Rozmowa z by³ym ch³opakiem PROSZE O POMOC - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2013-05-07, 16:47   #1
spiky22
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 20

Rozmowa z by³ym ch³opakiem PROSZE O POMOC

Na wstêpie chcia³abym poprosiæ wszystkie Panie, które s± nastawione na „anty” do odzyskiwania swojego faceta, które nie akceptuj± tego, ¿e kobieta mo¿e walczyæ o swoj± mi³o¶æ, ¿e mo¿e schowaæ honor do kieszeni i stan±æ na g³owie by znów z nim byæ- bardzo proszê o nie komentowanie. Potrzebuje pomocy, a komentarze w stylu „naprawdê chcesz siê upokorzyæ?”, „ja to bym go sobie odpu¶ci³a”, lub „daj sobie z nim spokój, nie jest wart Twoich starañ”, wcale mi nie pomagaj± i nie przynosz± ¿adnego rozwi±zania. Szanuje wszystkie opinie, jednak te, które przytoczy³am powy¿ej wystarczaj±co czêsto s± na ustach moich przyjació³ek. Potrzebuje teraz innego rodzaju porady.
Na ka¿de z zacytowanych pytañ moja odpowied¼ brzmi- tak jest tego wszystkiego wart, bo to jest ten „jedyny” i chce spróbowaæ ka¿dej mo¿liwo¶ci, by go odzyskaæ. W koñcu straci³am mê¿czyznê, który … by³ dla mnie wszystkim. Czy mo¿na straciæ co¶ wiêcej? Mam jasno okre¶lony cel, jestem pewna swych uczuæ i tego czy jest wart „upokorzenia”, czy straty honoru.
Na pocz±tku powinnam zaznaczyæ, i¿ mój by³y nie jest Polakiem. By³ wychowywany w innym kraju, w innej kulturze oraz w innej religii. Dlatego jego niektóre pogl±dy i zachowania mog± byæ dla nas kompletnie niezrozumia³e. Wiem, ¿e on nigdy nie przyzna siê do b³êdu oraz nigdy nie wyci±gnie pierwszy rêki na zgodê. Dodam jeszcze, ze ma on 27 lat i z nikim obecnie siê nie spotyka, a nasz zwi±zek by³ dla niego takim pierwszym „powa¿niejszym”.
Wiêc rozstali¶my siê oko³o 3 miesiêcy temu. Powód? Idiotyczny, który pewnie wiele osób rozbawi. Moi kuzyni w³amali siê na mój profil na facebooku, dodali obrzydliwe posty, zdjêcia, komentarze… Mo¿e to siê wydawaæ zabawne, ale naprawdê przysporzy³o mi to wielu, wielu problemów, gdy¿ obrzydliwe wiadomo¶ci i posty dotar³y nawet do moich nauczycieli. Wiadomo¶æ w której rzekomo proponuje wspó³¿ycie nauczycielowi za wy¿sz± ocenê o ma³y w³os nie zniszczy³a mojej przysz³o¶ci- chciano mnie wyrzuciæ ze szko³y i nie dopu¶ciæ do matury. Dodatkowo problemy z rodzicami, którzy kompletnie nie wykazali najmniejszego wsparcia dla mnie w tej sytuacji- równie¿ uznali, ¿e to moja wina… I moje nasilaj±ce siê problemy zdrowotne, wizyta w szpitalu, operacja… Krótko mówi±c- mój ¶wiat zacz±³ siê waliæ.
Mój ch³opak, gdy to wszystko zobaczy³ nie mia³ najmniejszej ochoty na rozmowê ze mn±. Nie da³ mi nawet jednej szansy (po 2letnim zwi±zku!) na wyt³umaczenie siê, ¿e przecie¿ ja tak naprawdê… nic nie zrobi³am. Zerwa³ ze mn± kontakt i mimo moich usilnych prób spotkania siê, czy nawet g³upiej wymiany zdañ na komunikatorze, wszystko koñczy³o siê fiaskiem.
A lawina problemów dopiero wtedy siê zaczê³a. Musia³am ratowaæ szko³ê i po oko³o tygodniu prób skontaktowania siê z by³ym… podda³am siê i skupi³am na innych rzeczach.
Wiem, ¿e moi znajomi kilka razy próbowali poruszyæ z nim mój temat, ale gdy tylko us³ysza³ moje imiê reagowa³ na nie w sposób… alergiczny. Po prostu dla niego mój temat nie istnia³ i choæby wszyscy go przekonywali, ¿e ca³a sytuacja by³a spowodowana ¿artem kuzynów, on nie mia³ ochoty przyj±æ tego do wiadomo¶ci.
Moi kuzyni dopiero niedawno „obudzili siê” i dostrzegli jak bardzo ich ¿art wp³yn±³ na moje ostatnie miesi±ce ¿ycia. Przyznali siê do wszystkiego i w zasadzie dziêki temu uda³o mi siê naprawiæ wiêkszo¶æ rzeczy… No z wyj±tkiem tej jednej- zwi±zku.
Kuzyni spotkali siê z moim by³ym, ¿eby porozmawiaæ. Wyja¶nili mu ca³± sytuacje i przeprosili za wszystko. Niby powiedzia³, ¿e „teraz ju¿ wiem, ¿e to nie jej wina” tylko co z tego? Skoro ze mn± nadal nie mia³ ochoty siê kontaktowaæ, mimo i¿ my¶la³am, ¿e ca³e to ich spotkanie co¶… zmieni.
Nie jestem jako¶ szalenie zdesperowana, nie p³aczê za nim ca³ymi dniami. Staram siê ¿yæ swoim ¿yciem, spotykaæ siê ze znajomymi, uprawiaæ sporty, spêdzaæ czas z rodzin±, jednak mimo to odczuwam jego brak. Chce ponownie móc z nim porozmawiaæ, nawet tylko na stopniu kole¿eñskim.
Od ca³ego zaj¶cia minê³y ju¿ 3 miesi±ce. I przez ten czas da³am mu mo¿liwo¶æ kompletnego odpoczêcie ode mnie- nie zasypywa³am go wiadomo¶ciami, nie b³aga³am o jeszcze jedn± szansê.
Dopiero kilka dni temu postanowi³am pierwszy raz napisaæ do niego wiadomo¶æ. (Nie mo¿emy teraz siê spotkaæ, poniewa¿ wyjecha³ w swoje rodzinne strony, dlatego pozostaje mi tylko… pisanie.)
Napisa³am mniej wiêcej co¶ takiego „ By³am wczoraj ze znajomymi w barze i zobaczy³am, ¿e w TV leci mecz Twojego ukochanego klubu. Wszyscy zaczêli¶my im kibicowaæ… Chyba Fenerbahnce (zagraniczna dru¿yna pi³karska) ma nowych fanów w Polsce! Ta ca³a sytuacja sprawi³a, ze zaczê³am dzi¶ o Tobie my¶leæ. Mam nadzieje, ¿e u Ciebie wszystko w porz±dku”.
Ku mojemu ogromnemu zaskoczeniu- odpisa³! Oczywi¶cie podziêkowa³ za wiadomo¶æ i miêdzy innymi zapyta³ te¿ „A co u Ciebie?”
Problem polega na tym, ¿e gdy mu napisa³am co u mnie s³ychaæ i jeszcze zada³am inne pytanie… on ju¿ siê nie odezwa³.
I w³a¶ciwie co powinnam teraz zrobiæ? Jestem pewna, ¿e chce nadal próbowaæ nawi±zaæ z nim jaki¶ kontakt. Wiem, ¿e jest strasznie uparty i honorowy, potrafi siê obra¿aæ o byle bzdury. W naszym zwi±zku to nie ja a on zawsze „focha³ siê o nic” a pó¼niej nie chcia³ powiedzieæ czym go zrani³am i jak mogê to naprawiæ… Wiem, ¿e wiêkszo¶æ facetów w takich sytuacjach liczy na to, ¿e albo urwie siê kontakt, ewentualnie mo¿e jakimi¶ zwyk³ymi kole¿eñskimi wiadomo¶ciami uda siê powoli odnowiæ znajomo¶æ.
Tylko tak jak wspomnia³am- mój by³y jest kompletnie inny. Przyk³ad? Kiedy¶ z równie b³ahego powodu rozstali¶my siê na pewien czas. Ja jako równie uparta dosz³am do wniosku, ze nie bêdê go b³agaæ o wybaczenie, próbowa³am porozmawiaæ mo¿e z 2 razy i odpu¶ci³am zw³aszcza, ¿e za ka¿dym razem mi mówi³ „nie dzwoñ/nie pisz/nie namawiaj mnie do spotkania, to koniec”… po kilku miesi±cach to on nie wytrzyma³ i poprosi³ o rozmowê. Jego g³ówny zarzut w moim kierunku? „Nie zale¿y CI na mnie bo nie próbowa³a¶ mnie odzyskaæ”, przecie¿ próbowa³am siê z nim skontaktowaæ… „ale nie robi³a¶ tego codziennie”. Jak mo¿na siê staraæ gdy od drugiej strony s³yszy siê takie s³owa?
Tak czy inaczej, postanowi³am teraz o niego walczyæ. Rozmowa telefoniczna ani spotkanie nie wchodz± w gre- jak wspomnia³am bêdzie przebywa³ teraz przez jaki¶ czas zagranic±. A ja nie chce czekaæ a¿ tak d³ugo do jego powrotu.
Chcia³abym mu o sobie przypomnieæ, napisaæ jakie¶ niewinne wiadomo¶ci jak ta o meczu, problem polega na tym, ¿e nie wiem jak go zagadn±æ. Je¶li napisze „cze¶æ, co u Ciebie s³ychaæ” to jestem pewna, ¿e nie odpisze. To musi byæ wiadomo¶æ z … mo¿e jakim¶ podtekstem, albo najlepiej pro¶b± o co¶, albo jakim¶ pytaniem. Czy która¶ z was drogie panie ma jaki¶ pomys³?
Jak wspomnia³am- chce mu o sobie przypomnieæ. Wiem, ¿e przez ostatnie 3 miesi±ce my¶la³ o mnie jak o tej z³ej, która spotka³a siê z innymi facetami, a pó¼niej doda³a zdjêcia z tych spotkañ i jeszcze proponowa³a sex innym mê¿czyznom… Chce, ¿eby zacz±³ my¶leæ znów o mnie w pozytywny sposób. A z czasem chcia³abym mu mo¿e wys³aæ kilka wiadomo¶ci przypominaj±cych mu te nasze „dobre momenty”, kiedy byli¶my ze sob± szczê¶liwi.
Czy mo¿e po prostu lepiej prosto z mostu zacz±æ ten temat przez który siê rozstali¶my? Poprosiæ go o szczer± rozmowê po jego powrocie i staraæ siê przedstawiæ moje argumenty i to jak siê wtedy czu³am z tym wszystkim sama?
Proszê o doradzenie. Oraz je¶li macie jakie¶ do¶wiadczenie w pisaniu tego typu wiadomo¶ci, aby w pewnym sensie odnowiæ kontakt, albo pomys³y, co jeszcze mogê napisaæ/zrobiæ, to bardzo proszê o pomoc.
spiky22 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-05-07, 17:01   #2
spiceANDsugar
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 54
Dot.: Rozmowa z by³ym ch³opakiem PROSZE O POMOC

Cytat:
Napisane przez spiky22 Poka¿ wiadomo¶æ
Na wstêpie chcia³abym poprosiæ wszystkie Panie, które s± nastawione na „anty” do odzyskiwania swojego faceta, które nie akceptuj± tego, ¿e kobieta mo¿e walczyæ o swoj± mi³o¶æ, ¿e mo¿e schowaæ honor do kieszeni i stan±æ na g³owie by znów z nim byæ- bardzo proszê o nie komentowanie. Potrzebuje pomocy, a komentarze w stylu „naprawdê chcesz siê upokorzyæ?”, „ja to bym go sobie odpu¶ci³a”, lub „daj sobie z nim spokój, nie jest wart Twoich starañ”, wcale mi nie pomagaj± i nie przynosz± ¿adnego rozwi±zania. Szanuje wszystkie opinie, jednak te, które przytoczy³am powy¿ej wystarczaj±co czêsto s± na ustach moich przyjació³ek. Potrzebuje teraz innego rodzaju porady.
Doczyta³am dot±d. Nie chcesz s³uchaæ tego co kto¶ Ci radzi, ¿eby Ci pomóc, tylko napisa³a¶ to po to, ¿eby us³yszeæ to co chcesz. Ale po co?
Stary 2013-05-07, 17:03   #3
spiky22
Przyczajenie

Nie zrozumia³a¶ mnie, gdyby¶ doczyta³a do koñca, to by¶ wiedzia³a o jak± pomoc proszê. Pisanie "ja to bym sie nigdy nie upokorzy³a dla jakiego¶ faceta/nie p³aszczy³a przed nim" nie wnosi nic do w±tku. Dlatego te¿ na wstêpie proszê takie panie o niemarnowanie swojego czasu.
Stary 2013-05-07, 17:10   #4
samotna13
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 87

Mo¿e facet po prostu nie umie siê jeszcze prze³amaæ, napisaæ i ¿yæ jakby tego nie by³o? Moim zdaniem powinna¶ za jaki¶ czas znowu napisaæ, zapytaæ co u niego, poprosiæ o spotkanie jak wróci, ale nie nachalnie, spokojnie wszystko odbudowaæ, oczywi¶cie je¶li bêdzie chcia³, je¶li na prawdê mu na Tobie zale¿y to prêdzej czy pó¼niej bêdzie chcia³ te¿ naprawiæ. Mo¿e po prostu potrzebuje czasu, ¿eby przetrawiæ to, ¿e nie by³ z Tob± w chwilach kiedy go potrzebowa³a¶, nie da³ szansy Ci nic wyja¶niæ tylko uparcie trzyma³ przy swoim
samotna13 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-05-07, 17:12   #5
kisielova
ReklaMO(D)¿erca.

Wiadomo¶ci: 9 889

ekhm... serio uwa¿asz, ¿e facet, który zostawia Ciê bez s³owa, bez wyja¶nieñ i robi to po dwóch latach jest tym jedynym?
kisielova jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-05-07, 17:12   #6
Dotka90
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 36 831

Sorry, dla mnie ¦MIESZNE (albo tragiczne? Dobra groteskowe) jest to, ¿e 27letni facet zrywa ze swoj± dziewczyn± po tym, jak zobaczy³ jakie¶ bzdury na jej fejsie, udaje, ¿e jej nie zna, nie odbiera telefonów, nie chce o niej s³yszeæ.

Musia³ Ciê strasznie kochaæ, ten Twój wybranek, skoro tak ³atwo uwierzy³ w jakie¶ g³upoty i to by³ dla niego powód do zerwania
Dotka90 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-05-07, 17:17   #7
No_To_Co
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 364

Zgadzam siê z pierwszym komentarzem. Chcesz czytaæ tyko to, co Tobie podpasuje? To chyba zbyt wiele "po¿±danych" przez Ciebie komentarzy siê tu nie pojawi.

Cytat:
Mam jasno okre¶lony cel, jestem pewna swych uczuæ i tego czy jest wart „upokorzenia”, czy straty honoru.
PS. A tak w ogóle to ¯ADEN facet nie jest wart tego, by jego kobieta siê upokarza³a. ¯ADEN.

Edytowane przez No_To_Co
Czas edycji: 2013-05-07 o 17:21
No_To_Co jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2013-05-07, 17:25   #8
spiky22
Przyczajenie

Nie wiem czemu wszystkich wstêp tak bardzo urazi³ i to na nim jak do tej pory wiêkszosæ osób siê skupia. Prawda jest taka, ¿e dla niektórych staranie siê odzyskaæ "takiego" faceta, czy te¿ to czy mnie kocha³, czy nie mo¿e byæ zabawne, lub zaskakuj±ce.

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Poka¿ wiadomo¶æ
Musia³ Ciê strasznie kochaæ, ten Twój wybranek, skoro tak ³atwo uwierzy³ w jakie¶ g³upoty i to by³ dla niego powód do zerwania
Ale nie powinno nikogo interesowaæ. Owszem mo¿na doradzic, ¿e "nie jest wart starania, skoro zostawi³ Ciê w takiej sytuacji", ale to czy rzeczywi¶cie dam sobie spokój zale¿y tylko ode mnie. Prosi³am o pomoc w innej kwestji a jak do tej pory wszyscy skupiaj± siê na czym¶ innym. Ponawiam moj± pro¶bê mimo wszystko.

Edytowane przez spiky22
Czas edycji: 2013-05-07 o 17:26
Stary 2013-05-07, 17:25   #9
Latiha
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 740

Cytat:
Sorry, dla mnie ¦MIESZNE (albo tragiczne? Dobra groteskowe) jest to, ¿e 27letni facet zrywa ze swoj± dziewczyn± po tym, jak zobaczy³ jakie¶ bzdury na jej fejsie, udaje, ¿e jej nie zna, nie odbiera telefonów, nie chce o niej s³yszeæ.

Podpisujê siê pod tym.
Na serio potrzebny Ci kto¶ taki? Jego zachowanie by³o ¿a³osne... Nie szukaj go, nie dzwoñ, nie pisz... Znajd¼ sobie kogo¶ lepszego. A on mo¿e zrozumie, ¿e przez swoje beznadziejne postepowanie i upór straci³ kobietê swojego ¿ycia. O ile w ogóle ni± dla niego by³a¶. Bo chyba raczej nie.

moja fragrantica
http://www.fragrantica.com/member/213446/

Arabistka, w sercu i na papierze

...ماتت قلوب الناس ماتت بنا النخوة
Latiha jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-05-07, 17:28   #10
madziuchna86
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 73

Ca³e ¿ycie byæ "winn±"? Ca³e ¿ycie znosiæ rozstania i pretensje o to ¿e za ma³o siê starasz?
Jakby mi facet powiedzia³ ¿ebym spada³a, a potem , ¿e za ma³o o niego zabiega³am to kopnê³a bym go centralnie w dupê.
TRAGEDIA.
Zwiewaj od tego kolesia gdzie pieprz ro¶nie zanim zmarnujesz sobie ¿ycie.
Uwierz mi ¿e s± mê¿czy¼ni którzy szanuj± swoj± dziewczynê, ufaj± jej i wierz± na s³owo.
madziuchna86 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-05-07, 17:35   #11
cholernarejestracja
Copyraptor

Wiadomo¶ci: 21 283

Ja nie bêdê oceniaæ, czy on jest tego wart, czy siê tak powinno i czy to jest upokarzanie siê, bo wiem, ¿e jak siê jest zakochanym to wszystko to przestaje siê liczyæ.

Ale smutna prawda jest taka, ¿e on nie jest Tob± zainteresowany. Akcja na facebooku nie by³a powodem zerwania, by³a pretekstem do zerwania. Nie ten, to znalaz³by inny.

On ju¿ po prostu nic do Ciebie nie czuje, nie chce Ciê. Nie mo¿esz go odzyskaæ, bo nie ma co odzyskiwaæ. Jeste¶ dla niego jak ma³o lubiana kole¿anka której nie ma ochoty siê widzieæ, i to, w jakiej zosta³ wychowany kulturze nie ma najmniejszego znaczenia.
cholernarejestracja jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-07, 17:39   #12
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Ale nie powinno nikogo interesowaæ. Owszem mo¿na doradzic, ¿e "nie jest wart starania, skoro zostawi³ Ciê w takiej sytuacji", ale to czy rzeczywi¶cie dam sobie spokój zale¿y tylko ode mnie. Prosi³am o pomoc w innej kwestji a jak do tej pory wszyscy skupiaj± siê na czym¶ innym. Ponawiam moj± pro¶bê mimo wszystko.
Nie mogê Ci napisaæ, ¿e nie jest wart starania, bo 'zabroni³a¶' tego w pierwszy po¶cie
Wiêc siê zdecyduj, albo tak albo tak.

Po drugie: opisa³a¶ sytuacjê, wiêc mo¿na j± skomentowaæ, równie¿ te fragmenty, które Ci siê nie podobaj±.

Po trzecie: ok, wiêc piszê to, co chcesz: NIE, nie jest wart starania facet, dla którego Ty nie jeste¶ NIKIM wa¿nym, który zerwa³ z Tob± z takiego 'powodu' /gdzie powód zapewne by³ jaki¶ inny, a to by³ jedynie pretekst/.

Je¶li naprawdê by Ciê kocha³, to nigdy by nie uwierzy³, ¿e te wiadomo¶ci na fb to Twoja sprawka.

Szkoda, ¿e jeste¶ taka naiwniutka i za¶lepiona, ale my¶lê, ¿e kiedy¶ dotrze do Ciebie, ¿e ¶wiecie naprawdê S¡ fajni faceci.
Stary 2013-05-07, 17:41   #13
Trzepotka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 20 982

Tre¶æ usuniêta

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2013-05-07 o 17:46
Trzepotka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-05-07, 17:44   #14
No_To_Co
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 364

Fakt, po tym co piszesz ewidentnie widaæ, ¿e ju¿ mu na Tobie nie zale¿y. Smutne ale prawdziwe. Dla normalnego, doros³ego i zakochanego cz³owieka taka facebookowa akcja nie by³aby ¿adnym problemem - s³owo wyja¶nienia by wystarczy³o. A on? Pewnie nie wiedzia³, jak zakoñczyæ znajomo¶æ i fb by³ doskona³ym pretekstem. Zdaje siê, ¿e jeste¶ od niego sporo lat m³odsza (piszesz o maturze, on podchodzi pod 30)- mo¿e w tym le¿y problem? Mo¿e zrozumia³, ¿e jeste¶ dla niego zbyt m³oda..., ¿e nie dziewczyny, lecz prawdziwej, doros³ej kobiety mu brak?
Z reszt± niewa¿ne. Jego zachowanie wystarczy, by sobie odpu¶ciæ i zrozumieæ, ¿e nie masz po co i o co siê staraæ.
No_To_Co jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-05-07, 17:50   #15
moemoe
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 741

Mi tez sie wydaje, ze on tylko czekal na jakikolwiek bodziec zeby sie rozstac...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-07, 17:55   #16
spiky22
Przyczajenie

Dobrze, dziêkujê za powy¿sze odpowiedzi. To nie jest tak jak kto¶ napsia³, ¿e jestem "g³upiutka" i nie widze jego wad i chce zrobiæ wszystko, ¿eby go odzyskaæ. Mo¿e rzeczywiscie wcze¶niej u¿y³am z³ych s³ow, z tym "upokorzeniem", jednak w pierwszym poscie wyra¼nie w pewnym momencie napsia³am, ¿e CHCE Z NIM ODNOWIÆ KONTAKT CHOÆBY TYLKO W STOPNIU KOLE¯EÑSKIM.

Moze nie jest wart bycia z nim w zwi±zku, ale by³ idealnym przyjacielem. Nie chce straciæ go choæby dlatego. Bardziej mi zale¿y na odnowieniu kontaktu, ¿e gdy przyjdzie dzieñ, ¿e spotkamy siê na ulicy, to siê nawet do siebie nie odezwiemy. Chce móc mu wys³aæ ¿yczenia urodzinowe, czy ¶wi±teczne, chce od czasu do czasu zapytaæ "co tam u Ciebie s³ychaæ?"
Dlatego chce aby zapomnia³ o wszystkim co siê wydarzy³o i znów zacz±³ my¶leæ z bardziej pozytywnym nastawieniem o mnie.

Kto¶ wpomnia³, ¿e kultura w której byl wychowywany nie ma znaczenia- owszem ma. Prawda jest taka, ¿e tylko ja znam dobrze tego mê¿czyznê, musia³abym jeszcze wiele, wiele napsiaæ, aby u¶wiadomiæ niktórym osobom jak sposób my¶lenia cz³owieka innej kultury mo¿e siê ró¿niæ od tego naszego...

Dlatego jeszcze raz proszê- nie o porade czy warto, czy nie warto odnawiaæ kontakt, ale w jaki sposób to zrobic.
Stary 2013-05-07, 17:58   #17
moemoe
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 741

Moze go odwiedziesz bez zapowiedzi? Chyba cie nie wygoni?
Stary 2013-05-07, 18:02   #18
acideve
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 55

Chcia³bym napisaæ WALCZ - ale dziewczyny chyba maj± racjê (((
acideve jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-05-07, 18:05   #19
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Moze nie jest wart bycia z nim w zwi±zku, ale by³ idealnym przyjacielem. Nie chce straciæ go choæby dlatego. Bardziej mi zale¿y na odnowieniu kontaktu, ¿e gdy przyjdzie dzieñ, ¿e spotkamy siê na ulicy, to siê nawet do siebie nie odezwiemy. Chce móc mu wys³aæ ¿yczenia urodzinowe, czy ¶wi±teczne, chce od czasu do czasu zapytaæ "co tam u Ciebie s³ychaæ?"
Dlatego chce aby zapomnia³ o wszystkim co siê wydarzy³o i znów zacz±³ my¶leæ z bardziej pozytywnym nastawieniem o mnie.
A Ty naprawdê nie rozumiesz, ¿e to TY chcesz tego kontaktu, ale on NIE?
I ¿e relacje z lud¼mi dzia³aj± w DWIE strony, czyli obie strony musz± chcieæ utrzymywaæ ten kontakt?

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-07, 18:10   #20
kalincia
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 13 025

To nie jest kwestia faceta z innego krêgu kulturowego, skoro on ju¿ wie, ¿e nie zawini³a¶, a nadal zachowuje siê jak zraniony jelonek. To kwestia samca, któremu jaja tak bardzo uderzaj± na mozg, ze nie widzi realiów ze strachu, ¿e te jaja straci. Rozumiem, ¿e w³a¶nie takiego samca, którego ka¿da normalna dziewczyna kopnê³aby w doopê, poniewa¿ nie spe³nia podstawowych wymagañ - np. szacunku wobec partnerki, mi³o¶ci, dawania poczucia bezpieczeñstwa - ty w³a¶nie chcesz. Powiem ci wiêc, co zrobiæ. Zadzwoñ do niego z p³aczem, ¿e nie potrafisz bez niego ¿yæ, ¿e bardzo przepraszasz, ¿e kto¶ rozpowszechni³ na twój temat bezpodstawne plotki, bo gdyby¶ by³a do koñca w porz±dku, to by ich nie by³o. Przepro¶ za kuzynów i i obiecaj, ¿e ju¿ nigdy nie spojrzysz na nikogo, nie u¶miechniesz siê, nie porozmawiasz, bo jeste¶ tylko jego. A gdyby¶ to zrobi³a - niech wali w pysk równo, poki siê nie opamiêtasz, ¿e on jest tym jedynym królem, a ty musisz byæ czysta jak op³atek w wigiliê. Mo¿e wybaczy i zechce wróciæ, chocia¿ nie wiadomo. Bo przecie¿ musia³by siê wycofaæ z wcze¶niejszej decyzji, a to dla takiego maczo z kojones - zbyt trudne. Serio - nie potrafiê sprostaæ twoim wymaganiom i nie oceniaæ. Bo dla mnie facet twojego ¿ycia, to mniej ni¿ zero, które (nie - który, bo to nawet nie prawdziwy mê¿czyzna), zas³uguje tylko na ¶miech. Pogardliwy.
kalincia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-05-07, 18:11   #21
spiky22
Przyczajenie

Cytat:
Je¶li naprawdê by Ciê kocha³, to nigdy by nie uwierzy³, ¿e te wiadomo¶ci na fb to Twoja sprawka.
W³a¶ciwie, to ja do dzi¶ nie wiem, co moi kuzyni mu napsiali w tej wiadomo¶ci, poniewa¿ moje ca³e archiwum z tego dnia zosta³o skasowane. A mogli napsiaæ wiele, poniewa¿ jeden z tych kuzynów by³ mi bardzo bliski i w wielu sprawach radzi³am siê go jak siê np zachowaæ w danej sytuacji itp.
Wiêc móg³ uderzyæ w jego najczulszy punkt.
Chocia¿ g³ównym problemem by³y zdjecia, które moi kuzyni dodali, a by³am na nich ja z moim wcze¶niejszym BY£YM ch³opakiem, który czêsto by³ powodem naszych k³otni.
Kilka tygodni przed akcj± z facebookiem sptka³am siê z tym "wcze¶niejszym by³ym ch³opakiem" dlatego gdy nagle moje i jego zdjecia, na których siê przytulamy itp. znalaz³y siê na fb to ówczesny ch³opak wpad³ w sza³. Nie wierzy³, ¿e s± to zdjecia sprzed kilku lat, tylko z naszego ostatniego spotkania, gdzie zarzeka³am siê ponad wszystko, ¿e na tym spotkaniu nic miêdzy nami nie by³o.
Swoj± drog± nadszarpnê³am kiedy¶ bardzo jego zaufanie dlatego teraz bardziej mnie pilnowa³.
Stary 2013-05-07, 18:19   #22
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
W³a¶ciwie, to ja do dzi¶ nie wiem, co moi kuzyni mu napsiali w tej wiadomo¶ci, poniewa¿ moje ca³e archiwum z tego dnia zosta³o skasowane. A mogli napsiaæ wiele, poniewa¿ jeden z tych kuzynów by³ mi bardzo bliski i w wielu sprawach radzi³am siê go jak siê np zachowaæ w danej sytuacji itp.
Wiêc móg³ uderzyæ w jego najczulszy punkt.
Chocia¿ g³ównym problemem by³y zdjecia, które moi kuzyni dodali, a by³am na nich ja z moim wcze¶niejszym BY£YM ch³opakiem, który czêsto by³ powodem naszych k³otni.
Kilka tygodni przed akcj± z facebookiem sptka³am siê z tym "wcze¶niejszym by³ym ch³opakiem" dlatego gdy nagle moje i jego zdjecia, na których siê przytulamy itp. znalaz³y siê na fb to ówczesny ch³opak wpad³ w sza³. Nie wierzy³, ¿e s± to zdjecia sprzed kilku lat, tylko z naszego ostatniego spotkania, gdzie zarzeka³am siê ponad wszystko, ¿e na tym spotkaniu nic miêdzy nami nie by³o.
Swoj± drog± nadszarpnê³am kiedy¶ bardzo jego zaufanie dlatego teraz bardziej mnie pilnowa³.
Ano w³a¶nie. Kochaj±cy facet, po 2 (!) latach zwi±zku zapyta³by co to ma byæ, czy to prawda. Zadzwoni³by, przyjecha³, cokolwiek, ale SPRAWDZI£BY tê informacjê, a nie wierzy³ w jakie¶ przeczytane bzdury.

A¿ mnie rozbawi³a ta sytuacja, ¿e mój T¯ dostaje wiadomo¶æ, ¿e ja i mój ex co¶ teges, ¿e ja proponujê obcym ch³opom seks itd i on znaj±c mnie, bêd±c ze mn± tyle czasu stwierdza 'co za suka, nie chcê jej znaæ!', zamiast skonfrontowaæ to ze mn±
Stary 2013-05-07, 18:38   #23
Trzepotka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 20 982

Tre¶æ usuniêta

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2013-05-09 o 16:30
Trzepotka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-07, 18:48   #24
gidran
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 364

Ehem, ja my¶lê, ¿e powinna¶ ubraæ wór pokutny i na klêczkach udaæ siê pod drzwi owego królewicza czarminga, nastêpnie staæ pod nimi i co jaki¶ czas delikatnie w nie stukaæ (tak, ¿eby s³ysza³, ale ¿eby mu broñ bo¿e nie przeszkadzaæ w drzemce czy ogl±daniu meczyka czy co on tam robi), zawodz±c niezbyt g³o¶no pochlebstwa w jego kierunku oraz wyrazy ubolewania nad sw± nêdz± moraln± (dla wzmocnienia efektu mo¿esz siê biczowaæ). Je¶li bêdziesz to robiæ codziennie mo¿e ja¶nie ksi±¿ê uzna, ¿e odpowiednio ¿a³ujesz i odpowiednio ci zale¿y, mo¿e wiêc spojrzy w Twoim kierunku, mo¿e nawet zagada, ale to musisz siê bardzo staraæ. I s³usznie. O taki skarb trzeba odpowiednio dbaæ (pewnie siedzi teraz i przegl±da CV setek chêtnych na zwi±zek z tym pogodnym, dojrza³ym, lojalnym wzglêdem wybranki, pewnym siebie menszczysnom).

Edytowane przez gidran
Czas edycji: 2013-05-07 o 18:51
gidran jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-05-07, 18:56   #25
spiky22
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Trzepotka Poka¿ wiadomo¶æ
Tre¶æ usuniêta
Zdajê sobiê z tego sprawê. Nic na si³ê. Po prostu by³ dla mnie kim¶ wa¿nym, mimo jego wielu wad my w jaki¶ sposób idealnie siê ze sob± dogadywali¶my. I nikt nie jest idealny.

To, ¿e w tej sytuacji opisanej przeze mnie pokazuje go od strony nawiêkszego dupka nie oznacza, ¿e przez te 2 lata, które byli¶my razem nie by³ cudownym, kochaj±cym, uroczym mê¿czyzn±.
Wyci±ganie momentami a¿ tak daleko id±cych wniosków przez niektóre Panie na podstawie JEDNEJ sytuacji dopiero mnie "rozbawi³a".
Drogie Panie ja przedstawi³am swoj± wersjê wydarzeñ, mo¿e jego uderzy³o co¶ zupe³nie innego- nie wiem, prawda zawsze le¿y po ¶rodku, ¿adna z nas nie wie jaki by³ powód jego zachowania, a niektóre panie okrzyknê³y go ju¿ najgorszym mê¿æzyzn± na ¶wiecie.
Stary 2013-05-07, 18:58   #26
201705042038
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 5 868

Cytat:
Napisane przez kalincia Poka¿ wiadomo¶æ
To nie jest kwestia faceta z innego krêgu kulturowego, skoro on ju¿ wie, ¿e nie zawini³a¶, a nadal zachowuje siê jak zraniony jelonek. To kwestia samca, któremu jaja tak bardzo uderzaj± na mozg, ze nie widzi realiów ze strachu, ¿e te jaja straci.
Niestety, to te¿ kwestia kultury. I czasami trzeba siê bardzo, bardzo, bardzo napociæ, ¿eby pewne rzeczy przeskoczyæ.

Autorko w±tku - przecie¿ wiesz, czego on mo¿e oczekiwaæ. ¯e bêdziesz za nim biegaæ i przepraszaæ. Je¶li chcesz, Twoja sprawa. Mo¿liwe, ¿e uzna³ to za dobry pretekst i po prostu mu by³o z Tob± nie po drodze. Je¶li nie mia³ do Ciebie zaufania, to pewnie jednak pretekst.
201705042038 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-05-07, 19:07   #27
spiky22
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez anna87 Poka¿ wiadomo¶æ
Niestety, to te¿ kwestia kultury. I czasami trzeba siê bardzo, bardzo, bardzo napociæ, ¿eby pewne rzeczy przeskoczyæ.
Dok³adnie. Mo¿e je¿eli u¶ci¶lê, ¿e chodzi o muzu³manina, to niektóre Panie wiecej zrozumiej±. Tak, on oczekuje, ¿e bêdê siê o niego staraæ, bêdê go prosi³a o kolejn± szansê i p³aszczy³a siê przed nim.
Od pocz±tku zaznaczy³am, ¿e nie mam zamiaru tego robiæ tylko zwyczajnie odnowiæ z nim kontakt na zasadzie zwyk³ego kole¿eñstwa. Napsia³am jedn± wiadomosæ, jego odpowied¼ by³a pozytywna, prosi³am o podrzucenie pomys³ów na kolejne takie niebanalne rozpoczêcie rozmowy.
Kto¶ napisa³, ¿e do utrzymania kontaktu potrzebne jest zaanga¿owanie z obu stron. owszem zgadzam siê. Tylko kto¶ w koñcu po ca³ej tej sytuacji musi pierwszy wyci±gn±æ rêkê i powiedzieæ "nie ma co rozdrapywaæ ran, postarajmy siê zapomnieæ o tym co by³o, bo w koñcu mamy tylu wspólnych znajomych, ¿e na 100% przyjdzie dzieñ, ¿e siê ze sob± spotkamy i ¿eby¶my w tym momencie nie chcieli siê pozabijaæ".
On pierwszy rêki nie wyci±gnie, dlatego chcê to zrobiæ ja. Ka¿dy ma prawo oczywi¶cie my¶leæ o tej sytuacji jak mu siê podoba, jak do tej pory zosta³am okre¶lona jako g³upiutka i naiwna, ale mimo wszystko proszê o pomys³y jak odnowiæ zwyk³y kontakt.

Edytowane przez spiky22
Czas edycji: 2013-05-07 o 19:10
Stary 2013-05-07, 19:25   #28
Shinn
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 492

Mo¿esz poprosiæ, ¿eby Ciê publicznie ukamienowali. Koniecznie przed jego domem, mo¿e zrozumie, ¿e zabiegasz o niego

Wiki Królikowska: £adne nogi, p³aski brzuch czy fajne cycki?
Jakub ¯ulczyk: Przede wszystkim jêdrny mózg.

Edytowane przez Shinn
Czas edycji: 2013-05-07 o 19:28
Shinn jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-05-08, 00:33   #29
anna_maria90
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 55

A po co Ci tak szczerze kole¿eñstwo z kim¶, kto ma Ciê w dupie?

opisujesz go jakby by³ unikalnym zjawiskiem a z opisu to koles ktory zerwa³ i ola³ Cie przez G£UPI PRETEKST. A Ty zabiegasz jeszcze o jego uwagê i chec kolegowania sie...

W normalnej sytuacji powinna¶ splun±æ i zaj±æ siê czym¶ ciekawszym ni¿ obmy¶lanie strategii zdobycia wzglêdów kole¿eñskich jakiego¶ buraka..
anna_maria90 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-05-08, 01:13   #30
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 298

Z racji ulubionej dru¿yny domy¶lam siê, ¿e to Turek?

Dziewczyno, wiem, ¿e nie takiego wpisu oczekujesz, ale ja napiszê jedno: ogarnij siê. Naprawdê. Po 2 latach zwi±zku powinien ci uwierzyæ i nie odwalaæ takich szopek. Bo jak dla mnie to wygl±da tak, jakby on szuka³ pretekstu, by siê rozstaæ.

Wydajê mi siê, ¿e ty sporo ju¿ zrobi³a¶. Odezwa³a¶ siê, chcia³a¶ nawi±zaæ kontakt, a ja¶niepan nic. Je¶li chcesz, mo¿esz ponowiæ sms, czy zadzowniæ, ale my¶lê, ¿e powinna¶ siê zastanowiæ, czy warto. Rozumiem, ¿e inna kultura czy co¶, ale jednak facet nie powinien traktowaæ tak swojej kobiety. No chyba, ¿e tobie to nie przeszkadza.

My¶lê, ¿e nie warto mieæ kogo¶ takiego za kolegê/przyjaciela. To nie jest dobry materia³, bo przyjaciel nie znika nagle bez s³owa i nie ignoruje bliskiej osoby!
Podró¿e 2014: Wiedeñ, Bratys³awa, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Pary¿
K&K
niebieskie_oczko jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.