Każda z nas to już maniaczka - znów z Yves Rocher przyszła paczka - część IX - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-08, 21:09   #331
etnografka
Zadomowienie

Dot.: Każda z nas to już maniaczka - znów z Yves Rocher przyszła paczka - część IX

Cytat:
Napisane przez pysiak103 Pokaż wiadomość
Pomimo tych wszystkich złych słów na YR to muszę wam powiedzieć, że jestem miło zaskoczona. Zamówiłam paczuchę z kosmetykami kurierem. Przyszła paczka ja otwieram a wszystko zalane, popękane bo zamówiłam kilka żeli. Zadzwoniłam do BOK-u w tej sprawie. Pani przeprosiła i powiedziała że dostanę wszystko jeszcze raz w przeciągu tygodnia. No ok. Paczucha nowa była już u mnie następnego dnia
Hm. Raz się potrafią zachować, a raz - nie. Bardzo nierówna ta obsługa klienta...

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Nusiolek Pokaż wiadomość
A jest po tym szamponie zadowolony? Ja mój bratu oddałam i dostał strasznego łupieżu. Moje włosy nie lubią się z szamponem Ecolabel, tak samo jak wyżej, łupież. Za to bardzo sobie chwalę Delikatny szampon z wyciągiem z hamamelisu
Z szamponami YR to w ogóle jest dziwnie. Mój TŻ zamówił sobie przeciwłupieżowy i dosłownie po paru godzinach od umycia ma tłuste i nieświeże włosy! Nigdy mu się nie przetłuszczały ani nic... Postanowiłam, że ja wypróbuję, bo szkoda wywalić. A dla mnie ten szampon jest bardzo w porządku: delikatny, nie wysusza, nie przetłuszcza, włosy spokojnie 2-3 dni wyglądają świeżo...
Stary 2013-05-08, 21:09   #332
BigMama
Zakorzenienie

Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
Dot.: Każda z nas to już maniaczka - znów z Yves Rocher przyszła paczka - część IX

Z dotąd poznanych kosmetyków YR (poza perfumami) zawsze mam w zapasie
peeling morelowy
peeling do stóp

lubię maseczkę z glinką TdH - ale cena regularna jest zaporowa
kupię ponownie, ale jak się trafi super okazja

inne kosmetyki kupowałam (dostawałam), zużywałam i nie tęsknię

BigMama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 21:16   #333
magnolia79
Irenosława Pierwsza

Cytat:
Napisane przez ofutrzona Pokaż wiadomość

Do tego muszę powiedzieć, że krem BB jest najgorszym kosmetykiem Yves Rocher jaki miałam... Zazwyczaj zużywam wszystko nawet jak średnio mi pasuje, ale to to jest jakiś koszmar. Ani to nie wsiąka, ani sie nie rozprowadza na twarzy, wyglądam po nim jakby moja twarz miała miliard suchych skórek, nie wiem jak to inaczej opisać

A jaki jest wg was najgorszy kosmetyk z Yves Rocher jaki miałyście? Chyba, że jakiś czas temu była już taka dyskusja to przepraszam
a moja cera wygląda po tym jak nie umyta, tłusta, zmęczona, BB lezy i się kurzy, pewnie za jakiś czas wywalę...

Nie lubię też płynu do demakijażu dwufazowego, źle zmywa tusz, kruszy go, mam całe oko w paprochach, później muszę to zmyć wodą, albo dodatkowo tonikiem...

Edytowane przez magnolia79
Czas edycji: 2013-05-08 o 21:29
magnolia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 21:16   #334
pysiak103
Zakorzenienie

[QUOTE=etnografka;40714351]Hm. Raz się potrafią zachować, a raz - nie. Bardzo nierówna ta obsługa klienta...[COLOR="Silver"]

Zależy na kogo sie trafi i oczywiście trzeba umieć porozmawiać
pysiak103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 21:20   #335
etnografka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pysiak103 Pokaż wiadomość

Zależy na kogo sie trafi i oczywiście trzeba umieć porozmawiać
Powinni traktować klientów równo, a nie ustępować bardziej zdecydowanym, a mniej przebojowych odsyłać z kwitkiem...
Stary 2013-05-08, 21:20   #336
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnolia79 Pokaż wiadomość
a moja cera wygląda po tym jak nieumyta, tłusta, zmęczona, BB lezy i się kurzy, pewnie za jakiś czas wywalę...

Nie lubię też płynu do demakijażu dwufazowego, źle zmywa tusz, kruszy go, mam całe oko w paprochach, później muszę to zmyć wodą, albo dodatkowo tonikiem...
Ja też nie cierpię płynu dwufazowego do demakijażu, tłusty, beznadziejny ogólnie. Nie lubię też wody do demakijażu, piecze mnie w oczy!

Ale za to uwielbiam mleczko do demakijażu Hydra Vegetal, właśnie wywaliłam pustą buteleczkę, było świetne, czułam, że moja skóra jest na prawdę oczyszczona, nic nie podrażniało, nawet wrażliwych oczu. Jak zużyję zapasy wody i innych mleczek to na pewno do niego wrócę

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 21:24   #337
kamea87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ofutrzona Pokaż wiadomość
Czekam na jakiś fajny kod i czekam i chyba wytrzymam tylko do końca tego tygodnia i złożę zamówienie na -50zł

I bardzo zaintrygowałyście mnie tą Neroli, obawiam się że może mi się spodobać, chociaż wolałabym nie

Do tego muszę powiedzieć, że krem BB jest najgorszym kosmetykiem Yves Rocher jaki miałam... Zazwyczaj zużywam wszystko nawet jak średnio mi pasuje, ale to to jest jakiś koszmar. Ani to nie wsiąka, ani sie nie rozprowadza na twarzy, wyglądam po nim jakby moja twarz miała miliard suchych skórek, nie wiem jak to inaczej opisać

A jaki jest wg was najgorszy kosmetyk z Yves Rocher jaki miałyście? Chyba, że jakiś czas temu była już taka dyskusja to przepraszam
Podpisuje się pod tym obiema rękami. U mnie jeszcze na dodatek ciemnieje
kamea87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-08, 21:27   #338
magnolia79
Irenosława Pierwsza

Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość

Ale za to uwielbiam mleczko do demakijażu Hydra Vegetal, właśnie wywaliłam pustą buteleczkę, było świetne, czułam, że moja skóra jest na prawdę oczyszczona, nic nie podrażniało, nawet wrażliwych oczu. Jak zużyję zapasy wody i innych mleczek to na pewno do niego wrócę
a ja uwielbiam całą serię Nutritive (oprócz kremów, bo nie mam)

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
Napisane przez kamea87 Pokaż wiadomość
Podpisuje się pod tym obiema rękami. U mnie jeszcze na dodatek ciemnieje
ja raczej wiedziałam, że to będzie badziew, bo jak może być coś lepsze od porządnego fluidu, ale nie miałam co wsiąść w gratisie

Stary 2013-05-08, 21:31   #339
Nusiolek
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

ja raczej wiedziałam, że to będzie badziew, bo jak może być coś lepsze od porządnego fluidu, ale nie miałam co wsiąść w gratisie
A no może być Azjatyckie kremy BB, które nijak mają się do tych Garnierowych czy też Roszerowych. Testowałam Missha i dwa kremy z Lioel . Zdecydowanie bardziej je lubię od fluidów, które czasami są za ciężkie Wszystko jednak zależy od cery i od oczekiwań

Edytowane przez Nusiolek
Czas edycji: 2013-05-08 o 21:32
Nusiolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 21:34   #340
ofutrzona
Raczkowanie

Nigdy nie używałam szamponów z Yves Rocher, jakoś mam pewne obawy, a od pewnego czasu bardzo przykładam wagę do kosmetyków do włosów. Jak tylko mam okazję być w jakiejś drogerii DM to kupuję zapas Alverde Jak mi się skończy i nie będę miała okazji być w DMie to może skuszę na YR ale nie jestem przekonana.

Z nutritive mam oba kremy i je sobie chwalę. Ulubionego kosmetyku nie mam, do tej pory najgorszego też nie miałam
ofutrzona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 21:45   #341
mamaAmelka
Zakorzenienie

Nie mam ulubionego kosmetyku, lubię większość produktów YR, które miałam okazję użytkować
Nie przekonałam się jednak do podkładów oraz do kremu CS, który w ogóle nie wchłania się w moją skórę; nawet po wieczorze maseczkowym po godzinie, dwóch mogłam go zetrzeć z twarzy na szczęście dostałam go w prezencie
mamaAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 21:50   #342
irlandia87
Zadomowienie

