|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czas szybko leci, prawie 4 latka mają nasze Dzieci :D
Cytat:
Co i m szkodzi wziąć jedno dziecko więcej? Nie rozumiem takiego podejścia.U nas dwa ostatnie tygodnie sierpnia, po 2 godziny dziennie
|
|
#872 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
No nie fajnie. ![]() U nas 3 dni, ale tak tylko 15-17 z Rodzicami. Ognisko, pokaz zajęć, które są w przedszkolu i zabawa + poczęstunek. Ale zawsze coś. Lecę do gabinetu ![]() Do później
|
|
#873 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
choc nie powiem, taka adaptacja przydała by sie
|
|
#874 |
|
Wtajemniczenie
|
Czas szybko leci, prawie 4 latka mają nasze Dzieci :D
Przypomniało mi, apropo pieprzykow. U Zuzi doliczylam sie trzech: 1 na brzuszku i 2 na nogach. Za to ja mam sporo
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#875 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do pieprzyków, Alan ma 1 o którym wiem jesli ma inne to nie zauwazyłam za to ja mam sporo,a na dodatek 2 takie ogromne, w tym jeden na policzku ![]() Chłopaki jeszcze szaleją na podwórku, upał dzis u nas był Może ktoś jeszcze wypowie sie na temat e-czytnika? Bo tylko unhola zabrała głos
|
|
#876 |
|
Wtajemniczenie
|
Czas szybko leci, prawie 4 latka mają nasze Dzieci :D
Aga, czytnik moim zdaniem jest bardzo ok.
Dziewczyny zaraznie coś trafi z Zuza. Od godziny je kolacje. Jest głośna ale ciagle ma jakieś ale... Już wymiekam :/ I tu napewno nie chodzi i problemy z buzia. Ona zwyczajnie wymyśla. U to już od jakiegoś czasu. Wczoraj coś jej smakuje, dziś już nie. Zastanawiam sie czy jej czegoś nie kupić na smak? Czy takie syropy rzeczywiście coś dają? Podpowievie coś? Plisss Pomijam już fakt ze to jej siedzenie w domu całkowicie przeirganizowalo moj dzień i wogole zaczynam mieć dosc... Zuza najbardziej chce sie bawić/jeść akurat gdy ja Maćka karmie lub zajmuje sie nim. Oczywiście wtedy awantura, bicie, kopanie, dokuczanie Mackowi i ten przestaje jeść itd Aha i ciagle płacze bez powodu. Wystarczy ze po schodach zejdą pierwsza. Już wolałabym żeby zła była. Teraz beczy po skarpety zdjęła bo boba wyciągają i nie może założyć... Muszę sobie klona szczelic.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#877 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Heh my w domciu pełnym składem, męża noga troszkę lepiej. Ja się za to przećwiczyłam zwłaszcza nogi i mam meeega zakwasy. Przez półtorej tygodnia codziennie 2 godzinki. Jeśli chodzi o pieprzyki to Mariczka ma 4, ja mam dość sporo i mąż też. Jeden miałam wycinany, ale właściwie to brodawka była. Mąż jak był młodszy w ogóle nie miał, tylko miał dość długi okres gdy systematycznie chodził na siłownie i od tego pojawiły mu się. Natomiast teściowa w ogóle nie ma ani jednego do tej pory. Mayah nie wiedziałam nawet że taki syrop istnieje. Ciekawa jestem opinii.
|
#878 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
maya ona pewnie po prostu zazzdrosna jest, chce zwrocic na siebie uwage
niestety starszemu dziecku trzeba poswiecic duzo uwagi w takiej sytuacji zeby nie poczulo sie odrzucone fajne dla Eryka? http://allegro.pl/piekne-timberland-...tml#tabsAnchor
|
|
#879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#880 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że syrop tu nie pomoże Raczej trzeba przeczekać wydziwianie , a co do złego zachowania, to raczej obstaję za tym, że najzwyczajniej w świecie jest zazdrosna o Maćka. Może zamiast się złościć, spróbuj obrócić to z zabawę, żeby poczuła się ważna w momencie gdy zajmujesz się Maćkiem? Np. gdy zbilza sie pora karmienia Maćka przygotuj wczesniej dla Zuzki jakieś przekąski, albo kanapeczki, picie czy tam co sobie wymyśla gdy Ty jesteś zajęta nim i gdy zacznie wydziwiać to powiedz, żeby poszukała niespodzianki dla siebie i wtedy może usiąść obok Ciebie ze swoim jedzonkiem i towarzyszyć Maciowi, albo udawać i pokazywać jak On jje. Możesz przecież zaangazować ją w przebieranie Maćka- niech chociazby rzepki w pieluszce zapina, albo poczesze Mu włoski itp. Cytat:
Cytat:
![]() A Ty co ćwiczysz? **** Znowu gorąco Idę chatkę ogarnąc
|
|
#881 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dzieki za opinie, chyba klikne je
Eryk ma dwie pary adidasow, geoxy i pumy ale juz teraz za goraco na nie a typowe odkryte sandaly kupie na lato, teraz takie pol sandaly wlasnie te timberlandy sa w okazyjnej cenie, mam jeszcze uatrzone geoxy ale ponad dwa razy drozsze malemu tez musze kupic, ale nic fajnego poza geoxami nie znalazlam
|
|
#882 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem skąd siłownia mi się tam wzięła. Może akurat coś myślałam o niej.Ćwiczę w domku z filmikami z youtub-a typu Tiffany Routh, Mel B, Jillian M., Cessey Ho, Marta Stolarczyk czy też fittapy czy melissa bender. Też chce ciepełko. ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
|
|
#883 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam, że tak tylko na moment. Napisałam w klubie.
|
|
|
|
#884 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć,
gdzie Wy wszystkie jesteście?
|
#885 |
|
Ola-Unhola
|
Heloł
|
#886 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Popsuł mi się laptop , bierze udział w konkursie na najwolniejszy komputer na świecie ![]() Poza tym i tak nie mam weny Iwona, kupiłam ten filtr.
|
|
#887 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry,
tutaj jesteśmy
|
#888 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Też jestem,tylko czasu brak no i pogoda tak piękna ![]() Iwonka Maja przesyłam fluidki ![]() Jola I buziaki dla Wszystkich
|
|
|
|
#889 |
|
Zakorzenienie
|
korzystamy z dobrej pogody, wiec nas praktycznie nie ma w domu. U nas wszystko w porzadku, okulary mamy do odbioru za tydzien w sobote, u optyka spedzilismy prawie godzine, ale bardzo fachowo sie nami zajeli
|
#890 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak myslałam, że wszystkie korzystacie z pieknej pogody
My też ![]() Jola jak zdrowie Kuby?
|
#891 |
|
Zakorzenienie
|
Heh no cóż ja nie korzystam z pogody bo już jej nie mamy 12 stopni i co jakiś czas deszcz
, która się podzieli![]() Choć czasu brak, ale to przez te cały moje ćwiczenia choć przez ostatnie 2 dni troche przystopowałam.
|
#892 | ||||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super praca domowa... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja się mogę troszkę podzielić. Choć podobno teraz gorsza ma być. Teraz popadało i grzmiało, bo duszno, ale zobaczymy co będzie jutro ![]() O 9 mamy spowiedź, o 10 nturniej szachowy, a w niedzielę msze rocznicową-komunijną. Svi, Wy też macie? Mam już wizję poddasza Małżowi się nie spodoba
|
|
#893 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Ola nawet nie wiem kiedy mamy rocznice
|
|
#894 |
|
Ola-Unhola
|
Wy chyba 20.05 mieliście.
My 06.05, ale to akurat miały drugie klasy komunie, więc zawsze jest tak jakby tydzień później.
|
#895 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy macie rocznice? I jaką? Zawarcia związku małżeńskiego? Dlaczego od razu tak zakładasz, może a nóż się choć troszkę spodoba ![]() ---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ---------- Cytat:
|
|
#896 |
|
Zakorzenienie
|
Dorwałam małżowego laptopa ![]() Aga , już jest dobrze, ale mieliśmy małe zawirowanie ![]() Lecimy na poszukiwanie butów
|
|
#897 |
|
Zakorzenienie
|
w takim okresie jak B była bardzo mało to L była dosyć pomocna i ją angażowałam. Teraz ma różne dziwne wyskoki, m.in coś w stylu jak Zuza.Narobiłam fajnych kanapeczek dla nich,pokroiłam na kawałeczki,było smacznie i kolorowo. L je wszystko, nie ma rzeczy której nie lubi. Tak więc ja się wystarałam, podałam a ona podchodzi do stołu i wybrzydza że nie lubi,że fuj,że ble i miny ![]() W jednej chwili zabrałam talerz i powiedziałam że w takim razie ona jest już po śniadaniu.Nagle wszystko lubiła i chciała jeść,no ale na mnie już to nie podziałało,nawet komentarze że burczy jej w brzuszku.Dostała za jakiś czas i zjadła do okruszka. Pewnie tylko Angy będzie w stanie mnie zrozumieć
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#898 |
|
Zakorzenienie
|
Ciężki tydzień za mną, szefuńcio w formie, więc było nerwowo i do Zośka znowu ostro kaszle, do tego mega zapychający przezroczysty katar Dzisiaj ma 37,2 temp., czekam na dalszy rozwój wypadków.Kaśka rozumiem-a jakże ![]() Maja Zośka też robi awanturę jak szybciej schodzę po schodach
|
#899 |
|
Zakorzenienie
|
znowu muszę Was nadrobić. Nie było nas tydzień, bo bylysmy z Wiki w szpitalu. W sobotę dostałam wysokiej gorączki. wczoraj wyszłysmy ze szpitala. Cały tydzien sie meczyłam. Na szczescie Wiki była ze mną na oddziale i mogłam ją karmić normalnie cały czas. Postaram się doczytać co u Was, jak mi malenka pozwoli. |
|
|
|
#900 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
\Hello
Pogoda się skiepściła ![]() Cytat:
![]() Co sie stało? Sandałek? Pokaż jak kupicie Cytat:
![]() ![]() Cytat:
:brzyd al:Lepiej, żeby sie nic nie rozwinęło Cytat:
Pochwal się pomysłem **** Małż pojechał z Alanem kupić czytnik, i do Stonki, a ja mam chwilkę dla siebie
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:27.

Co i m szkodzi wziąć jedno dziecko więcej? Nie rozumiem takiego podejścia.

Szkoda mi Go bo pewnie będzie mu trudniej się zgrać z dziećmi. Ponieważ grupa jest stara to nie ma zajęć adaptacyjnych w sierpniu 
jesli ma inne to nie zauwazyłam 

Raczej trzeba przeczekać wydziwianie , a co do złego zachowania, to raczej obstaję za tym, że najzwyczajniej w świecie jest zazdrosna o Maćka. Może zamiast się złościć, spróbuj obrócić to z zabawę, żeby poczuła się ważna w momencie gdy zajmujesz się Maćkiem? Np. gdy zbilza sie pora karmienia Maćka przygotuj wczesniej dla Zuzki jakieś przekąski, albo kanapeczki, picie czy tam co sobie wymyśla gdy Ty jesteś zajęta nim i gdy zacznie wydziwiać to powiedz, żeby poszukała niespodzianki dla siebie i wtedy może usiąść obok Ciebie ze swoim jedzonkiem i towarzyszyć Maciowi, albo udawać i pokazywać jak On jje. Możesz przecież zaangazować ją w przebieranie Maćka- niech chociazby rzepki w pieluszce zapina, albo poczesze Mu włoski itp. 

przesyłam fluidki 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)