Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz.12 - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-10, 12:29   #4321
skylie
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Ja juz po wizycie .

Laura rośnie prawidłowo,łozysko ok,ilośc wód ok,szyjka zamknieta elegancko.
Odnośnie twardnienia brzucha-mam brac przez 10 dni 3xdziennie Magne B6,potem 2x.Twardnienie powinno ustępowac po odpoczynku.Gdyby zaś widocznie sie nasiliło-mam zgłosic sie na IP ale wtedy jak bedzie to silne i często.Od dóch trzech dni skóra mnie swędzi.Podejrzewam ze to od balsamu i dzis powróciłam do Oliwki Babydream fur Mama.Ale dla spokoju mam jutro zrobic próby wątrobowe.Ginek mi zlecił:
AST ,ALT i poziom bilirubiny.Jak cos bedzie podwyższone-szpital.Ale mam nadzieje ze to wina balsamu ten świąd.............

Zjadłam,ide sie kimnąć ,do pozniej

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
no ja też będę prała wszystkie, z nowymi włącznie
sama zwaliłam w sklepie kupę ciuszków zgrabnie się przemieszczając pomiedzy półkami z moją zacną wielka doopa i brzuchem, więc nie wyobrażam sobie takich nie uprać
Ja tez piore wszysrko Pomijajac juz nawet chemie ktora jest uzywana do produkcji czy transportu, ale przechowywanie... Sama pracuje w branzy motoryzacyjnej i coz, lepiej czasami nie wiedziec na czym sie tyleczek sadza nie mowiac juz w co sie ubiera

WOJTUŚ

Edytowane przez skylie
Czas edycji: 2013-05-10 o 12:34
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 12:30   #4322
lachryma
Zakorzenienie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
ja nie wiem co to jest ta zgaga- nie wiem czy bym ją rozpoznała, w życiu nie miałam!
ja też nie
Stary 2013-05-10, 12:31   #4323
cynamon_owa
Zadomowienie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
ja też nie
Chcecie trochę?

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 12:35   #4324
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Chcecie trochę?
eee, może innym razem
Stary 2013-05-10, 12:36   #4325
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja juz po wizycie .

Odnośnie twardnienia brzucha-mam brac przez 10 dni 3xdziennie Magne B6,potem 2x.Twardnienie powinno ustępowac po odpoczynku.Gdyby zaś widocznie sie nasiliło-mam zgłosic sie na IP ale wtedy jak bedzie to silne i często.Od dóch trzech dni skóra mnie swędzi.Podejrzewam ze to od balsamu i dzis powróciłam do Oliwki Babydream fur Mama.Ale dla spokoju mam jutro zrobic próby wątrobowe.Ginek mi zlecił:
AST ,ALT i poziom bilirubiny.Jak cos bedzie podwyższone-szpital.Ale mam nadzieje ze to wina balsamu ten świąd.............

Za wizytę
Oby wyniki wyszły ok

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość

Czasem coś tam mi sie dzieje a potem sie okazuje ze gazy mi sie nagromadzily i jak je....uwolnie to jest ok
Też tak czasami miałam takie uwolnienie przynosi znaczną ulge

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość

A ja mam inne pytanie: wycinacie metki?
Zawsze mnie szokuje, ze i w lumpkach i na Allegro metki zawsze sa na swoim miejscu w srodku ubranka i na karczku - a zarowno ja jak i moje dziewczyny swira dostajemy i zadrapujemy sie na smierc jesli metka wisi na karku
Lala ma od razu cale plecki czerwone od metki.
Wiec z zalem bede wycinac/ wypruwac - choc w sumie szkoda, skoro za kilka miesiecy i tak to sprzedam przeciez... no ale Lilo wazniejsza (jesli sie wda w mamusie i siostry ).
Wczoraj sie nad tym zastanawiałam i te duże powypruwam a te mniejsze zostawie i zobaczymy, jak nie będa Małemu przeszkadzać to zostaną.

Cytat:

ja nie wiem co to jest ta zgaga- nie wiem czy bym ją rozpoznała, w życiu nie miałam!
Pozazdrościć ja mam codziennie.

Cytat:

A ja też, ja też ostatnio postanowiłam przemalować sobie mebelek- fotel wiklinowy Bo nam średnio pasował do koloru mebli więc puszka farby, pędzel, kilka godzin zadyszki i TADAM
super
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 12:36   #4326
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
eee, może innym razem
Ale jak coś to pamiętaj, że ja z chęcią trochę oddam

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 12:37   #4327
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
a swoją drogą:
1. ile tetrowych bialych kupic? kuzynka mi dała rozpiskę a tam 30 szt białych ale wydaje mi się, że to za duzo, zwłaszcza, że na jednorazówkach bedziemy lecieć.
Ja też tylko na jednorazówkach planuję, ale kupiłam 20szt przynajmniej nie będę musiała co chwilę prać, a wiadomo, chwilę dziecku się uleje, a to coś przetrę, gdzieś podłoże. Lepiej więcej niż mniej

Powróciłam upocona jak stary smok Tyle mi się udało, że jakaś kobieta mnie w kolejce w aptece przepuściła I w ogóle znalazłam w końcu tanią apteke - za wszystkie pierdółki dałam 82zł

Aaa i zaopatrzyłam się w różowego Carmexa - polecam dziewczyny!
Jest z filtrem spf 15, ma witaminę E, super nawilża i nadaje fajny delikatny kolor
Stary 2013-05-10, 12:37   #4328
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jak coś to pamiętaj, że ja z chęcią trochę oddam
zapisałam, jesteś pierwsza na liście
Stary 2013-05-10, 12:39   #4329
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz

Hej kuleczki Najpierw sie przywitam i ponadrabiam troszke (ale tak tyci bo za duzo materialu do nadrabiania mam )

Tak w ogole to dzisiaj wcale nie pospacerowalam ale za to posprzatalam, zrobilam 2 prania, teraz pralke octem czyszcze a obiadku gotowac nie musze bo wczoraj zrobilam na 2 dni: golabki z mlodej kapustki
Jeszcze zamierzam dzisiaj ciuchy i kurtki zimowe do workow prozniowych popakowac bo jeszcze wisza na wieszaku

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 12:41   #4330
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Dzisiaj kończe 28 lat kiedy to minęło??? jeszcze nie tak dawno miałam 20 i wydawało mi się, że jestem taka stara
wszystkiego najlepszego, lekkiego porodu

Cytat:
witam po wizycie

troche jestem wystraszona,
wczorajsze spinanie sie brzucha może powodować skrócenie szyjki,
lekarz baardzo dokładnie mnie zbadał, chyba pierwszy raz w tej ciazy, czuje sie jak po przegladzie technicznym, no i zrobil usg dopochwowe bo mu sie szyjka nie podobała, jednak powiedział ze nie ma narazie zmian
mam sie nie przemeczac, brać magnez 3x dziennie i zjawic sie za 2tygodnie a nie za 3 bo szyjke trzeba obserwowac, kilka razy powtórzył to "obserwowac" a on za duzo nie gada wiec czuje niepokój
malej nie widziałam, ale serducho biło super, juz dawno jej tak wyraźnie nei slyszałam bo zawsze sie wierci niesamowicie

a we wtorek ide na pogadanke z położną
the end

Cytat:
Ja juz po wizycie .

siedzę już ponad 2h przy kompie i nie mogę się przybrać do pisania

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 12:46   #4331
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
j
Nie poznaję koleżanki!

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Dziewczyny, łyka któraś z Was magnez?? Jeśli tak, to jaki?
Asmag forte

Cytat:
witam po wizycie

troche jestem wystraszona,
wczorajsze spinanie sie brzucha może powodować skrócenie szyjki,
lekarz baardzo dokładnie mnie zbadał, chyba pierwszy raz w tej ciazy, czuje sie jak po przegladzie technicznym, no i zrobil usg dopochwowe bo mu sie szyjka nie podobała, jednak powiedział ze nie ma narazie zmian
mam sie nie przemeczac, brać magnez 3x dziennie i zjawic sie za 2tygodnie a nie za 3 bo szyjke trzeba obserwowac, kilka razy powtórzył to "obserwowac" a on za duzo nie gada wiec czuje niepokój
malej nie widziałam, ale serducho biło super, juz dawno jej tak wyraźnie nei slyszałam bo zawsze sie wierci niesamowicie

a we wtorek ide na pogadanke z położną
the end
za dobre wieści, a co do skurczy to odpoczywaj

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-10, 12:47   #4332
fiazo
Zakorzenienie

coś tak patrzę, że zaraz nową część będzie trzeba zakładać

Synek
Stary 2013-05-10, 12:48   #4333
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
JaAaa i zaopatrzyłam się w różowego Carmexa - polecam dziewczyny!
Jest z filtrem spf 15, ma witaminę E, super nawilża i nadaje fajny delikatny kolor
Różowe jeszcze nie miałam, obecnie wykańczam miętę
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 12:51   #4334
surka
Zakorzenienie

A to efek, mogłobyć lepiej, ale w tym stanie i tak uważąm, że jest nieźle

To mokre wokół paznokci, to oliwka do skórek, a nie wyjechany lakier
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (27,6 KB, 40 załadowań)

Edytowane przez surka
Czas edycji: 2013-05-10 o 12:56
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 12:51   #4335
lachryma
Zakorzenienie

idę ogarnąć łazienkę i przy okazji siebie
Stary 2013-05-10, 13:00   #4336
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20

Cytat:
Malo jest nowoczesnych na paskach powaznie mysle nad tym ostatnim co wklejalam, Inglesina Classica Ballestrino. Widzisz, ja NIE ZNOSZE skretnych kolek, moze dlatego, ze mam "nierowna" sile pchania w recach i zjezdzam na boczek . A 3 w 1 mialam i juz nie chce, wole duza gondole, ktora starczy do przyszlej wiosny (Inglesina ma 81cm ) i potem lekka parasolke na wozenie MPK do zlobka czy przedszkola (zakladam, ze moge musiec ). A fotelik osobno moze byc.
Jak dla mnie te klasyczne wozki sa wlasnie mega praktyczne, jakas dziwna jestem
Ty to jesteś jednak złota...
Patrz, nie pomyślałam o tym...
Mój TŻ ma jedną rękę niesprawną (miał przepuklinę szyjną, zaraz po porodzie zrobili mu operację, ale do dziś ma nie do końca sprawną jedną rękę, pewnie uszkodzili. Już wyjaśniam: to nie wada genetyczna, a efekt braku kwasu foliowego, jakby jeszcze ktoś podważał sens jego brania w ciąży - ale 30 lat temu nie było takich badań i takich zaleceń, profilaktyka wad cewy nerwowej rozwinęła się dopiero w latach 90.).
Dla niego też pewnie 4 równe koła nieskrętne będą dużym ułatwieniem....
Szczerze mówiąc - trochę się boi przez to TŻ, jak będzie się zajmować dzieckiem, czy będzie umiał je stabilnie trzymać, itd., zwłaszcza, jeśli chodzi o kąpiel.
Przepraszam Oliath, że pytam, ale skoro sama napisałaś, że masz niejako podobny problem - jest to istotnie problem przy dziecku??
Mój TŻ ma tę rękę normalną, rozwiniętą, ale np. nie umie zacisnąć do końca palców, nie ma w nich takiej siły, jak w drugiej dłoni i przypuszczam, że nie ma takiego tak jakby wyczucia tą ręką, nie umie nią robić nic, co wymaga prezycji. Podniesie, potrzyma, ale już nie złapie.
Ja się nie obawiam, bo wiem, że sobie poradzi, ale on się trochę boi i nie wiem, jak go pocieszyć...

Cytat:
Ja juz po wizycie .

Super że wszystko ok!!!
A tymi próbami się nie martw, ja robię je od czasu do czasu też W poniedziałek sobie chyba zrobię cały pakiet

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 13:01   #4337
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
A ja też, ja też ostatnio postanowiłam przemalować sobie mebelek- fotel wiklinowy Bo nam średnio pasował do koloru mebli więc puszka farby, pędzel, kilka godzin zadyszki i TADAM [/COLOR][/SIZE]
Bardzo ladnie Ci wyszedl a nie jest latwo malowac wikline
Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Enoooo, laska, git

Pozbieralam swoje zloto z podlogi
W niedalekim sasiedztwie suszyly sie pieluszki, kocyki i sukienki Lilo - no to teraz na wszelki wypadek wrocily do pralki
Aaaa, jeszcze dzis maz mi kupi kapsulki z wiesiolka zebym lekko, przyjemnie i z poslizgiem wydala na swiat nasze szczescie
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 13:09   #4338
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:

super

Cytat:
Bardzo ladnie Ci wyszedl a nie jest latwo malowac wikline

Enoooo, laska, git

Pozbieralam swoje zloto z podlogi
W niedalekim sasiedztwie suszyly sie pieluszki, kocyki i sukienki Lilo - no to teraz na wszelki wypadek wrocily do pralki
Aaaa, jeszcze dzis maz mi kupi kapsulki z wiesiolka zebym lekko, przyjemnie i z poslizgiem wydala na swiat nasze szczescie
wczoraj położna w SR mówiła, żeby miesiąc przed porodem łykać olejek z wiesiołka
opowiedziała też o swojej życiowej kompromitacji wywołanej wskutek ciąży-zbudyniały mózg
ona położna usiadła odwrotnie na fotel ginekologiczny-do tej pory nie wie jak tego dokonała

Synek
Stary 2013-05-10, 13:15   #4339
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

hejoo

Przepraszam - ale nadal nie mam czasu nadrobic. dzieki dziewczynki za wsparcie i mile slowa kochane jestescie. Na szczescie juz PO, ale dzis mielismy troszke zakupow i takich tam, wiec czasu zbytnio nie bylo. A zaraz wstanie Mery (dzis nie poszla do zlobka, bo miala zaropiale oczko - pewnie znow zapalenie spojowek przyniosla), zje obiadek i znow na podworku bedziemy siedziec. Moze w weekend do Was wroce.

Gratuluje kolejnych tygodni, miesiecy, wizyt i tym ktorzy potrzebuja wsparcia trzymam kciuki

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-10, 13:20   #4340
fiazo
Zakorzenienie

no ale mam lenia

aaa zapomniałam pogratulować nowych tygodni i miesięcy
no i jeszcze jakieś jak są potrzebne

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

ooo i ja się witam w 7 miesiącu

Synek
Stary 2013-05-10, 13:22   #4341
dzoan
Zakorzenienie

Wróciłam z zakupów..jeszcze mi się udało, bo mąż wracał z pracy i zabrał mnie spod sklepu a nadźwigałabym się..poszłam po kilka rzeczy, a wyszłam z mega siatą Przed chwilą pochłonęliśmy po pączusiu i kawci Mąż pojechał do teściów, a ja biorę się wreszcie za te łazanki

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Ledwo żyje

Spalam dzisiaj 3 godziny z własnej głupoty. Polożyłam sie spać o 3 ale TZ skutecznie uniemożliwiał mi zasniecie tak dawał czadu chrapaniem.
Chciało mi sie siku ale pomyślałam ze wytrzymam do rana, ale Maja bawiła sie w kopanie mojego pęcherza więc musiałam wstać.
Gdy sie juz polozylam i przysypialam przypomnialam sobie ze kazalam TZ włożyć zupę do lodówki i musiałam wstać sprawdzić bo bym nie usnela.
Zupa nie wlozona No to prawie o 4 rano robiłam przemeblowanie w lodówce bo gar nie chciał sie zmieścić

O 7 wstalam do labo. Jeszcze rano zaliczyłam pawia (w 26 tc!!)
Babka w labo jakaś nowa zmasakrowala mi rękę i jak na złość okazało sie ze wyniki w środę (zawsze były tego samego dnia) a ja mam endo w poniedziałek wrrrrr, będę musiała przemówić wizytę.

Pojechałam po pieczywo do piekarni bo na glodniaka od rana i zachaczylam o sklep ogrodniczy. Dokupilam kwiatów na balkon, ziemie i wielka donice do mojej tui (tuji?). TZ mi to przytachal i zaczęłam sadzić.
Zmachalam sie okrutnie. Potem umylam balkon, stolik i krzesla.
I ledwo żyje.
A śniadania dalej nie zjadłam bo wcześniej zapomniałam a teraz nie ma mi kto przynieść bo leże plackiem na sofie i zdycham.
Ło jejku..twarda babka jesteś, że wytrzymałaś psychicznie i fizycznie Ja jak jechałam ostatnio do labka na głodniaka, to wzięłam ze sobą kanapkę i pitny jogurt..i od razu jak wlazłam do auta skonsumowałam

Cytat:
odnośnie wtyczek na komary:
my używaliśmy i mamy zamiar używać RAID. Sprawdził się w naszych leśno-wiejskich warunkach domowych. Jeszcze trzeba by poczytać o wpływie na dziecko, ale myślę, ze szkodliwy nie jest.
Natomiast w plenerach to były momenty, że zdesperowana gotowa byłam ze ten wkład w tyłek wsadzić... przeżywaliśmy wiele upojnych chwil z komarami, przetestowaliśmy wszystko co się dało i nic nie działało. Raz nawet rozkładalismy namiot w wielkiej chmurze komarowej, opatuleni kocami, z kapturami na głowach, rekawiczkach i gumowcach, bo dziady właziły pod nogawki
a to by było ciekawe

Cytat:
Ja juz po wizycie .

za wizytę i kciuczki, żeby skurcze się nie nasilały, a próby i reszta badań wyszły ok

Cytat:

dobrze, że napisałaś o oliwce, bo już myślałam, że leciałaś z lakierem na farta bardzo ładnie Ci wyszły paznokietki.. mogłabyś zrobić i mnie?

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 13:23   #4342
Oliath
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-V

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40741606]Ty to jesteś jednak złota...
Patrz, nie pomyślałam o tym...
Mój TŻ ma jedną rękę niesprawną (miał przepuklinę szyjną, zaraz po porodzie zrobili mu operację, ale do dziś ma nie do końca sprawną jedną rękę, pewnie uszkodzili. Już wyjaśniam: to nie wada genetyczna, a efekt braku kwasu foliowego, jakby jeszcze ktoś podważał sens jego brania w ciąży - ale 30 lat temu nie było takich badań i takich zaleceń, profilaktyka wad cewy nerwowej rozwinęła się dopiero w latach 90.).
Dla niego też pewnie 4 równe koła nieskrętne będą dużym ułatwieniem....
Szczerze mówiąc - trochę się boi przez to TŻ, jak będzie się zajmować dzieckiem, czy będzie umiał je stabilnie trzymać, itd., zwłaszcza, jeśli chodzi o kąpiel.
Przepraszam Oliath, że pytam, ale skoro sama napisałaś, że masz niejako podobny problem - jest to istotnie problem przy dziecku??
[/QUOTE]

Juz Ci odpowiadam, kochana.
Ja mam pewnie z reka jeszcze gorzej niz Twoj TZ: porazone calkowicie nerwy, ktore odpowiadaja za rozwoj miesni od ramienia do lokcia, zero miesni co za tym idzie, zero sily, nie moge uniesc reki do gory, jesli nie pomoge sobie druga, zgiac swobodnie bez wysilku w lokciu, etc.
Reka sobie jest, od lokcia do czubkow palcow sprawna, ale w calosci wlasciewie chyba dla ozdoby i symetrii jedynie... wzglednej symetrii . Nawet bym chyba lyzki do ust nie uniosla nia
Nie przydaje sie za wiele, ale pomaga drugiej rece - biernie - podtrzymac, chwycic, zaasekurowac, etc.
Niesprawna reka uczyla sie tego cale zycie i calkiem niezla w tym jest
A sprawna reka przejela duzo obowiazkow niesprawnej i hula za dwie.

Reasumujac - jesli ktos jest umiarkowanie "uszkodzony" od urodzenia, zdazyl swietnie sie naumiec funkcjonowac w tym stanie bez kolizji. Jedne miesnie przejmuja funkcje drugich, inaczej wyksztalcaja sie polaczenia neuronow w mozgu, inne wysylaja komunikaty, inaczej kooperuja polkule.
Moze to czasem z boku wyglada nieporadnie, ale mi sie nigdy nie zdarzylo cos upuscic, zniszczyc, stluc, uszkodzic z powodu felernej reki - natomiast z powodu glupiej nieuwagi to i owszem, jak kazdemu z nas

Moje dzieci, kiedy byly kruchymi noworodkami i niemowlaczkami, a potem wywrotnymi i piskorzowatymi roczniakami - nosilam, przebieralam, przewijalam, kapalam, lulalam - normalnie. Mimo calkowitego porazenia prawego ramienia.

To moze sie wydawac niemozliwe, ale przeciez milion rzeczy juz wczesniej nosilam i robilam, wiec... cialo ludzkie jest madre i cudowne, Perse, nie do podrobienia.

Twoj TZ swietnie sobie poradzi z dzieckiem, a jezeli czegos rzeczywiscie nie bedzie potrafil/ czul sie na silach przy nim zrobic, to sam bedzie o tym najlepiej wiedzial i maluszek bedzie z nim absolutnie komfortowo sie czul - no z kim jak nie z tata-bohaterem swiata

Ale elaborat mi wyszedl

EDIT: Odnosnie wozkowych ulatwien - jak dla mnie nieskretne kola i regulowana wysokosc raczki - tez duzo daje, bo zamiast uzywac miesni niesprawnych mozna uzyc nacisku calego ciala przy wyjatkowo wrednych kraweznikach
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2013-05-10 o 13:39
Stary 2013-05-10, 13:27   #4343
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:

super ja w połowie bym takich ładnych nie zrobiła

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
ona położna usiadła odwrotnie na fotel ginekologiczny-do tej pory nie wie jak tego dokonała
Chciałabym to zobaczyć

Dziękuje za życzenia i gratuluję 7 m-ca

Mały mi się gdzieś wbił po prawej stronie z boku nie wiem co On uciska ale booooollllliiiiiii......i jeszcze się wierci tam Gówniarz
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-10, 13:28   #4344
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Muszę sprawdzić na kiedy ty masz termin bo mam obawy, że chcesz wcześniaka na świat wydać. Wiesiołek prowadzi do mikroskurczy więc...

A ja mam od paru dni stawianie macicy i sama się dziwię bo w sumie nic wielkiego nie robię, a stawia mi się kilka razy dziennie. A siku to nie ma szans wstrzymywać bo wtedy brzuch jak kamień.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 13:32   #4345
Oliath
Zakorzenienie

Ha!

Znowu trafilam na zarabista pania wlascicielke wozeczka, tego na ostatnim zdjeciu, Inglesiny
Inglesina jest z 2011, technicznie stan idealny, pokrycie do odswiezenia wiadomo, bo stoi na strychu w wielkim worze.
Kola wycentrowane, nie lataja, nie skrzypia, nie byly łatane ani nic.
Stelaz bez uszkodzen i otarc, chrom, stan idealny.
Cena cztery stowki, kiedy uzywane inglesiny chodza na All i Tablicy po 1200, 1500 i 1900
Pani do mnie zadzwonila sama, przemila i na poziomie dziewczyna, jest na etapie wyszukiwania najtanszego kuriera dla mnie jakby co.

Musze tylko przekonac mąża, ze to jest wozeczek, o jakim marzyl cale zycie dla swojej coreczki

EDIT: ... A nowe Inglesiny grubo ponad 3 tysie
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2013-05-10 o 13:35
Stary 2013-05-10, 13:33   #4346
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:

ja tam nie jestem w stanie nawet ladnie u rak pomalowac a co dopiero mowic o takim wyczynie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
no ale mam lenia

aaa zapomniałam pogratulować nowych tygodni i miesięcy
no i jeszcze jakieś jak są potrzebne

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

ooo i ja się witam w 7 miesiącu

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Cytat:
... tylko on mnie nie opuszcza...
Skąd mam wziąć tyle sił żeby nosić 9 miesięcy mego Małego Klocka?

A ja też, ja też ostatnio postanowiłam przemalować sobie mebelek- fotel wiklinowy Bo nam średnio pasował do koloru mebli więc puszka farby, pędzel, kilka godzin zadyszki i TADAM
swietnie wyszlo

tez bym sie pobawila swoimi duperelkami

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 13:34   #4347
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Muszę sprawdzić na kiedy ty masz termin bo mam obawy, że chcesz wcześniaka na świat wydać. Wiesiołek prowadzi do mikroskurczy więc...

A ja mam od paru dni stawianie macicy i sama się dziwię bo w sumie nic wielkiego nie robię, a stawia mi się kilka razy dziennie. A siku to nie ma szans wstrzymywać bo wtedy brzuch jak kamień.
61 days to go, jak twierdzi moj suwaczek
Nie no Mela, czy ja wygladam na kretynke?
Kubulek
Stary 2013-05-10, 13:39   #4348
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz

Oliath dziękuję, pięknie to napisałaś, zwłaszcza to ostatnie zdanie, aż mi się oczy zaszkliły

To prawda, u niego wszystkie ważniejsze funkcje przejęła lewa ręka, pisze nią (i co ciekawe ma 100000 razy ładniejsze pismo niż ja) i w sumie robi wszystko, tylko niektóre rzeczy są niedostosowane dla takich ludzi jak on - nad czym najbardziej ubolewa, to aparat fotograficzny, przycisk jest po prawej stronie i to dla niego trochę problem...
Czasami coś mu się zdarza upuścić, ale faktycznie nie wiem, na ile jest to wynik słabszej ręki, a na ile nieporadności. Szklanki i tak częściej tłukę ja :P

I faktycznie chyba masz ciężej z ręką niż on On umie ją podnosić, ruszać, itd. Tylko dłoń tak jakby nie chwyta, bo nie zgina palców do końca. Widać to już witając się z nim.
Rozumiem, że się do tego przyzwyczaiłaś, ale podziwiam - jak ja miałam rękę niesprawną po wypadku i też nie umiałam jej podnieść do góry, to nie umiałam się nawet poczesać :/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 13:41   #4349
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
61 days to go, jak twierdzi moj suwaczek
Nie no Mela, czy ja wygladam na kretynke?
Nie, ale jakoś do mnie nie dociera, że powoli wszystkie zbliżamy się do godziny 0!
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 13:42   #4350
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
hej
u mnie dzis pogoda deszcowa, nawet sie ciesze bo jest troche chlodniej, ale i tak mi sie mega ciezko oddycha ;/ czuje jakby macica byla juz w plucach...
co do skurczy to ja mam takie chyba od 20tc i codziennie po kilka, zalezy czasem nawet mam wiecej. dopoki nie bola i jest ich malo to nie panikuje. chociaz ostatnio w sobote w kosciele mialam prawie co 5-10 min juz sie zaczelam bac
wczoraj kuzynka, ktora ma termin klika dni przede mna mowila ze polozna jej pow jak sa nowe ubranka to nie trzeba prac a jedynie z jednej i drugiej str porzadnie wyprasowac, co Wy na to?

ja bede prała wszystko

Cytat:

suuuper, ja nawet gdyby mi przykladano pistolet do glowy to nie pomalowalabym z obecnym brzuchem
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości