|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ?? | |||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa ![]() |
7 | 12,96% |
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
1 | 1,85% |
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
2 | 3,70% |
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 |
0 | 0% |
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 |
1 | 1,85% |
Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 |
20 | 37,04% |
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
0 | 0% |
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
2 | 3,70% |
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
4 | 7,41% |
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
4 | 7,41% |
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
3 | 5,56% |
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
3 | 5,56% |
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
7 | 12,96% |
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
dzien dobry, pogoda za oknem nie nastraja pozytywnie, ale moze ktoras skusi sie na kilka dni w szpitalu (skoro slonca i tak nie ma
![]() za jutrzejsze porody moj tz stawia szokobąsy - pamietajcie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() aaa i wielkie brawa dla Majci - ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() zerkam na 1 strone i mamy 5 przeterminowanych mam. musimy je jakos zagrzac do walki, bo ilez mozna sie kulac z brzuszkiem? ![]() prosimy o nie wstrzymywanie kolejki ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
co do Pauliny- nigdy nie słyszałam żeby mówiono Pola, a Paula to chyba inne imię.. Cytat:
![]() ale on dalej żyje nadzieją, że w przyszłym tygodniu urodzę ![]() zobaczymy będzie miał rację ![]() Cytat:
![]() ![]() co prawda już po czasie, bo wątek przekroczył 5tys. ale zdążyłam ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a co do osrania- zawsze musi być ten pierwszy raz ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Synuś- Słodziak, czekamy na relację z porodu ![]() my mamy lateksowy.. ale musimy kupić jeszcze drugi żeby był w łóżeczku u teściów... ajjj... niedobrze ![]() a nie pomagają żadne olejki ? może ten magiczny różany, októrym dziewczyny pisały ? Mój brzuś jest tak napięty, że mam wrażenie że zaraz pęknie.. jak dotykam skóry wokół pępka to jej nie czuję.. ciągle go oglądam w lustrze czy oby jakieś rozstępy nie wyszły... |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ooo i z anegdotek - strasznie klelam jak na technice bylo pismo techniczne! tyyyle liter do wyprodukowania, a jeszcze nazwisko dlugie - chyba dlatego szukajac imienia dla naszej malej uznalam, ze musi byc krotkie, nietypowe, ale tez nie jakies bardzo dziwaczne ![]() ale tak biorac wszystko do kupy to swoje imie lubie i nie narzekam. zawsze moglo byc gorzej :P ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- cos jeszcze mialam napisac ![]() Mysia - super pokoik! Piotrus bedzie malym podroznikiem od pierwszych chwil zycia ![]() moj siostrzeniec jest wlasnie na etapie robactwa - codziennie w przedszkolu wykopuje z kolegami dzdzownice, chowa ja do chusteczki i do kieszeni...jesli nie zapomni to zakopuje u siebie w ogrodku, ale najczesciej siostra znajduje uschniete robale, kiedy juz wrzuca ciuchy do prania ![]() ![]() ![]() ciekawe co moja Nelcia wymysli...cieszy mnie ta przeprowadzka, bo moge jej pokazac miejsca, gdzie spedzilam naprawde fajne chwile w dziecinstwie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Rozeznanie
|
Mam jeszcze jedno pytanie do mam które juz mają swoje maluszki przy sobie. W co ubieracie dzieciaczki np do lekarza albo na jakieś wyjście. W typowo bieliźniane rzeczy typu śpioszki, body, pajacyki czy może komplety: rybaczki, spodenki, bluzeczki, dresiki. Bo mam narazie jeden taki komplecik 56 i 3 rozm 62 i nie wiem ile jeszcze kupić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() eko mamuski http://zielonyzagonek.pl/wielorazowe...e-dla-dziecka/ ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.n...30963279_n.png ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- swiadoma mama https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.n...74916773_n.jpg poznan 25.05 (Axella!!!) torun 13.06 lublin 27.06 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() miałam w SP koleżankę o imieniu Paula i zawsze się burzyła jak ktoś do niej mówił Paulina, a większość po prostu uważała, że to to samo ![]() 2. ja ym wybrała tą drugą opcję ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Adi jest uroczy ![]() Cytat:
