Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa 11 17,46%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 2 3,17%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 2 3,17%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 1 1,59%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 5 7,94%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 3 4,76%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 4 6,35%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 5 7,94%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 1 1,59%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 9 14,29%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 2 3,17%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 2 3,17%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. 10 15,87%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 6 9,52%
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-09, 10:35   #4381
ankaaa206
Wtajemniczenie

Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Moja jest lepsza, powiedziała mi, że mogę małego dokarmiać stałym bo jej dzieci jadły już suchary rozmoczone, a jeden syn nie chciał jeść mleka i od urodzenia był na zupkach reszta od 2 miesiąca dokarmiane no i ciągle mnie atakuje czemu nie daje herbatek rozpuszczalnych i nie dociera, że przy piersi nie trzeba i tam jest sam cukier
nosz kurczaki, co jedna to mądrzejsza, może niech odrazu noworodkowi kotleta da do zjedzenia

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 10:35   #4382
Magiusa
Zakorzenienie

Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Cytat:
Napisane przez klauda88 Pokaż wiadomość
jestem pewna że liczą na 3 osoby (gdzieś nawet widziała fajny opis tego postaram się to znaleźć ale może to trochę potrwać i nie gwarantuję że znajdę). Na złożenie wniosku o becikowe jest 12 m-cy. więc jeśli urodzisz w czerwcu to możesz:
1. złożyć wniosek do końca września 2013 i wtedy będą brane pod uwagę zarobki z 2011 roku (bardziej opłacalne jeśli ktoś w 2012 zmienił pracę na lepiej płatną lub dostał awans)
2. złożyć wniosek po 1. października 2013 i wtedy będzie brany dochód z 2012 roku (bardziej opłacalne jeśli ktoś np. stracił pracę w 2012 roku)
Przy każdej z tych opcji brana jest liczba osób aktualna na dzień składania wniosku.

jak coś to śmiało pytajcie pomogę tyle ile wiem
Hm...muszę sobie w takim razie sprawdzić moje zarobki i TŻ'ta. Ja na pewno zarabiałam mniej niż teraz i TŻ'też, więc może akurat w 2011 wyjdzie nam np. 1800 na 3 osoby. Ale swoją drogą to nieco dziwne, że liczą zarobki na 3 osoby z czasu kiedy 3 osób nie było.

Apropo tych nazwisk jak się nie ma ślubu to Wam powiem, że to jest kłopotliwe. Moja kumpela ma 3letniego synka i dopiero niedawno brała ślub z ojcem dziecka, a wcześniej przez 3 lata syn miał nazwisko TŻ'ta ona swoje. I ona wszędzie musiała latać z zaświadczeniem, że jest matką. Nawet do przedszkola po odbiór.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 10:35   #4383
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
a ja wczoraj mialam przemyslenie z cyklu: ale fajnie byloby gdyby mi wody odeszly i tz moglby choc troche poczuc klimat porodu bez sensu tak jechac i nastawiac sie na konkretny dzien chcialabym akcje - chyba mi brakuje adrenalinki
potwierdzam- dzięki takiej akcji z odejściem wód można poczuć się jak w filmie
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 10:36   #4384
klauda88
Raczkowanie

Cytat:
podziwiam Cie za wytrwalosc! aele jeszcze troche...a nie chcialabys sprobowac podstepu? bo jak dla mnie to moglabys pojechac na ip, powiedziec, ze boli Cie brzuch, ze juz 9 dni po terminie, marwisz sie...a jak juz przyjma to pewnie troche Wam pomoga w rozpakowaniu i skonczy sie wieczne oczekiwanie
zrobiłabym to od razu jakby miało to przynieść pozytywny skutek dowiadywałam się w szpitalu w którym chcę rodzić i wypytywałam inne dziewczyny, które tam rodziły - leki na wywołanie dają w 14 dobie jeśli nic nie zagraża życiu dziecka i matki ( ja i mała mamy ciśnienie wręcz idealne, zero skurczy, brzuch nie twardnieje itp) więc co najwyżej mogą mnie położyć w szpitalu i będę tam tylko leżeć do wtorku i nawet nic ze mną robić nie będą. Więc chyba wolę sobie posiedzieć w domku :/
klauda88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 10:36   #4385
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Aaaa był ktoś u ciebie z wyborczej?
Moje będą za jakieś 3-4 tyg w sobotnim dodatku;-)
u nas galeria maluszkow jest w kronice beskidzkiej albo dzienniku zachodnim koniecznie zrobcie skan! Aasiowe panienki - gwiazdy prasy
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 10:37   #4386
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
a ja nie wiem czy to prawda.. chyba zależy od dziecka,,
u mnie w szpitalu była nagonka na karmienie piersią, więc tam bardzo niechętnie podchodzili do tematu dokarmiania
(ale u mnie to było zalecenie lekarskie, bo nie miałam pokarmu, a Mały był głodny)

generalnie zostałam zapytana w jaki sposób chcę karmić czy z kieliszka, czy z butelki - ja w żadne kieliszki nie chciałam się bawić i dokarmiałam butlą
moje dziecię się nie przyzwyczaiło i ssie teraz cycka jak nie wiem co
u mnie w szpitalu też jest rygor kp, mm tylko na zlecenie lekarza
Cytat:
a moja teściowa chwaliła się, że dawała od urodzenia mleko prosto od krowy - na szklankę mleka 2 łyżeczki cukru
nieźle

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 10:38   #4387
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha.

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
No właśnie jedna dziewczyna z sali mi powiedziała że przy tych dietach szpitalnych to chyba one szybciej urosną na mm niż moim
Tylko im już naprawde tak niewiele brakuje
tatus Was wykarmi jeden konkretny obiad i do domu
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-09, 10:38   #4388
Veronic
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2

Cytat:
u nas galeria maluszkow jest w kronice beskidzkiej albo dzienniku zachodnim koniecznie zrobcie skan! Aasiowe panienki - gwiazdy prasy
Dzisiaj są dzieciaki w wyborczej ?? Mój też miał być...
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 10:38   #4389
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
a ile miałaś tego bialka? mnie wczoraj wyszło w badaniach ale wynik był 0,2 i to ponoć nic groźnego tylko sie zastanawiam czy z dnia na dzien może sie to pogorszyć?
Nie wiem ile mialam ale zadna ilosc bialka to nie jest norma i moze wzrastac z dnia na dzien niestety
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 10:39   #4390
Kinga_20
Zakorzenienie

Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Motylku, wiem co przeżywasz, ja leżę 3 dzień i mam dosyć. U mnie szyjka 1,5 cm, niby przepuszcza palec i miękka jest. Boję się sama wypisać, ale coraz bardziej o tym myślę.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 10:39   #4391
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Więc chyba najprościej będzie rejestrować tam, gdzie dziecko się urodziło i już.
Napisałam maila z zapytaniem do USC Sosnowiec, ciekawe czy odpiszą. Zapytałam, że jeśli chciałabym skorzystać z tego udogodnienia to czy potrzebuję jakieś dodatkowe zaświadczenia ze szpitala, czy tylko zgłosić ten fakt w szpitalu
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Już nie mam dylematu, bo dostaliśmy jednak cabriofix... tylko babka nam drożej policzyła niż to co mieliśmy na umowie napisane nibie cena się zmieniła.. a to nowa dostawa
no trudno
Dziwne, nie powinni tak robić.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-09, 10:41   #4392
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość

Apropo tych nazwisk jak się nie ma ślubu to Wam powiem, że to jest kłopotliwe. Moja kumpela ma 3letniego synka i dopiero niedawno brała ślub z ojcem dziecka, a wcześniej przez 3 lata syn miał nazwisko TŻ'ta ona swoje. I ona wszędzie musiała latać z zaświadczeniem, że jest matką. Nawet do przedszkola po odbiór.
Ciekawe co mój mąż w takim wypadku zrobi Bo u nas każdy został przy swoim nazwisku i dzieci też będą miały moje kiedyś coś mówił o zmianie nazwiska na moje, bo jego nazwisko jest dziwne i każdy zawsze pyta 10 razy... jak ? jak ? albo przekręcają
Stary 2013-05-09, 10:42   #4393
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206
nosz kurczaki, co jedna to mądrzejsza, może niech odrazu noworodkowi kotleta da do zjedzenia
a tam kotleta - lepiej zostawić dziecko w kuchni żeby samo sobie przygotowało jedzenie
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 10:44   #4394
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
a tam kotleta - lepiej zostawić dziecko w kuchni żeby samo sobie przygotowało jedzenie

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 10:45   #4395
banka26
Zakorzenienie

Veronic u mnie tez nacisk na karmieni piersia a dokarmiaja moj tez mial wskazania i dostawal mm
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 10:46   #4396
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Hm...muszę sobie w takim razie sprawdzić moje zarobki i TŻ'ta. Ja na pewno zarabiałam mniej niż teraz i TŻ'też, więc może akurat w 2011 wyjdzie nam np. 1800 na 3 osoby. Ale swoją drogą to nieco dziwne, że liczą zarobki na 3 osoby z czasu kiedy 3 osób nie było.
dziwne, nie dziwne... dobrze, że tak jest

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Napisałam maila z zapytaniem do USC Sosnowiec, ciekawe czy odpiszą. Zapytałam, że jeśli chciałabym skorzystać z tego udogodnienia to czy potrzebuję jakieś dodatkowe zaświadczenia ze szpitala, czy tylko zgłosić ten fakt w szpitalu
Dziwne, nie powinni tak robić.
Koleżanka mi napisała, że można zarejestrować dziecko tam, gdzie się mieszka mimo, że urodziło się w innym mieście ale to dłużej trwa bo urzędy między sobą to załatwiają, przesyłają dokumenty My nie będziemy kombinowali.

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 10:48   #4397
maarchewka
Zakorzenienie

Dobra a pytanko co do chodzenia po schodach pewnie tu burzę wywołam..
Bo ja zrozumiałam ze wchodzenie po schodach pomaga.. a koleżanka twierdziła, że schodzenie.. i tak naukowych dowodów na to nie ma ale jednak schodzić trochę łatwiej niż schodzić

Wojtek
Stary 2013-05-09, 10:50   #4398
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Bo ja zrozumiałam ze wchodzenie po schodach pomaga.. a koleżanka twierdziła, że schodzenie.. i tak naukowych dowodów na to nie ma ale jednak schodzić trochę łatwiej niż schodzić
żeby zejść to trzeba wejść

Stary 2013-05-09, 10:50   #4399
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Motylku, wiem co przeżywasz, ja leżę 3 dzień i mam dosyć. U mnie szyjka 1,5 cm, niby przepuszcza palec i miękka jest. Boję się sama wypisać, ale coraz bardziej o tym myślę.

Absolutnie nie namawiam, ale znajoma też leżała i wypisała się na własne żądanie, a za 4 godziny wróciła bo wody jej odeszły.

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Ciekawe co mój mąż w takim wypadku zrobi Bo u nas każdy został przy swoim nazwisku i dzieci też będą miały moje kiedyś coś mówił o zmianie nazwiska na moje, bo jego nazwisko jest dziwne i każdy zawsze pyta 10 razy... jak ? jak ? albo przekręcają
Ja miałam tak ze swoim. Każdy je przekręcał i po 10 razy musiałam powtarzać a miało 4 litery. Nie mogłam się doczekać aż się go pozbędę.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-09, 10:51   #4400
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Absolutnie nie namawiam, ale znajoma też leżała i wypisała się na własne żądanie, a za 4 godziny wróciła bo wody jej odeszły.
moja mama tak miała, wypisała się i tego samego dnia wróciła ale może właśnie dlatego - wróciła do domu, zrelaksowała się i bach

Stary 2013-05-09, 10:56   #4401
vvgh
Wtajemniczenie

Siedzę w tramwaju,duchota,że hej, chcę już wysiadać a jakiś stary idiota tak stoi jakby nie chciał mnie przepuścić i mówi: "Pani taka młoda siedzi, a ja muszę stać" Kur.... no!! Nie miałam siły mu nic mówić , byłam tak wykończona tym upałem. A mogłam mu powiedzieć,że za 9 dni rodzę Nienawidzę chamstwa w tramwajach. Jak nie widzi, to niech nie komentuje. Poza tym niedaleko stała kobieta w ciąży i nikt jej nie ustąpił miejsca!
Stary 2013-05-09, 10:58   #4402
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
żeby zejść to trzeba wejść
można wjechać windą:p

Wojtek
Stary 2013-05-09, 10:58   #4403
klauda88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
a nie możesz raz wchodzić a raz schodzić??
klauda88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 10:58   #4404
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
36 wedlug suwaczka http://www.suwaczki.com/tickers/oar843r87vkm1yvb.png (przeczytaj opis )
ale w szpitalu tez lekarze czekali do skonczonego 36 i brali mame mateuszka na wywolanie.
A jak ja w 37 t.c. pojechałam ze skurczami, to mówili, że jeszcze za szybko i że 38tc jakby to był to luz.
Stary 2013-05-09, 10:59   #4405
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz

To ja już bez cytowania powiem jak jest tutaj z rejestrowaniem dziecka. Pewnie w większości innych szpitali jest podobnie

2-3 dni po porodzie przychodzi babka z administracji i zbiera dane o mamie. Takie podstawowe z dowodu. I pyta się gdzie dziecko będzie meldowane. Z matką czy z ojcem. No chyba że adres jest ten sam;-) I potem umawia wizytę na konketny dzień i godzinę w urzędzie właściwym dla szpitala.
Potrzebne są: wniosek o rejestrację dziecka(dają w szpitalu), dowody osobiste obojga rodziców i odpis aktu ślubu. Jak umowiona godzina nie pasuje tatusiowi to może zadzwonić i ją zmienić.

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Dziewczyny moze jestem za.sslaba psychicznie ale już nie daje rady . 2 tyg w szpitalu... zostajemy dalej. że swoim ne widziałam się od poniedZiałku bo szkoli nowych i tęsknię i placze
szyjka 0.5 cm rozwarcie na centymetr skurcze jakieś tam są ale.bez szału i leży i nie wiem co zaś dalej bo nie mam siły nawet płakać . sama.się nie wypisze bo się boję

Kochana ja cię doskonale rozumiem. Ja mam kryzys średnio raz na kilka dni. A teraz to już w ogóle madakrycznie.
Nie wypisuj się. Dasz radę. Potem z perspektywy czasu nie będzie to ci się wydawać takie straszne.
A jaką bohaterką będziesz wśród znajomych

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
Hahaha
Padlam

Salviae a weź z takimi babami. Jasne. Wszystkie noworodki leżą jak kłody i ani ręką ani nogą.

Cytat:

Cytat:
Dzisiaj są dzieciaki w wyborczej ?? Mój też miał być...
W stołecznej dodatek noworodkowy jest w soboty.
Zrobię skan i wrzuce
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 10:59   #4406
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dziewczyny z Krakowa jakbyście były zainteresowane

http://www.szczesliwe.macierzynstwo....-plaza-krakow/
Stary 2013-05-09, 11:00   #4407
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klauda88 Pokaż wiadomość
a nie możesz raz wchodzić a raz schodzić??
ogólnie to wszystko mogę, tylko jakby schodzenie było skuteczne, a wchodzenie nie to po co się męczyć wjechałabym na 10 piętro i tarabaniłabym w dół..

Wojtek
Stary 2013-05-09, 11:00   #4408
Kinga_20
Zakorzenienie

Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Justyna, Justi właśnie dlatego o tym myślę, jak tu zostanę to pewnie na indukcji sie skończy, a może jak pójdę do domu to coś się ruszy... Żona szefa męża miała to samo, wypisała się rano, a następnego dnia urodziła.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 11:03   #4409
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Siedzę w tramwaju,duchota,że hej, chcę już wysiadać a jakiś stary idiota tak stoi jakby nie chciał mnie przepuścić i mówi: "Pani taka młoda siedzi, a ja muszę stać" Kur.... no!! Nie miałam siły mu nic mówić , byłam tak wykończona tym upałem. A mogłam mu powiedzieć,że za 9 dni rodzę Nienawidzę chamstwa w tramwajach. Jak nie widzi, to niech nie komentuje. Poza tym niedaleko stała kobieta w ciąży i nikt jej nie ustąpił miejsca!
Ludzie to na prawdę mają tupet...

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Justyna, Justi właśnie dlatego o tym myślę, jak tu zostanę to pewnie na indukcji sie skończy, a może jak pójdę do domu to coś się ruszy... Żona szefa męża miała to samo, wypisała się rano, a następnego dnia urodziła.

A z jakiego powodu Cię trzymają bo nie pamiętam? Czemu trafiłaś do szpitala??

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 11:06   #4410
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Dziewczyny z Krakowa jakbyście były zainteresowane

http://www.szczesliwe.macierzynstwo....-plaza-krakow/
fajnie jak będę w krakowie to się wybiorę

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
co za gość
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości