|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa
|
|
11 | 17,46% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 |
|
3 | 4,76% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
4 | 6,35% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
9 | 14,29% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
10 | 15,87% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
6 | 9,52% |
| Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Cytat:
|
|
|
|
|
#4892 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Cytat:
..owszem nowe tez mam ale to mi mama ..babcia..i teściowa kupuje..Ja tylko mówię co by ewentualnie by się przydalo..![]() ale i sama nie mogłam się oprzec żeby kupic kaftaniki czy koszulki..uwielbiam takie "łowy" w dzieciecych sklepach o matko Wiko karmi psa łyżeczką..serkiem danio ![]() a potem sam oblizuje tą łyżeczkę.... |
|
|
|
|
#4893 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chyba większość z nas tak ma, tak to jest, gdy jakaś tragedia dzieje sie blisko, od razu włącza się myślenie. Ja wczoraj 0 23 pojechałam z małzem do szpitala, bo mały się cały dzień mało ruszał, a wieczorem nie szalał jak ma w swoim zwyczaju, na nic zdało się zaczepianie, więc juz wykąpani, w pizamach, zrobilismy akcję, małż blady był biedny. Na szczęście ktg książkowe, dzidzius sobie leżal, na ktg zaczął kopać, ale strach o niego towarzyszy mi teraz każdego dnia. Pomogła mi trochę wczoraj rozmowa z lekarzem, zresztą młodym Polakiem, którego żona też jest w ciązy. Nie napiszę nic nowego, juz ta opinia się tu przewijała, ale wiadomo, jak się cos usłyszy na własne uszy.. W każdym razie powiedział, ze supeł na pępowinie jest bardzo rzadki i póki co nie ma na niego mocnych. Istniałaby mozliwosc uratowania dziecka, gdyby ten supeł zawijał się w momencie gdy jednocześnie robione byłoby ktg, ale nawet wtedy nie ma gwarancji. A i tak dziecko, które by przez cc wyciagnieto nie byłoby zdrowe, bo w najlepszym wypadku do cc moza dojść do 5 - 6 minutach, a już 4 minuty bez tlenu... TO bezwzględne, ale takie jest życie. Trzeba cieszyć sie chwilą, mieć nadzieję, ze będzie ok, nie załąmywać sie. Często myślę o Niunce i jej synku, ale ona musi się podnieść i kazda inna, która znalazła lub znajdzie się w podobnej sytuacji. Możemy ją tylko tulić w bólu, tu chyba nie ma pocieszenia, to trzeba przeżyć, musi minac czas. No i możemy z nia być. Choćby ta wirtualnie |
|
|
|
|
#4894 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Vil to jest do nabycia w czechach i niemczech. podobno są też w polsce " z pod lady" w aptekach. Jeszcze na kolkę kuzynka chwaliła takie rurki co się wkłada do pupy na "odgazowanie" ale nie pamiętam nazwy. Wróciłam od fryzjera, troszkę podcięłam wlosy, wycieniowane i ... zaczęły się kręcić
|
|
#4896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja podcinam włosy żeby przestały się kręcic końcówki. inaczej żyją własnym życiem
|
|
#4898 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4899 |
|
Wtajemniczenie
|
muszę pochwalić naszego syneczka ... ma miesiąc a silny Łobuz z niego .... jak g otrzymam do odbijania to podnosi łepek, rozgląda się i nawet potrafi wytrzymać tak kilkanaście sekund, oprze się na kilka sekund i zaś podnosi. przewraca się na boczek z leżenia na pleckach a jak go kładziemy to potrafi się przesuwać, ciągle się wierci i odpycha i kilka cm potrafi przewędrować
|
|
|
|
#4900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oni zawsze tak razem jadają, czy dzisiaj naszlo go na dzielenie?
|
|
#4901 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4902 |
|
Wtajemniczenie
|
taaa...fibi i Wiko razem nawet z psiej miski raz jedli
![]() moment jak człowiek się odwróci a oni takie rzeczy i jeszcze razem..ech |
|
|
|
#4903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4905 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i właśnie słyszałam różne opinie, że to to samo co u nas, a niektórzy mówią że tylko ten oryginalny działa.ten rurki to pewnie to: http://www.petronela.pl/higiena-dzie...-10-sztuk.html za fryzjera
|
|
|
|
|
#4906 |
|
Zakorzenienie
|
W dzisiejszych czasach by stwierdziła, że wiesz co lepsze. Ponoć psie żarcie zawiera więcej mięsa i mniej konserwantów i ulepszaczy niż "ludzkie" wędliny, czyli jest zdrowsze.
|
#4907 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ogólnie to pies wszystko pochłania..nawet surową cebule..lubi to co mu żałować będę.. ![]() ale odkąd Wiko sam sobie je..to łazi za nim krok w krok i tylko czeka az mu coś skapnie...a Wiko też chętny do karmienia pieska.. zauważyłam nawet że lepiej zjada jak i psu smakuje.. no i tak sobie siedzą i jedzą.... plus taki że fibi nigdy sam mu nie zabrał jedzonka ..zawsze czeka na łaskę Wiktorka
|
|
|
|
|
#4908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobno ten niemiecki minimalnie mocniejszy niż ten czeski, a nazwa Sab Simplex ta sama. Podobno coś jeszcze polecają na forach na literę "l" ale nie wiem co. Mój tata szukał informacji na temat tego Sab Simplexu i mówił, że jeszcze drugie polecali, ale nie pamiętał nazwy.
|
|
#4909 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A teraz dostałam propozycję kupienia za 50 funtów 3 reklamówek dzięcięcych ciuszków firmowych dobrej jakości od znajomej z Londynu. Już się zdeklarowałam że jak tylko wyrośniemy z rozmiaru 80 to kupujemy te używki hurtem. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
O ludzie jaka cena ![]() Z moim synem dość długo przebywałam w szpitalu i tam wszyscy posługiwali się cewnikami, o których pisałam.
|
|
|
#4910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4911 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Znaczy wapnia i innych minerałów mu u ciebie w brzuszku nie zabrakło |
|
|
|
|
#4912 |
|
Zakorzenienie
|
o! jak niedużo postów do końca zostało
|
#4913 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Dziewczyny normalnie się poryczalam.
Przyszła pediatra która opiekuje się dziewczynkami i powiedziała że szykuje wypis na poniedziałek. Także jeśli nic się nie stanie w weekend to w końcu do domu trafie po tych długich 3 miesiącach. I co najważniejsze z dziećmi!! A jeszcze z wiadomości bardziej przyziemnych. Mąż przyniósł kilka pieluch babydream. Tych rossmanowych. I ala była krolikiem doswiadczalnym. Takiego odparzenia dostała że szok!! Po ok 2 godz w tej pieluszce i niedużym siku. Po JEDNEJ pieluszce. Jeszcze mamy dady z dronki. Ale znając nasze szczęścia to tylko pampy premium care będą im pasować;-) I macie jeszcze dziewczyny w tandemie;-)1368193792918.jpg |
|
|
|
#4914 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
|
|
|
|
|
#4915 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze znalazłam dietę dla mam karmiących na stronie szpitala:
http://szpitalmadalinskiego.pl/sites...ersi%C4%85.pdf tu można pomidory, a nie zaleca się brokuł.. ehh co szpital to obyczaj.. Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-05-10 o 16:03 |
|
|
|
#4916 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
faktycznie podobne, ale jednak inne
obie do schrupania! nosicie teraz rozm. 50?a co do pieluszek to huh, biedna mala testerka
|
|
|
|
#4917 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
znowy przyjechał kurier 4 dziś mam dość. Przywiózł łóżeczko 2 kpl pościeli i kocyk. i drugi przywiózł nianie z monitorem i koszem na pieluchy, karuzelke Tiny Love i grzechotke pluszowa. |
|
|
|
|
#4918 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, anulowała któraś z Was aukcje na allegro ( kup teraz) ? yyy bo mam problem
|
|
#4919 |
|
Zakorzenienie
|
samo wejście koło 20zł ale nie wiem ile robota bo mój Tż sam mi to zrobił bo jest elektronikiem
|
#4920 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.

Całą resztę nam zapewniła teściowa i wszystkie moje koleżanki.
A ciuchów mam chyba do drugiego roku życia... 
..owszem nowe tez mam ale to mi mama ..babcia..i teściowa kupuje..Ja tylko mówię co by ewentualnie by się przydalo..

Mnie kiedys przyłapała babcia, jak wyjadałam psu jedzenie z miski. miałam 3 lata i byłam niejadkiem. Widocznie to psie żarcie mi zapachniało

Ślub 27. X. 2012