|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
dzień dobry!
15stron mam do nadrobienia,no ładnie.moze potem się uda poczytać,bo zaraz wstaje i pomagam mamie przygotowywać się do imienin... Wczoraj cały dzień załatany..zaliczylam bibliotekę,pedicure(hurra !),napisałam pracke(jak krew z nosa mi szła),do tego średnio się czułam i humor też średni... A i witam się w 33 tygodniu ![]() Cytat:
Mela,skylie: odnośnie dicofloru,na Sr położna bardzo dużo mówiła o alergiach u dzieci i jak starać się ich uniknąć. Pisałam o odżywianiu juz dawno temu jak wróciłam z pierwszych zajęć. Przede wszystkim unikac glutaminianu sodu oraz suszonych owoców które są suszone z siarka (moje okazały się ze na dzień dobry miały siarkę w składzie). Nie pic mleka uht (czyli tego pasteryzowanego w wysokich temp.) najlepiej prosto od krowy czy kozy (ale krowie odstawić w 9miesiacu i potem podczas karmienia piersią do roku dziecka,bo powoduje skazy białkowe) lub takie które są pasteryzowane w niskich temp i maja krótki termin ważności. Znalazłam coś takiego jak Zimne mleko,dwa dni po otwarciu trzeba zuzyc. Jest np w auchan. Ocsywiscie przetwory mleczne sa jam najbardziej wskazane. Oprocs tego uslyszelismy ze jesli jednobz rodzicow jest alergikiem to many 40%szans ze dziecko tez bedzie..i podobno dicoflor w ostatnim miesiacu ciazy plus podczas karmienia zmniejsza to prawdopodobienstwo. Dodatkowo jest wskazany ma flore bakteryjna juz podczas karmienia wiec dodatkowy plus. Wiecejszczegolow nie pamiętam. Wiem ze mocno powtarzała top mleku siatce i tym dicoflorze.
|
|
#4652 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Jakby ktos pil liscie niedlugo, to polecam doprawione cukrem i cytrynka, pyszna herbatka wychodzi, tylko ze ja mam liscie luzem susz, wiec cedze przez zeby
ale takie au naturel to jak trawa smakuja, blee
|
#4653 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz
Witam!
U mnie 30t0d, a więc chyba 31 tydzień Gratuluję i Wam noworozpoczętych tygodni Eve zdrówka dla Małej. Taka biedna, to musi być straszne, jak dziecko choruje Tak Elaine, na te siarkowane trzeba patrzeć, ponoć w Rossmannie są niesiarkowane owoce suszone A co do mleka, ja bym się bała pić nie UHT w ciąży, no ale i tak mam zakaz mleka, więc piję same jogurty, kefiry, itd., może mi tak zostanie. Ja zaraz się zbieram, kilka rzeczy do zrobienia dziś mam. U nas brzydko i pada :/ A muszę na cmentarzu porobić, no świetnie, w tym deszczu to mi błoto zaleje grób :/ Potem zakupki szybkie, potem rodzice przychodzą (tata mi zrobi wysięgniki na balkonie i będę mogła suszyć na zewnątrz pranie, jupiii), a potem, jak się będę dobrze czuć, to pojedziemy się spotkać ze znajomymi. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za tydzienA mowia ze magnez na skurcze wiec po co w nich witamina B skoro ona je wspomaga. Ale teraz juz wiem o co ginowi chodzilo jak zabronil mi brac |
|
|
|
|
#4655 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath: malinka przyszła?
kurde jeszcze nie zamówiłam...Przyszedł rachunek za ogrzewanie wczoraj i więcej niż przewidywalam plus rozliczenie roczne..bleee..
|
#4656 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
O tym dicoflorze dobrze wiedzieć. Dzięki uciekam pszczółki gadułki. Podejrzewam, że jak wrócę będzie nowy wątek. Tytuł o pęcherzu bardzo mi się podoba. Jakby była sonda to proszę dodać mój głos.
|
|
#4657 |
|
Zakorzenienie
|
Perse: po dobrze wiedzieć bo do owsianki suszone owoce lubię
)Poprawka mam do nadrobienia 25 stroon...
|
#4658 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie brzuchatki
![]() Ale miałam dziś noc...wczoraj byłam u lekarza, potem wspinałam sie na 3 piętro bez windy itp...wieczorem zaczęło coś mnie boleć z lewej strony na dole...nie wiem czy to pachwina czy odrobinę więcej...czy sie przesiliłąm z chodzeniem i coś puściło?? Myślałam, ze po nocy przejdzie... Rano jak szłam do WC to stwierdziłam, ze jak naciskam lewą nogę to mnie boli... Oliath,Karolajn...czy Was tak bolało przy więzadłąch ? Też ledwo chodzić mogłyście??? Edytowane przez madi82 Czas edycji: 2013-05-11 o 08:52 |
|
|
|
#4659 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40752998]
A co do mleka, ja bym się bała pić nie UHT w ciąży, no ale i tak mam zakaz mleka, więc piję same jogurty, kefiry, itd., może mi tak zostanie. [/QUOTE] Ja zawsze gotuję mleko. Chyba dobrze?
|
#4660 |
|
Zakorzenienie
|
czesc brzuchatki!