GG do irlandia87

ja też dziś robiłam sobie maseczkę z Nutritive i jakoś mnie super nie nawilża.. :/ jest właściwie nijaka, chyba nie lubię takiej budyniowej konsystencji bo mi się wydaje, że mnie "zapycha"

ale dziś dostałam AŻ 2 oferty wysyłkowe :
- na Evidence od 39 zł z różowym tuszem + próbka kremu do twarzy (tu przeżyłam szok) ważna do lipca
- z kosmetykiem za 119zł w gratisie (jutro spr. co to za nr) i zegarkiem od 59 zł
w obydwu ofertach darmowa wys. jest bodajże od 70 zł / 79 zł ważna do sierpnia

postaram się jutro wrzucić kody bo widziałam, że jest zapotrzebowanie na tą ofertę z Evidence
i ciągle się waham jakie zamówienie zróbić bo kusi mnie aktywator w grat. ale to już 100 zł, a w tym miesiącu mam ograniczony budżet

co sądzicie o tym aktywatorze serum?
proszę o opinie

a z bb creamów to mam 2 opcje kolorystyczne z YR , użyłam 2-3 razy i nie było tragedii chociaż b. słabo kryją, chyba opylę je na all

Edytowane przez irlandia87
Czas edycji: 2013-05-08 o 21:52
irlandia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 21:58   #343
magnolia79
Irenosława Pierwsza

Cytat:
Napisane przez Nusiolek Pokaż wiadomość
A no może być Azjatyckie kremy BB, które nijak mają się do tych Garnierowych czy też Roszerowych. Testowałam Missha i dwa kremy z Lioel . Zdecydowanie bardziej je lubię od fluidów, które czasami są za ciężkie Wszystko jednak zależy od cery i od oczekiwań
swoją przygodę z BB już skończyłam... chyba długo nie tknę się już żadnego
Cytat:
Napisane przez mamaAmelka Pokaż wiadomość
Nie mam ulubionego kosmetyku, lubię większość produktów YR, które miałam okazję użytkować
Nie przekonałam się jednak do podkładów oraz do kremu CS, który w ogóle nie wchłania się w moją skórę; nawet po wieczorze maseczkowym po godzinie, dwóch mogłam go zetrzeć z twarzy na szczęście dostałam go w prezencie
z podkładów jestem tak zadowolona, że już ostatnio swojego ulubionego z Avonu nie zamówiłam

Cytat:
Napisane przez irlandia87 Pokaż wiadomość
ja też dziś robiłam sobie maseczkę z Nutritive i jakoś mnie super nie nawilża.. :/ jest właściwie nijaka, chyba nie lubię takiej budyniowej konsystencji bo mi się wydaje, że mnie "zapycha"
ja ją uwielbiam... ostatnio umyłam sobie twarz mydłem tak na szybko i rano miałam skórę twarzy jak wiór, nałożyłam maskę, ukoiła, odżywiła... wieczorem jej nie zmywam tylko ścieram i wcieram to co zostanie, a rano zmywam wodą

teraz zamówiłam sobie nawilżającą SOS, ciekawa jej jestem?

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Cytat:
i ciągle się waham jakie zamówienie zróbić bo kusi mnie aktywator w grat. ale to już 100 zł, a w tym miesiącu mam ograniczony budżet

co sądzicie o tym aktywatorze serum?
proszę o opinie
no ja włąśnie się skusiłam na ten aktywator - i jak widzę moją historię zamówień w YR to łapię się za głowę

Stary 2013-05-08, 22:03   #344
thugmisses
Rozeznanie

Cytat:

Wziąć

Dla mnie ten BB cream jest świetny! Serio!
Stary 2013-05-08, 22:04   #345
irlandia87
Zadomowienie

GG do irlandia87

hmmm to jak Wy tak zachwalacie tą maseczkę to może zacznę ją częściej stosować lub w b. kryzysowych sytuacjach .. chociaż mam też serum nawilżające i serum anew, więc skóra nie jest w złej kondycji :P no i miałam Skin Ergetic z Biotherm (to był wyyypas ale cena powala..)

kod oferty na Evidence + różowy tusz (zam. powyżej 39 zł) to: PYC5NR11
kod oferty na kosmetyk niespodziankę wart. 119 zł (plus zegarek elipsa od 59 zł) to: PYC5BI07 - wiecie co tu może być niespodzianką? może ten global anti age krem albo cs?

Czas edycji: 2013-05-08 o 22:20
Stary 2013-05-08, 22:26   #346
magnolia79
Irenosława Pierwsza

Cytat:
Napisane przez thugmisses Pokaż wiadomość
Wziąć

Dla mnie ten BB cream jest świetny! Serio!
prawdę piszesz

A z BB to ci normalnie nie wierzę

Stary 2013-05-08, 22:28   #347
irlandia87
Zadomowienie

GG do irlandia87

Cytat:
prawdę piszesz

A z BB to ci normalnie nie wierzę
widać ile buzi tyle opinii o tym BB

Stary 2013-05-08, 22:32   #348
magnolia79
Irenosława Pierwsza

Cytat:
hmmm to jak Wy tak zachwalacie tą maseczkę to może zacznę ją częściej stosować lub w b. kryzysowych sytuacjach .. chociaż mam też serum nawilżające i serum anew, więc skóra nie jest w złej kondycji :P no i miałam Skin Ergetic z Biotherm (to był wyyypas ale cena powala..)
ja ją chwalę, bo jest odżywcza i treściwa!

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Cytat:
widać ile buzi tyle opinii o tym BB
dostałam go gratis to nie żałuję, ale dobry krem + podkład robią z moją (nieproblemową) cerą cuda, więc BB podziękuję, albo wykorzystam tylko w domu, chociaż źle się z nim czuję, mam ochotę od razu umyć twarz

Stary 2013-05-08, 22:39   #349
irlandia87
Zadomowienie

GG do irlandia87

taka se masłowa konsystencja

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

te dwa kody, które podałam wchodzą przez @

Czas edycji: 2013-05-08 o 22:34
Stary 2013-05-08, 22:39   #350
magnolia79
Irenosława Pierwsza

Cytat:
taka se masłowa konsystencja
ja takie bardzo lubie, kremowe, masłowe, gęste... chociaż teraz zamówiłam nawilżającą SOS, ona jest żelowata, ciekawe czy mi podejdzie!?

Stary 2013-05-08, 22:44   #351
thugmisses
Rozeznanie

Dla mnie idealny! Pięknie pachnie, delikatny, wyrównuje koloryt. Świetny O wiele lepszy niż te z Garniera i dr Branta.
Stary 2013-05-08, 22:46   #352
irlandia87
Zadomowienie

GG do irlandia87

Cytat:
ja takie bardzo lubie, kremowe, masłowe, gęste... chociaż teraz zamówiłam nawilżającą SOS, ona jest żelowata, ciekawe czy mi podejdzie!?
to jest ta sama maseczka co w tych podwójnych za 4,90 zł, mi się podobała - fajnie nawilżała

tymczasem się żegnam - dobranoc

Stary 2013-05-08, 22:52   #353
magnolia79
Irenosława Pierwsza

Cytat:
to jest ta sama maseczka co w tych podwójnych za 4,90 zł, mi się podobała - fajnie nawilżała

tymczasem się żegnam - dobranoc
niedługo pewnie zdam relacje
tez pora na mnie

Stary 2013-05-09, 00:06   #354
Ala_73
Wtajemniczenie

Informuję, że i u mnie batalia z BOKiem o gratisową FP skończyła się sukcesem, mam już paczkę w domu
Ala_73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 00:13   #355
trisse
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaasia_a Pokaż wiadomość
To jeśli jest tu ktoś z Yves Rocher i podczytuje to ja poproszę kod do e-sklepu z perfumami gratis do zamówienia od 39 zł i wysyłka gratis Najlepiej Evidence (zakochałam się w nich i ciągle mi ich mało)
wypluj te slowa! Evidence jest w co drugiej wysyłkowej wystarczy! coś innego by dali, a najlepiej kosmetyk do wyboru np do 100zł

Cytat:
Napisane przez astray Pokaż wiadomość
Może ja się trochę źle wyraziłam- miałam na myśli to, że nie jest przyjemnie dopraszać się o coś, co ma być miłym, dobrowolnym prezentem, więc po tej całej akcji moja radość z sukcesu jest ograniczona.
no właśnie, dlatego ja odpuściłam w trakcie tych jałowych dyskusji i napisałam że jak nie chcą tego zrealizować z FP gratis to niech anulują, czułam że jak będę dalej przyciskać to sama będę się z tym źle czuła, a aż tak mi nie zależało na tej wodzie.

Cytat:
Napisane przez KiLaNeCzKa Pokaż wiadomość
Czyli mamy taki sam problem z tym kremem. A ja nieopatrznie wzięłam jasny krem bb w gratisie w zeszłym miesiącu. I teraz sobie leży nieruszony...
ja też wzięłam jasny zamiast średniego i jest dla mnie za jasny nie chce ktoś się wymienić? albo za średni albo za coś innego (ze 2 razy go użyłam na próbę, ale jednak jest zdecydowanie za jasny)
Cytat:
Napisane przez kuba222 Pokaż wiadomość
Mnie też nie urzekła
Mój KWC odżywka zwiększająca objętość i szampon z jojobą
masz na myśli maskę? bo nie kojarzę odżywki
trisse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 05:45   #356
kaasia_a
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ala_73 Pokaż wiadomość
Informuję, że i u mnie batalia z BOKiem o gratisową FP skończyła się sukcesem, mam już paczkę w domu
Gratulacje Szkoda tylko, że trzeba było tak walczyć o swoje Mogli by się uspokoić i wszystkim, którzy wtedy zamawiali dać tą wodę za darmo

Cytat:
Napisane przez trisse Pokaż wiadomość
wypluj te slowa! Evidence jest w co drugiej wysyłkowej wystarczy! coś innego by dali, a najlepiej kosmetyk do wyboru np do 100zł

no właśnie, dlatego ja odpuściłam w trakcie tych jałowych dyskusji i napisałam że jak nie chcą tego zrealizować z FP gratis to niech anulują, czułam że jak będę dalej przyciskać to sama będę się z tym źle czuła, a aż tak mi nie zależało na tej wodzie.

ja też wzięłam jasny zamiast średniego i jest dla mnie za jasny nie chce ktoś się wymienić? albo za średni albo za coś innego (ze 2 razy go użyłam na próbę, ale jednak jest zdecydowanie za jasny)

masz na myśli maskę? bo nie kojarzę odżywki
Dobrze, to ja zmieniam modlitwy na... dowolnie wybrany kosmetyk do 200 zł Hehe, taką ofertę to by dali gdyby się pomylili a potem mówili, że to graficy się pomylili i że nie ma takiej promocji Ale pomarzyć zawsze można.
To prawda, że jest dużo ofert wysyłkowych z Evidence, tylko że to są oferty ze znaczkami a ja tam nie mam nic do kupienia (oprócz urodzinowej ale ta jest od 49zł co z przesyłką wyjdzie ponad 60 zł a ja mam w domu remont więc oszczędzam )
Jakiekolwiek perfumy w gratisie by mi się przydały to bym może wymieniła na Evidence i tyle. Gdybym zamówiła to bym się mogła wymienić, bo tych flakonów, które mam na półce nie umiem się pozbyć, serce by mi pękło

Edytowane przez kaasia_a
Czas edycji: 2013-05-09 o 05:53
kaasia_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 07:00   #357
Niebieska88
Zakorzenienie

GG do Niebieska88

Dzień dobry!

Ależ naskrobałyście o swoich ulubieńcach... Aż mnie naszło na zamówienie, ale zapasów za dużo jeszcze

Cytat:
Napisane przez Ala_73 Pokaż wiadomość
Świetne wieści!

Insta

PM 2018
Niebieska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 07:37   #358
201604131205
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kaasia_a Pokaż wiadomość

Dobrze, to ja zmieniam modlitwy na... dowolnie wybrany kosmetyk do 200 zł Hehe, taką ofertę to by dali gdyby się pomylili a potem mówili, że to graficy się pomylili i że nie ma takiej promocji Ale pomarzyć zawsze można.
Taka promocja była 3 lata temu, z okazji 20lecia YR w Polsce - przy zakupach w sklepie internetowym na kwotę min 39zł dowolny, wybrany kosmetyk był gratis. Oczywiście w kilka godzin zniknęły prawie wszystkie perfumy To była jednodniowa promo z kodem z newslettera.

Zrobiłam wtedy grzecznie jedno zamówienie, i dziwiłam się po co niektórzy biorą po 2-3 paczki, przecież to czysty zakupoholizm
201604131205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 07:43   #359
tymena
Zakorzenienie

GG do tymena

Cytat:
Napisane przez BigMama Pokaż wiadomość

lubię maseczkę z glinką TdH - ale cena regularna jest zaporowa
kupię ponownie, ale jak się trafi super okazja
Mami, która to maska?

Ja zachwycam się ostatnio żelami JdM Nie wiem jak to się stało, że wcześniej nie zwróciłam na nie uwagi

Dzięki watkowi odkryłam kody i wykorzystałam krok1. Nie miałam pojęcia o tych kodach chociaż juz wczesniej zamawiałam kosmetyki YR internetowo.
tymena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 07:55   #360
maggie82
Zakorzenienie

Moja paczka z urodzinową VN już wysłana - powinna być jutro u mnie Nie znam tego zapachu ale chętnie się z nim zapoznam, do kompletu wzięłam truskawkę i wanilię - będą na lato do psikania

Fajnie, że wreszcie zachowali się porządnie i dali Wam te wody FP

A przede mną jeszcze zamówienie z Neroli się szykuje pewnie zrobię w tym miesiącu bo chcę Herbatkę gratisową !
maggie82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości