|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
|
|
#782 |
|
Zakorzenienie
|
AAA i zapomniałamsię przywitać w nowym tygodniu
Zaczynamy 18tydzien a co do słodyczy to chyba mój bąbel ich nie lubi , nie dość że ja nie mam ochoty, to on się nawet po nich jakoś ekstra nie rusza żebym poczuła, chociaż maż mi zrobił hamburgera domowego wczoraj i polozylismy się na troche i podobno on tam takie delikaatne muśnięcia czuje ale czy ja wiem, czy faktycznie on coś czuje czy tylko tak mówi? no ale możliwe ze oczuł bo chwile później tak mnie zaczęło coś tam boleć jakby mi ktos od srodka tak mocno przywalił, więc jest możliwe ze w jakiś narząd mi tam trafił :dsama nie wiem
|
#783 |
|
Zadomowienie
|
Acha jeszcze zapomniałam Wam napisać ze swojego doświadczenia jeśli chodzi o kremy do dupki. Na początku stosowałam linomag lub bepanthen a potem krem bambino
![]() Nie polecam johnsona bo ma parabeny. Dobre są też produkty panthenol i seria rossmanowska dla dzieci
|
|
|
|
#784 |
|
Raczkowanie
|
Tak Rybko mam dzis wizytę
Na 17:30, a mam takiego stresa ze szok Ale musi byc wszystko dobrze!---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Dziś 15t3dz
|
|
|
|
#785 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a kopanie po narządach to dopiero się zacznie ![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
a ja już za 11 dni usg nie mogę się doczekać, na samą myśl że zobaczę Bruna śmieje mi się mordka
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
||
|
|
|
#786 |
|
Zakorzenienie
|
ale to był taki ból, ja nie mówię że akurat moje 14 cm szczęście będzie mnie kopać już po nerkach i innych narządach aczkolwiek do tego porównałam mój ból, był chwilowy. Ooo.. już wiem jak . Jam boli zapalenie wyrostka tylko tak o milion razy krótszy ten ból
![]() Ubrałam dzis sukienkę do pracy i każdy się na mnie dziwnie patrzy, na brzuch... chhyba myślą że przytyłam. i plotkują
|
#787 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#788 |
|
Raczkowanie
|
Brunooo <3 piekne imie
![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Ciekawe czy dziś mi powie płeć Ale chyba jeszcze za szybko co?
|
|
|
|
#789 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#790 |
|
Raczkowanie
|
No to może się dowiem bo to przecież prawie 16 tydzien
|
|
|
|
#791 |
|
Raczkowanie
|
no to ajnie to znaczy, ze tez mam szanse we wtorek sie dowiedzieć ja mam teraz 13 tydzień - 14 maja bede miała 14 tydzień - moze sie uda
|
|
#792 | |
|
Wtajemniczenie
|
Trele-morele gratuluje udanej wizyty i zdrowej córeczki!!!
Cytat:
Super!
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
#793 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wszystko zależy od tego jak się dzidzia ułoży, od sprzętu i doświadczenia lekarza, u mnie to wszystko się zgrało i udało się poznać płeć
|
|
|
|
#794 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam zamiar się dowiedzieć na nast usg czyli za jakies dwa tygodnie a najpóźniej na dopplerze! jak nic nie będzie widać to się wścieknę :P
|
#795 |
|
Raczkowanie
|
Ale dziś pada w Poznaniu
A wybieramy się z Tż na mecz Lecha wieczorem po lekarzu, więc mam nadzieję, że przestanie )
|
|
|
|
#796 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#797 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja się jeszcze wtrącę odnośnie wyprawki
![]() Kapturki na piersi - z tymi kapturkami to uważajcie, bo ja właśnie zaczęłam od początku używać, bo synkowi było łatwiej złapać i potem nijak się nie mógł odzwyczaić. Walczyłam 3 miesiące, nie udało się. A kapturki niestety zaburzają trochę laktację (Medela w ogóle zaleca min. jedno odciąganie dziennie jeśli się stale używa kapturków). Tym razem za nic nie założę kapturków - dla mnie to ZŁOOOOO ![]() Śliniaczki - owszem, przydają się od początku jak dziecko ulewa Octanisept - ja nie miałam, używałam alkoholu. Kuzynka mi odradziła, bo mówiła, że ona używała i zawsze pępek był jakiś taki mokry. Alkohol fajnie wysusza. Majtki siatkowe - ja miałam, ale nie używałam, wzięłam sobie do szpitala zwykłe stare bawełniane majtki, które potem wywaliłam ![]() Koszule nocne - w niektórych szpitalach dają koszulę do porodu - warto skorzystać, szkoda paprać swojej ![]() To tyle co mi się przypomniało tak na szybko. |
|
|
|
#798 |
|
Zakorzenienie
|
no bo mi gin kazał zrobić dodatkowo USG Dopplerowskie, nie wspomniał natomiast o tym połówkowym, ale może będzie połączone, albo zrobię je tydzień później .
No i jak czytałam, że na tym dopplerze to przepływy krwi się sprawdza itd to myslę że sprzęt musi być 1 klasa i chyba bdzie widac co ma między nogami .?
|
#799 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#800 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hah mam tak samo! Na wadze minus 1 kg, a spodni ani spódnic nie dopinam Więc chodzę w kółko w 2 ostatnich parach, które mogę zapiąć ![]() Ach ja też już nie mogę się doczekać następnej wizyty, nie widziałam mojej dzidzi już 3 tygodnie. Odliczam dni do przyszłej środy! |
|
|
|
|
#801 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny robiłyście sobie test Pappa?
|
|
|
|
#802 | |||
|
Zakorzenienie
|
Siemka
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A ja dzisiaj zaczynam 12tydzień
|
|||
|
|
|
#803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
USG dopplerowskim można zbadać:
no wiem wiem, głupia jestem ![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- jak znajdę kabel, albo ktoś mi użyczy to wrzuce fote mojego 5miesięcznego brzucha
|
|
#804 |
|
Zadomowienie
|
ja robiłam, wyszedł okej.
ryba bo ja mam do zrobienia echo serca płodu ale to chyba nie jest takie badanie jak Twoje? czy jest? (powinno się je zrobić w tym samym okresie co połówkowe). Mam pytanie do dziewczyn na L4, co powiedziałyście lekarzowi? czy sam Wam może zaproponował? Bo jak byłam wczoraj na wizycie to pod koniec wpadła położna że musi na chwile wyjść i czy nie będzie potrzebna np do wypisania l4 i zadała to pytanie w moim kierunku a doktor zamiast się mnie spytać czy coś od razu powiedziała że nie, zwolnienia nie będzie.... wczoraj akurat nie chciałam no ale powinna mnie chyba o to zapytac? od następnej wizyty mam zamiar iść na L4, co jej powiedzieć? bo ona tego tematu nie zaczyna.... a zmieniać lekarza w 18 tc?
|
|
|
#805 |
|
Raczkowanie
|
zwazyłam się dzisiaj i cały czas waze tyle samo co przed ciążą... dziwne bo zapiąć ciężko mi się w spodniach no i mam wrażenie, że przytyłam.... tak jakoś łydki mi przytyły i uda....
![]() a mam apetyt jak smok |
|
|
|
#806 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
coś takiego http://www.google.pl/imgres?client=f...4&tx=104&ty=29Cytat:
A ile ma cm??Cytat:
---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Ja sobie właśnie wciągnęłam 8 pierożków z mięskiem
|
|
#807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Echo serca też mam zrobić osobno, od 24tyg mam mieć robione co jakiś tam określony czas ale to mi dokładnie powie przed Teraz 21 maja mam wizyte z USG i mierzeniem ( o ile da rade ) a tydzień później jak się nic nie zmieni oczywiście mam Usg dopplerowskie właśnie, a potem mam te echo serca robić samo. no nie wiem, zobacze zreszta co ja się martwię, przed tym badaniem mam wizyte u gina to zapytam :d Co do l4 nie jestem, ale zawsze się mnie lekarz pyta czy wystawić L4. Myślę, że powiedz że w pracy masz dużo stresu, bo się "sezon" na cos tam zaczyna i w ogóle to myślę że Ci wypisze
|
|
#808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#809 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Potweirdzam,bardzo cięzko dziecko od nich odzwyczaić.Dla mnie jednak to nie było zło,nie zaburzało laktacji.Jedyny problem był taki,że wszedzie musiałam je zabierać i jak zapomniałam to był popłoch![]() U mnie wybór był taki- albo karmię piersia pzrez kapturki albo wcale nie karmie piersią. Majtki siatkowe założyłam w szpitalu,a koszulę doprałam spokojnie po masakrze
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
#810 |
|
Zadomowienie
|
a chodzisz na nfz czy prywatnie?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.

Zaczynamy 18tydzien
ale czy ja wiem, czy faktycznie on coś czuje czy tylko tak mówi? no ale możliwe ze oczuł bo chwile później tak mnie zaczęło coś tam boleć jakby mi ktos od srodka tak mocno przywalił, więc jest możliwe ze w jakiś narząd mi tam trafił :d
Ale musi byc wszystko dobrze!

Ślub 25.08.2012

Potweirdzam,bardzo cięzko dziecko od nich odzwyczaić.Dla mnie jednak to nie było zło,nie zaburzało laktacji.Jedyny problem był taki,że wszedzie musiałam je zabierać i jak zapomniałam to był popłoch