|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
To wizytujemy razem 21 maja ![]() Cytat:
![]() Nie słuchaj go w ogóle-śliczne masz udka Cytat:
![]() Domi ja też mam wyprawkę w 98% gotową. Brakuje mi łóżeczka, chusteczek do pupy, kosza na pieluchy, termometru do wody, proszku do prania i maści na sutki. No i leków dla maluszka typu czopki na gorączkę itp. A torbę zacznę pakować może w przyszłym tygodniu? Jakoś niedługo na pewno---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
Ale mój Mały jest właśnie zazwyczaj aktywny prawie cały dzień. A rano to fika niesamowicie, a tu cisza dziś
|
||||
|
|
|
#3692 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40713303]Dziewczynki trzymamy mocno kciuki za Kocurka!!
Dostała dzisiaj dość mocnych skurczów, pojechała na IP i powiedzieli jej, że to są skurcze przedporodowe i szyjka się skraca. Dostała kroplówkę i już jest wszystko OK!! Z Marcelkiem wszystko dobrze.[/QUOTE] ojej...oczywiście i ja zaciskam mocno
|
|
|
|
#3693 |
|
Zakorzenienie
|
![]() czuje sie dzisiaj niezauważona przez was ... dobranoc |
|
|
|
#3694 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40713303]Dziewczynki trzymamy mocno kciuki za Kocurka!!
Dostała dzisiaj dość mocnych skurczów, pojechała na IP i powiedzieli jej, że to są skurcze przedporodowe i szyjka się skraca. Dostała kroplówkę i już jest wszystko OK!! Z Marcelkiem wszystko dobrze.[/QUOTE] Biedna Jednego aniołka już ma, oby teraz wszystko się dobrze skończyło![]() Moja koleżanka ze studiów wczoraj urodziła córeczkę, a miała termin taki jak ja... Nie wiem co się stało. Nie mamy aż tak zażyłych stosunków i nie chcę jej atakować wiadomościami teraz.
|
#3695 |
|
Zakorzenienie
|
Wrocek więc spoko...jak coś to pogotowie ślusarskie...ciekawe ile zaśpiewają $ :/
|
|
|
|
#3696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O rety! Nie wiesz co z dzidzią? |
|
|
|
|
#3697 |
|
Zakorzenienie
|
Koocurku Ty wiesz, to szczęśliwy wątek!!!
Trzymaj tam się !!! Marcelka upomnij , że ma być grzeczny ![]() |
|
|
|
#3698 |
|
Konto usunięte
|
Niezłe macie tempo kompletowania toreb do szpitala...
ja nie mam jeszcze nic.. oprócz torby
|
|
|
|
#3699 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czy dziecinnymi można? Nie wiem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Furka super ![]() I przeczytałam, że musiałaś swoje włosy ściąć i myślę WTF ![]()
|
|||
|
|
|
#3702 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jestem ledwo żywa, musze sie przyznać szczerze ze przepracowalam sie dzisiaj. Należą mi sie baty za głupotę. Myślałam ze moge jeszcze wiele ale sie przeliczylam. Wróciliśmy jeszcze teraz z zakupów i padlam na lozko juz nawet zakupów nie rozpakowuje bo nogi bolą mnie okropnie i brzuch ciagnie
jaka ja glupia
|
|
#3703 |
|
Zakorzenienie
|
witam i ja!
wrocilam z pracy wlasnie. nogi mam jak banie, ide sie zaraz położyć i nogi w górę. kocurku trzymajcie się dzielnie!!!! |
|
|
|
#3704 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystko w porządku, jest w inkubatorze.
|
#3705 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrej
|
#3706 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40710549]jestem dziewuszki jestem
![]() mój kochany synuś waży 1927 g, ogólnie jest w górnej granicy normy i pan doktor wróży wagę końcową ok 4 kg ;( (tak jak braciszek..) główka ma już średnicę 8,51 cm ;( jak ja go wypchnę... wszystko w porządku, ilośc wód płodowych super, przepływy w pępowinie super, nereczki ok, wątroba też, rączki, nóżki, serduszko bije i najwazniejsze.... Pan doktor stwiedził że żadnego ubytku nie widzi, oczywiście nie ma tak szczegółowego usg jak dr Kukawczyńska, ale wg jego byłoby widać u niego tez wklejam zdjęcia, jest cudny !!!! ![]() sammy - nie pamiętam jak głęboko miałam guzka, ale był dosyć duży bo 4 cm. Przepływ mleka zależy pewnie od wielu czynników, więc nie ma reguły..[/QUOTE] jaki duzy sliczny chlopczyk
|
#3707 |
|
Zadomowienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40712737]próbuję nadrabiać wczorajszy i dzisiejszy spam...
![]() Ghia - i co był TZ na rozmowie? bo chyba dzisiaj miał, tak? Oliath - no to niezłe ziułko wyszło z taty na sam koniec... No tak tak był. Mówi, że zadowolony i że poszło ok ale najważniejsze żeby jego przyszły szef był zadowolony. Czekamy na jakieś info teraz więc kciuki nadal mile widziane. Iwona widzimy widzimy tylko nadążyć za tymi spamiarami to z cudem graniczy Kooocurku dobrze, że sytuacja opanowana A co do wcześniaków to nie wiem czy Wam mówiłam, że ja się urodziłam w 6 miesiącu i jakoś dałam radę i to 30 lat temu gdy medycyna była sto lat za Murzynami ( bez rasistowskich podtekstów ![]() A no i zrobiłam dziś rzecz straszną, TŻ się na mnie obraził TŻ: No a kogo się spodziewałaś? Ja: Przystojnego bruneta (mój TŻ jest przystojnym blondynem)TŻ: Foch rozmawiamy odtąd przez ścianę. I nie chce się odbrazić, jak zapytałam czy mi stópki pomasuje to kazał mi iść do przystojnego bruneta ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- A no i sierota zapomniałam co chciałam napisać o NDiNZ ![]() Perse czyli, że gdzie te jaja miały być?? A po zdjęciach od Teso to byle czym się chyba nie da zadowolić. No i ja się troszku rozczarowałam dzisiejszym odcinkiem? No i możesz mi już zdradzić co ciekawego przed wakacjami się będzie działo i z kim?? Z Latoszkami afera niezła, Lena przecież musi się dowiedzieć bo to zawsze wychodzi i co będzie zamorduje Agatę?? Zostawi Latoszka?? Heh no ciekawe. |
|
|
|
#3708 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za remont i córeczkę Cytat:
![]() O! Jedna za mną tęskniła Cytat:
W czym? ![]() Tuuuu ![]() Cytat:
![]() Magdalenne i co? Wróciła kicia?
|
||||
|
|
|
#3709 |
|
Konto usunięte
|
Uwaga spojleruję Na dobre i na złe
![]() Lena się dowie, ale nie wiem, co zrobi, bo to będzie ostatni odcinek przed wakacjami. A jaja będą u Przemka i Oli, bo okaże się, że sobie zrobili małe Przemkoolątko ![]() ![]()
|
|
|
|
#3710 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie
Zwykle na wieczór wpadał coś zjeść, potem nocne meandry i przespany dzień. Może niedługo się pojawi
|
#3711 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() aaaa i nie pisałam Wam chyba ze Leos ułożony jest juz główka w dol, nogi pod zebrami, a kręgosłup ma po lewej stronie ,mojego brzucha ![]() rozciaga sie caly czas niemozliwie az mi caly brzuch chodzi dziewczyny w moim wieku ciazowym, ile waza Wasze maluchy? Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-05-08 o 22:28 |
|
|
|
|
#3712 |
|
Zakorzenienie
|
kooocur trzymam za Ciebie bardzo mocno kciukasy .
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- ja juz zmykam bo jestem zmeczona papa
|
#3713 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20
Boli mnie spojenie lonowe, kazde łączenie w miednicy. .nie jestem w stanie chodzić i nóg podnosić. Czuje się jakbym po jakimś wypadku byla.
Na Ip nie mam co jechać, bo bylam dziś u ginki i robiła mi usg. Mala jest wbita normalnie tam w dole i chyba moj organizm nie daje rady z takim ciezarem, tym bardziej ze ona ciagle 3 tyg do przodu z wielkością jest. Musze to kontrolować, zeby mi się spojenie nie rozeszlo, ale ból jest masakra. .już mi łzy leciały jak do wc wstawalam. Ogólnie to mam jak najwięcej lezec z czyms pod tylkiem zeby mala mi się trochę cofnela. Trzymam mocno kciuki za Marcelka i Kocurka! : kciuki:
|
|
#3714 |
|
Zadomowienie
|
kooocur
![]() iwona335 ja cię zauważam
|
#3715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zmykam, bo będę mężusia obcinać |
|
|
|
|
#3716 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40713303]Dziewczynki trzymamy mocno kciuki za Kocurka!![/QUOTE]
Cytat:
). Pewnie ta powsinoga wróci za jakiś czas Cytat:
![]() Cytat:
Tyle że bolało jak cholera, kapusta dawała ulgę tylko na chwilę i moja ostatnią deską ratunku był laktator Napewno był malusi, ale nie pamietam od kiedy. Zapytam męża i Ci napiszę Cytat:
za pozytywną odpowiedź Cytat:
Mnie tak samo ![]() My też chcielibyśmy przed porodem, ale rozmawialiśmy z kilkoma dekoratorami wnętrz i to taki prima dony że jeszcze przed remontem mi nerwy siadają, więc nie wiem czy na samym malowaniu ścian się nie skończy ![]() Cytat:
Perse- nie zacytowało mi- strasznie się cieszę ze wszytsko w porządku a Arturek pięknie rośnie Teso- i super pozytywne wiadomości i u Ciebie. Aż mi się cała buźka cieszy Iwona- a Ty skurczy czasami nie masz? Pojechałabym z takimi bólami na IP Madi- ale przygoda. Dobrze że nie zaczęłaś rodzić Wymiana wkładki nie pomoże?
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-05-08 o 22:41 |
||||||
|
|
|
#3717 |
|
Zadomowienie
|
karolajn1987 w takim razie trzymam
żeby córcia się inaczej ułożyła jak najszybciej! powiem ci,że ja też ostatnio płakałam idąc do wc z bólu,ale ból miałam nad pupą w plecach i na własne życzenie bo się za dużo nachodziłam,pomogło leżenie na tym boku co bolał. Oby tobie leżenie (z pupą wyżej) też pomogło.
|
#3718 |
|
Zakorzenienie
|
Dostała dzisiaj dość mocnych skurczów, pojechała na IP i powiedzieli jej, że to są skurcze przedporodowe i szyjka się skraca. Dostała kroplówkę i już jest wszystko OK!! Z Marcelkiem wszystko dobrze.[/QUOTE] Kocurku! Będzie dobrze!Perse, Teso - super, że wszystko dobrze! Uprałam dziś leżaczek, ale jeszcze nie wszytkie plamy zeszły, więc jutro jadę znów z odplamiaczem. Może zejdzie. Objadłam się i jeszcze głupia piłam gęstą karotkę i mam ją chyba do przełyku, bo Filip się wypchał pod żebra
|
|
|
|
#3719 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie pytaj co przeczytałam
![]() Iwona- ja Cię widzę, ja Nie zacytowało mi tez i nie wiem kto pisał o zawrotach głowy. Dzisiaj pytałam o to lekarza, bo wczoraj nie mogłam się z kanapy podnieść. Powiedział że: 1. Nawet podczas siedzenia można uciskać tętnicę doprowadzającą krew do serca (ta sama którą się uciska leżąc na plecach), a która jest z boku ciała i dlatego może dojść zawrotów głowy i omdleń- dlatego też nie zaleca kierowania samochodem już 2. Jeśli zawroty powtarzają się często trzeba udać się do kardiologa, bo być może układ krążenia nie wydala co może prowadzić do późniejszych komplikacji lub być wskazaniem do cc. A także w związku z obciążeniem tego układu mogą ujawniać się różne nieprawidłowości. |
|
|
|
#3720 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny,jak wysłać fotki w prywatnej wiadomości na wizażu?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:28.

21.05 idziemy na usg 

Jakoś niedługo na pewno

Jednego aniołka już ma, oby teraz wszystko się dobrze skończyło
więc jestem już spokojniejsza jakby coś zaczęło się dziać (choć mam nadzieję że jeszcze nie zacznie
prawie jak dzidziusiowy pampers 

za wszystkie wizyty.

dobrze, że sytuacja opanowana