|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
hehe no właśnie nie wiem
taki psikus chciał mi zrobić żebym miała zagadkę na najbliższe 2 miesiące bo pewnie kolejne usg po 20 tygodniu
|
|
#422 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizytę ![]() Cytat:
![]() ale mam lenia dziś
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
||
|
|
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
:Hi:
Ja się tylko witam,bo zaraz zmykam na usg ![]() Nadrabiać będę później. Miłego dzionka
|
|
|
|
#424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę
|
|
|
#425 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.zapytajpolozna.pl/compone...5/view,widget/ - to jest z TP i pokazuje który tydzień i dzień Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pierwszy raz taka naprawdę dobra wyszła mi z tego przepisu : http://przepisnazycie.tvn.pl/kulinar...owa,76447.html z tym że ja nie dodaje niektórych rzeczy, np. gałki muszkatołowej liścia laurowego no i nie zawsze robie z grzankami, czasem robie takie lane kluchy do tego, albo zacierke ale kto z czym woli ;P Cytat:
a mnie cieszy to, bo nie wyobrażam sobie gdybym teraz miała dopiero po 20 tygodniu USG a potem dopiero w 30 czy tam któymś. a chodzę na NFZ i już miałam 4 USG i jedno na któym nic nie było wiec go nie licze. Cytat:
za wizyte Cytat:
super że wszystko ok
|
|
#426 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to mamy kolejną parkę, a chcieliście chłopca? ;> Super że wizyta udana Cytat:
Dziewczyny, czy któras z Was też będzie miała to USG dopplerowskie? Dziękuję za te kremy, skorzystam przy najbliższym zamówieniu. Wczoraj wysmarowałam się OGROMNĄ ilością kremu nawilżającego dla dzieci - bambino nie miałam innego i potem w nocy jeszcze 3 razy wstawałam żeby się posmarować i nic mi to nei dało, swędzi mnie to niesamowicie. No i chyba odkryłam od czego boli mnie tak ta głowa. ZAWSZE rano jak wstawałam pierwsze co to piłam dwie szklanki zimnej wody ng lub gaz zależy co miałam, ale po nocy mam takiego KACA że ogień. no a jak byłam u siostry, to nie piłam tak, bo jak wstawałam to było śniadanie i ciepła herbata to wypijałam dwie szklanki tej herbaty i mnie nie bolała. Dzisiaj wypiłam cieplą herbatę najpierw a potem dopiero po jakiś 30 minutach wodę i mnie nie boli.....? no ale sprawdzimy przez cały dizeń i jutro jeszcze i jak się sprawdzi to chyba mój jeden problem się rozwiąże babku lubieolowki nemosek KCIUKI ZA WIZYTY
|
|
#427 |
|
Zakorzenienie
|
za wizyty: babku, lubieolowki, nemosekkurde, znowu uwięziona w domu jestem. czekam na kuriera... wczoraj chyba był, ale musiałam być na spacerze z córą. żadnego telefonu, nic... :/ |
|
|
|
#428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana ja tez nie wiem czy doczekam;D może się wybiorę sama wcześniej na własną rękę;D
|
|
|
#429 |
|
Zakorzenienie
|
PS. dziewczyny co znają płeć- wpisywać na pierwszą strone?
Zjadłam przepyszną truskawkę!
|
#430 |
|
Raczkowanie
|
Ryba 8 serków po 100g czyli 800g na 1,5 litra? :O
o rany ![]() dziewczyny zazdroszcze wam ze znacie chociaz na 75% płeć, mi lekarz robil na swietnym sprzecie voluson 730 pro i powiedzial ze plec dopiero w 18 tygodniu. jestem zla bo wiem ze dałby rade coś zobaczyc, nie dosc ze placi sie im makabryczne pieniadze to oni jeszcze zlewają .... ale najważniejsze ze wszystko ok i ze zdrowy, martwiłam sie troche naszczescie niepotrzebnie
|
#431 |
|
Zakorzenienie
|
tak, wtedy jest b. kremowa a nie wodnista. MA SMAK ;D szczerze powiedziawszy to do tej zupy kupuję te tańsze serki topione, za 1,20 a nie za2,40 no ale to przez moją oszczędność od 10 lat...
może dzidzia to zmieni :P Ja nie lubię zupy która a) nie jest dobrze przyprawiona. b)czuć jej smak- pomidorowa to pomidorowa a nie że stałą koło pomidora... c) jest lekko gęsta- taki krem ( no nie licząc rosołu czy krupniku czy światecznego barszczu czerwonego :P ) Ja daje 8 serków na 1,7l dokładnie bo mam taką miarkę w garnku :P
|
#432 |
|
Raczkowanie
|
oko, dzieki wielkie za odpowiedz
![]() napewno ją zrobie w najblizszym czasie bo uwielbiam wszystko co serowe
|
#433 |
|
Zakorzenienie
|
maomami-czujesz już coś? kiedy Ty masz wizytę, bo nie widzę na kalendarzu? edit- jutro
---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- a jadłaś ten garnek serowy z winiary bodajże? pomysł na..?
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-05-08 o 10:57 |
|
|
|
#434 |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Nena - sliczne malenstwo. Gratuluje còreczki. Czy to zdjecie jest 3d?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#435 |
|
Zakorzenienie
|
Moja kotka ma białaczkę
a druga zamiast się nią opiekować to ją gryzie i syczy na nią CO za życie :/ trzymajcie kciuki żeby po tych kroplówkach zaczęła jeść, pić i ŻYĆ bo nie chce jej stracić
|
#436 |
|
Zakorzenienie
|
AKSBARG , MOTYLEK : gratulacje
|
#437 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale jestesmy strasznie podeskcytowani, pozytywnie naladowani dobrymi wiesciami.Myslelismy o imieniu Oliwia, wiec teraz chyba bedzie Oliwier. Imie ladne, bardzo mi sie podoba ale kojarzy mi sie z Janiakiem, ktory mi dziala na nerwy troche. Z innych imion podoba mi sie Kuba, Borys, Igor, Filip, Kacper a TZ-towi: Hugo, Oskar, Iwo, Maks. Mama TZ w rozmowie tel. cos wspomniala o tym, ze pary, ktore maja dziewczynki chca chlopcow bo to "przedluzenie rodu" czy cos w tym stylu. Troche mnie to wkurzylo, bo co, jakby byla dziewczynka to zle, bo nie przedluzy nazwiska? Moja mama pewnie ma inne zdanie na ten temat ![]() No i rozmawiala z jakas znajoma polozna i ta polozna powiedziala, zeby na kolejnej wizycie powiedziec lekarzowi aby juz nie robil usg bo to podobno moze byc szkodliwe. Jakos tego nie widze... Chociaz juz kilka razy czytalam taka opinie o szkodliwosci usg. Sa na to jakies dowody?? Ja od poczatku ciazy czyli w przeciagu 12 tygodni mialam juz chyba 5 razy robione. Sorry za brak polskich znakow, cos mi sie zepsulo. Jaki jest maksymalny rozmiar zdjecia aby dodac tutaj na forum?
Baby on board TP 13. 11. 2013 http://www.suwaczki.com/tickers/oar843r85d45jgoq.png Edytowane przez aksbarg Czas edycji: 2013-05-08 o 11:17 Powód: literowki |
|
|
|
|
#438 |
|
Zakorzenienie
|
Ciezko mi cytowac, wiec tak ogolnie napisze: mialam usg 3D na jakims kosmicznym sprzecie
I prosze o dopisanie plci na pierwszej stronie, choc to nic pewnego, bo z dziewczynku na chlopczyka jeszcze zawsze moze sie zmienic |
|
|
|
#439 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
poluje na niego w sklepach osiedlowych od jakiegoś czasu ale niema go nigdzie a do supermarketu narazie nie ide bo kasy brak ![]() mam nadzieje ze niebawem zawedruje on do osiedlowego lewiatana. A Ty jadłas? opowiadaj
|
|
#440 |
|
Raczkowanie
|
Trzymam mocno kciuki!! Sama mam psa, ktorego ubostwiam i wyobrazam sobie jak sie musisz martwic o swoja kotke.
|
#441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#442 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
biedna kotka
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#443 |
|
Zakorzenienie
|
Z
|
#444 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- NA pierwszej stronie w 3 poście są 3 linki trymestr I, II, III -> na stronach jest podział na tygodnie, opisy, zdjęcia, MAMA, DZIECKO TATA :d no tata nie zawsze POLECAM :d
|
|
#445 | |
|
Raczkowanie
|
Po wizycie
jestem załamana ![]() na pierwszym usg 15,04 pecherzyk mial 8,5 i wskazywalo na to ze to 5 tydz i 4 dzien dzisiaj zbadal mnie dopochwowo i powiedzial ze pecherzyk ma 14 mm i tez jestem w 5 tyg i 4 dniu masakra jak to mozliwe ..... nie dostalam nawet zdjecia a dodam ze wczoraj mowil ze ma 11.... powiedzial ze mam sie na nic nie nastawiac bo to róznie bywa..... a na tym pierwszym usg to jest taka czarna kropka prawie ze pusta.... a na tym jak pokazywal no monitorze to jest takie czarne dlugie kółko a w środku szara dosyc spora kulka......NIE SLYSZALAM ANI NIE WIDZIALAM TETNA ![]() MASAKRA SIEDZE I PŁACZE ....TAK MNIE DZIAD NASTRASZYŁ ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
tylko jak mnie paluchami badał naciskal to bolało i przy tym badaniu powiedzial cos tu twardo.....
|
|
#446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana
|
|
#447 |
|
Zakorzenienie
|
Nie stresuj sie kochana! Biegnij do innego lekarza .. Ten naprawde jest jakis daremny .. Wez tylko poczytaj opinie na jego temat w necie !
|
#448 |
|
Raczkowanie
|
Moj gin tez mnie straszyl szkodliwoscia usg tak samo moj endo, dlatego pierwsze usg zrobil mi dopiero w 8 tyg. Wspominal o badaniach niemieckich prowadzonych co do szkodliwosci usg, mowil ze takich info w necie sie nie wyczyta tylko w naukowych czasopismach dla lekarzy, wspominal ze szkodliwosc usg wychodzi dopiero w pozniejszym etapue rozwoju dziecka, ja lubie czytac infa naukowe to go poprosze moze cos mi udostepni jak bedziecie chcialy to sie z wami podziele. Poczytajcie sobir co nieco o programowaniu wewnatrzmacicznym na google ciekawe
ja mam mdlosci od rana juz myslalam ze mnie odpuscily a dzisiaj znowu to sano jeszcze na dodatek snila mi sie smazona watrobka z cebulka i chyba zrobie sobie na obiad
|
|
|
|
#449 |
|
Raczkowanie
|
ja bym nie dała sobie tak mieszać w glowie tylko po 1 wizycie poszla do innego lekarza bo co za pajac robi usg przez brzuch.
pozatym trzeba go bylo zapytac ze kto ma niby wiedziec jak nie on? masakra, zrobilabym taka awanture ze nic by na nim nie zostało. na twoim miejscu pojechalabym do szpitala na sor i powiedziala ze mnie boli brzuch albo cos w tym stylu wtedy by mnie zbadali odrazu na swietnym sprzecie i mialabym jasnośc co jest grane a nie takie latanie po lekarzach...
|
#450 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a kolejna wizyta 15,05 u innego ginekologa .... bo do tego juz nie pojde
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:08.

taki psikus chciał mi zrobić żebym miała zagadkę na najbliższe 2 miesiące bo pewnie kolejne usg po 20 tygodniu

tyle co wypatrzyłam na tej stronce to Ilona_0105 brzuś już ciążowo "sterczy" na dole
Lekarz co prawda powiedział co tam widzi ale nie kazał nawet mężowi mówić bo nie jest na tyle pewny żeby się tym dzielić z innymi hehe
za wizytę 
Ślub 25.08.2012 
za wizytę
no to mamy kolejną parkę,

a druga zamiast się nią opiekować to ją gryzie i syczy na nią
jestem załamana
masakra jak to mozliwe ..... nie dostalam nawet zdjecia