|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Dzoan czyli dziś sporty ekstremalne: pazurki, strzyżenie
|
|
|
|
#4683 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-V
Cytat:
|
|
|
|
|
#4684 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Envl: hahaha ale zrobiłaś TZ-ta!
Evewee: zdrówka dla córy! dzoan: powodzenia ze stópkami!
|
#4685 | |
|
Zakorzenienie
|
Elaine, zwalam to na wszechobecne, męczące mnie bóle: wczoraj głowa i nadgarstki bardzo mnie bolały a przecież nie mogę się posmarować voltarenem i ząłożyć opasek... na dodatek pomyliłam coś w pracy i muszę to odkręcać i chyba to wszystko + duchota i gorąc ostatnich dni mnie dobiły
![]() Właściwie nie ma dnia by mnie coś przez ostatnie prawie 8 miesięcy nie bolało, jeszcze nie wiedziałąm 1 listopada, że już jestem w ciąży to mnie rwa kulszowa waliła i kuśtykałam jak inwalidka ![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
Sciskam Cię mocno, ale tak by nie bolało
|
|
|
|
|
#4686 |
|
Zakorzenienie
|
Już się zastanawiam, z której strony się zabrać za te stópki
Jak tu nogi pod brzuch podciągnąć... Dobrze, że nie muszę bikini docinać, tam mi chyba nikt zaglądał nie będzie Tak w ogóle to ja już w sklepie ledwo daje radę jak mam powyciągać zakupy z koszyka, takiego jak są z Biedronach i Kauflandach.. wczoraj strasznie brzuch mi przeszkadzał..ciągle go dociskałam, bo nie chciałam się wypinać w rozkroku, żeby sięgnąć niemal do ziemi...pokraczna jestem w takich momentach
|
|
|
|
#4687 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy
Tak, bylam w środę i teraz tez ide w środę. Ja nawet siedzieć nie umiem, bo potem przy wstawaniu jest okropny bol. Tak jak mowilam mala ma bardzo nisko glowe ( i pewnie cala juz jest wielka) i mnie tam uciska wiec grawitacja ją jeszcze bardziej ściąga. To w pewnych granicach jest podobno normalne ale teraz bede nalegac zeby mi to dokładnie posprawdzala, bo polozna mnie uczulila zeby to kontrolować czy się spojenie lonowe za bardzo nie rozchodzi. A takie bóle sa normalne, bo jakis tam hormon sprawia ze sie spojenie rozciąga do porodu
|
|
#4688 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam bardzo dobrze z tż, bo:
-goli mi nogi, - myje wlosy, bo gin nie pozwala rak do gory brac, a mam dlugie włosiska, wiec tz myje (nawet odzywke naklada )- obcina pazurki u stóp i uwaga ! maluje je Tyle, że jeszcze przed ciaza nie razm mi malował pazury, nawet ze 2 razy frencza zrobil Troche mu wychodzi lakier, ale ladnie zmywa patyczkiem to co na paluchach zostaje.Ja sie tak chwale, tz na poczatku nie bardzo byl do tego wszystkiego, ale stwierdzil, ze lepiej zebym sie czula kobieco w tej ciazy, a nie taka zarosnieta i w ogole
|
|
|
|
#4689 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dochodzę do wniosku, że:
leżeć na wznak już nie mogę dłużej niż parę sekund bo robi mi się jakoś dziwnie i zajarzyłam, że podobnie mi się robi jak siedzę, czyli przy siedzeniu też muszę mieć ucisk na jakieś aorty czy inne takie. Najlepiej mi na boczku ale na lewym coś mi serce podtelepuje ostatnio
|
|
|
|
#4691 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ale mi się dziś spałooo O 8 obudził nas telefon od kolegi, że jego dziewczyna właśnie zrobiła test i jest w ciąży A ten kolega, mój TŻ i jeszcze ten co ma 5miesięcznego synka to byli takie trio na studiach A teraz nasze dzieci będą w podobnym wieku Cytat:
Nie przemęczaj sięGratuluję 7mego miesiąca ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40752998]Witam! U mnie 30t0d, a więc chyba 31 tydzień [/QUOTE] ![]() Koniecznie! ![]() Cytat:
![]() Enlevee Ty złośliwcu |
||
|
|
|
#4692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sklepie też mi do wózka cięzko, a wogóle to mam jakieś schizy i ciągle bym w miejscach publicznych brzuch zasłaniała, bo mnie strach nachdzi ze ktos mnie uderzy w niego
|
|
|
|
|
#4693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4694 |
|
Raczkowanie
|
Melduje się, póki TŻ śpi jeszcze
Idę sobie Was ponadrabiać, bo wczoraj jechaliśmy odebrać moją siostrę z wycieczki i jak wróciliśmy do domu to byłam po prostu padnięta! ![]() za tygodnie!
|
#4695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pazurków mu obciąć nie dam, bo się i boję i jakieś dziwne odczucia mam przy tym..dreszcze przechodzą.. ale z malowaniem..hmm.. może to by przeszło.. przynajmniej mógłby spróbować.. ściany maluje, to czemu nie płytkę paznokciową
|
|
|
|
|
#4696 |
|
Zakorzenienie
|
Idzia, mój też chętny do robienia mi spa, ale jakoś mijamy się w czasie, bo jak on wraca to ja już po pracy wypluskana jestem, ale chyba dziś lub jutro niech mnie do stanu używalności doprowadzi, choć już sama nie wiem czy go angazować bo mu jeszcze ochoty na siebie narobię, a ja blokadę mam okropną
|
|
|
|
#4697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4698 | |||||
|
Zakorzenienie
|
jak go mam zrobić z tym brzuszyskiem hahahaCytat:
za tygodnie !Cytat:
A z pracą podziwiam, że chcesz pracować do samego konca praktycznie Cytat:
No to dzien piękności masz dzisiaj widzę Cytat:
![]() ![]() Cytat:
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|||||
|
|
|
#4699 |
|
Zakorzenienie
|
Neni
gratki dla kolegi ![]() czarownica ja w supermarketach często chodzę z dłonią na brzuchu, bo też się boję, zwłaszcza na wychodzeniu z zakrętów, że ktoś mi przywali albo jakieś dziecko z rozpędu wpadnie ![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Ja tu gadu gadu, a robota czeka.. a muszę się wyrobić szybko, bo jeszcze popołudniu na imieniny mojego ojca się wybieramy..wrócimy późno, a jutro na 11.30 Komunia.. więc będę tutaj w weekend rzadką bywalczynią.. Jakby co, to się nie martwcie jakby któraś zauważyła braki w składzie
|
|
|
|
#4700 |
|
Zakorzenienie
|
Och, ja Wam zazdraszczam nie tyle TZtow, co podejscia - ja ledwo bylam w stanie szeptem powiedziec mezowi o wiecie czym, jak juz zyc nie moglam, a przenigdy nie pozwolilabym mu pomagac mi w depilacji, pazurkach etc - no mam blokade, dla mnie to MOJA strefa intymnosci, cos takiego, o czym wiadomo, ze sie to robi, ale nie ma tematu i udajemy, ze Oli wlosy nie rosna, paznokcie ma z natury rzeczy kolorowe, rzesy od urodzenia jak skrzydla motyla i pierdzi tylko fiolkami
ale sztywniara jestem
|
#4701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jedynie w maseczkach na twarzy paraduję przy nim bez wstydu. Mój mąż kiedyś zapytał mnie kiedy ja chodzę na tron, bo on nigdy nie wie |
|
|
|
|
#4702 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Pamiętam jak w podstawówce i gimnazjum chyba też mieliśmy przedmiot Technika z jednym panem..on dużo tematów życiowych poruszał. Do dzisiaj mi utkwiło jak mówił 'pamiętajcie dziewczyny, że mężczyźni wolą nie widzieć i nie wiedzieć o tych wszystkich zabiegach kosmetycznych..nie pokazujcie się im w maseczkach na twarzy, z woskiem na nogach.. Oni widzą, że kobieta wszystko to robi, ale nie chcą tego oglądać.. Takie zabiegi trzeba robić, by partner nie widział, a dopiero zobaczył po jakie jesteście piękne..a nie jak do tego dochodzicie' I jego żona tak właśnie się z tym ukrywała z czego on był bardzo zadowolony ![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
więc ja to jestem jakaś świnka..zawsze mówię jak idę na tron.. a mąż jak idzie też mnie uświadamia tekstami "idę wypuścić kreta" albo "idę, bo mnie już kret wąsami smyra" |
||
|
|
|
#4703 |
|
Konto usunięte
|
heloo z rańca
![]() no mój TZ spokojnie podchodzi do tematów higienicznych czy to moich czy swoich, zresztą sam częściej robi sobie maseczki na twarzy niz ja a wczoraj pomasował mi stopy, ale musiałam je najpierw umyć, bo w okresie letnim chodzę po domu i ogrodzie na bosaka i mam stopy jak nie zielone to przynajmniej w piasku tak mnie bolały po wczorajszym chodzeniu że szok!!! dzisiaj idziemy na sushi, w potem wstąpimy prawdopodobnie do Hali Stulecia na Wroclove Design jutro za to wybywamy na dwa dni do Krakowa, mamy wizytę z Ignackiem u Pani okulistki która będzie mu robiła operację oczka ;( |
|
|
|
#4704 |
|
Zakorzenienie
|
to ja mojemu jeszcze nogi pozwole ogolić i głowę umyc ale żeby w maseczce przy nim wystąpić.... o nie
![]() a ile się naprzepraszam, jak mi bączek wyleci ... kiedyś to cichcem, a teraz to zwalam na Synusia
|
|
|
|
#4705 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() W naszym związku jest taka niepisana pewna granica, której nie przekraczamy bo jest to sfera tylko i wyłącznie nasza ![]() Każdy ustala takie granice u siebie w związku i wie kiedy takie granice można przesunąć. ![]() My się nawzajem nie golimy, nigdy sobie nie wchodzimy do łazienki mimo, że doskonale znamy swoje ciała. Coś jak Dzoan napisała- mojego Tżta nie obchodzi jak to wszystko robię, bo wie, że w pewnym sensie dla mnie taki "czas piękności" to jest mój czas i moja przyjemność.. on podziwia efekt końcowy. Dlatego min nie chcę Tżta przy porodzie. To jest granica po prostu, której nie chcielibyśmy oboje przekraczać.
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
||
|
|
|
#4706 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chyba i tak zrobilam jakis postep, bo wczoraj na pytanie meza A co to jest? w odniesieniu do polkilogramowej paczki kory debu w szafce, odpowiedzialam smialo, ze jesli cos sie nie powiedzie w trakcie porodu, to to sie zaparza i nalewa do miski i siada w tym pupą . Mina meza bezcenna Neni, a tak z innej beczki, czy ja dobrze kojarze, ze kupowalas uzywana karuzelke FP Rainforest? Czy moge spytac, ile zaplacilas za nia w koncu razem z dostawa/ odbiorem? Cytat:
dotyczyl wyprozniania sie w towarzystwie partnera jesli np ma sie lazienke z kibelkiem razem i jedna osoba robi dwojeczke, a druga np. sie wlasnie prysznicuje dzizas, ja mam taka blokade, ze ta dwojeczka by mi na tydzien predzej zostala (sorki
|
|
#4707 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() zdaj relacje ![]() Cytat:
![]() Idzia to mile, że maz Ci pomaga. I jesli ja bym meza poprosila to pewnie z nutka niecheci ale by tez pomogl, jednak ja wole zabiegi kosmetyczne wykonywac sama czuje sie bardziej komfortowo. Wystarczy mi, ze w domu wszystko sam zrobi, ugotuje, posprzata, pomyje, upierze. Cytat:
|
||
|
|
|
#4708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No troszke go wytresowałam, ale w sumie to z potrzeby obecnego stanu rzeczy. On sam nie bardzo chce zebym sie nachylała. Jak słowo daję, że gdyby on mi tych paznokci nie obcinał to musiałabym do kosmetyczki chodzić. Serio, ja was podziwiam, ale ja nie daje rady tak sie nachylic z brzuchem. W sumie przez to, ze jestem po operacji kregoslupa to juz mam ograniczone mozliwosc, a do tego brzuch doszedł. Musze korzystać, bo długo to juz nie potrwa
|
|
|
|
|
#4709 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
O MATKO! drożdże jadły na bank Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4710 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath za karuzelę z przesyłką zapłaciłam 115 zł
![]() A jest w stanie idealnym! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:51.

za tygodnie

więzadła w pachwinach tez.

Jak tu nogi pod brzuch podciągnąć... Dobrze, że nie muszę bikini docinać, tam mi chyba nikt zaglądał nie będzie 

poszalała w brzuszku, dziś z rana też
Nie przemęczaj się

W ogóle od samego wieczora brzuch mnie coś bolał, jakby takie ćmienie miesiączkowe..ale podejrzewam, że po prostu za dużo łazanek z kapuchą zjadłam
"