Witam sie w 32 tyg ciazy czyli 8 miesiacu ![]() jak to juz realnie brzmi o jej.. )prosilam Was zebyscie nie pisaly duzo a tu wchodze i 16 stron nie ladnie!!!!!!!!!!!ja wczoraj wrocilam dosyc pozno najadlam sie grila za wszystkie czasy 4 kielbaski Bekon rolowany i wogole troche japke i nogi opalilam mam nadzieje bo je czuje teraz lol .. ale fajnie bylo super,byla tam corka kolezanki jak sobie pomysle ze takiego szkraba bede miec za 3 lata to uff )))slodziutka podchodzi do mnie pyta co mam w brzuszku ja ze dzidziusia a ona patrzy i mowi "ale dzidzius jest w wozku obok cioci" ( a tam stala szw ze swoim malym) heheh )) Pani sprzedala ta maracuje co mialam jechac ogladnac ale zamowila i dowiezli na dzis dla mnie (oczywiscie jak mi sie bedzie podobać) a tz pojechał do pracy i zabrał auto musze dzwonknac po wujka co by ze mna jechal bo sie doczekac nie moge juz )Zuzi wczoraj smakowal gril jak sie rozbrykala to caly brzuch mi falował chyba jej sluzyla pogoda i wszystko ) Wszyscy sie smiali ze mam kanciaka zamiast brzucha![]() Lece brzuchatki cos kombinowac z transportem(bo ten sklep akurat tylko do 14 tak jak moj tz w pracy lol) ale dam rade )) zagladne pozniej.Padam na pysk po tym grilowaniu i calym dniu ha
|
|
|
|
#4661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Wiązadła między nogami tez mnie bolą że aż szeroko nie mogę nóg rozstawić. Idziemy zaraz na zakupy, potem sprzątanie
|
|
#4662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ledwo chodzilam, plus kosci spojenia jakby kto mi bejsbolem obil. Teraz nie boli ostatnio, a jesli juz, to dorywczo i przechodzi po jednym dniu. Moze juz mi sie podwozie rozlazlo, ciezko stwierdzic ![]() Lilo strasznie aktywna od 2-3 dni ale L4 mam do konca maja, wiec nie wiem, czy nie poczekac? Gin zapraszal wczesniej jednak...
|
|
#4664 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dobry
Mąż od rana hałasuje bo montuje kominek w salonie więc dziś mam dzień bez tv ale obiecałam mu pisać dalej prace bo ostatnio strasznie ją zaniedbałam więc potem leżakowanie i książeczka i tak na zmiane. Aaaa i jeszcze może pranko wstawię.U mnie też pochmurno ale na razie nie pada. Przyjemna pogoda Cytat:
![]() Cytat:
Matka - sadystka Cytat:
Mam nadzieję, że dziś jest już lepiej Cytat:
7 miesiącCytat:
. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40752998]Witam! U mnie 30t0d, a więc chyba 31 tydzień Gratuluję i Wam noworozpoczętych tygodni [/QUOTE] za 31 tc ![]() Będe zaglądać. Miłej soboty |
|||||
|
|
|
#4665 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie mamusie
w każdym razie musiałam skupic sie na szkole stąd nie bardzo miałam czas żeby cokolwiek tu pisac, w końcu matura to nie przelewki , ale już w przyszłym tyg koncze i będe mogła spokojnie zajać sie kompletowaniem powoli wyprawki itd. A jak to wygląda u Was? kupujecie już łózeczka wózki itd? Na przed ostatniej wizycie u gina mialam robione usg , z maleństwem wszystko ok jak to powiedział gin a długo czekalismy żeby poznac płeć bo nasz maluch postanowił nam zrobić psikusa i odwrócił sie tak zeby nie było nic widać :P w kazdym razie na koniec gin stwierdził ze to chyba dziewczynka bo "coś mu tam tak mignęło" , miałam nadzieje ze na ostatniej wizycie bede miała kolejne usg i będziemy juz bardziej pewni płci ale mój gin twierdzi ze to niezdrowe dla malucha no i mialam tylko takie "dowcipne" badanie jak zawsze, jestem troszke zła bo chciałabym wiedziec czy maluszek prawidłowo sie rozwija. Zastanawiamy sie z Tżtem czy nie umówic sie n aprywatna wizyte , fakt trzeba będzie zapłacić ale chociaż dostaniemy zdjecie maluszka ( u mojego gina sprzęt nie posiada takiej funkcji) , no i też w sumie może nie zaszkodzi jak naszego szkraba obejrzy inny lekarz ![]() Co o tym myślicie? |
|
|
|
#4666 |
|
Zakorzenienie
|
Jade po wozek aaaaaaaaaale sie ciesze
pochwale sie pozniej
|
|
|
|
#4667 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4668 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40752998]U mnie 30t0d, a więc chyba 31 tydzień [/QUOTE] ![]() ![]() Cytat:
Moja coś czuję leży pleckami do brzucha i zamiast jakiś ruchów małych części ciała, mam deformację brzucha![]() kiss12550 Jeżeli nie obciąży ws to jakoś finansowo i możecie sobie na to pozwolić, to poszłabym prywatnie na usg podejrzeć dzieciaczka ![]() Ja mam termin na koniec lipca i łóżeczko zamierzam kupić w czerwcu. Jeśli chodzi o pozostałe rzeczy to staram się już kompletować
|
|
|
|
|
#4669 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy się sobotnio
W koncu dzien oddechu, 16 stopni, a nie 30 Madi, Rockyyy- za wczorajsze wizyty.. Madi jaki On już duży!! ![]() Dotka- mam nadzieję, że wózek się Wam spodoba, zdaj potem relację ![]() No i gratki za 8 miesiąc! Perse- widzisz, 30 tydzien minął szybko nim się obejrzałaś ![]() kiss12550- Pójście do innego lekarza to dobry pomysł. Ja byłam u innego na genetycznym i jestem zadowolona Ja wstałam zła jak osa ![]() Ale mnie wkurzył z samego rana ![]() A Bezik znowu chyba dzień lenia będzie miał bo nawet nie kopie, tylko się lekko przeciągnął..
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#4670 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Mamuśki
![]() Gratuluję kolejnych tygodni i miesiecy. Dzis spałam całkiem dobrze, ale młody czesciej kopał niż zwykle. |
|
|
|
#4671 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz
Roxi, Elaine, Perse i Dotka- gratuluje nowych tygodni
![]() Dotka- wstaw zdjecie wozka Enle- wiesz tylko kwiat lotosu pomoze
|
#4672 |
|
Rozeznanie
|
Hello. Ale ostatnio jestem przymulona. Nogi mi już puchną jak bania na wieczór, pierścionki i obrączkę musiałam ściągnąć z ręki. Masakra.
Duszno mi i gorąco. Bleee....ale już nie dużo zostało. Witamy się z Anią w 29 tc. Gratuluję innym Ciężarówką rozpoczętych tygodni i miesięcy. W przyszłym tygodniu będę kupować rzeczy dla Anulki oraz zamawiam wózek.
|
#4673 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20
Heloł!
Ja dalej u rodziców i na dodatek okazało się, że tż wraca dopiero w czwartek ![]() Cytat:
więzadła w pachwinach tez.Dalej lezakuje, bo zrobienie kilku krokow dla mnie to mega wysiłek i ból. . U rodziców raz mam neta raz nie wiec powoli was sobie nadrabiam
|
|
|
#4674 |
|
Zadomowienie
|
Dłuuuuuuuuuuuugo mnie nie było ale melduje sie posłusznie.
Wszystko gra zaczelismy 26 tydz. mała zdrowa kopie strasznie ,rosnie z niej mała kluseczka ![]() teraz ja sie zabieram pomału za pranie prasowanie wyprawki ale to po mału bo cały czas pracuje i mam ambitny plan pracowac do konca lipca ale co z tego wyjdzie to sie zobaczy. Na razie cos co zajmowało mi 8 godz. zajmuje mi teraz 3 dni Pozdrawiam i chociaz troszeczke was ponadrabiam
|
|
|
|
#4675 |
|
Zakorzenienie
|
sie mi przypomniało:
wczoraj wieczorem wpadłam na 30 sek w histerie, że Tż włącza światło nad kanapą, którego nie cierpie, bo jak teraz leże na łóżku (na czas remontu przeniesione do salonu) to mi w gały daje... kurcze, jakiś nowy objaw u mnie, ciekawe czy normalny ----- pada u mnie, już się trochę rozjaśniło, bo ciemnica naszłą leże sobie i robie kopie zapasowe dokumentów firmowych... yyy własnie wyjrzałam przez okno i moja jabłonka ma może z pinć kwiotków pewnie przez tę przedłużoną zimę
|
|
|
|
#4676 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pochwal się potem zakupami
|
||
|
|
|
#4677 |
|
Zakorzenienie
|
roxi, perse, dotkaa, charlize: gratki za tygodnie!
Perse: ja mimo wszystko unikam UHT, od krowiego nic mi się nigdy nie stało, a pasteryzowane w temp 70 stopni to bezpieczna granica (konsultowałam). Mela: podpytaj ![]() Madi,Stokrotka: dołącze do was z dziwną nocą.. skurcze, rwa kulszowa i bez męża.. lipa straszna... Kiss: witamy z powrotem! Jak matura idzie? kiedy masz teraz?Mamy nadzieję że zawitasz do nas na dłużej.
|
#4678 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
U mnie kolejna wymęczona noc... rzucam się jak poparzona W ogóle od samego wieczora brzuch mnie coś bolał, jakby takie ćmienie miesiączkowe..ale podejrzewam, że po prostu za dużo łazanek z kapuchą zjadłam Mąż poszedł na giełdę po robocze ciuchy, a ja zaraz biorę się za pieczenie chleba i muszę przymierzyć łaszki na jutrzejszą Komunię siostry męża.. sukienka do zszycia na cycach, bo mi się za bardzo rozłazi kopertowy dekolt, rajtki chyba nie ten kolor (będę musiała kupić), butki do odkurzenia, torebka i apaszka do pożyczenia od mamusi marynareczka już na szczęście pożyczona od mamy przyjaciółki No i trzeba paznokcie u stóp i łapek zrobić... mordęga dla mnie..i nóżki wygładzić ![]() eveewe oj obie się namęczycie..Marysia choróbskiem, a Ty czuwaniem przy niej.. Szybkiego powrotu do zdrowia dla córy roxi ![]() d0tkaaa łiiii..już 8!....brawo ![]() Oliath skoro gin zapraszał wcześniej, to może lepiej idź, a L4 możesz przedłużyć i bez wizyty pewnie Lilo pewnie przybiera teraz min. 200g na tydzień, więc sobie dolicz do ostatniej wagi Przy moim Lolu przynajmniej tak ma wychodzić, a on idzie średnią wagą cały czas..jeśli Lilo cięższa to może być więcej.. To już na pewno masz niezły ciężarek w sobie ![]() kiss12550 mam nadzieję, że już zostaniesz z nami do końca powodzenia z wynikami na maturze Dużo dziewczyn na wątku już ma skompletowane z grubsza wyprawki..albo i w 100% Co do prywatnej wizyty, jeśli macie możliwość i kasiorkę, to też bym poszła dokładnie podejrzeć dzidziola.. na lepszym sprzęcie może wreszcie wypatrzycie płeć ![]() Perse za 31. tydzień!enlevee ależ Ty złośliwa jesteś tak Tżta pod drzwiami urządzić |
|
|
|
#4679 |
|
Zakorzenienie
|
gratuluje nowych tygodni!
Aga, oj mam podobnie i strasznie mnie to wkurza
|
|
|
|
#4680 |
|
Zakorzenienie
|
czarownica:
) nerwowa kobietka się zrobiłaś w ciąży jesteś?AgaPlast: witamy zostaniesz z nami na dłużej? na kiedy termin masz że do końca lipcachcesz pracować? i co za praca?coraz więcej zaginionych mam powraca )
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:26.

Przyjaciółka mi dała, bo już nie potrzebowała, ale przesypała do pojemniczka po witaminkach..ale mówiła, że to taki zwykły bez wit. B6 i gin też mi mówił, żebym kupiła bez B6 
Mam ochotę na coś z cebulką i kiełbaską i łazanki byłyby idealne.. tylko nigdy nie robiłam.. może podpowiecie? i jaka kapusta lepsza kwaszona czy słodka??
za tydzien
. 

spadam spac bo padam na pyszczek, a nie wiadomo co w nocy. Oby spala normalnie.
Zasnelam po 1 a o godzinie 5 mielismy pobudke i kto nas obudzil?? Komar
dziad jeden brzeczal i brzeczal, trzeba bylo zapalic swiatlo i zostal trafiony. Wiec sie przytulilismy dalej ale znowu cos zaczelo brzeczec, dalismy sobie spokoj, ale za chwile zabrzeczalo glosniej i nie bylo wyjscia, tego tez trzeba bylo upolowac i tak skonczyl sie mily sen. A jeszcze przed spaniem tż wykastrowal z 4 i zamknal wszystkie okna.

więzadła w pachwinach tez.
W ogóle od samego wieczora brzuch mnie coś bolał, jakby takie ćmienie miesiączkowe..ale podejrzewam, że po prostu za dużo łazanek z kapuchą zjadłam