Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz. 12 - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-10, 17:47   #1291
Tycikata
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz

Cytat:
Napisane przez rom4ntyczk4 Pokaż wiadomość
Waniliova ja już Ci kiedyś pisałam, że my od początku jechaliśmy na tabletkach..po 5 latach odstawiłam je teraz w styczniu i zmiany jakie zauważyłam: lepiej się czuję, libido dużo lepiej, włosy jakoś bardziej nie wypadają- tak jak wcześniej właściwie ALE! cera mi się popsuła...ostatnio nie mogę patrzeć na boje odbicie w lustrze...nie miałam nigdy problemu z trądzikiem a teraz od ponad tygodnia męczę się z czterema (wiem, że to nie tragedia, ale dla mnie to zmiana..) czerwo-różowymi kropkami, które nie chcą się zagoić...i to tak głupio są rozmieszczone, że wszystko psują nad lewą brwią, nad lewym kącikiem ust, na brodzie i pomiędzy brwiami...oprócz tego na plecach się pojawiły i nie jakieś wypryski ale takie plamki skupione na policzku...też nie potrafię nic z tym zrobić...
no i wróciło to co przed stosowaniem tabletek, czyli mega nieregularny okres...zaczęłam brać tabsy, bo okresu nie miałam od 4 miesięcy..przy tabletkach, wiadomo wszystko było ok z @. a teraz odstawiłam w styczniu- był @ z odstawienia, później spóźnił mi się o 20 dni...i teraz za trzy dni minie miesiąc kiedy powinnam okres dostać..w ciąży nie jestem. Muszę iść do gin, ale pewnie coś z hormonami jest nie tak...
Kochana LEĆ do lekarza i to JUŻ i porob badania!!!!
i na Twoim miejscu nie brałabym tabsów anty

z tego co opisujesz to ja miałam podobnie, od zawsze miałam nieregularne okresy, jak poszłam z tym problemem pierwszy raz do gina to oczywiście co? bez badań dostałam anty - dianę. Brałam dianę przez rok, w tym czasie cerę miałam gładziutką. Jak odstawiłam to cera też mi zaczęła świrować, a okresu nie dostałam i nie miałam przez pół roku. Po czym poszłam do gina która powiedziała, że ja w żadnym wypadku nie powinnam brać antyków bo nimi sobie jeszcze bardziej zaszkodziłam bo tabsy "blokują" jajniki, a ja właśnie z jajnikami też miałam problem.

Potem przez 2 lata brałam hormony zastępcze (nie anty tylko co miesiąc luteinę na wywołanie okresu).
A teraz już od trochę ponad roku nie biorę hormonów wcale i dostaję sama z siebie okres co miesiąc może z 2 albo 3 razy się spóźnił o kilkanaście dni, ale w porównaniu z tym co miałam kiedys-gdzie dostawałam np. raz na pół roku- no to to jest sukces

A jeśli chodzi o cerę to mi bardzo pomaga sok z pokrzywy! piję ją od roku i cerę mam naprawdę ok, może nie jest super idealna ale jest dużo lepiej niż kiedyś tylko przed okresem mi wyskoczy czasem kilka małych syfkow

Wracając jeszcze do Twojego okresu to ja bym na Twoim miejscu kupiła olej z wiesiołka bo on też pomaga wyregulować okres.
Możesz też pić herbatkę z krwawnika.
Sporo jest naturalnych sposobów, które mają jakieś tam lekkie działanie hormonalne. więc lepiej najpierw spróbować naturalnie doprowadzić organizm do ładu niż się faszerować hormonami czy lekami

Ja zauważyłam dużą poprawę mojego wyglądu, a w szczegolności moich włosów ostatnio. Nie wiem, czy zauważyłyście mój podpis bo mam tam wypisane rzeczy jakie piję na walkę z wypadającymi włosami, bo jak niektóre tu już wiedzą mam z tym duży problem.
Ostatnio przestały mi wypadać (nie chcę zapeszać) i wyglądają dużo lepiej, i nawet już kilka osób które mnie znają TEŻ zauważyły poprawę
Romantyczka, to też jest po części zasługą lekarza którego mi poleciłaś to on mi mówił żeby brać witaminki (cynk i selen)

I teraz ta da daam... LIBIDO!
Dziewczyny, które maja niskie libido może byście spróbowały pić to co ja mam w podpisie czyli:
- olej z pestek dyni
- olej z wiesiołka
- wit A + E
- cynk
- selen
Bo ja piję taki "zestaw" od lutego, i ostatnio moje libido normalnie szaleje!

tylko, że ja wcześniej też nie miałam z tym raczej problemu ale to co się teraz dzieje to masakra jakaś i na bank za to winię coś z powyższej listy-a może to wszystko razem wzięte dało mi takiego kopa?

może któraś się skusi na to tylko później proszę zdać mi relacje

- Loesje
Tycikata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 17:52   #1292
aneczka25057
Rozeznanie

Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz

Ilonuś witaj my się niestety nie znamy, ale miło że wróciłaś
kwiatuszku Gratuluję fajna nagroda!
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014
aneczka25057 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 17:52   #1293
Dotka90
Zakorzenienie

Aneczka ja bym się nawet nie zastanwiała nad zapraszaniem jej na wesele, no coś Ty!!!
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 17:52   #1294
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Ja też bym ciągnęła L4
Tylko jak u Ciebie jest płacone? Bo ja w tym roku pierwszy raz wzięłam L4 na raptem dwa dni i szefowa wypłaciła mi jakieś 90% "dniówki". Za to koleżanka była na L4 tydzień i dostała 100% wypłaty.

Gratulacje!

My za 3 dni mamy drugą rocznicę poznania
Tż będzie cały dzień w domu to niech kombinuje kolację

Pewnie, że iść na swoje!

Ja bym się bała, że dowiedzą się o tym ludzie, którzy np.:nie chciałabym żeby wiedzieli o szczegółach

Nie zostawiaj nas Pisz co Ci na wątrobie leży
u mnie chyba płacą 80 %

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość
a powiedz mi - prosicie rodziców o pomoc - sygnalizujecie im, ze powinni wyłozyc kase, czy czekacie az to wyjdzie z ich strony? Bo u nas na razie cisza...:/

oo to moze mi doradzisz - kiedy zaczynac farbowanie? Lubie moje włosy, mam ładny brąz, zadbane, błyszczące, ale zaczynają siwieć... Przy grzywce najbardziej i juz zaczyna to byc widoczne, ale nie chciałabym farbowac, co robic, do kiedy czekac??

a mnie sie te jasne ze zdj podobają

woow gratki!!

ehh mamuśki i ich organizacja... mam to samo z moją

piekne gratuluje hodowli, sama jestem zajawiona na fiołki wiec wiem jakt to cieszy

o jej, przykro mi, mam nadzieje ze sie ułozy

wooow!!! super mega gratuluje!

rozumiem Cie doskonale, mam nadzieje ze cos sie uda wykombinowac.

od psychiatry mozna, ale np przy deprseji dają tydzień, wiec nie wiem co sie uda wymyslec, moze ginekolog??
dopiero 2 rocznice związku macie? myślałam, że już dłużej

serio? na depresję dają tydzień, a skąd wiesz? Przecież depresji nie da się wyleczyć w tydzień tymbardziej, że u mnie ona powraca (miałam też już w wieku 18 nastu lat i skończyła się prawie tragicznie)

aneczka25057, nie cytowałam już Twojego posta, ale po tym co napisałaś to ja się w ogóle dziwie, że utrzymujesz z ta laską jeszcze jakiekolwiek kontakty

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 17:55   #1295
Waniliova
Zakorzenienie

niulka_1985 gratulację my też w tym roku mamy 6 rocznicę

ane3kaa iść na swoje!

alloffkowa ja też raczej nie będę powiadamiać na fb... może się dowiedzieć o ślubie ktoś, kogo nawet widzieć bym nie chciała

aneczka25057 niezła koleżanka...

Cytat:
Napisane przez Tycikata Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które maja niskie libido może byście spróbowały pić to co ja mam w podpisie czyli:
- olej z pestek dyni
- olej z wiesiołka
- wit A + E
- cynk
- selen

tylko, że ja wcześniej też nie miałam z tym raczej problemu ale to co się teraz dzieje to masakra jakaś i na bank za to winię coś z powyższej listy-a może to wszystko razem wzięte dało mi takiego kopa?

Postanowiłam, że odstawiam tabletki, więc na razie nie wypróbuję Twojej recepty, mogłaś wcześniej mówić!
Stary 2013-05-10, 17:55   #1296
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
To może spróbuj myć w przegotowanej, ostudzonej wodzie...
Dużo zabawy, ale znam osoby, które się tak poświęcają dla pięknych włosów
Tak nad wanna? Juz chyba z milion lat tak nie mylam glowy. Tylko pod prysznicem. Sproboje, zobaczymy co z tego bedzie. Jeszcze jest plukanka octowa na zmiekczenie wody.

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Opiumalfa, woda ma znaczenie Nie jestem wprawdzie ekspertem w tej dziedzinie , ale widzę różnicę po umyciu włosów w PL w porównaniu z UK. Tutaj, w Anglii, mamy naprawdę dobrą wodę- można pić tzw. kranówkę, a w Polsce mam po prostu siano na głowie Włosy są sianowate i szybko się przetłuszczają.
Wlasnie ja w PL mam cudowna wode ehh a tutaj taki kamien ze masakra
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 17:56   #1297
moooniaaaa
Zakorzenienie

Tycikata
Wcierasz w skalp kozieradkę?
Bo ja kupiłam, ale poczytałam i rzuciłam w kąt. Przeraża mnie jej zapach, dla mnie strasznie śmierdzi. A czytałam, że potem na włosach to czuć :/
Więc kozieradka schowana, a wcieram sobie jantara

Ładna
http://img15.tablica.pl/images_tabli...tok_rev004.jpg
Chyba skuszę się na przymiarkę bo wzrost jest ok

Jeszcze moge przymierzyć tą
http://img10.tablica.pl/images_tabli...nie-slubne.jpg
Ale nie była prana po weselu i przeraża mnie to :| na pralnię pewnie by spuściła, ale skąd mam wiedzieć, że się wypierze. Ciotka pracuje w pralni, ale nie będę jej tym głowy zawracać.

Edytowane przez moooniaaaa
Czas edycji: 2013-05-10 o 17:57
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-10, 17:57   #1298
Tycikata
Wtajemniczenie

A co włosów to faktycznie miejsce ma duże znaczenie.

Ja nad morzem mogłam myć włosy co 2,3 dni bo wyglądały dalej świeżo, a tu na Śląsku myję codziennie

a ja mam jakąś dziwną manię i nienawidzę nawet lekko tłustawych włosów - i u kogoś jak widzę to też mnie to razi, więc te 3 dni u mnie to było naprawdę dużo

- Loesje
Stary 2013-05-10, 17:57   #1299
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Tycikata
Bo ja kupiłam, ale poczytałam i rzuciłam w kąt. Przeraża mnie jej zapach, dla mnie strasznie śmierdzi. A czytałam, że potem na włosach to czuć :/

Ładna
Mnie się podoba!
Stary 2013-05-10, 17:58   #1300
Verunka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aneczka25057 Pokaż wiadomość
SimplyDivine
aaaaa... też chcę mieć już TYLKO rok!

KaEs ja będę bronić się w przyszłym roku i też chciałabym jak najszybciej napisać pracę żeby mi w przygotowaniach nie przeszkadzała później

dodaja fajne te okrągłe liczby, co?

Życzę Wam kolejnych lat w szczęściu i miłości oraz

a nie powiedziałam Wam jeszcze jednego...kiedyś, co prawda dawno temu (czasy 18-stek) "ta koleżanka" zachowała się bardzo nie fair wobec mnie... Na jednej z imprez urodzinowych denerwowało ją chyba to że jej facet ją olewa i bawi się z innymi więc podczas rozmowy z moim Tż pocałowała Go w usta! niby po to aby wzbudzić zazdrość swojego faceta - on się oczywiście tym nie przejął zbytnio, a mój Tż zaskoczony i pyta co to miało znaczyć Osobiście nie widziałam tej sytuacji i Tż sam mi później o wszystkim powiedział, a koleżanka jak gdyby nic się nie stało... Nasze relacje po jakimś czasie wróciły do normy ale zawiodłam się wtedy na Niej ogromnie. Zresztą jak kiedyś mieli kryzys "w związku" to też w klubie całowała kogo popadnie więc to chyba normalna zagrywka...
nie no po tym to bym sie w ogóle nie zastanawiala, tylko skresliła ją z listy, bez jaj!!!

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
u mnie chyba płacą 80 %

dopiero 2 rocznice związku macie? myślałam, że już dłużej

serio? na depresję dają tydzień, a skąd wiesz? Przecież depresji nie da się wyleczyć w tydzień tymbardziej, że u mnie ona powraca (miałam też już w wieku 18 nastu lat i skończyła się prawie tragicznie)

aneczka25057, nie cytowałam już Twojego posta, ale po tym co napisałaś to ja się w ogóle dziwie, że utrzymujesz z ta laską jeszcze jakiekolwiek kontakty
yyy... nie, to ktos inny pisał, my juz mamy 3, 5 prawie razem
co do depresji wiem, bo Tz sie leczył i jak mu zapisała silne leki, to powiedziała, ze moze mu dac L4 i ze przysługuje mu tydzien. ale moze jakbys po tygodniu sie źle czula to by znowu przedluzyła, ale to chyba nie są takie terminy, które by CIe ratowały. Cos koło miesiaca, moze wiecej trzeba by było strzelac.

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 18:00   #1301
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Mowiac szczerze bez szalu. Jedna z moich kolezanek miala i powiem Ci furory nie zrobila...

Cytat:
Kochana LEĆ do lekarza i to JUŻ i porob badania!!!!
i na Twoim miejscu nie brałabym tabsów anty

z tego co opisujesz to ja miałam podobnie, od zawsze miałam nieregularne okresy, jak poszłam z tym problemem pierwszy raz do gina to oczywiście co? bez badań dostałam anty - dianę. Brałam dianę przez rok, w tym czasie cerę miałam gładziutką. Jak odstawiłam to cera też mi zaczęła świrować, a okresu nie dostałam i nie miałam przez pół roku. Po czym poszłam do gina która powiedziała, że ja w żadnym wypadku nie powinnam brać antyków bo nimi sobie jeszcze bardziej zaszkodziłam bo tabsy "blokują" jajniki, a ja właśnie z jajnikami też miałam problem.

Potem przez 2 lata brałam hormony zastępcze (nie anty tylko co miesiąc luteinę na wywołanie okresu).
A teraz już od trochę ponad roku nie biorę hormonów wcale i dostaję sama z siebie okres co miesiąc może z 2 albo 3 razy się spóźnił o kilkanaście dni, ale w porównaniu z tym co miałam kiedys-gdzie dostawałam np. raz na pół roku- no to to jest sukces

A jeśli chodzi o cerę to mi bardzo pomaga sok z pokrzywy! piję ją od roku i cerę mam naprawdę ok, może nie jest super idealna ale jest dużo lepiej niż kiedyś tylko przed okresem mi wyskoczy czasem kilka małych syfkow

Wracając jeszcze do Twojego okresu to ja bym na Twoim miejscu kupiła olej z wiesiołka bo on też pomaga wyregulować okres.
Możesz też pić herbatkę z krwawnika.
Sporo jest naturalnych sposobów, które mają jakieś tam lekkie działanie hormonalne. więc lepiej najpierw spróbować naturalnie doprowadzić organizm do ładu niż się faszerować hormonami czy lekami

Ja zauważyłam dużą poprawę mojego wyglądu, a w szczegolności moich włosów ostatnio. Nie wiem, czy zauważyłyście mój podpis bo mam tam wypisane rzeczy jakie piję na walkę z wypadającymi włosami, bo jak niektóre tu już wiedzą mam z tym duży problem.
Ostatnio przestały mi wypadać (nie chcę zapeszać) i wyglądają dużo lepiej, i nawet już kilka osób które mnie znają TEŻ zauważyły poprawę
Romantyczka, to też jest po części zasługą lekarza którego mi poleciłaś to on mi mówił żeby brać witaminki (cynk i selen)

- olej z pestek dyni
- olej z wiesiołka
- wit A + E
- cynk
- selen

Kochana a mozesz powiedziec jak i z czym i jak czesto bierzesz powyzsze? I na co konkretnie? I w jakiej postaci?

Cytat:
Tycikata

Ładna

Ale nie była prana po weselu i przeraża mnie to :| na pralnię pewnie by spuściła, ale skąd mam wiedzieć, że się wypierze. Ciotka pracuje w pralni, ale nie będę jej tym głowy zawracać.
Ja tez, wczoraj zaczelam.
Przetluszczaja CI sie wiecej wlosy po nim?

Ta z rozowa kokarda srednio. Ta pierwsza lepsza choc calkowiecie nie w moim stylu.
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-10, 18:01   #1302
karoolecka
Zadomowienie

aneczka ta koleżanka to niezła małpa- ja bym jej wtedy dała popalić nie zapraszaj jej bo będziesz się tylko denerwowała a po co Ci to w Twoim najpiękniejszym dniu
karoolecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 18:02   #1303
Tycikata
Wtajemniczenie

Cytat:
Tycikata
wcieram na zmianę z jantarem
śmierdzi, ale aż tak jej nie czuć
kiedyś wtarłam sobie przed pójsciem spać a TŻ wtedy u mnie spał - i się nie skarżył albo może chciał być miły?

a podobno jak się pije kozieradkę to wtedy ci pot smierdzi kozieradką
tego to już nie będę próbowała

Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość
Postanowiłam, że odstawiam tabletki, więc na razie nie wypróbuję Twojej recepty, mogłaś wcześniej mówić!
sama niedawno odkryłam taki efekt uboczny!
po przecież chlałam to wszystko z myślą o włosach tylko

no Kochana i dobrze, że odstawiasz tabsy

- Loesje
Stary 2013-05-10, 18:04   #1304
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
kiedyś wtarłam sobie przed pójsciem spać a TŻ wtedy u mnie spał - i się nie skarżył albo może chciał być miły?

sama niedawno odkryłam taki efekt uboczny!
po przecież chlałam to wszystko z myślą o włosach tylko

no Kochana i dobrze, że odstawiasz tabsy
Mam nadzieję, że nic mi nie będzie po odstawieniu jak mi coś odwali to dajcie znać!
Stary 2013-05-10, 18:05   #1305
say-hello
Zakorzenienie

Kwiatuszek, chyba Cię słyszałam w radiu gratuluję!

Pysiu - a może jest szansa, że cię nie wyrzucą? a przedłużając l4 tylko zwiększasz szansę, że tak się stanie.. ja bym chyba nie ryzykowała, zwłaszcza, że masz problem ze znalezieniem czegoś nowego

Króliczku, bardzo mi przykro
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-10, 18:06   #1306
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
A co włosów to faktycznie miejsce ma duże znaczenie.

Ja nad morzem mogłam myć włosy co 2,3 dni bo wyglądały dalej świeżo, a tu na Śląsku myję codziennie

a ja mam jakąś dziwną manię i nienawidzę nawet lekko tłustawych włosów - i u kogoś jak widzę to też mnie to razi, więc te 3 dni u mnie to było naprawdę dużo
o znam to nasz kochany Śląsk

Cytat:
Tycikata

Ładna

mnie się właściwie żadna nie podoba ale wiadomo, każdy ma inny gust. I to Wy będziecie mieli dopiero 2 lata, a ja myślałam, że już dłużej

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość
nie no po tym to bym sie w ogóle nie zastanawiala, tylko skresliła ją z listy, bez jaj!!!

yyy... nie, to ktos inny pisał, my juz mamy 3, 5 prawie razem
co do depresji wiem, bo Tz sie leczył i jak mu zapisała silne leki, to powiedziała, ze moze mu dac L4 i ze przysługuje mu tydzien. ale moze jakbys po tygodniu sie źle czula to by znowu przedluzyła, ale to chyba nie są takie terminy, które by CIe ratowały. Cos koło miesiaca, moze wiecej trzeba by było strzelac.
a to było do moooniiii już mi się wszystko myli. Co do depresji, dziwne, ale być może tak jest ja właściwie jak miałam 18naście lat w ogóle nie miałam zwolnienia żadnego, ani lekarstw
ach, dziwna ta nasza służba zdrowia

polecacie obejrzeć jakiś film? Tak, żeby spędzić miły wieczór z TŻ?

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2013-05-10, 18:09   #1307
aneczka25057
Rozeznanie

Cytat:
tak, dokładnie. Moja lekarka też mówiła właśnie o naturalnych sposobach na początek.
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014

Edytowane przez aneczka25057
Czas edycji: 2013-05-10 o 21:28
Stary 2013-05-10, 18:13   #1308
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość

Ta z rozowa kokarda srednio. Ta pierwsza lepsza choc calkowiecie nie w moim stylu.
Ja poszukuję czegoś tiulowego/falbankowego więc trafia akurat w mój gust falbankowa bardziej
Jantara używam od ok. miesiąca i nie zauważyłam, żeby bardziej się przetłuszczały. Może nawet mniej

Cytat:

Nooo i właśnie dlatego kozieradka odpadła, uwielbiam ładne zapachy czy to kosmetyków czy perfum czy po prostu takiej świeżości, a kozieradka pachnie jak rosół szkoda że nie doczytałam, że śmierdzi zanim kupiłam :P

Cytat:
mnie się właściwie żadna nie podoba ale wiadomo, każdy ma inny gust. I to Wy będziecie mieli dopiero 2 lata, a ja myślałam, że już dłużej TŻ?
2 lata to będą dopiero od poznania W listopadzie będą "oficjalne" bo wtedy ogłosiliśmy światu, że się spotykamy
Stary 2013-05-10, 18:16   #1309
Tycikata
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochana a mozesz powiedziec jak i z czym i jak czesto bierzesz powyzsze? I na co konkretnie? I w jakiej postaci?
1. olej z pestek dyni - zaczęłam od picia 1 łyżeczki oleju na dzień - teraz już doszłam do takiej "wprawy" i piję z "gwinta" ze 3 łyki...
2. olej z wiesiołka - 2 łyżeczki na dzień
3. wit A + E - 2 x 1 kapsułka na dzień
4. selen - 2 x 1 tabl. na dzień
- cynk - 1 x 1 tabl. na dzień (dokładniej to to co biorę nazywa się "zincas forte" i jest na receptę, ale jak mi się skończy to zamierzam sobie kupić cynk bez recepty)

wstawiam foty

Cytat:
Mi się mniej przetłuszczają wlosy po jantarze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg oleofarm-olej-z-pestek-dyni-zimnotloczony-0-25-l.jpg (31,8 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg c8913e98fed6bfb05e42ad7ca6944314.jpg (37,8 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 133351.jpg (15,5 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg walmark-selen-100-mcg-30-tabl.jpg (13,6 KB, 2 załadowań)

- Loesje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-10, 18:21   #1310
aneczka25057
Rozeznanie

Cytat:

W liceum byłyśmy dość blisko, stanowiłyśmy z dziewczynami zgraną paczkę i chyba przez wzgląd na te czasy utrzymuję z nią kontakt... jakiś sentyment pozostał. Chociaż jak już pisałam był moment, że kontakty zostały całkowicie ograniczone poza życzeniami na urodziny czy święta... Od jakiegoś roku (tzn. od kiedy mam konto na pewnym portalu społecznościowym) znowu zaczęłyśmy się kontaktować, tzn. ona zaczęła. No a jak ostatnio zorganizowano spotkanie "naszej paczki" no to się spotkałyśmy i wtedy mi właśnie powiedziała o tym że jak ją zaproszę na wesele to ona sobie będzie zapisywać co jej nie pasuje Wcześniej byłam nastawiona, że ich zaprosimy. W końcu należała do naszego grona, ale od momentu ostatniego spotkania mam dość spore wątpliwości...
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014
Stary 2013-05-10, 18:24   #1311
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Mowiac szczerze bez szalu. Jedna z moich kolezanek miala i powiem Ci furory nie zrobila...
czemu? na zdjęciu wydaje się piękna mi z Fulara&Żywczyk podoba się ta sukienka z załącznika tylko bez kokardy widziałam ją z bliska na targach i dotykałam, obłędna nie wiem, czemu nie ma jej już na stronce, a to kolekcja 2013

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
Kwiatuszek, chyba Cię słyszałam w radiu gratuluję!

Pysiu - a może jest szansa, że cię nie wyrzucą? a przedłużając l4 tylko zwiększasz szansę, że tak się stanie.. ja bym chyba nie ryzykowała, zwłaszcza, że masz problem ze znalezieniem czegoś nowego

Króliczku, bardzo mi przykro
szczerze mówiąc marna szansa. Jedną koleżankę wyrzucili a musiała iść na L4 bo kręgosłup jej nawalił tak, że straciła czucie w jednej nodze poza tym pisałam dlaczego nie chce wracać (każą nam pracować po 13 h, dodatkowo ja jako kierownik sklepu nie moge sobie odebrać żadnych nadgodzin, nie mówiąc o ich wypłaceniu, i musiałabym pracować właściwie tylko na popołudniu- bo taka jest zachcianka regionalnej), a to jest ponad moje siły tymbardziej, że powrót do domu zajmuje mi jakieś 1,5 h wiem, że to głupio brzmi, że wygląda to tak jakbym była leniem, ale my naprawdę byłyśmytak wycieńczone, że potrafiłam się popłakać przy klientach i były dni, że dzwoniłam do mamy, żeby przyszła bo nie mogłam zejść ze sklepu a do wc musiałam iść jednym słowem masakra...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fulara&żywczyk.jpg (66,3 KB, 22 załadowań)

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2013-05-10, 18:24   #1312
Tycikata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aneczka25057 Pokaż wiadomość
Uzewnętrzniłam się trochę...
Kochana..... ja to się cieszę, jak mi następne @ przychodzi w przedziale 20-kilku - 30-kilku dni

skoro kiedyś dostawałam co pół roku, co kilka mscy, co 2 miesiące, potem zaś po pół roku, potem z kilka razy z rzędu co miesiąc, potem znowu po 3 miesiącach....
to naprawdę dla mnie to duże osiągnięcie że już od 3 lat mam @ zazwyczaj przedziale 20-kilku - 30-kilku dni i tylko czasem jakieś opóźnienia miałam że po 40-paru dniach i w tym od roku naturalnie bez żadnych hormonów!

- Loesje

Edytowane przez Tycikata
Czas edycji: 2013-05-10 o 18:25
Stary 2013-05-10, 18:30   #1313
moooniaaaa
Zakorzenienie

Tycikata,
Nieźle, a myślałam że to ja dużo łykam z racji zboczenia zawodowego
Te oleje pewnie nie dobre w smaku, co?

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Pysia1987
A nie myślałaś o nasłaniu na nich PIP-u?
Stary 2013-05-10, 18:31   #1314
Tycikata
Wtajemniczenie

Cytat:
Tycikata,
a no...idzie się przyzwyczaić do smaku

ten z dyni potrafię już ciągnąć z gwinta - dosłownie

a z wiesiołka....no za smaczny to nie jest ale da się radę

jesteś farmaceutką?

- Loesje
Stary 2013-05-10, 18:33   #1315
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Tycikata,

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Pysia1987
A nie myślałaś o nasłaniu na nich PIP-u?
jasne, że myślałam, nawet mamy podrukowane papiery różne. Ale to nie zmieni i tak mojej sytuacji zawodowej. Na pewno naślemy jak już tam nie będziemy pracować

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Cytat:

jesteś farmaceutką?
o fe ja mam odruch wymiotny jak mam się napić syropu na kaszel, a co dopiero przy takich cudach więc podziwiam, ja nie dałabym rady

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2013-05-10, 18:36   #1316
aneczka25057
Rozeznanie

Cytat:
Kochana..... ja to się cieszę, jak mi następne @ przychodzi w przedziale 20-kilku - 30-kilku dni

skoro kiedyś dostawałam co pół roku, co kilka mscy, co 2 miesiące, potem zaś po pół roku, potem z kilka razy z rzędu co miesiąc, potem znowu po 3 miesiącach....
to naprawdę dla mnie to duże osiągnięcie że już od 3 lat mam @ zazwyczaj przedziale 20-kilku - 30-kilku dni i tylko czasem jakieś opóźnienia miałam że po 40-paru dniach i w tym od roku naturalnie bez żadnych hormonów!
Aha, czyli nie mam się co martwić... Przed pójściem do gin. to w ogóle miałam schizy, a każdy ból w okolicach podbrzusza traktowałam jak chorobę śmiertelną, bo diagnozy intetrnetowe nie były za wesołe. Dziś się z tego śmieję i wiem że niektóre "bóle" były generowane w mojej głowie, bo odkąd usłyszałam "jest pani zdrowa jak ryba" 'bóle urojone' minęły jak ręką odjął. Za długo zwlekałam z pierwszą wizytą, miałam 22 lata kiedy po raz pierwszy się wybrałam...ale już wiem że "nie taki diabeł straszny jak go malują" i że "strach ma wielkie oczy" i obiecałam sobie regularne wizyty. A za Twój @ trzymam kciukasy - oby tak dalej
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014

Edytowane przez aneczka25057
Czas edycji: 2013-05-10 o 18:48
Stary 2013-05-10, 18:38   #1317
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:

jesteś farmaceutką?
Tak a jedyny olej jaki piłam to lniany i był okropny

Cytat:
jasne, że myślałam, nawet mamy podrukowane papiery różne. Ale to nie zmieni i tak mojej sytuacji zawodowej. Na pewno naślemy jak już tam nie będziemy pracować
I dobrze, może chociaż dostaną za swoje

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-10, 18:38   #1318
Tycikata
Wtajemniczenie

Cytat:
o fe ja mam odruch wymiotny jak mam się napić syropu na kaszel, a co dopiero przy takich cudach więc podziwiam, ja nie dałabym rady
uwierz, jestem (byłam?) tak zrozpaczona stanem swoich włosów że jestem w stanie zrobić wszystko aby mi przestały wypadać, bo mi już nie ma co wypadać tak ich mało..

- Loesje
Stary 2013-05-10, 18:41   #1319
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:

- olej z pestek dyni
- olej z wiesiołka
- wit A + E
- cynk
- selen

Ja się skuszę ! chociaż z tym olejem ciężko będzie..

Aktualnie mam @....i tak jak nigdy teraz nagle się obżeram tzn jadłam cały dzień normalnie aż tu nagle....łyżka masła orzechowego, surówka z marchewki i jabłka, kanapka z masłem orzechowym, gryzek pizzy.....ło matko i to wszystko w 10 minut!! a no i jeszcze nasz lokalny lód "Pingwinek"..

Zaręczczeni od listopada 2011

Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014

Fotografia Anna Kolebuk

Edytowane przez aniuska18032
Czas edycji: 2013-05-10 o 18:42
aniuska18032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 18:44   #1320
Dotka90
Zakorzenienie

Tycikata, mi po lekach wypadło jakieś hmmm 60% włosów, jak nie więcej
Dermena mi pomogła (szampon) + picie skrzypu i pokrzywy
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości