Kamica nerek. POMÓ¯CIE!! - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz siê trzymaæ tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co ciê interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2005-05-31, 09:28   #1
Agniesia18
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 057
GG do Agniesia18
Unhappy

Kamica nerek. POMÓ¯CIE!!

Mam problem z kamieniem w nerce. Zupe³nie przypadkiem da³ o sobie znaæ dok³adnie w pierwszy dzieñ wakacji zesz³ego roku Ca³e wakacje mia³am przechlapane, nigdzie nie wyje¿d¿a³am, jak ju¿ wysz³am z domu to "na" 3 Nospach i rozkurczaj±cym Rowatinexie. Wizyty u lekarza, ból nie do wytrzymania, omdlenia itp sprawy, to by³y moje codzienne "rozrywki". Wtedy lekarz poleci³ mi "urodzenie" tego kamienia tradycyjnymi metodami: du¿o piwa, du¿o wody, gor±ce k±piele, chodzenie po schodach, skakanie na skakance itp. I chocia¿ my¶la³am, ¿e zdechnê z bólu skacz±c codziennie to jednak robi³am to. I NIC! Kamieñ (pó³ cm ¶rednicy) jak by³ tak dalej jest
Niedawno znów zacz±³ mnie nawiedzeæ ból nerek. Nie jest on d³ugotrwa³y, ale boli straszliwie. Nie mam ochoty przesiedzieæ w domu kolejnych wakacji i wiæ siê z bólu na pod³odze. Straci³am te¿ nadziejê, ¿e sama "urodzê" ten cholerny kamieñ S³ysza³am, ¿e jest mo¿liwo¶æ rozkruszenia go laserem, bez konieczno¶ci interwencji typowo chirurgicznych. Chcia³abym siê dowiedzieæ czy taki zabieg mo¿na wykonaæ prywatnie, czy jest bezpieczny i skuteczny, ile kosztuje i czy nie ma jakichkolwiek przeciwwskazañ. Ogólnie bardzo proszê piszcie wszystko co wiecie na ten temat
Z góry ¶licznie dziêkuje cmok:
Agniesia18 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-05-31, 09:48   #2
agabil1
nabija na KOPIÊ kopistów.
okrutnica jaka¶...

Wiadomo¶ci: 36 317
GG do agabil1
Dot.: Kamica nerek. POMÓ¯CIE!!

znam ten ból-ja mia³am "tylko" pocz±tek kamicy,a bola³o koszmarnie.Dosta³am antybiotyk (Palin chyba? ) i rozesz³o siê.
Trzymaj siê

znalaz³am kilka informacji:

TRYB LECZENIA: zwykle ambulatoryjny (90%), chyba ¿e wspó³istniej±: zaka¿enie, nudno¶ci, wymioty lub kamienie maj± ¶rednicê wiêksz± ni¿ 6 mm.

LECZENIE OGÓLNE:
  • ³agodzenie bólu,
  • intensywne nawadnianie,
  • badanie moczu pod k±tem obecno¶ci kamieni, analiza kamieni,
  • leczenie obejmuje przezskórne rozpuszczanie kamieni, doustne leki rozpuszczaj±ce, usuwanie kamieni w endoskopii.

Cele leczenia W kolce nerkowej – zmniejszenie bólu przez podawanie leków przeciwbólowych (np. pyralgina) i rozkurczowych (np. NO-SPA, papaweryna); dostêpne s± te¿ preparaty z³o¿one (np. czopki Tolargin). Ulgê mo¿e przynie¶æ równie¿ ciep³a k±piel
Wiêksze z³ogi, które nie mog± zostaæ samoistnie wydalone nale¿y usun±æ stosuj±c takie metody, jak: pozaustrojowe rozbicie kamieni, usuniêcie narzêdziem (koszyczkiem) wprowadzonym przez cewkê moczow±, nak³ucie nerki czy wreszcie leczenie operacyjnie. Wybór metody zale¿y od wielko¶ci lokalizacji z³ogu w drogach moczowych i wspó³istniej±cych powik³añ
Wa¿n± zasad± postêpowania lekarskiego jest równie¿ zapobieganie powik³aniom oraz usuniêcie – je¶li to mo¿liwe – przyczyny tworzenia siê z³ogów
Usuniêcie kamieni nerkowych drog± operacji laparoskopowej jest znan± i sprawdzon± metod± operacyjn±. Trudno mi odpowiedzieæ gdzie dok³adnie nale¿y siê zg³osiæ w celu operacji, gdy¿ nie wiem w jakiej czê¶ci kraju Pani mieszka. W ka¿dym jednak wiêkszym o¶rodku wykonuj±cym operacje urologiczne metoda ta powinna byæ dostêpna.

Edytowane przez agabil1
Czas edycji: 2005-05-31 o 09:53
agabil1 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-05-31, 10:32   #3
piwko
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 25

Cytat:
Napisane przez Agniesia18

Mam problem z kamieniem w nerce. Zupe³nie przypadkiem da³ o sobie znaæ dok³adnie w pierwszy dzieñ wakacji zesz³ego roku Ca³e wakacje mia³am przechlapane, nigdzie nie wyje¿d¿a³am, jak ju¿ wysz³am z domu to "na" 3 Nospach i rozkurczaj±cym Rowatinexie. Wizyty u lekarza, ból nie do wytrzymania, omdlenia itp sprawy, to by³y moje codzienne "rozrywki". Wtedy lekarz poleci³ mi "urodzenie" tego kamienia tradycyjnymi metodami: du¿o piwa, du¿o wody, gor±ce k±piele, chodzenie po schodach, skakanie na skakance itp. I chocia¿ my¶la³am, ¿e zdechnê z bólu skacz±c codziennie to jednak robi³am to. I NIC! Kamieñ (pó³ cm ¶rednicy) jak by³ tak dalej jest
Niedawno znów zacz±³ mnie nawiedzeæ ból nerek. Nie jest on d³ugotrwa³y, ale boli straszliwie. Nie mam ochoty przesiedzieæ w domu kolejnych wakacji i wiæ siê z bólu na pod³odze. Straci³am te¿ nadziejê, ¿e sama "urodzê" ten cholerny kamieñ S³ysza³am, ¿e jest mo¿liwo¶æ rozkruszenia go laserem, bez konieczno¶ci interwencji typowo chirurgicznych. Chcia³abym siê dowiedzieæ czy taki zabieg mo¿na wykonaæ prywatnie, czy jest bezpieczny i skuteczny, ile kosztuje i czy nie ma jakichkolwiek przeciwwskazañ. Ogólnie bardzo proszê piszcie wszystko co wiecie na ten temat
Z góry ¶licznie dziêkuje cmok:
Ja od d³u¿szego czasu mam problemy z kamieniami i piaskiem w nerkach. Jakie¶ 2 lata temu mia³m rozbijany kamieñ nerkowy (nie pamiêtam dok³adnie ) ale chyba ultradzwiêkiem. Wtedy dosta³am skierowanie ze szpitala ,sam zabieg jest niestety do¶æ bolesny .... ale co tam, ten ból to „piku¶” przy kolce nerkowej. Obecnie leczê siê zio³ami i muszê powiedzieæ ¿e naprawdê dzia³aj±!!!! ¿adnych z³ogów a przy mojej tendencji do odk³adania siê piachu w nerach to cud.
piwko jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-05-31, 11:07   #4
Agniesia18
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 057
GG do Agniesia18
Smile Dot.: Kamica nerek. POMÓ¯CIE!!

Agu¶ dziêki
Piwko mo¿esz napisaæ co to za zio³a?? ¯eby to nie by³o jakie¶ podejrzane "zio³olecznictwo"
Bu¼ka
Agniesia18 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-05-31, 12:57   #5
piwko
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 25

Dosta³am je co prawda nie od urologa ale pediatry, (pani doktor oprócz zwyk³ej praktyki lekarskiej zajmuje siê zio³olecznictwem od wielu lat). Oczywi¶cie zosta³y mi one przepisane indywidualnie wiêc nie wiem czy ka¿da inna osoba mo¿e je braæ od tak sobie. W wypadku kamicy nerkowej sta³a opieka lekarska wydaje mi siê nieodzowna, wiêc nic na w³asn± rêkê... Muszê podkre¶liæ , i¿ nie zda³am wy³±cznie na medycynê naturaln± i regularnie chodzê do specjalisty (urologa) bo z nerkami nie ma ¿artów. Agniesiu pani doktor przyjmuje ko³o Rzeszowa jak bêdzesz w okolicy chêtnie podam Ci do niej adres albo telefon. ..
piwko jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-01-18, 10:07   #6
pendraiw
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 719

Podnoszê temat....zeby nowego nie zak³adaæ
Ma ktos jeszcze ta przypad³o¶æ? Co robicie, jecie by nie powstawaly kamienie, i jak ju¿ jednak s± i schodz±, to czym je "popchn±æ"
T¿ w³a¶nie rodzi (co roku zreszt±) Lekarze daj± tylko leki przeciwbólowe - zastrzyk. Jako¶ z 2 lata temu urodzi³ kamyk wielko¶ci 1 cm
Stary 2013-01-18, 10:16   #7
inga21
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 546

Sama nie mia³am, ale o leku dowiedzia³a siê przypadkowo. Jest taki lek, który rozpuszcza niektóre kamienie (wiêkszo¶æ), to lek zio³owy wiêc efektów ubocznych nie ma, za¿ywa sie go przez kilka miesiêcy i kamienie powinny siê rozbiæ. Ja go stosuje teraz na psie, ale moja babcia te¿ zaczê³a za¿ywaæ. Na internecie opinie s± bardzo dobre, wielu osobom ju¿ pomóg³, a przecie¿ nie zaszkodzi Ci poczytaæ Poleci³ mi go weterynarz, którego ¿ona dziêki temu przesta³a mieæ problemy z nerkami. Lek g³ównie sprzedawany na Litwie, w polsce ma³o znany ale mo¿na ju¿ kupiæ na allegro. Nazywa siê cystone, najlepiej ¿eby by³ z firmy himalaya. Wpisz w google 'cystone himalaya' i wyskocz± opiniê, poczytaæ mo¿esz Teraz przy rodzeniu kamienia pewnie nie wiele da, ale mo¿e na przysz³y rok pomo¿e?
inga21 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2013-01-18, 10:24   #8
pendraiw
Zakorzenienie

Dziêki, ju¿ czytam
Stary 2013-01-18, 13:26   #9
egocentryczna
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 534

Cytat:
Napisane przez inga21 Poka¿ wiadomo¶æ
Sama nie mia³am, ale o leku dowiedzia³a siê przypadkowo. Jest taki lek, który rozpuszcza niektóre kamienie (wiêkszo¶æ), to lek zio³owy wiêc efektów ubocznych nie ma, za¿ywa sie go przez kilka miesiêcy i kamienie powinny siê rozbiæ. Ja go stosuje teraz na psie, ale moja babcia te¿ zaczê³a za¿ywaæ. Na internecie opinie s± bardzo dobre, wielu osobom ju¿ pomóg³, a przecie¿ nie zaszkodzi Ci poczytaæ Poleci³ mi go weterynarz, którego ¿ona dziêki temu przesta³a mieæ problemy z nerkami. Lek g³ównie sprzedawany na Litwie, w polsce ma³o znany ale mo¿na ju¿ kupiæ na allegro. Nazywa siê cystone, najlepiej ¿eby by³ z firmy himalaya. Wpisz w google 'cystone himalaya' i wyskocz± opiniê, poczytaæ mo¿esz Teraz przy rodzeniu kamienia pewnie nie wiele da, ale mo¿e na przysz³y rok pomo¿e?
Bardzo przydatne, poczytam, bo niestety tez cierpie na ta przypadlosc, w dodatku na dwoch nerkach.
egocentryczna jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-01-18, 13:43   #10
inga21
Zakorzenienie

Mam nadziejê ¿e siê wam przyda, nie gwarantuje ¿e to dobry lek, bêdê wiedzia³a za kilka miesiêcy ale jak mo¿e co¶ pomóc to dlaczego nie spróbowaæ. Powiem wam tyle ¿e ja tym karmiê psa, który ledwo chodzi³ i ci±gle sika³ teraz jest po 3 tygodniach leczenia i jak na razie wszystko wróci³o do normy Za 2 miesi±ce rtg i zobaczymy czy kamienie znik³y.
Z tego co tam pisz± to nie jest tylko na kamienie, ale na przewlek³e zapalenia i ³adnie oczyszcza nerki i pêcherz, wiêc nawet jak kamieni nie rozbije to na pewno co¶ pomo¿e.

Edytowane przez inga21
Czas edycji: 2013-01-18 o 13:44
Stary 2013-01-19, 14:31   #11
pendraiw
Zakorzenienie

T¿ by³ dzi¶ u lekarza, dosta³ zastrzyk i jaki¶ narkotyk i dlatego trzymali go w szpitalu pó³ dnia, przed chwila wróci³ z paczk± lekarstw na receptê. Lekarz zaleci³ piæ sok z cytryny...codziennie.

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-19, 14:35   #12
inga21
Zakorzenienie

Codziennie? Powodzenia w leczeniu, mo¿e jak dosta³ tyle leków to one co¶ pomog±.
Stary 2013-01-19, 14:39   #13
pendraiw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inga21 Poka¿ wiadomo¶æ
Codziennie? Powodzenia w leczeniu, mo¿e jak dosta³ tyle leków to one co¶ pomog±.
Codziennie, sok z jednej cytryny na 2 litry wody. To tylko zalecenie , zaleci³ te¿ piwo od czasu do czasu , mniej soli mniej sodu.
To ¶wiñstwo nawraca
Stary 2013-01-19, 15:37   #14
egocentryczna
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 534

Dziewczyny, a wiecie mo¿e czy po³±czenie rowatinex'u z piwem jest szkodliwe?
egocentryczna jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-02, 07:30   #15
pendraiw
Zakorzenienie

Donoszê o nowo¶ciach...szukamy w necie róznych napojów na usuniêcie albo rozpuszczenie kamieni i jeden w czoraj pomóg³. Otó¿ ugotowa³am wczoraj obierki z ziemniaka i kaza³am mu szklane wypiæ. Dzi¶ rano urodzi³
Ja wiem ¿e niekiedy, trzeba piæ to ohydztwo tygodniami. Jemu pomog³o od razu. Dzi¶ znoów gotuje obierki
Stary 2013-02-02, 10:33   #16
inga21
Zakorzenienie

Jak zejd± kamienie to polecam jeszcze zrobiæ kuracje tym lekiem zio³owym o którym wcze¶niej pisa³am, wyczy¶ci do koñca pêcherz, poprawi pracê nerek i bêdzie rozbija³ z³ogi czy piasek je¶li co¶ siê bêdzie zbiera³o. Pewnie nie wszystkim rozbija kamienie, z tego co wiedzê jak stosuje to teraz na psie kamienie s± o po³owê mniejsze! A to ju¿ sukces. Pomog³o tez mojej znajomej na przewlek³e zapalenie pêcherza, z tego co mówi³a jest du¿o lepiej, wiêc co¶ musi byæ w tym ¿e poprawia pracê uk³adu moczowego.

Swoj± drog± nie wyobra¿am sobie piæ czego¶ takiego jak Twój T¯

Edytowane przez inga21
Czas edycji: 2013-02-02 o 10:35
Stary 2013-05-29, 19:28   #17
rudenka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 197

Witam! Ja te¿ kamieniejê. U¿ywa³ mo¿e kto¶ z was chiñskich tabletek schilingtong (nazwê pewnie przekrêci³am)?
rudenka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-01-22, 20:12   #18
(kicia)
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 19 135

Witam

od¶wie¿am w±tek z takim zapytaniem czy s± tu jeszcze obecne osoby z kamic± i zgodzi³yby siê na wype³nienia krótkiej ankiety do pracy magisterskiej dotycz±cej g³ównie zwyczajów ¿ywieniowych??

sama jeszcze 4 msc temu ¿y³am z kamykiem uda³o mi siê go pozbyæ drog± naturaln± wiêc wiem co to za ból

z góry dziêkujê za pomoc
Bartu¶ 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-12-03, 13:44   #19
Szprotqa
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 23

Dziewczyny, a jak to jest w koncu z piciem piwa zeby wydalic kamienie? Bo czytam skrajnie rozne opinie i juz sama nie wiem :| Czy na kamice warto sie badaæ w miejscach typu https://euksi.org?

Edytowane przez Szprotqa
Czas edycji: 2019-01-07 o 07:51
Szprotqa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Forum plotkowe

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2018-12-03 14:44:41

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:44.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.