Narzeczony wyrzucił mnie z domu - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-05-09, 09:13   #31
anannke
Zakorzenienie

Dot.: Narzeczony wyrzucił mnie z domu

Dla mnie kosmos . A twoi rodzice co na to? Coś z nim rozmawiali? Czy po prostu przyjechał z twoimi rzeczami i co im powiedział? a oni się potulnie zgodzili i cię przyjęli? Żałosne było to z tym pakowaniem cię i odstawieniem do rodziców. Uważam że facet postąpił paskudnie i mimo tego co do niego czujesz, czasu spędzonego razem, planów ślubnych bym sobie darowała... Jakby ktoś mu co powiedział - jakąś bajeczkę że go zdradziłaś też by cię spakował się wysłał do rodziców? A gdzie rozmowa? Tak się nie zachowują dojrzali, stabilni, odpowiedzialni ludzie.

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-09, 09:24   #32
mrofka89
Wtajemniczenie

.

Edytowane przez mrofka89
Czas edycji: 2013-05-12 o 18:52
mrofka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-09, 09:33   #33
new woman in town
Zakorzenienie

Z tego co piszesz wynika, że oboje przez te 7 lat mieliście problemy z wiernością i szczerością. Ty różnisz się tylko tym od niego, że mu wybaczyłaś, darowałaś i nie umiałaś wyciągnąć konsekwencji z jego zachowania. Nie zdecydowałaś się odejść z honorem po jego "wyskoku" - co wyszło mu akurat perfekcyjnie.

Zgadzam się z którąś z poprzedniczek - facet zamiast słuchać Twoich wyjaśnień, z góry założył, że całą historia nie skończyła się jedynie na całowaniu a prawdy i tak od ciebie się nie dowie - widać miał przykład, jak sam się zachował w identycznej sytuacji, więc zmierzył cię własną miarą.

Ludzie, którzy zdradzają swoich partnerów zazwyczaj są bardziej nieufni wobec swoich ukochanych, bardziej ich kontrolują i znają wszelkie kłamstwa jakich sami używają w podbramkowych sytuacjach a do tego wiedzą, że każda kolejna zdrada jest wręcz przyjemnością i fajną zabawą a nie wyrzutem sumienia, więc jak mogłaś żałować tego incydentu? Szybciej i bardziej stanowczo reagują na poniżenie jakim jest zdrada.

Wydaje mi się, że nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Zdradziłaś faceta, fakt, któremu nie da się zaprzeczyć. Może nie było seksu ale w związku powinno się trzymać "ręce" przy sobie i nie całować innych, alkohol nie tłumaczy niczego. Tylko, że był jakiś powód, dla którego puściły ci na chwilę hamulce - założę się, że w twoim związku, w tamtym czasie nie było różowo, czegoś ci brakowało, czegoś potrzebowałaś i to właśnie dostałaś od tamtego faceta. Skup się na faktach a nie emocjach. Idź dalej, ciesz się samodzielnością, życiem i pamiętaj, że życie nie lubi próżni.

A o faceta...nie walcz. O mężczyzn, tym bardziej bezwzględnych, nie warto zabiegać i błagać o kolejne szanse.
new woman in town jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-09, 09:35   #34
maryanna3
Zakorzenienie

Ty zdradziłaś a na usta ciśnie się tylko: ale palant.

Po 1. Tak się nie robi jak się już jest dorosłym, teoretycznie dojrzałym człowiekiem a nie dzieciakiem. Chodzi a akcję ze spakowanie, kluczami i brakiem jakiejkolwiek rozmowy.

Po 2. wypadałoby jednak nie dopisywać sobie całej historyjki na podstawie nie wiadomo czego. Wybacz, że to powiem, ale widziałam parę takich sytuacji i na 99% on sam zdradza Cię tylko, że o wiele gorszy ma to kaliber niż w Twoim wypadku i ocenia Cię swoją miarą. Normalnie człowiek by wiedział: był pocałunek ale nic więcej. Zwłaszcza, że to wynikało z smsów. Jak dopisuje taką bogatą historyjkę to opcje są dwie: albo już dawno szukał pretekstu żeby się rozstać. Albo sam regularnie doprawia Ci rogi. Obstawiam drugie albo oba naraz.

Po 3. Podwójne standardy i hipokryzja w wykonaniu tego pana przekracza granice dobrego smaku. Bo żeby on święty był to nie można powiedzieć

Przestań się samobiczować bo nie zrobiłaś nic złego. Nie kontynuowałaś pocałunku, sama przerwałaś więc de facto tym go nie zdradziłaś, można by spekulować że bardziej tymi smsami później ale np. dla mnie to by nie była zdrada, owszem nieporozumienie i pewnie byłaby z tego mała kłótnia, ale nie zdrada. Każdemu zdarza się napisać głupotę jakąś do przyjaciółki a ważne że pisałaś później że masz wyrzuty i że tego nie chciałaś. Nie zrobiłaś nic aż tak strasznego. A on zachował się jakbyś mu matkę zabiła. Straszny buc i kretyn, który swoją miarą mierzy innych. I choć nas teraz nie posłuchasz będziesz i tak musiała o nim zapomnieć a kiedyś będziesz szczęśliwa że to wyszło przed ślubem. Z całą stanowczością i pewnością mogę powiedzieć że to nie Ty jesteś odpowiedzialna za rozpad tego związku, to po prostu zły człowiek, zły facet. I uprzedzając ewentualne pytania dokładnie to samo napisałabym gdyby autorem posta nie była kobieta a mężczyzna.
maryanna3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-09, 09:44   #35
mrofka89
Wtajemniczenie

.

Edytowane przez mrofka89
Stary 2013-05-09, 09:52   #36
Grzegorz25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kalincia Pokaż wiadomość
A ja bym JEMU nie wybaczyła takiego numeru z odsyłaniem cię do matki razem z rzeczami za twoimi plecami i bez próby wyjaśnienia sytuacji. Czułabym się potraktowana jak rzecz do wymiany.
Chyba żartujesz , facet postąpił jak prawdziwy facet , każdy normalny by tak zrobił , postawiłbym mu flaszkę i przybił piątkę
Grzegorz25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-09, 09:55   #37
mrofka89
Wtajemniczenie

Powiedzcie mi jeszcze tylko czemu moje odpowiedzi pojawiają się po paru godzinach

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-09, 09:56   #38
kennedy
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Narzeczony wyrzucił mnie z domu

Cytat:
Napisane przez Grzegorz25 Pokaż wiadomość
Chyba żartujesz , facet postąpił jak prawdziwy facet , każdy normalny by tak zrobił , postawiłbym mu flaszkę i przybił piątkę
:banghead: 7 lat zwiazku zasluguje na rozmowe miedzy dwojgiem ludzi.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-09, 09:58   #39
Grzegorz25
Raczkowanie

Nie przywiązuj się tak bardzo do stażu czegokolwiek i nie oczekuj nigdy od innych ludzi żeby się zachowali tak jakbyś się Ty zachowała

...bo się rozczarujesz
Stary 2013-05-09, 09:59   #40
new woman in town
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Narzeczony wyrzucił mnie z domu

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
:banghead: 7 lat zwiazku zasluguje na rozmowe miedzy dwojgiem ludzi.
Tak, ale 7 lat związku zasługuje także na szczerość i wierność...
Stary 2013-05-09, 10:02   #41
mrofka89
Wtajemniczenie

.

Edytowane przez mrofka89

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-09, 10:04   #42
ARAKSJEL
Hrodebert

Cytat:
Napisane przez Grzegorz25 Pokaż wiadomość
Dokładnie !

Podjąłem decyzje ,więc rozmowa jest zbędna .

Co to za porównanie jakiegoś wybryku sprzed lat gdzie zapewne początek związku był do sytuacji obecnej gdzie ślub za pasem i staż spory .
ARAKSJEL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-09, 10:05   #43
Grzegorz25
Raczkowanie

Jak pozwalasz facetowi na adorowanie Cię to się nie dziw jak zrobi krok dalej , jak gryziesz ciastko to lecą okruchy

trzeba było mu od razu powiedzieć : spadaj koleś jestem zajęta
Stary 2013-05-09, 10:07   #44
mrofka89
Wtajemniczenie

.

Edytowane przez mrofka89
Stary 2013-05-09, 10:07   #45
new woman in town
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrofka89 Pokaż wiadomość
Zgadzam się z Tobą, dlatego też miałam i dalej mam wyrzuty sumienia. Owszem przyznaję się, że podobało mi się, że ktoś mnie podrywał, flirtował ze mną, ale nigdy nie pozwoliłabym żeby to się tak zakończyło. Nie będę kłamać i mówić, że to nie było miłe, bo było (adorowanie mnie, nie pocałunek), ale nigdy nie powinno się zakończyć pocałunkiem.
Zamiast żałować zastanów się dlaczego potrzebowałaś adorowania ze strony obcego mężczyzny. Na wyrzuty sumienia już o wiele za późno. Być może facet postąpiłby inaczej, dał szansę wytłumaczyć jeśli powiedziałabyś mu o tym od razu. Teraz zwyczajnie nie ma do ciebie zaufania i z góry założył, że cokolwiek powiesz będzie kłamstwem, obroną.
Stary 2013-05-09, 10:08   #46
201803090921
Konto usunięte

Jestem kobietą, swoje za uszami niestety mam, ale rozumiem w tej sytuacji faceta. Alkohol to g*** a nie wymówka, a skoro Autorka omawiała tak temat z koleżanką, to widocznie niezbyt źle jej z tym było, bo jak ktoś nie jest szczęśliwy z tym co zrobił, to nie obnosi się na prawo i lewo z własną głupotą - wiem z doświadczenia.

Edytowane przez 201803090921
Czas edycji: 2013-05-09 o 10:09
201803090921 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-09, 10:10   #47
new woman in town
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ARAKSJEL Pokaż wiadomość

Co to za porównanie jakiegoś wybryku sprzed lat gdzie zapewne początek związku był do sytuacji obecnej gdzie ślub za pasem i staż spory .
Aaaa, widzisz! Bo to dwulicowość. Jemu wolno skakać na boki ale jej już nie? "Co wolno wojewodzie to nie tobie smrodzie" mawiał mój dziadek i chyba tu idealnie pasuje.
Stary 2013-05-09, 10:10   #48
mrofka89
Wtajemniczenie

.

Edytowane przez mrofka89
Stary 2013-05-09, 10:12   #49
new woman in town
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sziket Pokaż wiadomość
Jestem kobietą, swoje za uszami niestety mam, ale rozumiem w tej sytuacji faceta. Alkohol to g*** a nie wymówka, a skoro Autorka omawiała tak temat z koleżanką, to widocznie niezbyt źle jej z tym było, bo jak ktoś nie jest szczęśliwy z tym co zrobił, to nie obnosi się na prawo i lewo z własną głupotą - wiem z doświadczenia.
E tam. Zależy jakie masz koleżanki i jak bardzo im ufasz. Niektórzy potrzebują "wyrzucić" z siebie emocje, te dobre i te złe, nie umieją dusić w sobie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-09, 10:15   #50
201803290936
Konto usunięte

Ale nie widzisz, że Ty mu z czasem wybaczyłaś (chociaż trochę bezrefleksyjnie, bo wiara w to, że "nic nie było"? jakbyś się dobrze zastanowiła to zrozumiałabyś, że Ci kit wcisnął), on Tobie nie - od razu Cię skreślił. Nie do końca dziwiłaby mnie jego reakcja gdyby był naprawdę wierny, czysty i idealistycznie nastawiony do związku - ludzie mają różne temperamenty i sama nie wiem, czy w pierwszym odruchu nie rzucałabym ciuchami TŻ przez okno, ale... on święty nie jest, a z Tobą postąpił tak, jakbyś mu matkę zabiła. Cóż - tak, jak ktoś tu już słusznie zauważył: ocenił Cię własną miarą. Może mu wręcz pasuje, że znalazł na Ciebie "haka"? Teraz kolejnej niuni będzie mógł mówić, że rozstał się z narzeczoną, bo go tuż przed ślubem zdradziła. A prawda niezupełnie tak wygląda.

Tylko do tych Twoich SMS-ów z koleżanką to jednak można się przyczepić, bo jakby nie było - sama twierdzisz, że wspominałaś to wydarzenie nie pod kątem "rzygać mi się chce z powodu tego pocałunku", ale też pod kątem "miło było, fajnie jak ktoś nad adoruje" etc. To było głupie.

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2013-05-09 o 10:17
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-09, 10:22   #51
mrofka89
Wtajemniczenie

.

Edytowane przez mrofka89
Stary 2013-05-09, 10:23   #52
new woman in town
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrofka89 Pokaż wiadomość
Nie wybaczyłam mu bezrefleksyjnie, jednak wiedziałam że skoro nie mam jasnych dowodów na to co z nią robił to mogę mieć żal, że do niej jeździł i mi nie mówił, a nie o zdradę, bo do niej pewności nie mam. Dałam mu szansę pod warunkiem, że nie będzie utrzymywał z nią kontaktów i przyznam, że potem się starał. Pół roku później mi się oświadczył.
Czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal.

On cię zdradził, ty mu wybaczyłaś. Ty go zdradziłaś, on nie chce cię znać. Na drugi raz pamiętaj, kto ma miękkie serce musi mieć twardy tyłek + nie bądź więcej naiwna, bo osoba, której coś darujesz własnym kosztem nie zawsze odpłaci się tym samym.
Stary 2013-05-09, 10:26   #53
mrofka89
Wtajemniczenie

Na pewno macie rację, ale nie umiem tego do końca zaakceptować, a tym bardziej poczuć w sercu...
Stary 2013-05-09, 10:28   #54
201605161006
Konto usunięte

Wg mnie to on sie zle zachowal w tej sytuacji, nie sluchaj tych trolli, co Ci piszą, ze tak postepuje prawdziwy facet - leczą tym swoje kompleksy i zalosnie niską wartosc. Co by nie mowic to tak sie zachowuje tylko niedojrzaly, bezmyslny dzieciak, a nie dorosly facet, poza tym skoro od razu wymyslil sobie ze go zdradzasz regularnie itd., to tak jak pisze Maryanna - na bank Cie zdradza, bo ocenia swoją miarą, dla przykladu, mam siostre ktora bardzo czesto jest wredna, zlosliwa i ciagle klamie, kiedy ja np. zapomne o czyms całkowicie przypadkowo, ona od razu posądza mnie o zlosliwosc - bo sama jest wiecznie zlosliwa i tak samo to dziala w przypadku Twojego faceta, jak i wielu innych osob. Olej typa i zacznij zapominac, a, jak mowilam, nie dopusc by w przyszlosci zdarzylo sie cos podobnego - tj. nie zdradzaj wiecej i badz szczera z facetem swoim, a nie koleżanką.

Edytowane przez 201605161006
Czas edycji: 2013-05-09 o 10:29
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-09, 10:28   #55
Amitri
Zadomowienie

Pomijając fakt, że ten facet pewnie sam się puszczał, to zachowanie oderwane od osoby jest jak najbardziej poprawne. I nie dziwi mnie, że zaplanował Twoją wyprowadzkę z premedytacją, sama bym tak zrobiła, żeby jak najbardziej się zemścić. Inna sprawa, że ten związek to patologia i powinien się jak najszybciej zakończyć.
Stary 2013-05-09, 10:28   #56
ARAKSJEL
Hrodebert

[QUOTE=mrofka89;40719625]To nie był początek związku, a sytuacja miała miejsce 2 lata temu.

/QUOTE]Te "parę lat " mnie zmyliło .

Cytat:
Napisane przez new woman in town Pokaż wiadomość
Aaaa, widzisz! Bo to dwulicowość. Jemu wolno skakać na boki ale jej już nie? "Co wolno wojewodzie to nie tobie smrodzie" mawiał mój dziadek i chyba tu idealnie pasuje.
No nie do końca ,tu już narzeczeństwo i ślub w drodze więc moim zdaniem sytuacja nieco inna .Poważna osoba przed taką decyzją przemyśli wszystko i ma pewność co do drugiej strony , tu bańka pękła. Nie wezmę za żonę kobietę której nie zaufam ,bo nie wyobrażam sobie by na jakieś szkolenie mogła jeszcze kiedykolwiek wyjechać będąc ze mną .Z resztą bardzo ją zaaferowało owe doświadczenie skoro z koleżanką temat trzeba było ciągnąć .Postaw się na miejscu faceta > jego przyszłej żonie brakuje adoracji ,nie ma to jak szkolenia parodniowe alkohol i pełno amantów i już jakaś przygoda błaha a roztrząsana niepotrzebne ,ja to bym pomyślał co to na tych wyjazdach później się będzie działo .Jednym słowem chłop decyzje męską podjął ,widocznie nie zaufa i rozmowa jest zbędna bo i o czym tu gadać .
ARAKSJEL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-09, 10:32   #57
mary_poppins
sissy that walk

Ta sytuacja sprzed dwóch lat zmienia postać rzeczy, racja. Aczkolwiek teraźniejszego zachowania faceta w ujęciu ogólnym będę bronić. Jeden człowiek ze spokojem poprosi o wyjaśnienia, drugi podejmie decyzję o bezzwłocznym zakończeniu związku - czy jest to coś złego? Ma do tego prawo. Poza tym posty w stylu "o co tu halo, to był tylko pocałunek" są naprawdę bez sensu Dla mnie na przykład to jedne buty, zdrada to zdrada, wszystko jedno czy oparta na pocałunku, czy wielokrotnym orgazmie.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-09, 10:32   #58
mrofka89
Wtajemniczenie

.

Edytowane przez mrofka89
Czas edycji: 2013-05-12 o 18:53
Stary 2013-05-09, 10:36   #59
Grzegorz25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez takasobie93 Pokaż wiadomość
Wg mnie to on sie zle zachowal w tej sytuacji, nie sluchaj tych trolli, co Ci piszą, ze tak postepuje prawdziwy facet - leczą tym swoje kompleksy i zalosnie niską wartosc. .
Nie mam kompleksów a swoją wartość znam

młoda damo jak nabierzesz nieco więcej lat i doświadczenia w życiu to zobaczysz że staż związku nie daje żadnej gwarancji , tak samo małżeństwo a ludzie nigdy nie są , nie byli i nie będą utopijni

facet zrobił bardzo dobrze , nie miał ochotę na rozmowę to jej nie odbył i nie musiał , a swoim postępowaniem chociaż skłonił autorkę do minimalnej refleksji , jak myślisz że gdyby ze łzami w oczach padł jej w objęcia i wybaczył to by go tak samo poważnie traktowała ? , nigga pls
Stary 2013-05-09, 10:37   #60
chwast
Zakorzenienie

Twoje zachowanie było żałosne, ale jego chyba jeszcze bardziej
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości