|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Rano porządki, w dzień gotowanie, wieczorem seksik, w nocy pisanie :D
muszę zrobić fotkę tej umowy i przeanalizować. niby umawiałam się na konkretną kwotę netto, ale jak on mi to netto przeleje no to spoko. tylko ja raczej jako osoba nie mająca firmy to chyba nie mogę odprowadzać za siebie składek?!
|
|
|
|
|
#1352 |
|
Konto usunięte
|
http://firma.wieszjak.pl/skladki-zus...nika-2012.html
Kurczę, no... Ja bym zapytała wprost, jak dostaniesz umowę, co to oznacza dla Ciebie i chcesz porozmawiać o tym z księgową/kadrową. Bo jednak gdyby jakimś cudem jednak chodziło o to, że pokrywasz składki WSZYSTKIE, to praktycznie drugie tyle, co różnicy w wypłacie między brutto, a netto, Ci ucieknie na składki. Ale to niemożliwe wydaje mi się, bo nielegalne jest to, by pracodawca płacił Ci tyle, co na czarno i nie posiadał kosztów zatrudnienia pracownika... |
|
|
|
|
#1353 |
|
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40704641]muszę zrobić fotkę tej umowy i przeanalizować. niby umawiałam się na konkretną kwotę netto, ale jak on mi to netto przeleje no to spoko. tylko ja raczej jako osoba nie mająca firmy to chyba nie mogę odprowadzać za siebie składek?![/QUOTE]
Ja się kompletnie na tym nie znam ale zawsze mi się wydawało,że jak się pracuje na umowie, gdzie szef nie odprowadza składek, to każdy pracownik może sobie je sam opłacić. Ale nie wiem czy tak faktycznie jest. Poza tym myślałam,że bez składek jest w umowach innych niż o pracę.
|
|
#1354 |
|
Konto usunięte
|
1600 brutto to minimalne wynagrodzenie, tak? Musisz dokładnie przeczytać co tam w tej umowie jest.
|
|
|
|
|
#1355 |
|
Konto usunięte
|
Każdy może dobrowolnie opłacać wszystkie składki. Po prostu ci, którzy mają firmę, mają obowiązek comiesięcznego uiszczania sobie składek.
np. kobieta na macierzyńskim dostaje wypłatę, ale nie ma odprowadzanej na ten czas składki emerytalnej. Jednak może sobie dobrowolnie sama opłacać, wtedy nie ma przerwy w opłacaniu składek na emeryturę (ach, tyle że ja w emeryturę nie wierzę. Proponuję zainwestować w III filar w takim wypadku Edytowane przez 201611220859 Czas edycji: 2013-05-08 o 13:33 |
|
|
|
|
#1356 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1357 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
spadłam z deszczu pod rynne z tą firmą coś czuję.. ![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
a i mam wrażenie,że tu nie ma żadnej księgowej i że nawet badań lekarskich nie będzie |
|||||
|
|
|
|
#1358 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepiej zapytać u źródła
|
|
#1359 |
|
Konto usunięte
|
powiem tylko tyle: chce dalej robic eventy...i juz tesknie za tym...
|
|
|
|
|
#1360 |
|
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40705997]powiem tylko tyle: chce dalej robic eventy...i juz tesknie za tym...[/QUOTE]
Głowa do góry! Nie musisz sprzątać ulicy więc nie jest źle Zawsze możesz nadal szukać czegoś innego ![]() Pralka przyjedzie w piątek!
|
|
#1361 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1362 |
|
Konto usunięte
|
A mnie przyjaciółka zaprosiła do kina na jutro
|
|
|
|
|
#1363 |
|
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40706412]sama?
[/QUOTE]Będzie mieć kierowców ![]() nouvelle - i fajnie Na co idziecie?
|
|
#1364 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
na twoim rachunku są właśnie koszty 20% lub 50% i 18% podatku wsio
|
|
|
#1365 |
|
Konto usunięte
|
No właśnie chyba mnie mama nie ubezpiecza, bo mam swoją własną legitymację ubezpieczeniową i generalnie nikt mnie nigdy nie pyta o żadne książeczki od rodziców czy co tam, tylko zawsze tą legitymację daję i wsio...
---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- A idziemy na "Układ zamknięty". Bo to taka moja przyjaciółka, z którą lubię dyskutować na poważne tematy (niekiedy mam wrażenie, że tylko ona i eks tak dobrze rozumieją moje dylematy moralno-polityczno-społeczne ) i tak pomyślałyśmy, że to będzie dobry motyw do ciekawej dyskusji
|
|
|
|
|
#1366 |
|
Konto usunięte
|
U mnie wsio wyjaśnione z tą umową...
Nie wiem czy dostanę umowę o pracę, nie widzę się tu. Nie mogę się odszukać kurka no. To dopiero 3 dzień (albo już) a ja tylko poznaje towary firmy i porównuję z konkurencją. Jutro postaram się zmienić trochę stronę w necie i zacząć działać na forach branżowych... |
|
|
|
|
#1367 |
|
Konto usunięte
|
Tusia, poradzisz sobie
Po prostu tęskni Ci się to, co już znaneNouvelle, fajny pomysł z kinem ![]() Gdzie Teacherka? Kochana, wracaj, ja się zaczynam martwić, co u Ciebie... ![]() Praca wydrukowana ![]() Ciągle dziś coś w niej poprawiałam. Aż wydrukowałam i znów wiem, że jeszcze jedno chciałam zmienić, a to dotyczy wielu stron Trudno, niech tak zostanie na razie, szkoda mi drukarki. To i tak już 83 strony poszło i kartek, i tonera
|
|
|
|
|
#1368 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40713149]U mnie wsio wyjaśnione z tą umową...
Nie wiem czy dostanę umowę o pracę, nie widzę się tu. Nie mogę się odszukać kurka no. To dopiero 3 dzień (albo już) a ja tylko poznaje towary firmy i porównuję z konkurencją. Jutro postaram się zmienić trochę stronę w necie i zacząć działać na forach branżowych...[/QUOTE] Spokojnie, zobaczysz po miesiącu pracy ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Teraz już tylko obrona![]() Kupuję telefonik ![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
|
|
|
#1369 |
|
Konto usunięte
|
Ale zanim obrona, to jeszcze muszę bibliografię poprawić, spisy zrobić i poprawki od promotorki, jak będą. Dopiero wtedy do dziekanatu
To już i tak luz, najgorzej to napisać treśćA tak w ogóle to jeszcze za 2 tyg. czekają 2 egzaminy, ale chyba nie ma się czym martwić Zdecydowałaś się na ten, co kiedyś pisałaś? ![]() A do mnie dziś dzwonili z biura obsługi i dostałam fajną ofertę na abonament, ale to już jako przedłużenie umowy normalnie by szło (normalnie mam jeszcze kilka miesięcy do końca umowy) i musiałabym na już wybrać telefon, a totalnie nie miałam do tego głowy, bo siedziałam w mgr. Teraz przeglądnęłam ofertę telefonów w ramach abonamentu i ceny są takie jak na allegro z wolnego rynku ![]() Chciałabym Blackberry, ale te co mi się podobają, zaczynają się od 600 zł (z naciskiem na te ponad 1 tys. zł). Chyba na razie zostanę przy swoim, a za abonament płaci jeszcze mama
|
|
|
|
|
#1370 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najgorsze za Tobą ![]() Cytat:
http://www.mgsm.pl/pl/katalog/sony/xperiaj/ Przedłużam umowę bez telefonu także biorę najniższy abonament
|
|
|
#1371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie gdzie teacher? ja też właśnie mam zamiar podpisać umowę na dniach. mam ochotę właśnie na galaxy ace ale nie wiem czy nie lepiej wziąć bez tele.... w plusie teraz zrobili umowę bez tele na 18 mies. a z na 24 standardowo... denerwuje mnie ten plus, żadnych specjalnych ofert dla przedłużających...nawet ci 5 minut nie dadzą gratis bo nie mogą....
I AM THE STIG szalona wątróbka jeździ Edytowane przez whenee Czas edycji: 2013-05-09 o 09:20 |
|
|
|
|
|
#1372 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pracę drukowałam u taty w pracy i miałam takie motyle w brzuchu,że nawet nie było czasu porządnie jej sprawdzić![]() Nie wiem jak będzie teraz skoro moja praca musi mieć ok. 200 str ![]() Cytat:
Ale kurczę 5 stów kosztuje Szkoda mi tyle wydawać na telefon.Ja mam w Playu i bez telefonu umowa jest na rok. Ale fakt,że telefony mają drogie..no ale nadrabiają abonamentami
|
|
|
#1373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko pisał licencjacką... boże drogi że on się obronił z takim czymś to ja nie wiem ja bym wywaliła..... word nie gryzie, a tym bardziej że dostawaliśmy wytyczne....mieliśmy tego samego promotora.ale już mgr miał ogarniętą przeze mnie i od razu ocena o 1 st. do góry
I AM THE STIG szalona wątróbka jeździ Edytowane przez whenee Czas edycji: 2013-05-09 o 09:38 |
|
|
|
|
|
#1374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma jak współpraca ![]() Nie no u mnie może w 2 miejsach były jakieś zjedzone liteki, tak to ok
|
|
|
#1375 |
|
Zakorzenienie
|
Sun ratuj!
tzn niech twój tz ratuje![]() zniknął mi word z menu start. klikam na wszystkie programy-> Ms Office i wyskakuje mi tylko excel i powerpoint, a chcę worda. wlazłam na dysk program files-> ms office-> office 11-> otworzyłam winworda i mam nowy dokument, przypiełam do paska menu i na pulpit, ale dalej pokazuje mi się jako winword.exe a nie microsoft office word. otworzyłam winworda i działa jak normalny word, zapisuje w formacie doc, ale czy tak może być?
|
|
#1376 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się nie znam więc nie pomogę
Brałyście kiedyś tabletki typu Linea itp.? Jestem ciekawa czy faktycznie jakoś działają Wiem,że te wszystkie wieszaki w TV to zabieg marketingowy ale zastanawiam się czy aby nie zainwestować w tego typu cudo
|
|
#1377 |
|
Zakorzenienie
|
eee nigdy jakoś nie wierzę w ich działanie, tzn inne niż przeczyszczające.
|
|
#1378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle to zapisujemy się z kumpelą na jakaś siłownię, fitness albo jakaś salsę
|
|
|
#1379 |
|
Konto usunięte
|
Ja też jednak przedłużyłam umowę, chociaż obiecywałam, że od teraz odchodzę z tej durnej sieci, no ale w końcu dali mi fajny abonament, więc zostałam. Ale telefonu nie brałam, wystarczy mi moja "klawiaturowa" jeszcze Nokia c5
![]() Behind- wiesz co jest słowem-kluczem w tych tabletkach? WSPOMAGAJĄCE odchudzanie. A wiele kobiet wierzy w bzdury, że od samego żarcia tych prochów czy picia herbatek zgubią 10 kg Swoją drogą to bardzo przyjemne ćwiczenie![]() Skończyłam kolejny pozew i znowu bez błędów |
|
|
|
|
#1380 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wpierdz*** ile wlezie i chudniesz![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:35.

Zawsze możesz nadal szukać czegoś innego

Kochana, wracaj, ja się zaczynam martwić, co u Ciebie... 

Trudno, niech tak zostanie na razie, szkoda mi drukarki. To i tak już 83 strony poszło i kartek, i tonera
ja bym wywaliła..... word nie gryzie, a tym bardziej że dostawaliśmy wytyczne....mieliśmy tego samego promotora.