Lubelskie Mamusie - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-05-04, 17:52   #901
shirmus
Rozeznanie

Dot.: Lubelskie Mamusie 2012/2012

to w najbliższym czasie się wypakujecie my dzisiaj byłyśmy na wizycie i już Iga jest w pozycji startowej poza tym hemoglobina trochę niska mam brać witaminy i za 2 tygodnie zrobić kolejne badania za 4 tyg idziemy na gbs. poszłam dzisiaj do pepco i kupiłam 3 pary skarpetek, jedne śpiochy( te takie bez rękawów) i jedne bodziaki wszystko w kolorze różowym, a co niech w końcu coś Iga ma różowego bo tak to tylko zielony, niebieski, żółty i beże.
shirmus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-04, 20:38   #902
Siasia37
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sopai1 Pokaż wiadomość
Siasia no to trzymaj się i może następnym razem faktycznie

dlatego ja biore ksiazke do czytania :P paaa i dam znać jak mi się uda
Juz mi tz dostarczyl prase, ksiazke i jedzenie ;-)
Chociaz tak sie nad tym zastanawialam ze ja to nie moge lezec, dziewczyny tu na patologii to co innego ale ja to powinnam biegac i skakac a co najmniej chodzic po korytarzu :-D
No wiec laze jak zombii ;-)
Siasia37 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-04, 22:29   #903
shirmus
Rozeznanie

Powinnaś dużo chodzić, sexić się i jeszcze myć okna na mycie okien zapraszam do siebie bo po przeprowadzce do domu to tylko umyłam w środku a na zewnątrz są brudne że szkoda gadać. Ale z racji mojego stanu muszą poczekać aż mama mi pomoże je umyć bo niczym je wszystkie umyje to 3 razy urodze
Stary 2013-05-04, 23:08   #904
Siasia37
Raczkowanie

Z tym chodzeniem to roznie bylo ale teraz nadrobie, sex nie pomogl a co do mycia okien.... Nie, nie, nie! Nie dam sie namowic, nienawidzę mycia okien. Po za tym u mnie tez tylko od srodka przetarte a od zew. syf i bloto. Ale to zqjecie zdecydowanie dla tz-ta ;-) ja nie mam cierpliwosci....
Stary 2013-05-04, 23:49   #905
kudlaczka
Raczkowanie

Hej! Zaczynam żałować, że nie mam smartfona z dostepem do internetu - nie będę mogłą na bieżąco informować świata o przejściach na IP i dalej na porodówce... zazdraszczam Wam dziewczyny My ciągle ze spokojem w domu czekamy i póki co na nic się nie zanosi nawet. Termin za 5 dni. Powinnam łazić na spacery ale mi się nie chce. Miałam być taką wzorową rodzącą, a tu mi się nawet witamin brać nie chce... jakieś takie zobojętnienie mnie dopadło.. może to ten baby blues, tylko przedwczesny. Hormony szaleją, nie ma co!

Właśnie powtórzyłam sobie wiadomości ze szkoły rodzenia - podzieliłam się na moim blogu tymi notatkami, jeśli którąś zainteresują to zapraszam - dużo o pielęgnacji niemowlaka, o piersiach podczas laktacji, powkłaniach itp.

Mój M na każde moje jeknięcie od razu pyta "Jedziemy do szpitala?" - oczki takie okrągłe robi z przejęcia... ciekawe jak już będzie czas to jak się zachowa. Czy się nie rozklei .

Pozdrawiam mamuśki!
Stary 2013-05-05, 08:32   #906
Siasia37
Raczkowanie

Dzien dobry
Jaka piekna, optymistyczna pogoda z ranca :-D slonce swieci, ptaszki spiewaja :-D

No Sopai ciekawa jestem co ci tam dzis powiedzą/porobia ;-)

Shirmus ja tez co kupowalam ciuszki to aby nie rozowe :-D wszystkie mozliwe kolorki mam, a to co rozowe to dostalam.

Kudlaczka rusz cztery litery na spacer, zebys pozniej nie musiala smigac po patologii jak ja....

Moj tz powiedzial ze boi sie ze w nocy ktos albo ja zadzwonie a on odbierze ale nie zrozumie przez sen o co chodzi i zasnie spowrotem ;-)
Stary 2013-05-05, 09:41   #907
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

widzę, że sporo porodów się szykuje w najbliższym czasie. trzymam kciuki za Was
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-05, 10:02   #908
Kinga_20
Zakorzenienie

Hej U nas 2 dni do terminu i cisza.... Pogoda piękna, na pewno jakiś spacering zaliczę, a od jutra to chyba zacznę po schodach biegać

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-05, 10:07   #909
kudlaczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Siasia37 Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Jaka piekna, optymistyczna pogoda z ranca :-D slonce swieci, ptaszki spiewaja :-D

Kudlaczka rusz cztery litery na spacer, zebys pozniej nie musiala smigac po patologii jak ja....

Moj tz powiedzial ze boi sie ze w nocy ktos albo ja zadzwonie a on odbierze ale nie zrozumie przez sen o co chodzi i zasnie spowrotem ;-)
Dzień dobry!!

Tak, wiem. Dzięki za wirtualnego kopniaka rozruchowego! Ruszę się dzisiaj, przy okazji takiej pięknej aury za oknem . I od jutra mocne postanowienie spacerów z mężem przynajmniej wkoło domu. Po domu chodzę krokiem bocianim - ponoć pomaga ustawić się odpowiednio małej na starcie.

Ale mam też mały problem niestety - a już się cieszyłam, że przynajmniej ja nie mam na co za bardzo narzekać... - ból okropny w prawej stopie, od strony podeszwy mnie dopadł od tygodnia, zgrubienie jakieś, opuchlizna i zaczerwienienie - mój mi masaże funduje, ale nie bardzo pomaga - na chwilę ulgę się czuje - to chyba jakieś naciągnięcie ścięgna jest, bo i kilogramów mi przybyło i ciągle nogi jak baniaki mam. Więc z tymi spacerami to nie do końca moje lenistwo jest...

Ciekawe jak tam dziewczyny.. :P
Stary 2013-05-05, 15:07   #910
Siasia37
Raczkowanie

Helo

Rano pobrali mi krew na morfo,jutro mam byc na czczo od rana. Nic po za tym nie wiem... Czyli nie wiele.

A co do relacji na zywo z ip i patologii to mnie sie tak nudzi ze jeszcze troche i zaczne sie udzielać na forum kuriera lubelsk....

Ja tez staram sie chodzic jak bocian ale ciezko ze wzgledu na spuchniete nogi :-( no ale chociaz troche...

Bardzo jestem ciekawa jak mala jest ulozona, bo sadzac po ruchach to nie jestem pewna czy glowa w dol, tylek w gore, nogiw str. mojego kregoslupa. Caly brzuch mi sie rusza, jednoczesnie w kilku miejscach nie zaleznie. Mam nadzieje ze jutro zrobia ust.
Stary 2013-05-06, 08:29   #911
nieidealnamama
Raczkowanie

Witam po dlugim weekendzie piękna pogoda to od razu lepszy humor mały od soboty dokazuje że ho ho, doszłam do tego momentu że jego ruchy już zaczynają sprawiać ból.
nieidealnamama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-06, 14:32   #912
Malemalenstwo
Zadomowienie

Odp: Lubelskie Mamusie 2012/2012

No dziewczyny trzymam kciuki za lekkie i szybkie porody

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-05-06, 15:07   #913
shirmus
Rozeznanie

Dot.: Odp: Lubelskie Mamusie 2012/2012

Cytat:
Napisane przez Malemalenstwo Pokaż wiadomość
No dziewczyny trzymam kciuki za lekkie i szybkie porody

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Też się przyłączam, aby wam szybko i bezboleśnie minęły porody
Stary 2013-05-06, 15:10   #914
La Cocinerita
Raczkowanie

Dziewczyny, czytam Was na bieżąco na telefonie, tylko nie za bardzo mam jak pisać - ale przeżywam wszystko razem z Wami, bardzo mocno trzymam za Was wszystkie kciuki i życzę lekkich, szybkich porodów bez żadnych komplikacji!!! I dużo cierpliwości i spokoju na te ostatnie chwile przed porodami

Co do skurczy w łydkach i stopach - takich potwornie bolesnych, charakterystycznych też przy braku magnezu w organizmie, a nie tylko w ciąży - polecam w chwili rozpoczynania się skurczu wyprostować nogę i nie obciągać palców do dołu, tylko zgiąć stopę tak, by palce kierowały się w stronę twarzy (nie wiem czy zrozumiale to wyjaśniłam ) - mi bardzo pomaga, skurcz natychmiast znika!