![]() Ale wg mnie Paulinę można tak zdrabniać ![]() Tak, Twój Tż na bank ![]() Też chcę w przyszłym tygodniu ![]() Cytat:
![]() --- dzień dobry ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#98 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() poza tym raz ubrałam mu dresik i miałam wrażenie że jest mu zwyczajnie niewygodnie. podwija się toto, ma jakąś dziwną gumkę na brzuszku .... najbardziej pasują nam pajacyki ![]() Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-05-11 o 09:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() dzien dobry, ooo tak! wszystko przed nami ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Rozeznanie
|
WItam się i ja w nowym wątku
![]() Jak zwykle w weekend nie mam czasu na internety, ale podpatrywać będę, czy któraś rodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
![]() a jak Twój Tż się czuje ? już się wykurował ? bo mi umknęło Cytat:
![]() ![]() ja z moim sobie pogadankę urządzam jak mnie za mocno po żebrach kopie.. ale się nie słucha.. za to przed Tż chyba troszkę czuje respekt ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
jest ok
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() śpi ![]() jedna co w domku to domku ![]() tż jest wspaniały,młoda też choć straszny nerwus jak cyca sie zabierze,ale jest lepiej.. powrót do domu i... płakałam jak glupia,z małą na jednej ręce,drugą trzymając szwy bo bolły od płaczu.. pokoik małej..cay w balonach,kkardach,misiach .. ![]() nie na moje hormonki takie rzecz ![]() jest cudnie i oby tak dalej.. śpi już godzinę ![]() jestem bezgraniczznie zakochana w niej..jak śpi ale patrzy tyi małymi oczkami ![]() tż też leży i poprostu patrzy nanią,trzyma za łapkę... laski.. jestem happy... 14go przyjdą zdjąć mi szwy.. jutro ciężko będzie bo tż nie ma cały dzień ale po prostu wezme małą obok i sobie poleżymy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Hej, gnije dalej w szpitalu i ryczeć mi się chce :'( zero postępu!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#105 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ciekawe gdzie jest pępek ? ![]() ![]() ![]() :glaszcze: Cytat:
![]() ![]() Nie wiem jak dalej to przybywanie wagi wygląda ale teraz pewnie ze 3 kg już są.. no to moge rodzić ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Normalnie super mama z Ciebie!! JEszcze przy dwójce dzieci. Cytat:
![]() Cytat:
Mam cichą nadzieję, że w czwartek na wizycie gin powie, ze jest choć trochę lepiej albo chociaz tak samo i wezmę się za pranie i prasowanie żeby czymś się zająć. ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
ooo jak słodko śpi ![]() A Ty nie miałaś wyjść na własne żądanie??
![]() |
#107 | ||
Wtajemniczenie
|
apropo respektu wobec tżta hehe to wam powiem coś śmiesznego.. Nasza reaguje często na głoś tatusia tzn tak mi sie zdaje
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() mamy taki sam smoczek z NUKa, na bezpiecznym maluchu dostałam ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Wtajemniczenie
|
no to mnie tż dobił
![]() ![]() |
![]() |
#110 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- U nas termin na 13go -poniedziałek. Póki co: badania wczorajsze super, choc balam sie zatrucia bo spuchnieta jestem nieziemsko i juz usta mi sie namietne robia od tego hihihi Skurcze na ktg 40-60% wykazywane, ktorych przyznam sie nic a nic nie czuje. Poza KTG owszem zawsze mam w miare regularne co 30 min. ale z krzyza... Dzis w nocy po raz pierwszy doszedl nowy objaw- nie boli jedynie krzyz przy skurczu a caly kregoslup- promienieje to wszystko. Czop juz sobie schodzi od 1,5 tyg wiec tylko czekac na zmiane czestotliwosci badz wody. ZAZDROSZCZE MAMUSIOM, KTORE SA JUZ PO PORODZIE.... to czekanie nieziemsko mnie stresuje. ![]() Do tego wciaz pytania z zewn. jakbym conajmniej bez tego nie dala im znac gdy cosik sie zadzieje... ![]() Spakowana, siedze jak na bombie... spacerki juz sa mega meczace bo przy tej opuchliznie i bolu w pachwinach mozna niezle sie zalatwic. Mam nadzieje,ze moj opis wchodzenia w I faze porodowa pomoze ktorejs naszej Mamuscie z drugiej polowy maja, czy tez czerwca, lipca... ![]() ![]() Buziole i przesylam dalsze wiesci lada dzien
![]() |
#111 |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny!
Goldfish- gratuluję! właśnie o Tobie myślałam parę dni temu, czy się rozpakowałaś ![]() Barwineczek- gratulacje! Zdrówka dla Ciebie i Nikosia ![]() Więcej grzechów nie pamiętam...cholera, u nas wieczna nieodróbka. mam wrażenie, że nic nie robię tylko karmię. A gdzie tu gotowanie, sprzątanie, prasowanie? Ja sobie nie wyobrażam co będzie jak tatuś wróci do pracy. Dodatkowo chce mi się spać CIĄGLE. Nie wierzyło się, że tak wygląda macierzyństwo, się myślało, że się nie jest mięczakiem... Helena domaga się co dwie godziny cyca, na tym upale ostatnich dni to nawet co 1,5h, w nocy też je co dwie godziny. Zdarzy mi się, że nie zassie dobrze, tj nie całą brodawkę i potem walczymy z gazami. Nie mogę patrzeć jak się perełka tak zwija, skręca i grymasi. Podobno pomaga ciepło suszarki (na najniższych obrotach), nie sprawdzałam. Masuję brzuszek i plecki. Mam dietę lekkostrawną. Do dzisiaj- kupiłam pieczarki ![]() Ash, Axella- co do karmienia...Może coś Was zainspiruje. Moja córcia też uwielbia zasypiać po pięciu minutach ssania, ale- hola hola. Tłumaczę jej, że to bar mleczny, a nie hotel i stosuję co następuje- drażnienie uszka (bezbolesne podszczypywanie), zabawa paluszkami dłoni, a w ostateczności stópkami. Położna sprzedała mi ten patent na mobilizowanie do jedzenia. W szpitalu mówiły, żeby pod żuchwą smyrać, ale zauważyłam, że to może spowodować zmianę w ułożeniu ust i zassaniu. Sposób położnej lepszy. Też mamy problem z wybudzaniem- jedyny sposób jaki znam to zmiana pampersa. Piękna jest Wasza kruszynka Ash ![]() ![]() Axella, a zdjęcie Zuzi rudowłosowej kiedy dostaniemy? A jeszcze mi się przypomniało co do podkładów Bella Mama- ja zużywam dziś ostatnie trzy sztuki z....siódmej paczki! Przy karmieniu naturalnym schodzi z nas więcej odchodów. W szpitalu zeszły mi 3 paczki (jedna na dzień), ale dużo leżałam.
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() spi już godzinę 20. wykąpałam się,ułozyłam włosy,mam makeup tylko dres i koszule do karmienia.. obiad gotowy i po śniadanku ![]() by tak dalej ![]() tż do pracy idzie poołudniu ale moja mama wleci.. ona mi ją zacałuje na śmierć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
axellka- Zu jest urocza i jaka ona juz duza...
![]() ![]() Jakby nie patrzec- cudenko ![]() ![]()
![]() |
#114 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
na wypisie 4200
![]() ![]() Cytat:
![]() wybudza ja tak ale poiumka i znow spi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jest urocza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czyli możesz rodzić ![]() Cytat:
![]() jak miło czytać takie pozytywne informacje.. cieszę się, że w końcu u Was tak fajnie się układa i że jesteś taka szczęśliwa. Mam nadzieję, że tak już zostanie ![]() Zuzinek jest przesłodka ![]() ![]() ![]() ![]() nie wyszłaś na żądanie ? co dalej, kiedy możesz liczyć na wywołanie porodu.. ? Cytat:
Mam nadzieję, że to się niedługo zmieni ![]() i trzymam ![]() ![]() Cytat:
![]() to u nas najczęściej jak mały mocno kopie mówię do Tż żeby powiedział Mu coś bo mi dokucza ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() przez Ciebie sie pobeczalam jak pomyslalam o tych balonach i powitaniu w domu! pamietam jak bylam w Kanadzie i przed domem sasiadow staly dwie tabliczki "it's a boy, it's a girl" pelno balonikow, jakis wiatraczkow...cuuuuuudne! wspaniale, ze juz jestescie w domu, w KOMPLECIE ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a dołeczek po tacie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:39.