Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.5 - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-05-08, 12:46   #3241
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.5

Dziewczyny,chyba jest problem.
Podpatrzyłam umowę dziewczyny, która pracuje tu od miesiąca. Ona dostała umowę o pracę ale...z zapisem, że pracownik ma odprowadzać swoje składki. O co chodzi? Domyślam się, że ja mogę dostać podobną o ile w ogóle dostane:/
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-08, 12:52   #3242
tajkuna
BAN stały

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40703883]Dziewczyny,chyba jest problem.
Podpatrzyłam umowę dziewczyny, która pracuje tu od miesiąca. Ona dostała umowę o pracę ale...z zapisem, że pracownik ma odprowadzać swoje składki. O co chodzi? Domyślam się, że ja mogę dostać podobną o ile w ogóle dostane:/[/QUOTE]
Może chodzi o samozatrudnienie w firmie. Dostajesz kasę od firmy, masz umowę ale składki płacisz sama z kasy jaką dostajesz. Dokładnie nie wiem jak to działa, ale chyba mniej więcej tak jak napisałam.
tajkuna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-08, 12:58   #3243
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tajkuna Pokaż wiadomość
Może chodzi o samozatrudnienie w firmie. Dostajesz kasę od firmy, masz umowę ale składki płacisz sama z kasy jaką dostajesz. Dokładnie nie wiem jak to działa, ale chyba mniej więcej tak jak napisałam.
tylko to umowa o pracę. nie o samozatrudnienie... choć ta panna miała firmę, ale podobno zamyka.... kurcze...śmierdzi mi to. samo też to, że nie powstało zlecenie a przecież też powinien jej pewne składki na zleceniu odprowadzić!
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-08, 13:42   #3244
Tataraczka
Rozeznanie

Przed godziną jak byłam na mieście dostałam telefon z zaproszeniem na rozmowę na dziś na 14.30, mam wziąć swoje CV i od razu będzie rozmowa. Po usłyszeniu jaka to firma nie przypominałam sobie czy aplikowałam do niej, kobieta też na moje pytanie na jakie stanowisko najpierw powiedziała że do działu handlowego (nigdy tam nie wysyłam) a po chwili że jednak na sekretarkę. Podała mi nazwę firmy, ale tak niewyraźnie że tylko pierwszą część usłyszałam i nie chciała powtórzyć drugi raz tylko się wykręcała. Podała też adres, teraz wróciłam do domu i sprawdziłam i nie ma takiej firmy pod tym adresem. W ogóle nie ma tam firmy. Na necie też żadnych opinii. Raczej się nie wybieram, to jakaś ściema albo telemarketing.
Stary 2013-05-08, 13:43   #3245
Erykah_B
Rozeznanie

W piątek mam dzień próbny w potencjalnie nowej pracy, także trzymajcie kciuki
Erykah_B jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-08, 14:04   #3246
Konto usunięte

gratuluje.
mi już brakuje pracy w byłym zawodzie
Stary 2013-05-08, 14:08   #3247
mikados
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tataraczka Pokaż wiadomość
Przed godziną jak byłam na mieście dostałam telefon z zaproszeniem na rozmowę na dziś na 14.30, mam wziąć swoje CV i od razu będzie rozmowa. Po usłyszeniu jaka to firma nie przypominałam sobie czy aplikowałam do niej, kobieta też na moje pytanie na jakie stanowisko najpierw powiedziała że do działu handlowego (nigdy tam nie wysyłam) a po chwili że jednak na sekretarkę. Podała mi nazwę firmy, ale tak niewyraźnie że tylko pierwszą część usłyszałam i nie chciała powtórzyć drugi raz tylko się wykręcała. Podała też adres, teraz wróciłam do domu i sprawdziłam i nie ma takiej firmy pod tym adresem. W ogóle nie ma tam firmy. Na necie też żadnych opinii. Raczej się nie wybieram, to jakaś ściema albo telemarketing.
Myślę, że to zwykły telemarketing lub coś podobnego skoro kombinowała ze stanowiskiem a już przegięcie z nie podawaniem dokładnie nazwy firmy. Kpina, ja bym sobie darowała chyba, że masz tam blisko i czas wolny.
mikados jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-08, 15:40   #3248
Tolvaj
Rozeznanie

Cześć, dziewczyny

Dzięki za słowa wsparcia odnośnie mojego szwedzkiego, dzięki Wam odważyłam się w ogóle przeglądać ogłoszenia związane z tym językiem Rzeczywiście, jest ich strasznie dużo Najbardziej zainteresowały mnie dwa, niestety w Łodzi. Gdyby pensja wyniosła jednak ponad 2000 netto, mogę się przeprowadzić (o ile chłopak mnie puści ). Tak, jestem tym złym studentem, który nie mając doświadczenia (nie liczę pracy w kawiarni), życzy sobie 2 tysie ale jednak wiem już, jakie stawki są za szwedzki tutaj (btw polecam naukę norweskiego lub niderlandzkiego, jeśli chodzi o finanse ). Mam też pytanie odnośnie tych ofert: myślicie, że warto aplikować, jeśli pracę mogłabym zacząć najwcześniej około 20ego czerwca? Na jedną ofertę można aplikować jeszcze 9 dni, na drugą ponad 30.
Czytając Wasze wypowiedzi, widzę, że warto jednak postawić teraz na doświadczenie, a w Łodzi tyle pięknych ofert (u mnie tylko księgowość)
Tolvaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-08, 15:55   #3249
mikados
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tolvaj Pokaż wiadomość
..... Gdyby pensja wyniosła jednak ponad 2000 netto, mogę się przeprowadzić. Tak, jestem tym złym studentem, który nie mając doświadczenia (nie liczę pracy w kawiarni), życzy sobie 2 tysie ale jednak wiem już, jakie stawki są za szwedzki tutaj Mam też pytanie odnośnie tych ofert: myślicie, że warto aplikować, jeśli pracę mogłabym zacząć najwcześniej około 20ego czerwca? Na jedną ofertę można aplikować jeszcze 9 dni, na drugą ponad 30.
1. Jeśli znasz szwedzki na dobrym poziomie (a z tego co pisałaś to znasz) to od 2 tys. startuj ale nie schodź z tej stawki bo w Twoim przypadku to czystyu wyzysk.
2. Aplikuj, nic nie tracisz.
mikados jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-08, 16:00   #3250
Auksencja
Rozeznanie

Cytat:
Cześć, dziewczyny

Tak, jestem tym złym studentem, który nie mając doświadczenia (nie liczę pracy w kawiarni), życzy sobie 2 tysie ale jednak wiem już, jakie stawki są za szwedzki tutaj (btw polecam naukę norweskiego lub niderlandzkiego, jeśli chodzi o finanse ). Mam też pytanie odnośnie tych ofert: myślicie, że warto aplikować, jeśli pracę mogłabym zacząć najwcześniej około 20ego czerwca? Na jedną ofertę można aplikować jeszcze 9 dni, na drugą ponad 30.
Czytając Wasze wypowiedzi, widzę, że warto jednak postawić teraz na doświadczenie, a w Łodzi tyle pięknych ofert (u mnie tylko księgowość)
Zawsze warto aplikować.
Auksencja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-08, 16:22   #3251
KOOL SHEN
Rozeznanie

Kłamania w CV.
Stary 2013-05-08, 16:28   #3252
Melissa86
Zakorzenienie

Ja dochodzę do wniosku, że teraz w każdej pracy potrzebny jest handlowiec, do sprzedawania usług/ produktów. Ciągle tylko sprzedaż, sprzedaż, sprzedaż... Chyba trzeba iść w tą stronę, bo u mnie w przeciągu dwóch lat mają powstać kolejne 3 duże galerie handlowe.
Melissa86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-08, 17:20   #3253
astra001
Raczkowanie

Wreszcie wróciłam do domu. Moja dzisiejsza rozmowa to totalny niewypał!!! Najpierw miałam test, potem rozmowę a raczej odpytywanie które trwało 25min, potem jeszcze "dialog" który polegał na tym samym co wcześniej (odpytywanie). Po 35 min powiedziałam że ja również mam jakieś pytania i chciałabym się dowiedzieć czegoś o stanowisku itp. Po 40 min siedzenia dowiedziałam się że musiałabym założyć działalność gospodarczą
Myślałam że albo strzelę tą babę w łeb albo wyjdę z siebie. Co za strata czasu

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Ja chyba nie znajdę żadnej pracy mam doła
astra001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-08, 17:33   #3254
liittleedeviil
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Melissa86 Pokaż wiadomość
Ja dochodzę do wniosku, że teraz w każdej pracy potrzebny jest handlowiec, do sprzedawania usług/ produktów. Ciągle tylko sprzedaż, sprzedaż, sprzedaż... Chyba trzeba iść w tą stronę, bo u mnie w przeciągu dwóch lat mają powstać kolejne 3 duże galerie handlowe.
Odnoszę takie samo wrażenie. Nawet praca w banku, którą kiedyś postrzegałam za prestiż, to teraz dla pracowników niższego szczebla głównie wciskanie klientom wysokooprocentowanych kredytów.

Z jakiego miasta jesteś? Może z tego samego co ja, chociaż u mnie mają powstać 2 galerie, a jedna istniejąca ma być rozbudowana o połowę.
liittleedeviil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-08, 17:36   #3255
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez liittleedeviil Pokaż wiadomość
Odnoszę takie samo wrażenie. Nawet praca w banku, którą kiedyś postrzegałam za prestiż, to teraz dla pracowników niższego szczebla głównie wciskanie klientom wysokooprocentowanych kredytów.

Z jakiego miasta jesteś? Może z tego samego co ja, chociaż u mnie mają powstać 2 galerie, a jedna istniejąca ma być rozbudowana o połowę.
Trzeba ze wszystkim wychodzić do klientów i zwykła reklama (ulotki, billboardy) już nie wystarczy. Trzeba sprzedawać, sprzedawać i jeszcze raz sprzedawać.

Miasto chyba nie to samo. PW
Stary 2013-05-08, 17:54   #3256
Erykah_B
Rozeznanie

Ale generalnie w ogóle na rynku pracy chodzi w zasadzie ciągle o to, ze kogoś trzeba do czegoś przekonać, a więc bardziej bądź mniej pośrednio coś mu sprzedać. C'mooon. Jeśli nie przekładacie faktur z biurka na biurko, to cała Wasza praca ZAWSZE będzie de facto polegała na sprzedaży i nie widzę tu żadnego powodu, zeby podnosić lament ;>
Stary 2013-05-08, 18:20   #3257
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Erykah_B Pokaż wiadomość
Ale generalnie w ogóle na rynku pracy chodzi w zasadzie ciągle o to, ze kogoś trzeba do czegoś przekonać, a więc bardziej bądź mniej pośrednio coś mu sprzedać. C'mooon. Jeśli nie przekładacie faktur z biurka na biurko, to cała Wasza praca ZAWSZE będzie de facto polegała na sprzedaży i nie widzę tu żadnego powodu, zeby podnosić lament ;>
Ja cały czas widzę ogłoszenia na stanowisko specjalista ds. sprzedaży, specjalista ds. marketingu, opiekun klienta itp. lub z angielskiego: key account manager czy new buisness manager - wszystko to pozyskiwanie klientów. Jak ktoś ma smykałkę do takiego handlu (wychodzącego) i lubi dzwonić i namawiać ludzi do kupna czegoś/ skorzystania z jakiejś usługi, to ma w czym wybierać.

Kiedyś tego nie było, że ktoś mi na komórkę wydzwaniał i namawiał na inną sieć, fundusz emerytalny czy prenumeratę gazety. A dzisiaj to codzienność. A w firmach to już w ogóle się mają z tymi handlowcami.
Stary 2013-05-08, 18:35   #3258
Erykah_B
Rozeznanie

Kiedyś nie było, ale teraz jest. Można się do tego albo dostosować albo jęczeć
Stary 2013-05-08, 18:45   #3259
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
Spoko, po prostu zły kierunek sobie obrałam. :P Bo są takie miejsca, gdzie sprzedawać nie trzeba, np. szkoły, przedszkola (nie licząc szkół językowych). Bardziej drażni mnie to, że oferują pracę w marketingu, a na rozmowie okazuje się, że to właśnie poszukiwanie klientów (i właściwie tylko to, nic poza tym). I to najczęściej tylko na prowizji. ;/ Albo to tylko ja tak trafiam.

Ale ok, już nie jęczę.
Stary 2013-05-08, 18:59   #3260
liittleedeviil
Raczkowanie

Cytat:
Czyżby?
Stary 2013-05-08, 19:47   #3261
Auksencja
Rozeznanie

Cytat:
Czyżby?
No właśnie... ani ja ani mój facet nie przekładamy faktur, a nie mamy nic wspólnego ze sprzedażą.

I co to ma znaczyć, że każdy ma się dostosować? Ja nie cierpię sprzedaży i nie będę sie dostosowywać. Muszę oznajmić mojej przyjaciółce, która jest nauczycielką w podstawówce i nie przekłada faktur, że de facto jest sprzedawcą... Może mój kolega weterynarz, to też sprzedawca...

Edytowane przez Auksencja
Czas edycji: 2013-05-08 o 19:51
Auksencja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-08, 19:49   #3262
nicRu
maszyna, nie człowiek

Ja np. sporządzałam dokumenty, które nic wspólnego z fakturami nie miały, a też niczego nie sprzedawałam :P
Stary 2013-05-08, 20:05   #3263
Konto usunięte

Cytat:
po części w każdej fimie być powinien i sprzedawać markę ludzim

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:
Cześć, dziewczyny

Dzięki za słowa wsparcia odnośnie mojego szwedzkiego, dzięki Wam odważyłam się w ogóle przeglądać ogłoszenia związane z tym językiem Rzeczywiście, jest ich strasznie dużo Najbardziej zainteresowały mnie dwa, niestety w Łodzi. Gdyby pensja wyniosła jednak ponad 2000 netto, mogę się przeprowadzić (o ile chłopak mnie puści ). Tak, jestem tym złym studentem, który nie mając doświadczenia (nie liczę pracy w kawiarni), życzy sobie 2 tysie ale jednak wiem już, jakie stawki są za szwedzki tutaj (btw polecam naukę norweskiego lub niderlandzkiego, jeśli chodzi o finanse ). Mam też pytanie odnośnie tych ofert: myślicie, że warto aplikować, jeśli pracę mogłabym zacząć najwcześniej około 20ego czerwca? Na jedną ofertę można aplikować jeszcze 9 dni, na drugą ponad 30.
aplikuj na wszystko

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Cytat:
Ja cały czas widzę ogłoszenia na stanowisko specjalista ds. sprzedaży, specjalista ds. marketingu, opiekun klienta itp. lub z angielskiego: key account manager czy new buisness manager - wszystko to pozyskiwanie klientów. Jak ktoś ma smykałkę do takiego handlu (wychodzącego) i lubi dzwonić i namawiać ludzi do kupna czegoś/ skorzystania z jakiejś usługi, to ma w czym wybierać.

Kiedyś tego nie było, że ktoś mi na komórkę wydzwaniał i namawiał na inną sieć, fundusz emerytalny czy prenumeratę gazety. A dzisiaj to codzienność. A w firmach to już w ogóle się mają z tymi handlowcami.
nie zawsze Moja Droga pozyskiwanie klientów to wiszenie na słuchawce! znam wielu sales managerów i specjalistów ds. marketingu i oni nie dzwonią po klientach! to są o wiele bardziej odpowiedzialne stanowiska. z resztą, teraz bardzo ciężko jest wypromować firmę i zdobyć klientów, więc firmy starają się o takie osoby, które umieją łowić klientów. poza tym - co innego to handlowiec a co innego sales manager. co firma, to inna nazwa i inne obowiązku. de facto moje nowe miejsce pracy to też marketing i ja nie dzwonię po ludziach i nie chodzę po klientach

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Cytat:
niestety..rynek się zmienia. czy chcemy czy nie

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Cytat:
yyyyyyyyyyy, że co?

Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Czas edycji: 2013-05-08 o 20:02
Stary 2013-05-08, 20:23   #3264
Melissa86
Zakorzenienie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40711699]
nie zawsze Moja Droga pozyskiwanie klientów to wiszenie na słuchawce! znam wielu sales managerów i specjalistów ds. marketingu i oni nie dzwonią po klientach! to są o wiele bardziej odpowiedzialne stanowiska. z resztą, teraz bardzo ciężko jest wypromować firmę i zdobyć klientów, więc firmy starają się o takie osoby, które umieją łowić klientów. poza tym - co innego to handlowiec a co innego sales manager. co firma, to inna nazwa i inne obowiązku. de facto moje nowe miejsce pracy to też marketing i ja nie dzwonię po ludziach i nie chodzę po klientach
[/QUOTE]

No to masz szczęście, że nie musisz dzwonić po ludziach. Oby Ci się udało pozyskać nowych klientów. Gorzej jak na tej podstawie (ilu klientów się zdobyło) jest się ocenianym jako pracownik. Dla wielu pracodawców nie liczą się starania, a czyste zyski i cyferki - czy to zarobione pieniądze czy ilość zdobytych klientów.
Stary 2013-05-08, 20:59   #3265
szakal165
Zakorzenienie

Mam obawy co do tej pracy, na dodatek nie wiem, czy oni są zadowoleni. Dziś np. powiedzieli mi, że jedna pani z działu ksiegowości jest mobbingowana i chce przenieść się do naszego działu, bo zastępowała kiedyś dziewczynę, która już odeszła i "zna się na tym". Może się mylę, ale zabrzmiało to tak, jakby mnie tam nie widzieli dłużej?
Dziś dzwonili z ksiegowości do mnie, czy zatwierdziłam już faktury bo do 14 mają zamknąć kwiecień. Ja robię na bieżąco więc zdziwiłam się, ze ponad 10 faktur nie otrzymali choć ja w programie ich już nie mam, przesłałam do ksiegowości...
szakal165 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-08, 21:05   #3266
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez szakal165 Pokaż wiadomość
Mam obawy co do tej pracy, na dodatek nie wiem, czy oni są zadowoleni. Dziś np. powiedzieli mi, że jedna pani z działu ksiegowości jest mobbingowana i chce przenieść się do naszego działu, bo zastępowała kiedyś dziewczynę, która już odeszła i "zna się na tym". Może się mylę, ale zabrzmiało to tak, jakby mnie tam nie widzieli dłużej?
Dziś dzwonili z ksiegowości do mnie, czy zatwierdziłam już faktury bo do 14 mają zamknąć kwiecień. Ja robię na bieżąco więc zdziwiłam się, ze ponad 10 faktur nie otrzymali choć ja w programie ich już nie mam, przesłałam do ksiegowości...
Szakal, nie panikuj... Dopóki nie dostaniesz wypowiedzenia, to luz

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Cytat:
No to masz szczęście, że nie musisz dzwonić po ludziach. Oby Ci się udało pozyskać nowych klientów. Gorzej jak na tej podstawie (ilu klientów się zdobyło) jest się ocenianym jako pracownik. Dla wielu pracodawców nie liczą się starania, a czyste zyski i cyferki - czy to zarobione pieniądze czy ilość zdobytych klientów.
mój też na to liczy, ale zdaje sobie sprawę, że efekty będzie widać za jakieś pół roku...
Stary 2013-05-08, 21:16   #3267
liittleedeviil
Raczkowanie

szakal może załóż wątek, który będzie formą Twojego pamiętnika zawierającego opis każdego wyimaginowanego problemu, który spotyka Cię w pracy? Może nie jestem na wątku aż tak długo, ale nie pamiętam napisanej przez Ciebie wiadomości innej niż dotyczącej sytuacji, po której wnioskujesz że wszycy w firmie uważają, że jesteś niewłaściwą osobą na niewłaściwym miejscu. Na wątku poza Tobą są inne dziewczyny, których wypowiedzi nie dostrzegasz, dlaczego więc liczysz na to, że one będą dostrzegać Twoje? Czy kiedykolwiek włączyłaś się w dyskusję, odniosłaś się do wypowiedzi innej użytkowniczki czy chociażby pogratulowałaś którejś z dziewczyn jak dostała pracę?
Stary 2013-05-08, 21:53   #3268
szakal165
Zakorzenienie

Cytat:
szakal może załóż wątek, który będzie formą Twojego pamiętnika zawierającego opis każdego wyimaginowanego problemu, który spotyka Cię w pracy? Może nie jestem na wątku aż tak długo, ale nie pamiętam napisanej przez Ciebie wiadomości innej niż dotyczącej sytuacji, po której wnioskujesz że wszycy w firmie uważają, że jesteś niewłaściwą osobą na niewłaściwym miejscu. Na wątku poza Tobą są inne dziewczyny, których wypowiedzi nie dostrzegasz, dlaczego więc liczysz na to, że one będą dostrzegać Twoje? Czy kiedykolwiek włączyłaś się w dyskusję, odniosłaś się do wypowiedzi innej użytkowniczki czy chociażby pogratulowałaś którejś z dziewczyn jak dostała pracę?
A jesteś na tym wątku od kilku częśći czy niedawno? Skąd wiesz, co pisałam wcześniej, czy nigdy nie odnosiłam się do innych wypowiedzi?
Chyba nie jest zbrodnią, jeśli napiszę o swoich wątpliwościach, długo szukałam pracy.
szakal165 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-08, 22:07   #3269
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
W piątek mam dzień próbny w potencjalnie nowej pracy, także trzymajcie kciuki

trzymamy

mnie idzie coraz lepiej- tylko żeby za szybko się nie skończyło

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40703883]Dziewczyny,chyba jest problem.
Podpatrzyłam umowę dziewczyny, która pracuje tu od miesiąca. Ona dostała umowę o pracę ale...z zapisem, że pracownik ma odprowadzać swoje składki. O co chodzi? Domyślam się, że ja mogę dostać podobną o ile w ogóle dostane:/[/QUOTE]

nie słyszałam jeszcze o czymś takim
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-08, 22:57   #3270
Melissa86
Zakorzenienie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40713070]
mój też na to liczy, ale zdaje sobie sprawę, że efekty będzie widać za jakieś pół roku...[/QUOTE]

A no właśnie. A okres próbny trwa tylko miesiąc u Ciebie. Gorzej, jak go rozpromujesz, co zaowocuje w przyszłości, a on Ci podziękuje za tą współpracę. (tfu tfu tfu)
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości