Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa 11 17,46%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 2 3,17%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 2 3,17%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 1 1,59%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 5 7,94%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 3 4,76%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 4 6,35%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 5 7,94%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 1 1,59%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 9 14,29%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 2 3,17%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 2 3,17%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. 10 15,87%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 6 9,52%
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-09, 14:50   #4501
xal
Zakorzenienie

Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Już mam informację z NFZ
Pani powiedziała, że bez względu na to gdzie urodzę, najpierw czekam na PESEL, później zgłaszam do ubezpieczenia w pracy, jak zgłoszone to idę do NFZ w miejscu zamieszkania i oni wyrabiają kartę.

Tylko tak się zastanawiam, bo szpital zgłasza do ośrodka zdrowia, że jest dziecko, a jak bym potrzebowała wizytę lekarską jeszcze przed wyrobieniem karty chipowej to co wtedy?
Przepraszam za takie głupie pytania, ale zielona jestem w temacie.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 14:50   #4502
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Ja po porodzie będę rozważała też kupno niektórych rzeczy- np podgrzewacza, klinu, parasolki do wózka (chcę ją, ale kupię później) itp...

-----

O nie, golenie to już nie dla mnie. Wyższa szkoła jazdy z obniżonym brzuszkiem Przy każdej próbie zgięcia się Mały tak ciśnie, że boję się, że się zaraz wyciśnie...
A teraz hardcore nr 2- znalezienie czegoś, w co wejdę, w czym mogę iść na wizytę, żeby nie świecić gołą pipą po całym gabinecie
Oooo właśnie, parasolkę do wózka też musimy kupić. Dobrze, że jest to forum.

Golenie to dla mnie hardkor był już ostatnio. Nie dosięgałam już tu i ówdzie. Ale przed wizytą tż zrobił kontrolę jakości i stwierdził, że wstydu nie będzie. za ubranko.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 14:59   #4503
AsieniA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość

[/COLOR]Mięśnie Kegla, laleczki!
dobrze mówisz!

Cytat:
Dam, dam

O nie, golenie to już nie dla mnie. Wyższa szkoła jazdy z obniżonym brzuszkiem Przy każdej próbie zgięcia się Mały tak ciśnie, że boję się, że się zaraz wyciśnie...
A teraz hardcore nr 2- znalezienie czegoś, w co wejdę, w czym mogę iść na wizytę, żeby nie świecić gołą pipą po całym gabinecie
noo nie ma lekko nogi jeszcze jakoś ale jeśli chodzi o bikini to ja już zdaję się na tż po tym jak zacięłam się kilka tygodni temu w 4 miejscach
AsieniA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 15:00   #4504
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maja rosee Pokaż wiadomość
6 maja o godz. 2.10 urodziłam córkę Lenkę. Waga 3250 i 56 cm. Poród sn. Wczoraj wróciliśmy do domku.
Gratulacje

Gratuluje też mamusią Potterce i Barwineczkowi

Co do wyprawki, my ostatnio jak był mąż pojechalismy do jednego sklepu i kupilismy prawie wszystko w 30 min
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 15:02   #4505
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

co do depilacji - u mnie bez problemu a ostatnio nawet raz dwa pomalowałam paznokcie u stóp, dość dogodną pozycję znalazłam ze stopą na kibelku

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 15:07   #4506
neti_t
Raczkowanie

GG do neti_t

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Liście malin w zielarskim koło rynku (pytałam w aptece jednej i mieli tylko owocową), buteleczki w ross
a na co te liście malin?

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
poranek w szpitalu..tznpobudka o nieludzkiej porze po nic
nie chce zapeszac ale jest minimalnie lepiej z brzucholem
dzis bedzie hardkorek bo bede miec Z caly czas i nie bedzie juz lezenia i nienadwyrezania brzuszka
mam nadzieje,ze bedzie ladnie ssala..

zaraz Cukierek bedzie miec 48h

JENNY poprosze o wpisanko malutkiej 4350g wagi,60cm, godzina 6.59-to oficjalne dane

biore sie za opis porodu
jak wiece caaly poniedzialek meczyly mnie ni to skurcze,ni to bole,jak na okres pobolewania ale co nascie minut,co kilka minut,czasem zanikaly.. resztki czopa jeszcze mi wychodzily.. no ale zjadlam kolacje,polozylam sie z tz spac.. no i on zasnala ja lezalam ogladajac durne seriale i liczac ze nadal skurcze sa co 7min..
jak weszlo na skurcze co minut 5(juz bolalo tak ze sie kulilam na lozku)poszlam pod prysznic(pomoglo na bol) a tz dopakowywl torbe. bylo cos po 2giej w nocy
o 3.20wsiedlismy w taxi,jechalam juz na skurczach co 3min, przyjecie w szpitalu,papiery,na skurczu kladlam sie pod ktg,usg itd no i skurcze baardzo mocne ale krotkie po 30sekund(wspolczuje jak ktos mial dluzsze,dla mnie to byla wiecznosc) ale powtarzalam sobie "juz jest skurcz wiec zaraz przerwa",a potem ze zmeczenia przysypialam pomiedzy
no i siedzimy i skurczujemy z tz,kolejne badanko i po godzince od przyjecia mialam rozwarcie na 5cm(przyjmowali mnie z 3cm).. pani powiedziala jkeszcze,ze wszystko slicznie idzie i skurczujemy sobie dalej
no wiec sciskam tz i grzecznie oddycham..
dostalam pizamke i wkladki bo krwi troche lecialo

no a nagle przychodzi pani lekarka z wynikami usg i mowi ze mala wychodzi wagowo 4800 i jest dysproporcja miedzy glowka a brzuszkiem,tzn glowka mniejsza od cialka i by przeszla ale reszta moglaby sie zaklinowac..no i duze szanse na przestawienie barkow ja lzy w oczach bo jakos strasznie to odebralam..no i decyzja,ze dla malej lepiej cc ale mam to przemyslec bo moge probowac sn.
jak spytalam o to co bezpieczniejsze,babka powiedziala ze cc.wiec sie zgodzilam choc troche sie splakalam

no i doslownie chwila moment jakies papiery,buzi z tz i jestem na sali.a tam jaja jak berety poprostu. znieczulenie,przelozenie na lozko,tysiac zabiegow i nagle..
leze rozkraczona troche i czuje takie "bum" i jakby ktos mnie sikawka siknal.. dwie babki mokre na fartuchach (moja pierwsza mysl-kuwa zsikalam sie?!) a oni "o,widzialas pecherz plodowy pekl,ale jaja"no i lezac w rozkroku odeszly mi wody w ilosci podobno bardzo hurtowej:p
no reszta standard jak qwszystkie cesarki "na wesolo" zarciki,szarpanie brzucha jakby ktos mi wnetrznosci ciagnal,malo przykjemne,pani ktora mowi co i jak..
i nagle slysze placz
zaczela plakac juz w polowie wyciaganka..
no i wyciagneli Cukierka,mowiac ze dziewczynka,podetkneli mi ja pod nos bym zobaczyla ze siurka nie ma na bank i dali glowke do ucalowania..
mala,ciepla,mokra jeszcze,najpiekniejsza glowke swiata..
ryczalam jak glupia.. ona plakala jak wycierali ja obok a ja wylam jak mnie szyli.. bylam zdziwiona ze pepowinka jest taaaka wielka,gruba:p no i potem miliard drgawek,trzeslam sie straszliwie z zimna i stresu chyba,przewiezli mnie na sale z 2ma paniami,podpieli milion uzadzen,znieczulacze i papa..pamietam ze ciagle ruszalam nogami bo balam sie ze przestana dzialac.. przyszedl tz powiedzial ze malej nie dostane dzis i on ma zdjecia i ze slodka.odeslalam go do domku a reszte juz znacie.
tak wiec 6.59,wtorek 7.05 przyszla na swiat Wielka Zuzia,4350,60cm,glowka 36cm blondo-rudziakowa z dluuugimi paluszkami
najslodsza istatka swiata,ktora wyglada dobrze nawet w mazi plodowej
ten pierwszy buziak..matko dziewczyny..dla tego momentu moge rodzic codziennie

polowe info przegapilam ale kiedys moze nadrobie:p

---------- Dopisano o 06:54 ---------- Poprzedni post napisano o 05:23 ----------

cos dziwnegoi mam z blizna.kazali umyc,ok,lewa strona boli ale da sie dotknac..prawa-myslalam ze piorun mnie trzepnal jak dotknelam:/ jasna cholercia..
dostalam zwykle tabletki przeciwbolowe.. ciesze sie,ze nie faszeruja mnie juz morfo
za godzinke obchod,zobaczymy co dalej..
chcialabym wyjsc w sobote..pojutrze juz.. byloby cudnie..wziac mala normalnie,utulac,wykapac. . aaah
Gratulacje. Ważne że już jest z Wami

Cytat:
Byłam wczoraj pozwiedzać porodówkę i wrażenia... hmm... jakie mogą być wrażenia ze szpitala. Jakbym tak była z 4 tygodnie do przodu, to negocjowałabym z Leonem, żeby wychodził na ten tychmiast! Porodówka puściutka, wszystko czyściutkie, sterylne, przygotowane, cisza, spokój, dwie położne na dyżurze, mój lekarz też... Idealne warunki do porodu. Zobaczyłam ten oddział i jakoś tak chyba zaczęłam mieć cykora. Nie umiem sobie siebie tam wyobrazić w żaden sposób. A w szpitalach leżałam już pierdyliard razy.

Dzisiaj znowu śmigam do mamy i któraś z dziewczyn uświadomiła mi właśnie, że jeśli ustawa o rocznym macierzyńskim wejdzie w czerwcu, to mogę się zdecydować od razu na 80% rocznego. Muszę się kogoś poradzić, a kogo jak nie mamy... Wcześniej nie zakładałam takiej możliwości, bo bardzo trudno byłoby nam się utrzymać z 60-ciu% mojej pensji, ale 80%...? Dzisiaj spytałam tż-a czy myśli, że powinnam złożyć wniosek od razu o roczny, to stanowczo odpowiedział "No jasne, że tak". No i mam mały mętlik.

Spadam do mamy, na deser będę robić pączki angielskie (chyba tak się to fachowo nazywa ), czyli te z serka homo.

A ten wniosek to się składa w firmie, gdzieś jest taki wzór? bo moja kadrowa to nic mi nie chciała powiedzieć

W oczekiwaniu na wiercipiętkę
neti_t jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 15:07   #4507
axella
Zakorzenienie

GG do axella

antoinette-dziekuje
i w ogole dziekuje za info.. a ja sie denerwuje kazdym kwileniem ze zaraz znow do cyca a tu mija.. ale jeszcze troche i sie zgramy,poznamy slyszalam mega pierdzioszka:p obiadek strawila:p

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 15:09   #4508
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
co do depilacji - u mnie bez problemu a ostatnio nawet raz dwa pomalowałam paznokcie u stóp, dość dogodną pozycję znalazłam ze stopą na kibelku
ja golę się na czuja a potem tż poprawia

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Cytat:
antoinette-dziekuje
i w ogole dziekuje za info.. a ja sie denerwuje kazdym kwileniem ze zaraz znow do cyca a tu mija.. ale jeszcze troche i sie zgramy,poznamy slyszalam mega pierdzioszka:p obiadek strawila:p
zazdroszczę Ci że już Zuzkę tulisz no i trzymam kciukasy za kp, zobaczysz uda się

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 15:10   #4509
Kamciatka
Rozeznanie

banka26 fajny opis poroduMamo blondasaTak w ogóle to blondas uroczy jest

Dopiero zaczęłam nadrabiać, jeszcze 12 stron, ale mam dzisiaj gorszy dzień i nie wiem, czy dam radę. Ach ta handra
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 15:13   #4510
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti_t Pokaż wiadomość
a na co te liście malin?
ponoć ma działać na szyjkę, zmiękczyć ją

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
ja golę się na czuja a potem tż poprawia
ja z lusterkiem

Stary 2013-05-09, 15:17   #4511
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
banka26 fajny opis poroduMamo blondasaTak w ogóle to blondas uroczy jest

Dopiero zaczęłam nadrabiać, jeszcze 12 stron, ale mam dzisiaj gorszy dzień i nie wiem, czy dam radę. Ach ta handra
Dzieki
A to Michas z dzisiaj

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1368109043992.jpg (60,8 KB, 61 załadowań)
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 15:17   #4512
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Cytat:
6 maja o godz. 2.10 urodziłam córkę Lenkę. Waga 3250 i 56 cm. Poród sn. Wczoraj wróciliśmy do domku.
gratulacje

Cytat:
mala dalej spi..szok..
ale nie bede krakac bo zaraz sie obudzi i bedzie:p

jeszcze 3h i przyjedzie tz..jakie to glupie ze nie moze byc w innych godzinach 2godziny na dzien to stanowczo za malo
Niby bezsensu ale może taki mają reżim sanitarny, im mniej osób trzecich tym lepiej dla nowo narodzonych dzieci.

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Już mam informację z NFZ
Pani powiedziała, że bez względu na to gdzie urodzę, najpierw czekam na PESEL, później zgłaszam do ubezpieczenia w pracy, jak zgłoszone to idę do NFZ w miejscu zamieszkania i oni wyrabiają kartę.

Tylko tak się zastanawiam, bo szpital zgłasza do ośrodka zdrowia, że jest dziecko, a jak bym potrzebowała wizytę lekarską jeszcze przed wyrobieniem karty chipowej to co wtedy?
W mojej metropolii to chyba nie ma NFZ więc załatwiałam w K-cach. Jak wizytę potrzebujesz wcześniej np jak dziecko nie ma nr pesel to o ile się nie mylą wpisują Twój. Oni tam mają obcykane, nikt Ci wizyty lekarskiej nie odmówi jak jest potrzeba

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość

byliśmy dziś załatwiać becikowe .... wydrukowałam wszystko co chcieli z neta a tu jeszcze tona papierków do doniesienia
Jakich ?
Stary 2013-05-09, 15:18   #4513
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
To już allegro Ci nie starcza
ostatnio juz nie mam na co polowac i pewnie stad te braki
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 15:18   #4514
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Ciekawe co mój mąż w takim wypadku zrobi Bo u nas każdy został przy swoim nazwisku i dzieci też będą miały moje kiedyś coś mówił o zmianie nazwiska na moje, bo jego nazwisko jest dziwne i każdy zawsze pyta 10 razy... jak ? jak ? albo przekręcają
No mój mąż też ma ciężkie nazwisko, niby 4 litery, ale każdemu trzeba literować. Ja mimo tego wzięłam podwójne

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
zjadłam całą czekoladę milkę
To czuję się usprawiedliwiona z moimi 6-ma kostkami

Cytat:
Dzisiaj znowu śmigam do mamy i któraś z dziewczyn uświadomiła mi właśnie, że jeśli ustawa o rocznym macierzyńskim wejdzie w czerwcu, to mogę się zdecydować od razu na 80% rocznego. Muszę się kogoś poradzić, a kogo jak nie mamy... Wcześniej nie zakładałam takiej możliwości, bo bardzo trudno byłoby nam się utrzymać z 60-ciu% mojej pensji, ale 80%...? Dzisiaj spytałam tż-a czy myśli, że powinnam złożyć wniosek od razu o roczny, to stanowczo odpowiedział "No jasne, że tak". No i mam mały mętlik.

Spadam do mamy, na deser będę robić pączki angielskie (chyba tak się to fachowo nazywa ), czyli te z serka homo.
Ja bym bardzo chciała by faktycznie w czerwcu weszła ta ustawa i od razu decyduję się na 80%, przyznam, że obojętnie czy zdecyduję się na zrealizowanie swojego planu czy nie to raczej rok zostanę z dzieckiem.

Apropo tego becikowego i przychodu...to w sumie jak to np.jest jeśli ja miałam w 2011 jakieś tam zarobki, które oczywiście dzieląc przez 3 nie dają 1900, a mój TŻ na siebie miał 0, ale ma firmę i na tą firmę ma przychód?

Apropo tych autobusów i tramwajów to w ogóle szkoda gadać. Ja dziś byłam u koleżanki i wracałam od niej z drugą koleżanką, ja koniec 8 mies, ona połowa 6 mies. Wszyscy nas mieli w d..... Nikt nie myślał by ustąpić.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 15:19   #4515
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
GRATULACJE czekamy na fotke Lenki
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 15:19   #4516
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Dzieki
A to Michas z dzisiaj

uroczy

Stary 2013-05-09, 15:21   #4517
karolina2121
siedzę i myślę

Dot.: Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2

Cytat:
Dzieki
A to Michas z dzisiaj

Fajna minka, jakby coś tłumaczył

-----------

Pospałam godzinkę a teraz czekam na męża i grillujemy
Stary 2013-05-09, 15:22   #4518
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Dziś skończyliśmy z Julcią 33 TC, jutro zaczynamy 34 Jej jak to szybko leci.

Za 34 tc

Cytat:
Diabli .. Tak bialko w szpitalu wyszlo dopiero i bylo to juz zatrucie ale najdxiwniejsze byli to ze cisnienie w szpitalu spadlo i byly by jaja jak by mnie odeslalii ... A tatus tak przezywal bo tylko na zdjeciach widzial.mlodego..
Lepiej nie myśleć, co by było gdyby, ważne, ze się dobrze skończyło i masz zdrowego synka przy sobie

Cytat:
biore sie za opis porodu
Bardzo fajny opis, wzruszający. Tyle młodsza ode mnie jesteś, a mnie na duchu podnosisz
Stary 2013-05-09, 15:26   #4519
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Gratulacje!! fajnie, że jesteście już w domku
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 15:26   #4520
klauda88
Raczkowanie

dziewczyny mam pytanie czy idąc rodzić trzeba mieć jakąś listę leków jakie brało się w czasie ciąży czy coś mi się tylko ubzdurało??
klauda88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 15:27   #4521
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
mówisz że nie ma jeszcze karty chyba mój pesel wpisywali za pierwszym razem ale pewności nie mam. my szliśmy to przez pierwsze razy nawet bez peselu Przemka tylko jakąś kartę się wypełnia.

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Jakich ?
potem napiszę bo mam teraz Przemka na kolanach i nie będę sięgać po teczkę

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 15:27   #4522
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Dzień dobry
uffff.... znowu upał
wskoczyłam w białą sukienusie- wyglądam w niej jak kula śniegowa
Ja mam niebieska, jestem kula deszczowa

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
to już może być w każdej chwili
ale ten czas leci
z jednej strony nie mogę się doczekać i chcę już Wiktorka
a z drugiej mam pietra
Też tak mam! W jednej chwili chcę rodzić, chcę Wojtka, a potem sobie myslę, że jeszcze nie dzisiaj, bo się boje
Stary 2013-05-09, 15:28   #4523
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez klauda88 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanie czy idąc rodzić trzeba mieć jakąś listę leków jakie brało się w czasie ciąży czy coś mi się tylko ubzdurało??
mnie pytali, ale jakoś tak na szybko, nawet połowy nie zdążyłam podać wpisują do książeczki zdrowia dziecka, jest tam taka tabelka o przebiegu ciąży. ale mało miejsca jak na mój przypadek

Stary 2013-05-09, 15:31   #4524
AsieniA
Raczkowanie

Dot.: Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2

Cytat:
Dzieki
A to Michas z dzisiaj

słodki blondasek
AsieniA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 15:32   #4525
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klauda88 Pokaż wiadomość
nie w każdym szpitalu tego wymagają ale myślę, że warto mieć

Stary 2013-05-09, 15:33   #4526
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
mi brakuje:
łóżeczka-kupimy zapewne w ten pon
wózka+ fotelik
kosmetyki dla dzidzi+chusteczki nawilżane
otulacze na pieluszki
ocentisept
wanienka

Ubranka poprane porasowane, teściowa ma jeszcze dać 2 reklamówki ciuszków.
Zapomniałam o tym...

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 15:35   #4527
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
GRATULUJE!!!

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
gratulacje

nuna - czy ja wiem, ja cały czas mam poczucie że brakuje mi niewiele rzeczy ale jakby zrobić porządną listę, to pewnie wyjdzie że więcej rzeczy nie mam niż mam tyle że ja mnóstwo rzeczy planuję kupić po porodzie jak zabraknie lub jak będzie taka potrzeba
To ja podsyłam Wam też moją listę, nie mam tych na biało. I nie wiem czy o czymś jeszcze nie zapomniałam, ale to najwyżej trudno.

Muszę dziś poszukać jakiejś przychodzi w pobliżu z pediatrą bo mi koleżanka uświadomiła, że to obowiązek się do takiej zapisać ( mimo, że mam pakiet w Medicover) i mieć po porodzie spotkania z położną.wyprawka.jpg

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 15:36   #4528
vil84
Wtajemniczenie

Banka śliczny Synuś

Stary 2013-05-09, 15:43   #4529
neti_t
Raczkowanie

GG do neti_t

Cytat:

Gratuluje!! Ładne imię. A jak przebiegł poród?

W oczekiwaniu na wiercipiętkę
neti_t jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 15:43   #4530
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:

Mam to samo. Nawet z lusterkiem ciezko. Ale jakoś nie wyobrażam sobie, żeby Tż miał to zrobić...

Cytat:
Już mam informację z NFZ

Powinni normlanie Cię przyjąć. Ja jeżdże do BB do dermatologa, a nie mam karty bo mieszkam w Małopolsce i normalnie mnie przyjmują.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości