|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
Magolinko - STO LAT. Wszystkiego najlepszego. Zdrówka dla ciebie i twojego skarbu
![]() |
|
|
|
|
#4232 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
na stronie bobowózki ok 2700 zł. Mało nie jest,ale wychodze z założenia,że to zestaw i naprawdę czytałam o nim dużo,szczególnie na amerykańskich forach(bo tam jest bardzo popularny) i stwierdziłam,że warto wydać trochę więcej.
Cytat:
takie mniej więcej coś: to jest przykładowa fota z googlehttps://www.google.co.uk/search?q=Ch...2F%3B399%3B261
Edytowane przez kubus puchatek Czas edycji: 2013-05-10 o 11:07 |
|
|
|
|
#4233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://dino.sklep.pl/nowy/advanced_s..._description=0 |
|
|
|
|
#4234 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
głupiałam, bo w wiekszosci jak czytalam to lekarze pozwalali.I sie zdrzemnełam.. ale obudzila mnie mama.. ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4235 |
|
Zakorzenienie
|
witam ponownie
![]() rockyy- ja używam brosa do prądu i jestem bardzo zadowolona. podczas lata, kiedy wstaję rano na podłodze leżą same trupki ![]() ita- ja bym jechała na ip kejt- ja bym nie jechała magolina- WSZYSTKIEGO NAJ poza tym, nie wiem czy jest czym się chwalić, ale pół godziny temu miałam swój pierwszy skurcz podbrzusza. Trwał może 2 sekundy, potem wszystko szybko wróciło do normy. Nie był jakiś mocny, ale już go poprosiłam, żeby nie wracał przez najbliższe 2 miesiące
|
#4236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4237 |
|
Zakorzenienie
|
witam po wizycie
troche jestem wystraszona, wczorajsze spinanie sie brzucha może powodować skrócenie szyjki, lekarz baardzo dokładnie mnie zbadał, chyba pierwszy raz w tej ciazy, czuje sie jak po przegladzie technicznym, no i zrobil usg dopochwowe bo mu sie szyjka nie podobała, jednak powiedział ze nie ma narazie zmian mam sie nie przemeczac, brać magnez 3x dziennie i zjawic sie za 2tygodnie a nie za 3 bo szyjke trzeba obserwowac, kilka razy powtórzył to "obserwowac" a on za duzo nie gada wiec czuje niepokój ![]() malej nie widziałam, ale serducho biło super, juz dawno jej tak wyraźnie nei slyszałam bo zawsze sie wierci niesamowicie a we wtorek ide na pogadanke z położną the end |
|
|
|
#4238 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4240 |
|
Zakorzenienie
|
iwona- ja na ostatniej wizycie też usłyszałam, że szyjka jest nieznacznie skrócona, gin zapisał aspargin x3 dziennie i tyle. powiedział, że jest lekko skrócona, ale nadal w normie. bierz magnez, nie szalej za dużo i czekaj do następnej wizyty.
|
#4241 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to tylko obserwacja i super,że przeszłaś pożądny przegląd Trzymam kciuki by się szyjka nie skracała i długa wytrzymała
|
|
|
|
|
#4242 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
przyłączam się do kciuków za wizytę Cytat:
Cytat:
Cytat:
za 29 tydzień[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40735559] Witam się z rana w 8 miesiącu ciąży ! [/QUOTE] za 8 miesiąc za 33 tydzieńja też się nie wyspałam, przed piątą się obudziłam i nie mogłam zasnąć, dopiero koło 7 zasnęłam i o 8 wstałam nietomna a musiałam iść do labo wyniki zrobić naczytałam się o skurczach i też chyb dzisiaj 2 miałam powiedzcie mi jak się ma skurcz to brzuch się spina w jakimś konkretnym miejscu? bo dzisiaj dwa razy mi się spiął ale tak na środku nie na dole i nie przypominało to @ tylko po prostu napiął się, zrobił się twardy i za jakieś pół minuty puścił. Myślicie że to był skurcz?
|
|
#4243 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może już przy tych lekach co bierzesz nie musisz brac magnezu???? nie wiem .Mi kazali brać 3x1 ten magnezin a np no-spe tylko doraźnie jak brzuch będzie twardniał. Jak byłam na wizycie to moja ginka potwierdziła że tak mam brać. lachryma no oby Cię te skurcze już nie męczyły iwona nie stresuj się na zapas Leż dużo, odpoczywaj, nie przemęczaj sie, nie forsuj a na pewno szyjka dotrzyma Ja tez mam teraz co dwa tygodnie wizytę żeby sprawdzać czy pessar trzyma i czy z szyjka wszystko ok. Będzie dobrze tylko uważaj na siebie
|
|
|
|
|
#4244 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewuszki
![]() Ja się witam i znikam się szykować, wizyta o 13.30. Dziękuję za kciuki i proszę o nie puszczanie jeszcze ![]() Goliłam "kapę" choinka zacięłam się...jaki to wyczyn masakra:/ MAGOLINKA- WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE i o czym tylko zamarzysz!!!I oczywiscie bezbolesnego szybkiego porodu! TWEED- ja zazywam MAgne b6 ITA- ja chyba tez bym pojechała skoro aż tak Cie łąpia te skórcze...nie ma co.... Nadrabiać bede póżnej pappa |
|
|
|
#4245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i przewaznie te skurcze nie bola, sa nieprzyjemne, a jak bola to od razu do szpitala |
|
|
|
|
#4246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() myślę, że to był skurcz, ale to tylko opinia innej ciężarnej ![]() skurcz nie musi dotyczyć podbrzusza.
|
|
#4247 |
|
Zakorzenienie
|
aa i jeszcze sie pożalę...
obudziłąm się z katarem i oczam załzawonymi:/ alergii nigdy nie miałam, spaliśmy przy otwartym oknie a ciut chłodek dawał chyba mnei zawiało:/ |
|
|
|
#4248 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Magolina wszystiego najlepszego, dużo zdrowia, szczęśliwego porodu i tulenia swojego bobaska w ramionach ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
|
|
#4249 |
|
Zakorzenienie
|
dzoan dzieki z akciuki za wizyte
Surka, lachryma, kubuspuchatek, magolina dziękuje za dobre słowo, zmartwiłam sie bardzo, ale mam nadzieje, ze po prostu sie przeforsowałam po remoncie i odbilo sie to tymi napięciami brzucha i teraz bedzie już wszystko dobrze |
|
|
|
#4250 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za wizyte ![]() i nie zamartwiaj sie, jesli cos by sie powaznego z szyjka dzialo to lekarz od razu podjal by kroki. |
||
|
|
|
#4251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), to bądź spokojna i więcej wypoczywaj za wizytę
|
|
|
|
|
#4252 |
|
Zakorzenienie
|
Żegnam się chwilowo z wami idę spobie zrobić porządne pedicure, jak wyjdzie ładnie pochwalę się efektami malowanie pazurków
![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- A jeśli chodzi o skurcze to na mnie nie robi to już wrażenia Macica mi się stawia już od 18 tc lub wcześniej i jestem trochę przyzwyczajona, wiadomo, jak będzie się to działo stale to lecę do gina lub na IP
|
|
|
|
#4253 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie czytam, ze tu wiecej skurczybyków sie pojawiło, niech sie nie wyglupiaja mamy jeszcze troche czasu do porodu
|
|
|
|
#4254 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
pieczareczki, cebuleczke.. poszukam przepisu i Ci wysle
|
|
#4255 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
z tego co widziałam magolinowy magnez tańszy ale ze mnie burżuj się zrobiłNic to, lecę! Trzymajcie kciuki za lekkie zakupy
|
|
#4256 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz
Ja tak na szybko, bo zaraz niemiecki.
Nie przejmujcie się aż tak tymi skurczami, bo macica zaczyna po prostu trenować do porodu. To mięsień, nie może być takim całkowitym flakiem (jak np. moje ramiona:P). Oczywiście bolesne i często - szybko diagnozujemy, ale takie skurczyki 2-3 na dzień to luzik. No i warto zawsze jednak po wysiłku odpocząć. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4257 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40738731]Ja tak na szybko, bo zaraz niemiecki.
Nie przejmujcie się aż tak tymi skurczami, bo macica zaczyna po prostu trenować do porodu. To mięsień, nie może być takim całkowitym flakiem (jak np. moje ramiona:P). Oczywiście bolesne i często - szybko diagnozujemy, ale takie skurczyki 2-3 na dzień to luzik. No i warto zawsze jednak po wysiłku odpocząć. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] 2-3 na dzien ok, a ja miałam wczoraj od rana do wieczora |
|
|
|
#4258 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz
poczytalam troche o tych filtrach, faktycznie mineralna dla niemowlecia sa najlepsze. ale jak widze cene 60-70 zl to troszke przegiecie
mysle, ze kupie jakas 50tke albo la roche posay albo cos w tym stylu. tym bardziej, ze te mineralne na przyszly sezon juz sa do wyrzucenia:/ przynajmniej tak twierdzi podwojona ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4259 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20
Cytat:
Ja biore 3x2 Magne B6. Taki konkretny zalecil lekarz. Cytat:
![]() Cytat:
Jesli tak dziala na komary to sprawdzalas jak dziala na czlowieka? Nie jest to trujace? Pytam bo tez siw nsd tym zastanawiam glownie dla Wojtusia bo jego bardzo lubia ![]() Cytat:
Ita- na Twoim miejscu pojexhalabym do lekarza. Lepiej dmuchac na zimne niz cos przeoczyc. Kubus- swietny ten wozek
|
|
#4260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40738731]Ja tak na szybko, bo zaraz niemiecki. Nie przejmujcie się aż tak tymi skurczami, bo macica zaczyna po prostu trenować do porodu. To mięsień, nie może być takim całkowitym flakiem (jak np. moje ramiona:P). Oczywiście bolesne i często - szybko diagnozujemy, ale takie skurczyki 2-3 na dzień to luzik. No i warto zawsze jednak po wysiłku odpocząć. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Mi gin powiedział, że nawet kilkanaście w ciągu dnia, to normalne.. tylko wiadomo, że nie wszystkie na raz w jednej godz ![]() Tak sobie pomyślałam, że jak się każdej skurcze powłączają, to dopiero będzie panika na wątku ![]() Ależ się u mnie ściemniło.. nie wiem czy wychodzić na zakupy czy czekać.. niby blisko do sklepu, ale jak ulewa się zacznie, a i burze zapowiadają, to wtedy parasolka mnie nie uchroni.. kurde kurde.... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:25.

kiedy to minęło??? jeszcze nie tak dawno miałam 20 i wydawało mi się, że jestem taka stara

głupiałam, bo w wiekszosci jak czytalam to lekarze pozwalali.

a ja nie wiedziałam czy jechać na IP czy do swojego gina..i jeszcze wracałam skądś..mnóstwo ludzi na peronie.. i trzeba było czekać na mój pociąg.. czas leciał, a ja coraz bardziej się bałam jakie to będzie miało skutki dla ciąży
za wizyty

.