Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć
Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta 1 2,08%
Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. 0 0%
Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki 7 14,58%
Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. 3 6,25%
Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek 8 16,67%
Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy 0 0%
W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają 1 2,08%
Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka 5 10,42%
W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? 0 0%
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. 3 6,25%
Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy 1 2,08%
Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. 0 0%
W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. 0 0%
Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. 15 31,25%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-10, 00:27   #721
Trele_Morele
Zakorzenienie

Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Oto wyprawka poprawiona według mamusiowych zaleceń ;

1.Ubranka ; ( wymienie tylko to co według mnie jest konieczne , nie wspominam o całej masie innych , które już nazbierałam
*Body z krótkim rękawem - 5szt ( Dla mamuś zimowych raczej nie przydatne chyba że w domu będzie bardzo ciepło , wtedy zalecany rozmiar 68 )
*Body/bluzki z długim rękawem - 5szt
*Pajacyk / Śpioszki - 5szt
*Ciepły pajacyk
* Bluzy/sweterki - 3 szt
*Niedrapki - 3szt
*Skarpetki -5szt
*Czapeczki cieńkie - 3szt
*Czapka ciepła , na wyjścia - 2szt
*Kombinezon
*Śliniaczki
2.Pielęgnacja
*frida
*wanienka
*2/3 duże ręczniki kąpielowe
*Krem ( Do pupy np.; Linomag maść , do twarzy )
* Sudocrem - na odparzenia
*Mydełko , płyn do mycia ciała
* Płatki kosmetyczne
*Sól fizjologiczna
*Nożyczki do paznokci / cążki
*Pieluchy tetrowe - podobno 15/20 szt to norma.
*Miękka szczoteczka do włosów
*Proszek do prania
* Płyn do płukania ( specjalny dla noworodków)
* Oliwka
* Patyczki do uszu
* Octanisept - do pielęgnacji pępka
3.Inne
* Sterylizator do butelek ( zbędny przy karmieniu tylko piersią)
*Butelki ( nie wymienię jakie bo się nie zagłębiałam w temat , dawno już kupiłam cały zestaw)
*Pogrzewach do butelek ( zbędny przy karmieniu tylko piersią)
* Bujaczek dla maluszka
* Termometr do wody
*Smoczek uspokajacz ( MAm taki malutenki z TT)
*Termometr dla dzidziusia( Cyfrowy , do ucha , rtęciowy - sama się jeszcze zastanawiam )
* Kocyk cieniutki - 2 szt
*Rożek - 2 szt
* Termoopakowanie do butelki
*Elektroniczna niania ( można ściągnąć aplikację na telefon )
* Przewijak
*Karuzelka nad łóżeczko ( od 3 miesiąca )
*Klips do smoczka
* Laktoator ( przydatny chociażby na rozkręcenie laktacji)
* Herbatka z koperku na kolki
4.Dla mamy ;
*kapturski na piersi
* krem na pogryzione sutki polecam Mustella, nie jest tania ale nie trzeba jej zmywać przed podaniem piersi
*majtki siatkowe - ja miałam 3 szt. albo 4 szt.
*podkłady poporodowe - poszły mi 4 paczki
* koszule nocne - moim zdaneim 3 sztuki, w tym jedna może być stara na zniszczenie do porodu i wyrzucenie
*mydło szare - Biały Jeleń - dzięki niemu rana po nacięciu zaschła szybko i po 4 dniach byłam wzorem dla polożnych
*herbatki laktacyjne

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 07:05   #722
ilona_0105
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
http://deser.pl/deser/1,111857,13318392.html
tutaj zdjęcia co jest w gruszcee... ktos nie chce niech nie ogląda
Dokładnie o tym zdjęciu mówiłam..... to co tam jest to jest koszmar

---------- Dopisano o 06:17 ---------- Poprzedni post napisano o 06:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny ! Czy można się do Was dołączyć ? : ) To moja pierwsza ciąża, przedwczoraj byliśmy na USG genetycznym i wszystko jest ok Maluszek ma 7 cm i to prawdopodobnie chłopak U mnie OM to 2.02.2013 natomiast TP 9.11.2013 . Pozdrawiam Was
witamy

---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 06:17 ----------

Odnośnie wizyty ....Nie Byłam
W pracy popołudniu był taki młyn ,że masakra planowo miałam być max do 19...... a wyszłam o której ??!! chwilę przed 22 !!!!!! salon do 21 ....ale musiałyśmy ogarnąc wszystkie dokumenty ......żeby umowy nie walały się po salonie.... a tak mnie już pod wieczór głowa bolała..... byłam zła ,bo miałam inne plany!! a nie siedzieć w pracy....
Ja też głupije....może też dlatego że to pierwszy dzien pracy od dłuższego czasu ....ale nie mogłam się wysłowić.... a na ludzi czasami patrzyłam i w głowie co oni chcą tak jakby ich głos do mnie nie docierał
a jak byłam w domu po 23 to tylko szybka kąpiel i TŻ smarował mnie oliwką bo ja już nie miałam siły a smarował tylko dlatego ,że byłam zła na niego normalnie by mnie nie smarował bo nie lubi oliwek , a raczej babrac się w nich zjadłam kolacyjke w łóżku i poszłam spać....
byłam bardziej zmeczona psychicznie niż fizycznie takie marudy przychodziły wczoraj

zaręczyny 09.08.2010

II kreseczki 11-12.04.2013

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
ilona_0105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 07:09   #723
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilona_0105 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Odnośnie wizyty ....Nie Byłam
W pracy popołudniu był taki młyn ,że masakra planowo miałam być max do 19...... a wyszłam o której ??!! chwilę przed 22 !!!!!! salon do 21 ....ale musiałyśmy ogarnąc wszystkie dokumenty ......żeby umowy nie walały się po salonie.... a tak mnie już pod wieczór głowa bolała..... byłam zła ,bo miałam inne plany!! a nie siedzieć w pracy....
Ja też głupije....może też dlatego że to pierwszy dzien pracy od dłuższego czasu ....ale nie mogłam się wysłowić.... a na ludzi czasami patrzyłam i w głowie co oni chcą tak jakby ich głos do mnie nie docierał
a jak byłam w domu po 23 to tylko szybka kąpiel i TŻ smarował mnie oliwką bo ja już nie miałam siły a smarował tylko dlatego ,że byłam zła na niego normalnie by mnie nie smarował bo nie lubi oliwek , a raczej babrac się w nich zjadłam kolacyjke w łóżku i poszłam spać....
byłam bardziej zmeczona psychicznie niż fizycznie takie marudy przychodziły wczoraj
Szkoda że nie udało Ci się iść na wizytę, ale jakie poświecenie ze strony TŻ
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 07:10   #724
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Laktator - u mnie temat rzeka Na początku nie kupowałam żadnego, bo nastawiłam się na karmienie piersią. Jak się okazało, że wyszła cesarka i przez 3 dni nie miałam pokarmu, a potem był nawał to mąż skoczył do apteki i kupił taki najzwyklejszy ręczny (swoją drogą straszne badziewie, ale do użytku sporadycznego mógłby być), żeby tylko odciągnąć nadmiar. Potem okazało się, że mamy problemy z karmieniem, synek nie bardzo chciał ciągnąć, więc zainwestowałam w Mini Electric Medeli - POLECAM!!! Skończyło się na tym, że po 3 miesiącach karmienia piersią przeszłam na odciąganie i karmiłam odciągniętym mlekiem do 10 miesiąca. Gdyby nie laktator elektryczny to w życiu bym tyle nie karmiła. Ale to polecam dopiero jeśli się okaże, że są jakieś problemy z karmieniem, przed porodem raczej nie ma sensu inwestować, bo to wydatek ok. 300zł.
O ja Cie. też mam takie badziewie z apteki.właściwie posłużył mi jakoś w 4 czy 5 dobie, gdy młoda nie chciała jedenj piersi (po odciągnięciu już chciała). prawie dwa dni jechała na jedenj piersi

Cytat:
ja bym się bała tą fridą robić. naprawde. ale używają, widziałam .
ja bym się bała użyć katarka - podłącza się do odkurzacza
ja mam nosalka, cos ala frida, jestem zadowolona

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny ! Czy można się do Was dołączyć ? : ) To moja pierwsza ciąża, przedwczoraj byliśmy na USG genetycznym i wszystko jest ok Maluszek ma 7 cm i to prawdopodobnie chłopak U mnie OM to 2.02.2013 natomiast TP 9.11.2013 . Pozdrawiam Was
Cześć

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 07:12   #725
aaby
Zakorzenienie

Ciekawe, jak tam coralady

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 07:17   #726
ilona_0105
Raczkowanie

Poszłam wczoraj na przerwie do apteki zorientować się po ile tam jest duphaston i femibion...co apteka to inne ceny.... i depek 28zł a wczesniej płaciłam 34zł.....a femibion 19,90!!!!! a wcześniej kupiłam za 37zł......rzuciłam się na femibion bo bez recepty przyszłam do domu patrze a ja mam femibion natal 1 a ten co kupiłam to femibion natal classic....jak zobaczyłam cene to już oślepłam i nawet nie sprawdzałam co tam pisze hahhaha bo przeciez 19,90 ..i to jeszcze 60 tabletek....a skakałam w pracy ile to zaoszczedziłam bo w tamtym jest 30 tabletek ale tak patrze na skład i w tym natal clasic nie ma tylko L-metylofolianu wapnia a dodatkowo jest beta karoten wit.D magnez żelazo cynk miedz i mangan....i na classicu pisze ze dla kobiet planujących ciążę w ciąży i karmiących piersią... a na natal 1 dla kobiet planującuch ciążę i do końca 12 tygodnia ciązy...

Jak myślicie jak mi się skończy to normalnie mogę brać ten femibion natal classic????

zaręczyny 09.08.2010

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
Stary 2013-05-10, 07:18   #727
niunia32
Zakorzenienie

do kąpieli jest też ziajka (działa jak Emolium i inne) i kosztuje ok 13 zł w aptece...
my stostujemy, bo mloda ma atopową skórę. Olianu i jeszcze coś innego mieliśmy przeszliśmy na Ziajkę. Jest od pierwszego dnia życia

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 07:34   #728
ilona_0105
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Szkoda że nie udało Ci się iść na wizytę, ale jakie poświecenie ze strony TŻ
On się tylko tak poświęca jak coś przeskrobie inaczej nie ma mowy TŻ się smieje ,że to złośliwość rzeczy martwych ,że musiałam zostać dłużej w pracy.... albo ,że nasze dzidzia maczała w tym palce mówi ,że nie damy mu spokojnie urosnąć tylko tak podglądamy co chwilę......

A wczoraj moja stała klienta która przychodzi do nas dobre kilka lat stanęła przy mnie i mówi coś mi się pani zmienia hmmmm.... że ja to w ciąży chyba jestem ..... w momencie zbladłam no to co zaczęłam się śmiać bo nikt nie wie z pracy a było pusto na salonie i wszyscy słyszeli.... ona mówi ,że jak przyjdzie za miesiąc to jej powiem ,że miała rację.... Jakaś czarownica z tej baby chyba

zaręczyny 09.08.2010

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
Stary 2013-05-10, 07:34   #729
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
O ja Cie. też mam takie badziewie z apteki.właściwie posłużył mi jakoś w 4 czy 5 dobie, gdy młoda nie chciała jedenj piersi (po odciągnięciu już chciała). prawie dwa dni jechała na jedenj piersi

ja bym się bała użyć katarka - podłącza się do odkurzacza
ja mam nosalka, cos ala frida, jestem zadowolona

Cześć
No katarka to już w ogóle, napewno bym nie kupiła
Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Ciekawe, jak tam coralady
No właśnie!

olenka1304
Trele_Morele
paulinaizabela
Antibia86
24Kasiula
nemosek
budowniczka-
niunia_20
(maszdzisiaj wizyte? bo w kalendarzu jesteś wpisana 10/13)?

Dziewczyny KCIUKI!!! i chwalić się fasolkami małymi moża ktoś pozna płec? ;>
Stary 2013-05-10, 07:41   #730
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Cytat:
Będzie dobrze

koala- nie mówię, że źle jest mieć sterylizator. Wiadomo że to nie zaszkodzi ale bez przesady, nie rozumiem niektórych matek ( w tym jedna z mojej rodziny) która co pranie wyparza ubrania itp.

A ja najadłam się słodkiego żeby ruchy poczuć i dalej nic :/

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

w tesco te serki kosztują niecałą złotówkę
ojjj a może Twój dzidziuś nie przepada za słodyczami? Tylko np miałby ochotę na ogóraska
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;40728472]podczytałam ostatnie wpisy tak pobieżnie.

Dziękuję za wsparcie dziewczyny- faceci chyba tak mają, nie mają instynktu sami z siebie.

Co do kremów to ja próbowałam wielu i na pupkę i jakieś suchości u dzidzi Linomag najlepszy. Do kąpieli dziecka najlepszy emolienty- nie są najtańsze (Emolium, Oliatum), ale najlepsze dla dzieci. Żadne Johnsony bo strasznie wysuszają skórę dziecka i często uczulają!

Do podcierania kupowałam najpierw chusteczki pampersa, ale to się ciągnie wieki, a budżet płacze więc potem przerzuciłam się na Bambino i też było dobrze, a taniej.

A tak jeszcze z moich przemyśleń to może to głupio zabrzmi... ale czy nie macie wrażenia, że w ciąży się głupieje? ;p Ja czasem mam taką zaćmę, że szok ;p W urzędach nie wiem co do czego, a jestem po administracji i znam dobrze przepisy itp. Ktoś do mnie mówi, a ja nie czaję o co chodzi... ;p Chyba myślami jestem gdzieś indziej[/QUOTE]
oj głupieje......
Cytat:
też mi się wydaje, że głupieję brakuje mi określeń na czynności, rzeczy itp. Nie czaje co do mnie niektorzy mówią
masz normalnie napisane : USG połówkowe czy jakoś inaczej? ;D

super że plamień nie ma

a ja siedzę i płaczę jak bóbr, nie mogę przestać myśleć o tej dziewczynie co straciła dziecko w 37tc. Straszna tragedia i co chwilę sobie przypominam i płaczę. Dlaczego to spotyka ludzi??? ktorzy dbają o swoje dzieci, ciaże, nie piją alkoholu nie ćpają itd..????
czemu ten świat jest taki niesprawiedliwy!??
z tego co kojarzę chyba dziś pogrzeb ma... na prawdę straszna tragedia...
Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Magalska Ja kupię elektryczny, siedzisz sobie i pyka za Ciebie.Nie wyobrażam sobie ręcznego ,mojej siostrze odciski sie od pompowania porobiły.
chyba rzeczywiście jak już to kupię elektryczny 6 biedronek
Cytat:
Ja jeszcze tylko jedno napisze Wam bo wczoraj już zapomniałam z tego wszystkiego.
Wczoraj wjechałam przy cofaniu w latarnięZbiłam reflektor,małe wgniecenie i trochę obrysowane na zderzaku...Zdarzyło mi się to pierwszy raz odkąd mam prawko(od kilku lat)
I to było po usg,zadzwoniłam do Tżta rozpłakałam się tak mi nerwy puściły że hej.Płakałam ze szczęście że wszystko ok z Dzidziolem,poszłam do lumpka żeby się rozerwać i uspokoić.No tak się uspokoiłam że wsiadłam do samochodu zaczęłam spokojnie cofać i bach latarnia(a przecież jej wcześniej tam nie było,nie widziałam jej w ogóle!!!)
Ale się zwyzywałam o matko

Anoula,Miki

A tak w ogóle mamy dużo ślubów na wątku
ojj... kto postawił tam tą latarnie??
Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Oto wyprawka poprawiona według mamusiowych zaleceń ;

1.Ubranka ; ( wymienie tylko to co według mnie jest konieczne , nie wspominam o całej masie innych , które już nazbierałam
*Body z krótkim rękawem - 5szt ( Dla mamuś zimowych raczej nie przydatne chyba że w domu będzie bardzo ciepło , wtedy zalecany rozmiar 68 )
*Body/bluzki z długim rękawem - 5szt
*Pajacyk / Śpioszki - 5szt
*Ciepły pajacyk
* Bluzy/sweterki - 3 szt
*Niedrapki - 3szt
*Skarpetki -5szt
*Czapeczki cieńkie - 3szt
*Czapka ciepła , na wyjścia - 2szt
*Kombinezon
*Śliniaczki
2.Pielęgnacja
*frida
*wanienka
*2/3 duże ręczniki kąpielowe
*Krem ( Do pupy np.; Linomag maść , do twarzy )
* Sudocrem - na odparzenia
*Mydełko , płyn do mycia ciała
* Płatki kosmetyczne
*Sól fizjologiczna
*Nożyczki do paznokci / cążki
*Pieluchy tetrowe - podobno 15/20 szt to norma.
*Miękka szczoteczka do włosów
*Proszek do prania
* Płyn do płukania ( specjalny dla noworodków)
* Oliwka
* Patyczki do uszu
* Octanisept - do pielęgnacji pępka
3.Inne
* Sterylizator do butelek ( zbędny przy karmieniu tylko piersią)
*Butelki ( nie wymienię jakie bo się nie zagłębiałam w temat , dawno już kupiłam cały zestaw)
*Pogrzewach do butelek ( zbędny przy karmieniu tylko piersią)
* Bujaczek dla maluszka
* Termometr do wody
*Smoczek uspokajacz ( MAm taki malutenki z TT)
*Termometr dla dzidziusia( Cyfrowy , do ucha , rtęciowy - sama się jeszcze zastanawiam )
* Kocyk cieniutki - 2 szt
*Rożek - 2 szt
* Termoopakowanie do butelki
*Elektroniczna niania ( można ściągnąć aplikację na telefon )
* Przewijak
*Karuzelka nad łóżeczko ( od 3 miesiąca )
*Klips do smoczka
* Laktoator ( przydatny chociażby na rozkręcenie laktacji)
* Herbatka z koperku na kolki
4.Dla mamy ;
*kapturski na piersi
* krem na pogryzione sutki polecam Mustella, nie jest tania ale nie trzeba jej zmywać przed podaniem piersi
*majtki siatkowe - ja miałam 3 szt. albo 4 szt.
*podkłady poporodowe - poszły mi 4 paczki
* koszule nocne - moim zdaneim 3 sztuki, w tym jedna może być stara na zniszczenie do porodu i wyrzucenie
*mydło szare - Biały Jeleń - dzięki niemu rana po nacięciu zaschła szybko i po 4 dniach byłam wzorem dla polożnych
*herbatki laktacyjne
może by to umieścić na pierwszej stronie?

za dzisiejsze wizyty
za wczorajsze

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 07:50   #731
Trele_Morele
Zakorzenienie

Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Wstalam! U mnie jest 6.40 !! Ostatnio o tej godzinie bylam na nogach jak miałam na 8 rano do szkoły moj Tż obudził mnie hasłem ; ale beda jaja jak sie okaże że ta dziewczynka ma jajuszka ) Ten to ma podejscie a ja juz sie denerwuje :P

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-05-10, 07:50   #732
ilona_0105
Raczkowanie

gratuluję wszystkich udanych wizyt wczorajszych i nie tylko

i trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
ach.... zazdroszczę wam oglądania waszych bobasków
może dzisiaj będę miała siłe jechać do szpitala po 20 bo do 19 w pracy ....bllee

zaręczyny 09.08.2010

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
Stary 2013-05-10, 07:51   #733
magalska
Zadomowienie

Cytat:
Wstalam! U mnie jest 6.40 !! Ostatnio o tej godzinie bylam na nogach jak miałam na 8 rano do szkoły moj Tż obudził mnie hasłem ; ale beda jaja jak sie okaże że ta dziewczynka ma jajuszka ) Ten to ma podejscie a ja juz sie denerwuje :P

hihihi ale by były jajca hihi
a na którą masz wizytę?

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-05-10, 07:54   #734
ilona_0105
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
ojjj a może Twój dzidziuś nie przepada za słodyczami? Tylko np miałby ochotę na ogóraska

oj głupieje......

z tego co kojarzę chyba dziś pogrzeb ma... na prawdę straszna tragedia...

chyba rzeczywiście jak już to kupię elektryczny 6 biedronek

ojj... kto postawił tam tą latarnie??

może by to umieścić na pierwszej stronie?

za dzisiejsze wizyty
za wczorajsze
jestem za bo nie będziemy musiały szukać

zaręczyny 09.08.2010

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
Stary 2013-05-10, 07:56   #735
magalska
Zadomowienie

Cytat:
hihihi ale by były jajca hihi
a na którą masz wizytę?
Trele już zobaczyłam fajnie że tak z rana daj znać jak będziesz po

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

Cytat:
jestem za bo nie będziemy musiały szukać
to rybciu dodaj post trele tam gdzie trzeba

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-05-10, 07:57   #736
Trele_Morele
Zakorzenienie

Mam nadzieje ze mi powiedza wogole plec bo tutaj to roznie bywa .. Czasami nie chca powiedziec ze wzgledu na rozne religie , gdzie nie zawsze ktos jest zadowolony z kolejnej corki!! A co aborcji droga otwarta do 23 tygodnia? Nie moge sobie nawet wyobrazic ze ludzie to robia .. A wizyte mam na 8.40

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-05-10, 07:57   #737
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
On się tylko tak poświęca jak coś przeskrobie inaczej nie ma mowy TŻ się smieje ,że to złośliwość rzeczy martwych ,że musiałam zostać dłużej w pracy.... albo ,że nasze dzidzia maczała w tym palce mówi ,że nie damy mu spokojnie urosnąć tylko tak podglądamy co chwilę......

A wczoraj moja stała klienta która przychodzi do nas dobre kilka lat stanęła przy mnie i mówi coś mi się pani zmienia hmmmm.... że ja to w ciąży chyba jestem ..... w momencie zbladłam no to co zaczęłam się śmiać bo nikt nie wie z pracy a było pusto na salonie i wszyscy słyszeli.... ona mówi ,że jak przyjdzie za miesiąc to jej powiem ,że miała rację.... Jakaś czarownica z tej baby chyba
ale można to wykorzystać jak już przeskrobie hehe.

Klientka miała nosa

Cytat:
I to mi się właśnie podoba m.in. w moim TŻ (a widzę że nie tylko on się tak zachowuje) ja się stresuje wizytami jak diabli a ten sobie żartuje przez co ze mnie trochę schodzą nerwy.

za dzisiejsze wizyty
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 08:00   #738
magalska
Zadomowienie

Cytat:
Mam nadzieje ze mi powiedza wogole plec bo tutaj to roznie bywa .. Czasami nie chca powiedziec ze wzgledu na rozne religie , gdzie nie zawsze ktos jest zadowolony z kolejnej corki!! A co aborcji droga otwarta do 23 tygodnia? Nie moge sobie nawet wyobrazic ze ludzie to robia .. A wizyte mam na 8.40

Ja też sobie nie mogę tego wyobrazić, a jakbyś wcześniej napomniała że na ostatnim usg było widać że dziewczynka i czy mogą to potwierdzić teraz no i dodaj że się bardzo cieszysz że dziewczynka a teraz u Ciebie kiedy następna wizyta Ci przysługuje?

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-05-10, 08:06   #739
ilona_0105
Raczkowanie

Cytat:

Może twój TŻ chce jajuszka
Mój TŻ też mnie obudził zapachem z kuchni o 5 rano ....bo rabił sobię sam jajecznice na śniadanie a nigdy nie je w domu przed praca....jak byłam na L4 to codziennie wstawałam razem z nim ,żeby mu zrobić świeże śniadanko do pracy....a potem szłam dalej spać
oczywiście zakosiłam mu trochę jajecznicy ale zrobił troszkę wiecej bo wiedział ,że wstane

oj jak ja lubie jak czasami coś przeskrobie

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Poweidzcie mi co myślicie na temat tego femibionu??? natal 1 czy clasic.....??

zaręczyny 09.08.2010

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
Stary 2013-05-10, 08:09   #740
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też sobie nie mogę tego wyobrazić, a jakbyś wcześniej napomniała że na ostatnim usg było widać że dziewczynka i czy mogą to potwierdzić teraz no i dodaj że się bardzo cieszysz że dziewczynka a teraz u Ciebie kiedy następna wizyta Ci przysługuje?
Tak wlasnie sprobuje zdrobic .. A następna wizyta ? Jak wszystko ksiazkpwo to to ostatnie usg. Super nie ? I tak pojde prywatnie do Polki tylko ze 100funtow nie moje

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-05-10, 08:15   #741
ilona_0105
Raczkowanie

Cytat:
ja też sobie tego nie mogę wyobrazić !!!!!
ja w tym dniu w którym wyszedl mi pozytywny test ciążowy to już byłam zakochana w dzidziolu a nie mówię o tym co będzie jak się urodzi skoro w pierwszym dniu już byłam zakochana
To jest najpikniejsze co może być w naszym życiu

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

możecie mnie wpisać 15,05 godz 12 usg + wizyta

zaręczyny 09.08.2010

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
Stary 2013-05-10, 08:19   #742
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
aaa, pytam bo właśnie się zastanawiam nad tym czy będę robiłą dwa- jedno połówkowe i drugie dopplerowskie czy jednak to to samo..
Może zrobią Ci 2 w 1
Cytat:

Maomai
Ja tez mam niskie ciśnienie,90/60 ratuję się kawką bo nieraz śpię na stojąco,narkolepsja po prostu.
Brawo za wizytę
Ja z natury nie piję kawy i nie tylko teraz kiedy jestem w ciąży tylko wogóle wogóle, dlatego ratuję się pepsi chociaż. Wszyscy dookoła mi się dziwią jak słyszą że kawy nie piję, a mnie poprostu nie smakuje

Cytat:
No katarka to już w ogóle, napewno bym nie kupiła

No właśnie!

olenka1304
Trele_Morele
paulinaizabela
Antibia86
24Kasiula
nemosek
budowniczka-
niunia_20
(maszdzisiaj wizyte? bo w kalendarzu jesteś wpisana 10/13)?

Dziewczyny KCIUKI!!! i chwalić się fasolkami małymi moża ktoś pozna płec? ;>
Powiem Wam że ja w pracy i w rodzinie spotkałam się z tym katarkiem do odkurzacza, a dla mojego młodszego brata miałam fridę. I szczerze jeżeli sama będę kupować to katarek. O wiele szybciej i łatwiej, może nie będę go stosować u maleństwa takiego 2-3 miesięcznego ale później napewno.

Trzymam również kciukacy za dzisiejsze wizyty i chwalić się

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 08:24   #743
magalska
Zadomowienie

Cytat:
Tak wlasnie sprobuje zdrobic .. A następna wizyta ? Jak wszystko ksiazkpwo to to ostatnie usg. Super nie ? I tak pojde prywatnie do Polki tylko ze 100funtow nie moje

czyli następny raz masz się stawić na porodówce? nieźle...
Cytat:
Może twój TŻ chce jajuszka
Mój TŻ też mnie obudził zapachem z kuchni o 5 rano ....bo rabił sobię sam jajecznice na śniadanie a nigdy nie je w domu przed praca....jak byłam na L4 to codziennie wstawałam razem z nim ,żeby mu zrobić świeże śniadanko do pracy....a potem szłam dalej spać
oczywiście zakosiłam mu trochę jajecznicy ale zrobił troszkę wiecej bo wiedział ,że wstane

oj jak ja lubie jak czasami coś przeskrobie

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Poweidzcie mi co myślicie na temat tego femibionu??? natal 1 czy clasic.....??
cieżko powiedzieć najlepiej znajdź na necie dokładny skład tego natal 1 i porównaj z clasic, najważniejsze ile kwasu foliowego ma...

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-05-10, 08:32   #744
ilona_0105
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Może zrobią Ci 2 w 1

Ja z natury nie piję kawy i nie tylko teraz kiedy jestem w ciąży tylko wogóle wogóle, dlatego ratuję się pepsi chociaż. Wszyscy dookoła mi się dziwią jak słyszą że kawy nie piję, a mnie poprostu nie smakuje

Powiem Wam że ja w pracy i w rodzinie spotkałam się z tym katarkiem do odkurzacza, a dla mojego młodszego brata miałam fridę. I szczerze jeżeli sama będę kupować to katarek. O wiele szybciej i łatwiej, może nie będę go stosować u maleństwa takiego 2-3 miesięcznego ale później napewno.

Trzymam również kciukacy za dzisiejsze wizyty i chwalić się
Ja też nie piję kawy a mam niskie ciśnienie ...kilka razy w roku napije sie takiej 3w1 ale to prawie pól na pól z mlekiem

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Cytat:
czyli następny raz masz się stawić na porodówce? nieźle...

cieżko powiedzieć najlepiej znajdź na necie dokładny skład tego natal 1 i porównaj z clasic, najważniejsze ile kwasu foliowego ma...
Już wcześniej pisałam
patrze na skład i w tym natal clasic nie ma tylko L-metylofolianu wapnia a dodatkowo jest beta karoten wit.D magnez żelazo cynk miedz i mangan....i na classicu pisze ze dla kobiet planujących ciążę w ciąży i karmiących piersią... a na natal 1 dla kobiet planującuch ciążę i do końca 12 tygodnia ciązy...

mnie się wydaje ,że chyba moge normalnie to brac ....ale wolę się z wami skonsultować...

zaręczyny 09.08.2010

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
Stary 2013-05-10, 08:33   #745
maomami
Wtajemniczenie

A ja próbuję się dodzwonić do przychodni żeby sie zarejestrować na USG ale póki co nikt łaskawie nie chce odebrać nie wiem od której jest czynna tam rejestracja, bo ja chodzę do oddziału tej przychodni ale w inne miejsce, a na USG mi daje doktorek skierowanie gdzie indziej.

Dodzwoniłam się
Anoula bardzo bym prosiła o wpisanie USG połówkowego 28.05 g. 15:25, a wizytę mam 29.05 o godz. 16:10 Pani chciała mi dać termin na 4 czerwca ale chciałam USG przed wizytą, bo kolejny raz tak z niczym iść na wizytę i tylko po to żeby doktorek mnie sprawdził to mi się nie chce.Oj ale chciałabym poznać płeć ciekawe czy dzidziuś będzie chciał współpracować

Edytowane przez maomami
Czas edycji: 2013-05-10 o 08:44
maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 08:45   #746
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeszcze Ci to wypomni za miesiąc, dwa
A co do Femibionu to uważam, że jak skończysz jedynkę to możesz brać Classic, bo on jest na cały okres ciąży. Tylko z tego co wiem nie kwasów omega, musiałabyś podpytać lekarza czy warto dodatkowo łykać jakieś kwasy.

Trzymam kciukasy za wszystkie dzisiejsze wizyty i czekam na relację!

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 09:06   #747
perfuzja
Zakorzenienie

U mnie szalone nerwy - dzisiaj wizyta - baaardzo chciałabym miec od razu usg, inaczej to troche bez sensu bedzie

A jutro ślub, maszyna ruszyła, zjeżdżają sie goście. Generalnie są emocje
Stary 2013-05-10, 09:08   #748
coralady
Wtajemniczenie

Witam!

Gratuluje udanych wizyt !

U mnie też udana.Dzidziuś nie ma już przepukliny Wszystko sie wchłonęło do brzuszka.Kamień spadł mi z serca
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 09:10   #749
kasias_84
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny! jak tam wasze fsolki sie dzis czują?
ja z nieciepliwością czekam na 14/05 - usg genetyczne...
kasias_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 09:17   #750
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
U mnie też udana.Dzidziuś nie ma już przepukliny Wszystko sie wchłonęło do brzuszka.Kamień spadł mi z serca

Wiedziałam!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości