Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz. 12 - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-08, 16:54   #631
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89
Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz

http://epoznan.pl/news-news-40463-Zd...item_internetu

Masakra, nóż mi się w kieszeni otwiera jak czytam coś takiego :/

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 16:55   #632
poznanianka1990
Zakorzenienie

Odp: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz.

Wenedka, współczuję. Przykro mi

Ig88, nie obraź sie, ale moim zdaniem bigos i kotlet mielony nie pasuje na wesele...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 16:58   #633
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987
Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość
o fujjj
dlatego ja nie zamierzam mieć żadnych zabaw na weselu:/
nie znosze takich akcji
Mam tak samo i TŻ na szczęści też wic przynajmniej w jednym będziemy zgodni

kurde, muszę iść myć gary, a tak mi się nie chce
i TŻ zaraz wraca, może dziś sobie jakiegoś filmika wspólnie obejrzymy

i musze się przygotować na jutro, tzn jakieś ciuchy pójde na ta rozmowę, co mi tam szkodzi najlepsze, że przedstawiciele to zawsze są elegancko ubrani, a ja nie mam ani spodni w kant, ani białej koszuli i nikt chyba nie jest w stanie mnie zmusić, żebym założyła takie ciuchy ostatni raz chyba tak elegancko ubrana byłam na koniec gimnazjum bo nawet na maturę miałam czarną sukienkę, dość zwykłą z H&M. Nienawidzę się elegancko ubierać

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 16:58   #634
poznanianka1990
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 20

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość

Edit: brak słów... :p

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

Edytowane przez poznanianka1990
Czas edycji: 2013-05-09 o 03:12
poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 16:59   #635
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:

masakra jakaś !!!
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 16:59   #636
garfieldek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ig88 Pokaż wiadomość
Kochane a powiedzcie mi jeszcze... bo ulożyłam takie menu:

I cieply posilek po 17 <gdyby w kosciele bylo na 16>
rosół z makaronem
i 3miesa do wyboru:
schabowy
mielony
zraz z sosem

ziemniaki
i wiadomo ze 2surówki i ogorki

II cieply posilek godz 21
bigos
udko kurczaka

III cieply posilek godz 24
barszcz z krokietem

IV cieply posilek po godz 2 <?> czy o ktorej go tak zaplanowac?

Dobrze mniej wiecej godzinowo to rozplanowalam? Jak myslicie?
I powiedzcie mi ile jakis przystawek powinno byc?
Bo myślę o
1) jajka faszerowane
2)ryba po grecku
3)sałatka jarzynowa
4)schab pieczont
5)karkówka pieczona
6)ogórek i pomodor
7)jakas sałatka
8)jakas sałatka
9)sledzie
10)sledzie
11) kabanos
12)pieczywo
13)chrzan
Jak według Was to wypada? Powiem Wam tyle, że jestem strasznie wybredna co do weselnego jedzenia... na weselach przewaznie jesr tak ze moje jedzenie konczy sie na obiedzie... nie lubie ryb w galaretach itp przepadam za typowo swojskim jedzonkiem poradzicie mi czy tych przystawek poza cieplymi daniami nie za malo? co można zmienic co dodac itp? ))
ale mi smaka narobilas

tak wgle to hej
dopadlo mnie zapalenie pecherza ehhh czy ja zawsze musze chorowac na wiosne? w tamtym roku zapalenie ucha, teraz znow to....

Apropo oszczedzania pieniazkow, ostatnio z TZ-tem stwierdzilam, ze ja bede na wesele oszczedzac, a on na nasz dom niech zbiera, bo w koncu nie bedziemy miec gdzie zamieszkac i dooopa bedzie ale wiadomo domu w rok czasu sie nie zbuduje, wiec i tak musimy pomyslec, gdzie by tu osiąść po ślubie....

Wymianka
garfieldek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 17:00   #637
aneczka25057
Rozeznanie

Cytat:

to sobie wymysliła... nie czaje, nawet jak cos takiego miała w głowie, to po kija mówila to głośno??? nie czaje ludzi serio. Wiadomo, ze kazdy na weselach jakos tam zwraca uwage jak to wyglada, tym bardziej jesli sie do swojego slubu przygotowuje, ale takie nastawienie jest juz mega przesadą. Faktycznie jakby tylko czekała na Wasze potknięcie.
też to tak odebrałam, że tylko czeka aż nam coś nie wyjdzie... Zdaje sobie z tego sprawę, że można zwracać na wszystko większą uwagę, jeśli też planuje się ślub/wesele no ale bez przesady itp. A tym bardziej, że ludzie są różni I różne rzeczy im się podobają. No ale ona swoim podejściem bardzo mnie zawiodła I mówi np. "my dzieci podajemy jako osoby dorosłe żeby było więcej jedzenia, my mamy wesele jako jedyni w tym dniu a widziałam, że w Waszym ktoś będzie miał na sali obok - pewnie będą Wam w okna zaglądać my mamy foto za 5000 zł, my zamówiliśmy już fontannę czekoladową bo jest tylko jedna a ja chce ją mieć" i jeszcze: "wiem, że we wrześniu są już chłodne wieczory ale mam nadzieję, że podczas atrakcji którą przewiduję goście nam nie zmarzną" A potem się pyta czy zrobimy sobie wspólny wieczór panieński bo ona ma znajome z Gd i Wawy i pewnie nikt nie przyjedzie wcześniej na sam panieński... Jakoś mi się nie uśmiecha. Pomijając już nawet fakt, że jej wizja panieńskiego znacznie różni się od mojej, ona chce striptizera i szaleństwa z innymi facetami
A jak się pytała czy ich zaprosimy to jej odpowiedziałam że jeszcze nie wiem, ale jeśli już to wydrukuję jej zdjęcie i dam kelnerkom żeby jej ze stołu broń Boże nie sprzątały!

positive rebel prawie setka gości i Ty mówisz, że to skromne wesele będzie
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014

Edytowane przez aneczka25057
Czas edycji: 2013-05-08 o 18:27
aneczka25057 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 17:01   #638
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SimplyDivine Pokaż wiadomość
Ano moge O slubie moge gadac i gadac
Zdecydowalismy sie na slub w UK poniewaz moj TZ jest Anglikiem i ma bardzo duza rodzine, tutaj mamy przyjaciol, prace, znajomych i choc nie wychodzi nas to taniej to przynajmniej wszystko organizuje sama a nie przez Skype/internet/rodzicow. Bierzemy slub cywilny w XVIII hotelu w naszym malenkim miasteczku (sala na ceremonie http://www.thefinessecollection.com/...e_ceremony.jpg )
Slub jest wczesny bo juz o 13.00, ceremonia trwa ok 40 minut. Po ceremonii bedzie tzw cocktail hour z przekaskami, da to gosciom czas na poznanie sie, pozachwycanie sie ceremonia a nam godzinke z fotografem na zdjecia z najblizsza rodzinka, druhnami i druzbami i oczywiscie tylko we dwoje. O 15.00 siadamy do stolow (sala na obiad - http://www.thefinessecollection.com/...on_wedding.jpg , zamiast obrazow wisza lustra ) beda przemowy i 3 daniowy obiad, kawa i czekoladki. Obiad skonczy sie ok 18.30, w tym czasie goscie z ceremonii zostana poproszeni o przejscie do baru ( http://www.thefinessecollection.com/...dow_chairs.jpg ; http://www.thefinessecollection.com/...nge_chairs.jpg ) a sala zostanie przygotowana na przyjecie gosci wieczornych (dalsi znajomi, ludzie z pracy, z ktorymi chcialoby sie poswietowac za maz pojscie, ale niekoniecznie jestesmy na tyle blisko by zapraszac na ceremonie), goscie wieczorni zaczna sie schodzic o 19.00, o 20.00 symboliczne krojenie tortu i pierwszy taniec, o 21.30 bufet, o 1.30 zamykanie baru i o 2.00 dobranoc
U nas bedzie to podobnie, rozklad dnia prawie taki sam, tez planujemy zaczac o 13. Tylko ze koktajl trwac bedzie 2 godziny, a impreza ma sie skonczyc kolo 3.30.

U nas podobnie. Wyjdzie drozej, ale sama wszystko bede mogla zalatwic.
U nas po obiedzie bedzie zimny polski bufet na stolach.

Co jest u was w BUFECIE?

Cytat:
dzieki
kamerzysty nie chcemy
na slubie i weselu fotki bedzie robił kolega TZta z pracy,
a plener bedzie wypasiony bo wygrałam sesje wartą 2 tysiaki u super fotografów

z fantastycznych wiadomosci: skoro juz biore ten slub w maju a nie sierpniu, to zgadnijcie co?mogę brac do bukietu moje ukochane PIWONIE, albo anemony, albo i to, i to jestem w siódmym niebie Jutro podpisujemy umowę na sali
i rozkminiłam motyw jak pozbyc się brzydkich kokard na pokrowce na krzesła,
moze takie pompony z papieru przypiac po jeden lub po dwa do pokrowca - w sensie opracia krzesła, co myslicie?

i czytałam tę relację z PMek 2013... też mnie brało na wzruszający ryk ehhh też juz chce TEN DZIEN
a co to za foto???

Takie pompony beda chyba u nas w kosciele przy lawkach...

Cytat:
o fujjj
dlatego ja nie zamierzam mieć żadnych zabaw na weselu:/
nie znosze takich akcji
to jest wiecej niz zenada...ale bylam na wesele gdzie byla podobna zabawa, tylko gorzej... z udzialem starszych...
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 17:01   #639
Dotka90
Zakorzenienie

wenedka
pysia - zależy, jaka firma, jaka branża, no ciężko odpowiedzieć jednoznacznie. U TŻta w firmie chłopaki-handlowcy mają naprawdę super warunki pracy (i super kasę, auto służbowe, konkretne premie, no w ogóle rewelka)
Aneczka - zastanów się nad tą koleżanką, bo szczerze? Ja bym jej chyba nie zapraszała

Matko, zrobiłam zakupy, nawiedziłam Rossmann (kupiłam sobie szczotke do mycia twarzy Co ten wizaż robi z ludźmi ), umyłam górę garów, posprzątałam kuchnię, zrobiłam ciasto dla TŻta*, zrobiłam 3 prania i sobie porządnie odpoczęłam
Idę zaraz grzać obiad, bo TŻ skończył właśnie pracę, więc będzie niedługo

*tak mnie dzisiaj naszło, że jest dla mnie taki cudowny, kochany, tak mnie mega wspiera i mnie tak bardzo kocha, mimo że ja jestem taką okropną zołzą czasem że aż postanowiłam zrobić coś żeby mu było miło
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 17:02   #640
ig88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Dziękuję, dziewczyny, za miłe słowa

Nie przypuszczałam, że będzie mi tak smutno...

Ale nie mogę przecież cały dzień płakać, więc zmienię temat.
---

Brakuje mi wędlinki i jakiegoś półmiska z pasztetami.
Poza tym nie braąbym mielonego na obiad. Nie kojarzy mi sę zbytnio z jedzeniem weselnym,

No i dzisiaj spotkałam się koleżanką- aspirującą panią fotograf w sprawie SAVE THE DATE. Dowiedziałam się o kici 10 min. przed spotkaniem, więc nie odwoływalam...
Miała bardzo fajne pomysły. Będziemy robić zdjęcia inspirowane budką fotograficzną i fajne plenerowe z tablicami.

Poza tym okazuje się, że moje koleżanki już przebierają nóżkami na nasz ślub i chętnie zwiedzą Lubelszczyznę
No własnie zapomnialam napisac jeszcze wedlinke, lososia takiego na chlebek i jeszcze z lososia hm np koreczki albo cos podobnego a zamiast mielonego co proponujesz? bo mam jeszcze do wykorzystania piers z kurczaka ale to myslalam o ewentualnym obiedzie na drugi dzien dla gosci przyjezdnych ;p chociaz moze i cos pozmieniam
ig88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 17:02   #641
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:

na takich to nie ma słów żeby tego ch*** też kiedyś coś takiego spotkało

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-08, 17:03   #642
ig88
Raczkowanie

Cytat:
O kurde, faktycznie nie fajnie. TZ siostrzenica bierze ponad rok po nas, raczej nie na naszej sali, ale ekscytuje sie tym naszym slubem zeby wlasnie podpatrzec pomysly. Jak juz wszystko zorganizuje to ona dostanie ode mnie moja wielka czarna ksiege inspiracji i kontaktow

Hej, witam Ja rowniez majowka

O matko, jak ja bym polskiego jedzonka pojadla To by bylo dla mnie idealne wesele
No ja lubie takie jedzonko a raczej na wlasnym weselu ie chcialabym glodowac ;p;p
Stary 2013-05-08, 17:03   #643
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczka25057 Pokaż wiadomość
A jak się pytała czy ich zaprosimy to jej odpowiedziałam że jeszcze nie wiem, ale jeśli już to wydrukuję jej zdjęcie i dam kelnerkom żeby jej ze stołu broń Boże nie sprzątały!
miSZCZ

Co do zabaw, to my szukając DJa od razu zaznaczaliśmy, jakich zabaw NIE chcemy i że absolutnie żadnych z podtekstem seksualnym
Stawiamy na fajne zabawy integracyjne, ew. jakiś quiz wiedzy o sobie nawzajem i tyle.
Zresztą DJ mówił, że tak 5 zabaw w ciągu wesela to jest MAX. Ludzie głównie chcą tańczyć, a nie kombinować w zabawach
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 17:04   #644
alloffkowa
Zakorzenienie

w ogole, facebookowi coś odwaliło i wyświetla że zaręczyłam się z P ;|
po 5 miesiącach
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-05-08, 17:05   #645
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
No co za gn*j! Normalnie bym mu chyba łapy połamała i nogi z d.upy powyrywała!

To jest Pakol Trochę znana osoba...

Razem od 27.06.2008r
Wedding
Stary 2013-05-08, 17:07   #646
aneczka25057
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
miSZCZ
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014
Stary 2013-05-08, 17:11   #647
Verunka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aneczka25057 Pokaż wiadomość
też to tak odebrałam, że tylko czeka aż nam coś nie wyjdzie... Zdaje sobie z tego sprawę, że można zwracać na wszystko większą uwagę, jeśli też planuje się ślub/wesele no ale bez przesady itp. A tym bardziej, że ludzie są różni I różne rzeczy im się podobają. No ale ona swoim podejściem bardzo mnie zawiodła I mówi np. "my dzieci podajemy jako osoby dorosłe żeby było więcej jedzenia, my mamy wesele jako jedyni w tym dniu a widziałam, że w Waszym ktoś będzie miał na sali obok - pewnie będą Wam w okna zaglądać my mamy foto za 5000 zł, my zamówiliśmy już fontannę czekoladową bo jest tylko jedna a ja chce ją mieć" i jeszcze: "wiem, że we wrześniu są już chłodne wieczory ale mam nadzieję, że podczas atrakcji którą przewiduję goście nam nie zmarzną" A potem się pyta czy zrobimy sobie wspólny wieczór panieński bo ona ma znajome z Gd i Wawy i pewnie nikt nie przyjedzie wcześniej na sam panieński...

positive rebel prawie setka gości i Ty mówisz, że to skromne wesele będzie
ja bym jej nie zapraszała, szczerze, po co Ci ktos taki? Bedziesz szła do ołtarza i zamiast myslec o TZecie, to bedziesz szukała jej wzrokiem i liczyła kroki, bo kolezanka Cie potem obgada

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość

a co to za foto???

Takie pompony beda chyba u nas w kosciele przy lawkach...

to jest wiecej niz zenada...ale bylam na wesele gdzie byla podobna zabawa, tylko gorzej... z udzialem starszych...
http://www.snapstudio.eu/

a te pompony ja chce miec tez na suficie i w drewnianej altanie przy wejsciu do sali

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 17:12   #648
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
No własnie zapomnialam napisac jeszcze wedlinke, lososia takiego na chlebek i jeszcze z lososia hm np koreczki albo cos podobnego a zamiast mielonego co proponujesz? bo mam jeszcze do wykorzystania piers z kurczaka ale to myslalam o ewentualnym obiedzie na drugi dzien dla gosci przyjezdnych ;p chociaz moze i cos pozmieniam
To dobrze, że masz wędlinę Moim zdaniem wtedy wystarczy.
Ja bym wybrała zamiast mielonego zrazy w jakimś sosie, np. grzybowym lub ziołowym.
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 17:14   #649
SimplyDivine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
U nas bedzie to podobnie, rozklad dnia prawie taki sam, tez planujemy zaczac o 13. Tylko ze koktajl trwac bedzie 2 godziny, a impreza ma sie skonczyc kolo 3.30.

U nas podobnie. Wyjdzie drozej, ale sama wszystko bede mogla zalatwic.
U nas po obiedzie bedzie zimny polski bufet na stolach.

Co jest u was w BUFECIE?
Selection of sandwiches on granary and white bread
Spiced sweet potato wedges
Barbeque chicken pieces
Vegetable crudités with hummous
Shaved vegetable and mixed leaf salad

i do tego sama robie "bufet" ciasteczkowy

Polskie za to beda poprawiny - u nas w domu, w ogrodzie grill i wodeczka bo w czasie przyjecia to raczej nikt wodki pic nie bedzie a my jedynie zapewniamy koktail na rozpoczecie cocktail hour, pol butelki wina na osobe do obiadu i kieliszek szampana do toastu a za reszte goscie placa sami w barze.
Maksymalnie bedziemy miec do 10 osob z Polski wiec impreza bedzie glownie angielska.
Stary 2013-05-08, 17:16   #650
positive rebel
Rozeznanie

aneczka25057 taka jest wstępna lista, myślę, że ostatecznie ok. 70 osób się pojawi.
Jak dla mnie skromne - reszta rodzeństwa miała po 160 osób, więc porównując do nich, ja mam prawie kameralne :P
Stary 2013-05-08, 17:22   #651
ig88
Raczkowanie

Dot.: Odp: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 20

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Wenedka, współczuję. Przykro mi

Ig88, nie obraź sie, ale moim zdaniem bigos i kotlet mielony nie pasuje na wesele...

Nic sie nie obraże po to napisałam żebyście ewentualnie mogły mi coś innego zaproponować narazie menu takie na szybko wiec może gdybym pokazała mamie to by coś wymyśliła.. choć nie powiem, u nas właśnie takie wiejskie wesela sie sprawdzają

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Cytat:
Napisane przez garfieldek Pokaż wiadomość
ale mi smaka narobilas

tak wgle to hej
dopadlo mnie zapalenie pecherza ehhh czy ja zawsze musze chorowac na wiosne? w tamtym roku zapalenie ucha, teraz znow to....

Apropo oszczedzania pieniazkow, ostatnio z TZ-tem stwierdzilam, ze ja bede na wesele oszczedzac, a on na nasz dom niech zbiera, bo w koncu nie bedziemy miec gdzie zamieszkac i dooopa bedzie ale wiadomo domu w rok czasu sie nie zbuduje, wiec i tak musimy pomyslec, gdzie by tu osiąść po ślubie....
No my też jeszcze nie wiemy co po ślubie... kredytu raczej nam nie dzadza wiec dooopka blada.

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Cytat:
To dobrze, że masz wędlinę Moim zdaniem wtedy wystarczy.
Ja bym wybrała zamiast mielonego zrazy w jakimś sosie, np. grzybowym lub ziołowym.
Ale własnie zraza mam jako 3 miesko ;p bo po 3 szt mieska na osobe
Stary 2013-05-08, 17:22   #652
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

2.200 kosztuje ta kiecka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10237.jpg (53,3 KB, 23 załadowań)

Razem od 27.06.2008r
Wedding
Stary 2013-05-08, 17:28   #653
aneczka25057
Rozeznanie

Cytat:
ja bym jej nie zapraszała, szczerze, po co Ci ktos taki? Bedziesz szła do ołtarza i zamiast myslec o TZecie, to bedziesz szukała jej wzrokiem i liczyła kroki, bo kolezanka Cie potem obgada
Teraz to już też poważnie się nad tym zastanawiam. Prędzej nie miałam żadnych wątpliwości ale teraz... tym bardziej, że Tż podziela moje zdanie. Wcześniej rozmawiając z nią na "fejsie" odnosiłam wrażenie, że chce mi powiedzieć, że ich wesele będzie takie WOW, takie lepsze i niepowtarzalne ale myślałam, że może robi to nieświadomie bo między wersami padało też że się cieszy, że 2014 będzie równiesz naszym rokiem, chociaż to my szybciej wszystko ustaliliśmy. A teraz pozbyłam się wszelkich złudzeń i wiem, że ona tak po prostu uważa i nawet się z tym nie kryje. Jednego tylko mi zazdrości - Tż bo jej facet nie jest zbyt wylewny, na dodatek uparty i zapatrzony w siebie, często też w naszym towarzystwie zdarzyło mu się powiedzieć "patrzcie jaka fajna d.pa idzie, taką to bym...", no i nie raz już się rozstawali, mieli mieć nawet ślub w tym roku ale nie wyszło bo się kłócili itp. kiedyś powiedział, że już jej nie kocha bo poznał jakąś Bułgarkę i zakochał się bez pamięci no a podczas zaręczyn wysilił się na "masz, załóż (pierścionek) tylko nie zniszcz, bo może się dla innej przydać"
No i nawet to, że zazdrości mi Tż powiedziała podczas ostatniego spotkania, że widać że mój S. to zrobiłby dla mnie wszystko i że zawsze był mi oddany, a ona na swojego nie może nie raz liczyć
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014

Edytowane przez aneczka25057
Czas edycji: 2013-05-08 o 17:46
Stary 2013-05-08, 17:28   #654
positive rebel
Rozeznanie

Cytat:
2.200 kosztuje ta kiecka
Cudna!
Swoją drogą poradźcie co założyć za miesiąc na cywilny? Marzy mi się mała biała z koronki, ale to trzeba mieć figurę
Stary 2013-05-08, 17:34   #655
wenedka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 20

Cytat:

Ale własnie zraza mam jako 3 miesko ;p bo po 3 szt mieska na osobe
Hmmm.... to wypadałoby cos z kurczakiem zrobić.
Może jakiś kotlet zapiekany z pieczarkami i z serem?
piją!

Stary 2013-05-08, 17:35   #656
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Selection of sandwiches on granary and white bread
Spiced sweet potato wedges
Barbeque chicken pieces
Vegetable crudités with hummous
Shaved vegetable and mixed leaf salad

i do tego sama robie "bufet" ciasteczkowy

Polskie za to beda poprawiny - u nas w domu, w ogrodzie grill i wodeczka bo w czasie przyjecia to raczej nikt wodki pic nie bedzie a my jedynie zapewniamy koktail na rozpoczecie cocktail hour, pol butelki wina na osobe do obiadu i kieliszek szampana do toastu a za reszte goscie placa sami w barze.
Maksymalnie bedziemy miec do 10 osob z Polski wiec impreza bedzie glownie angielska.
bufet slodki tez bedzie w mojej gestii.
u nas jednak bezie wiecej osob z PL, albo Polakow po prostu. Mysle, ze tak jedna trzecie, moze troche wiecej, wiec wodka bedzie, ale nie duzo.

No i my placimy za wszystko rzecz jasna

Widzialam tez twoj pinterest Moj: http://pinterest.com/KasiaSkrzypek/our-wedding-ideas/ moze cie cos zainspiruje

Edytowane przez Opiumalfa
Czas edycji: 2013-05-08 o 17:38
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 17:37   #657
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
U mnie najwięcej z mięcha to będzie de volai (nie wiem jak się pisze)

Razem od 27.06.2008r
Wedding

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-08, 17:45   #658
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Kij wie jak to się pisze :P

Ja planuję jakieś inne mięsko na obiad. Nie przepadam za wieprzowiną, z kurczaka będzie rosół. Coś innego pewnie wybiorę.
Ale menu dopiero jakoś 2-3 miesiące przed ślubem będziemy wybierać. W naszym lokalu jeszcze 3 razy się zmieni menu, więc dla mnie to abstrakcja tak wcześnie mieć wszystko ustalone
piją!

Edytowane przez wenedka
Czas edycji: 2013-05-08 o 17:48
Stary 2013-05-08, 17:47   #659
ig88
Raczkowanie

Cytat:
a moze w takim razie de volaille z serem? Pasuje?
A zamiast bigosu co mogłabym podać do udka z kurczaka?
a na IV cieply posilek?strogonow?

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Cytat:
Hehe, a jak z tym miesem? wszystkie rodzaje po 100% bedziecie miały czy 1 bedzie 100% a inne 80%? jak to u Was wyglada?
Stary 2013-05-08, 17:48   #660
alloffkowa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 20

Cytat:
Napisane przez positive rebel Pokaż wiadomość
Cudna!
Swoją drogą poradźcie co założyć za miesiąc na cywilny? Marzy mi się mała biała z koronki, ale to trzeba mieć figurę
Twoj cywilny?

Oliwka 21.07.2016
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości