|
|
#2011 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
blogerka
no tam maja fajne ciuszki tylko nie nakupuj za duzo bo 22 czerwca zaczynaja sie przeceny ![]() a tez tak macie ze zamiast sobie ciuch kupujecie dziecku? to przejdzie czy juz tak zawsze bede miec? ![]() fewcia moj nauczyl sie podnosic glowke dzieki oslonce na lozeczko z ikei takie jaskrawe zwierzaki tam sa - bo tak to odrazu zasypiak a te zwierzaki go zaintersowaly bo cos innego tez niz zawsze sie bawil. probuj probuj a pewno sie uda, a swoja droga kazde dziecko ma swoje tempo mala moj maz pierwszy raz dostal mandat w dniu naszego slubu
|
|
|
|
#2012 |
|
Zakorzenienie
|
bokeh STO LAT!!!!!!
![]()
|
#2013 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Deli, ja dopajam od 3 dni, wypija ok 120ml dziennie.
Nancy, ta woda z Rossa byla do wczoraj w promocji, moze wykupili, wiec dlatego nie moglas jej znalezc? Litrowy karton, bialo-niebieski. 6 wzielam ![]() Moj spi w dlugim bodziaku+spodenki lub w pajacyku, a i tak budzi sie mokry. Mamy strasznie cieplo w pokoju (ja spie bez koldry) i nie wiem juz jak go ubierac... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2014 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny siędzę i rycze, nie wiem czy wam pisałam, moja kużynka 10 lat temu była w ciąży, zmarła jej mama i poroniła w 3 msc, teraz doczekali się 2 dziewczynek, bliźniaczek i dopiero dowiedziałam się że za długo je przetrzymali i podobno mają porazenie, jedna lżejsze, druga mocniejsze, nic więcej nie wiem tylko że są w warszawie w szpitalu, dlaczego ci lekarze są tak beznadziejni?
|
#2015 |
|
Zakorzenienie
|
Black, zaproszenia doszły??
|
#2016 |
|
Wtajemniczenie
|
witam witam!
miałam iśc na spacer z małą, ale mąż mnie urządził, bo zamówił kuriera, tkóry - uwaga - ma przyjść między 11 a 17 ![]() Black - ty niedobra kobieto! otworzyłam aukcje, na których kupowałaś i stwierdzam... że większość też bym musiała kupić a tu na koncie pustki, w tym miesiącu przegląd i ubezpieczenie auta, do tego szczepionki Ani no i d.pa zbita ![]() wczoraj byłyśmy na szczepionkach, Ania całkiem nieźle je zniosła, trochę maruda od wczoraj, ale da się przeżyć, i tak jest lepiej niż zaraz po urodzeniu, bo wtedy myślałam, że ducha wyzionę przy niej ![]() no aleeee... oczywiście mam zastrzeżenia do mojej lekarki ja nie wiem, może wy poradzicie bo ona to o kant du.py roztrzaść a więc mamy podejrzenie (tzn ja mam podejrzenie) u Ani skazy białkowej - pieniste i strzelające kupy, zmiany skórne już w zasadzie na całym ciele (taka kaszka manna, a gdzieniegdzie taki jakiby... liszaje, plamy). Pytam się jej o to a ona: no możliwe, że skaza, ale nie przejmować się, bo najlepsze jest karmienie piersią więc nie wprowadzamy zmian pytam się czy mam odstawić nabiał czy co - nie, i tak to nic nie da, smarować ciałko, kąpać w krochamlu i dalej pierś Ania przytyła w 4 tygodnie tylko 400 gram obecnie waży 5880g, więc się pytam, czy jej nie dokarmiać, mówię, że ona zamiast coraz lepiej, to coraz gorzej śpi, domaga się cycka i co pół godziny, a ona - nieee, nie dokarmiamy, mogłaby przytyć z 200 gram więcej, no ale jak na piersi to może być. Soczki proszę zacząć podawać! no to mówię jej, że ona dopiero 3 miesiące skończyła tydzień temu, a ta - no to spokojnie soczki można zacząć wprowadzać i banana, marchewkę, jabłko i jagody - to są bezpieczne produkty... na pewno jej teraz tego nei wprowadzę, czekam aż skończy 4 miechy no a co wy o tym myślicie? Szaja - matko? pomóż!
|
|
#2017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2018 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
tylko daj bardzo niewiele wody, bo wyjdzie Ci za rzadkie i bedzie splywalo z wlosow.Ja tez olejuje na noc, w dzien za bardzo mi sie dluzy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2019 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() odpozdrawiamy! Cytat:
brak slow! Cytat:
![]() Cytat:
robilam u niego zakupy jak bylam w ciazy ![]() wymarzony interes dla mlodej mamy Cytat:
![]() Cytat:
tak, tak - je mniej i czasem plakusia przez sen [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40737586]Pstryniu, po wrześniu obstawiam szkołę [/QUOTE]ja tez ![]() dlatego pytam ![]() Cytat:
ze niby sie nie zaplaci i mandat sie przedawnia? nie ma zadnej kary za to? pytam profilaktycznie bo jeszcze nigdy nie dostalam mandatu...
|
|||||||
|
|
|
#2020 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie była dwa razy położna, głupia babka, nic nie znająca się... Za pierwszym razem to obejrzała Amelke a za drugim to tylko przyszła, zapytała jak tam i poszła sobie po 3 minutach. A teraz była jakaś pielegniarka srodowiskowa, tez zapytala jak tam itd. i tyle.
|
|
#2021 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w jakim rejonie rossmana można to znaleźć? na rzeczach dzieciowych? Tam gdzie kaszki i pieluchy? Ja wczoraj szukałam i nie mogłam znaleźć, chciałam nawet zapytać kogoś z obsługi ale oczywiście Kubuś zaczął swoje histerie więc musieliśmy wyjść. Wyszliśmy i co? i zasnął ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2022 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dla Amelki za 4 msc Czyżby urodzinki miała ? Dołączam się do życzeń Fefciu, tak strasznie mi szkoda Twojej córeczki i Ciebie. Dobrze, że już widać efekty, musicie jeszcze wytrzymać. Kiedyś Blanka Ci za to podziękuje Marsi, jak tam Twoje włosy po wcierce z rzepy ? Djerba , biedna Sade A ja dokładnie rok temu ujrzałam upragnione dwie kreseczki
|
|
#2023 | ||||
|
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
, nie wiem co sie dzieje z tymi lekarzami!!Cytat:
no i miałam sprzatać a tak to siedze na interneci i głupoty ogladam
|
|
#2024 |
|
Raczkowanie
|
misia
masakra! ! to jest najgorsze zdrowe dzieci a lekarze wezma i spieprza wszystko!!! az sie poryczalam, ja mojego tak przenosilam ze jak mi wkoncu cc zrobili to urodzil sie prawie bez wod, i lekarz pow ze jakbym rodzila w panstwowym szpitalu w ktorym on tez pracuje to musialby mnie jeszcze tydzien trzymac zanim moglby cc zrobic takie maja procedury durne!! |
|
|
|
#2025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2026 |
|
Zakorzenienie
|
O ho BOKEH- co stawiasz?
Wszystkiego najlepszego W ogóle ostatnio jestem tak zakręcona że jak wstawałam do Oskara w nocy-jakimś cudem spadłam z łóżka Nawet po pijaku mi się jeszcze nie zdarzyło Potem się ramoliłam między łożeczkiem a łóżkiem jak pijany zając w kapuście
|
#2027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To straszne co piszesz!
|
|
|
|
|
#2028 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2029 | ||
|
Zakorzenienie
|
az tak mu sie spieszylo? musi cie bardzo kochac
Cytat:
bosze, co sie wyrabia na tym swiecie! ze tez oni nie mają litosci dla drugiego czlowieka! nie wiadomo na co to czekac?! chyba tylko na to zeby dwie nowe bezbronne istotki mialy bol i cierpienie prawdopodobnie do konca zycia o rodzicach juz nie wspomne!Cytat:
chyba sie przekwalifikuje |
||
|
|
|
#2030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak pomyślę jak byłam bliska tego to aż mam ciarki. Mnie też przetrzymali bez wód 2 dni, Mały dostał w pierwszej minucie tylko 6 punktów i musiał mieć normowany oddech i w ogóle pomagali mu bo siny był |
|
|
|
|
#2031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie położna było 5 albo nawet 6 razy, raz nawet w niedzielę o 8 rano ale bardzo fajna kobitka, mimo pewnych braków w wiedzy (np. kazała dopajać glukozą) ale tak poza tym bardzo fajna babeczka ![]() Black u tego samego sprzedawcy robiłam zakupy w ciąży bardzo szybko otrzymasz przesyłkę
|
|
|
|
|
#2032 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny , co do spotkania w parku jednak mi 15-go nie pasuje bo zapomniałam że dentystę mam. A 16-go??? Czwartek???
|
#2033 |
|
Wtajemniczenie
|
misia, jakie to straszne!
|
|
#2034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2035 |
|
Zakorzenienie
|
Nancy, ja już trzeci raz u niego zakupy robię.
Tak na marginesie. Misia, straszne jest to, co piszesz. Jeju. ![]() Ewulka, sorry! To Szaja chciała zobaczyć, co kupiłam. Silver, tak, na szczęście doszły, ale teraz muszę się użerać z innym allegrowiczem na temat innej przesyłki, ehh. Ciągle coś. |
|
|
|
#2036 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
przyznaj sie ze niania wtedy nie moze przyjsc do Ciebie ![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
jakim to trzeba byc "czlowiekiem" zeby narazac drugiego bezbronnego czlowieka na takie cierpienie ![]() ja to bym w lustro nie mogla spojrzec po czyms takim, wyrzuty sumienia by mnie zameczyly a taki doktorek jeden z drugim przechodza nam tym do porzadku dziennego |
|||
|
|
|
#2037 |
|
Zakorzenienie
|
insolito- jestem po 4 razach, smrod w domu straszny
potem myję vichy dercos a dziś kupiłam acnosan T na trądzik za całe 8 zeta i mam zamiar stosować na noc do wcierania- teściowa mówiła,że daaaawno dawwwno temu jej brat jak zaczął łysieć wcierał acnosan i rzepe i ponoc przestały mu włosy wypadac i miał bujną czupryne tak pobierznie przeleciałam wujka google i było tam napisane,że dermatolodzy zalecają przy zapaleniu skóry i mieszków włosowych, ale to na ziołach wi,ęc myślę,że mi nie zaszkodzi Misiabo - smutne to bardzo Onella- najważniejsze,że wszystko dobrze się skończyło ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- kupiłam dziś Groszkowi w Pepco body z logo Tommy Hilfiger- za całe 3,99 |
|
|
|
#2038 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja bym na Twoim miejscu przed snem nocnym podawała Ja to będę musiała w ciągu dnia żeby jak wrócę do pracy to młody wytrzymał bez cyca aż wrócę bo on butli nie chce. No i tak myślałam że przed pracą nakarmię, później teściowa kaszkę da, później zupkę, deserek i jak ja wrócę to cyc. A też chętnie bym na noc podawała żeby spał dłużej. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40736317] http://www.mojewypieki.com/przepis/t...szkopcie#dodaj na urodziny Agatki zrobię [/QUOTE]Fajny Jż wiem co upiekę na roczek dla Igusia ![]() Cytat:
Tak chodzę z Igim ![]() Najważniejsze że nas na odchowani znalazłaś Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() O kurde zazdroszczę Ja bym towar przetrzepywała po każdej dostawie zanim by na sklep wywiesiła No to się chwalę ![]() 1) chinosy i rozpinana bawełniana bluzka H&M rozm 74 2) bluzka H&M rozm 74 3) bluza Nike rozm 86 4) http://allegro.pl/spodnie-szelki-hm-...088980026.html i jeszcze takie spodnie na szelkach H&M (rozm 86) za 6 zł ale zdjęcia nie zrobiłam bo mi bateria padła
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2013-05-10 o 12:41 |
||||||||
|
|
|
#2039 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja popołudniowo. Przeleciałam to co od wczoraj żescie napłodziły, ale nie mam czasu na wszystkie cytaty, bo mąż mnie pogania.
Cytat:
bokeh, - 100 lat ![]() Black, ale żeś zaszalała kobieto a jak temat zaproszeń, udało się coś wyjaśnić? misia1505, masakra... ja też się strasznie bałam niedotlenienia tak jak Deli, a jak rodziłam to się okazało, że mała pępowiną owinięta. To wtedy parłam jak czołg w dupie miałam ze mnie boli, chciałam zeby jak najszybciej jej tą pępowine położna odwineła... co do ubierania na noc, to moja śpi w bodach z krótkim rękawem i pod kocykiem, ale i tak się rozkopuje. Mamy sypialnie na poddaszu, wiec nie musze mówić jak sie nagrzeje przez cały dzień.. dobrze, że na noc udaje sie nam jeszcze troche wywietrzyc i zbić temp. jedziemy zaraz na małe zakupy, bo jak pisałam kryzys w portfelu Julka jutro kończy 4 m-ce czy to znaczy, że możemy sobie strzelić słoiczek z marchewką ? ![]() ![]() i nie wiem jak ją ubrać... troche wiatr powiewa, chyba nie zmarznie w body z krótkim i w bluzeczce takiej cienkiej z długim+portki +skarpetki i jak zwykle mam problem z głową bo nie wiem czy czapke jej zakładać..... dziewczyny robicie może zakupy w ALDI? o ile u którejś jest. jeśli tak to co tam kupujecie i polecacie?
|
|
|
#2040 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:49.

otworzyłam aukcje, na których kupowałaś i stwierdzam... że większość też bym musiała kupić
a tu na koncie pustki, w tym miesiącu przegląd i ubezpieczenie auta, do tego szczepionki Ani no i d.pa zbita 
ja nie wiem, może wy poradzicie bo ona to o kant du.py roztrzaść
pomóż!

), a teraz obraża moje koleżanki. Ja pierniczę.
brak slow!