Wiosenne słonko, majowa burza, kolejna PMka na Męża się wkurza! PM13 cz.50 - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-10, 09:20   #2161
cowie
Zakorzenienie

Dot.: Wiosenne słonko, majowa burza, kolejna PMka na Męża się wkurza! PM13 cz.50

Cytat:
Napisane przez Kruche Ciastko Pokaż wiadomość
Panii, obsluga pirsza klasa

Po tym co widziałam jakiś czas temu na wątku, co się działo z obrączkami to straciłam zaufanie do Apartu...

18.05.2015
Leoś
cowie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 09:21   #2162
malinka9191
Zakorzenienie

Dot.: Wiosenne słonko, majowa burza, kolejna PMka na Męża się wkurza! PM13 cz.50

Cytat:
Napisane przez Kyiia Pokaż wiadomość
Nie wiem, ale mój zaręczynowy u nich kupiony musieliśmy zmniejszyć bo był za luźny. TŻ musiał przedstawić paragony, mi dali coś w rozmiarze do przymierzenia i kazali wrócić za miesiąc. Po miesiącu pierścionek był gotowy. Nic za to nie płaciliśmy

Wydaje mi się że ze zwiększeniem też nie powinno być problemu jeśli kupowaliście u nich i macie paragony.
mamy paragony
tylko najpierw chcemy zalatwic te cyrkonie

a tak w ogole to musze isc do tego apartu w ktoreym kupowalismy pierscionek czy moge w jakimkolwiek innym aparcie to zalatwic?
Stary 2013-05-10, 09:22   #2163
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

Cytat:
Napisane przez acidka Pokaż wiadomość
Ja mam śnieżną biel, ale tak sobie myślę, że chciałabym mieć i pierścionek zaręczynowy i obrączki mamy złote, więc jakoś tak mi się wydaje, że ładnie by to wyglądało. I zastanawiam się, czemu to jest tak mało popularne - może nie pasuje a ja po prostu tego nie widzę....

A masz już wybraną biżuterię?
Mysle, ze bedzie pasowac, jesli wszystko bedziesz miala z tego, a suknia nie ma srebrnych/zimnych aplikacji.

Jesli chodzi o bizuterie to jestem purystka, na co dzien jej nie nosze, albo b. drobną. Dopiero sie przymierzam, ale wiem, ze kolczyki to beda wkrety zwykle, a lancuszek bedzie taki mega mega cieniusienki, ze ledwie widoczny.
Moja mama kiedys taki miala, ale wzielam do zabawy i zerwalam A byl po prostu jak taka jedna, zlota niteczka Pieknie na szyi by wygladal do sukni bez ramiaczek. I akiego bede szukac
Tylko to trzeba osobiscie pojsc do salonow, bo zdjecia lancuszkow na stronach internetowych nie oddaja tego, jak one wygladaja.

A Ty co planujesz?

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
Napisane przez cowie Pokaż wiadomość
Po tym co widziałam jakiś czas temu na wątku, co się działo z obrączkami to straciłam zaufanie do Apartu...
Oo, co sie dzialo?
Stary 2013-05-10, 09:23   #2164
Kyiia
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego co doczytałam z ostatniej strony, to Perf ma dziś badanie i JUTRO ślub... Rany, jak ten czas leci.
Wszystkiego dobrego, kochana

Dziewczyny, czy któraś z was planuje złotą biożterię na ślub? I dlaczego nie?
Bo ja ostatnio o tym myślę...
Ja myślę o delikatnej złotej biżuterii. Dostałam śliczny komplecik z żółtego złota od chrzestnego na 18-stkę, i myślę że super sie sprawdzi na ślubie
Pytanie tylko co na to TŻ. Bo stwierdził że zamówi specjalnie na ślub kolczyki i łańcuszek z zawieszką pasującą do mojej obrączki. Tak żebym miała komplet Tyle że to wtedy w białym złocie by było.

Jeśli faktycznie zdąży z zamówieniem to będę się zastanawiać którą biżuterię mam założyć
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.

Kyiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 09:23   #2165
Anaelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paula1109 Pokaż wiadomość
jak to robicie ? jedna duża kartka z rozkładem czy winietki ?
niestety ale dwunasty tydzień to jest już człowiek
Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Jeśli dochodzi do poronienia to w bardzo dużym procencie jest to zdeformowany albo bardzo chory plod, a nie plod, ktory moglby kiedys byc słodkim bobaskiem.
ło ludzie
co za temat w przeddzień ślubu

zmykaj Kochana robić się na bóstwo, uśmiechnij się szeroko (jak zwykle) i odrzuć wszystkie smutne/ciężkie myśli i tematy.

Jutro jest Wasz dzień; daj znać co powidział lekarz ale ja myślę, że wszystko będzie w porządeczku a jutro mały okruszek będzie świętował razem z Rodzicami

nowy login - stara wizażanka
Anaelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 09:23   #2166
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
mamy paragony

a tak w ogole to musze isc do tego apartu w ktoreym kupowalismy pierscionek czy moge w jakimkolwiek innym aparcie to zalatwic?
Jakimkolwiek. Oni nie robia tego na miejscu, tylko wysylaja.
Stary 2013-05-10, 09:23   #2167
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem, ale mój zaręczynowy u nich kupiony musieliśmy zmniejszyć bo był za luźny. TŻ musiał przedstawić paragony, mi dali coś w rozmiarze do przymierzenia i kazali wrócić za miesiąc. Po miesiącu pierścionek był gotowy. Nic za to nie płaciliśmy

Wydaje mi się że ze zwiększeniem też nie powinno być problemu jeśli kupowaliście u nich i macie paragony.

Miesiąc na zmniejszenie pierścionka
Chyba na głowę upadli

To już wolałabym iść do jubilera, zapłacić 30 zł i mieć pierścionek za 10 minut!

18.05.2015
Leoś

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-10, 09:24   #2168
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
i wlasnie dlatego mam teraz takie obawy o te gwarancje i w ogole
Stary 2013-05-10, 09:24   #2169
acidka
Zakorzenienie

Cytat:
ja będę miała. Gdyż uwielbiam ten kolor w pierścionkach.
Mam zaręczynowy i libankę w tym kolorze
A masz już wybraną?
I co to jest libanka?

Cytat:
Napisane przez ennostiel Pokaż wiadomość
Ja po prostu nie przepadam za złotem, wyjątkiem jest mój zaręczynowy i obrączka będzie z mieszanego białego i żółtego - ale są subtelne i nie gryzą się z innymi ozdobami. A tak to tylko srebro albo białe złoto
Cytat:
Napisane przez weronikad2 Pokaż wiadomość
Ja mam ala srebrna dlatego ze mam taka aplikacje na suknii zlote by raczej nie pasowalo.....
Cytat:
Napisane przez myszka 1234567 Pokaż wiadomość
Gdzieś przed ślubem czytałam ze biżuterię sie dobiera do kolory obrączki i zaręczynowego, zeby sie to nie gryzło Ale to chyba jakaś bzdura Ja miała srebrną bo po prostu się dobrze w tym czuje Zareczynowy mam z białego złota, a obrączkę z mieszanego
No właśnie, mam poczucie, że większość z nas ma srebrną, ale rozumiem, że to po prostu kwestia wolnego wyboru a nie tego, że złoto na własnym ślubie to obciach albo faux-pas?

mama 2015 i 2018
acidka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 09:25   #2170
Anaelle
Wtajemniczenie

Cytat:
ja jestem zakochana w moim pierścionku zaręczynowym z Apartu ale jakościowo..... obrączki kupiliśmy już gdzieś indziej...

zmykam na zebranie

nowy login - stara wizażanka
Anaelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 09:25   #2171
naiat
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam śnieżną biel, ale tak sobie myślę, że chciałabym mieć i pierścionek zaręczynowy i obrączki mamy złote, więc jakoś tak mi się wydaje, że ładnie by to wyglądało. I zastanawiam się, czemu to jest tak mało popularne - może nie pasuje a ja po prostu tego nie widzę....
Ja będę mieć srebrną/z białego złota bo:
- nie lubię żółtego złota,
- pierścionek i obrączkę będę mieć z białego,
- nie pasuje mi żółta biżuteria do białych sukienek.
Więc u mnie to wszystko łączy się w całość i jedno z drugim jest związane.

Jeśli lubisz żółte złoto i podoba Ci się żółta biżuteria do białej sukienki to załóż.
Stary 2013-05-10, 09:25   #2172
Kyiia
Zakorzenienie

Cytat:
mamy paragony

No to jak są paragony to nie powinniście mieć problemów. My poszliśmy do tego w którym pierścionek został kupiony. Więc nie wiem jak wyglądałaby sprawa reklamacji w innym salonie. Wydaje mi się że powinni uwzględnić ponieważ to duża sieć Natomiast czy uwzględnią? Nie wiem jak wyglądają u nich takie procedury
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.

Stary 2013-05-10, 09:26   #2173
myszka 1234567
Zakorzenienie

Cytat:
A masz już wybraną?
I co to jest libanka?

No właśnie, mam poczucie, że większość z nas ma srebrną, ale rozumiem, że to po prostu kwestia wolnego wyboru a nie tego, że złoto na własnym ślubie to obciach albo faux-pas?

Nigdy o czymś takim nie słyszałam, zeby to był obciach Jezeli pasuje Ci złoto żółte to bierz
myszka 1234567 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 09:27   #2174
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
a jaka będziesz miała wódkę ?
Żubrówka Biała

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 09:27   #2175
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Jakimkolwiek. Oni nie robia tego na miejscu, tylko wysylaja.
a to dobrze, bo nie wiem czy bedzie nam dane byc w tamtym akurat salonie co kupowalismy.
Cytat:
Chyba na głowę upadli

To już wolałabym iść do jubilera, zapłacić 30 zł i mieć pierścionek za 10 minut!
tylko, ze wtedy gwarancja przepada, ale z 2 strony nie wiem czy bym sie wyrobila oddajac go 2 razy im
Stary 2013-05-10, 09:27   #2176
Antilia
Uzależnienie

Cytat:
Z tego co doczytałam z ostatniej strony, to Perf ma dziś badanie i JUTRO ślub... Rany, jak ten czas leci.
Wszystkiego dobrego, kochana

Dziewczyny, czy któraś z was planuje złotą biożterię na ślub? I dlaczego nie?
Bo ja ostatnio o tym myślę...
Bo nie kupiłabym w złocie tak okazałej to raz a dwa, że na dzień dzisiejszy brylantów a nawet cyrkonii nie oprawia się w żółtym złocie - w białym/srebrze dużo ładniej są eksponowane

Ćwiczę z Ewką, bo nic się samo nie wydarzy!
Skalpel: 48 + 17
Skalpel II: 3

Bridezilla
Antilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 09:27   #2177
cowie
Zakorzenienie

Cytat:

Oo, co sie dzialo?

Zabijcie mnie, ale nie pamiętam która z dziewczyn () zamówiła u nich obrączki. Mam nadzieję, że mnie nie skrzyczy za rozprzestrzenianie opowieści :tobra:
Wybrali wzór, spisali umowę z wzorem obrączek, szerokością i rozmiarem. I co się okazało przy odbiorze?
Damska obrączka miała grubość dajmy na to 1,5 mm, nadomiast męska powiedzmy 0,7 mm. Różnica w grubości była strasznie widoczna. I pomimo, że męska obrączka sporo większa to była lżejsza od damskiej.
I co Apart powiedział? Sorry, w umowie nie ma spisanej grubości i masy obrączek.

18.05.2015
Leoś
Stary 2013-05-10, 09:27   #2178
zazdrosnica0
Zadomowienie

Cytat:

o widzę że ktoś mnie do tablicy wywołał
na samą myśl o Aparcie gotuje się we mnie, ale co zrobić już po fakcie... nawet wczoraj dzwonili do mnie że moja zmniejszona obrączka na mnie już czeka (zaniosłam 2 maja i powiedzieli że dopiero mam się jej spodziewać ok 1 czerwca, a tu szok że tydzień niecały im to zajęło) no i mamy swoje drewniane pudełko - po upomnieniu wreszcie nam je dali

Cytat:

Oo, co sie dzialo?
wejdź na mój profil i popatrz na posty z okolicy 7-8 kwietnia tam będzie wszystko opisane
12.1.2013 - zaręczyny
16.11.2013 -

zazdrosnica0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 09:29   #2179
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
a to dobrze, bo nie wiem czy bedzie nam dane byc w tamtym akurat salonie co kupowalismy.

tylko, ze wtedy gwarancja przepada, ale z 2 strony nie wiem czy bym sie wyrobila oddajac go 2 razy im

To mi w takim razie gwarancja przepadła już następnego dnia po dostaniu pierścionka
Bo TŻ kupił za duży i ja polazłam do pobliskiego jubilera i zmniejszyłam

No nic, kamień się na szczęście trzyma

18.05.2015
Leoś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-10, 09:29   #2180
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zazdrosnica0 Pokaż wiadomość
na samą myśl o Aparcie gotuje się we mnie, ale co zrobić już po fakcie... nawet wczoraj dzwonili do mnie że moja zmniejszona obrączka na mnie już czeka (zaniosłam 2 maja i powiedzieli że dopiero mam się jej spodziewać ok 1 czerwca, a tu szok że tydzień niecały im to zajęło) no i mamy swoje drewniane pudełko - po upomnieniu wreszcie nam je dali

wejdź na mój profil i popatrz na posty z okolicy 7-8 kwietnia tam będzie wszystko opisane

Oooo właśnie! To Ty byłaś!
Wybacz, że zapomniałam

18.05.2015
Leoś
Stary 2013-05-10, 09:29   #2181
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Wiesz co, no w teorii to mozemy dyskutować

Pewnie byłoby mi troche przykro, ze na cos sie nastawilam, a nie wyszło. Ale nie wyobrażam sobie, ze mogłabym przez pól roku przeżywać żałobę czy zorganizować pochówek - serio czytałam takie historie.

Pewnie, ze gdyby zdarzyło sie to na późniejszym etapie, to byłabym pewnie w bardzo złym stanie. Ale do 12 tygodnia racjonalnie wiem, ze może sie to wydarzyć i ze generalnie jest to dobre.
też tak sobie tłumaczę, lepiej mieć na razie takie nastawienie niż później przykrą niespodziankę... co prawda nie jestem jeszcze w ciąży ale po ślubie bardzo bym chciała i gdyby coś nie wyszło - zazwyczaj samoistne poronienia występują między 4-8tc to pewnie by mi było żal, ale żadnych pogrzebów i żałoby nie przewiduję...
pewnie nie będę mogła się powstrzymać z ta nowiną, ale wymyśliłam sobie że dopiero 12 tyg powiem rodzicom, bo wiem jacy oni są i wiem też że gdyby coś nie wyszło to ich pocieszanie strasznie by mi się odbiło na zdrowiu, bo może i nie chcieliby zle ale ciągłym gadaniem żebym się nie martwiła sprawialiby to że ciągle bym o tym pamiętała.

Wiem że nie powinno się zakładać najgorszego, ale widziałam 2 koleżanki które traciły swoje dzieci tak właśnie do 8tc i strasznie to przeżywały - później kontakt zerowy, depresje, pogorszenie relacji z tż itd, ja wole sobie to tłumaczyć tak że organizm ludzki jest jedną wielką zagadką i że tak czasami bywa, ale nie warto się poddawać
Stary 2013-05-10, 09:30   #2182
Kyiia
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba na głowę upadli

No my po drodze na wakacje jeszcze wyjechaliśmy. I jak wróciliśmy to pojechaliśmy odebrać. Ale wydaje mi się że oni właśnie mówili że jakiś miesiąc się czeka

Inna sprawa że dali mi po prostu nowy pierścionek w mniejszym rozmiarze I pani nam tłumaczyła że pierścionka się nie zmniejsza bo oczko, bo coś tam, i po prostu dali nowy w wybranym rozmiarze A na pytanie czemu musieliśmy miesiąc czekać odpowiedzieli że właśnie trzeba było pierścionek wysłać do głównej siedziby i tam dopiero coś tam coś tam. Jakoś tak dziwnie nam tłumaczyła. Zupełnie jakby się bali że co najmniej oczko podmieniliśmy przez te kilka dni co pierścionek był u TŻta.

Stary 2013-05-10, 09:32   #2183
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

Cytat:
A masz już wybraną?
I co to jest libanka?

Na pewno nie faux pas. Zlota bizuteria, dobrze wykonana i dobrana, jest moim zdaniem bardziej elegancka niz biale zloto/srebro.
W pracy tez do marynarek, koszul, stonowanych barw pasuje mi bardziej zloto i moim zdaniem lepiej wyglada Wiekszosc nosi bizuterie srebrna, bo latwiej ja komponowac ze soba i uwaza, ze zloto moze kojarzyc sie z odpustem i ruskim blichtrem, ale wszystko zalezy od tego, jak sie czlowiek ubiera. Ale co czlowiek to opinia i wazne, zeby nosic to, w czym sie lepiej czuje

floral%20black%20whtie%20shorts-%20white%20blazer-%20gold%20accessories-%20new%20age%20street%20.jpgKim-Kardashian-Black-Gold-Fashion-Friday-Accessories-0041-492x639.jpgtumblr_mje4ioUVr81s56tuyo1_500.jpgKim-Kardashian-Black-Gold-Fashion-Friday-Accessories-0191-492x327.jpgKim-Kardashian-Black-Gold-Fashion-Friday-Accessories-0211.jpg
Stary 2013-05-10, 09:32   #2184
paula1109
BAN stały

Cytat:
A masz już wybraną?
I co to jest libanka?

my chcemy taką jak na drugim zdjęciu
a libanka to jest pierścionek z Libanu . Rozkładany .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3188663289.jpg (75,1 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4271_1277831297_4c2a288101247.jpg (20,7 KB, 5 załadowań)

Edytowane przez paula1109
Czas edycji: 2013-05-10 o 09:37
paula1109 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 09:33   #2185
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
No my po drodze na wakacje jeszcze wyjechaliśmy. I jak wróciliśmy to pojechaliśmy odebrać. Ale wydaje mi się że oni właśnie mówili że jakiś miesiąc się czeka

Inna sprawa że dali mi po prostu nowy pierścionek w mniejszym rozmiarze I pani nam tłumaczyła że pierścionka się nie zmniejsza bo oczko, bo coś tam, i po prostu dali nowy w wybranym rozmiarze A na pytanie czemu musieliśmy miesiąc czekać odpowiedzieli że właśnie trzeba było pierścionek wysłać do głównej siedziby i tam dopiero coś tam coś tam. Jakoś tak dziwnie nam tłumaczyła. Zupełnie jakby się bali że co najmniej oczko podmieniliśmy przez te kilka dni co pierścionek był u TŻta.

Ja bym nie chciała, żeby mi pierścionek zamienili.
TŻ mi kupił sporo za duży, ale poszłam i zmniejszyłam. Bo to był ten od niego, który wybrał i w ogóle mój brylancik

A autentyczność kamienia sprawdza się w sekundę takim małym urządzonkiem

18.05.2015
Leoś
Stary 2013-05-10, 09:33   #2186
acidka
Zakorzenienie

Cytat:
Mysle, ze bedzie pasowac, jesli wszystko bedziesz miala z tego, a suknia nie ma srebrnych/zimnych aplikacji.

Jesli chodzi o bizuterie to jestem purystka, na co dzien jej nie nosze, albo b. drobną. Dopiero sie przymierzam, ale wiem, ze kolczyki to beda wkrety zwykle, a lancuszek bedzie taki mega mega cieniusienki, ze ledwie widoczny.
Moja mama kiedys taki miala, ale wzielam do zabawy i zerwalam A byl po prostu jak taka jedna, zlota niteczka Pieknie na szyi by wygladal do sukni bez ramiaczek. I akiego bede szukac
Tylko to trzeba osobiscie pojsc do salonow, bo zdjecia lancuszkow na stronach internetowych nie oddaja tego, jak one wygladaja.

A Ty co planujesz?

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Oo, co sie dzialo?
Nie, sukienka nie ma świecących ani srebrnych aplikacji, a ja chyba mam po prostu dobrą karnację do złota. Tak mi się przynajmniej wydaje.
Planuję mieć zielone buty i myślałam o komplecie kolczyki - wisiorek ze złota z jakimiś małymi kamykami. Coś w stylu:

http://allegro.pl/zloto-komplet-szma...223142165.html

Tylko nie jestem w stanie zupełnie sobie wyobrazić jak to będzie wyglądało na żywo

Cytat:
Ja myślę o delikatnej złotej biżuterii. Dostałam śliczny komplecik z żółtego złota od chrzestnego na 18-stkę, i myślę że super sie sprawdzi na ślubie
Pytanie tylko co na to TŻ. Bo stwierdził że zamówi specjalnie na ślub kolczyki i łańcuszek z zawieszką pasującą do mojej obrączki. Tak żebym miała komplet Tyle że to wtedy w białym złocie by było.

Jeśli faktycznie zdąży z zamówieniem to będę się zastanawiać którą biżuterię mam założyć
To co, trzymać kciuki, żeby nie zdążył?

Cytat:
Napisane przez naiat Pokaż wiadomość
Jeśli lubisz żółte złoto i podoba Ci się żółta biżuteria do białej sukienki to załóż.
o

mama 2015 i 2018
acidka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 09:37   #2187
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

Cytat:
Zabijcie mnie, ale nie pamiętam która z dziewczyn () zamówiła u nich obrączki. Mam nadzieję, że mnie nie skrzyczy za rozprzestrzenianie opowieści :tobra:
Wybrali wzór, spisali umowę z wzorem obrączek, szerokością i rozmiarem. I co się okazało przy odbiorze?
Damska obrączka miała grubość dajmy na to 1,5 mm, nadomiast męska powiedzmy 0,7 mm. Różnica w grubości była strasznie widoczna. I pomimo, że męska obrączka sporo większa to była lżejsza od damskiej.
I co Apart powiedział? Sorry, w umowie nie ma spisanej grubości i masy obrączek.
Cytat:
Napisane przez zazdrosnica0 Pokaż wiadomość

O kurcze, co za chams two z ich strony

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość

Wiem że nie powinno się zakładać najgorszego, ale widziałam 2 koleżanki które traciły swoje dzieci tak właśnie do 8tc i strasznie to przeżywały - później kontakt zerowy, depresje, pogorszenie relacji z tż itd, ja wole sobie to tłumaczyć tak że organizm ludzki jest jedną wielką zagadką i że tak czasami bywa, ale nie warto się poddawać
Nie jest az taka zagadka pod tym wzgledem tak, jak perfuzja napisala, to selekcja naturalna i sama natura decyduje o tym, ze taki plod jest chory i nie przetrwalby w swiecie. tzn. przetrwalby, bo mamy "zaawansowana medycyne" ale natura woli go usunac i z tym ja tez sie calkowicie zgadzam
Stary 2013-05-10, 09:37   #2188
zazdrosnica0
Zadomowienie

Cytat:
dokładnie tak jak opisałaś moja w rozmiarze 16 waży 4g Tż w rozmiarze 21 waży 3,6g obie mają 4mm szerokości, ale grubość znacznie się różni, widać gołym okiem że moja jest grubsza Tż cieńsza...

Cytat:
Oooo właśnie! To Ty byłaś!
Wybacz, że zapomniałam
nie szkodzi dużo nas jest więc ciężko się połapać
12.1.2013 - zaręczyny
16.11.2013 -

zazdrosnica0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 09:38   #2189
malwiska
Zakorzenienie

a co do nieudolnych pocieszeń mojego taty to opisze wam historie z suknią do studniówki...
przed studniówką pojechałam szukać swojej wymarzonej sukni, wtedy były modne suknie balowe z gorsetami...
znalazłam, przymierzyłam, była piękna ale jak nam pani powiedziała że kosztuję 400zł to wiedziałam że nie będzie moja...
oczywiście inne mi się już tak nie podobały...
przez całą drogę powrotną tata z mamą mnie pocieszali, a zwłaszcza tata, takimi oto słowami:
- no śliczna była ta sukienka, pięknie w niej wyglądałaś, wiesz dobrze że gdybyśmy mieli takie pieniądze to byśmy Ci ją kupili bo była naprawdę piękna... szkoda.... szkoda....
Ja się nic nie odzywałam, a tata takich tekstów chyba użył 3 razy podczas powrotów do domu az się popłakałam i powiedziałam że wcale takim gadaniem mi nie pomaga i wiem że nia mają tylu pieniędzy i wcale nie jestem zła...
Oczywiście suknie dostałam bo babcia zazdzwoniła tego samego dnia i powiedziała że mi do studniówki dołozy akurat 400zł jakby czytała w myślach hehe
Stary 2013-05-10, 09:38   #2190
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

Cytat:
Nie, sukienka nie ma świecących ani srebrnych aplikacji, a ja chyba mam po prostu dobrą karnację do złota. Tak mi się przynajmniej wydaje.
Planuję mieć zielone buty i myślałam o komplecie kolczyki - wisiorek ze złota z jakimiś małymi kamykami. Coś w stylu:

http://allegro.pl/zloto-komplet-szma...223142165.html

Tylko nie jestem w stanie zupełnie sobie wyobrazić jak to będzie wyglądało na żywo

To co, trzymać kciuki, żeby nie zdążył?

o
Kolor kamienia piekny razi mnie ta cyrkonia tam, ale tak to bardzo mi sie ten zestaw podoba. Moze to bardzo orginalnie wygladac, jesli masz zielone buty.

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości