|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
babydream f50
Cytat:
jeszcze nawet nie włączałam, ale chyba nie skalpel My dziś z Michasiem na dworze od 9:50 do 15:20 ![]() 2 i pół godziny mieliśmy marszo-spaceru (10km po lesie), potem poszłam na działkę do rodziców i tam siedziałam 1,5 godziny ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4232 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() kropeczki pojawiły się juz jakis czas temu ale bylo ich stosunkowo mało, natomiast teraz jest ich baaaardzo dużo ... Boże najpierw stres w ciazy, potem stres przy porodzie teraz stres o kazde puniecie kupke czy kropeczki ... i tak juz do konca zycia tylko zmarwienia inne ![]() nabialu nie jem wcale, nie pije mleka, nie jem jogurtow itd. zeby bylo mało Mała ma dyschezję ... tzn no tak sadze po opisach z internetu... eh.hhhhh i kupa / baczki ida minimum pol godziny ![]() co do pracy za granica w UK i Norge ![]() ehhhhhh... rozwalaja mnie takie teskty i wypiwiedzi ![]() ludzie owszem za granica zarabia sie nawet i 15 000 tys/msc ale no wlasnie ZŁOTYCH ![]() zarabiac np w uk i wydawac w uk to ZUPELNIE CO INNEGO nizeli zarabiac w uk i wydawac w polsce ... przyklad w uk zarobisz jakies 1000ł/msc z czeo mieszkanie np w oxfrodzie tzw stuio to koszt okolo 900/1000ł ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() u nas ponoc nalot kleszczy i boje sie chodzic po lesie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4233 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pepuszek nieciekawie wyglada,3mam kciuki za szybkie wchloniecie! Cytat:
Kasia czy w Byrgerze macie jeszcze korony z papieru?Pamietam jak byłam mała to była mega atrakcja ![]() nestelle-padłam czytajac o tesciowej jak lekiem koty akrmila;D U nas dzis spokojniej niz wczoraj, ale chcialam sobie w ogrodku wsadzic warzywka, to mały nie dał, musiałam z wozkiem dryndac,moze jutro ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4234 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Z piersi pięknie je, kupki robi często ale puszcza bardzoo dużo bączków i widze że przed bączkiem boli go brzuszek a jak puści to od razu mu lepiej... ważył wczoraj 4200 ! także pięknie przybiera. Mimo to nadal nie ma uśmiechu jeszcze i na macie leży bardzo krótko bo zaraz płacze i się denerwuje ale myśle że rozkręciłby sie rozwojowo gdyby nie był skupiony ciągle na bączkach i kupkach. Co do pozycji to u nas też widze upodobania leżenia główką w jedną strone... ale ja często zmieniam mu pozycje, w łóżku, wózku przy piersi ciągle inaczej leży. Bardzo dużo spędzamy czasu na spacerach, co prawda nie tyle co Strippi bo wybija trzy godziny i jest awantura o cyca ![]() ![]() ![]() W niedziele Tomuś kończy 2 miesiące. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4235 | ||
Zakorzenienie
|
jak wroce do pracy - to serdecznie zapraszam na weekdna to ci wlasnorecznie Zrobie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() no ale wiecie co ze zarobie te 13-15 tys nok z czego za mieszkanie ( czesto extra prad ) - kredyt - bilet - i telefon - mam samych oplat 9tys ![]() a jesc trzeba ![]() Cytat:
