![]() |
#361 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: 30 lat mamy i o pierwszą dzidzię się staramy!
Cytat:
ja od czasu staranek palę-nie palę. ale niestety nadal bardziej palę niż nie ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#362 |
Gang Iren
|
Kluska bralam tabex i moge go polecic.
Ale tak naprawde trzeba bardzo chciec rzucic. Ja rzucilam za 12 podejsciem ![]() I bylo mi mega ciezko,czulam sie jakbym bez fajek byla inna osoba,gorsza. Nie umialam tego niczym zastapic. Po tym dostalam fiola na punkcie wegetarianizmu,zdrowego odzywiania. A teraz juz jestem prawie normalna ![]()
![]() |
#363 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#364 |
Gang Iren
|
Ojoj az uroslam
![]() Tak bym tego nie nazwala,ale to fakt-jestem dumna,ze mi sie udalo ![]()
![]() |
#365 |
Raczkowanie
|
jak wam minal dzien dziewczyny?
![]() za 4 dni (nie) - powinna zjawic sie @ ... wiec lepiej zeby ten zoladek mi przeszedl bo jak dojda jeszcze @ bole brzucha to nie wyrobie.. chyba zrobie sobie miete... i wogole dzien jakis taki senny, od samego rana leje... Edytowane przez Lorella Czas edycji: 2013-05-07 o 16:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#366 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#367 |
Raczkowanie
|
Kobietki, wygląda na to..., że jestem przy nadziei...
![]() ![]() Jeszcze w to nie wierzę i cała się trzęsę ze strachu, czy fasolka jest w macicy, bo po cp różnie bywa... Aż boję się cieszyć, zwłaszcza, że jest mi strasznie wilgotno i ciągle latam i sprawdzam, czy nie ma krwawienia, lekko mnie też pobolewa brzuch, rano nawet wzięłam nospę ze strachu (wiem, że w ciąży można). ![]() ![]() Trzymajcie za mnie kciuki, ja za Was też trzymam! ![]()
![]() |
#368 |
Raczkowanie
|
EVI aaaaaa gratuluje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#369 |
Zakorzenienie
|
gratulacje Evi!
![]() tak od razu to chyba na usg nic nie byłoby widać i tak? poczekaj spokojnie ![]() a co to jest cp?
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#370 |
Wtajemniczenie
|
DZIEŃDOBEREK DZIEWCZYNKI
![]() EVI Z CAŁEGO SERCA GRATULUJE ![]() ![]() u mnei dzien zwariowany po urzedach latałam , g...załatwiłam a misiek sie tylko upłakał bo już miał dosyc, w powrotnej zasnoł w aucie bidulek. parno i duszno dziś u mnie fajki rzucam z dnia na dzien ot tak na 5 lat , na rok , czasem tylko na miesiac ale wiem że wróce kiedyś i nie jest to jakiś problem dla mnie. a rzucam jak mnie zaczynają wkurzac ![]() chwilowo popalam ale coraz cześciej z przemem myślimy żeby się świnstweka pozbyc z naszego życia na jakis czas, zawsze to jakas kasa zaoszczędzona ![]() miłego wieczorka laseczki i wiecej wiesci takich jak od Evi ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#371 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja nie jestem za sexem na zgode ale w takim przypadku robilabym wyjatek ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#372 |
Zakorzenienie
|
Gosia, Karolina Dobra, Asienka - nie jestem sama
![]() kiedyś na innym wątku dostałam po głowie, że się staram a palę. wiem, że nie powinnam, ale to silniejsze czasem. u mnie działał biorezonans - dwa razy po każdym z nich długo nie paliłam (i właśnie to jest fajne, że nawet nie liczyłam ile ![]() ale ja głupia jestem, ot co. w pracy papieros to jedyne miłe, taka przerwa i wyjście na powietrze. bardzo dużo osób pali i jest towarzysko. w niedzielę często nie palę a w poniedziałek już jeden, potem drugi... nie chcę sępić i kupuję paczkę ![]() muszę z tym coś zrobić, teraz już mnie wkurza palenie. ale co - siedzę teraz 12 godzinę (4 nadgodzinę) i chce mi się wyjść już na moment chociaż... ale zrobię to!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#373 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() tak samo z alkoholem , no bez przesady, wiadomo nie mówie o upijaniu ale lampka wina czy drinas nikomu nie zaszkodzi ![]() ![]() a propo wypiłam dzis piwo bo ta pogoda mnei dobija dusząca ![]() Edytowane przez karolinadobra Czas edycji: 2013-05-07 o 18:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#374 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ja teraz rzucilam bo strasznie zle sie czulam, kulo mnie czesto w klatce piersiowej i codziennie okropnie bolala glowa Wiem, ze tak mam po jakims czasie jak pale ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#375 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() ![]() Kochana serdecznie ci gratuluje! Zycze spokojnej,bezproblemowej ciazy ![]() ![]() No i trzymam kciuki. Ale na pewno bedzie dobrze. Tylko nic sie nie martw,bo stres dobrze nie wplywa. Pozwol sie rozpieszczac i ciesz swoim stanem ![]() ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Tez czytalam i wielu punktach nie moglam odmowic mu racji ![]() Stosowalam tez wiele innych terapii,ale jakos skutek byl mierny. Chyba musialam po prostu do tego dojrzec.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#376 |
Wtajemniczenie
|
któras z dziewczyn pytała co to cp , wydaje mi sie że ciąża pozamaciczna.
aa Kluseczka pytała, juz doczytałam ![]() Edytowane przez karolinadobra Czas edycji: 2013-05-07 o 18:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#377 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() EVI07 serdecznie gratuluję ![]() Lorella jak tam Twój żołądek ? często piję miętę bo dobrze robi na obciążony żołądek albo na zgagę ![]() ![]()
![]() |
#378 |
Gang Iren
|
Na zoladek dobre sa tez platki owsiane
![]()
![]() |
#379 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#380 |
Wtajemniczenie
|
Odp: 30 lat mamy i o pierwszą dzidzię się staramy!
Gratuluję EVI!
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#381 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
pierwszy trymestr jest najważniejszy dla układu nerwowego, w tym czasie zamyka się cewa nerwowa, nie ma czegoś takiego jak ochrona, w ogóle skąd ten pomysł?piszecie, że czekacie na fasolkę, ja jestem terapeutą i pracuje z dziećmi uszkodzonymi neurologicznie, właśnie z między innymi FASolką, FAS-alkoholowy zespół płodowy, nikt nie sprawdził jeszcze ile to jest "bezpieczna" ilość alkoholu, każdy organizm inaczej metabolizuje truciznę, a dzieci te mają ogromne problemy, neurologiczne, opóźniony rozwój psychoruchowy, podobnie jest z nikotyną, są badania, dzieci kobiet palących w czasie ciąży mają różne zaburzenia chociażby tzw problemy szkolne, np z czytaniem, pisaniem, liczeniem. Przepraszam, że tak trochę pokrzyczałam, ale ja na prawdę, widziałam baaardzo dużo uszkodzonych dzieci, i wiem, że wydawałoby się głupi kwas foliowy, ale warto go łykać, bo dzieci agenezją ciała modzelowatego rodzi się co raz więcej, a niektóre zespoły genetyczne uważane kiedyż za rzadkie, są co raz częstsze. ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Mamusiom, które zobaczyły dwie kreseczki gratuluję!!! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#382 |
Zakorzenienie
|
Lavandula82, bardzo dobrze, uświadamiaj
![]() co do ochrony, to wielu lekarzy tak mówi, że do czasu zagnieżdżenia nic się nie stanie bo zarodek sobie 'pływa' a nie jest połączony z organizmem matki, myślę że o to chodziło. alkohol- tu są też różne opinie. pewne jest tylko, że regularne picie lu upijanie się szkodzi - tak mówili u mnie w szkole na zajęciach. a, że 3x w ciąży parę łyków piwa czy 1 radler krzywdy nie zrobi - wielu lekarzy tak twierdzi. w szkole mówiono,że nie ma na to dowodów, ale możliwe, że nawet niewysokie stężenie alkoholu w momencie tworzenia się poszczególnych narządów (czyli do połowy ciąży chyba, jeśli dobrze pamiętam?) może uszkodzić ten narząd, który się właśnie tworzy. ostatnio słyszałam też, że niektórzy lekarze pozwalają np na karmi, podobno też wspomaga laktację i jak się czeka na poród przyspiesza. a inni twierdzą, że nawet taka ilość alkoholu może upośledzić jakieś funkcje dziecka. to tak obiektywnie z tego co się uczyłam ![]() osobiście zamierzam rzucić palenie jak tylko mi się uda, a jak się nie uda to jak tylko dowiem się o ciąży. i wiem, że tak będzie. alkohol lubię bardzo, ale... moje koleżanki radziły sobie wymienionym wyżej radlerem lub tym http://winabezalkoholowe.pl/ ![]() co ciekawe, czuły szum w głowie ![]() osobiście sądzę, że każda z nas czekających na dziecko jest rozsądna i instynkt najlepiej podpowiada czego nie robić. wszystko jest dla ludzi- ale z głową ![]() ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() Edytowane przez _Kluska_ Czas edycji: 2013-05-07 o 22:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#383 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() będzie dobrze, nie martw się ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#384 | |
Gang Iren
|
Cytat:
No ale picie alko podczas staran o dziecko,kiedy jeszcze sie nie wiem czy udalo sie zajsc w ciaze? Wtedy,te pierwsze dni,kiedy kobieta nie wie o ciazy nie ma jeszcze lozyska... Jak tylko dowiedzialam sie o ciazy to nie wypilam ani lyka alko. Pilam piwo bezalkoholowe 0% . Chociaz w UK jest dozwolone picie niewielkich ilosci alko. Dostalam rozpiske ile czego moge pic ![]()
![]() |
![]() |
#385 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#386 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zgadzam się w 100% ![]()
![]() |
![]() |
#387 |
Raczkowanie
|
Malage prawie nie spalam w nocy przez ten zoladek. A Tz byl tak padniety po pracy ze nawet sie nie zorientowal ze wstawalam w nocy kilka razy.tylko sie przewracal z boku na bok
![]() gosia261282 platki owsiane? bede musiala sprobowac.. dzis pierwszy raz od nie pamietam kiedy na sniadanie zamiast kawki - mieta... ciekawe ile to jeszcze potrwa.. Ja na szczescie nie mam problemu z papierosami, popalalam w liceum, ale widac to nie moje uzaleznienie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#388 |
Zakorzenienie
|
Odp: 30 lat mamy i o pierwszą dzidzię się staramy!
Lorella a len mielony piłaś kiedyś? To naturalna osłonka. Najlepiej dziala pite z woda, ale to nie rarytas..wiec ja pije z mlekiem. M
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#389 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W szoku byłam na pierwszej wycieczce, szłam ulicą a tu trąbienie i zawołania. Wkurzyłam się, bo u nas to raczej obraźliwe.
![]() |
![]() |
#390 |
Raczkowanie
|
Kluska nie, nigdy nie probowalam... ale pewnie to dobry sposob choc nie najsmaczniejszy. Narazie probuje ratowac sie domowymi sposobami wiec pewnie sprobuje..
agabiwro kisiel? otym nie slyszalam...ale tego tu nie widzialam.pamietam jak na poczatku po przyjezdzie szukalam go po supermaketach i nie znalazlam..albo zle szukalam albo tu go nie ma w kazdym razie dzieki dziewczyny ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:35.