|
|
#1741 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Możesz marchewkę z czymś tam, możesz samo coś innego, możesz robić na zmianę produkt znany - produkt nowy
![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Otworzyłam drzwi balkonowe, dziecko na wprost posadziłam w bujaku i siedzi i gada wrrróóóóć: siedzi i piszczy. Której to piszcześ zaczęło? jeden z bardziej wpieniających mnie etapów
|
|
|
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
Bo mleko matki zawiera oligosacharydy i błonnik pokarmowy FOS i dlatego te kupki inne.
|
|
|
|
#1743 |
|
Zakorzenienie
|
musze sobie kupic na all jakies balerinki do latania
bo moje wczoraj mi pekly od spodu tylko co tu wybrac jak taki wybor
|
|
|
|
#1744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(
|
|
|
#1745 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki, dziewczyny.
Kupiłam okrągłą, tylko jednak inną, taką - http://multimedia.agito.pl/image/355....1029922.2.jpg
|
|
|
|
#1746 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
|
|
|
|
|
#1747 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1748 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40722080]Możesz marchewkę z czymś tam, możesz samo coś innego, możesz robić na zmianę produkt znany - produkt nowy
![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Otworzyłam drzwi balkonowe, dziecko na wprost posadziłam w bujaku i siedzi i gada wrrróóóóć: siedzi i piszczy. Której to piszcześ zaczęło? jeden z bardziej wpieniających mnie etapów [/QUOTE]Moje moje nie jest tak źle , tylko takie decybele czasami idą że zatyczki do uszu by się przydały ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1749 |
|
Zadomowienie
|
o rany...przeczytałam wszystko ale czy coś pamiętam...? Nie hahaha
Witajcie ![]() Odpowiadam na pytania: mieszkam na Bródnie, spotkania rzecz jasna nie odmówię jeśli tyko będziemy mobilne ![]() Mam 28 lat Przed ciążą pracowałam, teraz na macierzyńskim jestem i we wrześniu muszę niestety wrócić do pracki...Ciąża z Natalką przebiegała prawidłowo, jakies tam bzdetki tylko sie przytrafiały, w domku byłam dopiero od 7 miesiąca. A rodziłam SN ale skonczyło się cesarką, po prawie 2 h partych stwierdzono, że mała nie wstawiła się w kanał rodny odpowiednio i nie ma na co czekać. Karmimy się niestety juz tylko MM (nad czym z resztą ubolewam i mi z tego powodu smutno). Pewnie jeszcze o czymś zapomniałam to mnie naprostujcie ![]() Byłysmy dzisiaj na szczepieniu, 3 kłucia znowu były - rozpłakało się biedactwo tak, że jeszcze w domu sobie pochlipywała...goraco jest tak, że pot po tyłku cieknie! A na słonko używam Linusia z filtrem 30, nie zatyka skóry i ładnie się zmywa. Jeśli o maty chodzi - mamy 2 szt Canpolu (nie pytajcie po co mi aż 2 - to "trafione" prezenty ). Ale Natalka i tak najlepiej bryka na kocu na podłodze. Na macie ma za malo mejsca i juz po przewrocie na brzuszek nie ma mozliwości dalszego przeturlania. Inna sprawa, ze moja "kruszynka" to duzy bobas. Edytowane przez Kasiorek211 Czas edycji: 2013-05-09 o 13:54 |
|
|
|
#1750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ziemniaka lepiej pognieść niż blenderować bo się robi taka ciągnąca ciapa |
|
|
|
|
#1751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mam bez w domu, zerwałam wczoraj na spacerze, zapach jest <3 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1752 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Moja Niunia dalej marudna. Nie wytrzymałao dzisiaj Jej płaczu i Zdjęłam aparat. Założyłam jak usnela. Mam miękkie serce ;( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1753 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40722080]Możesz marchewkę z czymś tam, możesz samo coś innego, możesz robić na zmianę produkt znany - produkt nowy [/QUOTE]To chyba jakoś dam radę.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1754 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1755 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Dziewczyny, ale żeście naprodukowaly z postami. Jak na razie nie cytuje, bo jeszcze nie ogarniam wizazu na telefonie;-)
Szaja mówisz że to mogą być potowki? Zawsze mi się wydawało że potowki są czerwone, a to typowo wygląda jak kaszka manna. Pójdę dzisiaj po ten krem co napisałas. Czyli jak od tego zejdzie to nie skaza? Fewcia jesteś najlepszą mama pod słońcem, zobaczysz że ten wasz trud nie pójdzie na marne. Black fajna mata. My mamy aż trzy, dwie jako prezent, dostaliśmy po tym jak sami kupiliśmy. Bokeh z tym nosidelkiem to nie mam pojęcia. Pstryczek brawo dla Kubusia za nowości kulinarne ![]() Delicjanka super z tym uchem ![]() Więcej nie pamiętam co miałam napisać:-S Mały śpi, zupka się gotuje, to sobie trochę wizazuje
razem od - 02.10.2004 zaręczyny - 09.08.2009 ślub - 25.09.2010 Edytowane przez marta00537 Czas edycji: 2013-05-09 o 14:28 |
|
|
|
#1756 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Tylko matki 2013 |
||
|
|
|
#1757 |
|
Raczkowanie
|
fewcia : jak maly jest na brzuszku nogi mu tak zginac jak do plywania zabka i chwile przytrzymac, jak jest na pleckach tez tak robic, jak go nosze przodem do czegos to zginac mu lewa nozke (jest slabsza troche), a jak przodem do siebie to mu rozszerzac nozki tak ze obejmuje mnie nogami, i uwaga... w dzien zeby spal na brzuchu bi wtedy tez nozki sa w tej pozycji to zabki ( moj w nocy tez tylko na brzuchu inaczej nie spi
ten ktorego bylam prywatnie nievtylko zrobio usg ale tez manualnie sprawdzal a te pryw wlasnie mowil ze pieluchowanie i szyny moga jeszcze bardziej zaszkodzic bo dziecko musi machac i pracowac nogami a nie miec na sile rozszerzonych. On jest z kliniki sw lukasza bardzo dobra klinika i lekarz tez taki na bierzaco czytalam o twojej coreczce ja bym sie jeszcze kogos poradzila zanim bym jej szyne dawala Edytowane przez olimpka85 Czas edycji: 2013-05-09 o 14:33 |
|
|
|
#1758 |
|
Raczkowanie
|
A to mój Filipinczyk;-)
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1759 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
|
|
|
|
#1760 |
|
Zadomowienie
|
Ufff, nie mogłam dziś Was czytać bo miałam takiego stresssssa.
Byłam na spacerze z Maluchem i znajomą i wracam do domu, patrze a ja kluczy nie mam Mała histeria bo już pora karmienia, ja histeria, że nas okradną, lecę z tym rozwrzeszczanym dzieciakiem, nie mogę nawet zadzwonić bo koleżanka się boi wziąć małą na chwilę;/ Do teściowej do pracy (szczęście, że blisko) no i dała klucze. TZ ma kupić zamek po pracy nowy Wrrrr jaka pipa ze mnie, co się nastresowałam, najbardziej wrzeszczącą małą![]() Już jest ok i nadrabiam wasze wyskrobliny
Edytowane przez meduzza Czas edycji: 2013-05-09 o 14:50 |
|
|
|
#1761 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dawałam już potem słoiczek ziemniak + marchewka
|
|
|
|
#1762 |
|
Zakorzenienie
|
wróciliśmy
Synio był bardzo dzielny i prawie w ogóle nie płakał, a były aż 3 wkłucia ![]() wczoraj pokazywałam Wam matę biedronkę a dziś pokażę Wam co kupiłam nowego ![]() ![]() tylko to już dla ciut starszego dzieciaczka. Na żółwiku można skakać, kręcić się, bujać na boki, tańczyć i co tam tylko dziecko sobie wymyśli no i ma super melodyjki, a głos żółwika rozkłada na łopatki
|
|
|
|
#1763 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1764 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40722080]Możesz marchewkę z czymś tam, możesz samo coś innego, możesz robić na zmianę produkt znany - produkt nowy
![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Otworzyłam drzwi balkonowe, dziecko na wprost posadziłam w bujaku i siedzi i gada wrrróóóóć: siedzi i piszczy. Której to piszcześ zaczęło? jeden z bardziej wpieniających mnie etapów [/QUOTE]Moj!!! Masakra, czasem nie wiem o do mu mozechodzic, tak piszczy!!! Cytat:
nom, to tak jak u nas z neurologiem..... Cytat:
chyba Debrah ma taka? Ladna ![]() Cytat:
![]() Maly ma etap histerii ostatnio, ciezko ciezko ((( zachustowalam, troszke sie uspokoil ale zasnac za chiny, odchustowalam i zasnal przy cycu.....A propos cyca - jest O NIEBO! Lepiej.... maly sie dossal, meeeega bol i poczulam, jak sie wszystko odblokowalo i zaczelo schodzic..... masakra, w zyciu bym nie pomyslala, ze taki zator moze siezrobic..... teraz schladzam dalej kompresem borowinowym, siedze na tarasie i czytam ebooka ![]() O wlasmie, wczas odkrylam ebooki, wczoraj w nocy kompletowalam biblioteczke na tablecie i mam pokazna kolekcje juz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1765 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny. Dziś witam się nieco później bo zakręcony dzień miałam. Byłam z Oskarem na szczepieniu: był bardzo dzielny i nawet nie pisnął(tylko jedno wkłucie).iWszystko z nim ok,waży 7200
Potem byliśmy jeszcze na zakupach w carrefourze i mały w trakcie usnął![]() Pamiętacie jak pisałam że ostatnio lekarz się przyczepił o to że jest "sztywny"? Dzisiaj nie miał żadnych zastrzeżeń i jestem bardzo dumna z mojego dzielnego synka Muszę nadrobić więc nic narazie nie pisze więcej.
|
#1766 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczęta, wpadłam na szybkiego i przepraszam, że nie cytuję
![]() muszę się Wam pochwalić, że mój Kubuś został dziś wzięty za przykład ![]() otóż, idę sobie z Kubusiem ubranym fakt faktem w rampersika i skarpetki, Kubuś sobie śpi, grzeczny jak nie wiem co, obok nas przechodzi dziewczyna z wrzeszczącym niemowlaczkiem (mniej więcej wiek Kubusia) ubrane dzieciątko w gruby najprawdopodobniej welurkowy albo polarkowy pajacyk z długimi rękawami i nogawkami, na to grubsza czapka i przkryty kocykiem, Pani mówi do swojego maleństwa, patrz tu taki mały dzidziuś jedzie i nie płacze a Ty tak płaczesz. Coś odpowiedziałam, że niby On tak grzeczny (co jej będę mówić, że dziecko za grubo ubrała) ale tylko odburknęła i sobie poszła trudno
|
|
|
|
#1767 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny powiedzcie mi ile Wasze dzieciaczki mają wzrostu?
Ja wczoraj będąc na szczepieniu dowiedziałam się, że ma 78....co jest wielką bzdurą..bo Sade ma przecież 1metr..a różnica pomiędzy nimi jest duuża ![]() W domu zmierzyłam i wyszło mi 63cm..dzisiaj wpadła mama ..zmierzyłyśmy razem i wyszło również tyle samo... więc przy okazji będąc w klinice podeszłam i chciałam, żeby ją jeszcze raz zmierzyli i na jednej miarce wyszło 73..a na drugiej 65..Babeczka się spierała ze mną, że to na pewno nie jest 65...że ona ma lekko zgięte nogi..więc je wyciągnęła i policzyła od paluszków do głowy.. Ja w domu mierze od pięty do głowy.. więc nie wiem o co kaman... Nie wierzę w to, że miałaby 73cm, że w 1.5 ms urosła 14,5 cm!!!!!!! no nie ma bata... a jak jest u Was? |
|
|
|
#1768 |
|
Raczkowanie
|
meduzza wspolczuje, jakbys przypadkiem znalazla klucze np w torebce to nie przyznawaj sie mezowi
![]() ja nie wiem czemu tak niektorzy przegrzewaja te biedne dzieci, moja mama raz probowala malego kocem na spacerze przykrywac a ja ostrzegalam ze on nie lubi miec cieplo i dzwoni ze maly ryczy mowie odkryj i przestal i co... znowu probowala bo jak to bez koca spac! ! a sama byla w letniej kiecce i mowi ale upal.. zmienilam dzis smoki w butelce z 0+ na 3+ i chyba zle zrobilam bo wylewa mu sie mleko koncikiem buzi ;( djerba moj ma 13tyg wzrost okolo 62 tak mi wychodzi jak go mierze i na szczepieniu tez tyle wyszlo Edytowane przez olimpka85 Czas edycji: 2013-05-09 o 15:35 |
|
|
|
#1769 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1770 |
|
Zakorzenienie
|
Olimpka to mi dałas do myślenia. Mi też się wydaje że bioderka muszą pracować żeby wskoczyły na swoje miejsce,ale słucham lekarza.
Djerba moja urodziła się 58cm a na ostatniej wizycie,w 8tyg życia mierzyła 56cm ![]() Dziecko mi się kurczy jak nic ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:28.

Póki co poczekam jakiś czas i zobaczymy co to będzie.
tylko co tu wybrac jak taki wybor

ma znaczek, że jest zatwierdzona przez instytut matki i dziecka; i w sumie na butelce jest napisane chyba, że źródlana
Mała histeria bo już pora karmienia, ja histeria, że nas okradną, lecę z tym rozwrzeszczanym dzieciakiem, nie mogę nawet zadzwonić bo koleżanka się boi wziąć małą na chwilę;/ Do teściowej do pracy (szczęście, że blisko) no i dała klucze. TZ ma kupić zamek po pracy nowy