Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz.12 - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-07, 14:30   #3031
Neni1984
Zakorzenienie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość

A to moje dwie zdobycze dla Kubana

Załącznik 5239888
Załącznik 5239889
Mam podobną koszulkę Tzn Kubuś ma
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 14:34   #3032
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Nieeeeeeeeeeeeeeeeeee no szlag by to trafił......

Przeczytałam, odpowiedziałam, nacytowałam i zamknęła mi się przeglądarka............. .

Ściągnęam już tę aplikację, chyba z niej zacznę korzystać, bo mnie tu coś trafi. Durny tablet i durna opera :/

Byłam na SR, dziś były takie luźne zajęcia, nic nowego się nie dowiedziałam, oprócz tego, że się upewniłam, że nie będę kupować przed porodem laktatora.
Potem poszłam do Biedrony po gazetkę i pozaznaczałam sobie w niej, co chcę kupić teraz tylko w poniedziałek muszę zatrudnić tatę do noszenia :P

Mela - moja deklaracja tam jest, dzisiaj położne sprawdzały, więc to olewam, a w razie czego złożę jeszcze raz.
Gratuluję udanej wizyty i masz przesłodką córkę

Rocky - miałam łyżeczkowanie świadomie, tzn. Dolargan działa trochę jak głupi jaś, ale nie jest to narkoza.

I tyle, nie wiem, co komu jeszcze, no szlag by trafił ten sprzęt, najgorszy zakup ever :/
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 14:37   #3033
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Ona: ojej.. to 3mam kciuki za kolejne 6 tygodni leżenia! wytrwałości i cierpliwości!
Arbiatta: fajne zakupki!

Perse:
oooj znam ten ból

Uciekam się ogarnąć trochę i do biblioteki i banku zjadę. 3majcie sie!

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 14:39   #3034
Neni1984
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40686431]Nieeeeeeeeeeeeeeeeeee no szlag by to trafił......

Przeczytałam, odpowiedziałam, nacytowałam i zamknęła mi się przeglądarka............. .
[/QUOTE]

Idę chyba na spacer
Stary 2013-05-07, 14:41   #3035
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
a ja może dziwna jestem, ale rzadko mówię do Beza i w ogóle mu nie śpiewam Tż też tego nie robi. Jakoś to takie do mnie niepodobne by było zresztą jakbym tak robiła
Oczywiście zmieni się to jak się urodzi, żeby było jasne ;D

Dzoan- ja dostaję zawsze od wizyty do wizyty i póki co to zawsze wychodziło równe 4 tygodnie
ja tam gadam do niego jak najeta, puszczam muzyke itp. musze mu dostarczyc jakis wrazen, bo nie moge go bujac chodzac

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość

Oplułam monitor

A mój Mały mnie dziś lekko przestraszył, bo nie kopał skoro świt. Ba! Nie kopał też o 8 ani o 9 Dopiero po śniadaniu się rozhulał, co też jest do niego niepodobne, bo po śniadaniu to on śpi.
Nie to żebym spanikowała, bo wiem, że Maluszek nie zawsze musi mieć ochotę wstać o 5, ale po tej historii u majówek to już zgłupiałam i stwierdziłam, że jednak wyrodna jestem i powinnam na IP pędzić skoro moje dziecko jest nieaktywne przez 3 godziny, a zawsze jest aktywne w tych godinach

moje zmienilo sobie troche godziny ruchliwosci, ale zawsze go zdradza czkawka, ktora potrafi miec nawet do 6 razy dziennie zachłanne mam dziecko

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 14:45   #3036
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
moje zmienilo sobie troche godziny ruchliwosci, ale zawsze go zdradza czkawka, ktora potrafi miec nawet do 6 razy dziennie zachłanne mam dziecko
Mój też ma czkawkę bardzo często

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Polecam lekturę:
http://vanilka.republika.pl/usnij.htm
Stary 2013-05-07, 14:50   #3037
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Mój też ma czkawkę bardzo często

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Polecam lekturę:
http://vanilka.republika.pl/usnij.htm
zapisze i poczytam

a ja podsylam link, mozna dowiedziec sie ciekawych rzeczy

http://tvnplayer.pl/szukaj,1.html?query=mamo+to+ja

Franuś
Stary 2013-05-07, 14:53   #3038
Charlize89
Rozeznanie

Witam się dopiero teraz, rano wcześnie wstałam jak na mnie bo przed 8.00 i na pogrzebie byłam. Jakoś się płaczliwa zrobiłam w tej ciąży, bo rzadko płacze a dzisiaj to normalnie fontanna, chociaż to nikt bliski dla mnie zmarł.

Od dwóch dni odczuwam ból w prawej łydce, nie czułam skurczu w nocy a boli mnie jak chodzę. Kurczę, ciekawe czemu. Żylaka też nie mam. Trochę mnie to martwi.

Cytat:
Który wziąć?
Pierwszy to wiskoza+lycra, a drugi 100% bawełna.
Mnie sie podoba pierwszy, czy gratis dodatkowo dodają figurę tej pani na zdjęciu? Bo takie laseczki pokazują w tych szlafrokach a ja co nie założe to wyglądam jak "Idź i nie wracaj"
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 14:56   #3039
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość

Co do gazetki z Biedrony, to mnie oczarowała..że w jednym małym sklepiku można znaleźć tyle przydatnych rzeczy Nie wiem skąd, ale koniecznie muszę wytrzasnąć trochę kasiorki..chciałabym jedną z koszul, balerinki kapciowe do szpitala.. dla maluszka kocyk i ręczniczek z myjką.. może tunikę dla siebie.. i jeszcze jakieś bodziaki.. to chyba tyle o jak dobrze, że na zwolnieniu jestem, rzucę się tam od otwarcia i na pewno coś upoluję
Mnie też i namówię Tż żebyśmy pojechali na chwilke i szybciutko bez zbędnego łażenia bym kupiła te balerinki, kocyk własnie i ręczniczki ze dwa, bo szkoda byłoby nie pojechać

Cytat:
Który wziąć?
Pierwszy to wiskoza+lycra, a drugi 100% bawełna.
Dwójeczka

Cytat:
o Boze...jaka ja mam zgagę dzisiaj, masakra chce mi wypalić wnętrzności i przełyk
Ja miałam od rana po owsiance, już nie pierwszy raz i z przykroscia musze stwierdzić, że nie służy mi owsianka na sniadanie a tak lubię....

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość

Wrzucam foty, większość ubranek 0-3, mniej 0-6 a później część już na jakieś 2 latka, więc mamy lukę Ale ogólnie taka jestem szczęśliwa i spokojna, że już mam coś dla Filipa Łóżeczka nawet nie otwierałam, bo teraz to nie ma co.
Część rzeczy poplamiona, ale już odplamiacz mam i heja
za rzeczy dla Filipka

Cytat:
Napisane przez krysiaa2608 Pokaż wiadomość

mimo tych wszystkich przygód to: Witamy się w 28 tygodniu!

Widziałam, że coś o wadze w ciąży, to i ja się dołączę bo skorzystałam z okazji zważenia się jak byłam u lekarza Ogólnie przytyłam póki co 5 kg, w brzucholu 84 cm
Gratki za tydzień
Malutki masz brzeszek, tyle to ja mialam chyba przed ciążą

Cytat:
To moze napisze co tam u mnie...
Dni mijaja mi roznie, 9 tygodni przelezanych i jeszcze przynajmniej 6 przede mna. Szczerze to już mam dosc, ale co zrobic. Na ostatniej wyzycje lekarz powiedział ze pessar ładnie trzyma, z czego sie ucieszyłam. Mimo wszystko nie pozwolił mi chodzic i mam lezec. Dodatkowo czego chciałam uniknac musze brac fenoterol nie bede pisac jak po nim odlatuje, ale to jest straszne. Niestety mimo mojgo lezenia, brzuch twardniał w ciagu godziny nawet do 15 razy, a to duzo, i trzeba bylo zastosowac silniejsze leki. I jeszcze moje wstretne zaparcia powrociły, a przy krążku ich nie powinno sie miec... A maluszek kopie, tylko czasami bardzo nisko, ze mam wraznie ze wyskoczy. No ale szyjka nie jest długa. Mam nadzieje, ze pessar po ostatniej akcji z wc jednak sie nie zsunał, ale dzis kolejna wizyta wiec sie okaze.

Mimo wszystko staram sie myslec pozytywnie i całe szczescie mój mąż jest optymista i dzieki niemu jeszcze sie trzymam i mam w nim straszne wsparcie.. Takze jeszcze wytrwac 6 tygodni i niech sie dzieje wola nieba
A pessar masz założony z powodu skracającej sie szyjki czy rozwarcia?? ile masz długości szyjki??? u mnie tylko tyle dobrze, że mi brzuch nie twardnieje, a przynajmniej ja tego nie czuje w ogóle to miałam jakis dziwny ten ból brzucha, takie jakby gorąco w całym brzuchu i dyskomfort, ale raczej mocno mi nie twardniał.....
zlecił Ci lekarz jakieś globulki przeciwgrzybiczne przy pessarze??? bo czytałam, że często powoduje stany zapalne itp.

Dasz radę, wytrzymasz i bedzie dobrze
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 14:58   #3040
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
zapisze i poczytam

a ja podsylam link, mozna dowiedziec sie ciekawych rzeczy

http://tvnplayer.pl/szukaj,1.html?query=mamo+to+ja
Dzięki

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Idę, nie chce mi się, ale idę. Ale to głupie
Stary 2013-05-07, 15:03   #3041
kubus puchatek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/posciel-2-el-posze...210545531.html
mam dylemat, ktora posciel
zastanawiam sie nad zwiwrzaczki lub misiek polarny niebieski
oba cudne!

Cytat:
Dobra! Pies właśnie wykąpany, wszystkie rzeczy które noszę wyjęłam z szafy i włożyłam do pralki, kupiliśmy Lenovo i zaczynamy prać! Nie wiem za bardzo co mam zrobić więcej, póki co czekam - nie poddam się bez walki

mimo tych wszystkich przygód to: Witamy się w 28 tygodniu!

Czyli zaczynamy 3 trymestr

Widziałam, że coś o wadze w ciąży, to i ja się dołączę bo skorzystałam z okazji zważenia się jak byłam u lekarza Ogólnie przytyłam póki co 5 kg, w brzucholu 84 cm
za tydzień i trymestr

Cytat:
Dzien dobry

Wróciłam i czy tego checie czy nie, czy teskniłyscie czy nie bede teraz mogła spamowac
Dzień dobry witamy kolejną spamiarę i życzę Ci,aby leżenie szybciutko minęło i bezproblemowo.
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 15:15   #3042
Sofina
Raczkowanie

witam się i ja

co do kg to u mnie do tej pory 4,5 więc nie jest źle, boję się tylko żeby mi się rozstępy nie zrobiły (bo jak na razie mam malutki brzuch), mam do tego skłonność (w okresie dojrzewania porobiły mi się koszmarne na udach).

malaczarnakejt śliczne te ubranka, zwłaszcza buciki!

i dziękuję za info o gazetce biedronkowej, na pewno kupię pieluchy, koszulkę do karmienia i kocyk.
Sofina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 15:17   #3043
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Mnie też i namówię Tż żebyśmy pojechali na chwilke i szybciutko bez zbędnego łażenia bym kupiła te balerinki, kocyk własnie i ręczniczki ze dwa, bo szkoda byłoby nie pojechać

Ja miałam od rana po owsiance, już nie pierwszy raz i z przykroscia musze stwierdzić, że nie służy mi owsianka na sniadanie a tak lubię....

za rzeczy dla Filipka

Gratki za tydzień
Malutki masz brzeszek, tyle to ja mialam chyba przed ciążą

A pessar masz założony z powodu skracającej sie szyjki czy rozwarcia?? ile masz długości szyjki??? u mnie tylko tyle dobrze, że mi brzuch nie twardnieje, a przynajmniej ja tego nie czuje w ogóle to miałam jakis dziwny ten ból brzucha, takie jakby gorąco w całym brzuchu i dyskomfort, ale raczej mocno mi nie twardniał.....
zlecił Ci lekarz jakieś globulki przeciwgrzybiczne przy pessarze??? bo czytałam, że często powoduje stany zapalne itp.

Dasz radę, wytrzymasz i bedzie dobrze
mam niewydolność ciśnieniowo-szyjkową, czyli skraca sie i rozwiera od wewnatrz, przy zakładaniu krążka miała dlugosc 2cm.
Wlasnie zadnych globulek nie dostałam, ale narazie nie czuje zeby cos sie tam dzialo. I niech tak zostanie.

Jakis czas temu pisałyscie o ciuszkach na lato. Ja posiadam takie przed ciązowe alladynki i teraz sie w nie wpasowałam, bo duzo wygodniej w nich niz w leginsach i nie tak goraco. Mozna spotkac je długie, takie 3/4 i krótkie i dodatkowo sa bez panela, wiec ani goraco i mozna je wykorzystac pozniej. Moze nie sa rewelacyjnie eleganckie

Franuś
Stary 2013-05-07, 15:17   #3044
enlevee
Zakorzenienie

ona8686- zaciskaj nogi i szybko minie tych 6 tygodni- zobaczysz..

a ja jakoś nic konstruktywnego nie mam do napisania.. oprócz tego, że mam zgag ę dalej, męczę się... i sikać mi się chce..ale nie chce mi się wstać do łazienki coś jak Neni mam
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 15:23   #3045
kubus puchatek
Rozeznanie

[QUOTE=roxi1980;40685561]fajnie, że jesteś. Przypomnisz, gdzie byłaś? Dobrze, że urlop udany

nie chciałam się chwalić, polecieliśmy na Gran Canarię,żeby spędzić ostatnie wakacje bez Szkodnika(jak słodko nazywam naszego Malucha

Chciałam tutaj dodać zdjęcie,ale się nie załadowało,bo za duże

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:
ona8686- zaciskaj nogi i szybko minie tych 6 tygodni- zobaczysz..

a ja jakoś nic konstruktywnego nie mam do napisania.. oprócz tego, że mam zgag ę dalej, męczę się... i sikać mi się chce..ale nie chce mi się wstać do łazienki coś jak Neni mam
biedactwo oby zgaga minęła szybciutko
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 15:30   #3046
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
ale drobina z Ciebie
Stary 2013-05-07, 15:35   #3047
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/posciel-2-el-posze...210545531.html
mam dylemat, ktora posciel
zastanawiam sie nad zwiwrzaczki lub misiek polarny niebieski
stawiam na zwierzaczki
Cytat:
Dzien dobry

Wróciłam i czy tego checie czy nie, czy teskniłyscie czy nie bede teraz mogła spamowac
Zapraszamy do spamu
Ciesze sie ze pozytywnie myslisz,tak 3maj A my 3mamy kciuki za Wasz dwupaczek

Mała Czarna Kejt się nagromadziło ubranek

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Cytat:
Mój też ma czkawkę bardzo często [COLOR="Silver"]

]
Laura tez
Cytat:
Dzięki

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Idę, nie chce mi się, ale idę. Ale to głupie
Mnie sie dzis rano nie chciało z Psami isc ale planuje pod wieczór jak mnie brzuszek nie bedzie ciągnąc

Tż mnie rozbroił.Wie ze co wtorek na 17 jest SR.Mowiłam mu wczoraj i dzis rano.Zadzwonił ze pracuje do 16.30,czy po niego podjade i......na którą jest SR
Stary 2013-05-07, 15:36   #3048
Myszolka91
Raczkowanie

Nie mam wagi w Domu ale bylam odwedzic szwagra i skorzytsalam z jego wyslalo ze schudlam 2 kg a wazylam sie po obiedzie wiec nie Wiem jak to mozliwe?
Myszolka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 15:37   #3049
enlevee
Zakorzenienie

kubus puchatek- zazdroszczę Kanarów, chętnie bym się przeleciała
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 15:39   #3050
Rockyyy
Zakorzenienie

Obadałam gazetke z Biedry.
Dzięki Perse ze o niej wspomniałaś....
Moze kupie kocyk,body i koszulke
Stary 2013-05-07, 15:42   #3051
lachryma
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40686431]
Byłam na SR, dziś były takie luźne zajęcia, nic nowego się nie dowiedziałam, oprócz tego, że się upewniłam, że nie będę kupować przed porodem laktatora. [/QUOTE]
to mój dylemat nr 1
a co takiego mówili, że się upewniłaś?
Stary 2013-05-07, 15:42   #3052
Sofina
Raczkowanie

Mam do Was prośbę- jako, że dopiero zaczynam rozglądać się za wyprawką mogłybyście polecić mi stronę albo wątek gdzie jest wypisane wszystko co potrzebne? chodzi mi głównie o akcesoria typu butelki, pieluszki flanelowe, pościel itd. bo ubranka już dostałam, a także rzeczy dla mnie do szpitala. to moje pierwsze dziecko i jestem zielona w tym temacie, będę bardzo wdzięczna.

pewnie już poruszałyście ten temat nie raz ale nie jestem w stanie przekopać się przez tyle postów.
Sofina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 15:50   #3053
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
to mój dylemat nr 1
Dołączam się do pytania...Ja mam zamiar sobie jakis wybrac i kupic w razie potrzeby....na pewno nie przed porodem...
Cytat:
Napisane przez Sofina Pokaż wiadomość
Mam do Was prośbę- jako, że dopiero zaczynam rozglądać się za wyprawką mogłybyście polecić mi stronę albo wątek gdzie jest wypisane wszystko co potrzebne? chodzi mi głównie o akcesoria typu butelki, pieluszki flanelowe, pościel itd. bo ubranka już dostałam, a także rzeczy dla mnie do szpitala. to moje pierwsze dziecko i jestem zielona w tym temacie, będę bardzo wdzięczna.

pewnie już poruszałyście ten temat nie raz ale nie jestem w stanie przekopać się przez tyle postów.
No temat ciągle na topie
Zerknij sobie na pierwsze strony mamusiek z marca,maja tam są linki do list wyprawkowych....zmodyfiku jesz sobie wg uznania własną liste

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Żabki mykam zjesc obiadek i szykowac sie na SR Zajrze moze pozniej Miłego popołudnia i wieczoru
Stary 2013-05-07, 15:50   #3054
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Dołączam się do pytania...Ja mam zamiar sobie jakis wybrac i kupic w razie potrzeby....na pewno nie przed porodem...
ja jeśli do sporadycznego odciągania (parę razy w tyg) to kupię chyba ten:
https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...hp?produkt=210

a jeśli będzie potrzeba częstego, parę razy dziennie to kupuję jakiś Medeli.
Stary 2013-05-07, 15:53   #3055
iwona335
Zakorzenienie

Czesc
czytam Was od rana, podgladam w klubie ale mam taki zjechany humor że nie mam na nic ochoty, jakas melancholijna dzis jestem i placzliwa

Tz w domu, ma wyrwanego zeba (oj jaki bidulek blee) uzala sie, i udaje cierpietnika,
robota stoi, burdel wszedzie na kółkach po gipsowaniu i malowaniu
umylam tylko futryn i drzwi i listwy powkladalam w przedpokoju i chociaz to jakos wyglada
szafy jak nie bylo tak nie ma, ja juz chce uprac ciuszki dla małej, zobaczyc czego nie mam, kupic co trzeba do szpitala bo nie mam NIC!

u majówek nowa dziewuszka i chłopczyk kazdy powyzej 4500,
zazdroszcze im że juz maja to za soba, a ta dziewczynka to jest Zuzia a ja bede miec też Zuzie i też juz ja chce tu !!!

do tego kupialm sukienke na wesele (uzywana) i okazala sie bublem, nie podoba mi sie, materiał zwykla bawełna, widze ze jest niedoprana i jest mega wielka, jak któras nosi rozmiar 42/44 to ja ja chetnie oddam komus, bo dla mnei za długa i za duza, nie mam tak duzego brzucha
i teraz lipa chyba zrezygnuje z wesela...

Edytowane przez iwona335
Czas edycji: 2013-05-07 o 15:55
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 15:56   #3056
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
to mój dylemat nr 1
Że teraz apteki są czynne 24 h na dobę, a zresztą już w szpitalu się kapniemy, czy będzie nam potrzebny czy nie i wtedy nam odciągną pokarm, a TŻ czy ktoś tam wtedy kupi. A w laktator lepiej zainwestować, żeby sobie samej nie zrobić krzywdy (ja to na bank będę musiała kupić jakiś uber, bo ja tak szczerze mówiąc milion razy bardziej niż porodu boję się kp z powodu bólu, więc pewnie pójdzie na to z 400 zł).
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 16:01   #3057
lachryma
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40687858]Że teraz apteki są czynne 24 h na dobę, a zresztą już w szpitalu się kapniemy, czy będzie nam potrzebny czy nie i wtedy nam odciągną pokarm, a TŻ czy ktoś tam wtedy kupi. A w laktator lepiej zainwestować, żeby sobie samej nie zrobić krzywdy.[/QUOTE]
ja chyba zrobię podobnie. obczaję w szpitalu (w końcu 3 doby w moim się leży po sn) co i jak z mlekiem, potem zadecyduję. może nie będzie konieczny...
Stary 2013-05-07, 16:07   #3058
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
a bylas w entliczku??? ewentualnie swiat dziecka w hucie na aleii roz....
nie bylam ale zadzwonie tam i zapytam czy maja wiecej niz jeden kolor.. bo głownie mi zalezy zebym zobaczyla kolor a ta "moja" Pani by mi go zamowila eh.... A w swiecie dziecka tez maja jeden kolor ...

Cytat:
Napisane przez milka_krk Pokaż wiadomość
od siebie moge jeszcze dodac SMYK w factory w Modlniczce. ogladalam tam ostatnio Cadeta niebieskiego ostatecznie zdecydowalam sie na Jedo fyn. W swiecie dziecka maja ale tylko po jednym, wybranym kolorze.

Na 15 ide na USG IIItrymestr wiec od rana siedze w nerwach Malej nie widzialam 2 miesiace!

a wogole to dzien dobry wszystkim, siadam do nadrabiania
Jak bede jechac gdzies tam to ogladne dzieki,
Cytat:
A wyglądasz jakbyś miała ze 3 metry
Nie wiem gdzie te Twoje 70 kg są

Ja mam 164 cm ważę 67 kg i mam tak grube nogi jak nigdy w życiu
Idziemy łeb w łeb Neni i moje nogi tez sa grube i ile celluitu.. (ale czytalam ze po ciazy znika i zyje ta mysla ha)

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
aaaa... jeszcze miałam napisać, że w Biedronie jest teraz pościel dla dziecka..kołderka 100x135 i podusia 40x60.. wypełnienie 100% poliester, materiał wierzchni 100% bawełna.. za 39,90zł.. My kupiliśmy, przyjaciółka poleciła, zadowolona.
Szwagierka wczoraj kupila i baaaardzo chwalila, ( teraz maly na niej spi tzn na materacu i kolderce bo on lubi jak jest miekko) i raz zapomnial sie obudzic na mleko tak mu sie dobrze spało,ja bym kupila ale po co mi na lato kolderka jak bede miec materac dobry eh..
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
My raczej szary, chociaż chcieliśmy też zobaczyć maracuję, ale chyba za babski będzie odcień tego fioletu..
Oglądaliście filmik na youtube o tym wózku? mega
ten jak laska go sklada i rozklada? czy jakis inny,podaj link?mi tez sie podoba ten lychee bardzo ale Pani mowila ze on wsumie nie jest czerwony tylko taki czerwono malinowy...

Bylysmy w tesco z malym i szw i dzwoni tesciowa do nas gdzie my sa z tym dzieckiem i wogole jak taka burza a ja oczy wielkie i pytam jaka burza jak my w srodku dopiero jak wyszlysmy to zobaczylysmy hahah :)
Kupilam pizamke na ramiaczkach bede w niej teraz spac ale wsumie moze do szpitala tez ja wezme ale wsumie ona jest dosc krotka.. jakby ktoras chciala to sa tez fajne takie do kolana za 29 zł dobre na porod czy do szpitala...

pojadlam i nadal mysle nad tym wozkiem proboje w necie znalesc real zdjecie tych wozkow i kolorow ehhh...

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 16:10   #3059
Konto usunięte

Ja też, w sumie to tak planowałam zrobić już dawno, a teraz wiem, że zrobię na pewno - obczaję wcześniej rodzaje, zapiszę TŻowi DOKŁADNIE wraz ze zdjęciem jaki ma być i on w razie czego pojedzie i kupi. Bo kupić coś za tyle kasy, a potem to sprzedawać jakby się okazało nieprzydatne jest trochę bez sensu. No i ja pewnie postawię na Medelę...

A tak serio Wam napiszę, że to jest coś, o czym wolę nie myśleć. Nie wiem, jak inni, zawsze mam wrażenie, że wszystkie kobiety to lubią, tylko ja jestem dziwna, ale ja nie znoszę dotykania po sutkach i u nas to w ogóle odpada, po prostu jest to takie miejsce zapalne (ale w negatywnym znaczeniu) i jak sobie myślę, że dzidzia będzie je dewastować, to naprawdę mnie paraliżuje. Mam nadzieję, że jakoś to przetrwam, bo bardzo bym chciała karmić piersią, ale zwyczajnie mnie to przeraża....
Stary 2013-05-07, 16:13   #3060
dzoan
Zakorzenienie

Ależ zrobiłam pyszny obiadek Filety z kurczaka z serem żółtym w środku, młode ziemniaczki z masełkiem i koperkiem i sałata masłowa z pomidorem, rzodkiewką i szczypiorkiem.. A teraz mąż sprząta kuchnię, bo trochę nabrudziłam

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
No to tez sie pochwale, co kolorowego kupilam dzis - miedzy innymi tez taki waleczek do spania na boczku, kremowy:
Neni chyba kiedyś taki wałeczek pokazywała? Ciekawe czy go kupiła

Cytat:
To moze napisze co tam u mnie...
Dni mijaja mi roznie, 9 tygodni przelezanych i jeszcze przynajmniej 6 przede mna. Szczerze to już mam dosc, ale co zrobic. Na ostatniej wyzycje lekarz powiedział ze pessar ładnie trzyma, z czego sie ucieszyłam. Mimo wszystko nie pozwolił mi chodzic i mam lezec. Dodatkowo czego chciałam uniknac musze brac fenoterol nie bede pisac jak po nim odlatuje, ale to jest straszne. Niestety mimo mojgo lezenia, brzuch twardniał w ciagu godziny nawet do 15 razy, a to duzo, i trzeba bylo zastosowac silniejsze leki. I jeszcze moje wstretne zaparcia powrociły, a przy krążku ich nie powinno sie miec... A maluszek kopie, tylko czasami bardzo nisko, ze mam wraznie ze wyskoczy. No ale szyjka nie jest długa. Mam nadzieje, ze pessar po ostatniej akcji z wc jednak sie nie zsunał, ale dzis kolejna wizyta wiec sie okaze.

Mimo wszystko staram sie myslec pozytywnie i całe szczescie mój mąż jest optymista i dzieki niemu jeszcze sie trzymam i mam w nim straszne wsparcie.. Takze jeszcze wytrwac 6 tygodni i niech sie dzieje wola nieba
Trzymaj się Kochana z nami czas będzie Ci mijał szybciej i radośniej

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
A to moje dwie zdobycze dla Kubana

Załącznik 5239888
Załącznik 5239889
No śliczne

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości