Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz.12 - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-11, 08:12   #4651
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

dzień dobry!
15stron mam do nadrobienia,no ładnie.moze potem się uda poczytać,bo zaraz wstaje i pomagam mamie przygotowywać się do imienin...
Wczoraj cały dzień załatany..zaliczylam bibliotekę,pedicure(hurra !),napisałam pracke(jak krew z nosa mi szła),do tego średnio się czułam i humor też średni...
A i witam się w 33 tygodniu
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Ja łykam..ale nie wiem jaki Przyjaciółka mi dała, bo już nie potrzebowała, ale przesypała do pojemniczka po witaminkach..ale mówiła, że to taki zwykły bez wit. B6 i gin też mi mówił, żebym kupiła bez B6

Dziewczynki jak się robi łazanki? Mam ochotę na coś z cebulką i kiełbaską i łazanki byłyby idealne.. tylko nigdy nie robiłam.. może podpowiecie? i jaka kapusta lepsza kwaszona czy słodka??
Też łykam bez Wit B. Tak zalecała i położna i gin..mowili ze skurcze może wywoływać (pewnie w większych ilościach) wiec dmucham na zimne..

Mela,skylie: odnośnie dicofloru,na Sr położna bardzo dużo mówiła o alergiach u dzieci i jak starać się ich uniknąć. Pisałam o odżywianiu juz dawno temu jak wróciłam z pierwszych zajęć. Przede wszystkim unikac glutaminianu sodu oraz suszonych owoców które są suszone z siarka (moje okazały się ze na dzień dobry miały siarkę w składzie). Nie pic mleka uht (czyli tego pasteryzowanego w wysokich temp.) najlepiej prosto od krowy czy kozy (ale krowie odstawić w 9miesiacu i potem podczas karmienia piersią do roku dziecka,bo powoduje skazy białkowe) lub takie które są pasteryzowane w niskich temp i maja krótki termin ważności. Znalazłam coś takiego jak Zimne mleko,dwa dni po otwarciu trzeba zuzyc. Jest np w auchan. Ocsywiscie przetwory mleczne sa jam najbardziej wskazane. Oprocs tego uslyszelismy ze jesli jednobz rodzicow jest alergikiem to many 40%szans ze dziecko tez bedzie..i podobno dicoflor w ostatnim miesiacu ciazy plus podczas karmienia zmniejsza to prawdopodobienstwo. Dodatkowo jest wskazany ma flore bakteryjna juz podczas karmienia wiec dodatkowy plus. Wiecejszczegolow nie pamiętam. Wiem ze mocno powtarzała top mleku siatce i tym dicoflorze.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 08:27   #4652
Oliath
Zakorzenienie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Jakby ktos pil liscie niedlugo, to polecam doprawione cukrem i cytrynka, pyszna herbatka wychodzi, tylko ze ja mam liscie luzem susz, wiec cedze przez zeby ale takie au naturel to jak trawa smakuja, blee
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 08:41   #4653
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz

Witam!

U mnie 30t0d, a więc chyba 31 tydzień

Gratuluję i Wam noworozpoczętych tygodni

Eve zdrówka dla Małej. Taka biedna, to musi być straszne, jak dziecko choruje

Tak Elaine, na te siarkowane trzeba patrzeć, ponoć w Rossmannie są niesiarkowane owoce suszone
A co do mleka, ja bym się bała pić nie UHT w ciąży, no ale i tak mam zakaz mleka, więc piję same jogurty, kefiry, itd., może mi tak zostanie.

Ja zaraz się zbieram, kilka rzeczy do zrobienia dziś mam.

U nas brzydko i pada :/ A muszę na cmentarzu porobić, no świetnie, w tym deszczu to mi błoto zaleje grób :/
Potem zakupki szybkie, potem rodzice przychodzą (tata mi zrobi wysięgniki na balkonie i będę mogła suszyć na zewnątrz pranie, jupiii), a potem, jak się będę dobrze czuć, to pojedziemy się spotkać ze znajomymi.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 08:43   #4654
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
dzień dobry!
15stron mam do nadrobienia,no ładnie.moze potem się uda poczytać,bo zaraz wstaje i pomagam mamie przygotowywać się do imienin...
Wczoraj cały dzień załatany..zaliczylam bibliotekę,pedicure(hurra !),napisałam pracke(jak krew z nosa mi szła),do tego średnio się czułam i humor też średni...
Też łykam bez Wit B. Tak zalecała i położna i gin..mowili ze skurcze może wywoływać (pewnie w większych ilościach) wiec dmucham na zimne..

Mela,skylie: odnośnie dicofloru,na Sr położna bardzo dużo mówiła o alergiach u dzieci i jak starać się ich uniknąć. Pisałam o odżywianiu juz dawno temu jak wróciłam z pierwszych zajęć. Przede wszystkim unikac glutaminianu sodu oraz suszonych owoców które są suszone z siarka (moje okazały się ze na dzień dobry miały siarkę w składzie). Nie pic mleka uht (czyli tego pasteryzowanego w wysokich temp.) najlepiej prosto od krowy czy kozy (ale krowie odstawić w 9miesiacu i potem podczas karmienia piersią do roku dziecka,bo powoduje skazy białkowe) lub takie które są pasteryzowane w niskich temp i maja krótki termin ważności. Znalazłam coś takiego jak Zimne mleko,dwa dni po otwarciu trzeba zuzyc. Jest np w auchan. Ocsywiscie przetwory mleczne sa jam najbardziej wskazane. Oprocs tego uslyszelismy ze jesli jednobz rodzicow jest alergikiem to many 40%szans ze dziecko tez bedzie..i podobno dicoflor w ostatnim miesiacu ciazy plus podczas karmienia zmniejsza to prawdopodobienstwo. Dodatkowo jest wskazany ma flore bakteryjna juz podczas karmienia wiec dodatkowy plus. Wiecejszczegolow nie pamiętam. Wiem ze mocno powtarzała top mleku siatce i tym dicoflorze.
za tydzien
A mowia ze magnez na skurcze wiec po co w nich witamina B skoro ona je wspomaga. Ale teraz juz wiem o co ginowi chodzilo jak zabronil mi brac

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 08:43   #4655
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Oliath: malinka przyszła? kurde jeszcze nie zamówiłam...

Przyszedł rachunek za ogrzewanie wczoraj i więcej niż przewidywalam plus rozliczenie roczne..bleee..

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-05-11, 08:46   #4656
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Jutro tez nie pospie, bo ta komunia w Lodzi... Ja nie jade, ale meza i dzieci i szwagierke musze wyprawic, planowana pobudka o 4 .

Milego dzionka, u nas tez szaro i chlodno, moze wiecej nas popisze dzis watek pora konczyc, nieprawdaz?
No jak możesz. Ja też jutro mam komunie u bratanka wiec może do mojej rodziny mąż jedzie? Pakuj się to się spotkamy

Cytat:
Mela,skylie: odnośnie dicofloru,na Sr położna bardzo dużo mówiła o alergiach u dzieci i jak starać się ich uniknąć.
O karmieniu będzie u nas w pon więc podpytam. Mój mąż jest własnie alergikiem dlatego ten temat mnie interesuje. Poza tym co do żywienia to od dawna staram się bez chemii jeść, gotować (m.in. kostki rosołowej nie używam od kilku lat) a mleko tylko z butelki z krótkim terminem. Koza niedługo będzie dawała nam mleko to tym bardziej się cieszę
O tym dicoflorze dobrze wiedzieć. Dzięki

uciekam pszczółki gadułki. Podejrzewam, że jak wrócę będzie nowy wątek. Tytuł o pęcherzu bardzo mi się podoba. Jakby była sonda to proszę dodać mój głos.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 08:46   #4657
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Perse: po dobrze wiedzieć bo do owsianki suszone owoce lubię)

Poprawka mam do nadrobienia 25 stroon...

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-05-11, 08:46   #4658
madi82
Zakorzenienie

Witajcie brzuchatki

Ale miałam dziś noc...wczoraj byłam u lekarza, potem wspinałam sie na 3 piętro bez windy itp...wieczorem zaczęło coś mnie boleć z lewej strony na dole...nie wiem czy to pachwina czy odrobinę więcej...czy sie przesiliłąm z chodzeniem i coś puściło??
Myślałam, ze po nocy przejdzie...
Rano jak szłam do WC to stwierdziłam, ze jak naciskam lewą nogę to mnie boli...

Oliath,Karolajn...czy Was tak bolało przy więzadłąch ? Też ledwo chodzić mogłyście???

28.07.2013r.

Edytowane przez madi82
Czas edycji: 2013-05-11 o 08:52
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 08:47   #4659
mela1234
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40752998]
A co do mleka, ja bym się bała pić nie UHT w ciąży, no ale i tak mam zakaz mleka, więc piję same jogurty, kefiry, itd., może mi tak zostanie.
[/QUOTE]
Ja zawsze gotuję mleko. Chyba dobrze?
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 08:54   #4660
d0tkaaa
Zakorzenienie

czesc brzuchatki!
Witam sie w 32 tyg ciazy czyli 8 miesiacu :lov e:

jak to juz realnie brzmi o jej..)

prosilam Was zebyscie nie pisaly duzo a tu wchodze i 16 stron nie ladnie!!!!!!!!!!!ja wczoraj wrocilam dosyc pozno najadlam sie grila za wszystkie czasy 4 kielbaski Bekon rolowany i wogole troche japke i nogi opalilam mam nadzieje bo je czuje teraz lol .. ale fajnie bylo super,byla tam corka kolezanki jak sobie pomysle ze takiego szkraba bede miec za 3 lata to uff )))slodziutka podchodzi do mnie pyta co mam w brzuszku ja ze dzidziusia a ona patrzy i mowi "ale dzidzius jest w wozku obok cioci" ( a tam stala szw ze swoim malym) heheh ))

Pani sprzedala ta maracuje co mialam jechac ogladnac ale zamowila i dowiezli na dzis dla mnie (oczywiscie jak mi sie bedzie podobać) a tz pojechał do pracy i zabrał auto musze dzwonknac po wujka co by ze mna jechal bo sie doczekac nie moge juz)

Zuzi wczoraj smakowal gril jak sie rozbrykala to caly brzuch mi falował chyba jej sluzyla pogoda i wszystko) Wszyscy sie smiali ze mam kanciaka zamiast brzucha

Lece brzuchatki cos kombinowac z transportem(bo ten sklep akurat tylko do 14 tak jak moj tz w pracy lol) ale dam rade )) zagladne pozniej.

Padam na pysk po tym grilowaniu i calym dniu ha

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 08:57   #4661
stokrotka24
Zakorzenienie

Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Witajcie brzuchatki

Ale miałam dziś noc...wczoraj byłam u lekarza, potem wspinałam sie na 3 piętro bez windy itp...wieczorem zaczęło coś mnie boleć z lewej strony na dole...nie wiem czy to pachwina czy odrobinę więcej...czy sie przesiliłąm z chodzeniem i coś puściło??
Myślałam, ze po nocy przejdzie...
Rano jak szłam do WC to stwierdziłam, ze jak naciskam lewą nogę to mnie boli...

Oliath,Karolajn...czy Was tak bolało przy więzadłąch ? Też ledwo chodzić mogłyście???
witaj w klubie też miałam kiepską noc, mnie w nocy obudził ból z prawej strony- jakby jajnik ale nie do końca. Oczywiście pierwsza myśl, że skurcze bolące mam ale chyba nie były by tylko z jednej strony. Wzięłam no- spę, potem pogoniło mnie do kibelka i przeszło ale już chciałam męża budzić i jechać na IP.
Wiązadła między nogami tez mnie bolą że aż szeroko nie mogę nóg rozstawić.

Idziemy zaraz na zakupy, potem sprzątanie

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 08:57   #4662
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:

Mnie dokladnie w taki sposob bolalo, jakbym ponaciagala sobie sciegna przez szpagaty ledwo chodzilam, plus kosci spojenia jakby kto mi bejsbolem obil. Teraz nie boli ostatnio, a jesli juz, to dorywczo i przechodzi po jednym dniu. Moze juz mi sie podwozie rozlazlo, ciezko stwierdzic

Lilo strasznie aktywna od 2-3 dni rzuca brzuszkiem, kopie, boksuje, z glowki wali, niewazne stoje czy leze taaaaaaaaaaka jestem ciekawa, ile wazy! w sumie ostatnia wizyte mialam w poczatkach 30 tc, wiec pasowaloby sie wybrac za tydzien ale L4 mam do konca maja, wiec nie wiem, czy nie poczekac? Gin zapraszal wczesniej jednak...
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 08:58   #4663
fiazo
Zakorzenienie

Dzień dobry.ja już siedzę na zajeciach. za nowe tyg i miesiące

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 09:01   #4664
magolina
Wtajemniczenie

Dobry

Mąż od rana hałasuje bo montuje kominek w salonie więc dziś mam dzień bez tv ale obiecałam mu pisać dalej prace bo ostatnio strasznie ją zaniedbałam więc potem leżakowanie i książeczka i tak na zmiane. Aaaa i jeszcze może pranko wstawię.

U mnie też pochmurno ale na razie nie pada. Przyjemna pogoda

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
A zapomniałam się pochwalić, że byłam dziś na badaniach krwi i siuśków i mam śliczne wyniki Wszystko idealnie, hemoglobina niezmiennie 12,2

Aha - ale do czego dążę () - nie biorę żadnych witamin od 4tego miesiąca.
Ja też na razie bez witamin i wyniki b.dobre ale ciii bo zapeszę i pewnie kolejne będą do doopy

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Bezik dzisiaj w ogóle nieaktywny, len jak nigdy !!! musiałam go specjalnie szturchać i mu palce wbijać gdzieś tam żeby łaskawie odpowiedział jednym kopem

Zaraz zaczne nadrabiac co tam u Was

Matka - sadystka

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość

A u mnie znow ku.... kiepsko. Marysi doszla goraczka, kaszel i katarwiec czopka zaaplikowalam, syrop przeciw kaszlowy dalam i usnela bez jedzenia bo nie chciala jesc tylko pic.spadam spac bo padam na pyszczek, a nie wiadomo co w nocy. Oby spala normalnie.

Mam nadzieję, że dziś jest już lepiej zdrówka dla Marysi.

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość

Tydzień 27 skończony, zaczynamy dziś 28, czyli co? oficjalnie 7 miesiąc?
Brawo 7 miesiąc

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Witam sie w ten chlodny pochmurny poranek dla mej miesciny zapowiadaja na dzis deszcze

Jestem niewyspana Zasnelam po 1 a o godzinie 5 mielismy pobudke i kto nas obudzil?? Komar dziad jeden brzeczal i brzeczal, trzeba bylo zapalic swiatlo i zostal trafiony. Wiec sie przytulilismy dalej ale znowu cos zaczelo brzeczec, dalismy sobie spokoj, ale za chwile zabrzeczalo glosniej i nie bylo wyjscia, tego tez trzeba bylo upolowac i tak skonczyl sie mily sen. A jeszcze przed spaniem tż wykastrowal z 4 i zamknal wszystkie okna.
Ale ale wczoraj zainspirowana tematem na wizarzu o komarach zamowilam moskietere na okno do sypialni i dokupimy raida i bedzie ok
O matko dla mnie nie ma nic bardziej wkurzającego jak latający i bzyczący komar albo mucha nie zasnę dopóki dziada nie wykończę
.
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40752998]Witam!

U mnie 30t0d, a więc chyba 31 tydzień

Gratuluję i Wam noworozpoczętych tygodni
[/QUOTE]

za 31 tc

Będe zaglądać. Miłej soboty
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 09:04   #4665
kiss12550
Zadomowienie

Witam wszystkie mamusie oj nie było mnie tu dłuuugo i widzę że juz nie ma mnie na 1 stronie , ale to zrozumiale w końcu nie udzielałam sie chyba z jakieś 3 miesiące a Wy w tym czasie naskrobałyscie już chyba z 4 czy 5 wątków

w każdym razie musiałam skupic sie na szkole stąd nie bardzo miałam czas żeby cokolwiek tu pisac, w końcu matura to nie przelewki , ale już w przyszłym tyg koncze i będe mogła spokojnie zajać sie kompletowaniem powoli wyprawki itd.

A jak to wygląda u Was? kupujecie już łózeczka wózki itd?

Na przed ostatniej wizycie u gina mialam robione usg , z maleństwem wszystko ok jak to powiedział gin a długo czekalismy żeby poznac płeć bo nasz maluch postanowił nam zrobić psikusa i odwrócił sie tak zeby nie było nic widać :P w kazdym razie na koniec gin stwierdził ze to chyba dziewczynka bo "coś mu tam tak mignęło" , miałam nadzieje ze na ostatniej wizycie bede miała kolejne usg i będziemy juz bardziej pewni płci ale mój gin twierdzi ze to niezdrowe dla malucha no i mialam tylko takie "dowcipne" badanie jak zawsze, jestem troszke zła bo chciałabym wiedziec czy maluszek prawidłowo sie rozwija.

Zastanawiamy sie z Tżtem czy nie umówic sie n aprywatna wizyte , fakt trzeba będzie zapłacić ale chociaż dostaniemy zdjecie maluszka ( u mojego gina sprzęt nie posiada takiej funkcji) , no i też w sumie może nie zaszkodzi jak naszego szkraba obejrzy inny lekarz
Co o tym myślicie?
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 09:28   #4666
d0tkaaa
Zakorzenienie

Jade po wozek aaaaaaaaaale sie cieszepochwale sie pozniej

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 09:29   #4667
kiss12550
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Jade po wozek aaaaaaaaaale sie cieszepochwale sie pozniej
koniecznie wstaw zdjecie !
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 09:30   #4668
surka
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40752998]U mnie 30t0d, a więc chyba 31 tydzień
[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Witam sie w 32 tyg ciazy czyli 8 miesiacu :lov e:

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Lilo strasznie aktywna od 2-3 dni rzuca brzuszkiem, kopie, boksuje, z glowki wali, niewazne stoje czy leze taaaaaaaaaaka jestem ciekawa, ile wazy! w sumie ostatnia wizyte mialam w poczatkach 30 tc, wiec pasowaloby sie wybrac za tydzien ale L4 mam do konca maja, wiec nie wiem, czy nie poczekac? Gin zapraszal wczesniej jednak...
Zazdroszczę Moja coś czuję leży pleckami do brzucha i zamiast jakiś ruchów małych części ciała, mam deformację brzucha

kiss12550

Jeżeli nie obciąży ws to jakoś finansowo i możecie sobie na to pozwolić, to poszłabym prywatnie na usg podejrzeć dzieciaczka

Ja mam termin na koniec lipca i łóżeczko zamierzam kupić w czerwcu. Jeśli chodzi o pozostałe rzeczy to staram się już kompletować
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 09:37   #4669
enlevee
Zakorzenienie

Witamy się sobotnio

W koncu dzien oddechu, 16 stopni, a nie 30

Madi, Rockyyy- za wczorajsze wizyty.. Madi jaki On już duży!!

Dotka- mam nadzieję, że wózek się Wam spodoba, zdaj potem relację
No i gratki za 8 miesiąc!

Perse- widzisz, 30 tydzien minął szybko nim się obejrzałaś

kiss12550- Pójście do innego lekarza to dobry pomysł. Ja byłam u innego na genetycznym i jestem zadowolona Poza tym witaj z powrotem, mam nadzieję, że będziesz się więcej u nas udzielać !

Ja wstałam zła jak osa usłyszałam odgłos drobniaków wysypywanych na stół, a to Tż postanowił poszukać pieniędzy na papierosy... ok... za chwilę włączył mi idiotyczną piosenkę na tv i to oczywiście głośno.. przy czym chciałam jeszcze polezeć.. w koncu nie wytrzymałam i mu zamknęłam drzwi na zamek jak wracał i stał tak z 5 minut i dzwonił do drzwi jak poparzony
Ale mnie wkurzył z samego rana
A Bezik znowu chyba dzień lenia będzie miał bo nawet nie kopie, tylko się lekko przeciągnął..
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 09:43   #4670
idzia111
Zakorzenienie

Witajcie Mamuśki

Gratuluję kolejnych tygodni i miesiecy.

Dzis spałam całkiem dobrze, ale młody czesciej kopał niż zwykle.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 09:44   #4671
skylie
Wtajemniczenie

Odp: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz

Roxi, Elaine, Perse i Dotka- gratuluje nowych tygodni

Dotka- wstaw zdjecie wozka

Enle- wiesz tylko kwiat lotosu pomoze

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 09:49   #4672
Charlize89
Rozeznanie

Hello. Ale ostatnio jestem przymulona. Nogi mi już puchną jak bania na wieczór, pierścionki i obrączkę musiałam ściągnąć z ręki. Masakra.
Duszno mi i gorąco. Bleee....ale już nie dużo zostało.

Witamy się z Anią w 29 tc. Gratuluję innym Ciężarówką rozpoczętych tygodni i miesięcy.

W przyszłym tygodniu będę kupować rzeczy dla Anulki oraz zamawiam wózek.
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 09:57   #4673
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20

Heloł!
Ja dalej u rodziców i na dodatek okazało się, że tż wraca dopiero w czwartek
Cytat:
Witajcie brzuchatki

Tak, mnie szczerze mówiąc boli coraz gorzej. Cała miednica i wszystkie łączenia w około. Szczególnie kość lonowa i to jest tako ból jakbym na rurke rowerowa spadla kroczem więzadła w pachwinach tez.
Dalej lezakuje, bo zrobienie kilku krokow dla mnie to mega wysiłek i ból. .
U rodziców raz mam neta raz nie wiec powoli was sobie nadrabiam
Stary 2013-05-11, 10:00   #4674
AgaPlast
Zadomowienie

Dłuuuuuuuuuuuugo mnie nie było ale melduje sie posłusznie.
Wszystko gra zaczelismy 26 tydz. mała zdrowa kopie strasznie ,rosnie z niej mała kluseczka
teraz ja sie zabieram pomału za pranie prasowanie wyprawki ale to po mału bo cały czas pracuje i mam ambitny plan pracowac do konca lipca ale co z tego wyjdzie to sie zobaczy.
Na razie cos co zajmowało mi 8 godz. zajmuje mi teraz 3 dni

Pozdrawiam i chociaz troszeczke was ponadrabiam
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 10:00   #4675
czarownica1
Zakorzenienie

sie mi przypomniało:
wczoraj wieczorem wpadłam na 30 sek w histerie, że Tż włącza światło nad kanapą, którego nie cierpie, bo jak teraz leże na łóżku (na czas remontu przeniesione do salonu) to mi w gały daje... kurcze, jakiś nowy objaw u mnie, ciekawe czy normalny

-----
pada u mnie, już się trochę rozjaśniło, bo ciemnica naszłą
leże sobie i robie kopie zapasowe dokumentów firmowych...

yyy własnie wyjrzałam przez okno i moja jabłonka ma może z pinć kwiotków
pewnie przez tę przedłużoną zimę
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 10:00   #4676
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Tydzień 27 skończony, zaczynamy dziś 28, czyli co? oficjalnie 7 miesiąc?

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Witamy się z Anią w 29 tc. Gratuluję innym Ciężarówką rozpoczętych tygodni i miesięcy.
Pochwal się potem zakupami
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 10:00   #4677
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

roxi, perse, dotkaa, charlize: gratki za tygodnie!

Perse: ja mimo wszystko unikam UHT, od krowiego nic mi się nigdy nie stało, a pasteryzowane w temp 70 stopni to bezpieczna granica (konsultowałam).

Mela: podpytaj

Madi,Stokrotka: dołącze do was z dziwną nocą.. skurcze, rwa kulszowa i bez męża.. lipa straszna...

Kiss: witamy z powrotem! Jak matura idzie? kiedy masz teraz?Mamy nadzieję że zawitasz do nas na dłużej.

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-05-11, 10:01   #4678
dzoan
Zakorzenienie

Dzień dobry
U mnie kolejna wymęczona noc... rzucam się jak poparzona W ogóle od samego wieczora brzuch mnie coś bolał, jakby takie ćmienie miesiączkowe..ale podejrzewam, że po prostu za dużo łazanek z kapuchą zjadłam
Mąż poszedł na giełdę po robocze ciuchy, a ja zaraz biorę się za pieczenie chleba i muszę przymierzyć łaszki na jutrzejszą Komunię siostry męża.. sukienka do zszycia na cycach, bo mi się za bardzo rozłazi kopertowy dekolt, rajtki chyba nie ten kolor (będę musiała kupić), butki do odkurzenia, torebka i apaszka do pożyczenia od mamusi marynareczka już na szczęście pożyczona od mamy przyjaciółki
No i trzeba paznokcie u stóp i łapek zrobić... mordęga dla mnie..i nóżki wygładzić

eveewe oj obie się namęczycie..Marysia choróbskiem, a Ty czuwaniem przy niej.. Szybkiego powrotu do zdrowia dla córy

roxi 7 miesiąc

d0tkaaa łiiii..już 8!....brawo

Oliath skoro gin zapraszał wcześniej, to może lepiej idź, a L4 możesz przedłużyć i bez wizyty pewnie Lilo pewnie przybiera teraz min. 200g na tydzień, więc sobie dolicz do ostatniej wagi Przy moim Lolu przynajmniej tak ma wychodzić, a on idzie średnią wagą cały czas..jeśli Lilo cięższa to może być więcej.. To już na pewno masz niezły ciężarek w sobie

kiss12550 mam nadzieję, że już zostaniesz z nami do końca powodzenia z wynikami na maturze Dużo dziewczyn na wątku już ma skompletowane z grubsza wyprawki..albo i w 100% A niektóre, jak ja, idą z tym bardzo pomału
Co do prywatnej wizyty, jeśli macie możliwość i kasiorkę, to też bym poszła dokładnie podejrzeć dzidziola.. na lepszym sprzęcie może wreszcie wypatrzycie płeć

Perse za 31. tydzień!

enlevee ależ Ty złośliwa jesteś tak Tżta pod drzwiami urządzić

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 10:01   #4679
czarownica1
Zakorzenienie

gratuluje nowych tygodni!

Aga, oj mam podobnie i strasznie mnie to wkurza
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 10:03   #4680
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

czarownica: ) nerwowa kobietka się zrobiłaś w ciąży jesteś?

AgaPlast: witamy zostaniesz z nami na dłużej? na kiedy termin masz że do końca lipcachcesz pracować? i co za praca?

coraz więcej zaginionych mam powraca)

Galeria pazurkowa:
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości