Jeszcze dwa lata nam pozostały, ale mimo to o ślubach ciągle gadamy ;) Pm2015 cz.3 - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-08, 14:02   #841
iixi
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze dwa lata nam pozostały, ale mimo to o ślubach ciągle gadamy ;) Pm2015 c

Cytat:
Napisane przez pejlin Pokaż wiadomość
Poczekaj niedługo dojdą do ciebie wieści jaką sukienkę będziesz miała i jakim autem do ślubu pojedziecie mimo że możesz ich jeszcze nie mieć (w sensie decyzji)
jeszcze lepiej będzie jak ludzie szybciej będą wiedzieć kiedy będzie ślub niż ona sama

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 14:07   #842
pejlin
Wtajemniczenie

Dot.: Jeszcze dwa lata nam pozostały, ale mimo to o ślubach ciągle gadamy ;) Pm2015 c

Właśnie sobie przypomniałam jak moją pierwszą wizytę na wsi u TŻ ...Ciekawe doświadczenie socjologiczne jak każda firanka latała w oknie . Robiłam jako lokalna atrakcja przez pierwsze 3 dni Ciekawie się to wspomina. Teraz po 9 latach, kiedy większość we wsi znam to czuję się tam jak w drugim domu

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
Napisane przez iixi Pokaż wiadomość
jeszcze lepiej będzie jak ludzie szybciej będą wiedzieć kiedy będzie ślub niż ona sama
Specjalnie by mnie to nie zdziwiło
pejlin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 14:07   #843
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kzb1 Pokaż wiadomość
No i jeszcze się dowiem, ze w ciąży jestem, bo jak gruba to na pewno w ciazy
e tam. Ja jak się zaręczyłam to parę "koleżanek" stwierdziło, że pewnie w ciąży jestem i to dlatego zaręczyny.. a ja się z miesiąc później przypadkowo dowiedziałam o tym fakcie i myślałam, że padne ze śmiechu już chyba 3 raz w moim życiu te jakże uprzejme koleżanki wypuściły plotkę na mój temat i uwaga, uwaga... ja nawet nigdy z tymi dziewczynami się nie zadawałam ani nie rozmawiałam za bardzo ale one wszystkim którym zazdroszczą czegoś to obgadują i wymyślają niestworzone historie

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 14:11   #844
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
e tam. Ja jak się zaręczyłam to parę "koleżanek" stwierdziło, że pewnie w ciąży jestem i to dlatego zaręczyny.. a ja się z miesiąc później przypadkowo dowiedziałam o tym fakcie i myślałam, że padne ze śmiechu już chyba 3 raz w moim życiu te jakże uprzejme koleżanki wypuściły plotkę na mój temat i uwaga, uwaga... ja nawet nigdy z tymi dziewczynami się nie zadawałam ani nie rozmawiałam za bardzo ale one wszystkim którym zazdroszczą czegoś to obgadują i wymyślają niestworzone historie
Takimi to nawet nie warto sobie głowy zawracać. Niech sobie gadają jak im z tym dobrze
Stary 2013-05-08, 14:21   #845
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Na biurku Oli Pokaż wiadomość
Świetne!! ostatnio widziałam jakąś babeczke w takich tylko że w białych fajnie to wygląda!!
może nie jakieś mistrzostwo ale dość ok strona z butami.. jest dużo na wyższym obcasie i z paskami :P

Cytat:
Z mojej perpektywy z tłumaczeniem to jest tak" moje wesele tzn Nasze i będzie po Naszemu" zazwyczaj ten argument wystarcza i jest kiwnięcie głową A jak nie to już z lekkim poirytowaniem dodaję "ja będę chciała na środku sali mieć choinkę z bombkami to będę miała i koniec" wtedy jest tylko śmiech i stwierdzenie" no dobrze już się nie irytuj" (ale to się tyczy gł mojej babci, która ma lekko inny pogląd niż mój np: jej ideałem byłoby żeby była osobna sala do tańczenia i inna do jedzenia-ale już ją uświadomiłam że u mnie tak nie będzie
Ale mi jeszcze z tą osobą nie było dane na ten temat rozmawiać bo w nd unikałam wgl rozmowy.. a chodzi o tatę TŻta i jego już : jak to nie będzie przygrywek, a jak to nie zagrają pod domem.. i nie wiemy jak wgl na wiadomość o dj-u zareaguje...... a szkoda gadać bo moja babcia nawet, rodzice tym bardziej dają mi jak najbardziej wolną rękę, tym bardziej że babcie od dawna uświadamiam że to nasz dzień a nie rodziców czy gości.. chociaż wiem że na kolorowe buty będzie narzekać ;p bo wiecznie kręci nosem na moje ubrania ;p
I tak jak któraś z was mówła o pokoju że jak jakiś kolor ścian w domu to i zasłony i dywan muszą być podporządkowane - to tak moja babcia z ubieraniem :P Dobra nie ważne ;p
Stary 2013-05-08, 14:32   #846
Na biurku Oli
Zakorzenienie

Cytat:
Ale tak na dniach w sensie
Bo byliśmy razem w kościele w niedzielę, a po mszy Radek poszedł do kancelarii. No to Kazia powiedziała Wiesi, że R. do kościoła z narzeczóną przyszedł i na zapowiedzi dał, Wiesia Stasi itd itd
A poszedł się zapytać o bierzmowanie
hahah uwielbiam takie historyjki
Cytat:
ładne podobają mi się

mi nikt jeszcze nie powiedział, że nie umiem chodzić na obcasie, a jakbym nie umiała to to by było pierwsze co by mi moja mama powiedziała więc chyba nie jest źle zresztą Tż też się śmieje z takich co jak kaczki chodzą więc mi by powiedział, że mam je ściągnąć jakbym też tak chodziła

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

ludzie są niemożliwi
Cytat:
1. Ja sobie tak to właśnie też tłumaczę, więc chyba nie jest najgorzej
2. Na takie to szkoda nawet się wypowiadać. Ten typ tak ma

Jak podczytuję PM 2013 to tam dość sporo kupowało buty z białebuty czy jakoś tak

nabiurkuoli.blogspot.com

Mój facebook
Na biurku Oli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 14:43   #847
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Na biurku Oli Pokaż wiadomość
Jak podczytuję PM 2013 to tam dość sporo kupowało buty z białebuty czy jakoś tak
właśnie wstawiłam do nich linka na prawdę można coś dość fajnego znaleźć
Stary 2013-05-08, 14:44   #848
mariamarysienka
Zakorzenienie

Ech, to mi kiedyś mama Tżta powiedziała, że u nich na wiosce baby gadają, że się strasznie zawzięłam na jej syna Co mnie naprawdę bardzo zdziwiło, bo stosunkowo rzadko jeżdżę do Tż, to raczej on do mnie.

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 14:50   #849
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
właśnie wstawiłam do nich linka na prawdę można coś dość fajnego znaleźć
To prawda i w najprzeróżniejszych kolorach i odcieniach i to jest fajne. No i czas oczekiwania nie jest jakoś długi a i cena przystępna Już jakiś czas temu wylądowała ta stronka w zakładkach
Stary 2013-05-08, 14:59   #850
kzb1
Zakorzenienie

A co sądzicie o butach tanecznych? Hit czy kit?
kzb1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 15:03   #851
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Pokaż wiadomość
Ech, to mi kiedyś mama Tżta powiedziała, że u nich na wiosce baby gadają, że się strasznie zawzięłam na jej syna Co mnie naprawdę bardzo zdziwiło, bo stosunkowo rzadko jeżdżę do Tż, to raczej on do mnie.
A baby na wioskach.. ja już tyle lat jestem w ciąży, i to nie jednej.. Niech se stare baby mówią skoro nie mają o czym innym :P tylko szkoda że takie dewotki to w kościele takie święte a poza nim to potrafią tak cżłowiekowi obmyć że aż szkoda jakichkolwiek komentarzy heh
Cytat:
To prawda i w najprzeróżniejszych kolorach i odcieniach i to jest fajne. No i czas oczekiwania nie jest jakoś długi a i cena przystępna Już jakiś czas temu wylądowała ta stronka w zakładkach
No i można to 37 czy 37 i pół :P
Cytat:
A co sądzicie o butach tanecznych? Hit czy kit?
Nusiapisała wczoraj że takie będzie prawdopodobnie zamawiać
Stary 2013-05-08, 15:05   #852
mariamarysienka
Zakorzenienie

To zależy. Tańczy się w nich idealnie, w ogóle nie czuć zmęczenia nóg (tylko dłuższe stanie jest niedobre). Jak kiedyś tańczyłam taniec towarzyski to miałam jedne buty taneczne, co prawda nie były robione na miarę, bo nie było mnie na takie stać, ale tańczyło się w nich cudownie Ale z drugiej strony ich wygląd nie do końca mnie powala i jest mało modeli, które mogłabym założyć bez przymusu, więc rozważę tą opcję jeśli nie znajdę wymarzonych butów

I love you
I will
I do
Stary 2013-05-08, 15:13   #853
kzb1
Zakorzenienie

Tak czytałam, tylko chodi mi o opinie. Bo słyszałam i zdania, że są megawygodne, a z drugiej strony, że są mocno śliskie i to mit z wygodą :P
Stary 2013-05-08, 15:19   #854
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Tak czytałam, tylko chodi mi o opinie. Bo słyszałam i zdania, że są megawygodne, a z drugiej strony, że są mocno śliskie i to mit z wygodą :P
To ja o nich nic nie mogę powiedzieć bo nigdy doczynienia z nimi nie miałam zależy jak by mi wycenili moje zachcianki w pracowni
Stary 2013-05-08, 15:19   #855
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Ale tak na dniach w sensie
Bo byliśmy razem w kościele w niedzielę, a po mszy Radek poszedł do kancelarii. No to Kazia powiedziała Wiesi, że R. do kościoła z narzeczóną przyszedł i na zapowiedzi dał, Wiesia Stasi itd itd
A poszedł się zapytać o bierzmowanie
o mamo! nieźle

Cytat:
ale to się tyczy gł mojej babci, która ma lekko inny pogląd niż mój np: jej ideałem byłoby żeby była osobna sala do tańczenia i inna do jedzenia-ale już ją uświadomiłam że u mnie tak nie będzie
moim skromnym zdaniem 2 osobne sale to jest beznadziejne rozwiązanie
Cytat:
Świetne!! ostatnio widziałam jakąś babeczke w takich tylko że w białych fajnie to wygląda!!
może nie jakieś mistrzostwo ale dość ok strona z butami.. jest dużo na wyższym obcasie i z paskami :P
średnie obcasy 4-6cm! oł jeeee! myślałam, że to niski a tu jednak średni, jazda

Cytat:
A baby na wioskach.. ja już tyle lat jestem w ciąży, i to nie jednej.. Niech se stare baby mówią skoro nie mają o czym innym :P tylko szkoda że takie dewotki to w kościele takie święte a poza nim to potrafią tak cżłowiekowi obmyć że aż szkoda jakichkolwiek komentarzy heh
otoż to!
Cytat:
To zależy. Tańczy się w nich idealnie, w ogóle nie czuć zmęczenia nóg (tylko dłuższe stanie jest niedobre). Jak kiedyś tańczyłam taniec towarzyski to miałam jedne buty taneczne, co prawda nie były robione na miarę, bo nie było mnie na takie stać, ale tańczyło się w nich cudownie Ale z drugiej strony ich wygląd nie do końca mnie powala i jest mało modeli, które mogłabym założyć bez przymusu, więc rozważę tą opcję jeśli nie znajdę wymarzonych butów
no tylko właśnie w tych butach do tańca nie za bardzo powinno się chodzić tak "po mieście" więc jak, któraś myśli o tych butach przyszłościowo poza imprezami to kiepsko
Stary 2013-05-08, 15:23   #856
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

http://stakato.pl/model-220 Te mi się podobają
Stary 2013-05-08, 15:24   #857
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
moim skromnym zdaniem 2 osobne sale to jest beznadziejne rozwiązanie
Moim też i skutecznie mojej babci to wytłumaczyłam i nigdy prze nigdy 2 sal nie będzie choćby nie wiem jak piękne były
Stary 2013-05-08, 15:26   #858
existence
Zakorzenienie

Cytat:
To ja o nich nic nie mogę powiedzieć bo nigdy doczynienia z nimi nie miałam zależy jak by mi wycenili moje zachcianki w pracowni
ja zamawiałam buty tutaj (akurat fioletowe tutaj ) też jest jakoś sporo kolorów. Ja wybrałam wzór na którym akurat takiego koloru nie było ale oni mi przesłali fotkę jak wygląda u niech ten kolor i zrobili na zamówienie. Podaje się długość stopy i wysokość obcasa jaką się chce i też nawet wybierałam czy chcę, żeby spód buta był czarny, biały czy beżowy może się przyda komuś
Stary 2013-05-08, 15:26   #859
mariamarysienka
Zakorzenienie

Cytat:
To zależy jaką weźmiesz podeszwę, jak welurową deluxe (czy exclusive, już nie pamiętam), to sobie zęby wybijesz A jak weźmiesz styrogumę, to jest idealnie na takie śliskie płytki, albo wypolerowane marmury

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
no tylko właśnie w tych butach do tańca nie za bardzo powinno się chodzić tak "po mieście" więc jak, któraś myśli o tych butach przyszłościowo poza imprezami to kiepsko
No tak, to są w końcu "buty do tańca", a nie "buty do łażenia do Biedronki"

I love you
I will
I do
Stary 2013-05-08, 15:30   #860
existence
Zakorzenienie

Cytat:
No tak, to są w końcu "buty do tańca", a nie "buty do łażenia do Biedronki"
jak sama nazwa wskazuje
Stary 2013-05-08, 15:34   #861
kzb1
Zakorzenienie

To są buty do łażenia do Biedronki -> KLIK
Chociaż wg mnie to buty szatana
Stary 2013-05-08, 15:39   #862
existence
Zakorzenienie

Cytat:
To są buty do łażenia do Biedronki -> KLIK
Chociaż wg mnie to buty szatana
hahahaha ej bez kitu one są straszne ja bym ich nie chciała nawet na kapcie
Stary 2013-05-08, 15:54   #863
Lilly_Lilly
Zakorzenienie

kurcze... zauwazyłam ze odkad pracuje jako "sprzataczka" to jakos samoocena spadła mi o wiele w doł.... w ogole tak jakos przestałam dbac o siebie itd.. tzn probuje ale to sa krotkie efekty. Kiedys to w spodniczkach chodziłam a teraz tylko spodnie... I tak mi sie wydaje ze to przez ta prace (pracuje juz rok) bo tam przeciez sie nie stroje ani nic a ze teraz całymi dniami nie mam co robic tylko wieczorami tam chodze sprzatac to nie chce mi sie dbac o siebie , ćwiczyc czy cokolwiek musze cos ze soba zrobic ale nie wiem od czego zaczac...
Stary 2013-05-08, 16:11   #864
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lilly_Lilly Pokaż wiadomość
kurcze... zauwazyłam ze odkad pracuje jako "sprzataczka" to jakos samoocena spadła mi o wiele w doł.... w ogole tak jakos przestałam dbac o siebie itd.. tzn probuje ale to sa krotkie efekty. Kiedys to w spodniczkach chodziłam a teraz tylko spodnie... I tak mi sie wydaje ze to przez ta prace (pracuje juz rok) bo tam przeciez sie nie stroje ani nic a ze teraz całymi dniami nie mam co robic tylko wieczorami tam chodze sprzatac to nie chce mi sie dbac o siebie , ćwiczyc czy cokolwiek musze cos ze soba zrobic ale nie wiem od czego zaczac...

Ojjj wiem doskonale o czym piszesz. Tobie samoocenę psuje praca a mnie jej brak. I ciągłe myślenie że jestem nic nie warta. Powiem ci tak ja już raz wpadłam w depresję i ciężko było z tego wyjść. Najciężej było zacząć rozmawiać o tym co czuję. Potem było łatwiej bo TŻ zaczął mnie motywować i czasem nawet na siłę wyciągać z domu chociaż na krótki spacer.
Stary 2013-05-08, 16:21   #865
Lilly_Lilly
Zakorzenienie

Cytat:
Ojjj wiem doskonale o czym piszesz. Tobie samoocenę psuje praca a mnie jej brak. I ciągłe myślenie że jestem nic nie warta. Powiem ci tak ja już raz wpadłam w depresję i ciężko było z tego wyjść. Najciężej było zacząć rozmawiać o tym co czuję. Potem było łatwiej bo TŻ zaczął mnie motywować i czasem nawet na siłę wyciągać z domu chociaż na krótki spacer.
ja w ogole taka mam niska samoocene ze nic mi sie w sobie nie podoba.... w wygladzie zadna czesc ciała mi sie nie podoba a charakter takze... Jestem zbyt niesmiala , mało towarzyska , za mało szalona itd itd itd a mnie to irytuje

Jezeli chodzi o depresje to ja czesto wpadam w doły
Stary 2013-05-08, 16:25   #866
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
ja w ogole taka mam niska samoocene ze nic mi sie w sobie nie podoba.... w wygladzie zadna czesc ciała mi sie nie podoba a charakter takze... Jestem zbyt niesmiala , mało towarzyska , za mało szalona itd itd itd a mnie to irytuje

Jezeli chodzi o depresje to ja czesto wpadam w doły
Doły to MOŻE nie musi być początek depresji. Wszystko zależy od Twojej psychiki. Polecam Ci bardzo szczerą rozmowę z bliską Ci osobą. Ja też u siebie większości nie lubię. Jedyne co jeszcze mi się względnie podoba to nogi. Nie jestem idealnie szczupła ale teraz już wiem że hipciem nie jestem. Ale dłuuugo mi zajęło żeby zacząć bardziej pozytywnie myśleć o sobie. I zawsze wdzięczna będę TŻ za to jaką pracę włożył w to żeby mnie "naprostować"
Stary 2013-05-08, 16:28   #867
Lilly_Lilly
Zakorzenienie

Cytat:
Doły to MOŻE nie musi być początek depresji. Wszystko zależy od Twojej psychiki. Polecam Ci bardzo szczerą rozmowę z bliską Ci osobą. Ja też u siebie większości nie lubię. Jedyne co jeszcze mi się względnie podoba to nogi. Nie jestem idealnie szczupła ale teraz już wiem że hipciem nie jestem. Ale dłuuugo mi zajęło żeby zacząć bardziej pozytywnie myśleć o sobie. I zawsze wdzięczna będę TŻ za to jaką pracę włożył w to żeby mnie "naprostować"
moj TŻ zaczyna miec dosyc moich narzekan i w sumie mu sie nie dziwie mi to nawet kolana sie nie podobaja
Stary 2013-05-08, 16:31   #868
Malwina_89
Zakorzenienie

Odnośnie butów ślubnych - jak wcześnie będziecie je kupować? I kiedy będziecie je "rozchadzać"?

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 16:37   #869
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
moj TŻ zaczyna miec dosyc moich narzekan i w sumie mu sie nie dziwie mi to nawet kolana sie nie podobaja
Dlatego piszę o szczerej rozmowie. Bo ja też często słyszałam ze narzekam, że marudzę itp. Ale jak pewnego dnia usiedliśmy i zaczął się mój monolog to aż mu mina zrzedła i zrozumiał . I od następnego dnia to miałam przechlapane Co chwilę tel :co robisz, wstań z łóżka, odsuń rolety, wpadał bez zapowiedzi na sekundę z pracy zobaczyć czy aby na pewno wstałam .Po pracy przymusowe spacery itp.Tłumaczył że bzdurnie myślę o sobie.Wtedy to ja miałam dość, męczyło mnie to wszystko ale poskutkowało.
W sumie z perspektywy czasu wiem tak w 1000% że jestem z kimś na kogo w ciężkich chwilach mogę liczyć . A to bardzo fajne uczucie

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Malwina_89 Pokaż wiadomość
Odnośnie butów ślubnych - jak wcześnie będziecie je kupować? I kiedy będziecie je "rozchadzać"?
Z tego co się orientuję to w niektórych salonach na 1 przymiarkę musisz przyjść z bielizną ślubną i z butami właśnie. Więc to chyba zależy kiedy sukienkę będziesz zamawiać
Stary 2013-05-08, 16:40   #870
karolkao89
Zadomowienie

Yhm, to tak widzicie te okragłe stoliki. Mi np nie podobają się dekoracje kwiatowe na stołach, nie wiem, uwazam to za zbyteczność. Na naszej sali są takie wysokie wazonki, tyle mi wystarczy . Co do rozmów, to ile razy w życiu bylam na weselach, to ludzie wcale duzo nie gadali, jedynie co, to przy obiedzie, a potem tance i malo kto siedział. Na śląskim weselu nie widziałam przyśpiewek i biesiady z goscmi, przez co wesele wydawalo mi sie 'niepełne' (pewnie kwestia tego, że na każdym weselu, na ktorym byłam, to było). A mi się podoba granie pod blokiem, na blogoslawienstwie, przy wyprowadzaniu mlodych, podoba mi się jak wodzirej z akordeonem wychodzi do gosci i ludzie sie integruja, spiewają, potem wymyslaja pisoenki o mlodych, no i co wazniejsze disco polo- na weselu jak dla mnie to nieodłaczny element. Byłam na sląskim weselu, gdzie same takie pop,polskie klasycznie piosenki i nie wiem, brakowało mi typowego disco:P. Moje wesele będzie jednym wielkim eklektycznym miszmaszem:P
karolkao89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości