|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
differin i acne derm
moje pytanie brzmi: czy można to stosować razem ? differin przpisala mi dermatolog natomiast acne derm mam bo kiedys kupilam a podobno jest dobry na przebarwienia a troche tego mam wiec pytam czy mozna to polączyć? moze ktoras z was tak robila ?
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: differin i acne derm
Przede wszystkim pamietaj o filtrach podczas stosowania Differinu;wiem ze nie powinno sie go laczyc z innymi preparatami zawierajacymi retinoidy.
Acne Derm to kwas azaleinowy wiec chyba moznaby go wlaczyc do kuracji na przemian z Differinem jednak sama bedziesz musiala zobaczyc jak reaguje Twoja skora. Druga sprawa to pamietaj,ze przy stosowaniu Differinu lepiej odstawic wszelkie srodki przeciwtradzikowe by nie wywolac podraznienia.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
znalazłam właśnie w szafce differin
ale nie pamiętam skąd on się tam wziął ![]() ![]() możecie mi w skrócie opisać działanie differinu?
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() http://www.zdrowie.med.pl/czytelnia/005.html
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() i obiecuję poprawę ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Prosze bardzo ale moze zanim siegniesz po niego,by uzywac to sprawdz date waznosci i czy aby przypadkiem nie byl otwierany. Pozdrawiam ![]()
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
I ja mam pytanie, jesli moge sie podczepic
![]() Mianowicie chodzi o to, ze pani dermatolog przepisała mi differin, ale w zwiazku z tym, ze nie mam "az tak duzych problemow w cera" mam go stosować co drugi dzien, na noc. Czy w zwiazku z tym, moge stosowac kosmetyki do cery naczynkowej?
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Zamierzam kupić tonik do cery naczynkowej (http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=6957) i zastanwiam się nad kupnem tego kremu http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=18243
I jakis krem zwykły nawilżający, nivea np. Tylko zupełnie się na tym nie znam, dlatego proszę o pomoc w tym wątku ![]()
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Calkiem niezly wybor ![]() ![]() Jedyne do czego moge sie "doczepic"to nawilzacz,na pewno nie stawialabym na Nivea-wybralabym cos innego,zalezy to glownie od kondycji skory i jak silny nawilzacz jest potrzebny?
![]() |
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Ja używałam differinu i skinorenu (odpowiednik acne dermu) na zmianę i tylko na noc, co jakiś czas nawilżacz oczywiście. Taką kurację przepisał mi dermatolog więc śmiało możesz używać tych preparatów zamiennie!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Moja dermatolog pozwoliła mi uzywać AD razem z Differinem (Differin na noc, AD po przyjściu z pracy), więc myślę, że możesz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Podepnę się pod wątek z takim pytaniem
![]()
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zamotałaś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Dzieki za odpowiedz
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:49.