Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 19. - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-07, 12:51   #2011
Malensstfo
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 19.

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
No wiesz
A jaki kolor haftu w końcu wzięłaś ? Srebrny?
Srebrny No dobra, po południu jak będę pokazywać mężowi i rodzicom to zrobię fotkę
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 12:59   #2012
aaby
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 19.

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Srebrny No dobra, po południu jak będę pokazywać mężowi i rodzicom to zrobię fotkę
No jaka łaska

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 13:07   #2013
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
No jaka łaska
Bo nie będzie wcale!
Stary 2013-05-07, 13:19   #2014
asiuk
Zakorzenienie

Cześć, dziewczynki!

Przyznaję się bez bicia, że Was nie nadrobiłam. Postaram się doczytać wieczorem, bo na razie siedzę w pracy

Odliczam do godziny 16, bo nic mi się nie chce.

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 13:28   #2015
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Bo nie będzie wcale!
Ijeeee...jaka terrorystka

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 13:29   #2016
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysia1986 Pokaż wiadomość
albo drink
o ja głupia a ja Ci tabletki proponuje
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 13:42   #2017
onyks
Zakorzenienie

Cytat:
Onyks hej!

Cytat:
Moje od jakiegoś czasu tak robią...chociaż rzadko narazie...ale wczoraj Dominika się tak zaśmiała..akurat mąż ją trzymał
Za to coraz częściej się uśmiechają i gadają

Asia wczoraj wieczorem znó trochę marudziła...zresztą Dominika też Jakoś tak też zasnąć nie mogły...a dziś narazie też jest dobrze..więc już nie wiem

Wybrałam pielęgnację włosów z marką Braun
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 13:49   #2018
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Ijeeee...jaka terrorystka

Udało mi się nagreać dziewczyny jak "gadają" to potem wrzucę

I kupiłam kompleciki dla dziewczyn na chrzest! Używane...ale wyglądają na porządne zobaczymy jak przyjdą...
Stary 2013-05-07, 14:26   #2019
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
O kurcze, już 30...
Ja nawet nie wiem, który mój. Pogubiłam się, nie wiem, czy liczyć od początku, czy dalej... z resztą, to nie do końca ma znaczenie chyba
Gdybym nie robiła wykresów na skarbie mamy, to pewnie też nie dałabym rady się doliczyć, ile cykli już za nami
Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość
Mrowinko czeeeeeść
No a ja dziś miałam wizytę Hania waży 1 725g
Cześć. Niech Hania zdrowo rośnie
Cytat:
Napisane przez malamaluczka87 Pokaż wiadomość
Mrowinko- witaj tak wogóle! CO u ciebie kochana? I dokładnie chodziło mi o to samo, co napisałaś w stosunku do Czekoladowej.
Ja mam tylko jedną małą złośliwą wątpliwość, czy Czekoladowa nas czyta? hehehe...
U mnie nic nowego w sumie Wybyliśmy z mężem na długi weekend nad morze, żeby się odstresować - ale pomogło na krótko
Może i czyta, ale niekoniecznie bierze to sobie do serca, a szkoda, bo już i w tym, i w innych wątkach padło sporo dobrych rad.
Cytat:
tak, lecimy w piatek do Grecji
Oj, Mysiu, jak ja Ci zazdroszczę. Co prawda dopiero wróciłam znad morza, ale już nie mogę się doczekać jakiegoś wakacyjnego wypadu
Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Mrowinko fajnie, że się odezwałaś
Stokrotko, ja się rzadko odzywam, bo u mnie nic ciekawego, ale czytam Was regularnie
Cytat:
boje to mało powiedziane.. to jest swojego rodzaju panika, do piatku jeszcze kilka dni a ja juz mam stresa
Ja bym w ogóle nie wsiadła do samolotu
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 14:28   #2020
mysia1986
Zakorzenienie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;40686252]

Ja bym w ogóle nie wsiadła do samolotu [/QUOTE]

uff... myslałam, ze tylko ja taka jestem do samolotu wejde... ale odchoruje to
Marcel <3

mysia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 15:44   #2021
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:

Co do grupy, to sama grupa nie jest istotna w ciąży, istotny jest czynnik Rh. Jeśli nie wiesz, jaki masz, koniecznie zrób badanie grupy krwi z oznaczeniem czynnika Rh
otóz to
ale juz doczytalam,z e Mabi zna współczynnik RH

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
D
Blonde cieszę się, że u gina wszystko oki

Byliśmy wczoraj pierwszy raz na SR. Trochę nudnawo było bo najpierw u nas prezentuje się sklep z dziecinnymi rzeczami, więc pokazywali wózek, ciuszki, laktatory, wiaderko do kąpania itp. Potem położne wprowadziły co będziemy robić. Na każdych zajęciach jest godzina teorii i godzina ćwiczeń. Na następny tydzień zwiedzamy porodówkę, u nas w szpitalu podobno jest ona jeszcze przed remontem, wyremontowana jest tylko ginekologia i w czerwcu rusza nowoczesna sala do cięć cc. U nas w szpitalu nie ma znieczulenia zzo ale podobno za to jest gaz. W grupie będziemy mieli 5 par więc fajnie

za zajecia na SRIm dalej tym wiecej sie dowiesz

Cytat:
boszeee.. ja jestem mega cykor, jezeli chodzi o loty
ja lubie latac

Wróciłam z miasta, ale padam...jeszcze zaraz ide na spacer z kolezanka i jej 2 miesieczna córeczka

Bylam u okulisty, wada bez zmian, wszystko w porzadku, zadnej zacmy, jaskry nie mam, cisnienie dobreCiesze sie, bo powaznie zaczynam myslec o laserze, teraz tylko pieniazki zbierac

Kupiłam tez dzis inhalator, naogladałam sie i niewiedzialam który wybracOsttaecznie wybierałam miedzy philips medela family a omron i zdecydowałam omron(tanszy o 50 zł, parametry prawie identyczne a wagowo lzejszy o połowe i malutki i to wygrało)Oby tylko sie spisał
http://www.e-lek.pl/108365,inhalator...wy,100057.html

Byłam tez w rosmannie, porobiłam juz sobie zapasy kosmetyków, ale z firankami sie narazie wstrzymałam, choc znalazłam ładne. Zobacze ile zostawie jutro u lekarza, bo jutro najwazniejsza wizyta

Edytowane przez blonde_hair
Czas edycji: 2013-05-07 o 15:51
blonde_hair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 16:01   #2022
Malensstfo
Zakorzenienie

Gocha, onyks czy wy zakładacie dzieciom czapeczki na spacer? Czy nie?
Stary 2013-05-07, 16:15   #2023
metkaa
Zakorzenienie

cześć

ale się rozpisałyście

tomalinka super, że z małą wszystko ok,

agnusek
oby na następnej wizycie było juz ok,

Cytat:
Napisane przez agnusek22 Pokaż wiadomość
Metko, możesz zmienić na pierwszej stronie, że oczekujemy Lidii
już zmieniam, bardzo ładne imię

Cytat:

A tak w ogóle Kochana tak niepostrzeżenie wpadłaś na listę i nawet nie miałam okazji pogratulować. Także gratuluję już tak oficjalnie dwóch kreseczek! Niech Maluszek rośnie zdrowo
Jak się czujesz?
dziękuję
a czuję się fatalnie
mam straszne mdłości, w pracy miałam mówić o ciąży w następnym tygodniu ale prawdopodobnie powiem jutro, to już mi trochę lepiej będzie ze nie muszę udawać ze wszystko ok,

Madzia sandałki ładne,

zaaaaabcia niezły zakup

mabi super,

onyks

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Matko, jak mam zimno w pracy! Piję drugą herbatę, a nogi i rece jak lody. Teraz już siedzę w kurtce!
u nas tez tak zimno w budynku, nawet piecyk właczyłysmy

Malensstfo
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 16:41   #2024
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Gocha, onyks czy wy zakładacie dzieciom czapeczki na spacer? Czy nie?
tak, zawsze to jakaś ochrona również przed słońcem. tym bardziej że ja dużo w foteliku ją noszę bo dużo się autem przemieszczam i tam nie mam budy
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 16:59   #2025
tomalinka
Wtajemniczenie

Hej

Jestem ale jakoś nie mam dziś weny także wybaczcie.

Stokrotko ogólnie nie mam złych tych wyników bo hemoglobina 11,3 ale już rosła, a teraz znowu mi spadła. I lekarz powiedział, że lepiej jakbym zaczeła sobie brać żelazo, bo w ostatnich tygodniach to najmocniej spadają wyniki. Dostałam Actiferol, bo podobno nie powoduje zaparć jak inne preparaty z żelazem. No zobaczymy dziś mi mąż ma kupić ten lek. Mam nadzieję, że plecki szybko przestaną Cię boleć

Kasiu mnie też ta historia mocno przybiła..

Mrowinko fajnie, że jesteś wciąż z nami bardzo się cieszę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-07, 18:29   #2026
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
tak, zawsze to jakaś ochrona również przed słońcem. tym bardziej że ja dużo w foteliku ją noszę bo dużo się autem przemieszczam i tam nie mam budy
Dzięki Ja też zakładam, chociaż czasem wiem, że im gorąco..ale boję się, żeby uszków sobie nie przeziębiły Zresztą u nas często wieje jak nie wiem

Wróciłyśmy ze spaceru Gorąco..ale jak zwykle wiaterek trochę jest
Stary 2013-05-07, 18:55   #2027
Czekollladowa
Raczkowanie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;40686252]Gdybym nie robiła wykresów na skarbie mamy, to pewnie też nie dałabym rady się doliczyć, ile cykli już za nami

Cześć. Niech Hania zdrowo rośnie

U mnie nic nowego w sumie Wybyliśmy z mężem na długi weekend nad morze, żeby się odstresować - ale pomogło na krótko
Może i czyta, ale niekoniecznie bierze to sobie do serca, a szkoda, bo już i w tym, i w innych wątkach padło sporo dobrych rad.

Oj, Mysiu, jak ja Ci zazdroszczę. Co prawda dopiero wróciłam znad morza, ale już nie mogę się doczekać jakiegoś wakacyjnego wypadu

Stokrotko, ja się rzadko odzywam, bo u mnie nic ciekawego, ale czytam Was regularnie

Ja bym w ogóle nie wsiadła do samolotu [/QUOTE]

Czytam czytam zrobiłam badania i usg w pt ide prywatnie jednak do gina wizyta 120 zł, ale cóż zobaczymy co powie
Czekollladowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 19:24   #2028
malamaluczka87
Zadomowienie

Halo Dziewczyny! Czytam was dziś cały dzień po trochu, ale odpiszę po omacku bo nie pamiętam już wszystkiego;-)

Onyksik- dzięki za rady z alergią, dziś przekazałam koleżance. Ale tu smutna wieść. jej mały ma trzy miesiące a tak go spasła na mm (daje mu raz taką dawkę jak normalnie, bo się ponoć dopomina) że wygląda jak jeden wielki serdelek i waży już 8 kg...

Mysia- ale ci dobrze! Choć ja ci powiem, że mnie się obecnie nie chce nigdzie jechać i wszystkie wyjazdy odwołaliśmy;-) A na samolot najlepsza metoda to super drink - taki usypiający, żeby fazeusz nadszedł;-)

Butterku, Aaby - jednak ciężkie gęste włosy zupełnie inaczej się zachowują i nawet w zwykłym bobie inaczej wyglądają;-) ale taka już nasza natura, jeden ma to, drugi tamto;-) Będę wam wstawiała zdjęcia na bieżąco jeśli coś zrobię z włosami;-) A z mojej pielęgnacji przeciw wypadaniu było już wszystko- od RAdicalu i Seboradinu, po fryzjerskie sera z SP Proffesional, po wcierki dermatologiczne i płyny 5% na wypadanie typu męskiego. Suplementowałam się również, natomiast moje wypadanie jest typowo na tle hormonalnym i te wszystkie specyfiki pomagają troszeczkę, ale cudów nie robią. Ciąża zatrzymała mi wypadanie, teraz znów się zaczęło - chyba mały wysysa ze mnie wszystko co najlepsze;-)

Ana- nie ma to jak my "piórkowce" co;-) Polecam kręcenie włosów na prostownicy;D jest szał warty grzechu;-) A pisania pracy współczuję, to znów ty przypominasz mi moją zeszłą wiosnę i wakacje z mgr;-) Gdzie ten czas tak szybko ucieka...

Stokrotko- ładnie "nienadrabiałaś" - kondensacja rewelacja;D A ja nie chudzielec, na szczęście dobrze się na mnie póki co rozkłada...Ale wynik w kg jak najbardziej nie pokłamany;-)

Czekoladowa - to dobrze, czekamy na relacje - przede wszystkim jakie będziesz miała zlecone badania i jak on to widzi

Tomalinko - z weną bywa problematycznie;-) A jak u ciebie ? zdjęcia z długiego weekendu są?;D może raz z głową? hehehe ;-***

Guciu - a każ ty taka bez humorku;-*

Mabi - z tego co wiem to do porodu trzeba mieć wynik testu na współczynnik RH na papierze - moze być ksero, ale jednak musi być. Na "wiedzę" nie przyjmują. Mnie część badań zrefundowali, ale za krew i tak płaciłam, choć nie tak dużo

Kaśka - mnie to dopiero czeka z glukozą, jakos nie mogę się wybrać. Obstawiam ten piątek;-) A wiesz może jak długo czeka się na wynik?

Więcej nie pamiętam, jak kogoś pominęłam to przepraszam

Serum na hormonalne wypadanie włosów:
http://www.kkkleopatra.blogspot.com/...wypadanie.html
malamaluczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 20:55   #2029
Ana***
Zakorzenienie

Troszkę pracy popisałam, byliśmy na działce co nieco pomierzyliśmy... ale brakło nam kredy a "parapeciarze" lecą sobie w kulki, mieli dzisiaj być

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Prośba w k.
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 20:57   #2030
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cześć

aaby bucik są stabilne, fajne ze skórki. Maja w nich bardzo dobrze i stabilnie sama chodzi po mieszkaniu. Ma też takie bardziej zakryte ale w upalne lato boję się, że jej się nóżka będzie pociła. Ale i jedne i drugie mają super wyprofilowanie. Poza tym szukałam takich aby miały regulację zapięcia nie tylko przy kostce ale i przy paluszkach aby je dobrze do nóżki dopasować. I te leżą idealnie.
Onyks za uśmieszki.
Mabi
Stokrotko nie wiem, jakies przesilenie mnie złapało. Kochana na temat gazu to oby na ciebie działał, Mnie po nim bardziej bolało. Wzięłam 2 machy i nie chciałam więcej, nawet mi w karcie nie napisali, bo tak mało go wzięłam.
Metka dziękuję. Współczuję mdłości, oby szybko przeszło.
Maleństwo pokaż ubranka.

Ja dziś po pracy byłam na rewelacyjnym szkoleniu, objadłam się też przy tym ciasta

Mąz nauczył ostatnio Maję robić "brawo" i gwizdać z gwizdka Ale najlepsze, ze jak czegoś nie chce, to mówi "no-no" i macha palcem wskazującym, chyba od nas podłapała hehe. A jak sie przy tym patrzy prosto w oczy

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 21:05   #2031
Malensstfo
Zakorzenienie

Aaby wkleiłam do profilu zdjęcie szatek i świecy

Madzia dopiero dziś zamówiłam...
Tu masz aukcje: http://allegro.pl/komplety-na-chrzes...230467496.html
Stary 2013-05-07, 21:08   #2032
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Cytat:
Napisane przez malamaluczka87 Pokaż wiadomość
Mabi - z tego co wiem to do porodu trzeba mieć wynik testu na współczynnik RH na papierze - moze być ksero, ale jednak musi być. Na "wiedzę" nie przyjmują. Mnie część badań zrefundowali, ale za krew i tak płaciłam, choć nie tak dużo
ok to się zrobijutro idę po wyniki i miałam nie iśc do gina drugi raz w maju bo pomyślałam że raczej kasę chce wyciągnąc(27. mi wyznaczył)tylko dopiero w czerwcu ale jednak mąż mówi żebym poszła i sam też sobie weźmie wtedy urlop żeby ze mną przyjechacto będzie ważna wizyta, a najwyżej potem pójdę na samym początku lipca bo już wiem że będę miała wolne pierwsze 2 tygodnie, w sierpniu też sobie już zaplanowaliśmy kiedy weźmiemy kilka dni wolnych i będzie akcja leczenie ząbków i ja i mąż, bo potem to będziemy mieli się już czym zając

Edytowane przez mabi84
Czas edycji: 2013-05-07 o 21:09
mabi84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 21:09   #2033
malamaluczka87
Zadomowienie

Maleństwo - super;-)

Co wy takie cichutkie;-) Ja dziś padnę szybko spać po tej nieprzespanej nocy;-)

I nie pochwaliłam się, tż kupił dla synka takie picie adidaski;-)

Stary 2013-05-07, 21:26   #2034
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Maleństwo śliczne
Mała też miałam takie tycie adidaski, ale w końcu ich nie założyłam. Jakoś nie chciałam krępować małych stópek, tym bardziej, ze był upał. Ale są cudne, prawda

Stary 2013-05-07, 21:28   #2035
tomalinka
Wtajemniczenie

Mała muszą być mega słodziutkie
Stary 2013-05-07, 21:31   #2036
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

mój mąż ciągle myśli o tym jaka to płecale gdzie tam jeszcze do tego czasu, myślę że to na połówkowym dopiero się okaże. Czy jest szansa wcześniej?
Stary 2013-05-07, 21:32   #2037
malamaluczka87
Zadomowienie

Oj są- jak już je tż kupił sam od siebie na spontanie;-) jutro wam cyknę. Zwłaszcza, że od kuzynki dostałam też dresik z autami

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:
Napisane przez mabi84 Pokaż wiadomość
mój mąż ciągle myśli o tym jaka to płecale gdzie tam jeszcze do tego czasu, myślę że to na połówkowym dopiero się okaże. Czy jest szansa wcześniej?
Ja myślałam, że wcześniej się uda i mi nie poszło;P Ale są osoby co i owszem;-)

Stary 2013-05-07, 21:33   #2038
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Mabi szansa jest A co byście chcieli?

Stary 2013-05-07, 21:41   #2039
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

raczej syna ale wiadomo że najważniejsze zdrowie poza tym jesteśmy na etapie zastanawiania się czy czasem nie będzie i córki i syna np.u mnie w rodzinie były bliźnięta w innych pokoleniach a w moim pokoleniu jeszcze nie a dzieci już urodziło się sporotata ma siostry bliźniaczki i dziadek miał też bliźniaki w rodzinie, do tego ja stosunkowo niedawno odstawiłam tabsy tak że wszystko jest możliwe, mój mąż to mówi że nawet by chciał 2 naraz, jak on to mówi "raz a dobrze a potem ... na supeł"
Stary 2013-05-07, 21:43   #2040
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mabi84 Pokaż wiadomość
raczej syna ale wiadomo że najważniejsze zdrowie poza tym jesteśmy na etapie zastanawiania się czy czasem nie będzie i córki i syna np.u mnie w rodzinie były bliźnięta w innych pokoleniach a w moim pokoleniu jeszcze nie a dzieci już urodziło się sporotata ma siostry bliźniaczki i dziadek miał też bliźniaki w rodzinie, do tego ja stosunkowo niedawno odstawiłam tabsy tak że wszystko jest możliwe, mój mąż to mówi że nawet by chciał 2 naraz, jak on to mówi "raz a dobrze a potem ... na supeł"

Mój cały czas gada, że za 3 lata robimy syna.......taaa ...chyba w snach
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości