|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ?? | |||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa ![]() |
11 | 17,46% |
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
2 | 3,17% |
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
2 | 3,17% |
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 |
1 | 1,59% |
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 |
5 | 7,94% |
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 |
3 | 4,76% |
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
0 | 0% |
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
4 | 6,35% |
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
5 | 7,94% |
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
1 | 1,59% |
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
9 | 14,29% |
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
2 | 3,17% |
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
2 | 3,17% |
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
10 | 15,87% |
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
6 | 9,52% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Zakorzenienie
|
Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Ale mi głupio teraz że tak rzadko wpadam...
Axella Ash Can pottrka barwineczek GRATULACJE!! Ash jak mi dziewczyny pozwolą to zgadamy się jutro chociaż sesemesowo mam nadzieję ![]() Bo my oczywiście nadal w szpitalu ![]() Jeszcze Ala nie chce jeść za bardzo w dzień i nadrabia w nocy więc jak tylko mąż rano przychodzi to ja zapadam w kime.... Ot takie szpitalne życie... |
![]() ![]() |
![]() |
#4262 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
poranek w szpitalu..tznpobudka o nieludzkiej porze po nic
![]() nie chce zapeszac ale jest minimalnie lepiej z brzucholem ![]() dzis bedzie hardkorek bo bede miec Z caly czas i nie bedzie juz lezenia i nienadwyrezania brzuszka ![]() mam nadzieje,ze bedzie ladnie ssala.. ![]() zaraz Cukierek bedzie miec 48h ![]() JENNY poprosze o wpisanko malutkiej 4350g wagi,60cm, godzina 6.59-to oficjalne dane ![]() biore sie za opis porodu ![]() jak wiece caaly poniedzialek meczyly mnie ni to skurcze,ni to bole,jak na okres pobolewania ale co nascie minut,co kilka minut,czasem zanikaly.. resztki czopa jeszcze mi wychodzily.. no ale zjadlam kolacje,polozylam sie z tz spac.. no i on zasnala ja lezalam ogladajac durne seriale i liczac ze nadal skurcze sa co 7min.. jak weszlo na skurcze co minut 5(juz bolalo tak ze sie kulilam na lozku)poszlam pod prysznic(pomoglo na bol) a tz dopakowywl torbe. bylo cos po 2giej w nocy ![]() o 3.20wsiedlismy w taxi,jechalam juz na skurczach co 3min, przyjecie w szpitalu,papiery,na skurczu kladlam sie pod ktg,usg itd ![]() ![]() no i siedzimy i skurczujemy z tz,kolejne badanko i po godzince od przyjecia mialam rozwarcie na 5cm(przyjmowali mnie z 3cm).. pani powiedziala jkeszcze,ze wszystko slicznie idzie i skurczujemy sobie dalej ![]() no wiec sciskam tz i grzecznie oddycham.. dostalam pizamke i wkladki bo krwi troche lecialo ![]() no a nagle przychodzi pani lekarka z wynikami usg i mowi ze mala wychodzi wagowo 4800 i jest dysproporcja miedzy glowka a brzuszkiem,tzn glowka mniejsza od cialka i by przeszla ale reszta moglaby sie zaklinowac..no i duze szanse na przestawienie barkow ![]() jak spytalam o to co bezpieczniejsze,babka powiedziala ze cc.wiec sie zgodzilam choc troche sie splakalam ![]() no i doslownie chwila moment jakies papiery,buzi z tz i jestem na sali.a tam jaja jak berety poprostu. znieczulenie,przelozenie na lozko,tysiac zabiegow i nagle.. leze rozkraczona troche i czuje takie "bum" i jakby ktos mnie sikawka siknal.. dwie babki mokre na fartuchach (moja pierwsza mysl-kuwa zsikalam sie?!) a oni "o,widzialas pecherz plodowy pekl,ale jaja"no i lezac w rozkroku odeszly mi wody w ilosci podobno bardzo hurtowej:p no reszta standard jak qwszystkie cesarki "na wesolo" zarciki,szarpanie brzucha jakby ktos mi wnetrznosci ciagnal,malo przykjemne,pani ktora mowi co i jak.. i nagle slysze placz ![]() zaczela plakac juz w polowie wyciaganka.. no i wyciagneli Cukierka,mowiac ze dziewczynka,podetkneli mi ja pod nos bym zobaczyla ze siurka nie ma na bank i dali glowke do ucalowania.. mala,ciepla,mokra jeszcze,najpiekniejsza glowke swiata.. ryczalam jak glupia.. ona plakala jak wycierali ja obok a ja wylam jak mnie szyli.. bylam zdziwiona ze pepowinka jest taaaka wielka,gruba:p no i potem miliard drgawek,trzeslam sie straszliwie z zimna i stresu chyba,przewiezli mnie na sale z 2ma paniami,podpieli milion uzadzen,znieczulacze i papa..pamietam ze ciagle ruszalam nogami bo balam sie ze przestana dzialac.. przyszedl tz powiedzial ze malej nie dostane dzis i on ma zdjecia i ze slodka.odeslalam go do domku a reszte juz znacie. tak wiec 6.59,wtorek 7.05 przyszla na swiat Wielka Zuzia,4350,60cm,glowka 36cm ![]() ![]() najslodsza istatka swiata,ktora wyglada dobrze nawet w mazi plodowej ![]() ten pierwszy buziak..matko dziewczyny..dla tego momentu moge rodzic codziennie ![]() polowe info przegapilam ale kiedys moze nadrobie:p ---------- Dopisano o 06:54 ---------- Poprzedni post napisano o 05:23 ---------- cos dziwnegoi mam z blizna.kazali umyc,ok,lewa strona boli ale da sie dotknac..prawa-myslalam ze piorun mnie trzepnal jak dotknelam:/ jasna cholercia.. dostalam zwykle tabletki przeciwbolowe.. ciesze sie,ze nie faszeruja mnie juz morfo ![]() za godzinke obchod,zobaczymy co dalej.. chcialabym wyjsc w sobote..pojutrze juz.. byloby cudnie..wziac mala normalnie,utulac,wykapac. . aaah ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4263 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4264 |
Zakorzenienie
|
Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Ale sadna noc za nami
![]() Od ok 23 probowalam wybudzic Sofcie na karmienie bo pielegniarka.przy kapieli podkreslala, ze to wazne,zeby jadla co 3h. Po godzinie wreszcie sie obudzila i karmilysmy sie do 4... Ale skonczylo sie i tak butla bo widocznie nic nie lecialo... Mala wypila cala butelke w mgnieniu oka i od razu zasnela... Trzymajcie kciuki za dzis. Jeszcze co mnie juz totalnie dobilo. Udalo mi sie po wielkich prosbach umowic TZa w USC na dzis po akt urodzenia a on nigdzie nie moze znalezc naszego aktu slubu polskiego ![]() ![]() po odpis bedzie pewnie dzis jechac do Lbn (jeszcze chce sie w.urzedzie.upewnic, czekam na 8) a tak go dzis potrzebuje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4265 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() ![]() helloł, u nas noc beznadziejna, burza była, wiało, padało itp wszystko mnie boli, plecy, brzuch i wgl beznadzieja, no dobra wyżaliłam się ![]() ![]() Dostałam wczoraj nowy tel i jestem wściekła, bo nie wiem jak się w nim wyłącza internet i oczywiście konto puste, a tu początek miesiąca, co za dziadostwo ![]() po wczorajszym gmeraniu tak mnie szyjka boli że szok, ale i tak coś czuję że przenoszę, u mnie w rodzinie chyba wszystkie po terminie rodzą. Wczoraj pokłóciłam się z teściową, bo kupiła 2 poduszki dla małego ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4266 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Cytat:
![]() Trzymam ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I trzymam ![]() -------- ![]() Kolejny tydzień brzuszkowego życia Kuby za nami ![]() ![]() ![]() Tymczasem spadam coś wszamać, a później muszę ogarnąć kurze, bo ma mnie odwiedzić babcia ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Kubuś ![]() ex-aparatka ![]() góra- 30.06.10- 17.11.11 dół- 01.09.10- 26.08.11 koszt leczenia- 6225 zł Edytowane przez szprotka_mada Czas edycji: 2013-05-09 o 07:19 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4267 |
Zakorzenienie
|
Uff, babka w usc w wawie na maksa pomocna, bedzie zalatwiac nasza sprawe przez fax z usc w Lbn, TZ nie musi jechac tam i bedzie z nami...
Tak sie ciesze bo po nocce jestem.rozstrzesiona i wykonczona. Dzieki dziewczyny, ze moge sie Wam wyplakac. Podczytuje ale te najwazniejsze rzeczy, opisy porodow zostawiam sobie na spokojniejszy czas juz w domu. Aas trzymam mocno kciuki za wage dziewczyn ![]() Axella przesylam Ci cesarskie fluidu na dzis. Damy rade, kto jak nie my? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4268 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() napisałam w pośladkach ale też mnie w lewy łapie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4269 |
Zakorzenienie
|
poprosze o mega kciuki bo moze uda nam sie wyjsc jutro!!!
![]() ostateczny werdykt niedlugo od ordynatora i pediatry.chce byc juz w domku! ![]() ![]() ![]() teraz pytanko do mamusiek-co ile dni karmicie malucha? dokarmialyscie mm zanim pojawil sie pokarm?jak tak to jakim? i te mamusie po cc-kiedy zaczelyscie jesc??? i jeszcze jedno pytanko-jakie niosicie gatki? po cc mam wrazenie ze nic nie zaloze bo wszystko mam biodrowki ![]() ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Ash,Ty jak sie trzymasz? chodzisz juz? ![]() masz |
![]() ![]() |
![]() |
#4270 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4271 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
axella- fajny opis porodu ![]() ![]() ![]() ja odpowiem tylko na pytanie o dokarmianie- mój był dokarmiany , jak jeszcze nie miałam pokarmu Bebilonem HA ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4272 |
Zakorzenienie
|
axel co ile dni karmicie malucha ?
![]() trzymam kciuki za wyjście ![]() ją też czekam na.obchod i aż.mnie wymaca.ordynator i jak będzie wsio ok w.macaniu to do domu ![]()
#4273 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() A byla wczoraj polozna i Michasiowi zoltaczka schodzi ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4274 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4275 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja karmię jak się drze, to znaczy czasem co 3 h a czasem co 20 min, z reguły między 5 a 9 marudzi ciągle ![]() gatki jeszcze kilka dni temu nosiłam "babcine" prawie pod pępek, tylko takie mi nie zjeżdżały na ranę i nie uciskały ![]() ![]() jedzenie - rano po 10 cc, wieczorem po kryjomu zjadłam jogurt, następnego dnia dieta płynna, potem już normalnie ![]() Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-05-09 o 08:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4276 | |
Zakorzenienie
|
A najlepiej za 2 lata, dopiero wtedy daje się dzieciom poduszeczki...ale teściowa mądra....
Cytat:
![]() Co do jedzenia to pocieli mnie o 16, a następnego dnia wieczorem zjadłam dopiero kawałek bułeczki z masłem i herbatę. Co do gaci to przez jakiś czas nosiłam ciążowe. Wszystko mnie uwierało. Ja dzisiaj ledwo wstawałam na siku tak mnie spojenie boli, jest coraz gorzej, teraz też boli bardzo przy chodzeniu...ale póki Julka nie ma na świecie to jeszcze przygotowuję się do obrony...później będzie ciężko w 3 tygodnie się przygotować... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4277 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4278 |
Raczkowanie
|
Kurde zacytowałam i skasowałam przypadkiem
![]() niunka dzięki za ![]() ![]() co do becikowego, podobno wpisuje się liczbę osób na dzień składania wniosku, czyli noworodek się liczy ![]() http://dziecko-i-prawo.wieszjak.pl/b...po-kroku.html# Axella jesteś wspaniałą mamą i nie myśl inaczej. Musisz dojść do siebie, a wtedy będziesz śmigać przy małej jak ta lala ![]() Ash ![]() a czym karmicie? butlą? położna ostatnio mówiła że jak już takie maleństwo się zacznie butlą karmić to potem ciężko go do cyca przyzwyczaić, i że lepiej ze strzykawki czy czegoś takiego? Prawda to? |
![]() ![]() |
![]() |
#4279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak mówisz, że na 3 to muszę to przeliczyć. Ale grupę mamuś bez becikowego założyć można, a co ![]() Ash trzymam kciuki za sprawy urzędowe. Aaś u ciebie kciuki za wagę dziewczyn.
![]() |
#4280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4281 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4283 | ||
Wtajemniczenie
|
hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Vil ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4284 |
Raczkowanie
|
witam się z rana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4285 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---- hej! u nas super noc, nawet na siku nie wstawałam ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Vil ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4286 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4287 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4288 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4289 |
Zakorzenienie
|
juz tylko 7 dziewczyn przede mna
![]() trochę jak przed maturą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4290 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- a masz jakies objawy? idziesz do gina w tp? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:48.