Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-09, 19:38   #1801
laurka23
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40714504]

Bardzo dobra wiedza w odniesieniu do dzieci ja mam szerokie przygodny z odrobaczaniem dziecka, więc gdyby coś, to możemy pogadać [/QUOTE]

No to muszę powtórzyć cykle rozwojowe Matko, teraz zjarzyłam, że 10 lat temu się o tym uczyłam, ale jestem stara...

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Jakoś to ścięcie jej nie zrobiło nie płakała..tylko trochę marudna była..no ale teraz włosy o wiele lepiej wyglądają...

A szczepienie było....okropne.......
Współczuję

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej

Jestem w ciężkim szoku. Moja Daria pobiła swój rekord. Spała od 21.00 do 7.00!! Pierwszy raz tak długo spała bez jedzenia!!

Idę nadrabiać bo znów naprodukowałyście tych stron
Wow! Mój wrócił do noworodkowych zwyczajów, 4 razy w nocy karmiłam! Jestem dziś padnięta

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
mikroskop elektronowy super sprawa, ja tylko 2 razy na studiach oglądałam coś na nim. A życie wewnętrzne człowieka miałam na parazytologii, super przedmiot

muszę się Wam wyżalić, temat t. oczywiście, wczoraj gadała z tż i pytała co chcemy na obiad jak przyjedziemy (jedziemy do nich na weekend), tż mówi, że ja nie jem nabiału i smażonego, ona się pyta czemu nie jem nabiału, no więc tż mówi, że Kubuś robi śluzowate kupki i dlatego. A ona co na to: "to pewnie są GŁODOWE STOLCE", tak kuźwa głodzę własne dziecko, nie daję mu jeść i tak jak się cieszyłam nawet z wyjazdu, ba miałam nawet pozytywne nastawienie (bo w sumie to jest babcia) tak teraz nie chce mi się jechać i na samą myśl, że ona weźmie Małego na ręce mam ochotę
Padłam!

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Poranne rozmowy z mamusia! Wczoraj tak zaczal gadac, a dzisiaj to co chwila

https://www.youtube.com/watch?v=b7D9...e_gdata_player

Sorry za moj glos, dopiero po wstaniu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cudny

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
Hej, przyjmiecie mnie spowrotem do swego grona? Należą mi się baty za to że się nie odzywałam, jakoś tak wyszło. Nie miałam dostępu do kompa, a później to już mi było głupio się odzywać. To co jestem tu mile widziana?

witaj spowrotem

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
hejka mamusie ale produkujecie poprostu nie do ogarniecia

nagralam wczoraj nowa ukochana zabawe blanki

http://www.youtube.com/watch?v=euc2iQ-SgPA
Mój też tak pluje

Cytat:
halo halo
Cytat:
A to mój Filipinczyk;-)

śliczne dzieciaczki

Yae też cudna, te jej włoski!!

Michał zasnął a ja umieram, zatoki mnie tak bolą że zdcham, pieprzona alergia!
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 19:40   #1802
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasiorek211 Pokaż wiadomość
próbuję załączyć zdjęcie mojej Natalki....może mi sie uda
Fajniutka! I jaka uśmiechnięta

Zapomniałam napisać że kupiłam też łyżeczki do karmienia zmieniające kolor z canpol babies za około 7 zł zestaw 3 szt. o takie: http://allegro.pl/lyzka-lyzki-lyzecz...217973589.html
Stary 2013-05-09, 19:50   #1803
mitabe
Rozeznanie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Hej kobietki moje drogie, nie nadrobie was nigdy. Od poniedziałku walcze i co przeczytam 2 str to mały wrzask a na 2 dzień wy o nowe 3 strony więcej. Powinien być limit wypowiedzi dzienny hehe.
Wybaczcie ale zacznę od 2 ostatnich str, żeby się wbić w temat.

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 19:56   #1804
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olimpka85 Pokaż wiadomość
djerba z lovi sa 0+ 3+ 6+ nie ma innych ten 0 mu zostawilam w malej butelce na herbatke poprobuje te 3+ jeszcze moze sie przyzwyczai. a ta 2 co mowisz to ciekawe czy to odpowiednik mojego 0 czy 3.

fewcia sluchaj lekarza wiadomo sa rozne wady u niektorych dzieci moze trzeba cos wiecej, ale mozesz popytac o te cw - moj je bardzo lubi a widze ze daly efekt
a ile te 3+ ma u Ciebie dziurek?
bo u mnie 1-jedną,2-dwie,3-trzy itp.
Stary 2013-05-09, 19:59   #1805
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Fajniutka! I jaka uśmiechnięta

Zapomniałam napisać że kupiłam też łyżeczki do karmienia zmieniające kolor z canpol babies za około 7 zł zestaw 3 szt. o takie: http://allegro.pl/lyzka-lyzki-lyzecz...217973589.html
tż też je kupił

Cytat:
Hm hm hm, maz kupil oballa w smyku (sam sie domyslil!!!! Spodobalo mu sie, ze to gryzako trzymaczo grzechotka w jednym i kupil ) iiiiiii oball jest hitem Pietraszko nie wypuszcza z rak

o a wczoraj w smyku zastanawiałam się czy kupić
Stary 2013-05-09, 20:00   #1806
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Djerba ale to się mierzy do pięt, bez stopy.

Gratuluję udanych szczepień i przyrostów wagi :-P
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 20:02   #1807
litllesweetangel
Lurker ;)

Bokeh tak sobie patrzylam na fejsie i ten Twoj TZ to ma takie chamskie poczucie humoru ;p trzasnij go ode mnie za takie gadki glupie( mam na mysli foto Hani i to z hula hopem :P)

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 20:02   #1808
blogerka
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość

hahahah
a nam pediatra malego nigdy zmierzyc nie chce, bo mowi, ze sie nie mierzy takich maluych dzieci, pewnie przez wzglad na to e nozek na sile prostowac nie mozna, nie? ...
ale w takim razie po co w ksiazeczce jest rubruka wzrots
my w domu probwalismy mierzyc i juz jakis czas temu mial 61, teraz pewnie juz dluzsy jest
Stary 2013-05-09, 20:07   #1809
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość

no ja wiem, ja tak mierzę..ale tamta kobita nie
Stary 2013-05-09, 20:10   #1810
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Bokeh tak sobie patrzylam na fejsie i ten Twoj TZ to ma takie chamskie poczucie humoru ;p trzasnij go ode mnie za takie gadki glupie( mam na mysli foto Hani i to z hula hopem :P)
wiesz co :P on taki po prostu jest. Ale nie przeszkadza mi to :P bo nie mówi tego chamsko jak powie to od razu go temperuje, to troche tez wynika z tego że on ma 8 siostr w sumie brata ma jednego który ma teraz 10 lat więc tak naprawde jak sie wychowywał to tylko z siostrami i im ciągle dogaduje a one jemu ;P
ale jak chcesz moge go pacnąc od Ciebie
Stary 2013-05-09, 20:34   #1811
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
jeszcze jedno napiszę i spadam
kupiłam pieluchy BD na próbę i jak dla mnie to szału one nie robią, nawet wydają mi się gorsze niż Dady (gdyby nie ten smród); są grubsze od Pampersów i jak młody nasika, to robią się jak kamień; no i jakoś długo mi schodzi z zapięciem, bo niby takie samo jak przy wszystkich pieluchach, ale zawsze jakoś tak nisko na bioderkach mi wychodzi jakoś zmęczę to opakowanie jedno, ale więcej nie kupię
Też ostatnio kupiłam na wypróbowanie i cieszę się, że już się skończyły. Jednak nie ma to jak Dady

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Witam. Pewnie mnie nie pamiętacie. Kilka razy się odezwałam, ale jakoś moje posty zostały niezauważone, do tego ciągłe komplikacje i dłuuugi pobyt w szpitalu uniemożliwił mi pisanie z Wami, choć czytam na bieżąco... Miałam być mamą z drugiej połowy lutego, niestety ze względu na komplikacje córka urodziła się w połowie stycznia.

