|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
50 osób to u mnie na wigilii
pradziadkowie, dziadkowie, rodzice,dziecinawet nie chcę myśleć jak kiedyś zrobię wesele
|
#1502 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
|
|
|
#1503 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1504 | |
|
sissy that walk
|
Też możliwe. Pamiętam moje rozczarowanie jak się dowiedziałam, że KlatkaB jest w 100% wyreżyserowana
Dość długo myślałam, że to real, ale nie. A Matura też już jest na tyle popularna, że żeby nie tracić na jakości pewnie piszą scenariusze.
|
|
|
#1505 |
|
Konto usunięte
|
No tak u mnie wigilia u mamy to do 20 osób a to naprawdę ledwo ja rodzeństwo i w ogóle ;p
|
|
|
|
#1506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i powiem ci, że ja osobiście znam takie osoby w wieku 16-20 lat poważnie, nie jedną, nie dwie. całe grupy. dlatego tego nienawidzę, bo nawet jeśli ci przedstawieni nie są prawdziwi to tacy NAPRAWDĘ ISTNIEJĄ
|
|
|
|
|
#1507 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja mam taką nadzieje. Samo oglądanie tego programu sprawiało, że moje IQ spadało na łeb na szyję. |
|
|
|
|
#1508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1509 |
|
Zadomowienie
|
Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Byłam dziś pierwszy raz w amerykańskim szpitalu i w oddziale pogotowia w jednej z sal leżał Afroamerykankn, który patrzył czy na korytarzu pojawi sie jakas kobieta i pokazywał swoje...genitalia. Podnosil ta szpitalna podomke i ukazywał w nieskrepowany sposób swoje wdzieki, do czasu gdy dorwaly go pielęgniarki, a on wyleciał z tekstem, ze JA JESTEM CZARNY I DLATEGO NIE MOGĘ TEGO ROBIĆ??? TO JEST RASIZM.. I cała spiewka typowego niestety czarnego. Na szczęście zajęła sie nim ochrona
Co do rasizmu Afroamerykaninow polecam ten filmik http://youtu.be/srzSvDY_XIs Mariusz Max Kolonko w łatwy i krótki sposób tłumaczy, co jest na opak z Czarnymi ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Born in Poland. Living in America. Edytowane przez lakeithia Czas edycji: 2013-05-10 o 06:41 |
|
|
|
#1510 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#1511 |
|
Konto usunięte
|
[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;40732902]A możesz napisać jak wygląda ta ściepa w formie praktycznej? Co konkretnie robicie? Bo jeśli np. kuzynki pieką po 1 cieście, siostra pomaga przyozdobić salę, kuzyn pożycza samochód, babcia daje kwiaty (itd) to ok. A w innej wersji?
Trochę zamotałam chyba, ale nie wiem czy ściepa znaczy każdy wyskakuje z 5 stów, czy raczej każdy chce pomóc i jest "zrzutka umiejętności" [/QUOTE]Chyba w tych 5 stówach Ci zera zabrakło. Dziadkowie emeryci chcą wyskoczyć z 20 tysiecy a moja rodzina i wujka mają dać jeszcze minimum po 5 i wysłać to córce swojej siostry. Także tego, chwilunię sobie dziewczyna poczeka o ile w ogóle się doczeka. Jaby nie patrzeć rodzice i wujek mają własne dzieci, którym przydadzą się zawsze pieniadze, ale kwestia wisi w powietrzu, że 'trzeba'. A że to za granicą by było to nawet nie wiem czy byśmy pojechali na ten ślub. Tak jak teraz o tym myślę, gdybym miała wywalić dziecku tyle kasy na wesele to chyba bym się wtrącała xD suknię niech by była jaka chce, ale np tej ciotki nie chcę widzieć, tej koleżanki nie lubie itd. itp. Taka władza korci jakby nie patrzeć. |
|
|
|
#1512 |
|
Ha ha ha ha ha
|
Nie działa mi
|
|
#1513 |
|
Konto usunięte
|
Klatka była ale Bacha sama w sobie to raczej autentyk, idą gdzieś i na spontanie kręcą. Widziałam ją na żywo poza kręceniem i ubrana jak najbardziej krzykliwie i wymalowana. Taka po prostu jaskrawa osobowość.
|
|
|
|
#1514 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1515 |
|
Konto usunięte
|
Mnie dziwią osoby, które wyciągają palcami babole z nosa, a potem wkładają je do ust... dla mnie to ohydne, jeszcze samo dłubanie przez husteczke gdy ciezko jest wydmuchac... ale takie grzebanie sobie w nosie i zjadanie smarków jest dla mnie obrzydliwe.
Tez nie ogarniam tego dawania kupy kasy czy to na slub, czy komunię. Edytowane przez 201605161006 Czas edycji: 2013-05-10 o 10:47 |
|
|
|
#1516 |
|
Konto usunięte
|
[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;40737183]Ale jak to mają dać? Serio Twoi rodzice i wujkowie (czy też ty) zamierzacie dać kuzynce po 5 tysięcy jeszcze przed weselem? Jakim prawem? No kurcze nie ogarniam. Bo dać, a pożyczyć to wielka różnica i nie wyobrażam sobie, żebym miała dać mojej kuzynce (którą bardzo lubię) 5 tysięcy np. na orkiestrę. Dla mnie to jakiś wielki kosmos
[/QUOTE]Bo jest biedna, on też, i z rodzin wielodzietnych. Dać, żeby w ogóle mogli zalegalizować związek bo jak to tak bez ślubu. Ale ja coś nie przeczuwam, żeby to faktycznie przeszło, tzn dziadkowie owszem przysponsorują, ale reszta ma swoje dzieci i swoje rachunki. Bo jak by nie patrzeć, nawet jakby każdy dał po 500 zł to i tak za mało w porównaniu do kosztów, trzeba dać coś czterocyfrowego minimum, no chyba że się ma dużą rodzinę bardzo. |
|
|
|
#1517 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
?
|
|
|
|
|
#1518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byłam na weselu ludzi którzy pochodzili z biednych rodzin, sami studiowali, i oni zrobili to w ten sposób że zapraszając gości mówi wprost, że nie chcą oni żadnych prezentów, ale nie mają za bardzo kasy więc o ile to możliwe proszę żeby przyjśc ze "swoim koszyczkiem" z ich strony zapewniali zespól, salę i alkohol gości było dużo, każdy przyniósł coś na gorąco, jakieś sałatki, przystawki i ciasto - impreza była super, fajnie to wyszło a i każdy od siebie oprócz tego "koszyczka" jeszcze coś tam młodym tyknął
|
|
#1519 |
|
Zakorzenienie
|
Jad powylewam. Mam kuzynkę- maturzystkę i już piąty raz słyszę, że "łomatkobosko ona nie wie co to będzie z jej matura z wosu i historii, bo miała taaakich beznadziejnych nauczycieli".
Ja naprawdę nie ogarniam jak może się wycierać takim argumentem w obliczu przedmiotów, do których trzeba: 1. Sięgnąć po podręcznik 2. Przyswoić podręcznik 3. Szafa gra. A i w piździec ciekawych książek historycznych, filmów, dokumentów jest... Chryste, zły nauczyciel to naprawdę niefajna sprawa. Ale jakby to było argumentem, to mogłabym dziś spokojnie nie wiedzieć gdzie leży Afryka (odnośnie belfrów od gegry to miałam zawsze pecha), i byłoby gites, bo nauczycieli lewych napotykałam? No chyba nie do końca...
|
#1520 | |
|
damn good coffee
|
Cytat:
Przy przedmiotach stricte humanistycznych - WOS, historia itp, wkład nauczyciela w przygotowanie do matury oscyluje pewnie w granicach kilku procent.
|
|
|
|
|
#1521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słyszałam, że gdzieś się takie rzeczy praktykuje ale osobiście nigdy się nie spotkałam.Powiedzmy rodzice dają pieniądze na wesele i mogą zapraszać kogo chcą? Ojciec zaprasza kolegów z wojska i całą dyrekcję z zakładu pracy, mama koleżanki ze szkoły, panią Grażynkę z księgowości, która zawsze zaprasza do siebie na imieniny, kilku radnych oraz koniecznie wójta. A na przyjaciół państwa młodych już nie wystarczy kasy, ale szkoda niewielka bo to "gołodupce" nieznane rodzicom. Na wszystkich znanych mi weselach zawsze była rodzina i najbliżsi znajomi młodych.
|
|
|
#1522 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Skoro ja sama przygotowałam się do matury rozszerzonej z polskiego, to inni też dadzą radę
|
|
|
|
|
#1523 |
|
Zakorzenienie
|
mnie OSOBISCIE byloby przykro, gdybym nie zostala ani troche z niczym dot wesele skonsultowana... (gdybym placila czy nie..)
Wiadomo,ze matka ma wieksze doswiadczenie i przeciez jest od pomocy.. Juz nie mowie o jakis decyzjach , bo bron B zrobic jedna rzecz po swojemu na slubie dzieciecia![]() Ale choc,zeby ktos ze mna o tym rozmawial i informowal? Czy za duzo wymagam? W takim razie jestem inna od wiekszosci i tyle. |
|
|
|
#1524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Apodyktyczna matka mojej koleżanki stwierdziła, że na weselu córki będzie tylko (liczna) rodzina. A koleżanka i tak zaprosiła swoje przyjaciółki i pan młody też przywiózł duże grono znajomych. Matka ustąpiła, bo córka nie wyobrażała sobie imprezy bez najlepszych przyjaciół.
|
|
|
#1525 |
|
Zakorzenienie
|
Coś, co mnie zszokowało jak usłyszałam o tym w radiu:
http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...wiadomosc.html Nie ogarniam po prostu
|
|
|
|
#1526 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Niby na polski są sposoby, wiele streszczeń przeczytałam zamiast lektur bo mi po prostu czasu nie starczało. No chyba, że tu mówisz o szkole, w której o 16 wychodzisz o masz spokój. U mnie tak nie było, doby nie starczało a nie przełożyło się to absolutnie na wyniki matury. |
||
|
|
|
#1527 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1528 |
|
Konto usunięte
|
Niee, tacy bezczelni to nie są. To bardziej dziadków inicjatywa, ale jakby dać to by wzięli. Ja bym od swoich dziadków nie wzięła więcej niż 100zł.
|
|
|
|
#1529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1530 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Przed maturą z historii poszłam na jakieś 6-7 lekcji do babeczki, która miała świetną opinię jako korepetytor. Pomogła mi właśnie w takich kwestiach jak rozwiązywać, pisać itp. Jestem pewna, że dzięki jej pomocy poprawiłam mój wynik. Wiadomo uczyłam się wcześniej sama, czytałam książki itd, ale kilka rad i wskazówek od kogoś z dużym doświadczeniem może bardzo pomóc.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.

pradziadkowie, dziadkowie, rodzice,dzieci

Dość długo myślałam, że to real, ale nie. A Matura też już jest na tyle popularna, że żeby nie tracić na jakości pewnie piszą scenariusze.

.
?
Przy przedmiotach stricte humanistycznych - WOS, historia itp, wkład nauczyciela w przygotowanie do matury oscyluje pewnie w granicach kilku procent.
)