|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Świece zapachowe cz. II (m.in. Yankee Candles)
Cytat:
ale chodzilo o to czy kupujac ze znizka weekendowa (20%) mozna kupic stokrotki w BOGO ![]() laczenie zapachu miesiaca i BOGO byla od dawna Cytat:
wow a napiszesz cos o Ocean Blossom ![]() ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- ja rozdziewiczylam swieczke z wczorajszej dostawy Loves Me, Loves Me Not
|
|
#4622 | |
|
Zaczytana online
|
Cytat:
Wolę zamówić nową za 80/85zł u p.Przemka i mieć pewność,że dotrze do mnie na 100%.Jak tylko odpalę Golden Sands to dam znać.Na razie wącham na sucho.Słój stoi obok mnie na biurku i ciągle niucham. Nie wiem czy nie przebije Soft Blanket. ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- wow a napiszesz cos o Ocean Blossom ![]() ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Ocean Blossom - zapach świeżo-słodko-kwiatowy z nutami morskimi.Nie jest przesłodzony,ale też kwiaty nie dominują. Czuć lilię i lotos w rozcieńczonej, "wodnej" formie, bardziej jako dopełnienie. Wyczuwam też nuty morskie w połączeniu z solą. Zapach idealny na wiosnę,lato.Myślę,że świetnie pasowałby również do łazienki kiedy fundujemy sobie domowe SPA. Dla mnie ten zapach ma właśnie wiele wspólnego ze SPA. Bardzo relaksuje, intensywność nie jest zabójcza. Kiedy czytam opis producenta: "zanurz się w tropikalnej lagunie..." to wiecie co? Naprawdę tak to pachnie! TROPIKALNĄ LAGUNĄ! Wyczuwam też różę,ale pojęcia nie mam skąd się tam wzięła... Delikatna woń płatków... ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Przesyłka zawsze jest ekspresowa.Wysyła do 2-3 dni po wpłacie.Jeszcze nie zdarzyło mi się tak,żebym czekała dłużej. Nie informuje o wysyłce,bo jest nas już za dużo (teraz wysyłał ponad 40 paczek),ale dość szybko można spodziewać się przesyłki.
|
|
#4623 | |
|
Bang Bang Bang
|
Cytat:
Niezłe jaja, dobijają mnie takie akcje No to czekam na recenzję Chyba że zdążę dostać moje woski i sama poniucham
|
|
|
|
|
#4624 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4626 | |
|
Zaczytana online
|
Cytat:
Wycofują ten zapach,że jest tak rozchwytywany?
|
|
#4627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
problem w tym, ze sa oferty na tumblery/sloje i nie wiem czy inwestowac az tyle w zapach, ktorego:a) nie znam b) ostatnio byl opisany (chyba Cheza - przepraszam jesli przekrecilam lub pomylilam nick c) jakies resztki zostaly (w wiekszych pojemnosciach), bo chyba zostal wycofany d) opis mi sie podoba, ale wiem, ze opisy YC a to co sie dostaje to bywaja 2 rozne rzeczy ![]() i stad moj dylemat
|
|
#4628 |
|
Raczkowanie
|
Paliłam wosk i samplera Ocean Blossom i moim zdaniem to kuzyn Beach Walk. Tyle, że zamiast delikatnej nuty owoców, czuć delikatną nutę kwiatów. (woń kwiatów w tym zapachu jest porównywalna z zapachem mandarynek w Beach Walk, czyli prawie żadna). Można by rzec, że pachnie trochę jak ekskluzywna kostka do toalet o zapachu morskiej bryzy :P Jeśli lubisz Coastal Waters, Drift Away, Beach Walk, Pink Lady Slipper, to ten zapach też powinien Ci się spodobać. Taki dość przyjemny świeży, morski zapach, ale bez WOW, jak dla mnie
|
|
|
|
#4629 | ||
|
Zaczytana online
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
|
|
#4630 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() http://www.pracowniasnow.pl/samplery/130-bab.html |
|
|
|
|
#4631 |
|
Raczkowanie
|
Łap ten sampler póki jest, bo zapach już jest wycofany, przynajmniej takiej informacji udzieliła mi pani ze Świata Zapachów. Ona też poleciła mi Beach Flowers jako "dość podobny", ale jak dla mnie to one nie są podobne.
Pisałam Ci wyżej o tym zapachu, że jest podobny do jednych perfum z M&S - miałaś okazję powąchać? Jeśli nie to została mi resztka z samplera i jeśli chcesz go powąchać to mogę Ci ją wysłać lub jakoś inaczej przekazać ![]() Bardzo dobre porównanie z tymi kwiatami. Ja czuje przede wszystkim wodę i dopiero potem kwiaty. Przyjemny i relaksujący, zarówno dla fanek kwiatowych, jak i świeżo-morskich zapachów. Jeśli zdecydujesz się zainwestować w słój albo tumbler i nie przypadnie Ci do gustu to nic się nie martw, tylko daj mi znać i odkupię z wdzięcznością ![]() edit: W sklepie bibeloty jest w promocji średni tumblerOcean Blossom. Edytowane przez shenzee Czas edycji: 2013-05-09 o 20:15 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4632 |
|
Raczkowanie
|
A ja dziś wąchałam zapachy na jesień i zimę 2013
Niestety nie pamiętam nazw tych zapachów. W pamięć mi zapadł karmel z czekoladą normalnie pyszności . Coś herbacianego było ale mi się nie podobało- taka bardziej ziołowa ta herbata. Jeden z zapachów ciut podobny do mojego ulubieńca Nature's Paintbrush. Z tych zimowych to pamiętam zapach lukrowanych ciasteczek i świeżaka. Ale dużo dużo bardziej podobały mi się zapachy jesienne. Oczekując na zamówienie od p. Przemka niuchnęłam również q2 i sie rozpłynęłam nad summer scoop. Bardzo podoba mi się również honey bloosom. Pianki zakupiłam dziś więc na dniach testy
|
#4633 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4634 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() To moze ja odpowiem zamiast Jagody: moim zdaniem GS jest to zapach z tego samego gatunku, co NVS, tzn. taki fajnie otulajacy, wprawiajacy w blogi nastroj, ale nuty zapachowe maja moim zdaniem zdecydowanie inne. |
|||
|
|
|
#4635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W opisie brakuje mi trochę czwartego wosku - Mackintosh. Moje prawie ulubione jabłko (po denacie, rzecz jasna).
|
|
|
|
|
#4636 | |
|
Zaczytana online
|
Cytat:
|
|
#4637 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
juz z zamowieniem zamieszalam, wystarczy ![]() Cytat:
kupowalam u nich i wszystko bylo ok, ale sampli nie lubie, bo slabe sa (pale na duzej przestrzeni i musialabym kilka sztuk odpalic, zeby efekt byl )Cytat:
![]() nie chce robic klopotu, Wasze opisy juz mnie kierunkuja w dobra strone ![]() wlasnie o bibelotach myslalam, juz wieksza wersja sie sprzedala (65zl) i stwierdzilam, ze chyba nie ma co czekac, az i ona zniknie ![]() jedynie moje wydatki na YC w ostatnim czasie mnie powstrzymuja i to, ze nie bede miala na co wymieniac to co chce oddac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
#4638 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4640 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tak mówicie o tych stokrotkach, że się złamałam i sobie spróbowałam... I również się dołączam - gdyby ktoś nie chciał ich w BOGO, a jest z Wrocławia i okolic to ładnie się uśmiecham i zapytuję, czy mnie przygarnie
|
|
|
|
|
#4641 |
|
Zakorzenienie
|
wrocilam po jezdzie na rowerze, zmeczona spocona i zapalilam lemon lavender - idealna do tego ;p od razu odswiezenie i dezynfekcja
|
|
|
|
#4642 | |
|
Zaczytana online
|
Cytat:
|
|
#4643 |
|
Zakorzenienie
|
okadzi się i będzie swieżynka
![]() a u mnie dzisiaj pianki z beach woodem się nie polubiłam.... ale może z czymś pomieszam i urobi macie jakieś typy?
|
#4644 | |
|
Zaczytana online
|
Cytat:
![]() Może dodaj odrobinę Soft Blanket?
|
|
#4645 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wyślijcie mi na PW pełnego maila do p.Przemka, bo usunęłam maile i nie mam a na allegro on nie ma napisanego
|
#4646 |
|
Rozeznanie
|
Gdzies czytalam/ogladalam, ze podobno coconut bay jest polecany do miksowania z wiekszoscia zapachow...
Edytowane przez olala_lalao Czas edycji: 2013-05-09 o 23:00 Powód: lit. |
|
|
|
#4647 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zamawiałam 3 woski z tego sklepu i przeszło bez żadnych problemów. Po paru dniach już były u mnie Nawet się zdziwiłam, że tak szybko, bo chyba wybrałam najtańszą przesyłkę. Oczywiście minęłam się z listonoszem i musiałam je odebrać na poczcie następnego dnia, ale daleko do niej nie miałam więc nie była to wielka tragedia.
|
|
|
|
|
#4648 |
|
Zakorzenienie
|
Powracam na sezon letni do Was
Wypalam swoje zapasy przy otwartym oknie i jest git
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) |
|
|
|
#4649 |
|
Zakorzenienie
|
A ja po bieganiu wczorajszym odpaliłam stokrotki i coś mi zaczęły przeszkadzać
![]() Planowałam kupić dużą świecę Summer Scoop i stokrotki w BOGO, ale zaczęłam się wahać. Zastanawiam się też, czy przy tych zakupach mogłabym wykorzystać kupon -20zł na zakupy za min. 100 zł.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-05-10 o 09:06 |
|
|
|
#4650 |
|
Zakorzenienie
|
wykorzystasz, moze calego ci nie sciagnie ale z 15 zl na pewno (chyba ze dodasz jakis wosk) bo 20 zl odejmie sie od sumer scoop
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.

Możesz napisać, czy Golden Sands jest w podobnych klimatach co Napa Valley Sun? A! I jak tam z tą świecą Buttercream?
Wolę zamówić nową za 80/85zł u p.Przemka i mieć pewność,że dotrze do mnie na 100%.
Niezłe jaja, dobijają mnie takie akcje

Zapraszam