|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Cytat:
![]()
25.02.2010 ![]() 25.04.2010. ![]() 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4442 |
Raczkowanie
|
Witamy się z Maksiem w skończonym dziś 3 tygodniu
![]() W zasadzie to sama nie wiem co mam napisać, jest mi jakoś ciężko, ale nie wiem czy chcecie w ogóle to czytać ![]() Byliśmy wczoraj na wizycie kontrolnej i rezultaty martwiące ![]() Synuś bardzo mało przybrał na wadze ![]() ![]() Do tego Pani doktor stwierdziła, że jednak trzeba się z ortopedą skonsultować w sprawie bioderek, bo niby jest dobrze ale coś ja zaniepokoiło i kazała szeroko pieluchować do momentu wizyty u ortopedy (nie wcześniej jak za 6 tygodni - bo takie kolejki ![]() A jeszcze do tego Maksiu ma wodniaczka jąderek ![]() ![]() Najbardziej się jednak martwię tą wagą ![]() ![]() Poradźcie - macie jaki sposób na obolałe i zmasakrowane brodawki ?? ja smaruje maltnem - ale efekt niewielki ![]() Dobra wyżaliłam się Wam bo nie mam komu innemu ![]() Jak nie macie ochoty czytać - to zrozumiem. Życzę Wam i Waszym Maluszkom Ukochanym szczęścia i zdrówka przede wszystkim. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4443 |
Raczkowanie
|
dziewczyny mam pytanie czy idąc rodzić trzeba mieć jakąś listę leków jakie brało się w czasie ciąży czy coś mi się tylko ubzdurało??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4444 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Takze uszy do gory skoro trzeba bedzie zmienic to sie zmieni w koncu chodzi o to zeby bylo dobrze ![]()
25.02.2010 ![]() 25.04.2010. ![]() 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4445 |
Raczkowanie
|
U mnie pytali o przebyte podczas ciąży choroby i infekcje i jakie się brało wtedy leki i ile razy występowały.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie Twoja wina że nie przybiera zbyt wiele. Także trzymam kciuki aby przybrał i nie trzeba było dokarmiać. Co do wodniaczka to mój też ma i na początku lekarz nie kazał nic robić tylko podnosić jąderka do góry przy zakładaniu pampersa. Niestety na ostatniej wizycie stwierdził, że się powiększa i wysłał nas do chirurga by skontrolował idziemy w poniedziałek mam nadzieję, że wszystko w porządku będzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4447 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Cytat:
![]() na brodawki polecam mustele. i kciuki za bioderka,wodniaczka i kp ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4448 | ||
Zakorzenienie
|
ciekawa jestem Twojej opinii o pani doktor.
![]() bo z małym dzieckiem nie jest wcale tak różowo... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Wodniak, z którym dzieć się rodzi nie jest groźny, ale trzeba kontrolować. Gorzej gdyby się pojawił po urodzeniu.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4449 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() na brodawki - cóż... zmasakrowanych już nie mam, ale nadal mnie bolą ![]() ![]() Eh... marze o tym, żeby nie spać w staniku (bynajmniej nie dlatatego, że mi się mliczko leje... a dlatego, że nie może mi sie nic ocierać o piersi :P) Co do wagi... u mnie też Filip mało przybiera. Ale pani doktor go bada, sprawdza rozwój... stwierdziła, że skoro karmię te 8 razy na dobę (czasaemi 7, czasami 10) i waga małego powoli, ale idzie w górę to taki jego urok. I kazała pilnować - tylko z jednej piersi jedno karmienie (ja sprawdzam i u mnie już po karmieniu jest jeszcze mleko więc jestem spokojna). Z ciekawości - ile mały przybrał? Cytat:
Cytat:
![]() Ile mierzy nie wiem - bo pani stwierdziła, że nie mierzą dł dzieci dopóki maluch nie prostuje nóżek (???) czyli dopiero po 3 m-cu. A waży całe 4,5kg ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4450 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4451 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co się lekarve w bioderkach nie spodobało? bo często czytam o tym, zeby profilaktycznie bo cos może być nie tak- a wcale nie jest, lekarze posługuja się starymi stereotypami i tyle. Cytat:
![]() mówiłam,ze bedzie tyle ważył, mowiłam.... Pani a jaką Ty masz opinię o neurologu u którego byliście?
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4452 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Przyszła mama czerwcowa. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4453 |
Zakorzenienie
|
![]() ja dziś spróbowałam jeszcze killera - masakra po 10min padam na twarz
![]() |
![]() |
#4454 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bylismy kupic parsolke do wozka bo ostatnio zrozumialam, ze to nie niepotrzebny bajer,ale bardzo pozyteczna rzec,z a w Biedronie zaczynaja sie promocje na dzieciowe rzeczy-obejrzyjcie sobie gazetke, mnie zainspirowały foteliki od 9kg ciekawe jak z jakością, bo cena atrakcjna i sa az do ponad 3okg-niby pisza, ze przeszly testy zderzeniowe... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4455 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() znajomi ostatnio byli i ich synek (8 miesięcy) tylko wtedy jadł gdy tata robił przysiady ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4456 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4457 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() fotka prześliczna ![]() Cytat:
![]() my to samo -nawet chyba wczesniej Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Roszek jest przytulany ,całowany,głaskany ,miziany ,wąchany ...... ehhhh zamęczam go -ale on taki sołodki ,śliczny i taki pogodny -non stop się usmiecha do wszystkich i guga Cytat:
![]() Cytat:
Poród naturalny nie czyni nas lepszymi matkami . Zona mojego kuzyna miała 3 cesarki- wszystkie na zyczenie i do głowy by jej nie przyszło aby miec do siebie jakies "ale" (choc chciała 4 dziecko ale lekarz zabronił 4 cesarki ) ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4458 |
Zakorzenienie
|
hej, u nas spacerki i zalatwianie roznych spraw.
Ustaliliśmy chrzciny.. 9.06. sie odbeda wlasni szukam zaproszen ![]() U nas jakos leci.. jutro chce isc do peditryz malym i do mopsu. Wczoraj mnie synus zaszokowal spal od okolo 21 do 2 ![]() Martwi mnie pare spraw, np pepek ![]() co o jest to z jaderkami, jak to wyglada dziewczyny??? jak przebieralam malego to zauwazylam ze ma troche czerwonych kropek na cialku to potowki..? i jeszcze zastanawiam sie nad kolankiem, tak jakby chrupie jak zgina. nie wiem, zapytam. Zmykam odpoczywac bo padam na twarz. Mamy chrzestnych i mamy sale sukces na dzis ![]() p.s.: dziewczyny o cc, miejsce wokol ciecia powyzej, boli was?? ja mam wraznie ze jest dziwne miesko w tym miejsu, brzucho mi zostal maly tak jakos jakb ym duzo zjadla.. no ale coz. po 6 tygodniach nalezy udac sie do gina?? sprawdzi czy ok wszystko Pożalę sie mam problem z kregoslupem boli jak duzo siedze i z kolanami jk kucam to z bolem wstaje .. uroki po ciazy??
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK ![]() 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2013-05-09 o 19:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4459 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dla mnie też. Więc takie generalizacje koleżanki czerwcówki, że ogólnie coś jest bez sensu w tym wypadku są ostro bez sensu... ![]()
![]() |
![]() |
#4460 |
Wtajemniczenie
|
jak z czyszczeniem uszek maluchow ???
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4461 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kochane, polecam te ćwiczenia na brzuch to tylko 8 min, ale są bardzo efektowne http://www.youtube.com/watch?v=e83IDHmN3R0 Ja zaraz zrobię jeszcze 8 min abs ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4462 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a o co dokładnie chodzi z tym prostowaniem nóżek? bo Filip jak się bawi w karatekę to ma aż przeprost ![]() Cytat:
i komentarz pana: NICE and EASY ![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- ja tylko małżowinki i za uszkami. Środka się nie tykam, ale i nie widzę potrzeby... na sr mówili, żeby broń Boże nie grzebać w uszkach - oczyszcza się środek sam.
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2013-05-09 o 20:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4463 |
Zakorzenienie
|
naprawdę świetne, że też wcześniej nie robił
Także przed chwilą zrobiłam jeszcze 8min abs, codziennie będę je robić Do tego Skalpel na zmianę z total fitness, plus killer ile dam rady zrobić. Sobota i niedziela to czas na konie. No i marszo-spacery -10km z synciem
![]() |
![]() |
#4464 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Kazała doktorka karmić na jednym karmieniu z obu piersi. Tylko czasmi to trudne bo mój smyk po przystawieniu do cyca po 15 minutach to już jest w tak głębokim śnie (mimo budzenia, ciągłego szturchania, ruszania itp.) że nie ma szans na przystawienie do drugiego. A powiem, że też po zakończeniu karmienia jeszcze da się upuścić mleczka, więc chyba jest go na tyle. Cytat:
![]() Jak delikatnie pomacasz to wyczujesz, że jąderko/jaderka są otoczone płynem. Moszna jest powiększona ( tak jakby opuchnięta) a to po prostu przez ten nagromadzony niepotrzebnie płyn. A jeszcze jedno Wam powiem. Mój synuś ma tzw. syndrom matki czy jakoś tak to nazwała Pani doktor. Ma powiekszone piersiątka przez to, że nagromadziło sie mu tam mleczko. To jest właśnie ten syndrom. Ale to ponoć nic czym by się martwic, mleczko sie wchłonie i bedzie wszytsko jak cza. Taka maleńka istotka a tylu nowych rzeczy się przy niej człowiek dowiaduję. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4465 | ||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() wczoraj rozmawiałam z kumpelą i mówiła, że krem z BD farbował ubranka na żółto ![]() ojejciu jaki śliczny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() to jest mój codzienny problem ![]() ![]() dzisiaj widziałam młodą kobitę z rocznym dzieckiem, który miał ubrany welurowy dres i adidasy ![]() Cytat:
![]() ![]() nam też lekarka poleciła maść majerankową, Leoś miał wtedy 3 tyg. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
![]()
jesteśmy razem od 11.03.2007r. ![]() zaręczyny 24.09.2011r. ![]() LEONEK 2.03.13. ![]() Edytowane przez Leonikowa Czas edycji: 2013-05-09 o 21:53 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4466 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moja lekarka każe tylko z jednej piersi karmić - i wydaje mi się to logiczne (pod warunkiem, że jest w piersi mleko cały czas - u mnie, i jak piszesz u Ciebie jest) - na początku z piersi leci "zupka", a dopiero później sycące "drugie danie" więc trzeba maluszka trzymać dłużej na drugim daniu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() na fejsie dodałam zdjęcie porównawcze ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4468 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() tylko napisz jak sobie TZ poradzil ![]() hehe ... mi tez sie zdarza wycalowac ... a ost przebieram, biore te Mega duze stopki w dlonie i zaczynam calowac i co ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() czesc i czolem ... na szybko was ''przelecialam'' ale dzis oj dzien byl meczacy i noc tez taka bedzie boshe .. dzis 5 razy byla purpura na twarzy - tak sie zapomnial jak plakal ogolnie dzis caly dzien na rekach .... i nie ma bata ze polezy chwile w wozku badz lozeczku .. dobrze ze mnie kolezanki dzis odwiedzly to mialam czas by na szybko jakas zupe ugotowac straszny ma osad na jezyku i buzce po melku .. ''sciagam - czyszcze'' nic nie pomaga ... bojem sie zeby mu sie plesniawki nie zrobli ehh markotny dzis starsznie a ja padam na ryjek ![]() do jutra oby u was bylo lepiej ![]() ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- dobra tak na szybko coś na dobranoc - może którejś się przyda ![]() http://demotywatory.pl/3693388/I-cho...-bardzo-staral |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4469 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
na brodawki stosowałam ziajkę, no i wietrzenie, zeby nie zrobić tak, że maść i od razu w stanik. Cytat:
_________ miałam masakryczny dzień. Jakub prawie cały przepłakał, już nie wiem co z tym jego brzuszkiem, tak go męczą kolki... położna radziła kupić wodę koperkową zamiast kropli typu espumisan, ale tej wody nigdzie nie można dostać bo wycofana ze sprzedaży ![]() tak mi szkoda Młodego, ja umordowana, bo cały dzień go noszę i nie jestem w stanie uspokoić, mąż w pracy, mama na działce i kicha. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4470 | ||||
Wtajemniczenie
|
Hejo!
Jesteśmy już w domku!!! ![]() ![]() ![]() Wczoraj było cięzko z karmieniem, bo non stop mały na piersi, ale w nocy pełen sukces - zaspypiał przy piersi jak zawsze, więc w ruch poszedł smoczek ![]() Także jest coraz lepiej ![]() ![]() ![]() Niestety robili też USG bioderek i musimy małego szeroko pieluchować ![]() ![]() Podczytywałam Was w szpitalu, ale nie jestem w stanie nadrobić wszystkiego...ale oczywiście ![]() No i za niedługo spadamy na Odchowalnię ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co do pogrubionego - oj taaak, nie spodziewalam się, że będzie aż tak ciekawie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:39.