No a my dzisiaj rozpoczynamy 7 miesiąc, a więc wchodzimy w ostatni trymestr ciąży... Ależ to szybko zleciało! Malutkimi kroczkami zaczynam zbliżać się do wielkiego finału... Jutro pierwsze zajęcia w szkole rodzenia Będzie się działo
La Cocinerita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-06, 15:33   #915
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Cytat:
Napisane przez La Cocinerita Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czytam Was na bieżąco na telefonie, tylko nie za bardzo mam jak pisać - ale przeżywam wszystko razem z Wami, bardzo mocno trzymam za Was wszystkie kciuki i życzę lekkich, szybkich porodów bez żadnych komplikacji!!! I dużo cierpliwości i spokoju na te ostatnie chwile przed porodami

Co do skurczy w łydkach i stopach - takich potwornie bolesnych, charakterystycznych też przy braku magnezu w organizmie, a nie tylko w ciąży - polecam w chwili rozpoczynania się skurczu wyprostować nogę i nie obciągać palców do dołu, tylko zgiąć stopę tak, by palce kierowały się w stronę twarzy (nie wiem czy zrozumiale to wyjaśniłam ) - mi bardzo pomaga, skurcz natychmiast znika!

No a my dzisiaj rozpoczynamy 7 miesiąc, a więc wchodzimy w ostatni trymestr ciąży... Ależ to szybko zleciało! Malutkimi kroczkami zaczynam zbliżać się do wielkiego finału... Jutro pierwsze zajęcia w szkole rodzenia Będzie się działo
widze ze nie tylko ja sie ciesze z tej szkoly rodzenia a ja tez sie pochwale jutro bede miala 100 dni do "konca" ale ten czas szybko leci

oczywiscie dolanczam sie do pierwszej czesci wpisu . czytam was jak tylko moge

trzymam kciuki za szczesliwe i szybkie rozwiazania

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-06, 16:04   #916
Olcia1406
Raczkowanie

Ja też trzymam kciuki, może dziewczyny właśnie rodzą ;-) u mnie 99 dni do końca, trzeci trymestr rozpoczęłam skurczem łydki takim że hoho a mg biorę 2x1 za 4tyg będę po usg i się nie mogę doczekać aż zobaczę maleństwo, może pokaże co tam ma między nóżkami;-)
Olcia1406 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-06, 16:53   #917
kudlaczka
Raczkowanie

Hej,

Sopai się nie odzywa a to do niej nie podobne... pewnie coś się wydarzyło. Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny. Mi zostały 3 dni do terminu z OM. Ale żadnej akcji nie ma. Czekamy.

Na moim blogu nowości - ciekawy post sądząc po ilości komentarzy, zapraszam. Zamieściłam w nim notatki ze szkoły rodzenia, może komuś się przydadzą te informacje.

Stary 2013-05-07, 08:29   #918
Clarissa2013
Raczkowanie

Hej Dziewczyny widzę, że całkiem prawdopodobne, że juz mamy dwie świeżo upieczone Mamusie trzymam kciuki za bezproblemowe porody!!! dopiero co czytałam wpisy bardziej zaawansowanych z Was, a teraz sama jestem dwa dni po terminie nawet nie wiem kiedy to zleciało! śmigam dzisiaj na ktg, zobaczymy jak sytuacja. Pogoda do rodzenia cudowna Pozdrawiam Was ciepło!!
Clarissa2013 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-07, 08:35   #919
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Cytat:
Napisane przez Clarissa2013 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny widzę, że całkiem prawdopodobne, że juz mamy dwie świeżo upieczone Mamusie trzymam kciuki za bezproblemowe porody!!! dopiero co czytałam wpisy bardziej zaawansowanych z Was, a teraz sama jestem dwa dni po terminie nawet nie wiem kiedy to zleciało! śmigam dzisiaj na ktg, zobaczymy jak sytuacja. Pogoda do rodzenia cudowna Pozdrawiam Was ciepło!!
trzymam mocno kciuki za rozwiniecie akcjie obys juz urodzila i to bardzo szybko i bezbolesnie

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
Stary 2013-05-07, 13:45   #920
La Cocinerita
Raczkowanie

Sopai, Siasia i Kinga mam nadzieję, że już tulicie swoje dzieciątka w ramionach, albo za chwilę będziecie to robić!!!

Kudlaczka i Clarissa POWODZENIA!!! I dużo spokoju na te ostatnie chwile

Przepraszam, jeśli pominęłam jakąś mamę, która jest tuż przed rozwiązaniem Nieidealnamama a ty na kiedy masz termin??

Cytat:
Napisane przez b a r b a r a Pokaż wiadomość
widze ze nie tylko ja sie ciesze z tej szkoly rodzenia a ja tez sie pochwale jutro bede miala 100 dni do "konca" ale ten czas szybko leci
Do zobaczenia wieczorem za 100 dni!

Cytat:
Napisane przez Olcia1406 Pokaż wiadomość
Ja też trzymam kciuki, może dziewczyny właśnie rodzą ;-) u mnie 99 dni do końca, trzeci trymestr rozpoczęłam skurczem łydki takim że hoho a mg biorę 2x1 za 4tyg będę po usg i się nie mogę doczekać aż zobaczę maleństwo, może pokaże co tam ma między nóżkami;-)
To trzymam kciuki żeby wasz maluch się ujawnił przy najbliższym usg

B a r b a r a i Olcia a wy już wybrałyście konkretny szpital, czy jeszcze się wahacie?

Dziewczyny, kojarzycie czy w ciąży można stosować peeling kawowy? (na uda i pupę oczywiście, brzucha i piersi bym nie ruszała )Do tej pory zapach kawy mnie odrzucał, ale już mi przeszło i chętnie wróciłabym do tego peelingu, tylko zastanawiam się czy nie ma jakiś przeciwwskazań... Któraś z was może słyszała coś na ten temat?
Stary 2013-05-07, 14:04   #921
nieidealnamama
Raczkowanie

La Cocinerita ja mam na 7 lub 12 czerwiec jesli naturalny, ale teraz mam badania u ortopedy i kardiologa wiec może się zmieni na inny jeśli zadecydują o cesarce
Stary 2013-05-07, 14:48   #922
Olcia1406
Raczkowanie

La Cocinerita jak włosy można farbować to czemu nie peeling tylko właśnie bez piersi i brzucha, ja sobie robie te z natury z żurawina. Teraz nieidealna będzie naszym mentorem ja mam urodziny 14 czerwca , bliźniaczki super znak ;-) bardzo żywotny, a potem chyba my we 3 skoro po 100 dni. Ja wybrałam ale tylko dlatego że chodzę do dr z lubartowskiej to tam i moja sąsiadka ma na 20 ja na 14. 08 więc może razem zajedziemy;-). A bobasek no mógłby się ujawnić , bo chyba chłopczyk ale niech będzie zdrowy tylko to może dalej się ukrywać, mały wstydziorek.
Stary 2013-05-07, 15:37   #923
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Cytat:
La Cocinerita jak włosy można farbować to czemu nie peeling tylko właśnie bez piersi i brzucha, ja sobie robie te z natury z żurawina. Teraz nieidealna będzie naszym mentorem ja mam urodziny 14 czerwca , bliźniaczki super znak ;-) bardzo żywotny, a potem chyba my we 3 skoro po 100 dni. Ja wybrałam ale tylko dlatego że chodzę do dr z lubartowskiej to tam i moja sąsiadka ma na 20 ja na 14. 08 więc może razem zajedziemy;-). A bobasek no mógłby się ujawnić , bo chyba chłopczyk ale niech będzie zdrowy tylko to może dalej się ukrywać, mały wstydziorek.
Ja termin mam na 15 . 08 wiec sie mozemy spotkac w szpitalu. Jesli chodzi o mnie to bede rodzic na lubartowskiej lub na staszica ale jakos lubartowska jak narazie do mnie bardziej przemawia . Tam tez pierwszy raz rodzilam i bylam zadowolona. Jeszcze zobaczymy.

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

La Cocinerita do zobaczenia wieczorkiem.

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
Stary 2013-05-07, 16:16   #924
nieidealnamama
Raczkowanie

Olcia1406 jakim znowu mentorem ja zielona jak trawa na wiosnę
Stary 2013-05-07, 19:51   #925
Olcia1406
Raczkowanie

Dziewczyny pewnie już są po porodzie to będą pisać o pierwszych wrażeniach a ty nam o końcowych ;-) Ja lubię wiosenną trawę , zielony działa uspakajająco więc teraz będę czekać do twojego porodu a potem może jest jakaś mama lipcowa ;-)
Stary 2013-05-07, 20:30   #926
nieidealnamama
Raczkowanie

oj moje końcowe wrażenia zaczynają być coraz bardziej bolesne, dziś mały tak się rozpycha,czasami mam wrażenie że za chwilę skóra mi pęknie.
Stary 2013-05-07, 20:46   #927
Olcia1406
Raczkowanie

Mój bobasek chyba ma drzemkę po lodach, a ja musiałam się doprowadzić do ładu w sensie wydepilować i prawie padłam bo jutro wizyta u pani dr. Nie wiem co to będzie przed porodem jak ja teraz ledwo dałam radę...Chyba będzie burza. A barbaro to ja już 4 osoby znam które w tym terminie mają i lubartowska ;-)
Stary 2013-05-07, 21:35   #928
shirmus
Rozeznanie

oj ja ostatnio jak miałam wizytę to musiałam lusterka użyć a brzuch mam nieduży. naszły mnie refleksje ze panowie z brzuszkiem mają przechlapane...
Stary 2013-05-07, 21:43   #929
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Cytat:
Mój bobasek chyba ma drzemkę po lodach, a ja musiałam się doprowadzić do ładu w sensie wydepilować i prawie padłam bo jutro wizyta u pani dr. Nie wiem co to będzie przed porodem jak ja teraz ledwo dałam radę...Chyba będzie burza. A barbaro to ja już 4 osoby znam które w tym terminie mają i lubartowska ;-)
Ja tez znam osobe ktora ma podobnu termin do nas i rodzi na lubartowskiej. Moja siostra cioteczna a jeszcze sa niezle jaja bo ma synka pol roku starszego od mojej malej. (z tego samego rocznika sa ) wiec sie zgadalysmy z tymi ciazami chyba.

Ja bede miala informacje od kolezanki rodzila na lubartowskiej. Ale niestety nie dala mi do tej pory znac bo ma problem z bobaskiem wiec apokojnie czekam.
W szkole rodzenia wybralam polozna ze staszica. Godzinowo mi odpowiadala i dniowo. Bo musze pomyslec tez o Tz zeby z pracy wrocil a zeby mala moja odrobila lekcje.
Widze ze jutro wizytujemy razem .

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Widze ze nie tylko ja mam z tym problem . Nic nie widac nic nie slychac . A do tego kazdy mowi ze mam duzy brzuch jak na ten tydzien

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
Stary 2013-05-07, 22:04   #930
La Cocinerita
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nieidealnamama Pokaż wiadomość
La Cocinerita ja mam na 7 lub 12 czerwiec jesli naturalny, ale teraz mam badania u ortopedy i kardiologa wiec może się zmieni na inny jeśli zadecydują o cesarce
Ooo, no to jeszcze masz chwilkę Zazdroszczę wszystkim mamom majowym i czerwcowym, że będą mogły całe wakacje z maluszkiem śmigać po dworze, a mi tylko końcówka wakacji zostanie... Ale dobre i to

Cytat:
No w sumie tak Ja na razie myślę o Staszica, bo tam mam lekarza, ale jak coś nie wypali, to będę kombinować ze Świdnikiem albo Kraśnicką

Cytat:
Dziewczyny pewnie już są po porodzie to będą pisać o pierwszych wrażeniach a ty nam o końcowych ;-) Ja lubię wiosenną trawę , zielony działa uspakajająco więc teraz będę czekać do twojego porodu a potem może jest jakaś mama lipcowa ;-)
Ja jestem mama lipcowa hehe Ale końcówka lipca, więc mogę i o początek sierpnia zahaczyć

Cytat:
Napisane przez b a r b a r a Pokaż wiadomość
W szkole rodzenia wybralam polozna ze staszica. Godzinowo mi odpowiadala i dniowo. Bo musze pomyslec tez o Tz zeby z pracy wrocil a zeby mala moja odrobila lekcje.
Kurczę, ale dużo ludzi dzisiaj było nie?? Jakoś myślałam, że będzie tylko kilkanaście osób Ja też wybrałam położną ze Staszica - w środy o 19.00 - może się spotkamy? Ciekawe czy będą jeszcze jakieś gratisy dawać Bo tego johnsona to wszędzie wciskają Liczyłam, że będą jakieś próbki kremów - np. Lansinoh na brodawki, nie musiałabym kupować heh Podobno jest świetny, a na niewielkie ranki taka ilość by wystarczyła Moja znajoma dostała ten kremik w SR na Lubartowskiej albo na Jaczewskiego, już nie pamiętam... Szkoda, że dzisiaj tak ogólnie było, strasznie jestem ciekawa jak będą wyglądały zajęcia, ale w sumie może i lepiej, bo jakoś słabo się czułam i nie mogłam się w ogóle skupić
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości