|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa
|
|
11 | 17,46% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 |
|
3 | 4,76% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
4 | 6,35% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
9 | 14,29% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
10 | 15,87% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
6 | 9,52% |
| Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Ja jeszcze w kwestii rejestracji maluszka, bo tak mi przyszło do głowy ... Jak mieszkam w Sosnowcu, tutaj mieliśmy slub i jesteśmy zameldowani a dziecko urodzi się w szpitalu w Katowicach to gdzie mam je zarejestrować? U siebie czy tam gdzie się urodziło
![]() Jak to w ogóle idzie po kolei: - dostaję wypis ze szpitala i idę do USC zarejestrować dziecko i zameldować, ale jakie potrzebuję dokumenty? Może być sam tatuś jak jesteśmy małżeństwem i mieszkanie jest tylko na niego? Żeby iść do lekarza to potrzebuję najpierw zgłosić w NFZ czy w pracy? Co do tego jest potrzebne?
|
#4352 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
tam najwazniejsze zeby dziecku dac jesc. wystarczy popatrzec na dziewczyny, sporo napisalo tutaj, ze polozne dokarmiaja za plecami, ze pokarmu nie ma wiec od razu mm...
|
|
|
|
|
#4353 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Cytat:
|
|
|
|
|
#4354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4355 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny moze jestem za.sslaba psychicznie ale już nie daje rady . 2 tyg w szpitalu... zostajemy dalej. że swoim ne widziałam się od poniedZiałku bo szkoli nowych i tęsknię i placze
szyjka 0.5 cm rozwarcie na centymetr skurcze jakieś tam są ale.bez szału i leży i nie wiem co zaś dalej bo nie mam siły nawet płakać . sama.się nie wypisze bo się boję
|
#4356 | |
|
siedzę i myślę
|
Hej
Ale ostatnio zrobił się ze mnie śpioch... ledwo o 9 zwlokłam się z łóżka żeby zrobić badanie GBS- zapłaciłam 20zł, wynik na poniedziałek ![]() Cytat:
![]() ![]() Axella śniłaś mi się... ten sen był jak film na który ja tylko patrzyłam widziałam Ciebie w szpitalu - Zuzia już ładnie jadła cyca i przyjechał Twój Tż i mieliście wracać do domu
|
|
#4357 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym obniżyła mi się macica. W samym brzuchu nie widać tego za bardzo, ale czuję Jego mocny ucisk na dół, lepiej mi się oddycha i mogę sobie pod cycami wpychać paluchy (czyli macicy już tam nie ma). Jestem bardzo ciekawa czego się dzisiaj dowiem od gina ![]() ---- Ciocia przyniosła mi wyżerę Słoik sałatki warzywnej, duszone mięsko no i naleśniki... Poza tym rurki z kremem i ptysie Na wszystko mam ochotę... Co by tu opitolić...
|
|
#4358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jak dla mnie to moglabys pojechac na ip, powiedziec, ze boli Cie brzuch, ze juz 9 dni po terminie, marwisz sie...a jak juz przyjma to pewnie troche Wam pomoga w rozpakowaniu i skonczy sie wieczne oczekiwanie
|
|
|
|
|
#4359 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć, gratuluje nowym mamusia
no i też dziwi mnie ten nawał cesarekCytat:
i w miałam dietę płynną, w sobotę mogłam jeść normalnie w niedziele mieli mnie wypisać, ale wypisali w poniedziałek przez łyżeczkowanie. Wstać pozwolono mi dopiero w czwartek nad ranem czyli po 24h i od razu chodziłam prosto, rana mnie nie bolała za bardzo, sama ogarniałam siebie i małego, ale byłam jakimś wyjątkiem bo inne dziewczyny po cc na sali mega cierpiały i dziwnie na mnie patrzyły.U mnie w szpitalu dokarmiali bebilonem, ale wypił go w sumie może 120 ml, w czwartek i piątek, pokarm na dobre pojawił się w sobote. Karmie małego jak jest niespokojny co 1,5 godziny jak jest spokojny co 3. Byliśmy wczoraj na konsultacji w poradni kardiologicznej, masakra podpięli małego pod kable i powiedzieli, że ma się nie ruszać i tak niespokojnego dziecka dawno nie mieli, no ciekawe jaki miał być jak leżał z jakimiś przyssawkami, cały wysmarowany żelem do usg i z kablami na rękach i nogach w końcu ja go karmiłam na zwisa, a ona robiła to usg i ekg i jeszcze była niezadowolona, że przez mój cycek ma zły dostęp ja nie wiem jak zachowują się inne dzieci ale mój jak nie śpi to się rusza, a jak mu robią coś dziwnego to płacze no, ale koniec końców powiedział, że szmer jest bo coś tam zostało z życia płodowego, za 2 miesiące do kontroli i mam zrobić coś żeby był spokojny
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-05-09 o 11:25 |
|
|
|
|
#4360 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
|
|
|
|
#4361 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to wszystko dla dobra maluszka, zobaczysz jak Ci wynagrodzi to leżenie jak już się urodzi, głowa do góry, zawsze jest juz bliżej niż dalej do porodu
|
|
|
|
|
#4362 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może sam ojciec i chyba najczęściej to tak wygląda Cytat:
|
||
|
|
|
#4363 |
|
Zakorzenienie
|
Ehhh już się dowiedziałam u nas w USC, że wszystko w Katowicach muszę załatwiać. Ale NFZ to chyba u siebie, mam nadzieję.
Ciekawe czy jak powiem mężowi, że będzie musiał do Katowic jechać załatwiać to mi nie każe rodzić w Sosnowcu
|
#4364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wrzucę CI jeszcze raz stronę ministerstwa: http://www.msw.gov.pl/portal.php?ser...5&search=38688 jeszcze widziałam na różnych stronach, że oba dowody osobiste.. |
|
|
|
|
#4366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymajcie się dzielnie z Matyldą salviae dziwny ten personel, jak takie maleństwo ma się nie ruszać
|
|
#4368 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2
Cytat:
iść na spacer, jeść na co mam ochotę itd
|
|
|
|
|
#4369 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No z Tż to ciezka sprawa bo np nie wyobrażam sobie nie widzieć mojego jeden dzień. Trzymaj się tam Cytat:
Cytat:
|
|
#4370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/mzk-siedzonko-inte...134168514.html zabawka playskool-gimnastyka 20zl http://allegro.pl/playskool-przyrzad...186298956.html krzeselko do kapieli 30zl http://allegro.pl/granatowe-obrotowe...196094055.html |
|
|
|
|
#4371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nigdy nei byłam w szpitalu wiec nie wiem co przeżywasz, ale zawsze to lepiej, żeby mieli dzieciaczka pod kontrolą niż zebyś się martwiła w domu czy wszystko jest w porządku.. A jak wspóllokatorki jest z kim pogadać? |
|
|
|
|
#4372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A i jeszcze w Katowicach powiedzieli, że najpierw zadzwonić czy szpital już im zgłosił fakt urodzenia.
|
|
#4373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chcialabym akcje - chyba mi brakuje adrenalinki
|
|
|
|
|
#4374 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
reszta od 2 miesiąca dokarmiane no i ciągle mnie atakuje czemu nie daje herbatek rozpuszczalnych i nie dociera, że przy piersi nie trzeba i tam jest sam cukier
|
|
|
#4375 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie w szpitalu była nagonka na karmienie piersią, więc tam bardzo niechętnie podchodzili do tematu dokarmiania (ale u mnie to było zalecenie lekarskie, bo nie miałam pokarmu, a Mały był głodny) generalnie zostałam zapytana w jaki sposób chcę karmić czy z kieliszka, czy z butelki - ja w żadne kieliszki nie chciałam się bawić i dokarmiałam butlą moje dziecię się nie przyzwyczaiło i ssie teraz cycka jak nie wiem co
|
|
|
|
|
#4376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szprotka, Justyna - te ruchy takie przeciągające to normalne na tym etapie, już będzie coraz mniej typowych kopniaczków
|
|
|
|
|
#4377 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde poczta mnie wkurza. Paczka wysłana na początku tamtego tygodnia i dalej jej nie ma...
|
#4378 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4379 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem realistką no ale obiecuję, że na kolejne wakacje będę znowu laseczką no chyba, że zajdę w drugą ciążę Cytat:
![]() aż się wierzyć nie chce, że to był 8 miesiąc.. ja bym powiedziała, że max 6 Cytat:
ja tylko wiedziałam o tym, że pebble ma troszkę inna tą wkładkę/poduszeczkę, niby troszkę lepszy.. Już nie mam dylematu, bo dostaliśmy jednak cabriofix... tylko babka nam drożej policzyła niż to co mieliśmy na umowie napisane nibie cena się zmieniła.. a to nowa dostawa ![]() no trudno |
|||
|
|
|
#4380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:50.

tam najwazniejsze zeby dziecku dac jesc. wystarczy popatrzec na dziewczyny, sporo napisalo tutaj, ze polozne dokarmiaja za plecami, ze pokarmu nie ma wiec od razu mm...

Ślub 27. X. 2012

ja lzy w oczach bo jakos strasznie to odebralam..no i decyzja,ze dla malej lepiej cc ale mam to przemyslec bo moge probowac sn.
widziałam Ciebie w szpitalu - Zuzia już ładnie jadła cyca i przyjechał Twój Tż i mieliście wracać do domu 

w końcu ja go karmiłam na zwisa, a ona robiła to usg i ekg i jeszcze była niezadowolona, że przez mój cycek ma zły dostęp
ja nie wiem jak zachowują się inne dzieci ale mój jak nie śpi to się rusza, a jak mu robią coś dziwnego to płacze