|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 | ||
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
OLCIA ![]() WOJTUŚ ![]() Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-05-10 o 12:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4322 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
![]()
![]() |
#4323 |
Zadomowienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
|
![]() ![]() |
![]() |
#4324 |
Zakorzenienie
|
#4325 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Oby wyniki wyszły ok ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4326 |
Zadomowienie
|
Ale jak coś to pamiętaj, że ja z chęcią trochę oddam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4327 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Powróciłam upocona jak stary smok ![]() ![]() ![]() Aaa i zaopatrzyłam się w różowego Carmexa - polecam dziewczyny! ![]() Jest z filtrem spf 15, ma witaminę E, super nawilża i nadaje fajny delikatny kolor ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4328 |
Zakorzenienie
|
zapisałam, jesteś pierwsza na liście
![]()
#4329 |
Zadomowienie
|
Odp: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz
Hej kuleczki
![]() ![]() Tak w ogole to dzisiaj wcale nie pospacerowalam ![]() ![]() Jeszcze zamierzam dzisiaj ciuchy i kurtki zimowe do workow prozniowych popakowac bo jeszcze wisza na wieszaku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4330 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() siedzę już ponad 2h przy kompie i nie mogę się przybrać do pisania ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4331 | |
Zakorzenienie
|
![]() Asmag forte Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4332 |
Zakorzenienie
|
coś tak patrzę, że zaraz nową część będzie trzeba zakładać
|
![]() ![]() |
![]() |
#4333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4334 |
Zakorzenienie
|
A to efek, mogłobyć lepiej, ale w tym stanie i tak uważąm, że jest nieźle
![]() To mokre wokół paznokci, to oliwka do skórek, a nie wyjechany lakier ![]() Edytowane przez surka Czas edycji: 2013-05-10 o 12:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4335 |
Zakorzenienie
|
idę ogarnąć łazienkę i przy okazji siebie
![]() ![]()
#4336 | ||
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20
Cytat:
Patrz, nie pomyślałam o tym... Mój TŻ ma jedną rękę niesprawną (miał przepuklinę szyjną, zaraz po porodzie zrobili mu operację, ale do dziś ma nie do końca sprawną jedną rękę, pewnie uszkodzili. Już wyjaśniam: to nie wada genetyczna, a efekt braku kwasu foliowego, jakby jeszcze ktoś podważał sens jego brania w ciąży - ale 30 lat temu nie było takich badań i takich zaleceń, profilaktyka wad cewy nerwowej rozwinęła się dopiero w latach 90.). Dla niego też pewnie 4 równe koła nieskrętne będą dużym ułatwieniem.... Szczerze mówiąc - trochę się boi przez to TŻ, jak będzie się zajmować dzieckiem, czy będzie umiał je stabilnie trzymać, itd., zwłaszcza, jeśli chodzi o kąpiel. Przepraszam Oliath, że pytam, ale skoro sama napisałaś, że masz niejako podobny problem - jest to istotnie problem przy dziecku?? Mój TŻ ma tę rękę normalną, rozwiniętą, ale np. nie umie zacisnąć do końca palców, nie ma w nich takiej siły, jak w drugiej dłoni i przypuszczam, że nie ma takiego tak jakby wyczucia tą ręką, nie umie nią robić nic, co wymaga prezycji. Podniesie, potrzyma, ale już nie złapie. Ja się nie obawiam, bo wiem, że sobie poradzi, ale on się trochę boi i nie wiem, jak go pocieszyć... Cytat:
Super że wszystko ok!!! ![]() A tymi próbami się nie martw, ja robię je od czasu do czasu też ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4337 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Pozbieralam swoje zloto z podlogi ![]() W niedalekim sasiedztwie suszyly sie pieluszki, kocyki i sukienki Lilo - no to teraz na wszelki wypadek wrocily do pralki ![]() Aaaa, jeszcze dzis maz mi kupi kapsulki z wiesiolka ![]() ![]()
![]() |
#4338 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
opowiedziała też o swojej życiowej kompromitacji wywołanej wskutek ciąży-zbudyniały mózg ona położna usiadła odwrotnie na fotel ginekologiczny-do tej pory nie wie jak tego dokonała ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4339 |
Zakorzenienie
|
hejoo
Przepraszam - ale nadal nie mam czasu nadrobic. dzieki dziewczynki za wsparcie i mile slowa ![]() Gratuluje kolejnych tygodni, miesiecy, wizyt i tym ktorzy potrzebuja wsparcia trzymam kciuki ![]() ![]()
#4340 |
Zakorzenienie
|
no ale mam lenia
aaa zapomniałam pogratulować nowych tygodni i miesięcy ![]() no i jeszcze jakieś ![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- ooo i ja się witam w 7 miesiącu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4341 | ||||
Zakorzenienie
|
Wróciłam z zakupów..jeszcze mi się udało, bo mąż wracał z pracy i zabrał mnie spod sklepu
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4342 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-V
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40741606]Ty to jesteś jednak złota...
Patrz, nie pomyślałam o tym... Mój TŻ ma jedną rękę niesprawną (miał przepuklinę szyjną, zaraz po porodzie zrobili mu operację, ale do dziś ma nie do końca sprawną jedną rękę, pewnie uszkodzili. Już wyjaśniam: to nie wada genetyczna, a efekt braku kwasu foliowego, jakby jeszcze ktoś podważał sens jego brania w ciąży - ale 30 lat temu nie było takich badań i takich zaleceń, profilaktyka wad cewy nerwowej rozwinęła się dopiero w latach 90.). Dla niego też pewnie 4 równe koła nieskrętne będą dużym ułatwieniem.... Szczerze mówiąc - trochę się boi przez to TŻ, jak będzie się zajmować dzieckiem, czy będzie umiał je stabilnie trzymać, itd., zwłaszcza, jeśli chodzi o kąpiel. Przepraszam Oliath, że pytam, ale skoro sama napisałaś, że masz niejako podobny problem - jest to istotnie problem przy dziecku?? [/QUOTE] Juz Ci odpowiadam, kochana. Ja mam pewnie z reka jeszcze gorzej niz Twoj TZ: porazone calkowicie nerwy, ktore odpowiadaja za rozwoj miesni od ramienia do lokcia, zero miesni co za tym idzie, zero sily, nie moge uniesc reki do gory, jesli nie pomoge sobie druga, zgiac swobodnie bez wysilku w lokciu, etc. Reka sobie jest, od lokcia do czubkow palcow sprawna, ale w calosci wlasciewie chyba dla ozdoby i symetrii jedynie... wzglednej symetrii ![]() ![]() Nie przydaje sie za wiele, ale pomaga drugiej rece - biernie - podtrzymac, chwycic, zaasekurowac, etc. Niesprawna reka uczyla sie tego cale zycie i calkiem niezla w tym jest ![]() A sprawna reka przejela duzo obowiazkow niesprawnej i hula za dwie. Reasumujac - jesli ktos jest umiarkowanie "uszkodzony" od urodzenia, zdazyl swietnie sie naumiec funkcjonowac w tym stanie bez kolizji. Jedne miesnie przejmuja funkcje drugich, inaczej wyksztalcaja sie polaczenia neuronow w mozgu, inne wysylaja komunikaty, inaczej kooperuja polkule. Moze to czasem z boku wyglada nieporadnie, ale mi sie nigdy nie zdarzylo cos upuscic, zniszczyc, stluc, uszkodzic z powodu felernej reki - natomiast z powodu glupiej nieuwagi to i owszem, jak kazdemu z nas ![]() Moje dzieci, kiedy byly kruchymi noworodkami i niemowlaczkami, a potem wywrotnymi i piskorzowatymi roczniakami - nosilam, przebieralam, przewijalam, kapalam, lulalam - normalnie. Mimo calkowitego porazenia prawego ramienia. To moze sie wydawac niemozliwe, ale przeciez milion rzeczy juz wczesniej nosilam i robilam, wiec... cialo ludzkie jest madre i cudowne, Perse, nie do podrobienia. Twoj TZ swietnie sobie poradzi z dzieckiem, a jezeli czegos rzeczywiscie nie bedzie potrafil/ czul sie na silach przy nim zrobic, to sam bedzie o tym najlepiej wiedzial i maluszek bedzie z nim absolutnie komfortowo sie czul - no z kim jak nie z tata-bohaterem swiata ![]() Ale elaborat mi wyszedl ![]() EDIT: Odnosnie wozkowych ulatwien - jak dla mnie nieskretne kola i regulowana wysokosc raczki - tez duzo daje, bo zamiast uzywac miesni niesprawnych mozna uzyc nacisku calego ciala przy wyjatkowo wrednych kraweznikach ![]()
Iza ![]() Diablicja ![]() Lilo ![]() Kubulek ![]() Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-05-10 o 13:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4343 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dziękuje za życzenia ![]() ![]() Mały mi się gdzieś wbił po prawej stronie z boku ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja mam od paru dni stawianie macicy i sama się dziwię bo w sumie nic wielkiego nie robię, a stawia mi się kilka razy dziennie. A siku to nie ma szans wstrzymywać bo wtedy brzuch jak kamień.
![]() |
#4345 |
Zakorzenienie
|
Ha!
Znowu trafilam na zarabista pania wlascicielke wozeczka, tego na ostatnim zdjeciu, Inglesiny ![]() Inglesina jest z 2011, technicznie stan idealny, pokrycie do odswiezenia wiadomo, bo stoi na strychu w wielkim worze. Kola wycentrowane, nie lataja, nie skrzypia, nie byly łatane ani nic. Stelaz bez uszkodzen i otarc, chrom, stan idealny. Cena cztery stowki, kiedy uzywane inglesiny chodza na All i Tablicy po 1200, 1500 i 1900 ![]() Pani do mnie zadzwonila sama, przemila i na poziomie dziewczyna, jest na etapie wyszukiwania najtanszego kuriera dla mnie jakby co. Musze tylko przekonac mąża, ze to jest wozeczek, o jakim marzyl cale zycie dla swojej coreczki ![]() EDIT: ... A nowe Inglesiny grubo ponad 3 tysie ![]()
Iza ![]() Diablicja ![]() Lilo ![]() Kubulek ![]() Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-05-10 o 13:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4346 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
![]() tez bym sie pobawila swoimi duperelkami ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie no Mela, czy ja wygladam na kretynke? ![]()
![]() |
#4348 |
Konto usunięte
|
Odp: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz
Oliath dziękuję, pięknie to napisałaś, zwłaszcza to ostatnie zdanie, aż mi się oczy zaszkliły
![]() To prawda, u niego wszystkie ważniejsze funkcje przejęła lewa ręka, pisze nią (i co ciekawe ma 100000 razy ładniejsze pismo niż ja) i w sumie robi wszystko, tylko niektóre rzeczy są niedostosowane dla takich ludzi jak on - nad czym najbardziej ubolewa, to aparat fotograficzny, przycisk jest po prawej stronie i to dla niego trochę problem... Czasami coś mu się zdarza upuścić, ale faktycznie nie wiem, na ile jest to wynik słabszej ręki, a na ile nieporadności. Szklanki i tak częściej tłukę ja :P I faktycznie chyba masz ciężej z ręką niż on ![]() Rozumiem, że się do tego przyzwyczaiłaś, ale podziwiam - jak ja miałam rękę niesprawną po wypadku i też nie umiałam jej podnieść do góry, to nie umiałam się nawet poczesać :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4349 |
Zakorzenienie
|
Nie, ale jakoś do mnie nie dociera, że powoli wszystkie zbliżamy się do godziny 0!
#4350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bede prała wszystko suuuper, ja nawet gdyby mi przykladano pistolet do glowy to nie pomalowalabym z obecnym brzuchem |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:45.