|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
|
|
|
|
|
#392 | |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
To badanie należy zrobic i tyle, nie rozumiem o co tyle krzyku. Jakoś nikt nie ma wątpliwości czy należy sprawdzić WR albo HCV.
|
|
#393 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje super już duże Twoje Maleństwo ![]() Cytat:
Jak było na wizycie w zeszłym tygodniu? |
||
|
|
|
#394 |
|
Raczkowanie
|
A jak?
|
#395 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ciekawe jakie tam moje młode jutro będzie się spisywało na monitorku ![]() Idę się przygotować na wizytę
|
||
|
|
|
#396 |
|
Raczkowanie
|
Spuścić Was z oka na jeden dzień i muszę zaległości nadrobić tak się rozgadałyście
|
|
|
|
#397 |
|
Raczkowanie
|
Anoula miałam wysłać brzuszek zrobiłam zdjęcia kilka godzin temu i zapomniałam
|
#398 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
http://babystrology.com/tickers/baby...ss.swf?parent=Mya&year=2013&month=10&day=27&babycount=1
w tym linku zmieniasz tylko podkreślone na swoje - po kolei : imię, miesiąc, dzień i enter i juz
|
|
|
|
#400 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja w pierwszej ciążay miałam tylko Wr i Chlamydię, teraz Chlamydii w zaleceniach nie miałam. nie miałam tez Różyczki ale zrobiłam sobie na własną rękę.aa no i Cytomegalię ale to dlatego że 2 lata temu we krwi wyszło mi że przechodziłam to i lekarz kazał sprawdzić bo to sie czasem bezobjawowo przechodzi a jest szkodliwe dla Dzidziusia....ja tez nie mialam objawów...tzn myślano że mam depresje a okazalo się ze za wszystko odpowiadał ten paskud;/ mój dzisiejszy zakup do pokoju http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...415/#/20247190
|
|
|
|
|
#401 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A widać troszke pod pepkiem teraz ni ma szału ale jeszcze wystartuje
|
|
#402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak tylko zobaczyłam kształt maleństwa to... wybuchłam płaczem. Chyba tak naprawdę zrozumiałam że to nie sen. Że będę Matką a mój mąż Ojcem. Dowiedzieliśmy się że wszystko jest w jak najlepszym porządku, Maleństwo miało 4cm i 3 i na dzień 02.05 był to 11 tydzień i 1 dzień Mój TŻ stwierdzil że wygląda jak maleńki kokarz ![]() http://www.suwaczki.com/ No fajne... ale nie chcę by odliczało ile zostało do porodu, a pokazywało który to tydzień
|
|
#403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Żeby tylko za duży przy porodzie nie był ja się boję bo TŻ ważył prawie 5 hg jak się urodził mam nadzieję ze nasze Maleństwo się w niego nie wda w tej kwestii.
|
|
|
|
|
#404 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chodziło mi o długość
|
|
#405 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#406 |
|
Raczkowanie
|
ja chcę jutro serduszko
|
#407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widzę że Ty podobnie jak ja,12 tydzień.... Muszę sobie suwaczek zrobić bo sama się gubię. |
|
|
|
|
#408 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super maleństwo już dużeWpisz sobie fikcyjną OM, ja tak zrobiłam. Rzeczywista OM była 12.02. a na suwaczek wpisałam 13.03. (tak mi wyliczyło na aplikacji w komórce żeby zgadzało się z moim TP. Kiedys korzystałam z kalendarzyka miesiączkowego na androida WomanLog, teraz mam też WomanLog Pregnancy. Edytowane przez Anoula Czas edycji: 2013-05-07 o 23:24 |
|
|
|
|
#410 |
|
Raczkowanie
|
Bodziaki są ekstra! Też muszę się wybrać!
lusesita23 jak Cię denerwują w pracy to idź na L4 i się w ogóle nie przejmuj! Dziecko jest najważniejsze! Ja już od 3 tygodni jestem na L4 i póki co wracać nie mam zamiaru. Nie mam sił na codzienne dojazdy i siedzenie w pracy po 10 godzin. Agnieszka ja też miałam badania na kiłe i hiv ... Też mnie to trochę zdziwiło ![]() Dziewczyny to prawda, że nie można za często robić usg? Bo ja na razie mam 2 lekarzy (nie mogę się zdecydować który lepszy) i oni mi robią usg czasem dzień po dniu ... Ja słyszałam, że dopochwowe jest bezpieczne dla dzidzi dopiero to brzuszne nie powinno być za często ... |
|
|
|
#411 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Ale mam do nadrobienia
miałam zajob w pracy , nie dałam rady nawet podejrzeć , to teraz się za to biorę ..W ogóle musze powiedzieć że jutro dzwonie do dentysty .. Najwyższy czas . Tak mi dziąsła przy myciu krwawią że koniec. W sumie to mi się z nich krew LEJE ! Mam parę zębów do zrobienia , ale tak się strasznie dentysty boje że koniec ! Na szczęście poczytałam tu i ówdzie o zębach w ciaży i lece do dentysty biegusiem , nie mam innego wyjścia - dzidzia najważniejsza. Moja wyprawkę wrzucę jutro bo dziś już padam .. Cytat:
nie ważne że lekarz powiedział ! Cytat:
JAk się kładę do łózka to zaczynają się stukania i pukania CO do wielkość u mnie nie wiadomo czy dzidzia jest duza na swój wiek , bo ja nie mam terminu OM , więc możemy się odwoływać tylko do tego co mówi USG. A gdzie czujesz ruchy ? MNie trochę martwi że czuje ciągle na tej samej wysokości , nisko pod brzuchem. Raz z prawej , raz z lewej ale ciągle tak nisko. A jak u Ciebie jest ? Temat kości ogonowej ja przechodzę już od 10 tygodnia , raz mocniej raz słabiej ale bez przerwy. Cytat:
JAkby jakiś kompletny amator ![]() Badanie przez brzuch cie bolało ? JA np. nic nie czułam kompletnie .. Coś tu twardo ? Tak Ci powiedział ? ![]() Cytat:
Cytat:
Najczęściej jest to zmiana z Rh+ na 0 ! Koala : Śliczna dzidzia Babku ; Trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte , pisz nam wszystko szybko co i jak ![]() Dobranoc
|
|
#412 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie. Bylam wczoraj na usg genetycznym, wszystko super. Niestety nie mam dostepu do komputera bo napisalabym wam wiecej. A tak w skrocie, slyszalam serduszkk, mam piekne zdjecia i f lm z badania i na 75 proc. poznalam plec - dziewczynka
|
|
|
|
#413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje tera tylko jeszcze trzeba potwierdzić czy faktycznie córeczka
|
|
|
|
|
#414 |
|
Zakorzenienie
|
Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!
![]() ilona, na pewno wszystko jest dobrze Lekarz pacan, że zrobił tak wcześnie przez brzuch, tylko Cię nastraszył ![]() Trzymaj się i daj znać Ja jeszcze w skończonym 13tc (genetyczne) miałam dopochwowo
|
#415 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
super![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
czekam dziś na listę wyprawkową ![]() Cytat:
gratki za dziewuszke
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
||||||
|
|
|
#416 | |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
Super, ze wszystko w porzadku
|
|
#417 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny! Gratuluje udanych wizyt!
Ilona zmień lekarza, chyba nikt na tym etapie nie miał usg przez brzuch! Zuzziak ja smaruję oliwką babydream dla kobiet w ciąży i olejkiem bio oil paulinaizabela super zakup, pajacyk wygląda na taki milusi! Ja też kupiłam śliczne buciki/kapcie, potem wkleję fotki anulka2205 mój TZ się chce przytulać, ja na początku nie za bardzo miałam ochotę ale teraz jest coraz lepiej Dzastin08 ja też uwielbiam zupy pod każdą postacią, najbardziej kremy. Ostatnio zrobiłam krem z selera z porem Anoula śliczna sukienka! metkaa a dlaczego TZ nie pozwoli kupić, aby nie zapeszać? lusesita23 współczuję stresów w pracy, ja bym poważnie rozważyła zwolnienie dla dobra maluszka. Nie przejmuj sie, że zrobisz problem innym. Masz prawo iść na zwolnienie, twoje zdrowie i zdrowie maluszka jest teraz ważniejsze Agnieszka mój nie zleciła mi badania na hiv. Hm... może powinnam je zrobić?? budowniczka gratuluję udanej wizyty! niesamowite uczucie slyszec serducho. Sliczny bukiecik, taki na luzie. Podoba mi sie. koala19 gratuluje wizyty A propos mdłości i wymiotów, na samym początku ciąży mnie strasznie zmuliło na widok surowego mięsa kurczaka. Wczoraj na spacerze z psem zbierałam nieczystości po moim kudłaczu no i prawie zwymiotowałam No i strasznie mnie odrzuca jak widzę zdechłego gołębia, niestety ostatnio zauważyłam ich kilka w okolicy.Co do grupy krwi to mi gin zlecil oznaczenie ponownie, chyba nie ufa mojej ksiazeczce zdrowia z dziecinstwa. Co do biedronki- super te bodziaki, zestaw kąpielowy i pieluszki, kocyki ładne ale ciekawe jak z jakością? Dziewczyny możecie polecić jakiś fajny dzbanek do wody typu brita ale aby potem nie było trzeba wydawać majątku na filtry? Mam okrutnie twardą wodę, kamień osadza się wszędzie- w czajniku, na zlewie, w toalecie
|
#418 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!!! Normalnie rozstrzelam:P tyle naprodukować przez jeden dzień???? kiedy ja to przeczytam?
tyle co wypatrzyłam na tej stronce to Ilona_0105 brzuś już ciążowo "sterczy" na dole ślicznie No i nena1984 gratulacje dziewuszki i niech już psikusów nie robi i do końca zostanie tak jak jest Fajne zdjęcie swoją drogą Ja też byłam wczoraj na wizycie i wszystko super Lekarz co prawda powiedział co tam widzi ale nie kazał nawet mężowi mówić bo nie jest na tyle pewny żeby się tym dzielić z innymi hehe Tak więc na razie pozostanie to moją słodką tajemnicą bo być może wszystko się jeszcze zmieni jako to doktorek powiedział Dzidziolek ma już 7,5cm i był bardzo leniwy, chyba śpiulkał bo skulił nóżki i rączki przystawił do buziaczka Tylko ułożony był bardzo wysoko i lekarz musiał mi brzuch uciskać żeby maleństwo się obniżyło bo nie mógł aparatem sięgnąć i to nie było przyjemne:/ Do kolejnego usg chyba jajo zniosę bo nie wiem czego mogę się spodziewać;D teraz myślę, że mógł wcale nie mówić skoro nie był na tyle pewien No ale i tak jestem szczęśliwa, że wszystko ok bo się już lekko martwiłam...
|
|
#419 |
|
Raczkowanie
|
Jestem juz po usg genetycznym, wszystko super
Na 80-90% wychodzi na to ,ze bedzie chlopak Cos tam sterczalo miedzy nozkami. Ale podobno lechtaczka na poczatku tez tak moze wygladac ![]() Wg. usg wychodzi, ze to 12t2d, maly ma 5,6 cm. Niesamowite bylo zobaczyc te raczki, nozki, 5 paluszkow, zarys noska ( zadarty!! nie wiadomo po kim??? Ani ja ani TZ takiego nie mamy). Jestem przeszszesliwa ![]() Wychodzi na to, ze mam zepsuta wage w domu bo wg niej waze ciagle tyle samo z rana w wg wagi poloznej przytylam ok. 2,5 kg od ostatniej wizyty.
|
#420 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w 12 tygodniu! Dzień za dniem i czas leci, a dopiero był sam początek...
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i czekam na dobre wieści! Cytat:
Cieszę się, że wszystko dobrze.Cytat:
Cytat:
muszę TŻ wyciągnąć na kolejne usg, teraz przynajmniej będzie coś więcej niż krewetka ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
Cytat:
Jak ja Wam zazdroszczę tych rączek, nóżek, nosków! Już się nie mogę doczekać! To mamy narazie remis 2:2 odnośnie płci No i tajemniczny dzidziuś od Motylka ehehehe. Kurcze hopla teraz dostaniesz, po co ci mówił jak nie miał pewnoście
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:05.

gratulacje super już duże Twoje Maleństwo 

miałam zajob w pracy , nie dałam rady nawet podejrzeć , to teraz się za to biorę ..
nie ważne że lekarz powiedział ! 
Lekarz pacan, że zrobił tak wcześnie przez brzuch, tylko Cię nastraszył 

Ślub 25.08.2012
No i strasznie mnie odrzuca jak widzę zdechłego gołębia, niestety ostatnio zauważyłam ich kilka w okolicy.