|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.5
Cytat:
---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Mam pytanie. Czy opłaca się zanieść CV np. do spółdzielni mieszkaniowej. Nie wiem czy to ma sens. Tam i tak wszyscy po znajomości lub rodzinie.Doradźcie coś ![]()
|
|
|
|
|
|
#3272 |
|
Rozeznanie
|
Podobno mam mieć cały etat od października. Oczywiście wiadomo jaka płaca
|
|
#3273 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Dlaczego narzekasz, przecież ciągle mówisz że chcesz ten cały etat a że kasa mała to wiedziałaś jak decydowałaś się pracować w państwówce rezygnujac z innej pracy. Kukunia zacznij dostrzegać w końcu pozytywne strony swojej pracy albo ją zmień bo ostatnio wszystko widzisz w ciemnych barwach i narzekasz mocno. Dodatki do pensji na pewno masz, przecież to państwowa posada, godziny pracy świetne, wymieniać można sporo..... |
||
|
|
|
|
#3274 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wielu osobą takie natarczywe telefony przeszkadzają i potem jest, że handlowiec jako pojecie ogólne to największe zło.
|
|
|
|
#3275 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny, tak dobrze szło i teraz zastój się u nas zrobił co?
U mnie też nic nowego, zero telefonów. Chodzę taka sfrustrowana, że szok, w dodatku mam problemy z psem, bo uczę go zostawania samemu na podwórzu a on ciagle wyje Ogłoszeń też nie ma żadnych... |
|
|
|
|
#3276 | |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! Długo mnie nie było, bo najpierw weekend majowy, później nałożyło się kilka spraw rodzinnych itd.
U mnie na razie posucha.. Wczoraj miałam rozmowę na specjalistę ds. sprzedaży, co okazało się oczywiście telemarketingiem.... umowa zlecenie 5 zł/ godz (wychodzi 800zł/cały etat) prowizje oczywiście są, ale jak osiągniesz sprzedaż powyżej 6000zł (czyli raczej nierealne).... wysłałam kilkanaście cv i czekam, może w końcu coś się ruszy... Zaraz zacznę czytać Wasze posty bo jestem na 100 stronie ![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
Od 14 r.życia większość wolnego czasu pracowałam z mamą, która prowadził sklep, ale to też nie przyda mi się w Cv, bo co ma sklep do geodezji. Na studiach wszystkie wakacje były pracujące m.in. wyjazdy za granicę na farmy, w hotelu ... no ale to też ma niewiele wspólnego z moim wykształceniem. Od czasu ukończenia studiów nadal czasem dorabiałam na czarno (pochodzę ze wsi tam bez problemu można znaleźć coś dorywczo). Od półtra roku mieszkam z dala od domu 200km i od tej pory nie zarabiam nic ( tu nie można dorobić sobie u gospodarzy, żeby mieć parę groszy dla siebie) .... w tamte wakacje pomagałam tylko Tż w usługach ogrodniczych, ale firm konkurencyjnych mnóstwo i mieliśmy zaledwie kilka zleceń.... Zrobiła w tym czasie jakieś kursy, studia podyplomowe,niestety nadal nie mam pracy..... Początkowo fajnie było być młodą żoną , gotować mężowi obiadki czekać na niego jak wróci z pracy, ale ile można... |
|
|
|
|
|
#3277 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
wracam do pracy
|
|||
|
|
|
|
#3278 |
|
Rozeznanie
|
Co się u mnie dzieje!
![]() Dzisiaj dzwoniły do mnie 2 nieznane numery, sądzę że to z ew. pracy. Za każdym razem, albo ja miałam zajęte albo pod prysznicem, teraz się pakowałam i nie doleciałam do telefonu. ![]() Co więcej, dostałam maila z odpowiedzią do mojego CV z portalu z mojej uczelni, zaproponowali staż ale ze względu na moją znajomość języka francuskiego. Z tym że praktyczna to jest A2/B1 , chociaż czeka mnie egzamin na B2. Ta firma jest znana, dział zakupów, pewnie oczekują "łał, szał" biegłości w tym języku. ![]() I na domiar złego zdecydowałam się na wyjazd ze znajomymi na działkę, jadę za 2 h i wracam w niedzielę. Tak to nic się nie dzieje, a jak nie będę mieć kontaktu z rzeczywistością to może ktoś pisać/dzwonić, grrr.
_____________________ Edytowane przez _nouvelle_ Czas edycji: 2013-05-09 o 16:49 |
|
|
|
|
#3279 |
|
Raczkowanie
|
Próbowałaś zadzwonić? Nie spróbowali zadzwonić drugi raz? Może to operator tel., bank, albo inny telemarketer. Prawdopodobieństwo takie samo jak tel. od pracodawcy. Jeżeli nie dzwoniono z numeru zastrzeżonego to oddzwoń.
|
|
|
|
|
#3280 |
|
Raczkowanie
|
Mała firma szuka Sekretarki.wymagania:miła aparycja, odwaga i to coś
oczekujemy nie tylko prac biurowych ale chwili zapomnienie w pracy i wiadomo nie tylko prac biurowych.wynagrodzenie:3 000 netto/miesięcznie!!!CV ze zdjęciami również z odważnymi proszę wysyłać na podanego maila.Fajne ogłoszenie..... |
|
|
|
|
#3281 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3282 |
|
Zakorzenienie
|
Czy w każdym zakładzie pensja brutto wychodzi podobnie netto? Tzn. czy składki mogą się różnić między różnymi firmami?
|
|
#3283 |
|
Rozeznanie
|
Byłam dziś na rozmowie kwalifikacyjnej, takiej pierwszej poważnej, z pytaniami typu "wady/zalety"
Gadałam jak nakręcona ze stresu Na końcu powiedziałam coś w stylu, że jestem dumna ze swojego CV, bo w tak stosunkowo młodym wieku mam duże doświadczenie ![]() Podoba mi się, że praca pół stacjonarna, pół w terenie. Zarobki ok 1400 zł na rękę. Oczywiście tu także nakładają plany, plany,plany... Mają dzwonić w poniedziałek, z tym że chcą najpierw wybrać kilka osób, przeprowadzić szkolenie 2 tygodniowe, żeby z jednej strony nas sprawdzić, a z drugiej, żebyśmy my mogli zobaczyć na czym praca polega i czy nam odpowiada. Po tym szkoleniu mają dopiero dokonać wyboru. Jedyny minus to umowa zlecenie, bez możliwości uzyskania kiedykolwiek umowy o pracę ![]() Trochę te szkolenie takie z pupy wzięte, bo dojazd kosztowałby mnie dziennie 25 zł w obie strony, więc w sumie 250 zł. A jak się nie spodobam to i kasa stracona.Ale nie nastawiam się, że zadzwonią...
|
|
#3284 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
co do netto-brutto to różnice mogą być, ale na zasadzie kilku groszy, w zależności od tego jak wylicza program. mi np. po 3 latach pracy dodali 3 gorsze do wypłaty jak zmieniliśmy księgowość |
||
|
|
|
|
#3285 |
|
Rozeznanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40728594]pół w terenie pół w biurze?[COLOR="Silver"]
[/QUOTE] Tak, czasami musiałabym jechać na spotkanie z potencjalnym pracodawcą lub być obecna przy rozmowie kwalifikacyjnej.
|
|
#3286 |
|
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40728594]pół w terenie pół w biurze?
---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- raczej nie, bo na umowę o pracę wysokość składek jest opisana w kodeksie pracy. co do netto-brutto to różnice mogą być, ale na zasadzie kilku groszy, w zależności od tego jak wylicza program. mi np. po 3 latach pracy dodali 3 gorsze do wypłaty jak zmieniliśmy księgowość kilka gorszy to np. 60zł? Pytam, bo taką różnicę między kalkulatorem z neta zauważyłam. Chyba że znaczące są 2 dni (zaczęłam nie 1, lecz 3 dnia m-ca)
|
|
#3287 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3288 |
|
Zakorzenienie
|
tak- stąd
|
|
#3289 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
wyliczyłam sobie pensję na twoim portalu i na innym, na którym zawsze to robię i jest różnica to właśnie 60 zł! Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 Czas edycji: 2013-05-09 o 20:28 |
|
|
|
|
|
#3290 |
|
Zakorzenienie
|
miałam pójść jutro na rozmowę do tego biura ale nie idę... wysłali mi już dwa maile od umówienia sie na spotkanie... a w nich jak to dużo przy nich mogę zarobić, ze naucze sie odpowiednio myśleć o pieniądzach, jedne firmy majaą kryzys a dzieki tej pracy dowiem się jak inne doszły teraz na szczyt i takie sr*nie w banie
|
|
|
|
|
#3291 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3292 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj miałam kolejny telefon w sprawie pracy, a ogłoszenie wysłałam tam 5 kwietnia. :P Moja mama pracuje w spółdzielni mieszkaniowej i wiem, że raczej nie przyjmują nikogo "z ulicy", chyba, że sprzątaczki. No ale też się nigdzie nie ogłaszają, że kogoś szukają. Właśnie wróciłam sobie z 1-dniowego wypadu na Mazury. To są zalety bezrobocia. ![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
![]() P.S. osobom ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
![]() 6000 zł to jeszcze nic, ja miałam 22 000 zł. ![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
|
|
|
#3293 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki
|
|
#3294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3296 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście, że tak. Dlatego dla jednych 6000 zł będzie mega kwotą, a dla innych pstryczkiem palcami.
|
|
#3297 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze że ja niczego nie sprzedawałam....
Aaaa nie... Raz próbowałam w funduszach emerytalnych i po miesiącu zrezygnowałam moją bazą była książka telefoniczna, no to szukałam nazwisk z "młodymi" że tak to nazwę imionami. Zadzwoniłam do Kowalska Monika - a tam babuletka 80 letnia ![]() Hmm, to ja może pomarudzę, że już nie znoszę pracy mojego TŻta. Pracuje tam miesiąc a ja mam dość. Mała firma montażowa, chłopaków jest 4 z moim TŻtem i szef. Godziny pracy są jak dla mnie niedorzeczne... Teraz też nadal jest na budowie, a co najlepsze, że wczoraj zostali tam na noc... Sam powiedział mi przez tel że może mu się plątać język, bo odczuwa zmęczenie - no co też on nie powie
|
|
|
|
|
#3298 |
|
Raczkowanie
|
O wow
ale gafa, ale gamoń ![]() Ja mam osobisty uraz do ph, przez miesiąc "pracowałam" dla firmy, która podpisywała umowy na telewizję. Chodzenie od domu do domu i gadka, że ja tutaj w sprawie podłączenia tej nowej telewizji co informacja była 2 tyg. temu. Nie było informacji... to ja wejdę i powiem o co chodzi. Do dzisiaj to pamiętam i chociaż wiem, że jest to skrajny przypadek to nie chcę pracy ph.
|
|
|
#3299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3300 |
|
Raczkowanie
|
No do tego trzeba mieć, nie chcę nikogo urazić, natarczywy charakter. W sensie, że zamykają Ci drzwi przed nosem a ty wchodzisz oknem. Ja tak nie potrafię i nie potrafię wciskać kitu, że coś jest super jak sama uważam, że to jedno wielkie g...!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.

Wielu osobą takie natarczywe telefony przeszkadzają i potem jest, że handlowiec jako pojecie ogólne to największe zło.