, bo bardzo bym chciała karmić piersią, ale zwyczajnie mnie to przeraża.... |
|
|
|
#3060 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ależ zrobiłam pyszny obiadek
Filety z kurczaka z serem żółtym w środku, młode ziemniaczki z masełkiem i koperkiem i sałata masłowa z pomidorem, rzodkiewką i szczypiorkiem.. A teraz mąż sprząta kuchnię, bo trochę nabrudziłam ![]() Cytat:
Neni chyba kiedyś taki wałeczek pokazywała? Ciekawe czy go kupiła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:30.

Dopiero po śniadaniu się rozhulał, co też jest do niego niepodobne, bo po śniadaniu to on śpi.
zachłanne mam dziecko 

za rzeczy dla Filipka
Ogólnie przytyłam póki co 5 kg, w brzucholu 84 cm 
nie bede pisac jak po nim odlatuje, ale to jest straszne. Niestety mimo mojgo lezenia, brzuch twardniał w ciagu godziny nawet do 15 razy, a to duzo, i trzeba bylo zastosowac silniejsze leki. I jeszcze moje wstretne zaparcia powrociły, a przy krążku ich nie powinno sie miec... A maluszek kopie, tylko czasami bardzo nisko, ze mam wraznie ze wyskoczy. No ale szyjka nie jest długa. Mam nadzieje, ze pessar po ostatniej akcji z wc jednak sie nie zsunał, ale dzis kolejna wizyta wiec sie okaze.

A teraz mąż sprząta kuchnię, bo trochę nabrudziłam