MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij! - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-05-07, 16:15   #4231
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość

A jakiego kremu używacie na spacerki?
babydream f50

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
własnie nie widziałam żeby 50 tka była.
Oliwii kupuje z La Roche- musze sprawdzic czy dla niemowląt też może być
La Roche też jest super

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
a to ten skalpel czy jakieś nowe cwiczenia?
jeszcze nawet nie włączałam, ale chyba nie skalpel

My dziś z Michasiem na dworze od 9:50 do 15:20
2 i pół godziny mieliśmy marszo-spaceru (10km po lesie), potem poszłam na działkę do rodziców i tam siedziałam 1,5 godziny
Stary 2013-05-07, 16:20   #4232
myaja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość

my chyba przechodzimy przez wszystkie możliwe atrakcje na buzi Filipka. Był ten rumień toksyczny w szpitalu, te białe jakby prosaki, teraz kończy się trądzik niemowlęcy (masakryczne okropieństwo). Nie pomagało nic - musiało samo przejść - teraz się obłuszcza już buziunia więc smaruję maluszka olejkiem migdałowym.
A może coś zjadłaś?
własnie nic nowego ...
kropeczki pojawiły się juz jakis czas temu ale bylo ich stosunkowo mało, natomiast teraz jest ich baaaardzo dużo ...
Boże najpierw stres w ciazy, potem stres przy porodzie teraz stres o kazde puniecie kupke czy kropeczki ... i tak juz do konca zycia tylko zmarwienia inne
nabialu nie jem wcale, nie pije mleka, nie jem jogurtow itd.

zeby bylo mało Mała ma dyschezję ... tzn no tak sadze po opisach z internetu... eh.hhhhh i kupa / baczki ida minimum pol godziny

co do pracy za granica w UK i Norge
ehhhhhh... rozwalaja mnie takie teskty i wypiwiedzi
ludzie owszem za granica zarabia sie nawet i 15 000 tys/msc ale no wlasnie ZŁOTYCH
zarabiac np w uk i wydawac w uk to ZUPELNIE CO INNEGO nizeli zarabiac w uk i wydawac w polsce ...

przyklad w uk zarobisz jakies 1000ł/msc z czeo mieszkanie np w oxfrodzie tzw stuio to koszt okolo 900/1000ł ale juz zarobic 1000ł to w polsce mamy prawie 5000zł - wiec no jest roznica

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość

La Roche też jest super

jeszcze nawet nie włączałam, ale chyba nie skalpel

2 i pół godziny mieliśmy marszo-spaceru (10km po lesie), potem poszłam na działkę do rodziców i tam siedziałam 1,5 godziny
ja kupilam zwykla ziaje za coś 10zł, kobieta w aptece doszla do winosku ze ona sama korzystala z wieeeelu srodkow i glupia byla ze przeplacaca nad ziaje

u nas ponoc nalot kleszczy i boje sie chodzic po lesie
myaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-07, 17:23   #4233
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
ojj jjoojjoo nie dobrze - nie dobrze
byscie sobie poradzili Bez

tak jak ja - u mnie do 2 tyg jest '' od jutra''

witam sie z wami, ja tak na szybko bo mlody ma '' kozy w nosie'' jak to dzis powiedzialam, i siostra nie umiala zajarzyc o co mi biega

no wiec po lekarzu wazymy juz 5,020 kg
rozwiajmy sie dobrze

4czewrca ide do fizjoterapeuty - blo mldoy preferuje jedna strone

no i ten nieszczesny pepuszek - okazal sie przepuklina-pepkowa
cokolwiek to znaczy - boje sie wejsc na i poczytwac - lekarz powiedzial ze to nic starsznego i samo zjedzie - w ciagu 2-3 LAT taaaa

i zalaczam foto pepuszka . tak jak z rana obiecalam
nieciekawie to wyglada - ale podobno GO to NIE BOLI

a co do szafy ... yhmmm jak sie tam dostac, bo ost myslalam ze jak bd leciala do PL zrobie ''kilka kompletow'' ciuszkow po maldym i moze uda mi sie cos tam sprzedac, zawszy byloby na ''waciki''

.
U nas tez głowa w lewa sterone idzie....Ale ortopea kazał podchodzic do dziecka z prawej i pokazywac zabawki z prawej.
A pepuszek nieciekawie wyglada,3mam kciuki za szybkie wchloniecie!
Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Witamy, dziś o 11.30 Krzyś skończył 2 tygodnie
Czytam Was na bieżąco, na razie nie mam czasu odpisywać
W czwartek jadę do pracy złożyć papiery na macierzyński i ubezpieczyć Krzysia, dopiero będę wtedy mogła Go zapisać do przychodni Cholerna biurokracja
My zapisazlismy przed ubezpieczeniem w rejestracji kazali tylko jak najszybciej Malego ubezpieczyc.

Kasia czy w Byrgerze macie jeszcze korony z papieru?Pamietam jak byłam mała to była mega atrakcja
nestelle-padłam czytajac o tesciowej jak lekiem koty akrmila;D
U nas dzis spokojniej niz wczoraj, ale chcialam sobie w ogrodku wsadzic warzywka, to mały nie dał, musiałam z wozkiem dryndac,moze jutro Lece, bo mały wyje z głodu;p podpisuje potem;p
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-07, 17:44   #4234
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Hej mamy sie dobrze, dziś pierwsze szczepienia, 6 w 1 i gruźlica. Martwie się tylko żeby nie gorączkował bo jak narazie jest rozdrażniony i ciągle śpi.
Z piersi pięknie je, kupki robi często ale puszcza bardzoo dużo bączków i widze że przed bączkiem boli go brzuszek a jak puści to od razu mu lepiej... ważył wczoraj 4200 ! także pięknie przybiera. Mimo to nadal nie ma uśmiechu jeszcze i na macie leży bardzo krótko bo zaraz płacze i się denerwuje ale myśle że rozkręciłby sie rozwojowo gdyby nie był skupiony ciągle na bączkach i kupkach.
Co do pozycji to u nas też widze upodobania leżenia główką w jedną strone... ale ja często zmieniam mu pozycje, w łóżku, wózku przy piersi ciągle inaczej leży. Bardzo dużo spędzamy czasu na spacerach, co prawda nie tyle co Strippi bo wybija trzy godziny i jest awantura o cyca ale żadko siedze na kompie, a w czasie kiedy mały spi ogarniam sie i dom. Mąż teraz pracuje od 7 rano do 13 i od 15 do 20 od poniedziałku do soboty :/ także oprócz przerwy na obiad jestem sama z małym. W nocy też spi pięknie 3 godzinki i jedzenie-pampers-i znowu zasypia
W niedziele Tomuś kończy 2 miesiące.
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-07, 17:44   #4235
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:

Kasia, zjadłabym hamburgera z burger kinga!
jak wroce do pracy - to serdecznie zapraszam na weekdna to ci wlasnorecznie Zrobie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
to byla powtorka
ahaha nie no sorry ze sie smieje ale

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
mam nowy laktator
oby ci ten dluzej sluzyl nie poprzedni

Cytat:
Kasia to może byś innym złatwila jak tak dobrze się u Was zarabia, co ?
.
oczywiscie ..

no ale wiecie co ze zarobie te 13-15 tys nok
z czego za mieszkanie ( czesto extra prad ) - kredyt - bilet - i telefon - mam samych oplat 9tys ahaha
a jesc trzeba

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
U nas tez głowa w lewa sterone idzie....Ale ortopea kazał podchodzic do dziecka z prawej i pokazywac zabawki z prawej.

Kasia czy w Byrgerze macie jeszcze korony z papieru?Pamietam jak byłam mała to była mega atrakcja
u mnie na Prawo - hihi
za 3macie oby bylo dobrze
i tak mamy jeszcze te korony ... caly dzien - kiedy mialam urodziny sobie w nie chodzilam i pracowalam

i ja sie witam - zjadlam .. nakramilam Milusia
i wyszlam na dwor - 5km na przystanek pozniej busa i pojechalam na inna oddalona dzielnice pochodzic po shoping-center
20 min szukalam pomieszczenia dla matek - ale jak zalazlam - KOPARA mi podala - pachnaco czysto - 2osobowa miekka sofa i 2 takie same fotele - stoliczek - 2 mikrofale - 2 przewijaki - wszytko w ladych kolorowych kolorach

nie powiem ze jak karmilam syncia - weszla norka z 4 letnim na oko dzieckiem - i ZMIENIALA MU PAMPERSA !!!!

ehhh a teraz wrocilismy i byla mega akcja
rozebralam juz z wyjsciowych ciuchow i spionizowalam
i tak sobie siedzimy i mowie do Milusia
- byles bardzo grzeczny dzis, mamusia cie bardzo kocha
( w tym momemcie czuje prukanie i wiadomo jaki zapach sie unosi i ponownie do syna godom
-- ooo a teraz cie mamusia jeszcze bardziej kocha, bo slicznie zrobiles kupke

no jakby mnie ko tak szlyszal
wiec chyba jak pamieatm sorce - ja tam moge nawijac o jego kupie ciagle

no i tak lezy i lezy w lozeczku
ale cos mu chyba za bardzo nie pasi - ale na razie w miare grzeczny

.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-07, 17:45   #4236
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

My po wizycie u pediatry, młody zdrowy... dalej napiera... i w miesiąc przybrał na cycku 1250 g więc tak jak podejrzewałam na czucie, waży już praktycznie 6 kg ale w sumie jest też długi bo z większości ubranek mi na długość powyrastał.. więc nie jest źle.. doktorek pogratulował i pięć razy dopytywał czy to na 100 % na cycku..

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
czytam cały czas, ale umarł mi laptop a na komórce pisać nienawidzę. Także w krzaku siedzę.
No to wracaj szybko

Cytat:
dwoch lekarzy niezaleznie sprawdzalo brzuszek. dzis plakusiala wiec w czw. jak bede to zapytam bo widac ze kupa w innej konsystencji. co do srodkow rozumiem - ale napisalam co mi lekarz powiedzial ze nie ma potrzeby. co mnie tez zdziwilo bo jak byla w szpitalu to jej podawali jakis probiotyk. prawda jest taka ze chyba jest to postepowanie ze dziecko ma sie dostosowac do tej naszej domowej flory bakteryjnej i nie ma co tego zaburzac inna.
Mój pediatra też powiedział, że na takie bączki jak ma młody to nic najlepiej nie dawać, bo to po prostu minie... i że szkoda go faszerować, musi się dostosować... nasi pediatrzy mówią bardzo podobne rzeczy

Cytat:
mam nowy laktator

Cytat:
i tylko sie wsciekac na siebie powinnam ze nie kupilam tego wczesniej i sie mordowalam.
no sie rozpisalam ale naprawde laktator to wrog karmienia wlasnym mlekiem - bo jedno to chec dawania dziecku pokarmu a drugie po prostu walka samemu ze soba
za samozaparcie, jak rozkręcałam laktacje to już miałam dość, bo to jednak męczące i odciągać i potem dziecko karmić, okazuje się że człowie pół dnia własnymi cyckami się zajmuje

Cytat:

Ależ mój Filip dzisiaj kochany - od 30 min leży w łóżeczku, obserwuje karuzelę i macha kończynkami Co chwilkę coś tam zagada, uśmiechnie się Cudo nie dziecko

O! a teraz usnął Niesamowite
Lubię tą fazę... liczę że po 3 miesiącu tylko takie będą..

co do flitrów do buzi nie używam żadnych, chronienie dziecka przed słońcem..

A poza tym za tygodnie, szczepienia i inne cuda wianki
Stary 2013-05-07, 17:50   #4237
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
a my po wizycie polożnej oczywiscie ma kobieta wyczucie, jak miałam ogladac wczorajsze barwy szczescia to przyszla i cale barwy siedziala .
hahaha też bym się wkurzyła

Cytat:
dziewczyny- a czemu powtarzacie bioderka?

U nas się robi 2 razy w 6 tygodniu i jak skonczy 2 miesiace.

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość

Lubię tą fazę... liczę że po 3 miesiącu tylko takie będą..
w niedziele Wam napisze czy coś się zmieniło :P
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-07, 18:14   #4238
oldzinx
Raczkowanie

Hej
wczoraj skończyliśmy 2 tygodnie była położna, zważyła i Tomcio ma już 3900, czyli w tydzień przybrał pół kilo tylko na moim mleku. Co to butla nawet nie wie żarłok mały. Idę was nadrabiać bo trochę mnie nie było.

Mam pytanie, jestem już 15 dzień po cc a ta wydzielina jest bardzo skąpa, w dodatku kolor to taki brązowo-żółty i od kilku dni ma nieprzyjemny zapach a o higienę to ja dbam i boję się że może coś mi tam zostawili czy co, naczytałam się już na necie historii różnych. Miała tak któraś? Iść do gina czy czekać do 6 tygodnia
Martwię się trochę, miałam położnej pytać wczoraj i zapomniałam
Stary 2013-05-07, 18:20   #4239
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
Hej
wczoraj skończyliśmy 2 tygodnie była położna, zważyła i Tomcio ma już 3900, czyli w tydzień przybrał pół kilo tylko na moim mleku. Co to butla nawet nie wie żarłok mały. Idę was nadrabiać bo trochę mnie nie było.

Mam pytanie, jestem już 15 dzień po cc a ta wydzielina jest bardzo skąpa, w dodatku kolor to taki brązowo-żółty i od kilku dni ma nieprzyjemny zapach a o higienę to ja dbam i boję się że może coś mi tam zostawili czy co, naczytałam się już na necie historii różnych. Miała tak któraś? Iść do gina czy czekać do 6 tygodnia
super przybiera
moj okruszek podobnie, w pierwszym tygodniu zycia od wagi urodzeniowej mial 400g na plusie.. nastepne wazenie mamy teraz w czwartek, jestem ciekawa ile juz wazy.. w kazdym razie coraz ciezszy

u mnie podobnie z wydzielina - jestem ponad 2 tygodnie po porodzie, mialam lyzeczkowanie - mysle, ze to normalne, ale tez jestem ciekawa innych wypowiedzi
Stary 2013-05-07, 18:54   #4240
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
jak wroce do pracy - to serdecznie zapraszam na weekdna to ci wlasnorecznie Zrobie .
to ja też chcę
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-07, 19:02   #4241
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:

My zapisazlismy przed ubezpieczeniem w rejestracji kazali tylko jak najszybciej Malego ubezpieczyc.

nestelle-padłam czytajac o tesciowej jak lekiem koty akrmila;D
U nas dzis spokojniej niz wczoraj, ale chcialam sobie w ogrodku wsadzic warzywka, to mały nie dał, musiałam z wozkiem dryndac,moze jutro Lece, bo mały wyje z głodu;p podpisuje potem;p
ja też, poszłam zgłosić,a przy wizycie juz sobie sprawdzili

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
hahaha też bym się wkurzyła

U nas się robi 2 razy w 6 tygodniu i jak skonczy 2 miesiace.

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

ja robiłam raz i nie kazali powtarzać- Sorce, Pani, OC a Wam?

Cytat:
Hej

wydzielina sie zmienia, nie musisz isc
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-07, 19:18   #4242
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:

spokojnie u mnie było tak samo

Cytat:
ja też, poszłam zgłosić,a przy wizycie juz sobie sprawdzili
u nas też się robi 2 razy...

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-07, 19:35   #4243
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Róża mi ostatnio obsrywa notorycznie przewijak, nie nadążam z praniem.
Ponadto gdy jest po kąpieli owinięta w ręcznik, uwielbia się wtedy w niego zsikać

Cytat:
I na koniec pytanko .... ile ma trwać pierwszy spacerek? Może być nawet i 3 godziny czy nie powinien być np dłuższy niż godzinę?
moze byc 3 godziny ,jest tak ciepło ......
Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Dzieńdobry
My po szczepieniu, tak strasznie płakał Filipek ale mi go szkoda było.
Na szczęście teraz sobie śpi smacznie
Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

I jeszcze się pochwalę, że Filip waży już 4,5kg przybrał od urodzenia 1,5kg w 1,5 miesiąca więc chyba nie tak źle aczkolwiek jest na 25 centylu
za szczepienia
za wage
Cytat:
mam nowy laktator
oby sie sprawdził i nie nawalił .
Cytat:
dziewczyny- a czemu powtarzacie bioderka?
takie normy . jak z Kubą byłam -7 lat temu -to trzeba było 1 raz kontrole zaliczyć ,jak z Ninką -4 lata temu- to juz 2 kontrole a teraz z Roszkiem byłam już na 2 kontrolach a lekarz do mnie "a 3 jak maluch zacznie chodzić " ja się pytam dlaczego a on ,że w tej chwili wrócili do daaaawnych zaleceń 3 usg - bo więcej problemów niby .Dodam ze moje dzieci zawsze miały wszystko prawidłowe .
Cytat:

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
ludzie owszem za granica zarabia sie nawet i 15 000 tys/msc ale no wlasnie ZŁOTYCH
zarabiac np w uk i wydawac w uk to ZUPELNIE CO INNEGO nizeli zarabiac w uk i wydawac w polsce ...
Masz racje . Ale tez chodzi ,o to ze "tam" moze uda się wam znależć pracę bo juz od jakiegoś czasu piszesz ze nic nie mozna w PL znależć .

co do ziajki to i owszem jest tania ale nie jest dobra - ta firma ma ogólnie fatalny skład kosmetyków .
Cytat:
My po wizycie u pediatry,
za wage
Stary 2013-05-07, 19:37   #4244
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
mnie powtarzać nie kazano

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-07, 19:39   #4245
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
spokojnie u mnie było tak samo

u nas też się robi 2 razy...
hmm, mnie gość powiedzial tak, że jak są katy nachylnia prawidłowe a nie są na granicy normy to nie musimy więcej robić, bo nie ma sensu wyciagać od nas kasy. Porozpisywał mi te normy, pokazywał na wykresach jeszcze się śmiałam że ja na takim usg to kupę widzę....więc nie wiem juz o co chodi....

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-07, 19:40   #4246
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
co do ziajki to i owszem jest tania ale nie jest dobra - ta firma ma ogólnie fatalny skład kosmetyków .
e tam! ja mam z ziajki maść na piersi... skład: lanolina ino
tylko nie pamiętam jak dziewczyny pisały, która to ta lanolina jest dobra, a która zła!

OC, za pediatrę! Dziedzic rośnie...

oldzinx, ale przybiera maluch szybko! szaleństwo! Mój niewiele więcej w miesiąc

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Cytat:
hmm, mnie gość powiedzial tak, że jak są katy nachylnia prawidłowe a nie są na granicy normy to nie musimy więcej robić, bo nie ma sensu wyciagać od nas kasy. Porozpisywał mi te normy, pokazywał na wykresach jeszcze się śmiałam że ja na takim usg to kupę widzę....więc nie wiem juz o co chodi....
jakie macie te kąty? i jakie normy?

Terry Pratchett
Stary 2013-05-07, 19:47   #4247
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
Hej
Nikoś kończy dzisiaj miesią. Boziu, jak ten czas leci. Jutro chyba przyjedzie położna. Ciekawe, ile będzie ważył.

A jak to jest z wizytą pediatry? Był u was z wizytą?
u nas położna na wizycie patronażowej ustaliła nam termin i godz. kiedy mamy się zgłosić do pediatry.

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-07, 20:03   #4248
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
e tam! ja mam z ziajki maść na piersi... skład: lanolina ino
tylko nie pamiętam jak dziewczyny pisały, która to ta lanolina jest dobra, a która zła!

OC, za pediatrę! Dziedzic rośnie...

oldzinx, ale przybiera maluch szybko! szaleństwo! Mój niewiele więcej w miesiąc

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

jakie macie te kąty? i jakie normy?
czekaj już szukam książeczki

najpierw to co mam napisane- po prawej kąt alfa 68 stopni beta 51 st; po lewej alfa 69 stopni beta 45 stopni obustronnie typ Ia wg Grafa

Ia - alfa >lub = 60 stopni beta < lub= 55 stopni
Ib - alfa > lub = 60 beta >lub= 55

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
u nas położna na wizycie patronażowej ustaliła nam termin i godz. kiedy mamy się zgłosić do pediatry.
o widzisz, a nam nie ustala- połozna to jedna instytucja a poradnia dzieci zdrowych druga i w zaden sposób nie współpracują ze sobą.

Edytowane przez despa
Czas edycji: 2013-05-07 o 20:07
Stary 2013-05-07, 20:03   #4249
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
za tyg
i za wagę -pięknie przybiera .
co do wydzieliny to nie wiem bo ja szybko przestałam krwawić ,plamić itp .i niczego takiego nie miałam chyba.

co do pogody to u nas tez gorąco i parno ...ale rano słońca nie było tak jakoś szaro i do południa kropiło ....

ehhhh mówię wam jestem padnięta przez duze "p" ,oj bardzo duze.
wstaliśmy o 8 śniadanie dzieciom ,Roszka nakarmiłam ,przewinęłam ,i zawiozłam Ninkę do przedszkola na 9 . wróciliśmy do domu i tam powtarzałam z Kubą materiał na prezentację do szkoły , zrobiłam obiad ,Jakub zjadł 2 śniadanie ,Roszek nakarmiony i odprowadziliśmy spacerkiem Kubę do szkoły na 12.30 ,spacerek w deszczu, inspekcja na budowie i szybko do domu bo facet przyjechał pralkę naprawić (znowu) , a potem po Ninkę do przedszkola i jazda na basen na 16.15 i szybko po Kubę bo szkołę kończy o 16 .35 a basen zaczyna na 17.00 a z kolei Ninka wychodzi o tej 17 i muszę ją umyć ,wysuszyć (włosy do pasa suszy się "pół" dnia )ubiera się na szczęście sama,i o 17 .45 Jakub kończy kończy pływanie -no tu juz sam wszystko robi .wracamy do domu . Obiadokolacja ,lekcje , tz przyszedł i popilnował Roszka a ja się wykąpałam, zaległe pranie (tona -pewnie do jutra będę prac) , tz poszedł na siłkę a ja wykąpałam Roszka , dobranocka ,przeczytałam bajke i teraz dzieci śpią a ja .... padam .
Powiedzcie mi ze z dziećmi nic nie mozna ,nie da rady , nie ma czasu ....
ehh,zaraz przyjdzie tz i się przytule , odpoczne ,lukne wojewódziego i spanko .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-07, 20:14   #4250
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość

ze co JUZ 3 miesiace
o nie nie za szybko ten czas leci

Cytat:
Hej
za wage i 2 tygodnie

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
to ja też chcę
a to zapraszam .. ale BILETOW nie funduje

no i wszem i wobce oglaszam
1WSZA SAMODZIELNA KAPIEL (czyt. bez nikogo obok mnie) mamy juz sa soba
troszku plakusial jak sie oliwkowalsimy ... pozniej jak jedlismy
i oglnie poplakuje
ale moze w krotce Padnie hihi

.

Stary 2013-05-07, 20:21   #4251
maria28
Kniaginia

Dziękuję za życzenia dla Róży

Cytat:
boshe dzis wam powiem TAAAAAAAKA koze z nosa mu wyciaglam, chyba miala ze 5cm sie ciagla - a placzu bylo - jakbym nie wiadomo co mu robila

.
Kozy to te dzieci mają gigantyczne. Też się zastanawiam, gdzie to się mieści??

Cytat:
ja ostatnio zgrzeszylam i zjadlam cheesa z maka
Ja pizzę

Cytat:
mam nowy laktator
Oby już ostatni.

Ewkaaa, OC, oldzinx, brawa za przybieranie na wadze dzieciaczków!

Przepajacie dzieci? U mnie jest sauna. Ja piję litry wody. Na sr mówili, że dzieci karmionych piersią do 6 mż się nie przepaja. A Róża marudna, wszystko ma, nie wiem, co jeszcze może być nie tak, może spragniona? Ale chyba mleko wystarczy

Edytowane przez maria28
Czas edycji: 2013-05-07 o 20:24
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-07, 20:30   #4252
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
czekaj już szukam książeczki

najpierw to co mam napisane- po prawej kąt alfa 68 stopni beta 51 st; po lewej alfa 69 stopni beta 45 stopni obustronnie typ Ia wg Grafa

Ia - alfa >lub = 60 stopni beta < lub= 55 stopni
Ib - alfa > lub = 60 beta >lub= 55

dziękuję... a u mnie ma 70 i 41 stopni
Despa, a Ty w ciąży jesteś? Kliknęłam na Twój suwaczek młodszej córci i pokazuje się, że za 10 m-cy z hakiem rodzisz

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:
1WSZA SAMODZIELNA KAPIEL (czyt. bez nikogo obok mnie) mamy juz sa soba
troszku plakusial jak sie oliwkowalsimy ... pozniej jak jedlismy
i oglnie poplakuje
ale moze w krotce Padnie hihi
brawo! mówiłam, że dasz radę!

U nas też po kąpieli... było cudnie do momentu jak nie założyłam czapeczki (taka wiejska... nie wiem co mnie podkusiło)... ależ byl ryk. Szybko kocyk i tuleńsko i śpi słodko w 10 sekund

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
Przepajacie dzieci? U mnie jest sauna. Ja piję litry wody. Na sr mówili, że dzieci karmionych piersią do 6 mż się nie przepaja. A Róża marudna, wszystko ma, nie wiem, co jeszcze może być nie tak, może spragniona? Ale chyba mleko wystarczy
ja tylko piersiątka podaję - dzisiaj wieczorem dwie poszły w ruch Nam też na SR mówili, że tylko mleko - maluch jak będzie tylko spragniony będzie jadł krótko i wypije tylko ten pierwszy rzut mleka - herbatkę

Terry Pratchett

Edytowane przez Sorceresss
Czas edycji: 2013-05-07 o 20:32
Stary 2013-05-07, 20:35   #4253
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Despa, a Ty w ciąży jesteś? Kliknęłam na Twój suwaczek młodszej córci i pokazuje się, że za 10 m-cy z hakiem rodzi
sz

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

U nas też po kąpieli... było cudnie do momentu jak nie założyłam czapeczki (taka wiejska... nie wiem co mnie podkusiło)... ależ byl ryk. Szybko kocyk i tuleńsko i śpi słodko w 10 sekund

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

ja tylko piersiątka podaję - dzisiaj wieczorem dwie poszły w ruch Nam też na SR mówili, że tylko mleko - maluch jak będzie tylko spragniony będzie jadł krótko i wypije tylko ten pierwszy rzut mleka - herbatkę
już se kuknę- czyzbym słonicą była?
Stary 2013-05-07, 20:44   #4254
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
Dragusia a na slonce chyba sa dobre nivea baby krem na slonce filtr 30
ale chyba najlepeij jakby był filtr 50, z nivea i musteli sa takie 30 i 50 ale nie wiem co jeszcze
kolezanka polecala mi babydream zolty ale nie wiem.. czekam na wasze opinie
ja nic dla dziecka nivea nie kupie

Cytat:
a jaki, zdradzisz?

ja też po wizycie- lekarka mnie wybadała na wszystkie strony, zrobiła usg- żeby sprawdzić czy jajniki zaczęły produkcję - bo ponoć po cesarce mogą zacząć wcześniej. Mam jeszcze jakąś nitkę w środku co się jeszcze nie rozpuścila- ogólnie jest ok, ćwiczyć mogę seksić się mogę- a i przepisała mi tabsy
15 maja 6w1, potem bysmy chcieli pneumokoki Synflorix, rotawirusy odpuszczamy, a meningokoki jak skonczymy wszystkie dawki pneumokokow

Cytat:
Czytam Was na bieżąco, na razie nie mam czasu odpisywać
W czwartek jadę do pracy złożyć papiery na macierzyński i ubezpieczyć Krzysia, dopiero będę wtedy mogła Go zapisać do przychodni Cholerna biurokracja

dziwna ta twoja przychodnia

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Dermatolodzy odradzaja uzywanie kremow przeciwslonecznych u dzieci do pierwszego roku zycia - chronic powinno sie poprzez unikanie slonca, przebywanie w cieniu, ochrone poprzez odpowiedni ubior, parasolki, kapelusze itp. Jedynie jezeli nie da sie w ten sposob unikac slonca to nalezy posmarowac twarz, szyje, ramiona, raczki czy nozki (ale to w sytuacjach, gdy inaczej nie mozna)
Jezeli zdecydujemy sie na krem to nalezy unikac chemicznych filtrow, a wybierac te z filtrami mineralnymi (Zinc Oxide, Titanium Dioxide) i bez substancji zapachowych czy parabenow, PEG-ow.

W Niemczech bardzo polecany jest Ladival für Kinder
o to nie wiedzialam, no to dobra nie kupuje a chcialam pharmaceris chyba
Cytat:
Dragusia, smakował Ci burger? Ja z MC ostatnio lody wcinałam nowe flurry magnum
i to jak.
no ja tez mam zamiar zasmakowac w tych lodach ale ostatnio by bylo za duzo szczescia na raz

Cytat:
ahaha nie no sorry ze sie smieje ale

20 min szukalam pomieszczenia dla matek - ale jak zalazlam - KOPARA mi podala - pachnaco czysto - 2osobowa miekka sofa i 2 takie same fotele - stoliczek - 2 mikrofale - 2 przewijaki - wszytko w ladych kolorowych kolorach

a co do pomieszczenia to zazdroscimy

Cytat:
My po wizycie u pediatry, młody zdrowy... dalej napiera... i w miesiąc przybrał na cycku 1250 g więc tak jak podejrzewałam na czucie, waży już praktycznie 6 kg ale w sumie jest też długi bo z większości ubranek mi na długość powyrastał.. więc nie jest źle.. doktorek pogratulował i pięć razy dopytywał czy to na 100 % na cycku..
. a ile dokladnie?
ciekawe ile mój widze że chciecie nas przegonic

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:
Hej

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
ehhhh mówię wam jestem padnięta przez duze "p" ,oj bardzo duze.
wstaliśmy o 8 śniadanie dzieciom ,Roszka nakarmiłam ,przewinęłam ,i zawiozłam Ninkę do przedszkola na 9 . wróciliśmy do domu i tam powtarzałam z Kubą materiał na prezentację do szkoły , zrobiłam obiad ,Jakub zjadł 2 śniadanie ,Roszek nakarmiony i odprowadziliśmy spacerkiem Kubę do szkoły na 12.30 ,spacerek w deszczu, inspekcja na budowie i szybko do domu bo facet przyjechał pralkę naprawić (znowu) , a potem po Ninkę do przedszkola i jazda na basen na 16.15 i szybko po Kubę bo szkołę kończy o 16 .35 a basen zaczyna na 17.00 a z kolei Ninka wychodzi o tej 17 i muszę ją umyć ,wysuszyć (włosy do pasa suszy się "pół" dnia )ubiera się na szczęście sama,i o 17 .45 Jakub kończy kończy pływanie -no tu juz sam wszystko robi .wracamy do domu . Obiadokolacja ,lekcje , tz przyszedł i popilnował Roszka a ja się wykąpałam, zaległe pranie (tona -pewnie do jutra będę prac) , tz poszedł na siłkę a ja wykąpałam Roszka , dobranocka ,przeczytałam bajke i teraz dzieci śpią a ja .... padam .
Powiedzcie mi ze z dziećmi nic nie mozna ,nie da rady , nie ma czasu ....
ehh,zaraz przyjdzie tz i się przytule , odpoczne ,lukne wojewódziego i spanko .
wow!!

Cytat:
Ja pizzę
pizze juz dawno

Cytat:
Despa, a Ty w ciąży jesteś? Kliknęłam na Twój suwaczek młodszej córci i pokazuje się, że za 10 m-cy z hakiem rodzisz

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-07, 20:46   #4255
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Sorce- poprawiłam u mnie hula dobrze.....

a i jeszcze zapomniałam do wago sprzed ciazy brakuje mi 0,8 kg ale co z tego jak to mam w dupie i udach....a do wymarzonej wagi 5 kg
Stary 2013-05-07, 21:11   #4256
misiulka06
Rozeznanie

witam się wybaczcie nie mam czasu na pisanie, całe dnie poświęcam Michasiowi. dziś byliśmy na kontrolnej wizycie w poradni neonatologicznej w szpitalu, w którym rodziłam (darmowej "gratisowej"). trwała ona bardzo krótko ale co prawda zbadała Michasia,osłuchała oraz zważyła. Michaś w dniu wypisu ważył 2610 g a dziś... uwaga po 10 dniach waży 3070 g czyli przybrał 460 g na moim mleku
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-07, 21:15   #4257
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:

co do usniecia w 10 SEKUND zazdroszcze
mi sie ledwo co udalo Posta napisac i Wrzask byl
i znowu 30 bujania
bede miala Bicepsy jak Pudzian

aaa i oc za wizyte. bom zapomniala w poprzednim pogratulowac

.

Stary 2013-05-07, 21:41   #4258
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość

No to się Michaś nachodził!

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
Boże najpierw stres w ciazy, potem stres przy porodzie teraz stres o kazde puniecie kupke czy kropeczki ... i tak juz do konca zycia tylko zmartwienia inne

przyklad w uk zarobisz jakies 1000ł/msc z czeo mieszkanie np w oxfrodzie tzw stuio to koszt okolo 900/1000ł ale juz zarobic 1000ł to w polsce mamy prawie 5000zł - wiec no jest roznica [COLOR="Silver"]
Co do pierwszego - oj tak... ten strach chyba już przez całe życie będzie, taki los matek...
Co do zarobków -miałam to samo pisać

Cytat:
Jak dzwoniłam do przychodni, to kazali przyjść z dowodem ubezp. z pracy, który dostanę, jak pojadę tam z aktem urodzenia, który dostaniemy w czwartek dopiero A na wypisie ze szpitala mam "rejestracja w ciągu 7 dni" No paranoja jakaś... Mam nadzieję, że gdyby trzeba było nagle teraz iść do lekarza, to by przyjęli...

Cytat:
Hej

za 2 tyg., my dzisiaj
Króliczek od wyjścia ze szpitala (10 dni) przybrał 420 gr - też tylko moje mleko (ale wg naszej, kuchennej wagi ). Ważymy codziennie, bo się wystraszyliśmy na początku tym dużym spadkiem. Ale jest ok

A jeśli chodzi o wydzielinę - mam podobnie, choć zapachu chyba toto nie ma... Ale jest słabsza i zmieniła kolor, ma tak zmieniać. Jeśli Cię nic nie boli jakoś dziwnie, to nie powinno to być nic niedobrego.

I mam pytanie:
Dziewczyny, takie jakby pęcherzyki na górnej wardze - jeden większy, na środku wargi i mniejsze po bokach, to mogą być po prostu te ssawki? Czy raczej coś gorszego.. Bo pleśniawki to nie są.
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png

Edytowane przez Tasia34
Czas edycji: 2013-05-07 o 21:45
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-07, 22:35   #4259
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Chodziło jej o to, żeby JUŻ nie pionizować do odbicia, że miesięczne dziecko trzeba kłaść na brzuch w tym celu. Tak to zrozumiałam.
mimo wszystko nie widzi mi się ta teoria. ja dalej pionizuję.

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
a czemu zabroniła przecież to nie noworodek rozumiem ze jak dziecko ma tydzien to trzeba uważac ale jak ma skonczony miesiąc to czemu nie spróbować u nas truskawki już są zaakceptowane maliny też jadłam mrożone
wg położnej wielu rzeczy nie mogę: smażonego, surowych owoców, warzyw (tylko jabłka, banany, warzywa podstawowe), mleko w małych ilościach, jajek wcale i nie wiem co jeszcze

problem w tym, że przez te bóle brzuszka ja nie wiem czy to z powodu mojego jedzenia czy po prostu. bardziej skłaniam się ku wersji że tak po prostu ma ale jednak jak zjem coś to za każdym razem się zastanawiam..

Cytat:
A jakiego kremu używacie na spacerki?
żadnego, ale chyba coś będzie trzeba kupić.

Cytat:
generalnie nie, chociaż raz dałam wodę ale nie ze względu na upał tylko jak był niby najedzony, chciał ssać, ale nie smoka bo tam nic nie leci, płakał, marudził i w końcu zapchał się wodą.

Cytat:
I mam pytanie:
Dziewczyny, takie jakby pęcherzyki na górnej wardze - jeden większy, na środku wargi i mniejsze po bokach, to mogą być po prostu te ssawki? Czy raczej coś gorszego.. Bo pleśniawki to nie są.
u nas był jeden większy, pojawiał się, znikał, odnawiał. normalne.

_________

byliśmy na usg bioderek. daliśmy radę, choć trochę Jakub płakał. mamy masować/ćwiczyć stópki bo lecą do środka.. poza tym głowę odchyla w jedną stronę, ale spłaszczoną troszkę ma z drugiej, prawdopodobnie z brzucha tak ma, bo na tą stronę wcale mu nie leci głowa, prawie zawsze w przeciwnym kierunku. w sumie żadnych rad co do tej głowy w jedną stronę nie mam. wcześniej położna mówiła, żeby podchodzić w drugiej strony, itp ale jak z tej drugiej strony już spłaszczona główka kolejna wizyta za 2,5 m-ca.

czekają nas w przyszłym tyg szczepienia, a my dalej nie wiemy jakie szczepionki. zwykłe czy skojarzone i co z dodatkowymi lekarze położne jakoś tak wymijająco mówią o szczepionkach, że nic nie wiem, w dodatku każdy co innego
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-08, 06:06   #4260
wolanin1
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
Arturek kończy dziś dwa tygodnie, na wadze z 3680 dobiło do 4300
Mój mały łakomczuch je cały czas, niestety wojna o pokarm przegrana, karmimy tylko mm. Samoistnie straciłam, nie pomogły herbatki laktacyjne ani inne cuda, a dostałam jeszcze zapalenia pęcherza i bez leków się nie obeszło. Moja myszka zaczęła chyba łapać kolki
Cały dzień i większość nocy płacz, ryki i kwiki - cały czas na rączkach.
Niestety TŻ nie pomaga mi nic a nic, tak samo jak moja mama (mieszkamy z moimi rodzicami) zrobi obiad i tyle, małego przypilnuje na 5 minut i tyle
Ciężko jest strasznie, najgorzej jak maluszek tak płacze, tak mi go szkoda.
No i na dobitkę zaczął mi się wczoraj wyrzynać ząb mądrości

Pożaliłam się - już mi lepiej - dziękuję!
wolanin1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości