|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4981 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
Cytat:
![]() a przepis na ciasteczka - bardzo proszę ![]() 1szkl. płatków owsianych + 1szkl. otrębów owsianych + 1 szkl. wody + 1 jajko + 2 łyżki oleju + słonecznik + wiórki kokosowe itp. + mąka (ja dałam na oko i dałam mąkę żytnią razową) + 1 łyżeczka proszku do pieczenia + trochę cukru i/lub miodu i tyle ![]() ![]() ![]() a dieta... kochana ja żadnej w sumie nie stosuję - tylko pewne wskazówki dietetyczki odnośnie żywienia. Ona powiedziała fajną rzecz: dieta jest dla chorych (eliminuje się pewne rzeczy z jedzenia) a jadłospis dla zdrowych i ona układa jadłospisy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() _______________________ byłam na spacerze z psem i myślałam, że komary i meszka mnie zje (choć duża jestem ![]() ![]() ![]()
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek ![]() ![]() Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2013-05-09 o 19:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4982 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
Dzięki dziewczyny
![]() ![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4983 |
Zadomowienie
|
Dziękuje dziewczyny za słowa wsparcia nawet nie wiecie ile to dla mnie znaczy. Jestem sama. Nie mam nawet z kim się tym podzielić, boję się ale tak bardzo chce... Nie będę robiła jeszcze bety bo to bez sensu, za wcześnie, muszę czekać. Nie wiem jak długo wytrzymam w niepewności, ale lękam się też porażki. Czuję, że jeśli zobaczę wynik spadający to wtedy dopiero się załamię. Ja po prostu nie mogę się przyzwyczaić do normalności, do tego że już nie jestem w ciąży... a teraz próbuje sobie coś ubzdurać, że może....
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4984 |
Zakorzenienie
|
uciekam do łóżeczka - do męża
![]() ![]()
#4985 |
Konto usunięte
|
A ja sobie myślę, co tam u Kocurka? Gdyby ktoś miał jakieś info, przekażcie... Albo jeśli Kocurku nas czytasz, napisz, jak się czujesz..
Iza, to normalne dla wielu z nas, dla tych, które siedziały w domu i przymusowo leżakowały. Komputer, telewizor, książka i tyle ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4986 |
Zakorzenienie
|
iza może znajdź sobie jakieś zajmujące hobby? czytaj książki? czas szybciej będzie leciał?
mi to się marzy być w ciąży i leżeć i czytać ![]()
#4987 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4988 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie bardzo zostało zweryfikowane.
![]() ![]() |
![]() |
#4989 |
Zakorzenienie
|
z tempem mojego tż nic by się u nas nie działo, ja stawiam przed faktem dokonanym. planuję, kupuję materiał i wtedy on już rad niewola szuka robotników albo sam robi.
oglądam grzejniki do łazienki i głupieje ![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- mam nadzieję, że moja weryfikacja zakończy się tak jak Twoja ![]()
#4990 |
Zakorzenienie
|
życzę
![]() (wciąż mam kalafiora ciążowego... choć ostatnio progres ![]() ![]()
![]() |
#4991 |
Zakorzenienie
|
też myślę o kocurku...
ona miała ostatnio mega dużo stresu....to pewnie temu te skurcze u nas też z raczej ja decyduję, Tz-et się przekonał, na początku był przerażony moimi pomysłami (jakże różnymi od jego pomysłów) teraz przyznał, że uwielbia jeździć ze mną na zakupy gdy coś wybieramy do domu "rosnę" gdy ktoś nam chwali mieszkanie a Tz-et mówi "To wszystko żonka stylistka wymyślała ![]() BERBIE- wybór grzejników do łazienki olbrzymi ![]() ![]() innego nie mam bo mamy podłogówkę ale gdybym miała dać jakiś dałabym taki jak w każdym innym pomieszczeniu ![]()
![]() ![]() JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2013-05-09 o 22:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#4992 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4993 |
Zakorzenienie
|
rena- piękne efekty oby trwałe
![]() wika- i jak Ci idzie dietowanie? Butter- obejrzałam Twój blog -chyba zrobię napad na lodówkę.... ![]()
#4994 |
Rozeznanie
|
Iza przywykniesz do leniuchowania
![]() ![]() a jak Twoja sytuacja w pracy? Wiedzą o ciąży? Jak wyszło z Twoimi umowami? Pani a co to kalafior ciążowy ![]() Hosenka ![]() ![]() a co do okresu ja zawsze zaczynałam liczyć od dnia kiedy wystąpiła pierwsza "plama" Rena ja też uwielbiam te ciasteczka, zazwyczaj wrzucam tam wszystko co mam ![]() Edytte ![]() ![]() ja w 1 cs po # byłam tak nastawiona(rozpaczliwie niemal chciałam być znowu w tym stanie ![]() ![]() ![]() za to następny cykl i czekamy teraz na dzidzię ![]() rany podziwiam Was za te remonty ![]() ![]() my po wizycie, ufff ![]() ![]() Dzidzia znowu główką przy moim sercu(chyba nie lubi być do góry nogami) waży coś koło 1700g więc kawał Dzidzi z niej ![]() łożysko stopień 2, lekarz mówi, że jest to ok na tym etapie, ale jak już mam kolejny powód do zmartwień, do kompletu ![]()
#4995 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Ja ogólnie cały czas napadam na lodówkę...i wyglądam jak prosiątko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4996 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
hej. Kochana głowa do góry . będzie dobrze. wiem, że trudne chwile przeżywasz i jest ci ciężko, ale pamiętaj by nie popaść w jakieś paranoje. każdy wszystko przeżywa inaczej, w innym czasie. mi wczoraj Pani doktor powiedziała, że mam zamknąć ten rozdział i cieszyć, że kwiatki rosną i poprostu zebrać się w sobie.miałam iść do poradni psychologicznej, ale od kilku czuje się lepiej więc poczekam. Edytko ja wiem jak się czujesz i jestem z tobą. wemnie umarła jakaś część. gdy troche ochłonełam i myslałam trzeżwo stwierdziłam, że w drugą ciąże teraz niezajde. tez na początku czułam że ja musze zastąpić tą pustke kolejnym małym życiem. jeżeli jesteś w ciąży to super jeżeli nie to pamiętaj żeby się niezałamać bo cięzko ci bedzie z każdą chwilą. moze wyjedz gdzieś do rodziny jak możesz żeby niebyc samemu. niewiem co ci doradzić? ja w życiu przeszłam wiele traumatycznych przeżyć o, dkąd skończyłam 1,5 roku a mam teraz 35.juz dawno powinnam wylądować w wariatkowie, ale jakoś sie zbieram w sobie.pokrzycze, pokłuce się,pogadam na spacerze z psem , za pije. o matko dużo tego. trzymaj się jakoś i staraj się myśleć kolorowo! buziole niejestem mistrzem w poematach także sorki -jak co to będe prostować.tylko na błędy niepatrzcie, bo nie zawsze sprawdzam a za szybko pisze.leń zemnie ![]() i nowina.zostałam ciocią. mam trzy nowe maleńkie i jeszcze mokre szynszylki. samiec wariuje bo go zamkłam pod koszykiem, zaraz mi go zje. musze go tak 3-4 dni czymać. szynszyla zaszła w ciąża w tym samym czasie co ja. dlaczego mi się wszystko kojaży z tym tematem.?uciekam dziewuszki na kawusie. renia posłałaś mi tego meila? ---------- Dopisano o 06:05 ---------- Poprzedni post napisano o 06:00 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 06:06 ---------- Poprzedni post napisano o 06:05 ---------- acha i śniłyście mi się dzisiaj.
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20021228050113.html http://suwaczki.slub-wesele.pl/200403114565.html ![]() kocham Edytowane przez joanna1978 Czas edycji: 2013-05-10 o 05:01 Powód: zapytanie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4997 | ||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Fajnie że jesteście umówienie, ale co hormony mają do naszego DNA ![]() Cytat:
![]() Nasz "dołek" wynika z tego że my po prostu ciągle oszczędzamy na nasz przyszły dom. Od ślubu żyjemy z jednej pensji a drugiej nie tykamy. Więc wiadomo czasami trzeba się mocno ograniczać aby kiedyś móc zrealizować marzenie o własnym domu. Więc staram się nie narzekać. Cytat:
Trzeba się cieszyć a nie dołować!!! Cieszyć z każdego kolejnego dnia z Kruszynką pod serduszkiem ![]() Cytat:
![]() A o co chodzi z tym łożyskiem? To niebezpieczne? Ładne byłyśmy ![]() KOCURKU??? od wczoraj cisza.. martwię się. Kochana odezwij się! Edytowane przez anitaxas Czas edycji: 2013-05-10 o 06:55 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4998 |
Konto usunięte
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
Hej.
Muszę dzisiaj korzystać z tej aplikacji, bo mi się ciągle przeglądarka zamyka... Same problemy z tym tabletem ![]() Wieka gratuluję wizyty! Jak to się obróciła?? Nie strasz mnie, ja się tak cieszę, że mój Młody się już obrócił i niech się już nie waży odwracać z powrotem... Co do remontów - u nas wszystko wybieram ja (kolorystycznie i w ogóle), tylko takie duże rzeczy konsultuję z TŻem, a tak to wszystko ja. No wiadomo, TŻ elektronikę. Ale kafelki, panele, farby, meble - ja. Pokazuję TŻowi, ale on zwykle nie ma nic przeciwko :P Żadne z nas nie ma jakiegoś wybitnego gustu, nasze mieszkanie jest raczej bardzo normalne, ale mi zawsze strasznie zależy na tym, żeby było przytulnie i można się było tu zrelaksować po pracy. Dlatego wszędzie mam zachowawcze, bezpieczne kolory. Nudy, ale dla nas OK ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4999 |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
Kocurku, odezwij się!
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40734876] Wieka gratuluję wizyty! Jak to się obróciła?? Nie strasz mnie, ja się tak cieszę, że mój Młody się już obrócił i niech się już nie waży odwracać z powrotem... [/QUOTE] Perse, no stress, u mnie Mała jest główką w dół od 28tc, czuję że czasem się przesunie w poprzek, ale tak to grzecznie siedzi i zawsze na usg jest ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5000 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam pytanie zupełnie z innej beczki
Czy któraś orientuje się ile teraz należy dać w prezencie Młodej Parze? w sensie ile zł do koperty za parę (ślub+wesele) bo ja nie mam zupełnie rozeznania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5001 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli jest coś co wiesz, że mogłabyś kupić Młodej Parze (bo np. chcą lub mogą potrzebować) to do prezentu możesz dołożyć 100-200 zł. Ja nie dostałam prezentów a szkoda, bo marzył mi się np. porządny komplet pościeli. Teraz szkoda mi wydać 150-200 zł na coś lepszego, więc na prezent ślubny byłoby jak znalazł.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-05-10 o 07:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5002 |
Raczkowanie
|
ja trzy lata dawałam 100zł z osobe.teraz wypada dac ze 150zł. za dziecko można dać 100zł.
ładne ładne-a właściwie ładna strona była. mam teraz zajecie z tym zwierzetami.siano na całej chacie. jedna duża klatka.w drugiej samiec siedzi w klatce wcisnięta w koszyk-jest załamany bo pwinien spać a on ciagle biega. fafik pies w szoku co się dzieje i patrzy co mu tam nowego biega i piszczy po kltace. maskara. i tak trzy miesiącee ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- tyle dałam bratu.a kuzynom tyle co pisałam wcześniej
#5003 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() O prezent nie pytałam więc nie mam rozeznania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5004 |
Zakorzenienie
|
W tamtym roku bratu TŻ daliśmy 800 zł, kolegom, kuzynom 500 zł.
Takie "stawki" są u nas ![]()
#5005 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny...
Hosenko, zapomniałam Ci jeszcze napisać odnośnie testów owulacyjnych - pamiętaj, żeby je robić zawsze po południu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5006 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A kreację już masz?? kiedy idziesz na weselicho?? KOOCUR ja tez się martwię o Was! Napisz coś....!! ![]() Anitko ja własnie nie wiem co to ma za znaczenie...ale kiedyś koleżanka tez mi mówiła że trzeba odczekać 3 miesiące do tego badania... ![]() Anusia a TY gdzie się podziewasz?? Medi znów znikłaś??
![]() |
#5007 |
Raczkowanie
|
stawki masakra. wtedy wiekszość ludzi dawało 100zł bo też pytałam. tera mnie niestać iść na taki bal
co do kreacji. to szukałam szukałam i ciągle coś mi nie pasowało.raz pojechałam z mama na targ szukać kiecki dla niej. jak wracałam spodobała mi sukienka .przymierzyłam, pooglądałam i mówie że biore-dałam całe 25zł.obleciałam w niej dwa wesela.
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20021228050113.html http://suwaczki.slub-wesele.pl/200403114565.html ![]() kocham Edytowane przez joanna1978 Czas edycji: 2013-05-10 o 08:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#5008 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj robiłam ok 17.30. Dzisiaj powtórzę i zobaczę jaka ta druga kreska będzie.
![]() |
#5009 |
Zakorzenienie
|
Kochane, mam tez pytanie z innej beczki. Jade jutro do mojej przyjaciolki, ktora przyjechala do Polski na pare tygodni z UK z synkiem (starala sie o niego bardzo dlugo - tez jest po kilki #). Chcialam cos fajnego kupic Karolkowi. Poradzcie mamuśki kochane ! Co mozna kupic polrocznemu chlopaczkowi, zeby bylo fajne i pozyteczne ??
![]() Nadrobie pozniej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5010 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:21.