![]() ![]() i tak mamy jeszcze te korony ... caly dzien - kiedy mialam urodziny sobie w nie chodzilam i pracowalam ![]() i ja sie witam - zjadlam .. nakramilam Milusia i wyszlam na dwor - 5km na przystanek pozniej busa i pojechalam na inna oddalona dzielnice pochodzic po shoping-center ![]() 20 min szukalam pomieszczenia dla matek - ale jak zalazlam - KOPARA mi podala ![]() ![]() nie powiem ze jak karmilam syncia - weszla norka z 4 letnim na oko dzieckiem - i ZMIENIALA MU PAMPERSA !!!! ![]() ![]() ehhh a teraz wrocilismy i byla mega akcja rozebralam juz z wyjsciowych ciuchow i spionizowalam i tak sobie siedzimy i mowie do Milusia - byles bardzo grzeczny dzis, mamusia cie bardzo kocha ( w tym momemcie czuje prukanie i wiadomo jaki zapach sie unosi i ponownie do syna godom -- ooo a teraz cie mamusia jeszcze bardziej kocha, bo slicznie zrobiles kupke ![]() no jakby mnie ko tak szlyszal ![]() wiec chyba jak pamieatm sorce - ja tam moge nawijac o jego kupie ciagle ![]() ![]() no i tak lezy i lezy w lozeczku ale cos mu chyba za bardzo nie pasi - ale na razie w miare grzeczny ![]() . |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4236 | ||||
Wtajemniczenie
|
My po wizycie u pediatry, młody zdrowy... dalej napiera... i w miesiąc przybrał na cycku 1250 g więc tak jak podejrzewałam na czucie, waży już praktycznie 6 kg
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() co do flitrów do buzi nie używam żadnych, chronienie dziecka przed słońcem.. A poza tym ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4237 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U nas się robi 2 razy w 6 tygodniu i jak skonczy 2 miesiace. ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4238 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() wczoraj skończyliśmy 2 tygodnie ![]() ![]() Mam pytanie, jestem już 15 dzień po cc a ta wydzielina jest bardzo skąpa, w dodatku kolor to taki brązowo-żółty i od kilku dni ma nieprzyjemny zapach ![]() ![]() Martwię się trochę, miałam położnej pytać wczoraj i zapomniałam ![]()
![]() |
#4239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moj okruszek podobnie, w pierwszym tygodniu zycia od wagi urodzeniowej mial 400g na plusie.. nastepne wazenie mamy teraz w czwartek, jestem ciekawa ile juz wazy.. w kazdym razie coraz ciezszy ![]() u mnie podobnie z wydzielina - jestem ponad 2 tygodnie po porodzie, mialam lyzeczkowanie - mysle, ze to normalne, ale tez jestem ciekawa innych wypowiedzi ![]()
![]() |
![]() |
#4240 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4241 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#4242 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() u nas też się robi 2 razy...
![]() |
![]() |
#4243 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() takie normy . jak z Kubą byłam -7 lat temu -to trzeba było 1 raz kontrole zaliczyć ,jak z Ninką -4 lata temu- to juz 2 kontrole a teraz z Roszkiem byłam już na 2 kontrolach a lekarz do mnie "a 3 jak maluch zacznie chodzić " ja się pytam dlaczego a on ,że w tej chwili wrócili do daaaawnych zaleceń 3 usg - bo więcej problemów niby .Dodam ze moje dzieci zawsze miały wszystko prawidłowe . ![]() Cytat:
co do ziajki to i owszem jest tania ale nie jest dobra - ta firma ma ogólnie fatalny skład kosmetyków . ![]()
![]() |
![]() |
#4244 |
Wtajemniczenie
|
mnie powtarzać nie kazano
![]() |
![]() |
#4245 |
Zakorzenienie
|
hmm, mnie gość powiedzial tak, że jak są katy nachylnia prawidłowe a nie są na granicy normy to nie musimy więcej robić, bo nie ma sensu wyciagać od nas kasy. Porozpisywał mi te normy, pokazywał na wykresach jeszcze się śmiałam że ja na takim usg to kupę widzę....więc nie wiem juz o co chodi....
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4246 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() tylko nie pamiętam jak dziewczyny pisały, która to ta lanolina jest dobra, a która zła! OC, ![]() oldzinx, ale przybiera maluch szybko! szaleństwo! Mój niewiele więcej w miesiąc ![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4247 |
Rozeznanie
|
u nas położna na wizycie patronażowej ustaliła nam termin i godz. kiedy mamy się zgłosić do pediatry.
![]() |
#4248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
najpierw to co mam napisane- po prawej kąt alfa 68 stopni beta 51 st; po lewej alfa 69 stopni beta 45 stopni obustronnie typ Ia wg Grafa Ia - alfa >lub = 60 stopni beta < lub= 55 stopni Ib - alfa > lub = 60 beta >lub= 55 o widzisz, a nam nie ustala- połozna to jedna instytucja a poradnia dzieci zdrowych druga i w zaden sposób nie współpracują ze sobą.
Oliwka -01.07.2001 http://www.suwaczki.com/tickers/atdcgu1rztnwqwft.png Emilka -26.03.2013 http://www.suwaczek.pl/cache/da9d9f9ea7.png Edytowane przez despa Czas edycji: 2013-05-07 o 20:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4249 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do wydzieliny to nie wiem bo ja szybko przestałam krwawić ,plamić itp .i niczego takiego nie miałam chyba. co do pogody to u nas tez gorąco i parno ...ale rano słońca nie było tak jakoś szaro i do południa kropiło .... ehhhh mówię wam jestem padnięta przez duze "p" ,oj bardzo duze. wstaliśmy o 8 śniadanie dzieciom ,Roszka nakarmiłam ,przewinęłam ,i zawiozłam Ninkę do przedszkola na 9 . wróciliśmy do domu i tam powtarzałam z Kubą materiał na prezentację do szkoły , zrobiłam obiad ,Jakub zjadł 2 śniadanie ,Roszek nakarmiony i odprowadziliśmy spacerkiem Kubę do szkoły na 12.30 ,spacerek w deszczu, inspekcja na budowie i szybko do domu bo facet przyjechał pralkę naprawić (znowu) , a potem po Ninkę do przedszkola i jazda na basen na 16.15 i szybko po Kubę bo szkołę kończy o 16 .35 a basen zaczyna na 17.00 a z kolei Ninka wychodzi o tej 17 i muszę ją umyć ,wysuszyć (włosy do pasa suszy się "pół" dnia ![]() ![]() Powiedzcie mi ze z dziećmi nic nie mozna ,nie da rady , nie ma czasu .... ehh,zaraz przyjdzie tz i się przytule , odpoczne ,lukne wojewódziego i spanko .
![]() |
![]() |
#4250 | |
Zakorzenienie
|
ze co JUZ 3 miesiace
o nie nie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a to zapraszam .. ale BILETOW nie funduje ![]() ![]() no i wszem i wobce oglaszam 1WSZA SAMODZIELNA KAPIEL (czyt. bez nikogo obok mnie) mamy juz sa soba ![]() ![]() troszku plakusial jak sie oliwkowalsimy ... pozniej jak jedlismy i oglnie poplakuje ale moze w krotce Padnie ![]() ![]() . |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4251 | |
Kniaginia
|
Dziękuję za życzenia dla Róży
![]() Cytat:
Ja pizzę ![]() ![]() Ewkaaa, OC, oldzinx, brawa za przybieranie na wadze dzieciaczków! Przepajacie dzieci? U mnie jest sauna. Ja piję litry wody. Na sr mówili, że dzieci karmionych piersią do 6 mż się nie przepaja. A Róża marudna, wszystko ma, nie wiem, co jeszcze może być nie tak, może spragniona? Ale chyba mleko wystarczy ![]() Edytowane przez maria28 Czas edycji: 2013-05-07 o 20:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4252 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Despa, a Ty w ciąży jesteś? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
U nas też po kąpieli... było cudnie do momentu jak nie założyłam czapeczki (taka wiejska... nie wiem co mnie podkusiło)... ależ byl ryk. Szybko kocyk i tuleńsko i śpi słodko w 10 sekund ![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
![]() ![]()
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2013-05-07 o 20:32 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4254 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziwna ta twoja przychodnia Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() no ja tez mam zamiar zasmakowac w tych lodach ![]() ![]() Cytat:
![]() a co do pomieszczenia to zazdroscimy Cytat:
![]() ciekawe ile mój ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4255 |
Zakorzenienie
|
Sorce- poprawiłam u mnie hula dobrze.....
a i jeszcze zapomniałam do wago sprzed ciazy brakuje mi 0,8 kg ale co z tego jak to mam w dupie i udach....a do wymarzonej wagi 5 kg
![]() |
#4256 |
Rozeznanie
|
witam się
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do usniecia w 10 SEKUND zazdroszcze ![]() mi sie ledwo co udalo Posta napisac i Wrzask byl i znowu 30 bujania ![]() bede miala Bicepsy jak Pudzian ![]() ![]() ![]() aaa i oc ![]() ![]() . |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4258 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Co do zarobków -miałam to samo pisać ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Króliczek od wyjścia ze szpitala (10 dni) przybrał 420 gr - też tylko moje mleko (ale wg naszej, kuchennej wagi ![]() ![]() A jeśli chodzi o wydzielinę - mam podobnie, choć zapachu chyba toto nie ma... Ale jest słabsza i zmieniła kolor, ma tak zmieniać. Jeśli Cię nic nie boli jakoś dziwnie, to nie powinno to być nic niedobrego. I mam pytanie: Dziewczyny, takie jakby pęcherzyki na górnej wardze - jeden większy, na środku wargi i mniejsze po bokach, to mogą być po prostu te ssawki? Czy raczej coś gorszego.. ![]()
Krzyś ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64752.png I love You more than yesterday, but not as much as tomorrow Ania ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png Edytowane przez Tasia34 Czas edycji: 2013-05-07 o 21:45 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4259 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() problem w tym, że przez te bóle brzuszka ja nie wiem czy to z powodu mojego jedzenia czy po prostu. bardziej skłaniam się ku wersji że tak po prostu ma ale jednak jak zjem coś to za każdym razem się zastanawiam.. żadnego, ale chyba coś będzie trzeba kupić. Cytat:
Cytat:
_________ byliśmy na usg bioderek. daliśmy radę, choć trochę Jakub płakał. mamy masować/ćwiczyć stópki bo lecą do środka.. poza tym głowę odchyla w jedną stronę, ale spłaszczoną troszkę ma z drugiej, prawdopodobnie z brzucha tak ma, bo na tą stronę wcale mu nie leci głowa, prawie zawsze w przeciwnym kierunku. w sumie żadnych rad co do tej głowy w jedną stronę nie mam. wcześniej położna mówiła, żeby podchodzić w drugiej strony, itp ale jak z tej drugiej strony już spłaszczona główka ![]() czekają nas w przyszłym tyg szczepienia, a my dalej nie wiemy jakie szczepionki. zwykłe czy skojarzone i co z dodatkowymi ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4260 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Arturek kończy dziś dwa tygodnie, na wadze z 3680 dobiło do 4300 ![]() Mój mały łakomczuch je cały czas, niestety wojna o pokarm przegrana, karmimy tylko mm. Samoistnie straciłam, nie pomogły herbatki laktacyjne ani inne cuda, a dostałam jeszcze zapalenia pęcherza i bez leków się nie obeszło. Moja myszka zaczęła chyba łapać kolki ![]() Cały dzień i większość nocy płacz, ryki i kwiki - cały czas na rączkach. Niestety TŻ nie pomaga mi nic a nic, tak samo jak moja mama (mieszkamy z moimi rodzicami) zrobi obiad i tyle, małego przypilnuje na 5 minut i tyle ![]() Ciężko jest strasznie, najgorzej jak maluszek tak płacze, tak mi go szkoda. No i na dobitkę zaczął mi się wczoraj wyrzynać ząb mądrości ![]() Pożaliłam się - już mi lepiej - dziękuję! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.