|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1261 |
Zadomowienie
|
Dot.: ozdoby wielkanocne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1262 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Balon posmarowałam oliwką, taką dla dzieci, ale jadalna też się chyba nada ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez mamuta Czas edycji: 2007-04-03 o 21:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1263 |
Zakorzenienie
|
Mamuto Piękne ozdoby
![]()
![]() |
#1264 |
Konto usunięte
|
Przesliczne, ja gdy tylko skoncze moj pirwszy w zyciu szydelkowy koszyczek zaraz sie pochwale
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1265 |
Zadomowienie
|
Jeszcze inną technika robione jajo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1266 |
Raczkowanie
|
Mamuta przepiękne ozdoby.
A to moje wielkanocne wieńce |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1267 |
Raczkowanie
|
śliczne te wieńce, takie... takie... wielkanocne
![]()
![]() |
![]() |
#1268 |
Zadomowienie
|
Wieńce podobają mi się szalenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1269 |
Zakorzenienie
|
Monika.pasz - palmy bardzo pomysłowe
![]() Mamuta pięknejajka ![]() Robótka inne ale super ![]() Amazonka ozdoby wianuszkowe super ![]()
![]() |
#1270 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1271 |
Przyczajenie
|
Moja koleżanka ostatnio przyniosła do szkoły takie "jajo" ono było z wełny w środku puste...niestety nie chce nam powiedzieć jak je zrobić..jajo jest całe..nie wycina się żadnego otworu dużego zeby coś "wsadzić" do środka. Mówi że robi klej z mąki i wody... i że robi go na balonie... a pozniej przebija. Dobra to ja zrobiłam w domu..
1. Wzięłam rekawiczke gumową taką bo niemiałam balonu pod reką...(to balon i to balon) 2. Zrobiłam ten klej i obsmarowałam nim balona. 3. Poczekałam aż wyschnie i sie sztywne zrobi. 4. Przekułam igłą ale balon nie pękł, tylko sie zrobiła mała dziurka i wszystko sie zassało do środka i NIC nie wyszło ![]() Wie ktoś może jak to zrobić? http://receitasdecroche.blogspot .c...-com-arte.html podobne do tego, ale z wełny i bez tej dziury takiej.?? jak to zrobić?? proszę o odpowiedź |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1272 |
Przyczajenie
|
Drogie dziewczyny! Serdecznie pozdrawiam wszystkich z okazji nadchodzacych swiat
![]() Na forum nabralam sie mnostwo pomyslow, jestescie naprawde pomyslowe, zdolne i bardzo zyczliwe ![]() Chcialabym dac dla was tez czasteczke siebie, wiec dziele sie kilkoma pomyslami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1273 |
Zakorzenienie
|
Piekne macie jajca, wieńce i inne maskotki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1274 |
Przyczajenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1275 |
Przyczajenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1276 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, w tym wątku dyskutujemy na temat wykonania takich jajek poczytajcie http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=1220
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1277 |
Zadomowienie
|
Moje gratulacje:
![]() Monika.pasz- piękne pisanki Mamuta-śliczne jaja ,kurki Robótka-super jajko,w falbanki? Amazonka-bardzo ładne wieńce, takie radosne Julcia-kropkowane kurki,bomba Benia68-nie martw się,jak nie zrobię teraz to będę miała co robić później.Najważniejsze,że dzięki Tobie mam wzory.Dzięki. ![]() Zgadnij,kto,zgadnij,skąd, życzy Ci Wesołych Świąt Nie myśl sobie,że to bajka,życzę Ci smacznego jajka, niech tradycja wodę leje ,bo zajączek dziś szaleje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() z tego co wyczytałam i juz jedno jajo zrobiłam: - mocny balon (nie nadmuchiwać zbyt mocno) wiązanie balona schować do środka jaja (żeby końcówka balona nie wystawała na zewnątrz - wskazówka margo5) - posmarować balon oliwką dla dzieci (mamuty przepis), kremem do rąk mój ![]() - klej - vikol najlepszy, ale moze też byc woda z cukrem w proporcji 1:1, albo ługa (gotowy preparat do usztywniania - krochmalenia) ![]() - nitkę (włóczkę, kordonek czy co tam masz)- nawiniętą na luźne motki - namoczyć w tym co masz przygotowane do owinięcia balona (cukier, vikol, ługa) żeby było całkiem mokre - jajo bez dziury, w jakims wybranym miejscu na jaju zrobić większy ażurek ![]() ![]() ja na koniec, po wysuszeniu polakierowałam lakierem (najtańszy jaki dostałam NITRO ![]() a tu sobie popatrz jajko zrobione przez _MAMA_ http://www.wizaz.pl/forum/showthread...165826&page=15 moje długgggggggggggggggggggie ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread...165826&page=25 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1279 |
Zakorzenienie
|
A ja na jajako choruję ale będę trenowac dopiero za rok
![]() ![]() Edytowane przez Ludojadka` Czas edycji: 2007-04-05 o 07:54 Powód: dodanie załącznika |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1280 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
czas do świąt ucieka zdecydowanie zbyt szybko, tyle jeszcze pomysłów i propozycji, tylko dzień ma zdecydowanie zbyt mało godzin ![]() może uda mi się wyczarować jeszcze jakąś kurkę na szydełku, hmmm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1281 |
Zakorzenienie
|
pta1sia krokusy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1282 |
Zakorzenienie
|
Piękne wszystkie ozdoby
![]()
![]() |
#1283 |
Zadomowienie
|
julciu a posiadasz szablony do tych rewelacji z ostatniego twojego postu #750
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1284 |
Rozeznanie
|
kurcze zazdroszcze talentu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1285 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny piękne te wasze ozdoby.Moją wnusię najbardziej ucieszyły propozycje Julci z gazetek- i dziękuje za nie bardzo-lubi tego typu robótki.
Glinka i Kaczucha, dzięki za pochwałę mojego jaja, ale już na drugie takie nikt mnie nie namówi.Miałam z kiepskiego styropianu jajo -takie mocno kulkowate. Te falbanko- kwiatki tworzą się same - wbijałam odwrotną str szydełka w jajo kwadraty pocięte ze wstążki.Później wpadłam na pomysł,żeby jajo się tak nie rozlatywało obszydełkowałam je słupkami. Niby dziecinnie prosta technika, ale te wstążki wypadały, więc końcówki moczyłam w kleju magic.Efekt już mnie nie cieczył,po takiej pracy,chociaż jajo wyszło ok.Aha trzeba koniecznie wstążkę ciąć nożyczkami z ząbkami, bo wstążka się strzępi i efekt fatalny. Pierwsze wyrzuciłam, bo nie wiedziełałam o tym, oczym już napisałam, a najgorsze było to, że pod koniec pracy jajo się rozleciało.Stąd pomysł koniecznego obszydełkowania.Jeszcze jedna ważna uwaga wstążka moja była szer 3,5 cm lepsza by była szersza wówczs można głębiej wepchnąć i nie będzie wypadać.To takie wskazówki, do których doszłam po zrobieniu tego jaja. Edytowane przez robótka Czas edycji: 2007-04-05 o 12:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1286 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1287 |
Zakorzenienie
|
Madziczek
![]() tak wg Wenny mieli fajny pomysł ![]() drugi wyszedł już ładniejszy bardziej pełny chrześniak go dostanie ![]() L. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1288 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny robicie takie śliczne te jaja, że w przyszłym roku chyba i ja się skuszę, w tym to już niestety nie dam rady
![]() Najlepsze życzenia dla wszystkich wizażanek ![]()
![]() |
#1289 |
Przyczajenie
|
Oj dzięki z rady
![]() ![]() nitki się obsuwają i ochydnie to wygląda.... Mógłby ktoś napisać szczegółową instrukcję? albo coś? Z gróy dziękuję, ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nitka wg mnie powinna "pić" klej czy co tam masz (żeby wsiąkało w nią) i cały motek leżał w misce z vikolema ja kręciłam balonem trzymając go oburącz, nie trzymałam nitki podczas nawijania na balon... nie wiem czy zrozumiale to napisałam ![]() Edytowane przez Malinka_5 Czas edycji: 2007-04-05 o 16:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:42.