Chciałam zapytać czy Waszym maluszkom robią się odparzenia na szyjce??? Nie mogę niczym ich zwalczyć. Może coś doradzicie??? Próbowałam różnych maści, kremów.. Przemywam nadmanganianem potasu i zasypuje pudrem, kiedyś to od razu pomagało, ale ostatnio wogle a ranki robią się coraz większe...
Moja też ma ciągle czerwoną szyjkę. Niestety tak jest jak się ma dwie brody Smaruję jej bepanthenem albo zasypuję mąką ziemniaczaną. Na chwilę pomaga, ale za parę dni znowu to samo się robi

Cytat:
Hej

Jestem w ciężkim szoku. Moja Daria pobiła swój rekord. Spała od 21.00 do 7.00!! Pierwszy raz tak długo spała bez jedzenia!!

O kurczę, gratuluję i zazdroszczę! Moja za to zamiast dłużej spać to częściej się budzi

Cytat:
Hej, przyjmiecie mnie spowrotem do swego grona? Należą mi się baty za to że się nie odzywałam, jakoś tak wyszło. Nie miałam dostępu do kompa, a później to już mi było głupio się odzywać. To co jestem tu mile widziana?

Hej Odzywaj się częściej

Cytat:
halo halo

Cytat:
A to mój Filipinczyk;-)

śliczny jest

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Nie predko... Pojecia nie mam.
Co do mojej porannej histerii - zal mi, ze juz jada... Byli prawie tydzien (siostra dwa), ale to wciaz malo. Niestety mieszkamy na dwoch krancach Polski - 550km nas dzieli... Z mojej glupoty notabene

A po drugie... Fakt, bylo nam ciasno, ale chociaz cos sie dzialo.
A teraz? Znow cale dnie sama, bo TZ pracuje... Dobrze, ze tylko 2 dni i zaczyna urlop, ktory mam zamiar poswiecic na licencjat :/

Kubus przechodzi dzis samego siebie.
Wstal o 6:30 (zawsze przed 9), zwykle zasypia na spacerze kolo 12 i spi do 15-16, ale dzis mu sie odwidzialo i obudzil sie po 20min :/
Teraz w koncu zasnal, oczywiscie podczas karmienia.

Straszny problem z nim mam, bo wcale nie chce spac w domu. Na poduszce do karmienia oczywiscie zasnie, ale jak odloze to budzi sie po 5-10min i udaje wielce wyspanego....
Dotychczas spal jedynie na dworze (i to tylko jak z nim jezdze, jak siadam na lawce to za chwile oczy otwarte). Ale dzis i to mu sie odwidzialo...

Czy to sie kiedys zmieni?
Jedyne pocieszenie, ze w nocy zaczyna ladnie spac (obym nie powiedziala tego w zla godzine ).
Drugi dzien z rzedu spal 6h, a potem 3h i pobudka.Dla Was to nic, dla nas sukces
Heh teraz to ja Ci zazdroszczę, bo moja już tyle nie śpi

Cytat:
śliczna jest i jaka uśmiechnięta

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Silver jak Ty to robisz - podobno Daria nie śpi wcale w dzień, a masz największą ilość napisanych postów w wątku?

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 20:39   #1812
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Też ostatnio kupiłam na wypróbowanie i cieszę się, że już się skończyły. Jednak nie ma to jak Dady

Moja też ma ciągle czerwoną szyjkę. Niestety tak jest jak się ma dwie brody Smaruję jej bepanthenem albo zasypuję mąką ziemniaczaną. Na chwilę pomaga, ale za parę dni znowu to samo się robi

O kurczę, gratuluję i zazdroszczę! Moja za to zamiast dłużej spać to częściej się budzi

Hej Odzywaj się częściej

śliczny jest

Heh teraz to ja Ci zazdroszczę, bo moja już tyle nie śpi

śliczna jest i jaka uśmiechnięta

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Silver jak Ty to robisz - podobno Daria nie śpi wcale w dzień, a masz największą ilość napisanych postów w wątku?

haha, miazdzysz DD
Stary 2013-05-09, 20:44   #1813
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Pstryczku
Nawijko współczuję rozstania A Kubuś szaleje ze spaniem,może moja Blanka też kiedyś tak pospi w nocy?

Byłyśmy dzisiaj na kontroli u ortopedy. Powiedział że jest lepiej. Lewe,to gorsze bioderko wskoczyło do panewki. Teraz oba bioderka muszą sobie wyżłobić odpowiednie miejsce w panewce. Powiedział jeszcze że zastanawiał się nad pippen na ostatniej wizycie bo dawno nie widział tak poważnego bioderka,ale dzięki temu że tak konsekwentnie męczyłam Niunie w szelkach to są rezultaty. Mała się tak do Niego śmiała jak do starego kumpla
Ale zła wiadomość jest taka że w szelkach musi być do pół roku życia,czyli jeszcze 3,5 miesiąca! Nie wiem jak dany radę..
Czytam o Waszych dzieciach,ile osiągają,a moja biedną unieruchomiona w tych szelkach! ;( Już na brzuszku nawet główki nie chce podnosić

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 20:56   #1814
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Rycynowy nie przyciemnia - on po prostu domyka luske wlosa, przez co wlosy wydaja sie ciemniejsze.

blogerko, domowe sposoby nie rozjasnia Ci wlosow, mozesz jedynie nadac im refleksow (oliwka i szampon BD wlasnie).
Na sobie przetestowalam (przed ciaza): maseczki z miodu, cynamonu, wyciagu z rabarbaru, plukanki rumiankowe, cytrynowe, nagietkowe, odzywke bez splukiwania Joanna Naturia (ma miod i cytryne): https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8...szczonych.html
Wszystkie sposoby sa czasochlonne i raczej trudne do uskuteczniania przy absorbujacych dzieciach

Ja mam wlosy w kolorze brazowym - pod slonce maja ladny rudy blysk
a wiesz, ja nie mam potrzeby rozjasniac, bo mam rozsjasnione przez fryuzjera ale te refleksy by mi sie przydaly, bo kolory mam juz nijakie a ze wzgledu na moje siano odpuszcze sobie na jakis czas farbowanie

mozesz napisac cos wiecej o maseczce z miodu i cynamonu? i o plukance z rumianku

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Witam. Pewnie mnie nie pamiętacie. Kilka razy się odezwałam, ale jakoś moje posty zostały niezauważone, do tego ciągłe komplikacje i dłuuugi pobyt w szpitalu uniemożliwił mi pisanie z Wami, choć czytam na bieżąco... Miałam być mamą z drugiej połowy lutego, niestety ze względu na komplikacje córka urodziła się w połowie stycznia.

Chciałam zapytać czy Waszym maluszkom robią się odparzenia na szyjce??? Nie mogę niczym ich zwalczyć. Może coś doradzicie??? Próbowałam różnych maści, kremów.. Przemywam nadmanganianem potasu i zasypuje pudrem, kiedyś to od razu pomagało, ale ostatnio wogle a ranki robią się coraz większe...
nam na odparzenia najszybciej i najskuteczniej pomagala maka ziemniaczana i czeste przemywanie wacikiem z woda przegotowana
Stary 2013-05-09, 20:56   #1815
Kija80
Zadomowienie

Fewciu najwazniejsze ze jest poprawa i ze szelki dzialaja jak nalezy. Musicie byc dzielne z Blaneczka. Na pewno dacie rade
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 20:56   #1816
blogerka
Wtajemniczenie

z dzisiejszej kawki w starbucksie .. gdyby siostra mi nie powiedziala, to nawet bym nie wiedziala ze usnal bylam swiecie przekonana, ze nadal podziwia otocznie .. od niepamietnych czasow nie zdarzylo mi sie, zeby usnal na rekach bez "usypiania" i placzu.

i z buteleczka u ciocio na raczkach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2c.jpg (140,6 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (93,3 KB, 49 załadowań)
Stary 2013-05-09, 20:56   #1817
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
zdrówka zycze a co do udka, to stwierdziła, ze filet to taki zbyt suchy a miesko drobno posiekane z udka to moglabym mu dawac

jesli chodzi o ubiór to teraz jak wychodze z małym przed południem a jeszcze nie jest zbyt ciepło to zakładam mu bodziaka z krótkim i bluzke/kaftanik z długim albo bodziaka z długim i koszulke na to z krótkim
Dziękuję O kurde, ładnie by Bartuś wyglądał jakbyś pozwoliła teściowej Go karmić...
No z tym ubiorem to ja też tak najczęściej, body z krótkim i jak jest chłodniej to kaftanik, bluzka z długim

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Nie słyszałam o czymś takim. Mam nadzieję, że to nie jest groźne co?
Oczko się nie potrafi dobrze oczyścić i robią się częste stany zapalne. No i ciągle łzawi, bo to jest zatkane to ujście co powinno do noska wpadać. Na razie liczę na to, że się poprawi bo boję się myśleć o wkładaniu igły do powieki mojej Malizny, żeby to odetkać

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Akurat to stadium larwalne to gąsienica długości jakichś 4 cm Badałam, robiłam zdjęcia mikroskopem elektronowym itp. Super sprawa Najgorsze zajęcia to była anatomia blee, a i jeszcze na zoologii jakieś tasiemce, przywry, glisty ludzkie czy inne motylice wątrobowe, czyli życie wewnętrzne człowieka
To po stadium larwalnym ta gąsienica jest jakiej wielkości? Kurde, bo mnie zaciekawiło teraz Sama sobie wybrałaś taki temat?
Ja anatomię dobrze wspominam, gorzej patologię A już pasożyty to w ogóle fuj

Cytat:
Ja po ginekologu, naczekalam sie prawie dwie godz (w medicover, cholera!!!)
I tak - mam anemie
A jak gin zobaczyl ten zator to malo nie zszedl na zawal, ze jest ogromny i cud, ze nie goraczkuje, bo to stan zapalny na 100%. Dostalam antybiotyk na 10dni i wieczorem 2x apap. Ehh, ciagle cos.
To teraz, żeby się pozbyć anemii masz motywację, żeby codziennie jeść porządnie No z tymi zatorami to jest przerąbane, parę godzin i już połowa piersi "nieużyta". Zdrowiej

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Siostra moja wczoraj miala uro no i jest wieczor, jej facet przychodzi z kwiatami i malutkim pudeleczkiem. Mojej siostrze lzy stanely, serce zaczelo walic, chwila oczekiwania, otwiera pudelko a tam wisiorek
Bidula tak mi sie jej szkoda zrobilo jak mi to opowiadala Ehh Ci faceci
Biedna szkoda, że faceci są tacy bezmyślni Kurde, a pamiętacie ten odcinek Jasia Fasoli co ta jego laska mu na wystawie u jubilera pokazywała pierścionek? A ten idiota kupił obrazek co stał na wystawie, a w takim pudełeczku jak z pierścionka dał haczyk do powieszenia

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40714205]
Ładnych kilkanaście lat temu taki widok widziałam u siebie Zagłębie, stałam na balkonie z moim ówczesnym chłopakiem i podziwialiśmy.[/QUOTE]

Zazdroszczę

Meneq dzięki za obrazek! To u nas nigdy nie było tych niepokojących

Cytat:
Hej

Brawo za nockę

Gojka na odparzenia najlepszy jest Tormentalum przynajmniej u mnie

Hej, ja dziś cały dzień poza domem, długi spacer w chuście zaliczony idę dalej nadrabiać
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 20:58   #1818
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej

o jaaa.. no to sie wyspalas. mi niestety nie jest to dane, bo nawet gdyby Borys przespal te kika godzin to nie pozwalam mu na to .. dolozylam dodatkwoe karmienie w nocy, zeby przybieral
Stary 2013-05-09, 20:58   #1819
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Pstryczku
Nawijko współczuję rozstania A Kubuś szaleje ze spaniem,może moja Blanka też kiedyś tak pospi w nocy?

Byłyśmy dzisiaj na kontroli u ortopedy. Powiedział że jest lepiej. Lewe,to gorsze bioderko wskoczyło do panewki. Teraz oba bioderka muszą sobie wyżłobić odpowiednie miejsce w panewce. Powiedział jeszcze że zastanawiał się nad pippen na ostatniej wizycie bo dawno nie widział tak poważnego bioderka,ale dzięki temu że tak konsekwentnie męczyłam Niunie w szelkach to są rezultaty. Mała się tak do Niego śmiała jak do starego kumpla
Ale zła wiadomość jest taka że w szelkach musi być do pół roku życia,czyli jeszcze 3,5 miesiąca! Nie wiem jak dany radę..
Czytam o Waszych dzieciach,ile osiągają,a moja biedną unieruchomiona w tych szelkach! ;( Już na brzuszku nawet główki nie chce podnosić

Fewciu dacie radę! Zobacz, że już teraz są pozytywne rezultaty, więc warto, choć rozumiem jak jest Tobie i małej ciężko. Musisz być silna dla Blaneczki, a będzie zdrowa i to jest najważniejsze. Ucałuj córcię i przytul mocno ode mnie

Dominika

Alicja
Stary 2013-05-09, 20:59   #1820
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Hej mamusie!
chcialam sie tylko pochwalic ze Kubus swoj pierwszy raz z jabluszkiem ma juz za soba!!!
smakowalo, zjadl pieknie 3 lyzeczki, ostatnia porcje musialam wyskrobywac
mam nadzieje ze Kubuleslaw nie bedzie mial po tym jabluszku zadnych atrakcji zoladkowych.
nadmiar aktrakcji z rana go wykonczyl i teraz spiocha sobie smacznie

a mnie z tego stresu az brzuch rozbolal

lece nadrabiac
super, my za tydzien probujemy kaszki z 5 lyzeczkami marcheki
jabluszko dopiero pozniej
Stary 2013-05-09, 21:01   #1821
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Oczko się nie potrafi dobrze oczyścić i robią się częste stany zapalne. No i ciągle łzawi, bo to jest zatkane to ujście co powinno do noska wpadać. Na razie liczę na to, że się poprawi bo boję się myśleć o wkładaniu igły do powieki mojej Malizny, żeby to odetkać
Ojej, brzmi strasznie. Mam nadzieję, że nie będzie to konieczne

Dominika

Alicja
Stary 2013-05-09, 21:04   #1822
blogerka
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
U nas od kilku dni jest straszny problem z szyjka :/ czerwone placki. Sudocrem nie pomaga, maka ziemniaczana lepiej sobie radzi, ale to wciaz nie to.

W dztvn mowia o piersiach po porodzie.

i co ciekawego (albo i nie) mowili?
nas nie bylo w domu od 9 do 18 wiec nie mialam czasu dzisiaj dd obejrzec a to moj staly i jedyny punkt programu jesli idzie o tv

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Cytat:
Ja mogę tylko rano bo wtedy Daria ma najlepszy humor i zajmuje się sobą :-)

o to tak jak u nas "
ja cwicze a borys siedzi w bujaczku i patrzy na mnie i zaciesza. jak probowalam ciwczyc po poludniu to darl sie strasznie i chcial, zebym zajmowala sie nim a nie soba, poza tym lepiej odbebnic cwiczenia rano i miec spokoj

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

o, ja mam oliwke z hippa i praktycznie jej nie uzywam. ale tak jak blogerka - jakos boje sie olejowania, tzn tego tlusciocha na wlosach. juz to widze jak bedzie czas na zmycie a mlody bedzie marudny i tak bede lazic caly dzien jak jakis niedomyty zul

\

widze, ze podzielasz moja wizje
Stary 2013-05-09, 21:09   #1823
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość

A masujesz ten kanalik? U nas też był zatkany, ciągle zbierała się ropa, żółta, zielona- różnie. Pomogło właśnie masowanie tego kanalika. Proponowane są też takie lekkie uciski- 10 razy palcem wskazującym.
Narazie mamy spokój- mam nadzieje, że się znów nie zatka.

A co do odparzeń, któraś pytała, tylko już nie pamiętam, bo ja jak zwykle z dolotu- to ja polecam krem nivea S.O.S już kiedyś o nim pisałam. U nas się fajnie sprawdza na różne zaczerwienia- zaczynając od pupy a kończąc na szyjce i buźce.

My dzisiaj ze względu na flaka w kole spacerowałyśmy na balkonie :P dętki juz połatane- ciekawe na ile...

przesyłam buziaki i zwijam się do wyrka ;-)

aaa i pytanko- w sobote mamy gosci i sie zastanawiam co dobrego i w miare taniego moge zaserwować do jedzenia, co polecacie?

Edytowane przez calawdeszczu
Czas edycji: 2013-05-09 o 21:11
calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 21:12   #1824
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Pstryczku

widzisz, dasz rade! robsiz dla swojej coreczki to co najlepsze! i sa juz tego rezulaty, a bedzie jeszcze lepiej, trzymam kciuki za coreczke i za mame, zeby nie watpila wiecej w siebie!
Stary 2013-05-09, 21:12   #1825
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
hahahah
a nam pediatra malego nigdy zmierzyc nie chce, bo mowi, ze sie nie mierzy takich maluych dzieci, pewnie przez wzglad na to e nozek na sile prostowac nie mozna, nie? ...
ale w takim razie po co w ksiazeczce jest rubruka wzrots
my w domu probwalismy mierzyc i juz jakis czas temu mial 61, teraz pewnie juz dluzsy jest
U mnie w przychodni to w ogóle nic nie mierza, a jak byliśmy prywatnei to powiedział nam to samo co Tobie, ze się nie mierzy.

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
no ja wiem, ja tak mierzę..ale tamta kobita nie
aaa, czyt. na tel na szybko i pewnie nei dotarło do mnie dokładnie : hahaha:
Stary 2013-05-09, 21:13   #1826
blogerka
Wtajemniczenie

wiecie co, ja juz ledwo daje rade Was nadrabiac, po porodzie jakos latwiej bylo .. niby dziecko nie spalo, nie potrafilo sie same soba zajac, plakalo .. ale siedzialam w domu i mialam czas na wizaz, bo nic innego mi sie robci nie chcialo :d
a teraz ciagle spacery a jak wracam to jestem padnieta i ide sie relaksowac a pozniej spac, nie wiem jak Wam sie udaje tyyyyle pisac
Stary 2013-05-09, 21:17   #1827
Lenova
Wtajemniczenie

Witam
Nie dam rady Was dziś nadrobić ,tylko z lekka Was przeleciałam i poogladalam filmiki i fotki dzieciaczków- BOSKIE

Moja mała dzisiaj ma takiego maruda że ja już mam mroczki przed oczami ze zmęczenia, ciągle rączki i rączki,może to z tęskonty za cysiem ?
Ale naprawdę jak staram się panować nad sobą tak dzisiaj miałam już dość i nie wytrzymałam i nakrzyczałam na nią , teraz mi przykro i wstyd

Poza tym Ona jest mega żarłokiem, z torbami pójdę jak tak dalej będzie -je mm po 150 ml co 2 h ! I wez tu sprobuj ją przetrzymać trochę to taką histerię urządzi że głowa mała.
No i nie chce mi w ogóle pić- wody niet,koperku niet,nawet słodką herbatkę z hippa jej kupiłam i też niet.
Dziewczyny co ja mogę dać jej żeby wypiła, albo jakim sposobem?
Bo przecież takie upały ona tyle je więc musi coś pic.

Tż dzisiaj ma wolne ale co z tego jak żadnej pomocy od niego nie uzyskałam, powód- był dzisiaj u dentysty miał wyrywanego zęba dostał 2 znieczulenia a mówił że jak mu rwał to się fotela kurczowo trzymał, a teraz leży i umiera .Wiem, że to może nic śmiesznego ale na prawdę zabawny jest
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 21:17   #1828
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

fewcia dasz radę, widzisz już są rezultaty i sama wiesz, że te szelki musza być. później wszystko nadrobicie, najważniejsze jest teraz by bioderka były ok
Stary 2013-05-09, 21:19   #1829
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
wiecie co, ja juz ledwo daje rade Was nadrabiac, po porodzie jakos latwiej bylo .. niby dziecko nie spalo, nie potrafilo sie same soba zajac, plakalo .. ale siedzialam w domu i mialam czas na wizaz, bo nic innego mi sie robci nie chcialo :d
a teraz ciagle spacery a jak wracam to jestem padnieta i ide sie relaksowac a pozniej spac, nie wiem jak Wam sie udaje tyyyyle pisac
ja się pod tym podpisuje, ja nie wiem kiedy one mają czas na to pisanie... moze my jakieś niezorganizowane

Cytat:
Pstryczku

trzymam mocno kciuki i życze powodzenia w dalszej pracy. Są rezultaty- to najważniejsze. dasz rade Kochana i mała myszka też

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 21:19   #1830
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Śliczności
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości