Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-09, 15:36   #301
novelove
Zakorzenienie

Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV

Cytat:
Napisane przez blond bunny Pokaż wiadomość
macie jakie antyperspiranty co nie brudza?
Ja używam lady spick stick w żelu i bardzo sobie chwalę, bo nic się nie brudzi, ani nie śmierdzi, nie roluje

Eeejj, ten puder dla dzieci, to nie jest jakiś wymysł kolejny, bo mi mama kiedyś mówiła, że tak się robiło, gdy jeszcze nie było suchych szamponów.

Edytowane przez novelove
Czas edycji: 2013-05-09 o 15:50
novelove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 15:40   #302
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kitkulka Pokaż wiadomość
i to jaką: truskawkowe i śmietankowe z kawałkami czekolady. I zupki Amino pomidorowe, ale to ukrywam się przed TŻ

Bunny zależy od baskiny, musi być w idealnym miejscu, żeby nie pogrubiała, ja dłuuugo szukałam swojej, bo we wszystkich było coś nie tak ta fajna, bo materiał porządny i jeszcze zamek z tyłu zwykły butik z ciuchami z Włoch PODOBNO

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

teraz nie mam Crystal, tylko fioletową Happy ale mi białych śladów też nie zostawia generalnie to Rexony mi nie zostawiają śladów, tylko Dove, ale to jak psiuknę ze zbyt małej odległości
oj staraj sie nie jesc tych chemicznych zupek
kurcze to czemu ja mam wszedzie biale paski kupie rexone jutro w takim razie
Stary 2013-05-09, 15:47   #303
kitkulka
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze to czemu ja mam wszedzie biale paski kupie rexone jutro w takim razie
2 razy teraz mi się zdarzyło, powstrzymuję się ale ciężko jest, bo chce mi się wszystkiego co pomidorowe
kitkulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 15:56   #304
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
nie uzywalam razem, wiec to nie to.
ja po prostu mam wrazliwa skore- i zeby mnie nie swedzialo, skora nie pekala i nie byla napieta to najlepiej sluzy mi mydlo dove do mycia wszystko inne bardziej lub mniej szkodzi a juz plyny do kapieli i 90% zeli pod prysznic to masakra.

ja uwielbiam dove w kulce jako antyperspirant
zapach nie jest nachalny wiec nie gryzie mi sie z perfumami, do tego nie czuc potu caly dzien...nivea dla mnie za slaba na takie cieple dni jak np dzis.
tylko dove straszne slady biale mi zostawia na ciuchach a nie umiem zdjac bluzki/sukienki zeby nie upaciac

testowalam juz nivea rozowa ta bez sladow do czerni i bieli i dupa- kulka za malo chroni- szybko traci zapach i czuc lekko pot, znow jako spray pachnei tak mocno ze mnie drazni i glowa boli
jakie macie doswiadczenia?
Rexony te crystal i w kulce i w sprayu, ale kulka lepiej chroni
Lady speed stick tez jest taka co nie zostawia śladów. W sztywcie - ale tutaj musze odczekac chwilke zanim ubiore bluzke czarna.
I jest taka fajna soraya w kulce biała z różową nakrętką - świetnie chroni Wszystkie rexony, dove, nivee zawsze wymiękały przy upałach, a ta soraya nie

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:
Zapomniałam Wam powiedzieć, że we wtorek poszłam z Mamą na zakupy i kupiłam swoją pierwszą baskinkę, tak podążam za trendami ale jest idealna przyda się jak bęben będzie większy
Ale pięknie

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Cytat:
2 razy teraz mi się zdarzyło, powstrzymuję się ale ciężko jest, bo chce mi się wszystkiego co pomidorowe
Ja teraz jestem prawie skazana na jakies niezdrowe żarcie.
Dzisiaj od rana tylko 2 kanapki, parówka, potem hot dogi z surówką i sosem na jogurcie.
Pare chipsów, i w lodówce czekaja na mnie jogurty

Chyba zaraz pojde sobie chociaz w mikro wode podgrzeje zeby sie herbaty napic bo nie wytrzymam

Swoja droga przyszedł ten koles co nam wisi kase i jutro ma nam przyniesc to co zaległe Zobaczymy
czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 17:55   #305
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
czułabym się dokładnie tak samo sypnąć mąkę na przetłuszczone włosy, o rany

nooo... z takiego wykładu co to go mam w piątki od 9:30 i tyle wiem to chyba marketing międzynarodowy

ja używam tylko Lenor
a wodę mam inną u TŻ w Gdańsku, strasznie twarda i mam po niej taką suchą skórę, że nie wiem

Tata mi lody robi w Thermo.mixie bo już dwa wielkie pudła pochłonęłam
to ucz sie dziecko ucz
wachałam Lenory dzisiaj na zakupach i sa bardzo perfumowane i boje sie czy to nie spowoduje swedziocha

Cytat:
Zapomniałam Wam powiedzieć, że we wtorek poszłam z Mamą na zakupy i kupiłam swoją pierwszą baskinkę, tak podążam za trendami ale jest idealna przyda się jak bęben będzie większy
jeju jak slicznie wygladasz
jak laleczka

Cytat:
nie uzywalam razem, wiec to nie to.
ja po prostu mam wrazliwa skore- i zeby mnie nie swedzialo, skora nie pekala i nie byla napieta to najlepiej sluzy mi mydlo dove do mycia wszystko inne bardziej lub mniej szkodzi a juz plyny do kapieli i 90% zeli pod prysznic to masakra.

ja uwielbiam dove w kulce jako antyperspirant
zapach nie jest nachalny wiec nie gryzie mi sie z perfumami, do tego nie czuc potu caly dzien...nivea dla mnie za slaba na takie cieple dni jak np dzis.
tylko dove straszne slady biale mi zostawia na ciuchach a nie umiem zdjac bluzki/sukienki zeby nie upaciac

testowalam juz nivea rozowa ta bez sladow do czerni i bieli i dupa- kulka za malo chroni- szybko traci zapach i czuc lekko pot, znow jako spray pachnei tak mocno ze mnie drazni i glowa boli
ja mam Garniery Mineral w kulce i nie zostawia mi bialych sladow, za to Lady Speed Stick Bloosoms to tragedia

Cytat:
ale masz zajawke na lody
slicznie ci w niej jak laleczka ja mierzylam ciemne kolory ale czuje sie w nich gruba, nie moj fason- albo tylko mozg mi nie pozwala sie przelamac
tez robilam podbicie do baskinek i wyglądałam jak baletnica z nadwaga w sukience o 5rozm za malej

Cytat:
nie jedz tego ,bo będziesz świecić w nocy

Edytowane przez xXxKYLIExXx
Czas edycji: 2013-05-09 o 17:56
xXxKYLIExXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 18:13   #306
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
jedz keczup
Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość
Rexony te crystal i w kulce i w sprayu, ale kulka lepiej chroni
Lady speed stick tez jest taka co nie zostawia śladów. W sztywcie - ale tutaj musze odczekac chwilke zanim ubiore bluzke czarna.
I jest taka fajna soraya w kulce biała z różową nakrętką - świetnie chroni Wszystkie rexony, dove, nivee zawsze wymiękały przy upałach, a ta soraya nie

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Ale pięknie

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Ja teraz jestem prawie skazana na jakies niezdrowe żarcie.
Dzisiaj od rana tylko 2 kanapki, parówka, potem hot dogi z surówką i sosem na jogurcie.
Pare chipsów, i w lodówce czekaja na mnie jogurty

Chyba zaraz pojde sobie chociaz w mikro wode podgrzeje zeby sie herbaty napic bo nie wytrzymam

Swoja droga przyszedł ten koles co nam wisi kase i jutro ma nam przyniesc to co zaległe Zobaczymy
o ty tez za rexona, chyba sprobuje ale maja dziwna opinie ze po jakims czasie te w kulce smierdza
oby ten koles wam zaplacil bo
na blogu ci odpisalam, wpadnij

Cytat:
Napisane przez xXxKYLIExXx Pokaż wiadomość
to ucz sie dziecko ucz
wachałam Lenory dzisiaj na zakupach i sa bardzo perfumowane i boje sie czy to nie spowoduje swedziocha

jeju jak slicznie wygladasz
jak laleczka

ja mam Garniery Mineral w kulce i nie zostawia mi bialych sladow, za to Lady Speed Stick Bloosoms to tragedia

tez robilam podbicie do baskinek i wyglądałam jak baletnica z nadwaga w sukience o 5rozm za malej

nie jedz tego ,bo będziesz świecić w nocy
a ktory masz garnier, podlinkujesz?
ja wygladalam podobnie
kupilas ten szampon dove moze? ciekawa jestem twojej opinii bo chyba w przyszlym tyg ja sie tez do niego przymierze, bo potrzebuje silikonowca i do farbowanych i nic lepszego mi do glowy nie przychodzi
Stary 2013-05-09, 18:29   #307
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
jedz keczup

o ty tez za rexona, chyba sprobuje ale maja dziwna opinie ze po jakims czasie te w kulce smierdza

ja wygladalam podobnie
kupilas ten szampon dove moze? ciekawa jestem twojej opinii bo chyba w przyszlym tyg ja sie tez do niego przymierze, bo potrzebuje silikonowca i do farbowanych i nic lepszego mi do glowy nie przychodzi
Kochanie, tego mam:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...y-w-kulce.html
Po szamponik jutro jak bede szla do pracy to pojde
włosy bede myła chyba w sobote wiec jak cos to dam znac,choc po pierwszym myciu to malo co mozna wywnioskować
Dzisiaj jeszcze lawendowym mylam
A jak ten szampon z Garniera?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-09, 18:36   #308
kitkulka
Zakorzenienie

Dzięki kochane

Bunny wsuwam ketchup, wsuwam

siedzę z mieszanką excellence'ów na głowie, ciekawe czy dobrze będzie
Stary 2013-05-09, 18:39   #309
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Kochanie, tego mam:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...y-w-kulce.html
Po szamponik jutro jak bede szla do pracy to pojde
włosy bede myła chyba w sobote wiec jak cos to dam znac,choc po pierwszym myciu to malo co mozna wywnioskować
Dzisiaj jeszcze lawendowym mylam
A jak ten szampon z Garniera?
mylam nim juz kilka razy i niestety- to nie jest szampon na codzienne mycie- bardzo szybko wlosy staja sie suche, czuc ze odarte do gołego no ale on jest do wl normalnych, wiec musi byc "mocny" do tego bez silikonow i innych- taka ziołowka bym powiedziala.
mimo to gdy wyschna wloski sa miekkie, koncowki tez. dlugo swieze- moge myc nim co 3-4 dni.
skora nie swedzi- takze polecam jako szampon oczyszczajacy raz w czas.
na co dzien wole natei bo wlosy sa duzo mieksze i nie pusza sie tak...po pierwszym czesaniu, w pierwszej dobie po umyciu garnierem mam grzywe lwa

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Cytat:
Dzięki kochane

o jak szybko zadzialalas chwal sie efektami
Stary 2013-05-09, 18:53   #310
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki kochane

bez zdjec nawet nie wracaj

Cytat:
mylam nim juz kilka razy i niestety- to nie jest szampon na codzienne mycie- bardzo szybko wlosy staja sie suche, czuc ze odarte do gołego no ale on jest do wl normalnych, wiec musi byc "mocny" do tego bez silikonow i innych- taka ziołowka bym powiedziala.
mimo to gdy wyschna wloski sa miekkie, koncowki tez. dlugo swieze- moge myc nim co 3-4 dni.
skora nie swedzi- takze polecam jako szampon oczyszczajacy raz w czas.
na co dzien wole natei bo wlosy sa duzo mieksze i nie pusza sie tak...po pierwszym czesaniu, w pierwszej dobie po umyciu garnierem mam grzywe lwa

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

o jak szybko zadzialalas chwal sie efektami
u mnie natei pojdzie do mycia rak czy prania recznego, albo innych rzeczy.
Strasznie koltunil mi wlosy przy myciu, nie moglam piany dobrze wyplukac, wyrywalam sobie wlosy...
poza tym swedziala mnie skora glowy ale to juz wiecie
Ja juz takiego typowego zdzieracza mam wic juz nawet nie bede sie za Garnierem patrzec w takim razie
Stary 2013-05-09, 19:26   #311
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
jedz keczup

ja wygladalam podobnie
Sprawa z nim juz powiedzmy zalatwiona, teraz musimy kombinowac zeby nam podlaczyli ten gaz, ale jutro na pewno nie da rady wiec do poniedzialku bez

Odpisałam

A ta rexona przy duzych upałach fakt, czasem mi sie to zdarzało. Ale ja sie dosc mocno pocilam zawsze, nie chodzilo o zapach a bardziej o to ze zima np mokre plamy Dlatego mam ziaje + jakis anty. ale w kulce rexona dobrze chroni Chociaz ta soraya lepiej, poki co nie znalazlam rownych dla niej
Stary 2013-05-09, 20:02   #312
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Ratunku!!! Pomocy!!!
W ramach akcji "Stop cellulitowi na lato" posmarowalam dup* i nogi balsamem termoaktywnym rozgrzewajacym i zaraz w akcie desperacji jak wkladalam kiedys glowe z farba do lodowki tak teraz wepcham d**e do zamrażalnika...
Stary 2013-05-09, 20:04   #313
shizaxa
Wtajemniczenie

ja długo stosowałam rexone te crystal ale w sztyfie, dobrze zabezpieczał, nie miałam plam potu teraz miałam do testowania z rossmanna kulke ale nie sprawdza się. Więc na lato wracam do rexony, tym razem w kulce, przekonałam sie w końcu
Kitka rób sobie makaron ze swoim sosem pomidorowym z pomidorów w puszce mniam
Czeko możesz mi polecić jakiś dobry krem na dzień do cery naczynkowej? teraz mam z ziaji pro ale to jeszcze nie to...chyba że znajdę jakieś i Ci skał wrzucę i ocenisz?

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Kylie zimne okłady sobie zrób co to za balsam, nie z eveline czasem?? bo na mnie tak działał

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
jest (październik'13)-50cm
będzie-55cm

Farbuję: wella koleston 12/89
shizaxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 20:10   #314
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shizaxa Pokaż wiadomość
ja długo stosowałam rexone te crystal ale w sztyfie, dobrze zabezpieczał, nie miałam plam potu teraz miałam do testowania z rossmanna kulke ale nie sprawdza się. Więc na lato wracam do rexony, tym razem w kulce, przekonałam sie w końcu
Czeko możesz mi polecić jakiś dobry krem na dzień do cery naczynkowej? teraz mam z ziaji pro ale to jeszcze nie to...chyba że znajdę jakieś i Ci skał wrzucę i ocenisz?

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Kylie zimne okłady sobie zrób co to za balsam, nie z eveline czasem?? bo na mnie tak działał
Tak Eveline
kupilam go jeszcze zima,bo rozgrzewajacy,mysle, fajnie cieplutko bedzie...taaa
jeszcze jak posmaruje i nogi to ok ale nie daj Boże brzuch posmarowac,bo sie zadrapie do krwi
Stary 2013-05-09, 20:17   #315
kitkulka
Zakorzenienie

Shizaxa już dzisiaj jadłam spaghetti teraz cielęce paróweczki z ketchupem

Zmyłam farbę, zdjęcia jutro, dzisiaj już nic z nich nie będzie. Na długościach jak zwykle kolor nieco inny chłodniejszy kurna, chyba póki się nie pozbędę tego, nie obetnę to nigdy nie będę miała równego koloru jutro umyję włosy rano to się trochę dopłucze i wyrówna, wtedy ocenicie

oby tylko nie zielony, bo umrę

Edytowane przez kitkulka
Czas edycji: 2013-05-09 o 20:24
Stary 2013-05-09, 20:19   #316
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
Ratunku!!! Pomocy!!!
W ramach akcji "Stop cellulitowi na lato" posmarowalam dup* i nogi balsamem termoaktywnym rozgrzewajacym i zaraz w akcie desperacji jak wkladalam kiedys glowe z farba do lodowki tak teraz wepcham d**e do zamrażalnika...

Całe szczescie ze ja mam chlodzacy
Ale wspolczuje, moze zmyj po prostu szybko?

Cytat:
Napisane przez shizaxa Pokaż wiadomość

Może z Oceanica? Wiem, że mieli fajna serie na naczynka

Laski mam głupi problem, jako że mi nogi troche spuchły bo przytylam i miesnie swoje robia to jak ubiore kiecke to mi sie uda paskudnie trą o siebie I juz pal pies o to ze to wkurza, ale zwyczajnie boli
Podraznilam sobie skore strasznie, zwlaszcza ze rano nogi goliłam. Piecze że masakra Nie wiem kurcze co z tym zrobic bo nigdy takiego problemu nie mialam zeby nogi sie o siebie tak tarły ze to bol powoduje
Stary 2013-05-09, 20:29   #317
ivredevie
Raczkowanie

Cytat:

Laski mam głupi problem, jako że mi nogi troche spuchły bo przytylam i miesnie swoje robia to jak ubiore kiecke to mi sie uda paskudnie trą o siebie I juz pal pies o to ze to wkurza, ale zwyczajnie boli
Podraznilam sobie skore strasznie, zwlaszcza ze rano nogi goliłam. Piecze że masakra Nie wiem kurcze co z tym zrobic bo nigdy takiego problemu nie mialam zeby nogi sie o siebie tak tarły ze to bol powoduje
taka jest nasza anatomia smaruj alantanem a szybko się zagoi, miałam tak w zeszłym roku i podziałało
ivredevie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 20:32   #318
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ivredevie Pokaż wiadomość
taka jest nasza anatomia smaruj alantanem a szybko się zagoi, miałam tak w zeszłym roku i podziałało
Wiem wiem, przeciez nie licze na to ze bede miala miedzy udami kilometr przerwy Mam waskie biodra i te uda zawsze sie stykaja itd ale kurcze nigdy mi sie nie zdarzylo do tego stopnia zeby miec podraznienia
Juz sie posmarowalam mascia, i mam nadzieje ze to podraznienie nie bedzie notorycznie sie pojawiac
Stary 2013-05-09, 20:34   #319
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:

Zmyłam farbę, zdjęcia jutro, dzisiaj już nic z nich nie będzie. Na długościach jak zwykle kolor nieco inny chłodniejszy kurna, chyba póki się nie pozbędę tego, nie obetnę to nigdy nie będę miała równego koloru jutro umyję włosy rano to się trochę dopłucze i wyrówna, wtedy ocenicie

Na pewno nie bedzie zielony

Cytat:

Całe szczescie ze ja mam chlodzacy
Ale wspolczuje, moze zmyj po prostu szybko?

Może z Oceanica? Wiem, że mieli fajna serie na naczynka

Mialam chlodzacy w tamtym roku i chyba wroce do niego, bo wole chlod niz palenie
Na otarcie polecam po prostu wetrzec talk w te miejsca zeby sie nie obcieralo i nie bolalo taki przeciw poceniu w proszku, czasem do stop taki mozna kupic i troszke wetrzec.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-09, 21:14   #320
exclusivee
Zakorzenienie

Infa cudne włosy po garnierze

Cytat:
Właśnie się dowiedziałam, że jutro mam kolokwium
O kurcze, współczuję

Cytat:
Piękna!

Cytat:
Oj uwierz że łatwo powiedzieć a zrobić... niekoniecznie

Cytat:
Moja szkoła! Piona

Dziewczyny a co do tego szamponu... sposób z mąką poleciła mi kiedyś babcia, bo podobno dawniej się tak robiło, a ja niestety muszę myć włosy codziennie bo rano mam przyklap i sam tłuszcz, no a przy małym dziecku nie zawsze jest czas na mycie włosów na wyjście W tłustych włosach nie zawsze można iść, zależy gdzie idę, zwykłe suche szampony mają beznadziejne opinie a do tego kosztują parę razy drożej, dlatego postanowiłam spróbować ten puder babydream, jest tani i gdyby sposób aplikacji mi nie pasował to go odstawię i nie będzie mi szkoda. Wiele osób go poleca do stosowania jako właśnie suchy szampon, widziałam zdjęcia przed i po i naprawdę robi to różnicę Skład tego pudru też jest w porządku, więc sądzę że nic mi nie szkodzi spróbować, może a nuż mi podpasuje i nie będę musiała przepłacać za suchy szampon Wolę mieć puder na głowie i w miarę świeżo wyglądające włosy na wyjście, aniżeli smalec Ale rozumiem że dla kogoś może się to wydawać dziwne Dla mnie to szansa na uratowanie włosów od codziennego mycia..

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

A tak w ogóle to jak casting się w końcu zaczął spłukiwać i mam na głowie brąz a nie czerń czuję się idealnie I naprawdę sobą Brązy najlepiej do mnie pasują, teraz już to wiem

Jasny popielaty brąz
exclusivee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 21:16   #321
Agatau88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez exclusivee Pokaż wiadomość
Dziewczyny a co do tego szamponu... sposób z mąką poleciła mi kiedyś babcia, bo podobno dawniej się tak robiło, a ja niestety muszę myć włosy codziennie bo rano mam przyklap i sam tłuszcz, no a przy małym dziecku nie zawsze jest czas na mycie włosów na wyjście W tłustych włosach nie zawsze można iść, zależy gdzie idę, zwykłe suche szampony mają beznadziejne opinie a do tego kosztują parę razy drożej, dlatego postanowiłam spróbować ten puder babydream, jest tani i gdyby sposób aplikacji mi nie pasował to go odstawię i nie będzie mi szkoda. Wiele osób go poleca do stosowania jako właśnie suchy szampon, widziałam zdjęcia przed i po i naprawdę robi to różnicę Skład tego pudru też jest w porządku, więc sądzę że nic mi nie szkodzi spróbować, może a nuż mi podpasuje i nie będę musiała przepłacać za suchy szampon Wolę mieć puder na głowie i w miarę świeżo wyglądające włosy na wyjście, aniżeli smalec Ale rozumiem że dla kogoś może się to wydawać dziwne Dla mnie to szansa na uratowanie włosów od codziennego mycia..

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

A tak w ogóle to jak casting się w końcu zaczął spłukiwać i mam na głowie brąz a nie czerń czuję się idealnie I naprawdę sobą Brązy najlepiej do mnie pasują, teraz już to wiem
Kochana nam chodziło o to ze wlasnie sa szampony specjalnie do tego i nie ma co kombinowac
Ale u mnie w domu suchy szampon jest na porzadku dziennym wiec mnie to nie dziwi a wrecz mam z tym ciagle do czynienia

KITKA
bardzo ładna ta bluzka
Agatau88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 21:27   #322
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agatau88 Pokaż wiadomość
Kochana nam chodziło o to ze wlasnie sa szampony specjalnie do tego i nie ma co kombinowac
Ale u mnie w domu suchy szampon jest na porzadku dziennym wiec mnie to nie dziwi a wrecz mam z tym ciagle do czynienia
Jak to się u mnie nie sprawdzi to wezmę jakiś polecany przez was suchy szampon

Jasny popielaty brąz
Stary 2013-05-09, 21:35   #323
shizaxa
Wtajemniczenie

Czeko poczytam o nich, dziękitalk, nawet taki do pupci niemowląt powinien być ok na przyszłość, albo teraz taki na odparzenia
Kitka spaghetti super sprawa a baskinka
W ogóle ostatnio znowu mam puch na głowie...zmieniam te odżywki, testuję, szampony tak samo i moje włosy ewidentnie się buntują lubią tylko garnier awokado karite i maske dolce anti age jeszcze teraz kupię ten szampon J&J i odżywkę nivea long repair albo intense repair plus maskę waxa z jedwabiem i jak to nie pomoże to chyba się mocno wkurzę

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
będzie-55cm

Stary 2013-05-09, 21:36   #324
exclusivee
Zakorzenienie

Princeska chcę lioele na stałe w mojej kosmetyczce! Dzisiaj jak malowałam się nim koło 13stej to o 19 był jeszcze na mojej twarzy i trzymał się twardo Starł się tylko w jednym miejscu ale to można było szybko poprawić. Przetrwał dzisiejsze 25 stopniowe upały (jak nie lepiej), jestem z niego dumna! A do tego nałożyłam go malutką, cienką warstwą

Jasny popielaty brąz
Stary 2013-05-09, 21:44   #325
shizaxa
Wtajemniczenie

siedzę w pracy i system mi sie pierdzielinie mogę nic zrobić...a jak na złość dziś mam dużo

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Czeko o tym kremie myślałaś z nowej serii?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...czynkowej.html
czy tym?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...kserutyna.html

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
będzie-55cm

Stary 2013-05-09, 22:00   #326
milka_m
Rozeznanie

Cytat:
Laski moze polecic jakis płyn do płuknia tkanin, ktory nie bedzie powodowal swedzenia skory?
odkad sie przeprowadzilam to jest moja zmora, tu jest zupelnie inna woda i zle nawet moja skora glowy na nia reaguje ale z tej opresji ratuje mnie JJ.
Ostatnio kupilam E taki zolty slicznie pachnial ale krosty po nim i swedzaca skora
Tż nic nie jest. Mi tez nigdy nic nie bylo dopiero teraz
Ja i moi rodzice od dawna używamy Edena białego z biedronki i nikogo z nas nie podrażnia. I wydajny też jest

Cytat:
za to mam mega uczulenie na persil ile bym nie plukala to od razu w miejscu zetkniecia wypranego tym ciucha ze skora mam czerwona pokrzywke
Jak mówisz o proszku, to Persil to jedna wielka masakra. Upraliśmy kiedyś w nim ubrania to wszyscy myśleli, że się zadrapią. Od lat piorę w E, zero podrażnień i wszystko ładnie doprane

Cytat:
nie widzialam tego zelu u siebie w biedronce, ale tez nie szukalam specjalnie jakiegos, bo ost nakupowalam w auchanie z Luksji, bo po 4zl byly
Ja zrobiłam ostatnio zapasy Luksji w SP, żele były po 4,24zł

Cytat:
Prześlicznie mnie baskinki niestety nie pasują, wyglądam w nich jakoś nieforemnie, moje biodra są wystarczająco szerokie, nie muszę ich już poszerzać

Cytat:
Ja sie kiedys oparzyłam tym blokerem nawet Zapomniałam że goliłam pachy tego samego dnia i bach. Ale teraz z2 razy w tygodniu sie nim smaruje i jest ok
Długo się zbierałam, żeby kupić ten bloker i w końcu tydzień temu wylądował w koszyku przy okazji zakupów w Rossie. Na razie nie ma wielkich upałów, więc nie potrafię określić czy działa tak jak obiecują. Od dwóch sezonów używałam Odabanu w sprayu i dla mnie jest rewelacyjny, tylko że jest na bazie alkoholu tak jak Etiaxil i może podrażniać, więc nie dla każdego się nada. Mnie też na początku szczypało ale po prostu trzeba nauczyć się go nakładać

Cytat:
Ratunku!!! Pomocy!!!
Skąd ja to znam, to czerwone opakowanie będzie mnie prześladować, myślałam, że się zapalę jak się tym posmarowałam. Ja miałam jeszcze większy hardkor bo ja go użyłam zaraz po peelingu. Wyobraź sobie co mogłam czuć Wolę chłodzący ale tylko w upalne dni, bo mi zawsze zimno

Cytat:

Kitka szalejesz ale nie jedz tego świństwa chińskiego, ochota ochotą ale może zaszkodzić.

Czekam na fotki z niecierpliwością

Cytat:
Może na dzień zwykły puder dziecięcy pomoże a na noc w maści

Cytat:
Jak to się u mnie nie sprawdzi to wezmę jakiś polecany przez was suchy szampon
Batiste! Super szampony

Blog

milka_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 22:04   #327
Leae
Rozeznanie

Cytat:

kupowałam stacjonarnie w Douglasie był jeszcze odcień sand - troszkę jaśniejszy od nude ale też w żółtawym odcieniu

Odwiedziłam parę Douglasów i niestety w Pl nie ma tego odcienia 103 ivory, najjaśniejszy to 104 cream. Wzięłam próbkę i niestety jest odrobinę za ciemny ALE - zakochałam się w efekcie jaki daje ten podkład Tak jak pisałaś, niesamowite wygładzenie przy jednoczesnym mega naturalnym wyglądzie Napaliłam się niesamowicie i przez kilka dni kombinowałam, skąd wytrzasnąć próbkę tego 103. W Niemczech, gdzie ten odcień jest dostępny będę dopiero w lipcu, a nie chcę tyle czekać Więc pooglądałam swatche w internecie, porównałam ile się dało z moimi odcieniami z Anabelle Minerals i zamówiłam pełnowymiarowe opakowanie Clarinsa 103 z strawberrynet, ryzyk fizyk Mam nadzieję, że odcień na żywo będzie taki jak na zdjęciach, jasny bez zbytnich różowych tonów Jak nie podpasuje, to najwyżej opchnę na Allegro po niższej cenie Tak czy siak, bardzo Ci dziękuję za polecenie tego podkładu

Leae jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-09, 22:13   #328
Absurdalna07
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Leae Pokaż wiadomość
Odwiedziłam parę Douglasów i niestety w Pl nie ma tego odcienia 103 ivory, najjaśniejszy to 104 cream. Wzięłam próbkę i niestety jest odrobinę za ciemny ALE - zakochałam się w efekcie jaki daje ten podkład Tak jak pisałaś, niesamowite wygładzenie przy jednoczesnym mega naturalnym wyglądzie Napaliłam się niesamowicie i przez kilka dni kombinowałam, skąd wytrzasnąć próbkę tego 103. W Niemczech, gdzie ten odcień jest dostępny będę dopiero w lipcu, a nie chcę tyle czekać Więc pooglądałam swatche w internecie, porównałam ile się dało z moimi odcieniami z Anabelle Minerals i zamówiłam pełnowymiarowe opakowanie Clarinsa 103 z strawberrynet, ryzyk fizyk Mam nadzieję, że odcień na żywo będzie taki jak na zdjęciach, jasny bez zbytnich różowych tonów Jak nie podpasuje, to najwyżej opchnę na Allegro po niższej cenie Tak czy siak, bardzo Ci dziękuję za polecenie tego podkładu
Chętnie poczytam recenzję, uwielbiam testować wszelkie mineralne sypańce

Absurdalna07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 22:41   #329
asiabb1983
Zakorzenienie

hej!

Cytat:
Ja dzisiaj pisząc maturę z matmy opalałam rękę i robiłam sobie przerwy w pisaniu obracając twarz w stronę okna (słońce świeciło prosto na mnie, z tym że z boku) i zamykając oczy... Ci z komisji pewnie pomyśleli że niepoczytalna jakaś jestem[COLOR="Silver"]
dobra jesteś
Cytat:
Napisane przez ankaa86 Pokaż wiadomość

Asiu ja robiłam Olią,i miałam po niej strasznie szorstkie i suche włosy. Ale już doszły do siebie dzięki maskom Ale może tobie podpasuje. Wiele dziewczyn sobie chwali tą farbę. A podobno w realu są na promo.

kurcze ...mam jeszcze inne dwa kolorki obczajone mianowicie loreal excellence 6.03 i avon 6.3 i nie wiem na który się zdecydować bo oba piękne i dobre opinie mają
Cytat:
Napisane przez infatuated Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jest dobrze

color sensation dał radę
odrost super rozjaśnił, nie odróżnia się od reszty miejscami na włoskach z przodu wyszło srebrno, ale ładnie to wygląda choć i tak się pewnie wypłucze. Całość też trochę pojaśnił, ale przede wszystkim ochłodził
kładłam na 3,5 tyg londę 18 (zżółtkniętą) +1cm odrost
trzymałam 30 min i 5 min malaks

garnier color sensation 111 srebrny superjasny blond oxy 9%
a mnie się jakos nie podoba oczywiście nie że brzydki i Ci nie pasuje bo pewnie jest Ci pięknie , tylko chyba mam poprostu obrzydzenie do tego koloru już bo zadługo nosiłam taki teraz mnie ciemniejsze pociagają
Cytat:
pięknie wyglądasz jak Barbi
Cytat:
ja już od iks czasu używam rexony tej co kitkulka dziś kupiłam w promo w rosie inną czarną pierwszy raz
Cytat:
Ratunku!!! Pomocy!!!

aż sobie to wyobraziłam ...
Cytat:

ja mam to samo od dziecka dlatego zawsze muszę mieć rajtki albo legginsy zakładam pod kiecke moja sis kupiła sobie takie majtki z dłuższą nogawką wyszczuplające i zawsze zakłada bo ma ten sam problem
a swoją drogą to jest przesrane nie móc spódniczki załozyć na gołe nogi zazdroszcze tym co mogą

melduje że paletki się wypłukują ( ale równo ) i mnie to wkurza bo nie chciałam farbować włosów przez miesiąc conajmniej, a będę chyba zmuszona poprawić kolor

było - 1 czerwiec 2013 -36 cm
jest- 1 marzec 2014 - 48,5 cm
po podcięciu 5 marzec - 47 cm

CEL 60 cm

aerobik 2x w tygodniu + Mel B totally fit ! 20 min trening całego ciała
asiabb1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 00:52   #330
Leae
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Absurdalna07 Pokaż wiadomość
Chętnie poczytam recenzję, uwielbiam testować wszelkie mineralne sypańce
Jasne, zdam relację

Leae jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości