|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4951 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
Chciałabym zrobić dzisiaj test owulacyjny i się zastanawiam, jeśli by wyszedł negatywny to oznacza, że owulacja za mną/przede mną ("książkowo" powinna być własnie dzisiaj/jutro), ale czy mógłby oznaczać, że doszło już do zapłodnienia?
![]()
#4952 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- kiedy miałaś @??
![]() |
#4953 |
Zakorzenienie
|
Rena: własnie nie wiem jak liczyć, bo 24.04 pod wieczór pojawiło się delikatne krwawienie, a tak okresowo poleciało 25.04
#4954 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zrób dziś, zobacz, co wyjdzie i zrób też jutro. Zobaczysz czy druga kreska będzie mocniejsza niż dziś i słabsza. Wtedy będziesz wiedziała, czy zbliżasz się do owu, czy już była i co miało się dziać, to już się podziało. Jak długie masz cykle? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4955 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4957 |
Zakorzenienie
|
Ale piszecie jak szalone....
Ja po wizycie...Tż był ze mną.... Pani dr super, zbadała mnie i powiedziała że nic nie słychać....mam leżeć i odpoczywać i wygrzewać się w łóżku... kurować sposobami domowymi a jeśli nie przejdzie to dopiero antybiotyk i przyjśc do mnie....a za 2 tyg jak mi już przejdzie czy tam za tydzień przyjśc do Niej to da mi skierowania na badania....podstawowe.... Pani dr powiedziała że tak te poronienia teraz są na porządku dziennym i tak jak w tym roku jeszcze nigdy nie było! W tym roku jest ich najwięcej !! (nawet Tż mi mówił dziś że jego koleżanki kuzynka poroniła w zeszłym tyg w 9tc i leżała w szpitalu 2 dni bo było tyle dziewczyn że nie zdążyli jej zabiegu zrobić!! ![]() ![]() Dostaliśmy skierowanie do poradni genetycznej....dziś już zadzwoniłam i wizytę mamy na 15 maja ![]() ![]() ![]()
#4958 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do przeczuć też tak miałam, nie chciałam nikomu mówić, mąż chwalił się na prawo i lewo. Nic nie kupiłam dla dziecka bo wiedziałam, że za wcześnie. Teraz na przekór wszystkim i wszystkiemu jeżeli się potwierdzi to kupie coś małego i będę traktowała to jako talizman. Wiem, że jest pewnie wiele z was które mnie potępią za to co zrobiłam, bo to narażanie sie na kolejne # ale ja wiem że musi się udać to trzyma mnie w przy normalności, nie pozwala się pogrążyć w depresji. Mocno w to wierze jeszcze niczego nie byłam tak pewna jak tego... Limit na pecha u mnie już w tym roku mam nadzieję wyczerpany... ![]() Hosenka mam nadzieje że i Tobie się uda coś zdziałać w tych sprawach ( jeśli planujesz) trzymam kciuki za wszystkie starające się z głową i takie jak ja bezmyślne optymistki ![]()
![]() |
#4959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzę, że terminy mam podobne jak w tamtym roku - ostatni okres przed ciążą dostałam 26.04. A co do strat ciąży, to w tym czasie co mój Kamilek zmarł, poroniła koleżanka i kuzynka koleżanki z pracy.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-05-09 o 14:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4960 |
Konto usunięte
|
Hosenko a ja bym się na Twoim miejscu nie stresowała na początku takim liczeniem. Z pierwszym dzieckiem nie mieliście problemów z zajściem w ciążę, więc teraz też bym nic nie obliczała.
My zarówno w pierwszą, jak i w drugą ciążę zaszliśmy w 1 cs i też za bardzo nie liczyłam. Dopiero później miałam zamiar prowadzić jakieś obserwacje, gdyby się nie udawało. |
![]() ![]() |
![]() |
#4961 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak tym razem, tfu tfu, się nie uda, to w następnym cyklu rób owulacyjne od ok 9 dnia cyklu ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4962 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Przerażasz mnie tymi informacjami i utwierdzasz mnie w przekonaniu, że ten rok naprawdę jest jakiś dziwny. Tyle ile mnie spotkało problemów już w tym nigdy nie miałam. Trzymało mnie tylko to że jestem w ciąży i to niestety prysło jak bańka mydlana. I jest coraz gorzej. Teraz wbiłam sobie, że muszę być w kolejnej. Nie wiem co zrobię jak okaże się to nieprawdą...
![]() |
#4963 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40724606]Hosenko a ja bym się na Twoim miejscu nie stresowała na początku takim liczeniem. Z pierwszym dzieckiem nie mieliście problemów z zajściem w ciążę, więc teraz też bym nic nie obliczała.
My zarówno w pierwszą, jak i w drugą ciążę zaszliśmy w 1 cs i też za bardzo nie liczyłam. Dopiero później miałam zamiar prowadzić jakieś obserwacje, gdyby się nie udawało.[/QUOTE] Nie wiem czy mieliśmy problem czy nie, bo nie pilnowaliśmy się ani z zabezpieczeniem (nawet w przypadku kończenia we mnie), ani z trafieniem w najlepsze dni. Nawet nie wiem jak długo/krótko tak robiliśy. Miesiac? Dwa? Trzy? ![]()
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-05-09 o 14:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#4964 | |
Konto usunięte
|
Nie wyświetla mi się chyba część postów :/ Twojego Agatka nie widziałam... Jedziecie tam, gdzie myślę??
---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4965 |
Zakorzenienie
|
Hosenko ja się na tym nie znam, nam też udało się w miarę szybko zajść, na początku to może lepiej bez mierzenia, liczenia, wystarczy znajmość reguł npr
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4966 | |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40724858]Nie wyświetla mi się chyba część postów :/ Twojego Agatka nie widziałam... Jedziecie tam, gdzie myślę??[/QUOTE]
do Rudy Śląskiej.... ![]() ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4967 |
Zakorzenienie
|
Agatka zdrówka życzę
![]() Hosenko spokojnie - jeśli zaszłaś w ciążę bez problemu to znowu się uda, nawet jeśli nie w tym miesiącu to w następnym. Ja po drugim # nie mogłam zajść w ciążę ponad rok (z Clo, Ovitrellem) nawet przy monitorowaniu. Kidy odpuściłam, to zaszłam w drugim cyklu. Po trzecim # zaszłam w pierwszym cyklu starań. Mam nadzieję, że za piątym razem też uda się szybko - pracujemy nad tym ![]() Dziewczyny tak mi się chce czegoś słodkiego, że szok ![]() ![]() ![]()
#4968 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4969 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4970 |
Zakorzenienie
|
dla mnie znów końcówka 2012 i początek 2013 były straszny...straciłam 2 ciąże, ale myślę, że teraz będzie już tylko dobrze ;D tego będę się trzymać
![]() _________________________ _ oto moje ciasteczka - pyszniutkie, dietetyczne i zrobione w 40 minut (z pieczeniem) ![]()
#4971 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja wierzę, w sny, mi się śniło 4 miesiące po stracie Hani, że w styczniu urodzę dziecko. I się spełniło. Chociaż sama Hanusia jeszcze ani razu mi się nie śniła...
Hosenko kiepsko się zachowały dziewczyny z tamtego wątku... Luna ja do teraz nie piję nic gazowanego :/ mały często krzyczy i nie wiem z jakiego powodu, więc na wszelki wypadek nic takiego nie jem, ani nie piję
#4972 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co się dzieje z tym światem ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Maguś Olki to chyba niegrzeczne chłopaki ![]() ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4973 |
Zakorzenienie
|
Zrobiłam test owulacyjny - kreska testowa słabsza niż kontrolna czyli owulacji nie ma, ale dlaczego - już nie ma i poziom lh maleje, czy jeszcze nie ma i poziom lh rośnie?
![]()
#4974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4975 |
Zakorzenienie
|
Ja Ci odpisałam wyżej, nie wiem czy widziałaś...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4976 | |
Zakorzenienie
|
Mas zna myśli ten post: ?
Cytat:
To chyba zrobię jeszcze jutro i zobaczę, czy kreska będzie jeszcze jasniejsza czy ciemniejsza.
![]() |
#4977 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nawet nie myśl o takich rzeczach ![]() Cytat:
Cytat:
![]() wasz dołek jest spowodowany konkretnym powodem? jesteś bardzo dojrzałą osobą ![]() witaj ![]() Cytat:
nawet tak nie myśl, żadna z nas Cię nie potępia. a na pewno nie ja. zachowywałam się tak samo jak ty, tego samego potrzebowałam, szybko wróciłam do pracy itp. ale patrząc teraz z perspektywy czasu powinna sobie dać więcej czasu.
![]() |
#4978 |
Zakorzenienie
|
Od tego siedzenia w domu zaczyna dopadać mnie dół
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4979 |
Zakorzenienie
|
iza - masz nas
![]() Hosenko- nieporozumienia- jak mogły negować Twoje bycie ciąży... cieszę się, że się przełamałaś i że poczułaś sie gotowa na starania ![]() edytte- trzymamy kciuki!!! ![]() maksi, pani- Teściowa już nam sporo pomogła, dołożyła się do okien i CO, przy tym remoncie naszym trzeba było kuć u niej łazienkę i dlatego nie chcę od niej pieniążków (tym bardziej gdyby miały być na nieoddanie) - wolałabym aby zostawiła na swoją łazienkę aby miała też godnie u siebie tym bardziej, że mówiła o tej łazience nim my remont zaczęliśmy.... maksi- wierzę, że masz dosć; szkoda, że daleko mieszkasz bo Tatę bym Ci posłała i wycacałby te schody pięknie (rozebrał, wyszlifował lakier, odmalował na nowo i złożył), chociaż on zawsze powtarza, że nie ma gorszej roboty niż poprawiać po kimś... pani - 100 osób na Komunię? ![]() ![]() (moi Rodzice+ Brat i Siostra z chłopakiem + Teściowa i Rodzeństwo Tz-eta ze współmałżonkami ![]() ![]()
![]() ![]() JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2013-05-09 o 22:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#4980 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytte, nie wiem, w którym momencie Ty straciłaś ciążę, bo jeszcze nie do końca się orientuję w tym wątku, ale ja uważam, że każda z nas powinna zachować się w takiej sytuacji, jak sama uzna za stosowne, tak, jak uzna, że jej to pomoże. I nikt, ale to kompletnie nikt nie może żadnej z nas potępić! Każda potrzebuje innej ilości czasu, każda przeżywa inaczej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:40.